Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ως ύποπτη για κακουργηματική απιστία καταθέτει η Σαββαΐδου...


Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου
Στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία εκτός από τη χθεσινή υπόθεση της ποινικής δίωξης εναντίον της σχετικά με τις διαφημίσεις των τηλεοπτικών καναλιών, καλείται να απολογηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 20 Οκτωβρίου για... απιστία σε βαθμό κακουργήματος για άλλη υπόθεση που αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.».

Πρόκειται για πράξεις που, αν αποδειχθούν, έρχονται σε αντίθεση με τον θεσμικό ρόλο της γενικής γραμματείας και τους στόχους αύξησης των εσόδων του κράτους καθώς η Κ. Σαββαΐδου, αντί να επισπεύσει την είσπραξη φόρων συγκεκριμένης εταιρείας στην οποία έχουν καταλογιστεί πρόστιμα 78 εκατομμυρίων ευρώ, ζήτησε λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 τον επανέλεγχο της εταιρείας και των προστίμων.

Συγκεκριμένα, στις 30 Δεκεμβρίου 2014 η Κ. Σαββαΐδου αποδέχθηκε το αίτημα των κατηγορουμένων για τοκογλυφία υπευθύνων της εταιρείας τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής GENNET για διενέργεια φορολογικού επανελέγχου στις χρήσεις 2002-2005 της εταιρείας.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν το 2013 στην εταιρεία, η οποία έκανε προσφυγή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Η προσφυγή απορρίφθηκε από την Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (του άρθρου 70Α του ν. 2238/1994) στις 27 Νοεμβρίου του 2013.

Ομως ο φορολογικός έλεγχος παραμένει παγωμένος ύστερα από τη διαταγή επανελέγχου για την οποία καλείται σε απολογία η Κ. Σαββαΐδου. Το αίτημα υπεβλήθη αρχικά από την ίδια την εταιρεία τον Δεκέμβρη του 2013 με στόχο ο επανέλεγχος να καταρρίψει τα συμπεράσματα της έκθεσης του προηγούμενου ελέγχου του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Αθηνών, σύμφωνα με τα οποία η GENNET έλαβε και καταχώρισε στα βιβλία της εικονικά τιμολόγια.

Διαβάστε ολοκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: