Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς:Πάση θυσία σήμερα η ψηφοφορία

Σαμαράς:Πάση θυσία σήμερα η ψηφοφορία

Σαφή εντολή έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς να γίνει απόψε, πάση θυσία, η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.
Ο Πρωθυπουργός έφτασε στη Βουλή, λίγο μετά τις 7 και σύμφωνα με το MEGA, κάλεσε τον Γιάννη  Στουρνάρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στο γραφείο του, όπου τους έδωσε εντολή να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία.
Αναφορικά με την διάταξη που αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους της βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, φαίνεται να είπε στον κ. Στουρνάρα και στον κ. Μεϊμαράκη ότι «την ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα υφίστανται μειώσεις, δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανένας».
 Ωστόσο, λόγω της αναγκαιότητας της σημερινής ψηφοφορίας έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών να πάρει πίσω τη διάταξη και να επανέλθει  με νομοτεχνική βελτίωση.enikos.gr

Read more...

Βορίδης: Οι διαδηλώσεις εντός κοινοβουλίου νίκησαν

Βορίδης: Οι διαδηλώσεις εντός κοινοβουλίου νίκησαν

Με παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στη διάταξη για τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής, δήλωσε ότι " Λυπάμαι γι΄αυτούς που αρνήθηκαν τη συγκεκριμένη βούληση της κυβέρνησης" και έκλεισε λέγοντας " Οι διαδηλώσεις εντός κοινοβουλίου νίκησαν τις διαδηλώσεις εκτός κοινοβουλίου"...

Δείτε το βίντεο:
enikos.gr

Read more...

Κλεφτοπόλεμος ,ασφυξία από τα δακρυγόνα,τραυματίες...



Μολότοφ, πέτρες, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, και για άλλη μια φορά, το αίσχος της εκτεταμένης χρήσης δακρυγόνων, που...


δημιουργούν στο κέντρο συνθήκες θαλάμου αερίων.
Υπάρχουν τραυματίες, ο ακριβός αριθμός των οποίων δεν έχει γίνει γνωστός, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό προσαγωγών...


Read more...

Χημικά στην Κλαυθμώνος

Τώρα-Χημικά στην Κλαυθμώνος

Χρήση χημικών γίνεται από τις αστυνομικές δυνάμεις αυτή την ώρα και στην Κλαυθμώνος.Φωτιές, ΜΑΤ και υδροφόρες συνθέτουν το σκηνικό γύρω από τη Βουλή.
Δείτε τις φωτογραφίες:

.enikos.gr

Read more...

Το πανό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να αναρτήσουν ένα πανό έξω από τη Βουλή πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη το οποίο έγραφε: "Καταστρέφετε τη χώρα. Να φύγετε τώρα".

Read more...

Δακρυγόνα στην Πανεπιστημίου...



Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην αίθουσα της Βουλής...
Τα ΜΑΤ επιχειρούν να πνίξουν πάλι την συγκέντρωση στα δακρυγόνα, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στη Πανεπιστημίου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, στο ύψους Εδουάρδου Λω.
Στη αίθουσα της Βουλής στο μεταξύ, η κατάσταση δείχνει να είναι εκτός ελέγχου.
Μετά τον...
Καμμένο και μέσα σε μια ατμόσφαιρα πανζουρλισμού ,προσπάθησε να μιλήσει η Παπαρήγα κατηγορώντας το ΣΥΡIΖΑ για βαβούρα , και υπογράμμισε πως αυτά εκμεταλλεύεται το κόμμα με τη ναζιστική νοοστροπία και σύνθεση.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να την αποδοκιμάζουν φωνάζοντας αίσχος, ενώ στο βήμα ανέβηκε ο Λαφαζάνης που ζήτησε την παραίτηση του Στουρνάρα...


Read more...

Βίντεο-Απέσυρε την διάταξη ο Στουρνάρας

κη

Απέσυρε τη διάταξη που αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους της βουλής ο Γιάννης Στουρνάρας, λέγοντας ότι αναγκάζεται λόγω όσων διακυβεύονται. Tην ίδια στιγμή κατήγγειλε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες επειδή έφτασαν να υποδείξουν στην συνδικαλιστική ηγεσία των υπαλλήλων της βουλής τι να κάνουν.
Όπως είπε θα επανέλθουν με νομοτεχνική βελτίωση.

το της Βουλής

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, έκανε την εξής δήλωση:
«Μαζί με τη ισοπέδωση της Εθνικής Κυριαρχίας, η κυβέρνηση Σαμαρά κατέλυσε  απόψε και το αυτοδιοίκητο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το παρέδωσε στη τρόϊκα.
Η βούληση των Ελλήνων Βουλευτών παραδόθηκε στη βούληση των αφεντικών της ελληνικής συγκυβέρνησης.
Την φασιστική...«νομοτεχνική βελτίωση», όπως την ονόμασε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μπορεί να τη κατέθεσε ο διορισμένος και μη κοινοβουλευτικός Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αλλά η ευθύνη αφορά τη κεφαλή του ψαριού που βρωμάει.
Δεν αναφέρω τη ΔΗΜΑΡ, διότι ο Πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης μου είπε πριν από λίγο, ότι αγνοούσε παντελώς οτι ο Στουρνάρας θα έφερνε τέτοια τροπολογία.
Εδώ και μέρες φωνάζω για τα συμβαίνοντα στη Βουλή. Τώρα ήλθε το τελικό κτύπημα.
Αίσχος. Εφιάλτης».
Καμμένος: Καταθέσαμε αίτηση αντισυνταγματικότητος

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος δήλωσε στη Βουλή ότι "καταθέσαμε αίτηση αντισυνταγματικότητας για τη συγκεκριμένη τροποποίηση..."αναφερόμενος στη διάταξη για τους υπαλλήλους τη Βουλής...
.enikos.gr

Read more...

Διεκόπη για λίγα λεπτά η συνεδρίαση της Βουλής Μπλόκο από τους υπαλλήλους στο Κοινοβούλιο

Κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα διατρέχει η κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας καθώς οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου με έκτακτη ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ξεκινούν απεργία στις 7 σήμερα το απόγευμα «μέχρι πέρατος της συνεδρίασης»!

Αυτή την στιγμή οι πρακτικογράφοι, στενογράφοι κ.ά. έχουν αποχωρήσει από την Ολομέλεια και πλέον μόνο το Κανάλι της Βουλής λειτουργεί και με τον τρόπο αυτό μπορεί να συνεχιστεί η συνεδρίαση. Είναι δε ενδεικτικό ότι τρεις ένστολοι φυλάσσουν την είσοδο που οδηγεί στο στούντιο του Καναλιού της Βουλής προκειμένου να εμποδίσουν τους συνδικαλιστές να κατεβάσουν τους διακόπτες.

Οι υπάλληλοι επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου οι οποίες -σύμφωνα με τους ίδιους- εξομοιώνει το ύψος και το πλαφόν των  υπερωριών τους με αυτές των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων.



Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής θα ενταχθούν κανονικά στις διατάξεις όπως όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου. Από την άλλη πλευρά το σωματείο υπαλλήλων είχε ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες σειρά επαφών με κάθε παράγοντα της κυβέρνησης προκειμένου να την γλιτώσουν. 

Βασικό τους επιχείρημα, έτσι όπως τουλάχιστον το εξηγούσαν χθες το βράδυ στον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής κανένα υπουργείο δεν μπορεί να πειράξει την μισθολογικής τους κατάστασης, παρά μόνο ο πρόεδρος της Βουλής. 

Σε μια εποχή όμως κατά την οποία όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται να υποστούν περικοπές, ο κ. Στουρνάρας δεν θα μπορούσε να χαριστεί σε αυτή την υπαλληλική «ελίτ». Ο υπουργός μάλιστα κατέστησε σαφές ότι οι μισθοί και τα επιδόματα των συγκεκριμένων υπαλλήλων καθορίζεται από το υπουργείο.

Πλέον, αναμένεται η νέα αντίδραση της κυβέρνησης μετά την απειλή της απεργίας και τον εκβιασμό να διακοπεί η συνεδρίαση. 

Να σημειωθεί ότι το προεδρείο μπορεί να χρησιμοποιήσει προσωπικό ασφαλείας. Από την άλλη πλευρά, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων επιχειρεί να βγάλει από την ολομέλεια τους πρακτικογράφους. Συμπαραστάτης της προσπάθειάς τους είναι το ΚΚΕ.

«Είναι νομοθετική βελτίωση η κατάργηση του Συντάγματος; Οι εργαζόμενοι της Βουλής έχουν κηρύξει απεργία, δικαιολογημένη απεργία» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Read more...

Πυκνώνουν οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα παρα την δυνατή βροχή...





Πυκνώνουν όσο περνάει η ώρα οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για διαμαρτυρία κατά των νέων μέτρων. Εκτιμάται πως οι συγκεντρωμένοι είναι πάνω από...
70.000 άτομα. Την ίδια ώρα στο στο Κοινοβούλιο είναι σε εξέλιξη η συζήτηση επί του επίμαχου πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση αργότερα απόψε.


Read more...

Xωρίς Μετρο, ΗΣΑΠ και τραμ, αύριο η Αθήνα...




Θα συνεχιστεί και αύριο η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς εξήγγειλαν νέα 24ωρη απεργία.

Συνεπώς, η ... πρωτεύουσα θα μείνει την Πέμπτη χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

«Χειρόφρενο» τραβούν αύριο και οι οδηγοί ταξί. .


Read more...

Πάνω από 60.000 κόσμου στο συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων στο Σύνταγμα (απευθείας εικόνα)...




Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 5 το απόγευμα και με εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συμμετοχή του κόσμου, το νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων, που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αλλά και το ΠΑΜΕ, την ίδια ώρα, στην Ομόνοια.

Σύμφωνα με τους...
πρώτους υπολογισμούς, οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές ξεπερνούν τους 60.000. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν και προσαγωγές, άγνωστος όμως είναι ο αριθμός τους.

Την ίδια ώρα, εντός της Βουλής, συνεχίζεται η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα, που έφερε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους να παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την.

Κάλεσμα συμμετοχής στην προσυγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, στις 17:00, απηύθυνε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Από την πλευρά της, η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ στους δρόμους θα βγουν, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, και οι υδροφόρες της ΕΛ.ΑΣ., που χρησιμοποιούνται για την καταστολή διαδηλώσεων.

Παράλληλα, έξω από τη Βουλή, έχει τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης που χρησιμοποιείται σε ανάλογες περιστάσεις.

Όσον αφορά στα μέσα μεταφοράς, από τις 12 το μεσημέρι εκτελούνται τα δρομολόγια του τραμ. Μετρό και ηλεκτρικός λειτουργούν από τις 15:00 έως τη λήξη της βάρδιας, για να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο.

Για λόγους ασφαλείας, κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη. Κλειστοί, επίσης, θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου και πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι τα συνδικάτα εξήγγειλαν νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την ερχόμενη Κυριακή -ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού 2013- στις 17:00, ενώ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Δείτε απευθείας εικόνα από το Σύνταγμα ΕΔΩ


Read more...

Με διακοπή κινδυνεύει η κρίσιμη συνεδρίαση Στάση εργασίας ξεκινούν οι υπάλληλοι της Βουλής

Κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα διατρέχει η κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας, καθώς οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου, με έκτακτη ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι ξεκινούν απεργία στις 7 σήμερα το απόγευμα, «μέχρι πέρατος της συνεδρίασης»!

Οι υπάλληλοι επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου οι οποίες -σύμφωνα με τους ίδιους- εξομοιώνει το ύψος και το πλαφόν των  υπερωριών τους με αυτές των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής θα ενταχθούν κανονικά στις διατάξεις όπως όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοσίου. 

Από την άλλη πλευρά, το σωματείο υπαλλήλων είχε ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες σειρά επαφών με κάθε παράγοντα της κυβέρνησης, προκειμένου να την γλιτώσουν. 

Βασικό τους επιχείρημα, έτσι όπως τουλάχιστον το εξηγούσαν χθες το βράδυ στο γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, αποτελεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, κανένα υπουργείο δεν μπορεί να πειράξει τη μισθολογική τους κατάσταση, παρά μόνο ο πρόεδρος της Βουλής. 

Σε μια εποχή όμως κατά την οποία όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται να υποστούν περικοπές, ο κ. Στουρνάρας δεν θα μπορούσε να χαριστεί σε αυτή την υπαλληλική «ελίτ». Ο υπουργός μάλιστα κατέστησε σαφές ότι οι μισθοί και τα επιδόματα των συγκεκριμένων υπαλλήλων καθορίζονται από το υπουργείο.

Πλέον, αναμένεται η νέα αντίδραση της κυβέρνησης μετά την απειλή της απεργίας και τον εκβιασμό να διακοπεί η συνεδρίαση. 

