Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ


Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην συγκρότηση «κυβέρνησης προσωπικοτήτων» εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας για «απόδειξη ήττας της πολιτικής» και χρεώνοντας την μέχρι τώρα αποτυχία για σχηματισμό κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένω στην πρόταση δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων είπε ο κ. Κουβέλης, μετά την...
νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι αυτήν την άποψη θα στηρίξει και στην αυριανή σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών.

Άλλωστε, τόνισε ο κ. Κουβέλης και στην περίπτωση συγκρότησης «κυβέρνησης προσωπικοτήτων» η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία.

Ο κ. Κουβέλης περιέγραψε τις κινήσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς μέχρι σήμερα και τη συμβολή της στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά, γιατί αφ' ενός δεν αξιοποίησε την διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης αριστεράς «ή με πρόσημο, με σφραγίδα της Αριστεράς» -όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ- και αφ΄ετέρου γιατί κατόπιν αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε οικουμενική κυβέρνηση.fimotro

Read more...

Δημοσκόπηση RASS: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,5% - ΝΔ 19,4% - ΠΑΣΟΚ 11,8%


Την είχε προαναγγείλει από χθες το βράδυ το parapolitika.gr


Σε πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, καθώς αποσπά το 20,5% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου, έναντι 19,4% της Νέας Δημοκρατίας.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας RASS, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να συνεχίζει την ανοδική του πορεία, αυξάνοντας τη δύναμή του κατά 4 σχεδόν μόναδες, και να είναι πρώτο κόμμα, πολύ μακρυά ωστόσο ακόμα από την αυτοδυναμία.
Μικρή άνοδο εμφανίζει και η Νέα Δημοκρατία, που ανεβαίνει στο 19,4%, ενώ το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου συνεχίζει την κάθετη πτώση του προσγειωνόμενο στο 11,8%. Σταθερή παραμένει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη στο 6,2%.
Χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης της RASS, είναι η μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΚΚΕ (4,8%) και της Χρυσής Αυγής που δείχνει να προσγειώνεται ανώμαλα στο 3,8%. Εκτός Βουλής παραμένουν η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Μεταξύ άλλων, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 81,4% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Μάλιστα και το 80,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ και μόνο το 17,95 κατά, ενώ και το 505 των ψηφοφόρων του ΚΚΕ θέλουν παραμονή στο ευρώ.
Τέλος, το 66,1% δηλώνει ότι θέλει να σχηματιστεί κυβέρνηση και το 32,4% ζητάει νέες εκλογές.
Η έρευνα της RASS διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή (10 και 11 Μαΐου) ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
  • ΣΥΡΙΖΑ: 20,5%
  • ΝΔ: 19,4%
  • ΠΑΣΟΚ: 11,8%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,8%
  • Δημοκρατική Αριστερά: 6,2%
  • ΚΚΕ: 4,8%
  • Χρυσή Αυγή: 3,8%
  • Δημοκρατική Συμμαχία: 2,4%
  • ΛΑΟΣ: 2%
  •  parapolitika.gr

Read more...

Η στάση που κρατάει τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος της ΝΔ

Εθνικά υπεύθυνος ο Σαμαράς



Ο Αντώνης Σαμαράς με την στάση του τις τελευταίες ώρες δείχνει την υπευθυνότητα με την οποία πρέπει να κινούνται οι ηγέτες στις μεγάλες κρίσεις. Την δυσκολότερη στιγμή για την χώρα, ο Μεσσήνιος πολιτικός, βάζει σε δεύτερη μοίρα τις όποιες φιλοδοξίες του και πρτάσσει με σθένος μία λύση η οποία θα βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο.
Η αποψινή μάλιστα δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, με την οποία ζητά από τον Κάρολο Παπούλια να εξετάσει και τις προτάσεις του Πάνου Καμμένου, δείχνει οτι το βασικό ζητολυμενο για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι η συγκρότηση μιας κυβέρνησης που θα αποτρέψει την χρεοκοπία της χώρας.
Τούτες τις ώρες η ΝΔ και ο ηγέτης της, αποδεικνύουν οτι στις δύσκολες στιγμές η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη είναι πάντα εκείνη που καλείται να σταθεί όρθια, στο ύψος των περιστάσεων...http://www.parapolitika.gr/

Read more...

Σαμαράς: Ζήτησα από τον Πρόεδρο να διερευνήσει τις διαθέσεις του Πάνου Καμμένου



 
Να εξετάσει τη γραπτή πρόταση που του κατέθεσε χθες ο Πάνος Καμμένος ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από τον Κάρολο Παπούλια κι έτσι το θρίλερ συνεχίζεται.

Εμφανίστηκε διστακτικός μπροστά στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης...


...προσωπικοτήτων, αν και δεν απέκλεισε πλήρως ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τέλος, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε για αλαζονεία ενώ κοινοποίησε κι αυτός την άρνηση του Φώτη Κουβέλη να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα το οποίο δεν θα στηρίζεται κι από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Read more...

Bγήκαν στη βιτρίνα οι κηπουροί του Μπένι



 
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση -αυτό του Mega- το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπήθηκε από έναν 33χρονο φοιτητοπατέρα, τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Συγκεντρωσιάρχης της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και ομαδάρχης του βενιζελικού μπλοκ, ο Ανδρουλάκης είναι αυτός που...


...έφτασε να εκπροσωπεί το ιστορικό ΠΑΣΟΚ σε ένα πάνελ στο οποίο η Ν.Δ είχε στείλει τον Κωστή Χατζηδάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ το Δημήτρη Παπαδημούλη και η Δημοκρατική Αριστερά τον Νίκο Μπίστη.

Τι έκανε ο Ανδρουλάκης; Διάβασε για λίγα δευτερόλεπτα τις σημειώσεις του, δεν συμμετείχε στο διάλογο κι άφησε τον Χατζηδάκη και τον Μπίστη να στριμώχνουν στη γωνία τον απογοητευτικό Παπαδημούλη.

Τέλος, κάτω από το όνομα του Νίκου Ανδρουλάκη υπήρχε η ιδιότητα "μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ", ένα όργανο που δεν υπάρχει πια καθώς το κατάργησε υπέρ της μονοκρατορίας του ο Ευάγγελος Βενιζέλος...

Read more...

Χρυσή Αυγή: Ιδανικός για πρωθυπουργός ο Βασίλης Μαρκεζίνης




Τον Βασίλη Μαρκεζίνη για τη θέση του πρωθυπουργού πρότεινε χθες στον Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, όπως δήλωσε πριν λίγο βουλευτής του κόμματος στο δελτίο της ΝΕΤ.

Δυο μέρες πριν, η Παραπολιτική σας είχε αποκαλύψει τη σχετική διάθεση...


...της Χρυσής Αυγής εδώ.

 Η αναφορά του ονόματος του συγκεκριμένου κυρίου αποτελεί σημαντική εξέλιξη καθώς πλέον εξηγούνται πολλά για την άνοδο, την άρτια οργάνωση και την εκλογική επιτυχία του κόμματος των νεοναζί.

Read more...

Στα 778.000 άτομα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Απρίλιο

Μικρή πτώση από τον Μάρτιο


Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 252.998 άτομα
Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 252.998 άτομα   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Στα 778.399 άτομα διαμορφώθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Οργανισμός, σημειώνοντας μικρή πτώση σε σχέση με τον Μάρτιο, όταν είχαν ανέλθει στα 785.203 άτομα, αλλά αύξηση 10,44% σε ετήσια βάση.

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,08% των εγγεγραμμένων ανέργων.

Ανησυχία προκαλεί και η αύξηση των μακροχρόνια ανέργων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κατά 3.593 άτομα (ποσοστό 1,12%), με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των Περιφερειών να έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (2,13%) και αύξηση κατά 66.408 άτομα με ποσοστιαία μεταβολή 25,83% από τον Απρίλιο του 2011.

Σημειώνεται πως ο ΟΑΕΔ εκτιμά ότι 154.157 άνεργοι δεν αναζητούν εργασία και συνεπώς δεν πρέπει να αναφέρονται στη λίστα των εγγεγραμμένων. Εάν είχαν προστεθεί και αυτοί, τότε ο συνολικός αριθμός θα ήταν 932.556 άτομα.

Τα στοιχεία αναλυτικά

Από τα 778.399 άτομα, που ήταν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Απρίλιο, 338.612 (ποσοστό 43,50%) είναι άνδρες και 439.787 είναι γυναίκες (56,50%).

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,08% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,12% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,80%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 47,08% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 36,55%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,20% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,17%.

Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 91,52% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 6,70% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,78%.

Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 252.998 άτομα και εμφανίζεται μειωμένος κατά 49.333 άτομα (-16,32%) σε σχέση με τον Μάρτιο.

Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 64,86% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 20,96% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων επιδοτούμενοι, το 7,56% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι (αγροτικά), το 6,05% είναι επιδοτούμενοι σε οικοδομο-τεχνικά επαγγέλματα, το 0,40% είναι λοιποί επιδοτούμενοι και το 0,17% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 65.306, αυξημένες κατά 40,57% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (46.459) και μειωμένες κατά 8,86% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (71.655).

Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 17.267 (μειωμένες κατά 21,91% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 10,50% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 16.356 (+21,18% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αυξημένες κατά 2,10% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 17.248 (μειωμένες κατά 6,34% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 8,26% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011).

Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 33.623, το 48,65% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Το μέγεθος αυτό είναι μειωμένο κατά 5,57% από τον Μάρτιο (35.608) και μειωμένο κατά 4,78% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (35.311).

Από τις παραπάνω ροές της μισθωτής απασχόλησης προκύπτει αύξηση της μισθωτής απασχόλησης κατά 14.435 θέσεις εργασίας, έναντι –7.564 τον Μάρτιο και 17.543 τον Απρίλιο του 2011.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Προειδοποιούν» οι Ευρωπαίοι από το Eurogroup …

Πολύ βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών



 

 
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση όμως πως η χώρα μας θα παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αλλά ταυτόχρονα και έντονα προβληματισμένοι για το συνεχιζόμενο πολιτικό αδιέξοδο και την … ρητορική των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων στην Ελλάδα, εμφανίζονται οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και οικονομικοί ταγοί.

Το «ελληνικό θέμα» βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, με τους περισσότερους να δηλώνουν, προσερχόμενοι στην συνεδρίαση του Eurogroup, να επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι «προτίθενται να βοηθήσουν την Ελλάδα αλλά θα πρέπει και η χώρα να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις που ανέλαβε».

Η ουσία είναι πως το κλίμα στο Eurogroup είναι πολύ … βαρύ για την Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία οι εταίροι και πιστωτές της χώρας μας δεν μοιάζουν πλέον διατεθειμένοι να δώσουν στην Αθήνα μεγάλα περιθώρια διαπραγμάτευσης ακόμα και αν αυτό σημαίνει την πιθανή έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ,!

Το πρακτορείο Dow Jones Newswires,  επικαλούμενο Έλληνες αξιωματούχους, μεταδίδει πως μέλος της ελληνικής αποστολής δήλωνε νωρίτερα ότι «οι εταίροι μας στην Ευρωζώνη δεν είναι μόνο έτοιμοι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά έχουμε την αίσθηση ότι ορισμένοι θέλουν κάτι τέτοιο να συμβεί»! (Διαβάστε περισσότερα εδώ )

Ενδεικτικό της πίεσης που αναμένεται να ασκηθεί και στη συνέχεια προς τη χώρα μας, αλλά και της πίεσης που δέχονται από αυτή την κατάσταση οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες, είναι και το γεγονός ότι νωρίτερα η ίδια η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παρενέβη με δήλωσή της στην οποία τονίζει χαρακτηριστικά ότι «το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να παραμείνει στην ευρωζώνη», δεσμευόμενη παράλληλα να πράξει, η ίδια και οι εταίροι, «τα πάντα για να τη βοηθήσουμε να επιστρέψει στην ανάπτυξη»! Αλλά την ίδια ώρα «προειδοποιούσε» πως … «η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα θα εκλείψει, αν η χώρα ανακαλέσει τους όρους της συμφωνίας»… (δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ)

Εξαιρετικά αιχμηροί στις δηλώσεις τους ήταν οι υπουργοί Οικονομικών Ολλανδίας και Αυστρίας και του Βελγίου.

Ο Ολλανδός υπουργός Γιαν Κις ντε Γιάγκερ, δήλωσε ευθέως πως στο τραπέζι θα μπει ακόμα και το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κίνδυνος που ενέχει μία έξοδος χώρας από την Ευρωζώνη είναι μικρότερος απ’ ότι ήταν πριν από 18 μήνες. Έχουμε εργαστεί σκληρά ώστε να μετριάσουμε τις συνέπειες ενός τέτοιου σεναρίου. Γι’ αυτό ο κίνδυνος μετάδοσης θα είναι κατά πολύ μικρότερος απ’ ότι ήταν πριν από ενάμισι χρόνο».

Ενώ είχε κι ένα … μήνυμα προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, λέγοντας πως «η Ελλάδα κινδυνεύει να προκαλέσει τεράστια συμφορά για τους κατοίκους της. Πρέπει να βρουν ένα τρόπο εξόδου από το πολιτικό αδιέξοδο»! (διαβάστε εδώ)

Από την πλευρά της η Αυστριακή υπουργός ξέκοψε κάθε σενάριο περί εξόδου από το ευρώ, αλλά παραμονής στην ΕΕ, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο ώστε η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη χωρίς να εγκαταλείψει την Ε.Ε.». Και υπενθύμισε στους Έλληνες πολιτικούς πως οι δεσμεύσεις της χώρας ισχύουν: «Έχουμε ένα συμβόλαιο και αυτό σημαίνει πως οι όροι πρέπει να τηρηθούν και μόνο τότε θα μεταφερθούν τα χρήματα»…

Ενώ ο Βέλγος υπουργός μίλησε για φτώχεια εφόσον η ελληνική επιλογή είναι η έξοδος από το ευρώ (διαβάστε εδώ)

Σε ανάλογη γραμμή κινήθηκε νωρίτερα και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε ότι «δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελλάδα και τους Έλληνες». Συμπλήρωσε όμως πως … «το τίμημα από μια ελληνική έξοδο θα είναι πολύ υψηλό για όλους». (Διαβάστε εδώ περισσότερα)

Άποψη με την οποία συμφωνούν κι αρκετοί άλλοι υπουργοί στην Ευρωζώνη. Όπως ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης της Ισπανίας, Λούις Ντε Γκουίντος, που προσερχόμενος στο Eurogroup ξεκαθάρισε πως δεν θέλει ούτε να μιλάει για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ή οποιασδήποτε άλλης χώρας, λέγοντας μάλιστα ότι «κάτι τέτοιο θα συνιστούσε αποτυχία για όλη την ευρωζώνη». Και κατέληξε παροτρύνοντας τους Έλληνες να «πάρουν τις αποφάσεις που έχουμε συμφωνήσει να πάρουν» και τους Ευρωπαίους «να βρούμε λύσεις για την Ελλάδα και να προσφέρουμε στήριξη». Παράλληλα ο κύριος Ντε Γκουίντος τόνισε ότι η «πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για τις παγκόσμιες αγορές», (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς. Ο οποίος εμφανίστηκε προβληματισμένος για τις εξελίξεις αλλά ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρξει κανένα κέρδος αν εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ».

Πιο προβληματισμένος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σαρλής. Ο οποίος δήλωσε πως «οι συνέπειες μίας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από ευρώ είναι απρόβλεπτες και πρέπει να γίνουν αντικείμενο εικασιών».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν δήλωσε ότι η  Ελλάδα δεν πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, λέγοντας ότι θα υποστηρίξει την παραμονή της χώρας στη συνεδρίαση του Eurogroup. Σε αντίθεση μάλιστα με τους «σκληροπυρηνικούς» ομολόγους του των κεντροευρωπαϊκών κρατών, δήλωσε πως δεν υπάρχει καν τέτοιο θέμα στην ατζέντα: «Δεν σχεδιάζουμε μια ελληνική έξοδο, αυτό δεν είναι δική μας δουλειά. Η άποψη μου είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και θα στηρίξω

Τέλος, ο μέχρι πρότινος ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη χώρα μας υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λουκ Φρίντεν, σήμερα δήλωσε αισιόδοξος ότι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τους όρους του μνημονίου, επομένως και η Ελλάδα θα συνεχίσει να δέχεται βοήθεια από το εξωτερικό.

«Έχουμε μια συμφωνία με την ελληνική δημοκρατία και όχι με ένα πολιτικό κόμμα. Και για αυτό το λόγο είμαι αισιόδοξος ότι και η επόμενη κυβέρνηση θα τηρήσει πλήρως αυτή τη συμφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φρίντεν.

Ανησυχίες ΔΝΤ για «πολιτικό ατύχημα» στην ευρωζώνη

Ένα «πολιτικό ατύχημα» στην ευρωζώνη θα μπορούσε να προκαλέσει μια οικονομική κρίση, η οποία θα πλήξει το Λουξεμβούργο, αναφέρει το ΔΝΤ στα προκαταρκτικά πορίσματα της ετήσιας έκθεσής του για την οικονομία της χώρας. Το Ταμείο δε διευκρίνισε περαιτέρω τι εννοεί όταν αναφέρεται σε «πολιτικό ατύχημα».

«Μια επιβράδυνση στη ζώνη του ευρώ θα αυξήσει την ανεργία, θα μπορούσε να μεταβάλει την ικανότητα των νοικοκυριών να αποπληρώσουν τα δάνειά τους και ως εκ τούτου να υποβαθμίσει την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών, οι οποίες προσανατολίζονται στην εγχώρια αγορά. Θα μπορούσε να είναι επιβαρυντική και για τα δημόσια οικονομικά», πρόσθεσε το ΔΝΤ.

Read more...

Μια ώρα νωρίτερα ο Καμμένος

Με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο θα συναντηθεί αύριο στις 13.00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλας, όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία.
Η συνάντηση θα γίνει μια ώρα πριν από τη σύσκεψη των αρχηγών, με στόχο να συζητηθεί η πρόταση περί κυβέρνησης προσωπικοτήτων που "έπεσε στο τραπέζι' των διαβουλεύσεων που είχε ο κ. Παπούλιας με τους προέδρους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Read more...

ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ


Mε την παρουσία Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί η...
σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αφού ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε θετικά, αφού η πρόσκληση για συμμετοχή αφορά όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, και δεν είναι επιλεκτική, όπως η σημερινή.fimotro

Read more...

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ


Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάρει μέρος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε...
για αύριο το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «η θέση του ΚΚΕ, η οποία εκφράστηκε και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και περιέχεται στα πρακτικά της συζήτησης, είναι αντίθετη με τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ανεξαρτήτως της ονομασίας που αυτή θα πάρει. Συνεπώς, η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα συνεισέφερε σε συζήτηση, όπου θα καθορίζονταν οι προϋποθέσεις και η σύνθεση αυτής της κυβέρνησης».fimotro

Read more...

Ο Παπαδήμος έδωσε 1.450.000€ δημόσιο χρήμα χορηγία στο Άγιο Όρος...



Read more...

Δήλωση Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη σχετικά με την κατάργηση του θεσμού της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων


Η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ  Λούκα Τ. Κατσέλη, σχετικά με την κατάργηση του θεσμού της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων, έκανε την  ακόλουθη δήλωση:
Η κατάργηση της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων, σύμφωνα με τις επιταγές του δεύτερου Μνημονίου, ανοίγει το δρόμο για την ανεξέλεγκτη επικράτηση των ατομικών συμβάσεων και την κατακόρυφη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Την πολιτική αυτή οι πολίτες απέρριψαν οριστικά με την ψήφο τους στις κάλπες.
Τα κόμματα που σήμερα εμφανίζονται ως θιασώτες της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου ή της απαγκίστρωσης από αυτό, οφείλουν σήμερα να πάρουν ξεκάθαρη θέση: τάσσονται υπέρ της επαναφοράς τους θεσμού της μετενέργειας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων; Είναι διατεθειμένοι να θέσουν στις διαπραγματεύσεις και να πάρουν πίσω ρυθμίσεις που αποδομούν πλήρως την αγορά εργασίας και καθιερώνουν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας;
Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από μισόλογα και ευχολόγια. Ας διατυπώσουν σήμερα τα πολιτικά κόμματα πώς συγκεκριμένα εννοούν την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.    

Read more...

Έντονη αντίδραση Καψή για τις δηλώσεις του Ν. Μιχαλολιάκου



Έντονη αντίδραση Καψή για τις δηλώσεις του Ν. Μιχαλολιάκου
Τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, σχετικά με το Ολοκαύτωμα εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπροσώπος, Παντελής Καψής.

«Θέλω να καταδικάσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις απόψεις, που αποτελούν διαστρέβλωση της ιστορίας και βάναυση προσβολή της μνήμης των εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος», δήλωσε ο κ. Καψής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, για τις δηλώσεις που προβλήθηκαν στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Mega Channel. 

«Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ότι και ο ίδιος θρήνησε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από τον ναζισμό, ανάμεσά τους και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εβραίους», συμπλήρωασε ο υπουργός Επικρατείας και κατέληξε: «Τιμούμε τη μνήμη τους και αντιστρατευόμαστε κάθε απόπειρα λήθης, παραποίησης των πραγματικών γεγονότων και αναβίωσης της μισαλλοδοξίας».

Read more...

Παράταση στο θρίλερ για τον σχηματισμό κυβέρνησης - Νέα σύσκεψη αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ



Παράταση στο θρίλερ για τον σχηματισμό κυβέρνησης - Νέα σύσκεψη αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο
Κάτι λιγότερο από μία ώρα κράτησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με τη συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, χωρίς να υπάρξει η χρυσή τομή. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν και αύριο το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο σε μια ύστατη προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Στη σύσκεψη δεν θα μετάσχει ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος δεν κλήθηκε, αλλά και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία αρνήθηκε την πρόσκληση.

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανέφερε ότι αύριο στις 14.00 θα συνεχιστεί η διαβούλευση, σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα. Μία ώρα νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνομιλήσει με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο. Η συνάντηση θα γίνει με στόχο να συζητηθεί η πρόταση περί κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

Στο μεταξύ, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, και δεν θα συμμετάσχει στη σύσκεψη της Τρίτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «η θέση του ΚΚΕ, η οποία εκφράστηκε και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και περιέχεται στα πρακτικά της συζήτησης, είναι αντίθετη με τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ανεξαρτήτως της ονομασίας που αυτή θα πάρει. Συνεπώς, η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα συνεισέφερε σε συζήτηση, όπου θα καθορίζονταν οι προϋποθέσεις και η σύνθεση αυτής της κυβέρνησης».


Σαμαράς: Ο λαός μας έδωσε εντολή να συνθέσουμε όλοι μαζί κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς ανέφερε σε δηλώσεις του είπε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι «μετά την άρνηση Κουβέλη οφείλω να πω ότι πήρα την πρωτοβουλία να ζητήσω στον Κάρολο Παπούλια να διερευνήσει και την γραπτή πρόταση Καμμένου». Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμα ότι «επιμένουμε στο θέμα κυβέρνησης. Σημασία έχει ποια κόμματα θα στηρίξουν κυβέρνηση προσωπικοτήτων. Είναι ευρεία η πεποίθησή μου να προσπαθήσει κανείς να βρει πολιτικά πρόσωπα παρά τεχνοκράτες». Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε ότι «ο λαός έδωσε όχι μήνυμα αλλά σαφέστατη εντολή για να συνθέσουμε όλοι μαζί την κυβέρνηση».

Βενιζέλος: Στηρίζουμε μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε σε δηλώσεις του από την Ιπποκράτους ότι o Κάρολος Παπούλιας έκανε πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με συμμετοχή προσωπικοτήτων που θα στηριχθεί κοινοβουλευτικά, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ τηρεί υπεύθυνη στάση. Είχαμε προτείνει κυβέρνηση συνεργασίας. Κατα τη λογική αυτή στηρίζουμε ως λύση ανάγκης μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων» είπε ο κ. Βενιζέλος. «Δεν αναγορεύουμε σε ρυθμιστή της κατάστασης τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε. «Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, αλλά πρέπει να αγωνιστούμε με υπευθυνότητα» είπε ακόμα.

Κουβέλης: Υπέρ οικουμενικής κυβέρνησης, «όχι» σε κυβέρνηση τεχνοκρατών

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης δήλωσε: «Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί είχα υποχρέωση θεσμικού χαρακτήρα. Η  ΔΗΜΑΡ έχει προτείνει ότι θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά η εντολή δεν αξιοποιήθηκε». «Πρότεινα οικουμενική κυβέρνηση για παραμονή στο ευρώ, αλλά και αποδέσμευση από το μνημόνιο» είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζοντας ότι εξέφρασε την αντίθεσή του σε μία κυβέρνηση τεχνοκρατών θεωρώντας ότι θα αποτελούσε «ήττα της πολιτικής». Παράλληλα ανέφερε ότι και στην αυριανή συνάντηση θα υποστηρίξει σχήμα οικουμενικής κυβέρνησης.

 http://newpost.gr

Read more...

