Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Στους 154 η κυβέρνηση...


Καταψηφίζει οκτώ άρθρα ο Νικολόπουλος...

Την καταψήφιση οκτώ άρθρων του πολυνομοσχεδίου προανήγγειλε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, καταγράφοντας την πρώτη διαφοροποίηση βουλευτή της πλειοψηφίας στο πρώτο δύσκολο κοινοβουλευτικό «κάβο».

Ο...
βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «Θα ψηφίσω "ναι επί της αρχής" του πολυνομοσχεδίου, γιατί αισθάνομαι δεσμευμένος από την πρόσφατη λαϊκή εντολή, που με την υπερψήφιση της πολιτικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και από την επιλογή τους να με εμπιστευθούν να τους εκπροσωπήσω για ακόμα μια φορά στο εθνικό Κοινοβούλιο».

Και προειδοποιεί: «Περιμένω από τη νέα κυβέρνηση, τάχιστα να επιδείξει έντονο μεταρρυθμιστικό πνεύμα και να αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να συγκρουστεί με την διαφθορά, αλλάζοντας τη χώρα και αποδίδοντας κοινωνική δικαιοσύνη σε ένα κράτος, στο οποίο οι πάρα πολλοί αισθάνονται να ασφυκτιούν από το κράτος και οι πολλοί λίγοι… να απομυζούν το κράτος! Περιμένω επίσης, μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία των προαπαιτούμενων, της αξιολόγησης, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, να διαπιστώσω ότι, πράγματι, οδεύουμε σε μία σημαντική αναδιάρθρωση χρέους, αλλά και σε μία επαναφορά της κανονικότητας στην οικονομία και κυρίως, την πραγματική αγορά».

Ωστόσο, σημειώνει ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να γίνει «χειροκροτητής», επαναλαμβάνοντας τη γνωστή επωδό «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», ψέγοντας με τον τρόπο αυτό τους «συντρόφους» του, που, όλο το προηγούμενο διάστημα, παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες διαφωνούν, αλλά θα τις ψηφίσουν.

«Έτσι και σήμερα θα πω ΝΑΙ σε διατάξεις, που έχουν ουσιαστικό μεταρρυθμιστικό περιεχόμενο και σε εκείνες που εξορθολογίζουν το σύστημα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Θα φωνάξω ΟΧΙ σε εκείνες που φέρνουν νέα φορολογική επιβάρυνση στον ήδη υπερφορολογημένο Έλληνα φορολογούμενο, σε άλλες που αποχρωματίζουν τις κόκκινες γραμμές και παραλλάσουν τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις» προσθέτει ο κ. Νικολόπουλος.

Και συνεχίζει: «Γι' αυτό δεν θα ψηφίσω τα άρθρα 1, 2, 3 ,5, 8, 13, 14,15 γιατί σωρεύουν αβάσταχτα βάρη για τους πολίτες, οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης και καλούνται πλέον να πληρώσουν και από… αυτά που δεν έχουν. Πιστεύω ότι αυτές οι νομοθετικές διατάξεις συνιστούν μετατόπιση από τις βασικές μας δεσμεύσεις. Είναι προβλέψεις με αναδρομική ισχύ όπως για τις συντάξεις, για την κατάργηση των απαλλαγών του ΕΝΦΙΑ, μαζί με την υπερβολή που "σκοτώνει", δηλαδή να πληρώνουν ακόμη και αυτοί που οφείλουν από 1 έως 5 ευρώ, την ίδια ώρα που άλλοι δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, όπως οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι. Είναι αδιανόητο για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα η μείωση των προστίμων για τις ενδο-ομιλικές συναλλαγές που τα προηγούμενα χρόνια καταγγέλλαμε, καθώς και η επαναφορά των ποινικών διώξεων, για οφειλές στην εφορία ή η αυστηροποίηση των παραμέτρων για τις 100 δόσεις, που σίγουρα θα οδηγήσουν χιλιάδες νοικοκυραίους εκτός ρυθμίσεων και φυσικά δεν μπορώ να δεχθώ την αύξηση του ΦΠΑ στους αγρότες...