Να σημειωθεί ότι το προεδρείο μπορεί να χρησιμοποιήσει προσωπικό ασφαλείας. Από την άλλη πλευρά, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων επιχειρούν να βγάλουν από την Ολομέλεια τους πρακτικογράφους. Συμπαραστάτης της προσπάθειάς τους είναι το ΚΚΕ.

Read more...

Απειλούν πρoκλητικά με στάση εργασίας οι υπάλληλοι της Βουλής...



... επειδή θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο!...
Στον αέρα βρίσκεται αυτή την ώρα η ψηφοφορία για το πακέτο των νέων μέτρων, καθώς πριν από λίγο οι υπάλληλοι της Βουλής αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας μετά την κατάθεση διάταξης από το Γιάννη Στουρνάρα η οποία...
εξομοιώνει τους υπαλλήλους της Βουλής με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.


Οι υπάλληλοι της Βουλής μόλις πληροφορήθηκαν την εξέλιξη αυτή, βγήκαν από τα γραφεία τους διαμαρτυρόμενοι και άρχισαν να φωνάζουν, κάνοντας λόγο για "άδικη ρύθμιση η οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του Κοινοβουλίου". Έτσι αποφάσισαν ότι από τις 19.00 και μετά θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και να μην γίνει η ονομαστική ψηφοφορία καθώς στη στάση εργασίας θα συμμετάσχουν και οι υπάλληλοι που εργάζονται στην Ολομέλεια όπως είναι οι στενογράφοι, οι ηλεκτρολόγοι, η νομοθετική υπηρεσία αλλά και οι επιμελητές.
(enikos)


Read more...

Άνοιγμα των νοσοκομείων κάθε Τετάρτη για άπορους και ανασφάλιστους

Με πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί το «εισιτήριο» των 25 ευρώ για κάθε ασθενή που πρόκειται να εισαχθεί για νοσηλεία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, ανέφερε ότι «μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, προσθέτοντας ότι «επιδιώκουν να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ' οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια».

Ο κ. Βαρνάνας ανακοίνωσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να ανοίξουν τα νοσοκομεία στους άπορους και ανασφάλιστους κάθε Τετάρτη στην αρχή και, στη συνέχεια, περισσότερες μέρες της εβδομάδας και ζητούν τη στήριξη όλων των κοινωνικών φορέων, ώστε, όπως αναφέρουν, να υλοποιήσουν αυτό το δύσκολο, αλλά αναγκαίο εγχείρημα για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Για κατεδάφιση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ο οποίος το Σάββατο θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Το βίντεο από την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ...





«Αποσύρουμε την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία. Όλα όσα ζούμε σε αυτό το κοινοβούλιο αποτελούν καταρράκωση του θεσμού της Δημοκρατίας και του Συντάγματος της χώρας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και αποχώρησε μαζί με ...
τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος από την αίθουσα της βουλής.
Δείτε το βίντεο:


Read more...

Πηγαδάκια στη Βουλή «Κωστάκη δεν πιστεύω να είναι αλήθεια αυτά που ακούω;»

Πηγαδάκια έξω από την Ολομέλεια έχουν στήσει βουλευτές και υπουργοί εκμεταλλευόμενοι την διακοπή της κρίσιμης συνεδρίασης για τις τελευταίες ζυμώσεις.

Ως πρόσωπο της ημέρας αναδεικνύεται ο  υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, καθώς αρκετοί βουλευτές των πλησιάζουν προκειμένου να μάθουν αν θα υπάρχουν επιπλέον αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο που θα εξαιρούν επαγγελματίες, συνταξιούχους ή άλλες κοινωνικές ομάδες από τις περικοπές. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και η συνομιλία μεταξύ Στουρνάρα και Κώστα Σκανδαλίδη κατά την οποία ο υπουργός έδειξε ότι διαθέτει… χιούμορ. 

Συγκεκριμένα: ο κ. Στουρνάρας τσιμπάει στο μάγουλο τον κ. Σκανδαλίδη και του λέει «Κωστάκη δεν πιστεύω να είναι αλήθεια αυτά που ακούω;» εννοώντας προφανώς τις πληροφορίες που θέλουν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίζει τα μέτρα.  

Ο κ. Σκανδαλίδης προτίμησε να του απαντήσει χαμηλοφώνως για να εισπράξει και πάλι την απάντηση του υπουργού: «δεν με νοιάζει αν αύριο θα είμαι στο υπουργείο ή όχι». protothema.gr

Read more...

Σε εξέλιξη η θυελλώδης συζήτηση 170 είπαν «όχι» στην αντισυνταγματικότητα των μέτρων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την αντισυνταγματικότητα
των μέτρων. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης ανέγνωσε το
αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την αντισυνταγματικότητα: <<Ψήφισαν 217
βουλευτές. Υπέρ της αντισυνταγματικότητας ψήφισαν 47, κατά 170.
Συνεπώς οι αντιρρήσεις αντισυνταγματικότητας δεν έγιναν δεκτές>>.

Εν τω μεταξύ, τον χειρότερο χαρακτήρα έδειξε η Ολομέλεια της Βουλής
στην κρισιμότερη ίσως στιγμή για το μέλλον της χώρας. Την ώρα που το
πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα κρίνει το οικονομικό μέλλον της χώρας έχει
μπει στην τελική ευθεία,  οι βουλευτές επί τρεις ώρες συζητούσαν επί
της διαδικασίας και όχι της πολιτικής ουσίας. Το πλέον απογοητευτικό
μάλιστα είναι ότι το σύνολο των διεθνών ΜΜΕ είναι στραμμένα στην
Ελληνική Βουλή!  Από τις 10.30 που ξεκίνησε η συνεδρίαση τα κόμματα
της αντιπολίτευσης δημιούργησαν ακραίο σκηνικό πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ
και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να καταθέτουν αίτηση
αντισυνταγματικότητας επί σειράς άρθρων του νομοσχεδίου.

Read more...

EΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ Ανασχηματισμός μετά τις κρίσιμες ψηφοφορίες για πακέτο και προϋπολογισμό



anasximatismos-meta-tis-krisimes-psifofories-gia-paketo-kai-proypologismo 
Μία προς μία μετρούν τις ψήφους από την κυβέρνηση, στους υπολογισμούς που κάνουν για τη σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή, για το πολυνομοσχέδιο. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού,τις τελευταίες ώρες έχουν πάρει χαρτί και μολύβι και γράφουν ονόματα βουλευτών, επιχειρώντας να καταμετρηθούν, σεναριολογικά έστω, οι επίφοβοι να καταψηφίσουν.

Γενικά, στο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, από την οποία εκτιμούν ότι ο μικρότερο αριθμός που μπορεί να προκύψει κυμαίνεται, με τις χειρότερες προβλέψεις στους 153- 154 βουλευτές. Οι 127 βουλευτές της ΝΔ θεωρείται ότι θα υπερψηφίσουν ενώ επιχειρείται να εκτιμηθούν με ακρίβεια οι απώλειες από το ΠΑΣΟΚ και, παράλληλα, αναμένεται και η «έκπληξη» από κάποιους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που δεν αποκλείεται να υπερψηφίσουν.

Είναι βέβαια προφανές ότι τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται στροφή από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου ως προς την πολιτική ερμηνεία της ψηφοφορίας για το πακέτο. Μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών Σαμαρά- Κουβέλη για υπαναχώρηση της ΔΗΜΑΡ στα εργασιακά θέματα, και δεδομένου ότι η παρουσία του Φ. Κουβέλη στην κυβέρνηση κρίνεται επωφελής, από το Μαξίμουδιατυπώνεται η άποψη ότι η υπερψήφιση του προϋπολογισμού από την ΔΗΜΑΡ, θα αμβλύνει τις εντυπώσεις.

Για το κυβερνητικό επιτελείο πάντως, η σημερινή ημέρα αναμενεται να εξελιχθεί σε καθεστώς πολεμικών συνθηκών. Ο Πρωθυπουργός, από βήματος Βουλής θα ξεκαθαρίσει ότι το πακέτο των μέτρων, στην παρούσα φάση, αποτελεί μονόδρομο και θα ανεβάσει τους τόνους απέναντι στονΣΥΡΙΖΑ για τη στάση ανευθυνότητας την οποία τηρεί. 

Ειδικότερα δε ως προς την αντιπαράθεση κυβέρνησης- αξιωματική αντιπολίτευσης, οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά έχουν προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια –είναι χαρακτηριστικό ότι στη στρατηγική τους έχουν συνυπολογίσει ακόμη και το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει σήμερα πρόταση μομφής στην κυβέρνηση. 