Παπούλιας: "O κίνδυνος είναι υπαρκτός, σας το λέω μετά λόγου γνώσεως"

Στο φως τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

 
 
Την τραγική κατάσταση της χώρας με τους πλέον δραματικούς τόνους περιέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντάς τους τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να τους αναδείξει την επιτακτική ανάγκη να κυβερνηθεί άμεσα η χώρα.

Όπως αποκαλύπτεται από τα πρακτικά της κρίσιμης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κάρολος Παπούλιας φαίνεται πως είχε πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Λούκά Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιθώργο Προβόπουλο με τις εισηγήσερις των τριών παραγόντων να συνηγορούν στο ότι   «η παράταση της πολιτικής αστάθειας επιφέρει μοιραίες συνέπειες».

Σύμφωνα πάντα με τα πρακτικά, ο κ. Παπούλια κάνει δραματική έκκληση προς τους πολιτικούς αρχηγούς επισημαίνοντας ότι « ο κίνδυνος είναι πραγματικός. Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως.» και εξηγώντας ότι «έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος και η ακυβερνησία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική ασφάλεια του ελληνικού λαού και την ίδια την εθνική μας υπόσταση».

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι «Έχω ενημερωθεί τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και από τον Υπουργό Οικονομικών για την ταμειακή κατάσταση της χώρας και για τον κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος εάν συνεχιστούν οι αποσύρσεις καταθέσεων από τις τράπεζες λόγω της ανασφάλειας που γεννά στους πολίτες η πολιτική κατάσταση».

Επιπροσθέτως, ο κ. Παπούλιας σημείωσε ότι είναι «εξαιρετικά ανήσυχος» μετά και τις επαφές που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν Βαν Ρομπαί και τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς για την «εικόνα των ευρωπαϊκών και οικονομικών δεδομένων» εξηγώντας « ότι έχουμε καθήκον να συμφωνήσουμε». Επισήμανε ότι «Οι διαφορές των θέσεών σας είναι μικρές και ασήμαντες σε σύγκριση με το χρέος σας απέναντι στην πατρίδα» ενώ περιγράφοντας τις θέσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «Πιστεύω ότι οι τοποθετήσεις αυτές και των τριών Κομμάτων είναι συμβατές μεταξύ τους και άρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κυβερνητική συνεργασία τουλάχιστον μεταξύ των τριών εντολοδόχων κομμάτων και ίσως και με κάποια από τα υπόλοιπα, όπως θα διερευνήσω στις συζητήσεις με τους Προέδρους τους. Εξάλλου στην Ευρώπη και μετά τις ελληνικές εκλογές και την επικράτηση του κ. Ολάντ, αρχίζει να διαμορφώνεται ένα νέο κλίμα και θα είναι κρίμα η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα να μη μας επιτρέψει να το εκμεταλλευτούμε»

Διαβάστε εδώ όλα τα πρακτικά της συνεδρίασης και δίτε τους δραματικούς διαλόγους. 

 protothema.gr

Read more...

Στον Καμμένο το «κλειδί» του σχηματισμού κυβέρνησης



Στον Καμμένο το «κλειδί» του σχηματισμού κυβέρνησης
Στη διερεύνηση των διαθέσεων του Π. Καμμένου με την κοινοβουλευτική δύναμη των 33 βουλευτών των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», δείχνει να στρέφεται πλέον μεταξύ άλλων η προσπάθεια για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Φτάνοντας στα γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού, αμέσως μετά τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δηοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους σημείωσε ότι οι τρεις αρχηγοί –Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης- ενημερώθηκαν από τον κ. Παπούλια για πρόταση Καμμένου σύμφωνα με την οποία, εφ’ όσον αποδειχθεί η εθνική ανάγκη για τη χώρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην κυβέρνηση ή έστω η υποστηρικτική κοινοβουλευτική ψήφος.

Επ’ αυτού, έχει προγραμματιστεί για αύριο στη μία συνάντηση Παπούλια- Καμμένου, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής ή στήριξης μιας κυβερνητικής προσπάθειας. Από τους συνεργάτες του προέδρου των «ΑΝ.ΕΛ.» παντως υπογραμμίζεται εκ νέου η ανάγη να γνωστοποιηθούν στον κ. Καμμένο τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η επιμονή της Δημοκρατικής Αριστεράς στη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Θέμα μάλιστα στο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Σαμαράς και στη δήλωσή του.
Αναφορικά πάντως με το σενάριο που έχει αρχίσει να κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα περί πιθανής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την ψήφο ανοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Σαμαράς έκλεσει το θέμα λέγοντας ότι αποκλείεται τέτοιο ενδεχόμενο.

Σημειώνεται πάντως ότι για την ώρα επιδιώκεται η ευρύτερη δυνατή σύνθεση, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αντιστοίχηση της ψήφου με την κομματική συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα.

Πάνος Ρασσιάς
 http://newpost.gr

Read more...

Παπαρήγα: Αν προκύψει κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή, ο λαός να βγει σε πόλεμο

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Η Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ



Παπαρήγα: Αν προκύψει κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή, ο λαός να βγει σε πόλεμο
Ανέβασε τους τόνους η γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία κάλεσε το λαό, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως, «να αλλάξει την ψήφο του» και να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ για να γιγαντωθεί ο λαϊκός αγώνας.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι σε περίπτωση που προκύψει κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, ότι αυτή θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, και ο λαός πρέπει να βγει σε πόλεμο. «Αν όμως πάμε σε εκλογές απαιτείται συναγερμός και επαγρύπνηση γιατί η δεύτερη κάλπη πρέπει να δείξει ότι οι εργατοϋπάλληλοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, καταλαβαίνουν τι σημαίνει για την άλλη μέρα ισχυρό ΚΚΕ. Αλλάξτε την ψήφο σας, αυτό είναι το σύνθημά μας, αν γίνουν εκλογές» είπε η κ. Παπαρήγα
Παράλληλα, κάλεσε σε «συναγερμό και επαγρύπνηση» τους οπαδούς και τα μέλη του κόμματος , αλλά και όσους δεν ψήφισαν το κόμμα της γιατί πίστεψαν ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με λοιπές δυνάμεις μπορεί να ανακουφίσει το λαό από τα βάσανά του.
 Σχολιάζοντας τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ κατήγγειλε «αυτήν την παράσταση» «που πήρε την μορφή ενός σόου, με τερτίπια, τακτικισμούς.
Η κυρία Παπαρήγα για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , είπε επίσης ότι «καθώς έπαθαν νίλα στις εκλογές πιθανόν να μη τις θέλουν, να ενδιαφέρονται για την ανασυγκρότησή τους. Όμως κατά την γνώμη μας δεν είναι μόνο ο φόβος των εκλογών. Θέλουν να διασφαλίσουν ότι στην Ελλάδα θα συνεχισθεί η πολιτική του "ευρωμονοδρόμου", η πολιτική που ρίχνει τα βάρη στο λαό και στρώνει το έδαφος για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Εκτίμησε επίσης ότι και τα δυο κόμματα προσπαθούν να βάλουν σε νέα βάση την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά, ένα νέο δίπολο στην εναλλαγή της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται ότι πέρασε στην ιστορία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η διαδικασία των εντολών είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική για το ρόλο που θα παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αναπαλαίωση του πολιτικού συστήματος, στην ανακοπή του ρεύματος του ριζοσπαστισμού, και τελικά στον αφοπλισμό του κινήματος.http://newpost.gr

Read more...

Ο Παπανδρέου ήθελε την Ελλάδα έξω από το ευρώ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ


Ο Παπανδρέου ήθελε την Ελλάδα έξω από το ευρώ
Συνέντευξη του Ρίτσαρντ Πάρκερ στο Sky News αποκάλυψε πολλά.


Ο πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου αποκάλυψε ότι ο τέως πρωθυπουργός το 2010 σκεφτοταν σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από ευρώ ακόμα και με το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης.

«Ειλικρινά συζητήσαμε τα πάντα. Όλες οι επιλογές ήταν στο τραπέζι. Ακόμα και η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη ήταν θέμα που λήφθηκε πολύ σοβαρά», είπε ο Πάρκερ στο Sky News.

Όμως μια τέτοια προοπτική απορρίφθηκε τελικά από τον Γιώργο Παπανδρέου καθώς οι δύο κυρίαρχες βιομηχανίες στην Ελλάδα - τουρισμός και ναυτιλία - δεν θα ανταποκρίνονταν ικανοποιητικά στην αλλαγή νομίσματος.



Απάντηση Παπανδρέου

Από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζονται οι δηλώσεις του καθηγητή.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που ερμηνεύουν κατά το δοκούν δηλώσεις του καθηγητή Richard Parker, υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Κυβέρνηση επί Πρωθυπουργίας του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εξέτασε, ως όφειλε, και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το Ευρώ. Ο ίδιος, μάλιστα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε κάνει δημόσια αναφορά στο θέμα, σε ομιλία του στη Βουλή, στις 19 Ιουνίου 2011, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, τότε, είχε τονίσει:

Πριν ζητήσουμε τη στήριξη του μηχανισμού, φώναξα συνεργάτες, οικονομολόγους και τους αρμόδιους Υπουργούς στο γραφείο μου και έγραψα στον πίνακα, όπως συνηθίζω, τρεις επιλογές, τις τρεις μοναδικές, πραγματικές επιλογές που είχαμε μπροστά μας.

Εφόσον, είπα, δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές για να δανειστούμε, αξιολογήστε και επιχειρηματολογήστε υπέρ ή κατά των τριών παρακάτω επιλογών: πρώτη επιλογή, η χρεοκοπία. Δηλώνουμε, δηλαδή, στάση πληρωμών. Δεύτερη επιλογή, φεύγουμε από το ευρώ και δηλώνουμε και εδώ στάση πληρωμών, διότι δεν θα μπορούσαμε ούτε να σκεφθούμε να πληρώσουμε σε δραχμές το χρέος μας, που είναι σε ευρώ.

Τρίτη επιλογή, ζητάμε βοήθεια από το νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό, που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε, και διαπραγματευόμαστε έναν δύσκολο, αλλά οργανωμένο δρόμο μπροστά στην κρίση. Δεν έχω το χρόνο σήμερα, βέβαια, να αντιπαραθέσω όλη την επιχειρηματολογία, γιατί απορρίφθηκαν οι δύο πρώτες επιλογές.

Στην τρίτη επιλογή κατέληξε και το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο της 22ας Απριλίου του 2010, την παραμονή της ανακοίνωσης της αίτησής μας για βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης.

Μπορώ να σας πω, όμως, ότι οι συνέπειες μιας επιλογής βίαιης χρεοκοπίας ή εξόδου από το ευρώ, θα ήταν άμεσες και καταστροφικές για το ελληνικό νοικοκυριό, τις τράπεζες, αλλά και για την αξιοπιστία της χώρας μας, που μπορεί να μας έφερνε πάλι στα ίδια, δηλαδή σε μια ιδιότυπη οικονομική κηδεμονία από τον ίδιο ή άλλο μηχανισμό, έχοντας όμως πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

Υπενθυμίζω ότι, χωρίς τον μηχανισμό στήριξης, θα πηγαίναμε κατευθείαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς ευρωπαϊκή στήριξη. Αλλά ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης που έχει δώσει ποτέ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι αυτό της Βραζιλίας, δηλαδή 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Πού θα έβρισκε 110 δισεκατομμύρια ευρώ και άλλα τόσα περίπου, στο νέο πρόγραμμα που συζητείται;

Προσπάθησα λοιπόν να αφυπνίσω τους Ευρωπαίους εταίρους, για να μας στηρίξουν, ενώ ταυτόχρονα αγωνίστηκα για να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας και κατεύθυνσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Στην αρχή, βρήκα πόρτες κλειστές, κανείς δεν μας άκουγε, κανείς δεν μας πίστευε, κανείς δεν πίστευε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τους είχαμε κοροϊδέψει για πολλοστή φορά, είχαμε πει και επισήμως ψέματα για το έλλειμμά μας.

Έδωσα μάχη για να στηθεί εκ του μηδενός ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης. Τη μάχη αυτή την κέρδισα, την κερδίσαμε, την κέρδισε η Ελλάδα, με την αξιοπιστία της, την κέρδισαν οι πολίτες αυτής της χώρας. Με ειλικρίνεια σας λέω, επίσης, ότι από τότε ξέραμε ότι το ελληνικό χρέος είναι δυσθεώρητο και δύσκολο να το διαχειριστούμε, με όποιο καλό πρόγραμμα και να είχαμε.

Γι΄ αυτό και σας λέω σήμερα – δεν θα μπορούσα να το πω χθες – ότι από τότε ξεκίνησαν μελέτες, προετοιμασίες και αθόρυβες διαπραγματεύσεις, για να φτάσουμε πρώτα απ’ όλα στη μείωση του επιτοκίου  και στην επιμήκυνση του θεσμικού δανείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αυτό που τελικά καταφέραμε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις τον Μάρτιο του 2011, δηλαδή πριν από δύο μήνες. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μόνο για το σκέλος του δανείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να έχουμε μια ανάσα 48,5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2015 και 4 δισεκατομμυρίων ευρώ μείωσης των επιτοκίων.

Το διακύβευμα σήμερα παραμένει το ίδιο: η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία και να παραμείνει στο Ευρώ».http://newpost.gr

Read more...

Υστατη προσπάθεια για κυβέρνηση τεχνοκρατών με κεντροαριστερό προφίλ

Ξεκίνησε η συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη υπό τον Παπούλια

 
 
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης πέρασαν την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου λίγο πριν τις 19.30, σε μια ύστατη προσπάθεια να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο μετά από τη χθεσινή άκαρπη σύσκεψη.

«Συνεχίζω να αγωνίζομαι εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για εξεύρεση λύσης», δήλωσε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα υπαρκτό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση του Κάρολου Παπούλια, καθώς θεωρεί ότι από την προηγούμενη σύσκεψη με τους τρεις εντολοδόχους αρχηγούς προέκυψαν συγκεκριμένα «αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα».

Πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν στο protothema.gr ότι οι πολιτικοί αρχηγοί επιθυμούν συγκρότηση κυβέρνησης με τεχνοκρατική σύνθεση και με κεντροαριστερό προφίλ, με επικεφαλής δηλαδή πρωθυπουργό "αριστερότερο" του Λουκά Παπαδήμου.
Η συγκεκριμένη προσπάθεια, αν ευοδωθεί, θα αφορά στη στήριξη της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜ.ΑΡ, ενώ οι δυσκολίες επίτευξης του εγχειρήματος είναι δεδομένες.
Τα 6 σημεία σύγκλισης
Ανεπίσημη κατ΄αρχήν συμφωνία έξι σημείων έχει επιτευχθεί, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ.

Στην συνάντηση των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα επιχειρήσουν να έλθουν σε συμφωνία και με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς ώστε να επισημοποιήσουν τη συμφωνία.

Τα έξι "σημεία σύγκλισης" της κατ' αρχήν συμφωνίας είναι τα εξής:

1. Ανεξαρτήτως της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις ευθύνες του και να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη

2. Τα πρακτικά της σύσκεψης του Κάρολου Παπούλια με τους κυρίους Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα ώστε ο ελληνικός λαός να έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί και να κρίνει τους πολιτικούς αρχηγούς για την στάση που τήρησαν

3. Η έκθεση του Λουκά Παπαδήμου για την δραματική κατάσταση των δημόσιων οικονομικών και την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος να δοθεί επίσης στη δημοσιότητα

4. Η εντολή των ψηφοφόρων στις κάλπες είναι επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Με αυτό ως δεδομένο, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να προέρχεται από την αριστερά και από το μέτωπο των δυνάμεων που στήριξαν τη θέση για αλλαγή των προβλέψεων του μνημονίου

5. Προκειμένου η κυβέρνηση να ανταποκρίνεται στο μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στις 6 Μαϊου και να είναι αντιπροσωπευτική, στο νέο κυβερνητικό σχήμα πρέπει να εκπροσωπείται και η Δημοκρατική Αριστερά, και

6. Δεδομένου ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάστηκαν στις κάλπες, πρέπει η κυβέρνηση να αποτελείται από προσωπικότητες και όχι από πολιτικά στελέχη των δύο κομμάτων.

ΠΑΣΟΚ: Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα, η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση
Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μην μείνει ακυβέρνητη η χώρα, αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο σχολιασμού της επικαιρότητας που εκδόθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

"Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας, τα έσοδα καταρρέουν, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα. Είναι ορατό το ενδεχόμενο να βρεθούμε σε χειρότερη οικονομική κατάσταση απ’ ό,τι ήμασταν πριν ένα μήνα, χωρίς μάλιστα να έχει δοθεί μια διέξοδος. Γιατί, τι θα γίνει μετά τις εκλογές; Ποια θα είναι η διαφοροποίηση μετά τις επόμενες εκλογές; Θα είμαστε ξανά σε αδιέξοδο", αναφέρεται στο δελτίο με τρόπο που επιβεβαιώνονται πλήρως οι πληροφορίες του protothema.gr.

