Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Στα κάγκελα Λοβέρδος - Χρυσοχοϊδης για Βενιζέλο!...



Στα κάγκελα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για τα όσα είπε σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως έλεγαν από το... περιβάλλον τους, δεν γνώριζαν τις... συγκεκριμένες τοποθετήσεις ενώ φαίνονται σφόδρα ενοχλημένοι από τα όσα είπε περί... υπουργών, δηλαδή ότι ορισμένοι πάσχουν από κυβερνησιμότητα.

apospasma.gr


Read more...

Ο Αλ.Τσίπρας «οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία» λέει η ΝΔ

Τορπιλίζει τις συνομιλίες


  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στην ακυβερνησία επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση με τον Ευ.,Βενιζέλο στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνει: «Στην πιο κρίσιμη στιγμή, ο κ. Τσίπρας τορπιλίζει κάθε δυνατότητα συγκρότησης
κυβέρνησης και οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Χατζηδάκης για τις θέσεις Στρατούλη: ...συγχαρητήρια κι εις ανώτερα...



Eίναι εξαιρετικά δύσκολο να εκνευρίσει κανείς τον συνήθως φοβερά ψύχραιμο Κωστή Χατζηδάκη αλλά φαίνεται ότι ο Δημήτρης Στρατούλης τα κατάφερε.
Eνα μικρό απόσπασμα από... τη σημερινή κοινή εμφάνιση τους στο Mega:

Στρατούλης: Εμείς έχουμε πει ότι θα καταργήσουμε τους εφαρμοστικούς νόμους. Τους πλούσιους δεν θα τους πιάσουμε με χαράτσια αλλά με...


...μια φορολογική πολιτική που θα τους φορολογήσει τον πλούτο.

Χατζηδάκης: Κοντολογίς… θα είναι εδώ κήποι με τριαντάφυλλα, κανείς δεν θα πληρώνει τίποτα… Δύο πράγματα, θα πλακωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ξένους και οι ξένοι θα φοβηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και θα μας δίνουν λεφτά με την σέσουλα κι από εκεί και πέρα θα υπερφορολογηθούν κι οι επιχειρήσεις και πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάτσουν (οι επιχειρήσεις) στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια κι εις ανώτερα…

Στρατούλης: Δεν είπαμε οι επιχειρήσεις, είπαμε ο πλούτος και τα κέρδη… Οι επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη από το τραπεζικό σύστημα… Γιατί ως τώρα οι τράπεζες στηρίζουν τους τραπεζίτες…

Χατζηδάκης: Που την πάτε την δουλειά;
parapolitiki.com


Read more...

ΔΗΜΑΡ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία για συγκρότηση κυβέρνησης της αριστεράς



ΔΗΜΑΡ:  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία για συγκρότηση κυβέρνησης της αριστεράς
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, όσον αφορά τη σταθερότητα των θέσεων της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Η σταθερότητα των θέσεων της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη και διαχρονική. Εάν ο κύριος Τσίπρας θέλει να "αγωνιά" για τη δεδομένη σταθερότητα της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της Φώτη Κουβέλη είναι δικό του πρόβλημα και επικοινωνιακή του αγωνία» αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά στην ανακοίνωσή της.

«Με επικοινωνιακά τερτίπια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε την δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση της αριστεράς» καταλήγει η ανακοίνωση.

Read more...

ΔΗΣΥ: Να ζητήσει συγνώμη από το λαό o ΣΥΡΙΖΑ...



Οφείλει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό"...
«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του οφείλουν έστω και τώρα να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να ζητήσουν συγνώμη για τις ψεύτικες ελπίδες και την οργή που καλλιέργησαν για να υφαρπάξουν την ψήφο των συμπολιτών μας», δήλωσε ο... εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θ. Ζορμπάς.

ο Κ. Ζορμπάς σημείωσε, επίσης, ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τώρα στροφές 180 μοιρών και λένε ότι αυτό που εννοούν είναι ότι θα κάνουν ένα νέο μνημόνιο και ότι «δεν είναι ημίτρελοι να θεωρούν ότι μια χώρα, που τη βγάλανε έξω από τις αγορές, δεν έχει την ανάγκη δανεισμού».

«Αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και η περίφημη “αριστερή πρόταση” εξουσίας στερείται ουσιαστικού περιεχομένου», πρόσθεσε ο κ. Ζορμπάς...


protothema.gr


Read more...

Καλαντζής: Ο Τσίπρας καλύπτει Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για τα σκάνδαλα



Καλαντζής: Ο Τσίπρας καλύπτει Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για τα σκάνδαλα
Αιχμές κατά του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα αφήνει ο βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα, Γεώργιος Καλαντζής, θεωρώντας ότι με νέα προσφυγή στις κάλπες δεν θα πραγματοποιηθεί Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των πιθανών ευθυνών του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για το πώς προσέφυγε η Ελλάδα στο πρώτο Μνημόνιο.