Η αποψινή ψηφοφορία και η ψηφοφορία της Κυριακής για τον προϋπολογισμό πάντως, με την ολοκλήρωσή τους, σηματοδοτούν τα νέα δεδομένα στο πολιτικό τοπίο. Χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο αναμονής ως την απόφαση για την καταβολή της δόσης –στο Eurogroup της12ης Νοεμβρίου λογικά- οι πιθανότητες για κυβερνητικό ανασχηματισμό νωρίτερα, δείχνουν να ενισχύονται.

Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι περιλαμβάνουν τα πάντα: Από τη συμμετοχή των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη ως αντιπροέδρων μέχρι την ένταξη στο κυβερνητικό σχήμα μόνο πολιτικών προσώπων –δηλαδή, όχι κοινοβουλευτικών- από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αλλά και την αξιοποίηση στελεχών των δύο εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού, των οποίων οι «δεσμοί» με το στενό κομματικό πυρήνα έχουν διαρραγεί. 


Πάνος Ρασσιάς 
http://newpost.gr

Read more...

Το μήνυμα για τη δεύτερη τετραετία Ομπάμα: Τα καλύτερα είναι μπροστά μας

«Θέλουμε να εκπληρώσουμε την υπόσχεση για ειρήνη», δεσμεύτηκε ο επανεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα αμέσως μετά την γνωστοποίηση του τελικού αποτελέσματος των εκλογών μιλώντας σε ένα ενθουσιώδες κοινό υποστηρικτών του στο Σικάγο.
 
Ευτυχισμένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση ευχαρίστησε τη σύζυγό του Μισέλ που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του και τον στηρίζει σε κάθε του προσπάθεια.
 
«Δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα, χωρίς τη γυναίκα που με παντρεύτηκε πριν από είκοσι χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
«Ενώ διακόσια χρόνια πριν ήμασταν αποικία σήμερα καταλήγουμε να τελειοποιήσουμε αυτό που είμαστε. Ήταν το πεπρωμένο μας...», συνέχισε ο κ. Ομπάμα μιλώντας στον αμερικανικό λαό.
 
«Η φωνή σας ακούστηκε και κάνατε τη διαφορά», σημείωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, δίνοντας θερμές ευχαριστίες και στον επανεκλεγέντα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
 
«Πιστεύω σε μια συμπονετική και γενναιόδωρη Αμερική», δήλωσε στη συνέχεια, επισημαίνοντας: «Η Αμερική δεν έχει να κάνει με το τι μπορεί να γίνει για μας, αλλά με το τι μπορεί να γίνει από μας».
 
Προσπαθώντας να δώσει το μήνυμα στους πολίτες των ΗΠΑ ότι πρέπει να εργαστούν μαζί, ανεξαρτήτως αν στις εκλογές επέλεξαν Ομπάμα ή Ρόμνεϊ, ο επανεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε: «Αν θες να δουλέψεις σκληρά δεν έχει σημασία αν είσαι λευκός ή μαύρος, gay ή straight, ασιάτης ή ισπανόφωνος, πλούσιος ή φτωχός».

Ο κ. Ομπάμα έδωσε την υποσχέση ότι θα εργαστεί για την μείωση των ελλειμμάτων και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό των κατοίκων του Σικάγο. «Μαζί θα τα καταφέρουμε. Δεν ήμουν ποτέ πιο αισιόδοξος για εμάς, για τις ΗΠΑ», τόνισε.
 
«Μου αναπτερώσατε το ηθικό», αναφώνησε από το βήμα, όταν καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος που δεν σταματούσε να κυματίζει χιλιάδες αμερικανικές σημαίες.
 
«Έχουμε την πιο ισχυρή στρατιωτική μηχανή στον κόσμο αλλά η ισχύ μας δεν πηγάζει από εκεί: Είναι στα πανεπιστήμια και στην κουλτούρα μας», τόνισε ο κ. Ομπάμα.
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλία του, ο κ. Ομπάμα επανέλαβε αρκετές φορές τις λέξεις «μαζί» και «ελπίδα». 
 
Επιπλέον, έκανε ειδική αναφορά στην μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας, το μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας αναφερόμενος μάλιστα σ' ένα περιστατικό στο Οχάιο (μία από τις πολιτείες- κλειδιά) όπου ένας πατέρας είχε να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η κόρη του με την λευχαιμία. 
 