Στο δελτίο σημειώνεται επίσης ότι "όσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί τις συναντήσεις διατηρούμε την ελπίδα που δεν είναι  απλώς ελπίδα σχηματισμού μιας κυβέρνησης, είναι ελπίδα προοπτικής για την Ελλάδα".

Εις ό,τι αφορά την στάση του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι αυτή "καθορίστηκε από το αίσθημα ευθύνης μας απέναντι στη χώρα. Είπαμε και λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Σεβαστήκαμε την επιλογή του για κυβέρνηση συνεργασίας και κάναμε τα πάντα για να το πετύχουμε. Την υπεύθυνη στάση μας την αναγνωρίζουν οι πολίτες. Οι πολίτες όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις αναγνωρίζουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο την προσπάθεια να σχηματιστεί κυβέρνηση και ξέρουν ότι αν τελικά οδηγηθούμε σε εκλογές, αυτό θα οφείλεται στην αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ".

ΠΑΣΟΚ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ για σενάρια περί δραχμής

"Ας ξεκαθαρίσουν τη θέση τους:  Είναι υπέρ του ευρώ ή υπέρ της επιστροφής στη δραχμή;", είναι το ερώτημα που τίθεται από το ΠΑΣΟΚ.

"Η άρνηση του κ. Τσίπρα να συμμετέχει στην σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών  δεν είναι απλώς μια προσβολή στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι προσβολή απέναντι στους Έλληνες πολίτες που τον ψήφισαν, ζητώντας του να εξασφαλίσει μια άλλη προοπτική για τη χώρα", αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο σχολιασμού της επικαιρότητας.

Κλιμακώνοντας την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, το ΠΑΣΟΚ επικρίνει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι "σε όλη την προεκλογική περίοδο, μιλούσαν για καταγγελία του μνημονίου. Αλλά δεν λένε καθαρά αυτό που είπε ο κ. Αλαβάνος, ο μέντορας του κ. Τσίπρα. Ότι  καταγγελία του μνημονίου, σημαίνει επιστροφή στη δραχμή και ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό.  Δεν τα λέμε εμείς, τα λέει ο κ. Αλαβάνος".protothema.gr

Read more...

Προκλητική ανακοίνωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, κατά των δημοσιογράφων...



Η "Χρυσή Αυγή" μετά την "καθιστή" υποδοχή που επιφύλασσαν οι δημοσιογράφοι στο Προεδρικό Μέγαρο -ως απάντηση στο περιβόητο "εγέρθητι"- δημοσίευσε ανακοίνωση, με την οποία κάνει λόγο για μετατροπή του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας σε... επικερδές επάγγελμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έξις δευτέρα φύσις

Ή για να γίνουμε πιο κατανοητοί στο αμερικανοθρεμμένο σινάφι "you can't teach an old dog, new tricks". Κάθε άνθρωπος συμπεριφέρεται και διάγει τον κοινωνικό του βίο σύμφωνα με όσα έχει διδαχθεί από το περιβάλλον του και πράττουν οι όμοιοί του.

Οι δημοσιογράφοι των καθεστωτικών ΜΜΕ έχουν χάσει προ πολλού την αντικειμενικότητά τους και το λειτούργημα έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε ένα επικερδές επάγγελμα.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τα φερέφωνα και τα τσιράκια των νταβατζήδων - εκδοτών τρομοκρατούν, παραπληροφορούν, αποσιωπούν την αλήθεια και λασπολογούν οποιονδήποτε είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργοδοτών τους.

Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πια τον ρόλο τους, γι΄αυτό και στις τελευταίες εκλογές παρά τον οχετό και την συκοφαντία προς την Χρυσή Αυγή, έδωσε δυνατή φωνή στο Εθνικιστικό Λαϊκό Κίνημα με 7% και 21 βουλευτές.

Κάποιοι δημοσιογράφοι, φανερά "προσβεβλημένοι" από τον γνωστό πια "Εγέρθητι", κάθισαν στο Προεδρικό Μέγαρο οκλαδόν την στιγμή που εισερχόταν ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Μας είναι ακατόρθωτο να μάθουμε σε ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να κάθονται κατάχαμα και να κινούνται έρποντας πώς να σηκώνονται όρθιοι.

Η υπερηφάνεια κι η ένδειξη σεβασμού είναι έμφυτα και δεν επιβάλλονται. Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι θα παραμένουν ένα με την γη στο πέρασμα των Χρυσαυγιτών, καθώς δεν διαθέτουμε τα... χαρτζιλίκια για να τους σηκώσουμε όρθιους!


Read more...

Ο Μανώλης δεν ξέρει τι σημαίνουν 20.000 ευρώ!...



Άσχετο και εκτός πραγματικότητας , παρουσίασε τον Μανώλη Γλέζο, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης...

Το 'πε πριν από λίγο στο Γιάννη Παπαδόπουλο (REAL FM): Ο Μανώλης με τη λιτή ζωή που τόσα χρόνια κάνει, θεωρεί τις 20.000 ευρώ για μεγάλο ποσόν. Αλλά, για... μια τριμελή ή τετραμελή οικογένεια με το ποσόν αυτό, βρίσκεται στα όρια.
Το κόμμα δεν έχει αυτή τη θέση.
Δεν μπορούσε να το πει πιο κομψά?...


Read more...

Δύο παραχωρήσεις κι ένας όρος που θέτουν οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα ...



Δύο παραχωρήσεις είναι αποφασισμένη να κάνει η Ευρωζώνη, προκειμένου να βοηθήσει την επόμενη ελληνική κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, που θα προκύψει από τις ... κρίσιμες διαβουλεύσεις των τελευταίων ωρών.

Συγκεκριμένα, αυτό το οποίο διαμηνύεται από τις Βρυξέλλες είναι ότι σε πρώτη φάση τουλάχιστον θα δοθεί η παράταση του ενός χρόνου για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% ως ποσοστού επί του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα θα διασφαλισθεί, με νέες παρεμβατικές ενέργειες, περαιτέρω ρευστότητα στην αγορά που είναι κι ένα από τα βασικά ζητούμενα της ελληνικής οικονομίας αυτή τη στιγμή.

Μοναδική προϋπόθεση για να τεθούν σε λειτουργία και οι δύο αυτές δεσμεύσεις θα είναι να δεσμευθεί με τη σειρά της και η επόμενη κυβέρνηση ότι προτίθεται να εφαρμόσει το Μνημόνιο και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί. Επ' αυτού η ΕΕ δείχνει να είναι ανυποχώρητη, καθώς δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του σχετικού κειμένου, επ' ουδενί.

Σχετικά έχει ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να έχει υπόψη του αυτή την κρίσιμη… λεπτομέρεια, ενόψει των διαπραγματεύσεων που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς για το σχηματισμό κυβέρνησης.
voria.gr


Read more...

Επανιδρύεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε «μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη»

Ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και την μετεξέλιξή του σε «μία μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στην διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αυτή είναι η εντολή του λαού, δηλαδή η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι αυτή η προσπάθεια άρχισε ήδη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μαΐου δεν υπάρχει πια. Σήμερα έχουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι το έναυσμα για μία ανασυγκρότηση του κόμματος. Γρήγορα θα προχωρήσουμε σε διαδικασίες ανασυγκρότησης» είπε, τονίζοντας ότι θα καταθέσει σχετικό αίτημα στον Άρειο Πάγο.

Για την άρνησή του να πάρει μέρος σε κυβέρνηση συνεργασίας ο κ.Τσίπρας είπε: «Θέλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να νομιμοποιήσει ότι απονομιμοποίησε ο λαός στις εκλογές». Πρόσθεσε ότι  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αξιολογήσει αν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συμφωνούν και να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Είπε, ακόμη, ότι τα τρία κόμματα φαίνεται ότι έχουν καταλήξει σε μία προγραμματική βάση για κυβέρνηση διετίας και όπως είπε, ζητούν χρόνο όσο θα διαρκεί και το Μνημόνιο.

«Δεν έχουμε φόβο να κυβερνήσουμε, αλλά δεν θα πάμε ξυπόλητοι στα αγκάθια» τόνισε.

Ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε ότι σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ίδια η Ευρωζώνη θα υπάρχει. «Το θέμα είναι να πείσουμε εταιρίους και δανειστές ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να αλλάξουμε την πολιτική λιτότητας» είπε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, λέγοντας ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων κεφαλαίων και πρόσθεσε ότι: «Ο βασικός αντίπαλος του Σαμαρά είναι ο ίδιος και οι επιλογές του».