Read more...

Λεβέντης: Ο Τσίπρας υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο...


Στις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας...
από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Λεβέντης είπε ότι ο πρωθυπουργός είπε κάτι σωστό όταν ανέφερε κατά την ομιλία του πως «ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΝΔ ψήφισαν τα μέτρα και τώρα αρνούνται να το κάνουν».

Όπως τόνισε, αυτό είναι μια έλλειψη αξιοπιστίας για τα κόμματα αυτά στα μάτια του κόσμου, την ώρα που η κατάσταση για την χώρα παραμένει «εξίσου επικίνδυνη».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, και ο κ. Τσίπρας πέντε χρόνια κατηγορούσε τα μνημόνια και τελικά υπέγραψε ένα ακόμα χειρότερο.

«Έβαλε επίσης υποθήκη 50 δισ. ευρώ, που μπορούσε να είχε αποφύγει. Ήθελε, όμως, την ψήφο», είπε και πρόσθεσε: «Από τη μία λέμε το χρέος επαχθές και επονείδιστο και από την άλλη απλώνουμε το χέρι και ζητάμε δανεικά».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε ότι «βλέπει», μία «περίεργη συμμαχία ανάμεσα στο Ποτάμι και στο ΠΑΣΟΚ»...

Read more...

Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ για τους «χρυσούς» μισθούς του ΟΒΙ...

Διευκρινίσεις σχετικά με τη μισθολογική κατάσταση στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, δόθηκαν σήμερα από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. 

Είχε προηγηθεί ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά, στην οποία ανέφερε ότι 97 υπάλληλοι του ΟΒΙ αμοίβονται με μισθό άνω των 7.000 ευρώ. 

Μετά από...
ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή προς τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, σχετικά με τη μισθολογική κατάσταση στον ΟΒΙ, από το γραφείο Τύπου του υπουργείου επισημαίνονται τα εξής:

Ο ΟΒΙ είναι αυτοχρηματοδοτούμενος Οργανισμός, που δεν επιβαρύνει με οποιονδήποτε τρόπο τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ήδη από το 2012 οι μισθοί των εργαζομένων στον ΟΒΙ έχουν περικοπεί κατά 25%, ακολουθώντας τις επιταγές των νόμων 4024/11 και 4093/12. Σύμφωνα με αυτούς, πέραν του συγκεκριμένου ποσοστού ενεργοποιείται αναστολή περικοπής και άρα δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση.
Οι μισθοί στον ΟΒΙ θα προσαρμοστούν σε όσα προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο, όπως ορίζει ο νόμος 4093/12.
Συνολικά το θέμα του μισθολογίου βρίσκεται προς εξέταση στη Δικαιοσύνη, με προσφυγές των εργαζομένων (αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο σχετικά με τις μειώσεις των μισθών), του ίδιου του Οργανισμού (αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ αναφορικά με το νομικό του καθεστώς) αλλά και του Δημοσίου (ποινική δίωξη εις βάρος μελών απελθούσας Διοίκησης του Οργανισμού για ανεπαρκή μείωση των μισθών).

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι περιμένει τις σχετικές τελεσίδικες αποφάσεις, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται πως ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και συνιστά τον αρμόδιο στην Ελλάδα φορέα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και βιομηχανικών σχεδίων.
Άνω των 7.000 ευρώ οι μηνιαίες απολαβές 97 υπαλλήλων

Σύμφωνα με τον κ. Αμυρά, μάλιστα, για την υπόθεση έχει ήδη ασκήσει διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ο Εισαγγελέας Διαφθοράς καθώς και παρά τους κατά καιρούς νόμους για περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, αυτές φαίνεται να μην εφαρμόστηκαν καθόλου ή να μην εφαρμόστηκαν σωστά στο προσωπικό του ΟΒΙ με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί ζημιά ύψους 4,5 εκατομμύριων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο.