Μετά το τέλος της ομιλίας του, στη σκηνή ανέβηκαν για να τον συγχαρούν η «Πρώτη Κυρία», Μισέλ Ομπάμα και οι δύο κόρες του, Σάσα και Μάλια αλλά και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

 protothema.gr

Read more...

Για αντιποίηση αρχής κατηγορεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Σκληρή ανακοίνωση


Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Για αντιποίηση αρχής και «αντιδημοκρατικό κατήφορο» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με αφορμή την ενέργεια βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνουν ελέγχους σε αστυνομικούς με πολιτικά, κατά τη διάρκεια της χτεσινής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας.
Φωτογραφίες αστυνομικών αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα left.gr, όπου επισημαίνεται ότι η κίνηση αυτή έγινε «λόγω... κάκιστου προηγούμενου της Ασφάλειας με τους διαδηλωτές».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης γίνεται επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς».
Παραλληλίζει, στη συνέχεια, την κίνηση των βουλευτών με τη δράση της Χρυσής Αυγής αναφέροντας: «Σε μια πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -μιμούμενοι τη φασίζουσα πρακτική του άλλου άκρου- επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν τον ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας! Προφανώς, στη δική τους συλλογιστική, το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αντιποίηση Αρχής, αλλά το ποιος τη διαπράττει.
» Αλλά, όπως επίσης έπραξε το άλλο άκρο, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με την αντιποίηση αρχής στην ιστοσελίδα του (left.gr), επιχαίροντας για τις ενέργειες των βουλευτών του και δίνοντας, με τον πιο επίσημο τρόπο, πολιτική κάλυψη σε αυτήν.
» Ακόμη χειρότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται την πρακτική του Indymedia, με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών! Ο στόχος προφανής: να τους δώσει 'βορά' στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τον οποίο ανενδοίαστα έχει αναλάβει πλέον να εκφράζει πολιτικά και να κόπτεται υπέρ του. Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται επίσης, όπως αναφέρεται σήμερα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκαν οδηγίες προς επίδοξους 'μπαχαλάκηδες' για το τι να αποφεύγουν κατά την ώρα της σύλληψης!
» Όσον αφορά τη 'δικαιολογία' που επικαλείται η ιστοσελίδα, ότι και η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποιεί ονόματα 'διαδηλωτών', αυτή μόνο ως αστεία και ως επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηρισθεί. Η Ελληνική Αστυνομία, όπως πολύ καλά γνωρίζει το συγκεκριμένο κόμμα, δημοσιοποιεί φωτογραφίες όσων έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μόνον. Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να υποκαταστήσει με δικά του 'λαϊκά δικαστήρια' και τον ρόλο της Δικαιοσύνης…».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Θέματα νομιμότητας του Μνημονίου εγείρει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής

Aσφαλιστικό, μισθoί και συντάξεις


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Την άποψη ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη χωρίς μεταβατική περίοδο καταστρατηγεί την αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του ασφαλισμένου διατυπώνει η Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής στην έκθεσή της για το πολυνομοσχέδιο.
 
Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής σημειώνει πως με τις προτεινόμενες διατάξεις αυξάνεται κατά 2 έτη το κατά περίπτωση όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την από την 1η Ιανουαρίου 2013 δίχως να προβλέπεται κλιμάκωση της αύξησης με μεταβατική ρύθμιση. Υπογραμμίζεται δε πως με τους ν. 3863/2010 και 3865/2010 διασφαλίσθηκε η νόμιμη προσδοκία όσων πληρούσαν τις προϋποθέσεις για απόληψη συντάξεων βάσει προγενέστερων νομοθετικών ρυθμίσεων «ιδίως διά μεταβατικών ρυθμίσεων».
Όπως επισημαίνεται η νομοθετική αυτή πρόβλεψη για τη σταδιακή μετάβαση στο νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς, από πλευράς ορίων ηλικίας και συντάξιμου χρόνου, ανταποκρίνεται «στην αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του ασφαλισμένου», έκφανση της οποίας αποτελεί στο χώρο του κοινωνικοασφαλιστικού δικαίου η αρχή της προστασίας του κεκτημένου ασφαλιστικού δικαιώματος.
Στο ίδιο πλαίσιο η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεσή της για το πολυνομοσχέδιο υπογραμμίζει πως υπό το φως τόσο της πρόσφατης νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ 668/2012) όσο και της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα πρέπει να σταθμισθεί αν οι προτεινόμενες περικοπές συντάξεων και αποδοχών διαταράσσουν τη δίκαιη ισορροπία που πρέπει να υφίσταται μεταξύ αφενός της προσβολής της σύνταξης και του μισθού ως περιουσιακών αγαθών, και αφετέρου του δημόσιου συμφέροντος, καθώς και εάν όλες οι προτεινόμενες περικοπές οδηγούν σε πτώση του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων και μισθωτών τέτοια, που θα συνιστούσε προσβολή της αξιοπρέπειάς τους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Σπάζοντας την πόρτα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να βγάλουν από το κτίριο του υπουργείου τους απεργούς εργαζόμενους στους δήμους που...
προχώρησαν σε κατάληψη του υπουργείου. Οι εργαζόμενοι μαζί με συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν μπλοκάρει την είσοδο του υπουργείου. Η κατάληψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 όταν διαδηλωτές εισέβαλαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επί της Β. Σοφίας, κάνοντας κατάληψη στο χώρο. Τα ΜΑΤ κατάφεραν να κλείσουν την είσοδο με αποτέλεσμα να παραμείνουν εντός του κτιρίου κάποιοι από τους διαδηλωτές. Νωρίτερα, η μηχανοκίνητη πορεία μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ βρέθηκε έξω από τα γραφεία της ΑΔΕΔΥ στη Φιλελλήνων, ενώ το αγωνιστικό ραντεβού ενάντια στη σημερινή ψήφιση των μέτρων δόθηκε στις 11 το πρωί στην πλατεία με τελικό προορισμό το Σύνταγμα.

Read more...

Xρυσαυγίτες με μαχαίρι και καραμπίνα επιτέθηκαν σε μαθητές...



Στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι ένας μαθητής...
Στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι κατέληξε ένας νεαρός μαθητής μετά από επίθεση που δέχθηκε μέσα στην αυλή του ΕΠΑΛ Λαγκαδά απο υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με καταγγελίες, δύο Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν αρχικώς στα παιδιά που βρίσκονταν στο σχολείο και ... συζητούσαν. Στη συνέχεια αποχώρησαν και επέστρεψαν έχοντας μαζί τους μαχαίρι, σιδερένιο και ξύλινο γκλοπ και μία καραμπίνα στο αυτοκίνητο τους. Στο περιστατικό ήταν παρόντες και μέλη της ΜΑΣ.

Ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες να τραυματιστεί στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ένας νεαρός.

Για απρόκλητη επίθεση έκανε λόγο στο seleo.gr o δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Όπως δήλωσε, τα όπλα των δραστών μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν στο ΑΤ Λαγκαδά.
seleo.gr


Read more...

Ο Βενιζέλος θα διαγράψει όποιον παρεκκλίνει της «γραμμής»...



Στη λογική του όλα ή τίποτα κινείται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιλαμβανόμενος ότι η ψηφοφορία για το μνημόνιο είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο.
Αν το κόμμα του παρουσιαστεί διασπασμένο, δεδομένης της στάσης της...
ΔΗΜΑΡ, τότε η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. Για αυτό το μήνυμά του προς τους διαφωνούντες είναι «ναι» ή διαγραφή από ΚΟ και κόμμα.

Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο απαντά στον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος φαίνεται να επιλέγει την αποχή με μία δήλωση καταδίκης των μέτρων. Ο πρόεδρος του κόμματος, όμως, δε θα ανεχτεί ούτε την αποχή, ούτε και το «παρών». Όσοι τα επιλέξουν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση σαν να ψήφισαν «όχι».

Στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι οι «απώλειες» θα είναι «έως πέντε». Ο Μιχάλης Κασσής που έχει ήδη αποχωρήσει, ο Θόδωρος Παραστατίδης, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιάννης Κουτσούκος και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προσπαθήσει να πείσει τον τελευταίο να αλλάξει γνώμη για την ενότητα της παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα τον καλέσει στο γραφείο του πριν την κρίσιμη ψηφοφορία. Ανάλογες προσπάθειες καταβάλλονται και προς την κατεύθυνση του Γιάννη Κουτσούκου.
protothema


Read more...