«Ο κ. Τσίπρας ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι εάν πάμε σε δεύτερη κάλπη παραγράφονται τα αδικήματα υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης. Αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση δεν θα πραγματοποιηθεί Εξεταστική που θα διερευνήσει πιθανές ευθύνες των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για την κατάσταση της οικονομίας» ανέφερε σε δηλώσεις του.

«Δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι υπάρχει παραγραφή των αδικημάτων; Είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζει. Γιατί καλύπτει τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου;» αναρωτήθηκε ο επανεκλεγείς βουλευτής Καβάλας.http://newpost.gr

Read more...

"Διέλυσε" το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε ο Βενιζέλος

Ζήτησε παραιτήσεις από όλους στο Πολιτικό Συμβούλιο
 
 
Η πιο σύντομη συνεδρίαση καθοδηγητικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ έλαβε χώρα την Παρασκευή. Λίγο μετά τη 1μμ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις των μελών του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Διέλυσε όλα τα όργανα και ανακοίνωσε πως "ξεκινάμε από το μηδέν". "Το ΠΑΣΟΚ του 13% δεν υπάρχει" επισήμανε ο πρόεδρος του κόμματος, "Το παλιό κόμμα σάπισε" είπε "αν θέλουμε να ανασυγκροτήσουμε την παράταξη ο επόμενος πρόεδρος θα είναι... 30άρης"! Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε πως στόχος είναι η αποκρατικοποίηση του κόμματος και η αποβολή του πνεύματος του κυβερνητισμού που το διέκρινε τα τελευταία χρόνια. Την Κυριακή ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει σε συγκέντρωση των υποψηφίων του κόμματος και στη συνέχεια θα ανακοινώσει ένα και μοναδικό όργανο το οποίο θα καθοδηγήσει το Κίνημα στη νέα του πορεία.protothema.gr

Read more...

Φοιτητικές εκλογές στις 16 Μαΐου...



Καμία προεκλογική κίνηση από τις παρατάξεις για την ώρα...
Μέσα στο κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας των τελευταίων ημερών ψηφίζουν για τους εκπροσώπους τους και οι φοιτητές στα πανεπιστήμια και οι σπουδαστές στα ΤΕΙ της χώρας.

Την...
Τετάρτη 16 Μαΐου, οι φοιτητές και σπουδαστές προσέρχονται στις κάλπες για την ανάδειξη των ΔΣ των Συλλόγων τους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος πιθανολογείται ότι οι φοιτητικές παρατάξεις θα εκδώσουν διαφορετικά αποτελέσματα η καθεμία.

Πάντως, για την ώρα, καμία δραστηριότητα που να θυμίζει προεκλογική διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της πρωτεύουσας...


Read more...

Δημοσκοπική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη έρευνα

Νέο γκάλοπ


  (Φωτογραφία:  Icon )


Αθήνα
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει μία ακόμη δημοσκόπηση, με ποσοστό άνω του 20%.

Στην έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύει το Σάββατο η εφημερίδα «Επενδυτής», ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 20,2% και είναι το μοναδικό κόμμα με αύξηση, σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα που σημειώνουν κάμψη.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ υποχωρεί στο 17,3%, το ΠΑΣΟΚ στο 11,6%, το ΚΚΕ στο ιστορικό χαμηλό 4,2%, η ΔΗΜΑΡ στο 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,4% και η Χρυσή Αυγή στο οριακό 3,7%.

Με την αναγωγή, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 25,5%, έναντι 21,7% της ΝΔ, 14,6% του ΠΑΣΟΚ και 5,3% του ΚΚΕ.

Στην ίδια έρευνα, το 50% των ερωτώμενων απάντησε ότι επιθυμεί κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και μόνο το 34% προσδοκά κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αδιέξοδο και κάλπες τον Ιούνιο! Διαφώνησαν και πάλι Βενιζέλος- Τσίπρας

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ



Αδιέξοδο και κάλπες τον Ιούνιο! Διαφώνησαν και πάλι Βενιζέλος- Τσίπρας
Αναπόφευκτες είναι πλέον οι εκλογές μετά την άρνηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ότι αρνήθηκε την πρόταση του κ. Βενιζέλου για σχηματισμό κυβέρνησης με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Βενιζέλος επέμενε στην πρόταση για κυβέρνηση με δική μας συμμετοχή που θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Την άρνηση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο ελληνικό λαός την Κυριακή» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς δεν κατάλαβαν το αποτέλσμα των εκλογών. Ο κ. Σαμαράς γίνεται κουραστικός διαβάλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δκοί μας ομοϊδεάτες στην ΕΕ στάθηκαν στο πλευρό του λαού. Ας αφησει ο κ. Σαμαράς την καραμέλα περί δραχμής» είπε μεταξύ άλλων.

«Μετά την χθεσινή μετατόπιση του κ. Κουβέλη και την ευθυγράμμιση των κυρίων Βενιζέλου και Σαμαρά έχουμε μπροστά μας τρια κόμματα υπέρ της συγκυβέρνησης. Εμείς κοιτάμε το λαό στα μάτια. Δεν μιλάμε με δύο γλώσσες» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «το μνημόνιο το έχει ήδη καταγγείλει ο λαός. Δεν δικαιούται να το εφαρμόσει καμία κυβέρνηση».

«Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις να μιλήσουν επί της ουσίας. Η νεα κυβέρνηση θα επιμείνει στα νέα μέτρα; Ναι ή όχι; Ας μας δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις και ας αφήσουν τα επικοινωνιακά τερτίπια» επισήμανε.

Βενιζέλος: «Να σκεφτούν όλοι πιο ώριμα»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε αμέσως μετά ότι «ο λαός την Κυριακή μας είπε ότι θέλει να αποκτήσει πάλι προοπτική».

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «με τον κ. Κουβέλη και τον κ. Σαμαρά προκύπτει σύμπτωση επί της αρχής για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Αυτό είναι εφικτό λόγω της νέας δανειακής σύμβασης και του PSI. Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϋπόθεση για το κυβερνητικό σχήμα. Η εκλογική άνοδος ενός κόμματος συνεπάγεται αυξημένη ευθύνη».

Ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε τι θα αλλάξει αν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες, ενώ εξέφρασε την ελπίδα στη φάση των διαβουλεύσεων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας «να σκεφτούν όλοι πιο ώριμα».

Αύριο στις 13:00 ο κ. Βενιζέλος παραδίδει την εντολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Πλέον, τα πάντα θα κριθούν στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια όμως η εξεύρεση χρυσής τομής φαίνεται να είναι σχεδόν απίθανη.

 http://newpost.gr

Read more...

Όνειρο θερινής νυκτός η οικουμενική, τονίζει ο Λαφαζάνης ...



Όνειρο θερινής νυκτός χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα είναι μια ρώσικη σαλάτα, δεν θα έχει κοινό προγραμματικό παρονομαστή και οι δυνάμεις που... θα την συναπαρτίζουν θα τραβάνε ο ένας από τη μια μεριά και ο άλλος από την άλλη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και υποστήριξε πως αποτελεί κοροϊδία ότι αυτή η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο. Αλλωστε, σημείωσε, σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο, μάλιστα και ημερομηνία λήξης, προβλέπει το ίδιο το μνημόνιο.

Read more...

Ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ...



Η πιο σύντομη συνεδρίαση καθοδηγητικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ έλαβε χώρα την Παρασκευή. Λίγο μετά τη 1μμ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις των μελών του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Διέλυσε όλα τα όργανα και ... ανακοίνωσε πως "ξεκινάμε από το μηδέν". "Το ΠΑΣΟΚ του 13% δεν υπάρχει" επισήμανε ο πρόεδρος του κόμματος, "Το παλιό κόμμα σάπισε" είπε "αν θέλουμε να ανασυγκροτήσουμε την παράταξη ο επόμενος πρόεδρος θα είναι... 30άρης"! Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε πως στόχος είναι η αποκρατικοποίηση του κόμματος και η αποβολή του πνεύματος του κυβερνητισμού που το διέκρινε τα τελευταία χρόνια. Την Κυριακή ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει σε συγκέντρωση των υποψηφίων του κόμματος και στη συνέχεια θα ανακοινώσει ένα και μοναδικό όργανο το οποίο θα καθοδηγήσει το Κίνημα στη νέα του πορεία.

protothema.gr


Read more...

Δριμεία κριτική του ΚΚΕ σε Σαμαρά

"Ο στόχος που βάζει ο πρόεδρος της ΝΔ 'να τελειώσει η ηγεμονία των αριστερών ιδεών στην Ελλάδα' σημαίνει να τελειώσουν οι εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κ.Ο. της ΝΔ.

"Σε λίγο η ηγεσία της ΝΔ θα προβάλει και την απαράδεκτη πολιτική της ΕΕ που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

"Κατά τα άλλα, με τεχνάσματα επιχειρεί να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως εχθρό της ΕΕ και ότι θέλει να καταγγείλει μνημόνια και δανειακή σύμβαση, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει, για να τον αναγορεύσει ως βασικό εκλογικό του αντίπαλο. Αυτό βολεύει και το σύστημα και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ", καταλήγει η ανακοίνωση. enikos.gr

Read more...

Κουβέλης: Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση



Κουβέλης: Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση
«Θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για την συγκρότηση κυβέρνησης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας που συνεδρίσε για πρώτη φορά, επισημαίνοντας ότι αν δεν αλλάξει στάση ο ΣΥΡΙΖΑ, πάμε για εκλογές.

«Γύρω από την πρότασή μας γίνεται η συζήτηση στις διερευνητικές επαφές. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετέχει γιατί από την πρώτη στιγμή ήθελε εκλογές» είπε. «Η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» επανέλαβε.

«Ούτε η ΔΗΜΑΡ ούτε εγώ επιθυμούμε κάτι παραπάνω από την εξεύρεση λύση για τη χώρα» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Υπάρχει ο δρόμος του αριστερού ευρωπαϊσμου» είπε, προσθέτοντας: «Να μας δώσουν κι άλλη δύναμη οι πολίτες. Είμαστε έτοιμοι σε θέση μάχης αν γίνουν εκλογές».

Read more...

RTRS: Οι τράπεζες ετοιμάζονται για δραχμή


RTRS: Οι τράπεζες ετοιμάζονται για δραχμή
Ποτέ δεν έσβησαν από τα συστήματα τους την δραχμή οι τράπεζες, ακόμα και όταν η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη το 2001, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters.

Ωστόσο, από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα το 2009, οι τράπεζες παγκοσμίως παρασκηνιακά προετοιμάζονται ενταντικά για την επανεισαγωγή της δραχμής στο τραπεζικό σύστημα.

"Πολλές εταιρείες, και ειδικά στην Ευρώπη, εξετάζουν αυτήν την πιθανότητα πολύ σοβαρά εδώ και καιρό" λέει στο Reuters, o Χάρτμουτ Γκρόσμαν που συνεργάζεται με πολλές τράπεζες της Wall Street. Όπως επισημαίνει το Reuters, μια ελληνική αποχώρηση από το ευρώ θα δημιουργούσε νομικά και πρακτικά προβλήματα για τις τράπεζες που θα επισκιάσουν την σχετικά απλή τεχνική εργασία για την αντιμετώπιση ενός νέου νομίσματος.

Η Ελλάδα σχεδόν σίγουρα θα επιβάλει συναλλαγματικούς ελέγχους, αν αποχωρήσει από το ευρώ, όπως σημειώνουν οι τραπεζίτες, αλλά οι συναλλαγές σε ένα νέο νόμισμα θα εξακολουθήσουν να είναι εφικτές. Όπως σημειώνει ο Lewis O'Donald, Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων στην ιαπωνική επενδυτική τράπεζα Nomura, τα γραφεία του τμήματος του forex μπορεί να ετοιμαστούν σχετικά γρήγορα. Εξαρτάται από το πώς ακριβώς θα συμβεί αυτή η έξοδος από τη ζώνη του ευρώ.

Πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες οι οποίες θα χρειαστούν ρευστό για ιδιώτες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Το πρόβλημα έγκειται στο τι συνάλλαγμα θα χρησιμοποιήσουν. Για παράδειγμα, αν η Ελλάδα αποφασίσει ότι η ισοτιμία είναι μια δραχμή για ένα ευρώ, αυτό θα σήμαινε τεράστειες απώλειες για τις ξένες τράπεζες.

Επιπλέον, ο έλεγχος του κεφαλαίου θα είναι σωστός εφιάλτης για τις τράπεζες που έχουν δανείσει σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς οι εταιρείες δεν θα μπορούν να αποπληρώσουν το χρέους σε ευρώ. Γι' αυτό το λόγο, οι τράπεζες έχουν μελετήσει διάφορες εναλλακτικές προστασίας, όπως την αλλαγή στον αμερικανικό νόμο για νέες συναλλαγές παραγώγων ή δανείων.

Μέχρι στιγμής, λίγοι έχουν λάβει τέτοια μέτρα, λόγω αμφιβολιών για το πόσο αποτελεσματική θα ήταν, και επίσης επειδή φοβούνται να προσθέσουν στις ανησυχίες της αγοράς.

Επιμέλεια: Άγγελος Ανδρέου 
 

Read more...

Η παραμονή στο ευρώ προϋποθέτει την τήρηση των δεσμεύσεων, τονίζει ο Μπαρόζο

Μήνυμα από τις Βρυξέλλες


«Αν δεν γίνουν σεβαστές, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε με μία χώρα που δεν σέβεται τις συμφωνίες» είπε ο Μπαρόζο
«Αν δεν γίνουν σεβαστές, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε με μία χώρα που δεν σέβεται τις συμφωνίες» είπε ο Μπαρόζο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Ρώμη, Ιταλία
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο προεδιοποίησε και αυτός με τη σειρά του την Ελλάδα ότι ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ εάν δεν μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

«Έχω μεγάλο σεβασμό για την ελληνική δημοκρατία και βεβαίως το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά έχω σεβασμό επίσης για τα άλλα 16 κοινοβούλια που ενέκριναν το πρόγραμμα», είπε ο κ. Μπαρόζο την Πέμπτη, σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24.

«Συνεπώς, οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές. Αν δεν γίνουν σεβαστές, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε με μία χώρα που δεν σέβεται τις συμφωνίες», πρόσθεσε.

Κληθείς να διευκρινίσει αν αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί εκτός ευρωζώνης, ο κ. Μπαρόζο απάντησε ότι κανένα μέλος μιας οργάνωσης δεν μπορεί να συνεχίσει αν δεν σεβαστεί τους συμφωνηθέντες κανόνες.

«Κοιτάξτε, αν ένα μέλος ενός κλαμπ, δεν θέλω να αναφερθώ σε κάποια συγκεκριμένη χώρα, αλλά αν ένα μέλος ενός κλαμπ δε σέβεται τους κανόνες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από το κλαμπ και αυτό ισχύει για κάθε οργάνωση, θεσμό ή έργο» συμπλήρωσε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Την εκτίμηση ότι υπάρχει ελπίδα για σχηματισμό κυβέρνησης, κάτι για το οποίο παλεύει η ΝΔ, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, και μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο. «Το πολιτικό σκηνικό δυσκολεύει...
τη δημιουργία βιώσιμης κυβέρνησης, εμείς όμως παλεύουμε γι΄ αυτό και υπάρχουν ακόμη ελπίδες», τόνισε.

«Είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών, αλλά επειδή καμία άλλη δύναμη δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο και επειδή προσπαθούν να κερδίσουν από την κρίση» τόνισε στην έναρξη της τοποθέτησής του.

Οπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μεν τη δεύτερη θέση, αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ευθύνες του, από την επομένη των εκλογών ομολόγησε ότι δεν έχει πρόγραμμα». «Κόμμα εξουσίας χωρίς ευθύνες εξουσίας δεν έχει υπάρξει ούτε πρόκειται να υπάρξει», συνέχισε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η παράταξη θα υποστηρίξει την καλύτερη δυνατή λύση και πρόσθεσε ότι «η πρόταση του Φώτη Κουβέλη αγγίζει τη δική μας πρόταση» σημειώνοντας τρία σημεία συμφωνίας, δηλ. την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια κυβέρνηση.http://fimotro

Read more...

Δεν μετέχει σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Δεν μετέχει σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης
«Εξακολουθώ να λεω το ίδιο που έλεγα προεκλογικά, δε θα πάρω μέρος σε μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, υποστηρίζοντας ότι «η οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να έχει εκείνες τις δυνάμεις που επέλεξε ο λαός με την ψήφο του».

«Η πρότασή μας για οικουμενική κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που μπορούν να υπηρετήσουν τη σταδιακή αποδέσμευση από τη δανειακή σύμβαση και την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, αλλά να ενσωματώνεται παράλληλα η ετυμηγορία του λαού, δηλαδή η αντίθεσή του στο μνημόνιο», τόνισε ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Σε ότι αφορά τον ίδιο, διευκρίνισε ότι δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω, ούτε τη θέση του πρωθυπουργού, ούτε και υπουργεία, πέρα από τις προϋποθέσεις που εδώ και καιρό έχει θέσει και είναι λίγο πολύ γνωστές: Σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, άρση της νομοθετικής πράξης που γκρεμίζει τους μισθούς, ελάφρυνση των πολιτών, προστασία του κοινωνικού ιστού και φυσικά τη συμμετοχή στην οικουμενική κυβέρνηση όλων εκείνων των κομμάτων «στα οποία, επιμέρους, έδωσε εντολή ο ελληνικός λαός να σχηματίσουν κυβέρνηση».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον επιθετικό προσδιορισμό που του απέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, «αριστερός Καρατζαφέρης», ο κ. Κουβέλης απάντησε λέγοντας ότι «τους επιστρέφω ως ανίκανο αυτόν τον επιθετικό λόγο».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρατήρησε ότι βάσει της επιστολής Τσίπρα προς τους Μπαρόζο, Ρομπάι και Ντράγκι υπάρχει μετατόπιση από τις αρχικές τοποθετήσεις για το θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. http://newpost.gr

Read more...

Γ. Πανούσης: Ο λαός θέλει Οικουμενική Κυβέρνηση



Γ. Πανούσης: Ο λαός θέλει Οικουμενική Κυβέρνηση
«Η συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης είναι αυτό που θέλει ο λαός, το δείχνουν και οι έρευνες» είπε στο ΣΚΑΙ ο Γιάννης Πανούσης, βουλευτής ΔΗΜΑΡ.

Πρόσθεσε ότι το στάδιο της τιμωρίας έκλεισε στις εκλογές της 6ης Μαίου, τώρα ανοίγει το ποιοι αρχηγοί είναι σοβαροί και το τρίτο στάδιο είναι η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού. 

Σημείωσε ότι οι διερευνητικές εντολές αναλώθηκαν σε διερευνήσεις των κομμάτων και όχι σε υπερβάσεις των εντάσεων και των διαφωνιών. 

Σχολιάζοντας τη δήλωση Τσίπρα περί αριστερού Καρατζαφέρη, διερωτήθηκε αν αυτό είναι το μοντέλο του νέου πολιτικού και ο ήπιος λόγος της Δημοκρατίας.
Πηγή: Skai

Read more...

ΚΚΕ: Εμπόριου φόβου και ελπίδας οι δηλώσεις Σόιμπλε



ΚΚΕ: Εμπόριου φόβου και ελπίδας οι δηλώσεις Σόιμπλε
Για «εμπόριο φόβου και ελπίδας, ώστε να συνεχίσει ο λαός να βαδίζει υποταγμένος στον αντιλαϊκό ''ευρωμονόδρομο'' και να καλείται να επιλέξει μόνο τους όρους σφαγής του, το πότε και πόσα νέα βάρη θα σηκώσει» κάνει λόγο το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως η Ευρωζώνη αντέχει και χωρίς την Ελλάδα.

«Τις δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος αποτελούν οι δηλώσεις του Σόιμπλε, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, και οι δηλώσεις εφησυχασμού του ΣΥΡΙΖΑ για μη πιθανότητα εξόδου από το ευρώ, καθώς και ότι τάχα είναι εφικτή η φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και την άρχουσα τάξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και επιμένει ότι «μόνο ο δύσκολος δρόμος της σύγκρουσης, της λαϊκής αντεπίθεσης με τις αναγκαίες θυσίες οδηγεί πραγματικά στη λαϊκή ευημερία».http://newpost.gr

Read more...

Σαμαράς: «Κυβέρνηση πάση θυσία»!



Σαμαράς: «Κυβέρνηση πάση θυσία»!
«Ο Σαμαράς έχει καταλάβει –και, νομίζω, αποφασίσει- από την πρώτη στιγμή ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί». Η φράση ανήκει σε επιτελικό στέλεχος του στενού περιβάλλοντος του Προέδρου της ΝΔ, που δίνει επί της ουσίας το στίγμα των προθέσεων Σαμαρά, σε όλη τη διάρκεια της πρώτης μετεκλογικής εβδομάδας η οποία χαρακτηρίστηκε από το θρίλερ των διερευνητικών εντολών.

Το ζήτημα που αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος της ΝΔ πλέον, είναι οι δύο «σχολές σκέψης» που δείχνουν ότι έχουν διαμορφωθεί εσωκομματικά και ενδοκοινοβουλευτικά. Η πρώτη περιλαμβάνει βουλευτές και στελέχη που κατατείνουν στην αναγκαιότητα να στηθούν νέες κάλπες.

Η επιχειρηματολογία τους εδράζεται κυρίως στην αδυναμία βιωσιμότητας την επόμενη ημέρα ενός τρικομματικού –ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ- κυβερνητικού σχήματος, το οποίο θα κληθεί για κάποιο διάστημα να στηρίξει ή ακόμη και να προωθήσει αντικοινωνικές πολιτικές στο πλαίσιο του Μνημονίου, έχοντας απέναντί του τους οξείς αντιπολιτευτικούς τόνους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.

Στον αντίποδα κινούνται άλλα στελέχη και βουλευτές που επιχειρηματολογούν υπέρ ακόμη και της τρικομματικής κυβέρνησης, στη λογική του «πολιτικού κατενάτσιου» με παράλληλη όμως προώθηση των αναγκαίων –ούτως ή άλλως- διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Δεδομένης της ευρωπαϊκής στροφής, ο πολιτικός χρόνος μπορεί τελικώς να αποβεί θετικός για τα κόμματα που θα στηρίξουν μια κυβέρνηση συνεργασίας.



Πάνος Ρασσιάς
 http://newpost.gr

Read more...

Στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής ορίστηκε το ραντεβού Βενιζέλου-Τσίπρα

Ολοκληρώνονται οι διερευνητικές επαφές


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, θα συναντηθεί στις 7 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει στο Παρίσι τον υποψήφιο της γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Ζαν-Λυκ Μελανσόν και τον πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιερ Λοράν και στις 12:00 (ώρα Ελλάδος) θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σε συνεντεύξεις του σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο κ.Τσίπρας θέλησε να καταστήσει σαφές ότι είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά όχι της βάρβαρης λιτότητας. Δηλώνει έτοιμος να κάνει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, τονίζοντας ωστόσο ότι «περισσότερη λιτότητα θα μας κάνει τριτοκοσμική χώρα μέσα στην ΕΕ».

Με επιστολή που έστειλε την Πέμπτη στον πρόεδρο της ΕΕ, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του Eurogroup τόνισε ότι πρέπει να επανεξεταστεί όλο το πλαίσιο της πολιτικής. «Οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη» αναφέρει στην επιστολή του, μεταξύ άλλων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνέντευξη Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη στον ΣΚΑΪ 09/05/2012


Read more...

ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΙΔΡΥΣΑΝ ΝΕΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ


Μέλη και στελέχη της ΠΑΣΠ, που διαφωνούν με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και το μνημόνιο προχώρησαν στην ίδρυση μιας νέας φοιτητικής παράταξης, με την επωνυμία «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα». Στην ιδρυτική τους διακήρυξη κατηγορούν...
την ΠΑΣΠ ότι έχει απεμπολήσει τις αρχές και τις αξίες της. Στην προσωρινή συντονιστική Γραμματεία που συγκρότησαν, συμμετέχουν οι Πέτρος Μεταξιώτης, Δημήτρης Παναγόπουλος, Μουσταφά Μουσταφά, Δημήτρης Μπουζιόπουλος, Κώστας Σκρέτας, Παναγιώτης Μπίτσιος, Τάσος Κρατημένος, οι οποίοι προέρχονται από πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Βόλου, της Λάρισας και της Καρδίτσας.http://fimotro.

Read more...

Σόιμπλε: "Ήμασταν πολύ γενναιόδωροι, μπορούμε και χωρίς εσάς..."

Πολύ αρνητικό το κλίμα και στις Βρυξέλλες



 

 
Την ώρα που κάποιοι στην Αθήνα καλλιεργούν την αίσθηση πως το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει, μετά την εκλογή Ολάντ, οι έλληνες ευρωβουλευτές έρχονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Προχθές, δύο ισπανοί του σοσιαλιστικού κόμματος έπιασαν την Άννυ Ποδηματά και διαμαρτυρήθηκαν. "Μα τι κάνετε; Θα μας πάρετε όλους στο λαιμό σας"! Η διαμαρτυρία αφορούσε στην αδυναμία των κομμάτων στην Ελλάδα να σχηματίσουν κυβέρνηση. και στις επιπτώσεις της αστάθειας που προκαλεί η Ελλάδα στα επιτόκια με τα οποία δανείζεται η Μαδρίτη. Αντίστοιχα περιστατικά συμβαίνουν πολλά και κάθε ημέρα. Και αν αυτά είπαν οι ισπανοί σοσιαλιστές, μπορεί κανείς να φανατστεί τι λένε οι ευρωβουλευτές από τις χώρες με τα τρία "Α".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, τα οποία μπορεί κανείς να τα συμπυκνώσει στον εξής ένα: η Ένωση θα χρηματοδοτεί μόνο το ελληνικό χρέος, θα προκληθεί ασφυξία στην αγορά και τελικά η Αθήνα θα ζητήσει μόνη της την έξοδο από το ευρώ. Γιατί, πολύ απλά, σε μία τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώνει μόνη της μισθούς και συντάξεις. Κάτι που δε μπορεί να κάνει, καθώς ο προϋπολογισμός έχει ακόμη πρωτογενή ελλείμματα. Δηλαδή, βγάζουμε λιγότερα από όσα χαλάμε, ανεξαρτήτως των παλαιών δανείων. Δηλαδή, ακόμη και να σταματήσουμε να πληρώνουμε τα παλαιά δάνεια, πάλι θα πρέπει να γίνουν απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Ένα σημείο το οποίο, παραδόξως, δε φωτίστηκε στην προεκλογική περίοδο.

Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί είναι και οι νέες δηλώσεις του πολύ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Η Ευρωζώνη θα μπορούσε ενδεχομένως να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας» υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Rheinische Post, όπου και επισημαίνει ότι η Ευρωζώνη είναι σήμερα πιο ανθεκτική από ό,τι πριν από δύο χρόνια.

«Τα τελευταία δύο χρόνια μάθαμε πολλά και εγκαταστήσαμε μηχανισμούς προστασίας. Ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχει μειωθεί. Η Ευρωζώνη στο σύνολό της είναι πιο ανθεκτική» δηλώνει ο κ. Σόιμπλε και καλεί για μία ακόμη φορά την Ελλάδα να υλοποιήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της.

«Τα κράτη της Ευρώπης και οι ιδιώτες πιστωτές ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωροι προς την Ελλάδα. Κάναμε ό,τι είναι δυνατό. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι από την πλευρά της πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Είναι επικίνδυνο να παραπλανάς τους πολίτες λέγοντάς τους ότι υπάρχει άλλος, πιο εύκολος δρόμος, μέσω του οποίου η Ελλάδα θα μπορούσε να εξυγιανθεί, αποφεύγοντας κάθε σκληρό μέτρο. Αυτό είναι ανοησία» καταλήγει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.protothema.gr

Read more...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου - Σαμαρά, άνευ δηλώσεων



Αρνητικοί να προσέλθουν οι Καμμένος, Παπαρήγα...
Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, συναντάται από τις 10 το πρωί της Παρασκευής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Μετά τη συνάντηση των...
κ.κ. Βενιζέλου και Σαμαρά θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Το απόγευμα αναμένεται η συνάντηση του προέδρου του ΠαΣοΚ με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Την πρόθεσή τους να μην προσέλθουν σε συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο γνωστοποίησαν ο Πάνος Καμμένος και η Αλέκα Παπαρήγα....


Read more...

Η πρόταση Κουβέλη αγγίζει τη δική μας, είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην ΚΟ της ΝΔ

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Η πρόταση του Φώτη Κουβέλη αγγίζει τη δική μας και στα τρία σκέλη, δήλωσε στην ΚΟ της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Δέχεται τον όρο της διασφάλισης της ευρωπαϊκής πορείας, προτάσσει την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης και ζητά να αναλάβει τις ευθύνες του και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως κι εμείς» τόνισε.

«Πρέπει να υπάρξει ανθεκτική κυβέρνηση, στην οποία θα πρέπει να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή να την αποδεχτεί με ψήφο ανοχής» τόνισε ο κ. Σαμαράς, εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για λαϊκισμό και αδιαφορία.

«Είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών, αλλά ότι καμία άλλη δύναμη δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο και επειδή προσπαθούν να κερδίσουν από την κρίση» τόνισε στην έναρξη της τοποθέτησής του.

Χαρακτήρισε τον κ.Τσίπρα «τελευταίο προπύργιο του χθες» και τόνισε ότι «αν συνεχίσει το λαϊκισμό το όνομά του θα μπει στο μνημείο του λαϊκισμού δίπλα σε αυτό του Γ.Παπανδρέου».

»Τώρα πρέπει να σώσουμε τη χώρα από το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Το "θα συνεχίσουν να μας δίνουν λεφτά, παρά την καταγγελία της δανειακής σύμβασης", που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το δεύτερο "λεφτά υπάρχουν"» τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για νέες εκλογές και ότι ψάχνει για «εκλογικούς πελάτες» με τις συναντήσεις που έκανε με φορείς και στελέχη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

«Ετοιμάζουν ένα αριστερό αντιευρωπαϊκό μέτωπο, αλλά να ξέρουν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα άλλο κεντροδεξιό φιλοευρωπαϊκό μέτωπο» τόνισε.

Συνεχίζοντας την σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αν δει κανείς τι μπουμπούκια υπάρχουν στο πρόγραμμά του θα τρέχει... Πολλά από τα εκλογικά τους κέρδη θα εξαφανιστούν».






Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΙΙF: «Απίθανο να σταθεί μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ»

Εκτιμήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα:

 
 
Δύσκολο να «αντέξει» μια κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ εκτιμά το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), σε μια νέα παρέμβασή του στα εσωτερικά της χώρας μας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι ανταποκριτές ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης από τις ΗΠΑ, το IIF, σε έκθεσή του για την Ελλάδα μετά και τις τελευταίες, σημερινές εξελίξεις, εκτιμά πως είναι δύσκολο έως απίθανο να σχηματιστεί μια «σταθερή» κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή θα κληθεί να εφαρμόσει το «αυστηρό» πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για το οποίο έχει δεσμευθεί η Ελλάδα απέναντι στους εταίρους και πιστωτές της, μεταξύ των οποίων φυσικά περιλαμβάνεται και το ίδιο το IIF.

Στην ίδια έκθεση τα στελέχη του Ινστιτούτου προβλέπουν ότι πιθανότατα η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι σε νέες εκλογές, εντείνοντας έτσι τις ανησυχίες για έξοδό της από το ευρώ.protothema.gr

Read more...