Ο βουλευτής ζητεί εξηγήσεις για την αμέλεια αυτή από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, θέτοντας τα εξής εωρήματα:

Έχετε γίνει γνώστης των ποινικών αυτών διώξεων και πως προτίθεστε να αντιδράσετε;
Τα ποινικά διωκόμενα στελέχη παραμένουν σήμερα στις θέσεις τους ασκώντας πλήρως τα καθήκοντα τους;
Είστε σε θέση να επιβεβαιώσετε το ύψος της ζημιάς του δημοσίου καθώς και τα όσα καταγγέλλονται για μισθούς πάνω από 7.000 ευρώ το μήνα και εξωφρενικά επιδόματα μεταξύ των οποίων και επίδομα κυλικείου;
Ποιες είναι σήμερα οι μηνιαίες αμοιβές του προέδρου, των μελών του ΔΣ, των διευθυντών και του λοιπού προσωπικού του ΟΒΙ;
Προτίθεστε να διεκδικήσετε τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από τους εμπλεκόμενους και με ποιο τρόπο;..

Read more...

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη μη παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ...


Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που παρατείνει για ένα έτος τις προθεσμίες ελέγχου όλων των υποθέσεων που έχουν εκδοθεί έλεγχοι τις αρχές, προκειμένου να...
εξαλειφθεί και ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων που σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ. 

Την τροπολογία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ομιλία του στη Βουλή, την οποία κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης.

«Κλείνει με αυτή την τροπολογία ένα μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε. Ελπίζω να ψηφιστεί ομόφωνα», τόνισε το βράδυ της Παρασκευής στην Ολομέλεια. 

Σύμφωνα με το άρθρο, παρατείνεται η παραγραφή για ένα έτος, σε υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν μέχρι την 31.12.2015 εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ελέγχου, έρευνα ή επεξεργασίας ή εντολές και αιτήματα διερεύνησης από δικαστική ή φορολογική ή ελεγκτική αρχή, καθώς και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης...

Read more...

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι τηλεοπτικές άδειες...


Στο δρόμο προς τη Βουλή είναι το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, την κατάθεση του οποίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την ερχόμενη Δευτέρα.

Ήδη το...
σχέδιο νόμου διαβίβασε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη οικονομική έκθεση.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί άμεσα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές προς επεξεργασία και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια, αποτελώντας τη δεύτερη μεγάλη «μάχη», μετά τα προαπαιτούμενα.

«Τηρούμε την δέσμευσή μας. Ελπίζω να τηρήσετε κι εσείς τη δέσμευσή σας να ψηφίσετε τη μεγάλη τομή για το πολιτικό σύστημα. Σας βλέπω ανήσυχους» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Ενώπιον των ευθυνών της είχε θέσει και υπουργός Επικρατείας την ΝΔ, όπως και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, όταν κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στις 7 Οκτωβρίου, ο κ. Παππάς ενημέρωσε το Σώμα για την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου και άσκησε κριτική για την αντιφατική στάση ιδίως του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα.

«Το νομοσχέδιο μέσα στο μήνα θα έρθει και θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» είχε τονίσει ο κ. Παππάς, ο οποίος προανήγγειλε επίσης, ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο, εκτός από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, θα εμπεριέχεται και η σύσταση θυγατρικής της ΕΡΤ, η οποία με βάση τον νόμο της ίδρυσής της, γίνεται και πάροχος ψηφιακού δικτύου, «οπότε θα περάσουμε σε μια εποχή όπου θα παύσει το καθεστώς του ιδιωτικού μονοπωλίου».

Ακόμη, το νομοσχέδιο θα ρυθμίζει θέματα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, θα συγκροτεί το Εθνικό Συμβούλιο Επικοινωνιακής Πολιτικής «για να μπορέσουμε με συντονισμένο τρόπο να αξιοποιήσουμε τι δυνατότητες της Πολιτείας για να βελτιώσει την εικόνα της χώρας διεθνώς» όπως είπε ο κ. Παππάς και θα ιδρύει Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων. Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας θα προχωρήσει η σύσταση Μητρώου Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης έτσι ώστε «να διαμορφώσουμε το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργία αυτού του χώρου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ασυδοσία και τις αρρύθμιστες εργασιακές σχέσεις και να συμβάλλουμε στην τακτοποίησή του» ...

Read more...

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Βάζετε την κ. Μέρκελ, εσείς ο αντιμερκελιστής, να μας μαλώσει;


Δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο  ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου.
meim
«Κάνετε σαν το παιδάκι που φωνάζει τη μαμά να μας κάνει "ντα". Βάζετε την κ. Μέρκελ, εσείς ο αντιμερκελιστής, να μας μαλώσει;», διερωτήθηκε ο κ.Μεϊμαράκης , απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
Όπως σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας «περιπλανήθηκε» στην ομιλία του για το τι συνέβη στη Σύνοδο Κορυφής, χωρίς να τα πει όλα.
«Ζήτησε βοήθεια των εταίρων για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα. Δεν σας ενοχλούν εσάς που είστε «ευαίσθητοι» σε τέτοιες παρεμβάσεις, κύριοι της συμπολίτευσης;», αναρωτήθηκε και επανέλαβε πως «ό, τι είναι προς όφελος της χώρας το στηρίζουμε, ό, τι είναι υφεσιακό, το καταψηφίζουμε»
Συνεχίζοντας, διερωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας «είδε τι έγινε στα "πόθεν έσχες"» και δήλωσε ότι η Ν.Δ. δεν έχει λάβει ενημέρωση. «Τις αποφάσεις τις βγάζουν οι δικαστές και όχι η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Δεν θα μπουν όλα σε ένα τσουβάλι. Δεν θα γίνουν συμψηφισμοί από εμάς. Όποιος έβαλε το δάχτυλο στο μέλι να τιμωρηθεί, από όποιο κόμμα και εάν είναι».
Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η δεύτερη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται με την πρώτη κυβέρνηση, στο θέμα των 100 δόσεων και σε ζητήματα συντάξεων. «Η κυβέρνηση πρέπει να μας εξηγήσει για την αλλαγή στάση της. Η αντιπολίτευση ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως οι περικοπές στις συντάξεις δεν αντιμετωπίζονται με το παραλιακό μέτωπο στο Κερατσίνι.
Ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, καλώντας την κυβέρνηση να βγάλει από τον διάλογο του πολυνομοσχεδίου της  της Μακεδονίας και της Τουρκίας.
« Η Μακεδονία είναι ελληνική», τόνισε και χαρακτήρισε «επικίνδυνα» τα περί φύλαξης των συνόρων από κοινού με την Τουρκία
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Κάλυψη σε Σταθάκη και Φλαμπουράρη Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, διαψεύστηκε ο επικοινωνιακός ορυμαγδός