Κατηγόρησε, επίσης, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι με τη στάση τους στο μεταναστευτικό τροφοδότησαν τη Χρυσή Αυγή.

Αναφερόμενος στην επιστολή του Λουκά Παπαδήμου για τα ταμειακά αποθέματα της χώρας ο κ.Τσίπρας είπε: «Δεν μας ξαφνιάζει η επιστολή του Παπαδήμου, αλλά το θράσος να μας τη δίνουν στο παρα πέντε». Πρόσθεσε ότι ο κ.Παπαδήμος δεν είναι απλός επισκέπτης, αλλά έχει ευθύνες για τα ταμειακά αποτελέσματα. «Αυτοί που μας κυβερνούν αποδεικνύουν ότι είναι ανεύθυνοι από τον τρόπο που διαχειρίζονται την κρίση στη χώρα» είπε και πρόσθεσε ότι «κυβερνούν με ανευθυνότητα, απειλές και εκβιασμούς».

»Είναι το άκρο άωτο της ανευθυνότητας να ζητάνε από τον Τσίπρα και την Παπαρήγα τι θα κάνουν, όταν οι ίδιοι φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας» υπογράμμισε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βόμβα Καμμένου: "Να φύγει ο Σαμαράς από πρόεδρος και θα δούμε..."



Την άμεση απομάκρυνση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, θέτουν ως όρο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες προκειμένου να συζητήσουν την συνεργασία για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης στην οποία θα μετέχουν και οι ίδιοι.

Το ... κόμμα του κ. Καμμένου που βολιδοσκοπήθηκε για την πιθανότητα να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας έστειλε ήδη σαφές μήνυμα προς τη Συγγρού ότι δεν μπορεί να γίνει καμία τέτοια συζήτηση όσο στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ο κ. Σαμαράς.

Τόσο ο κ. Καμμένος όσο και τα κορυφαία στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θεωρούν αξιόπιστο συνομιλητή τον κ. Σαμαρα με βάση τις αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις που έχει διατυπώσει όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Πρώτα διέγραψε τους μνημονιακούς και μετά διέγραψε αυτούς που καταψήφισαν το δεύτερο Μνημόνιο. Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς σε έναν ηγέτη που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο» έλεγαν στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που, όπως αναφέρουν, δεν θα είχαν κανένα θέμα να συζητήσουν με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο επιλέξει η Νέα Δημοκρατία.

Η επιλογή του κ. Καμμένου και του κόμματος του να θέσουν το ζήτημα δεν είναι άσχετη και με ένα κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ για τον κ. Σαμαρά και τον τρόπο που κινήθηκε προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά.

Η δυσαρέσκεια μάλιστα αναμένεται να γίνει ακόμα πιό έντονη εφόσον συνεχίσουν να δημοσιοποιούνται δημοσκοπήσεις που δείχνουν την ΝΔ πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που εφόσον επιβεβαιωθεί στις κάλπες θα σημάνει την μη επανεκλογή περισσότερων από τους μισούς βουλευτές της ΝΔ...
parapolitika.gr


Read more...

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Και τι θα πάθουμε δηλαδή αν πληρώνουμε με δραχμές;»...



Η βουλευτής Κεφαλλονιάς του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου προκάλεσε σύγχυση με τη δήλωσε που έκανε «και τι θα πάθουμε δηλαδή αν πληρώνουμε με δραχμές; Αυτό είναι το ζητούμενο;»
Η ίδια μιλώντας...
στο ΒΗΜΑ FM υποστήριξε:
«Και τι θα πάθουμε δηλαδή αν πληρώνουμε με δραχμές; Αυτό είναι το ζητούμενο; Και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας συζητούσαν ότι πιο πολύ τους κοστίζει να μας βγάλουν από την Ευρωζώνη, παρά να μείνουμε. Δηλαδή είναι μεγαλύτερο το κόστος από το χρέος αν θα βγούμε από το ευρώ παρά να μείνουμε. Σε μερικούς μήνες αλλάζουν και τα δεδομένα στην Ευρώπη.
Δε νομίζω ότι κανένας Έλληνας θα είχε πρόβλημα να συνεισφέρει από το υστέρημά του για να σώσει την Πατρίδα! Εμείς μέχρι τώρα πληρώνουμε και δεν βλέπουμε χαΐρι»
Τέλος τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στις κάλπες αντί του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας....
newsmessinia.blogspot


Read more...

Φιλανδός υπουργός κατά Τσίπρα


Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη χωρίς να τηρήσει τη συμφωνία, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Πιστεύω πως είναι μία αδύνατη εξίσωση και υπό αυτήν την έννοια είναι μία ανεύθυνη δήλωση", τόνισε ο Στουμπ.
"Συνειδητοποιούμε πλήρως πως η προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι η εκπλήρωση των δεσμεύσεων της προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν", επισήμανε ο Φιλανδός υπουργός.enikos.gr

Read more...

Είμαι υπέρ της βίας...



"Μας ψήφισαν 440.000 Έλληνες. Δηλαδή, 30 με 40 μεραρχίες" ...

Ανατριχίλα. Θαυμαστής του Χίτλερ. Στο Άουσβιτς και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, "δεν υπήρχαν φούρνοι, ούτε θάλαμοι αερίων" , λέει.
Ομολογεί (εκπομπή "Πρωταγωνιστές" , MEGA) πως είναι υπέρ της βίας. "Αν μου πετάξει κάποιος ένα ποτήρι, εγώ θα του πετάξω ένα μπουκάλι στο κεφάλι" .
Ειρωνεύεται τους ειρηνιστές. "Να φορέσουν ένα πορτοκαλί μανδύα και να κρεμάσουν και κουδουνάκια να τους βλέπουμε" .
Θεωρεί κατόρθωμα τη βία κατά των αλλοδαπών. "Αν ο λαθρομετανάστης ληστέψει κάποιον Έλληνα, πως θα τον αντιμετωπίσουμε; Με τη βία. Αν κάποιος κατουρήσει στο ιερό της εκκλησίας, τι θα του πούμε; Μην κατουράτε κύριε Πακιστανέ στο ιερό; " .
Θρασύς, κυνικός. Δεν κρύβει σε κάθε του φράση το μίσος του για τη Δημοκρατία.
Τον ιδρυτή της Ν.Δ. , Κωνσταντίνο Καραμανλή, δεν...

τον θεωρεί δημοκράτη.
"Δημοκράτης ήταν ο Καραμανλής; " , αναρωτιέται ειρωνικά και προσθέτει, "άλλωστε, ο Γκιζίκης τον όρκισε" .
Για την επίθεση που δέχτηκε ο Πέτρος Ευθυμίου από μέλη της Χρυσής Αυγής: "σιγά τη βία. Νερό του ρίξανε. Ο Ευθυμίου δεν ήταν μήπως υπέρ της βίας; Ο ίδιος δεν έχει ομολογήσει ότι έβαζε βόμβες; " .
Και μέσα στο παραληρηματικό θαυμασμό του για τη βία, αποκάλυψε και τον ευσεβή του πόθο. "Όταν η Χρυσή Αυγή αναλάβει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δε θα υπάρχει βία" .
Χλεύασε τους ομοφυλόφιλους, τους χαρακτήρισε μη φυσιολογικούς και μ' ένα είδος αποτροπιασμού στον τόνο της φωνής του, είπε "δε θα 'μουν περήφανος, αν ήμουν αδερφή" .
Χαρακτήρισε το Χίτλερ "μεγάλο ηγέτη" και απείλησε τους αριστερούς, πως αν μέσα στη Βουλή τον συνδέσουν μ' αυτόν, θα βγάλει τα κονδύλια που έπαιρναν από τη Σοβιετική Ένωση και τον Τσαουσέσκου.
Τέλος, δήλωσε με υπερηφάνεια, "μας ψήφισαν 440.000 Έλληνες. Κάπου 30 με 40 μεραρχίες. Κάνω αυτή τη σύγκριση, γιατί μ' αρέσει ο στρατός. Κακό είναι; " .
Αλήθεια, γιατί 'δωσαν βήμα απόψε στο MEGA σ' αυτόν το Νεοναζί; ...


Read more...

Στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάστηκε το 34,033% της ΕΥΔΑΠ

Χωρίς μετοχές το κράτος


  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι μεταβιβάστηκε στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων το ποσοστό 34,033% που έλεγχε το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει, σύμφωνα με το Ν. 3556/2007 και την από 11.5.2012 σχετική γνωστοποίηση, τη μεταβίβαση από το Ελληνικό Δημόσιο 36.245.240 μετοχών της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι ποσοστό 34,033% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας στο "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ".

Η μεταβίβαση έγινε κατόπιν εκτέλεσης εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής, σε εφαρμογή των παραγράφων 4 & 5 του άρθρου 2 του Ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152/Α’) και της υπ’ αριθμ. 206/2012 (ΦΕΚ 1363) Απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ).

Σημειώνεται ότι το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΥΔΑΠ ΑΕ διαμορφώνεται πλέον σε 0,00%.

Το Ελληνικό Δημόσιο ελέγχοντας 100% το "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.", ελέγχει έμμεσα τα ανωτέρω δικαιώματα ψήφου.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μην «πυροβολείτε» τον Αλέξη



Μην «πυροβολείτε» τον Αλέξη
Το γεγονός ότι ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -Στρατούλης, Κωνσταντοπούλου- έχουν ξεπεράσει τα όρια της γραφικότητας δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν διαθέτει και σοβαρά στελέχη.

Για παράδειγμα ο κ. Δραγασάκης ή ο κ. Τσακαλώτος αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος είναι, πολιτικά, απολύτως επαρκείς και συγκροτημένοι. Εν πολλοίς πρόκειται για πρόσωπα με δομημένη σκέψη, ξεκάθαρη άποψη αλλά και πολύ περισσότερο ξεκαθαρισμένες θέσεις για το πώς βλέπουν στο μέλλον την ελληνική κοινωνία.

Κατά συνέπεια εάν κάποιος ακούσει με προσοχή αυτά στελέχη ή και τον κ. Τσίπρα φυσικά, θα καταλάβει χωρίς να του δημιουργηθεί καμία απολύτως απορία που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι απολύτως σαφές ότι αυτό που επιχειρεί είναι η δημιουργία μιας αριστερής κυβέρνησης- βεβαίως και μιας άλλης δομής κοινωνία- με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα την συνθέσουν. Φυσικά μια τέτοια προοπτική είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να την επιλέξει ή όχι.

Με λίγα λόγια. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ιστορικό δίλημμα. Ή πηγαίνουμε αριστερά με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό ή η χώρα παραμένει στην κεντροδεξιά με τις όποιες βελτιώσεις αυτή επιδέχεται, αν επιδέχεται φυσικά. Τα υπόλοιπα είναι έπεα πτερόεντα.

Ο ελληνικός λαός θα κληθεί εκ νέου, όπως δείχνουν τα πράγματα, να δώσει μια οριστική απάντηση- λύση στο πρόβλημα που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές. Ο προβληματισμός πλέον δεν περιορίζεται σε πολιτικό επίπεδο. Είναι κυρίως ιδεολογικός. Και μάλλον μόνο ιδεολογικός είναι. Γιατί αυτό που αποφασίζουμε, όποτε γίνουν εκλογές, δεν είναι Τσίπρας ή Σαμαράς ή ακόμα Βενιζέλος. Είναι αριστερά η κεντροδεξιά.

Σε αυτό το ερώτημα θα κληθούμε να απαντήσουμε. Φυσικά μια τέτοια απόφαση είναι εξόχως σοβαρή και κρίσιμη για να αφεθεί στα τηλεοπτικά παράθυρα και στην φαιδρότητα των δήθεν αντιπαραθέσεων διαφόρων πολιτικών νάνων που εμφανίζονται σε αυτά. Χρειάζεται βαθιά περίσκεψη, αφού κάτι τέτοιο θα σημαδέψει πολλές από τις γενιές που έρχονται.

Εμείς αποφασίζουμε λοιπόν  και για τον λόγο αυτό δεν χρειάζεται να «πυροβολούμε» τον Αλέξη. Να σκεφτούμε χρειάζεται!


Τάκης Χατζής

 http://newpost.gr

Read more...

Το όνειρο... του Αλέξη...



www.tokarfi.gr
Ο Τσίπρας καλείται πλέον να εξηγήσει τον… τρίτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό της δραχμής και την μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα αφρικανικού τύπου. Η άτακτη χρεοκοπία η οποία άρχισε να πλανάται πλέον πάνω από το κεφάλι της Ελλάδας δεν φαίνεται να

πτοεί τον αρχηγό Αλέξη. Μεθυσμένος… από τις δημοσκοπήσεις που βγάζουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα σε ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές, συνεχίζει να τραβάει το σχοινί παίζοντας με το μέλλον της χώρας.

Μέχρι και ο πολιτικός πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, ο Αλέκος Αλαβάνος ξεσπά εναντίον του καταλογίζοντας του υπέρμετρη αλαζονεία και επισημαίνει με νόημα ότι «Η Αριστερά οφείλει να πει στην κοινωνία πως έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με μια επώδυνη διαδικασία».

Η αδιαλλαξία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ έχουν οδηγήσει ως τώρα σε αδιέξοδο τις συνομιλίες και όλα τα μάτια του κόσμου είναι και πάλι στραμμένα στην Ελλάδα και στην ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας...

Read more...

Σήμα για μείωση μισθών έως και 40%...



Στους βασικούς μισθούς κάθε κλαδικής σύμβασης και σε μόνο 4 επιδόματα (πολυετίας, τέκνων, πτυχίου και επικίνδυνης εργασίας) περιορίζονται από σήμερα και σταδιακά έως το καλοκαίρι υποχρεωτικά μέσα από τη σύναψη ατομικών συμβάσεων οι αποδοχές... για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων.

Το σήμα για την προσαρμογή - μείωση έως και 40% των αποδοχών των εργαζομένων, δίνει από σήμερα (τρίτος μήνας από την εφαρμογή, στις 14 Φεβρουαρίου, του νέου νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις) η λήξη του τριμήνου εντός του οποίου τα συνδικάτα και οι εργοδοτικές οργανώσεις είχαν το χρονικό περιθώριο να επαναδιαπραγματευτούν και να υπογράψουν νέες συμβάσεις εργασίας στη θέση των συλλογικών ρυθμίσεων που είχαν λήξει ή καταγγελθεί. Ηδη:

Οι κανονιστικοί όροι των συμβάσεων που είχαν λήξει πριν από τις 14 Φεβρουαρίου έχουν μεταφερθεί και τροποποιηθεί μέσω ατομικών συμφωνιών σε δεκάδες κλάδους της οικονομίας.

Το ίδιο θα συμβεί από σήμερα και σε άλλους 10 κλάδους (μεσίτες ασφαλειών, βιβλιοπωλεία, γεωργικών συνεταιρισμών, γεωτεχνικών, υπαλλήλων γραφείων βιομηχανίας - βιοτεχνίας, περιοδευόντων πωλητών, καθαριστριών βιομηχανιών, τεχνολόγων τροφίμων, χειριστών ανυψωτικών μηχανημάτων και χειριστών ηλ. υπολογιστών βιομηχανίας - βιοτεχνίας).

Ανάλογη τύχη θα έχουν, αν όπως όλα δείχνουν δεν συναφθούν νέες κλαδικές συμβάσεις, και οι αμοιβές των απασχολουμένων σε τομείς στους οποίους έχουν καταγγελθεί οι ΣΣΕ και δεν διαφαίνεται προοπτική συμφωνιών (ξενοδοχεία, επισιτισμός, ταξιδιωτικά γραφεία, ξένων αεροπορικών εταιρειών, πολυκαταστημάτων, ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ιδιωτικών κλινικών).

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένει, χωρίς να έχει ακόμη καταγγελθεί, η κλαδική σύμβαση εργασίας του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών...

imerisia.gr


Read more...

Ένα βήμα πριν το «γάμο» Ντόρα και Μάνος



Ένα βήμα πριν το «γάμο» Ντόρα και Μάνος
Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και Στέφανου Μάνου με αντικείμενο την κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές.

Τόσο η πρώτη όσο και ο δεύτερος αποκλείουν το ενδεχόμενο επιστροφής στη ΝΔ, παρά το κεντροδεξιό προσκλητήριο του κ, Αντώνη Σαμαρά και εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν, βλέποντας ότι αν δεν συμφωνήσουν θα παραμείνουν εκτός Βουλής.

Αντιθέτως εκτιμούν ότι η κοινή κάθοδος θα τους δώσει δυναμική με την οποία θα ξεπεράσουν εύκολα το φράγμα του 3%.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Μπακογιάννη και ο κ. Μάνος δεν έχουν φτάσει σε συμφωνία, αλλά είναι πολύ κοντά σε αυτή.

Το σχέδιο που υπάρχει στο τραπέζι, προβλέπει κόμμα με συλλογική ηγεσία και την ονομασία «Συμμαχία για την Ελλάδα».http://newpost.gr

Read more...