Δεν υπάρχουν νέα μέτρα ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
tsipras
«Ο επικοινωνιακός ορυμαγδός για νέα μέτρα και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις διαψεύστηκε. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας είπε, ότι υπάρχουν δύσκολα μέτρα τα οποία όμως τα γνωρίζαμε όλοι από τον Αύγουστο και πως τα γνώριζαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι «όταν ψηφίζατε μαζί μας τη συμφωνία». Παρατήρησε ότι ενώ αυτά τα κόμματα ψήφισαν τη συμφωνία, σήμερα αρνούνται να ψηφίσουν τα προαπαιτούμενά της. «Το ερώτημα είναι τι παριστάνετε σήμερα. Τους αντιμνημονιακούς;», είπε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τα κόμματα που υποστήριζαν χωρίς καμία διαπραγμάτευση ό,τι ζητούσαν οι δανειστές. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για στρατηγικό πολιτικό αδιέξοδο όσον αφορά στην αντιπολιτευτική ρητορική απέναντι στην κυβέρνηση.
Κάλυψη σε Σταθάκη και Φλαμπουράρη
Ο πρωθυπουργός παρείχε στην ομιλία του κάλυψη στους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Αλέκο Φλαμπουράρη.
«Να μιλάμε με στοιχεία όχι με εικασίες. Και να έχετε υπόψιν σας το εξής, μην με προκαλείτε. Δημιουργήθηκε θέμα γιατί ένας νεοεκλεγείς υπουργός έκανε ατελή δήλωση και διόρθωσε. Να μιλήσουμε γι αυτούς που δεν έχουν φορολογηθεί. Να μιλήσουμε για το εκατομμύριο του κ. Τσουκάτου; Που πήγαν; Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση SIEMENS.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι, κατατίθεται τροπολογία για τις μεγάλες φορολογικές υποθέσεις και τις λίστες.
«Θέλω να σας ανακοινώσω ότι αν κάποιοι νόμιζαν ότι επειδή τελειώνει ο χρόνος θα γλιτώσουν τον έλεγχο σήμερα καταθέτουμε τροπολογία που παίρνουν παράταση όλες οι μεγάλες υποθέσεις, και αυτές των λιστών. Όλοι θα ελεγχθούν κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Δεν θα υπάρξουν κοινές περιπολίες με την Τουρκία
Νωρίτερα στην ομιλία του επέρριψε ευθύνες στην ΕΕ για πολύ αργούς ρυθμούς στο προσφυγικό.
Σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές ότι είναι πολύ μεγάλη ανάγκη σταδιακά το βάρος να μετατοπιστεί από τα ελληνικά νησιά προς τα τουρκικά παράλια ώστε η διαδικασία της μετεγκατάστασης να πραγματοποιείται απευθείας από εκεί, για να σταματήσει το Αιγαίο να μετράει νεκρούς και να σταματήσει το αίσχος της εκμετάλλευσης των προσφύγων από δουλεμπόρους.
Τόνισε ότι η Ελλάδα δήλωσε, και το έχει δηλώσει από τη Σύνοδο του Μαρτίου, ότι είναι διατεθειμένη να στηρίξει μια πολιτική ενίσχυσης της Τουρκίας από την ΕΕ για να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Χωρίς αυτό να σημαίνει, σημείωσε, ότι θα υπάρξουν παραχωρήσεις ή υποχωρήσεις από τη δική μας πλευρά και από την ευρωπαϊκή πλευρά σε ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξήγησε και κατ' ιδίαν στη Σύνοδο ότι κοινές περιπολίες με τουρκικά πλοία στα ελληνικά χωρικά ύδατα δεν μπορεί να υπάρξουν.
Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε από το βήμα της Βουλής την παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει σε σχέση με τις χώρες που επωμίζονται το βάρος υποδοχής των προσφυγικών ροών, δημοσιονομική χαλάρωση και ενίσχυση.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τροπολογία για να μην παραγραφεί η λίστα Λαγκάρντ θα προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός...


Προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων...

Τροπολογία για να μην παραγραφεί η λίστα Λαγκάρντ καταθέτει η κυβέρνηση. Tην κίνηση αυτή αναμένεται να προαναγγείλει...
απόψε στην Ολομέλεια ο Αλέξης Τσίπρας

Νομοθετική πρωτοβουλία αναλαμβάνει η κυβέρνηση προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων που σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ. 

Εξαιτίας των καθυστερήσεων στους ελέγχους επί σειρά ετών, έχει ξεκινήσει εσχάτως μία έντονη συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο να παραγραφούν όλες οι υποθέσεις, που παραμένουν ανέλεγκτες, μέχρι τέλος του 2015. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα καταθέσει σχετική τροπολογία και την κίνηση αυτή θα προαναγγείλει απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας...

Read more...

Ο Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση της Σαββαΐδου...



Την παραίτηση της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου ζητά η κυβέρνηση, μετά την εμπλοκή της σε δύο υποθέσεις.

Ήδη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να επικοινωνήσει μαζί της και να της ζητήσει...

να διευκολύνει την κυβέρνηση. «Σε μια τόσο κρίσιμη περίσταση δεν ήταν δυνατόν να υπάρχουν σκιές για κάποιον που είναι σε μια τόσο κρίσιμη θέση», σχολίαζαν κυβερνητικοί κύκλοι, με την προσθήκη, ότι η κ. Σαββαίδου παραιτούμενη θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητά της.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον της για παράβαση καθήκοντος, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Γ. Δραγάτσης και Αγγ. Τριανταφύλλου έχουν καλέσει την Κ. Σαββαΐδου να δώσει εξηγήσεις έως την Τρίτη για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας στην απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Η στάση της Κατερίνας Σαββαϊδου να παραμένει ακόμη άγνωστη.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Κατερίνα Σαββαϊδου αποτελούσε "κόκκινο πανί" για το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτον γιατί θεωρείτο... άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά και δεύτερον διότι υπήρχαν υπόνοιες πως έδινε κρυφά στοιχεία στην τρόικα!...

Read more...

Ένας στους τρεις Έλληνες είναι φτωχός...


...είτε ζει σε κατάσταση ένδειας σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat αναφορικά με το ποσοστό των κατοίκων της Ευρώπης που ζουν
σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού με έτος αναφοράς το 2014.
Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι ένας στους τέσσερις και σύμφωνα με την έρευνα φτωχός θεωρείται όποιος έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος.
Ως προς την Ελλάδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 22,1% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδοιας το 21,5%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που λίγο πολύ κανένα μέλος της δεν έχει "κανονική δουλειά") το 17,2% του πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 17,2%, 8,9% και 11,1%. Στην Ελλάδα, αντιμέτωπο με τουλάχιστον μία (ή και περισσότερες) από αυτές τις τρεις προβληματικές καταστάσεις είναι το 36% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), ενώ στην ΕΕ κατά μέσο όρο το 24,4% (122 εκατ. άνθρωποι).
Σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, είναι μόνο η Ρουμανία (40,2%) και η Βουλγαρία (40,1%). Στον αντίποδα (με ποσοστά μικρότερα του 20%) βρίσκονται η Τσεχία, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Φινλανδία και η Δανία.
Τέλος, στην Ελλάδα, το ποσοστό του πληθυσμού που το 2008 βρισκόταν σε κατάσταση φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ήταν στο 28,1%, ενώ στην ΕΕ ήταν στο 23,8%...
avgigr

Read more...

«Όχι» του Αρείου Πάγου ...


Δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Ζωγράφου...
«Όχι» είπε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Ζωγράφου οι οποίοι διεκδικούσαν το επίδομα των 176 ευρώ.

Το ανώτατο δικαστήριο...
με τις υπ΄ αρθμ. 16 και 17/2015 αποφάσεις του υιοθέτησε τις εισηγήσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη και της αρεοπαγίτου Ασπασίας Καρέλου κρίνοντας οριστικά και αμετάκλητα ότι οι υπάλληλοι που απασχολούνται με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο υπουργείο Πολιτισμού, όπως και οι υπάλληλοι του παιδικού σταθμού του Δήμου Ζωγράφου οι οποίοι εργάζονται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου δεν δικαιούνται το επίμαχο επίδομα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχει κρίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ ενώ τα πολιτικά δικαστήρια της χώρας έχουν εκδώσει πολλές και αντίθετες αποφάσεις για το θέμα...

Read more...

Διαξιφισμοί με αφορμή το πόθεν έσχες, στη βουλή...



LIVE BINTEO...
Έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί σημειώθηκαν στη συνεδρίαση της Βουλής με αφορμή τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» στελεχών της κυβέρνησης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά, να τονίζει ότι έχουν, ήδη, δοθεί πλήρεις εξηγήσεις και να ζητά να...
σταματήσει η «λάσπη».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει πάρει με το μέρος του τον λαϊκό κόσμο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως είπε, ενώ έγινε εξουσία στηριζόμενο στα μικρομεσαία στρώματα, στη συνέχεια μεταλλάχτηκε σε διαπλεκόμενο κόμμα. «Εσείς σήμερα είστε απολειφάδι του διαπλεκόμενου ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο κ. Συρμαλένιος απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ και του Ποταμιού, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τους.

«Να είστε περισσότερο προσεκτικοί γιατί ούτε ηθικά άμεμπτοι είστε, ούτε αθώες περιστερές», σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Read more...

Την Τετάρτη αποφασίζουν οι αγρότες...


ΑΓΡΟΤΕΣ
Τη συνέχιση του αγώνα και της ενημέρωσης των αγροτών της Κρήτης αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών του νησιού μετά την άκαρπη -όπως την χαρακτηρίζει- συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, την περασμένη Τετάρτη.

Η...
Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης διοργανώνει παγκρήτια σύσκεψη όλων των φορέων, βουλευτών, Περιφέρειας Κρήτης, Δήμων, συνεταιριστών, συνδικαλιστών, στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου, στις 21 Οκτωβρίου 2015, στις 12:00, για να αποφασιστεί η επόμενη μορφή του αγώνα.

«Τα σκληρά φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση, πλήττουν όχι μόνο τον αγροτικό κόσμο, αλλά το σύνολο των παραγωγικών τάξεων της χώρας και οδηγούν στη διάλυση της οικονομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών.

Read more...

Ως ύποπτη για κακουργηματική απιστία καταθέτει η Σαββαΐδου...


Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου
Στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία εκτός από τη χθεσινή υπόθεση της ποινικής δίωξης εναντίον της σχετικά με τις διαφημίσεις των τηλεοπτικών καναλιών, καλείται να απολογηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 20 Οκτωβρίου για... απιστία σε βαθμό κακουργήματος για άλλη υπόθεση που αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.».

Πρόκειται για πράξεις που, αν αποδειχθούν, έρχονται σε αντίθεση με τον θεσμικό ρόλο της γενικής γραμματείας και τους στόχους αύξησης των εσόδων του κράτους καθώς η Κ. Σαββαΐδου, αντί να επισπεύσει την είσπραξη φόρων συγκεκριμένης εταιρείας στην οποία έχουν καταλογιστεί πρόστιμα 78 εκατομμυρίων ευρώ, ζήτησε λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 τον επανέλεγχο της εταιρείας και των προστίμων.

Συγκεκριμένα, στις 30 Δεκεμβρίου 2014 η Κ. Σαββαΐδου αποδέχθηκε το αίτημα των κατηγορουμένων για τοκογλυφία υπευθύνων της εταιρείας τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής GENNET για διενέργεια φορολογικού επανελέγχου στις χρήσεις 2002-2005 της εταιρείας.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν το 2013 στην εταιρεία, η οποία έκανε προσφυγή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Η προσφυγή απορρίφθηκε από την Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (του άρθρου 70Α του ν. 2238/1994) στις 27 Νοεμβρίου του 2013.

Ομως ο φορολογικός έλεγχος παραμένει παγωμένος ύστερα από τη διαταγή επανελέγχου για την οποία καλείται σε απολογία η Κ. Σαββαΐδου. Το αίτημα υπεβλήθη αρχικά από την ίδια την εταιρεία τον Δεκέμβρη του 2013 με στόχο ο επανέλεγχος να καταρρίψει τα συμπεράσματα της έκθεσης του προηγούμενου ελέγχου του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Αθηνών, σύμφωνα με τα οποία η GENNET έλαβε και καταχώρισε στα βιβλία της εικονικά τιμολόγια.

Διαβάστε ολοκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...



Read more...

«Θα κριθούμε όλοι» Κόντρα στη Βουλή Τσακαλώτου - Βενιζέλου για το χρέος


  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Το ελληνικό χρέος βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα.
Ο υπουργός Οικονομικών, αντέδρασε έντονα τόσο στα όσα υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος περί βιώσιμου χρέους, όσο και στις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για ταπεινωτική πολιτική και ότι θέτει θέμα χρέους για να συγκαλύψει την μεταμόρφωσή της.
«Όταν θα λυθεί το θέμα του χρέους, θα υπάρχει στο βιβλίο της ιστορίας ένα μεγάλο κεφάλαιο για το πώς λύθηκε το πρόβλημα και θα υπάρχει όμως και για το PSI και τις αποτυχημένες λύσεις. Είναι καιρός να καταλάβετε ότι το πρόγραμμα αυτό απέτυχε, για αυτό βρισκόμαστε εδώ. Είναι καιρός να αναγνωρίσετε και να παραδεχτείτε ότι κάπου κάνατε λάθος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Αντί να λέτε ανακρίβειες στη Βουλή και να επιχειρείτε σε μένα να κάνετε συστάσεις ήθους να προσέχετε τι λέτε. Αρχή άνδρα δείκνυσι. Εδώ είμαστε και θα κριθούμε όλοι», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για αλαζονεία που περισσεύει, προσθέτοντας ότι «οι εταίροι αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένας ωραίος εύχρηστος μοχλός για την επιβολή σκληρών μέτρων χωρίς αντίσταση».
«Η χώρα θα σέρνεται επικίνδυνα χωρίς προοπτική. Αλίμονο αν τα πράγματα εξελιχθούν δυσοίωνα και επανέλθουν τα απειλητικά σενάρια grexit. Με παροιμιώδη ανικανότητα διάπραγματεύεστε και βάζετε μπροστά το χρέος πιστεύοντας ότι μπορεί να συγκαλύψετε την μεταμόρφωση σας. Γλείφετε εκεί που φτύνετε και εμείς δεν θα συνυπάρξουμε σε αυτό. Αποδείχθηκε ότι όταν υπάρχουν μονομερείς ενέργειες αυτές πληρώνονται με εθνική ταπείνωση», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συνέχισε: «Να είμαστε καθαροί. Δεν ψηφίζουμε επί της αρχής γιατί η αρχή που διέπει την πολιτική της κυβέρνησης στερείται στρατηγικού πλαισίου, είναι βλαπτική για τη χώρα που δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο από τα μεγάλα σφάλματα της».
Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν που οδήγησαν την χώρα στην παγίδα του χρέους. «Μετά από το 2012 το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκε ή όχι; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα. Δυστυχώς δεν ξεφύγαμε από την παγίδα του χρέους. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Λέτε το χρέος είναι βιώσιμο, μπορούμε να το χρηματοδοτήσουμε, άρα η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που θέλατε να συγκροτήσουμε ήταν να πάμε στην Ευρώπη να τους ευχαριστήσουμε και να πάμε στο σπίτι μας; Εμείς έχουμε τη δική μας στρατηγική που είναι λίγο πιο επιθετική. Θέλουμε κάτι περισσότερο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Δεν είπα τίποτα για το ήθος σας. Ήθελα απλά να μάθω αν υπάρχει κάτι σε αυτή τη χώρα που δεν έχετε προβλέψει για να το βάλω στην αυτοβιογραφία μου», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.
«Σας εύχομαι να γράψετε την αυτοβιογραφία σας, όμως βλέπω ότι ασχολείστε με την βιογραφία μου. Ψευδώς τα παρουσιάσατε εδώ για το χρέος», ανταπάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συνέχισε λέγοντας: «Όταν η κυβέρνηση δια του υπουργού των Οικονομικών λέει ότι δεν είναι βιώσιμο θεσμικά, είναι σαν να λέει στους θεσμούς μην εκταμιεύετε τα δάνεια. Είναι σαν να λέει στο Δ.Σ.του ΔΝΤ μην μας δίνετε τα υπόλοιπα. Βλάπτει τη χώρα η πολιτική σας, γιατί κάνετε μικροκομματική δημαγωγία. Εμείς έχουμε φέρει το κούρεμα του χρέους και την αναδιάρθρωση του. Όταν εσείς φέρετε πρόσθετο κούρεμα θα σας βοηθήσουμε. Μην φτύνετε εκεί που θα γλύφετε γονυπετής σε λίγες ημέρες».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...