Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Τσακαλώτος: Μέχρι τον Ιανουάριο θα ξέρουμε ...


Τσακαλώτος: Μέχρι τον Ιανουάριο θα ξέρουμε τις λεπτομέρειες για το χρέος...τις λεπτομέρειες για το χρέος.
Αφησε αιχμές κατά ΝΔ: Τέτοια απομόνωση της ελληνικής κυβέρνησης έχω να δω από τους γάμους της Γκρέις Κέλι και της Νταϊάνα...
Ορόσημο χαρακτήρισε το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, χωρίς να αποκλείει...
την σύγκληση και άλλου Eurogroup, ενώ προσδιορίζοντας το χρονικό πλαίσιο των καθοριστικών εξελίξεων που αναμένονται για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, είπε ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα ξέρουμε τις λεπτομέρειες για το χρέος. Προέβλεψε δε ότι σύντομα θα πάμε στην ποσοτική χαλάρωση (QE). Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, η ελληνική οικονομία ευελπιστεί ότι τα τρία «κομμάτια» της διαπραγμάτευσης πρέπει να ενωθούν και μέχρι τον Ιανουάριοθα έχουμε την εικόνα και «θα ξέρουμε τις λεπτομέρειες για να μπορούμε να αξιολογήσουμε τις προοπτικές για την οικονομία».

Τα τρία «κομμάτια» είναι: πρώτον, η συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, η οποία, όπως σημείωσε, «είναι διαδοχική και υπάρχουν διαδοχικές προσεγγίσεις πώς θα καλύψουμε τους στόχους», δεύτερον οι δημοσιονομικοί στόχοι για μετά το 2018, «αν θα είναι 3,5% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα ή αν θα μειωθεί ή αν θα είναι για κάποια χρόνια 3,5% και για κάποια άλλα λιγότερο», και τρίτον το μείζον θέμα του χρέους.

Μάλιστα διατύπωσε νουθεσίες προς το ΔΝΤ για το θέμα του χρέους και των διακηρυγμένων θέσεών του περί αναδιάρθρωσής του: «Πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του και αν πιστεύει ότι δεν πρέπει να πάρει άλλα μέτρα και δεν χρειάζεται άλλη ύφεση και συμφωνεί με τον Ομπάμα, με τον Μοσκοβισί, με τον Λιου (…) ότι το χρέος χρειάζεται να μειωθεί, τότε να μην πιέζει τον αδύνατο παίχτη, αλλά να πιέζει αυτόν που δεν θέλει να δώσει πολλά για το χρέος».

Ο υπουργός δεν δίστασε να ειρωνευτεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο κατηγορεί για απομόνωση την κυβέρνηση, ότι «τέτοια απομόνωση της ελληνικής κυβέρνησης έχω να δω από τους γάμους της Γκρέις Κέλι με τον πρίγκηπα Ρενιέ του Μονακό και της Νταϊάνα με τον πρίγκηπα Κάρολο», οι οποίοι, υπενθυμίζεται, ότι είχαν προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Επίσης, σημείωσε ότι αν υπάρχει λύση για το χρέος και μπούμε στο QEθα υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, διότι, όπως ανέφερε, όλοι κατανοούν ότι έχουν γίνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Δήλωσε δε επ’ αυτού αρκετά αισιόδοξος με την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει το διεθνές περιβάλλον.

Όσον αφορά την πορεία της τρέχουσας διαπραγμάτευσης, ο κ. Τσακαλώτος έθεσε το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων απευθύνοντας προς τους πιστωτές την πρόταση μετά το 2018, όταν η χώρα θα είναι εκτός προγράμματος, να μειωθεί ο στόχος από το 3,5% στο 2,5% και αυτό το 1,8 δις που προκύπτει να το χρησιμοποιήσουμε για την μείωση των φόρων σε κατώτερες και μεσαίες τάξεις και κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Και επειδή μερικοί λένε ότι το πρόβλημα δεν είναι το χρέος αλλά η ανταγωνιστικότητα, θα πρέπει να κοιτάξουν αυτή την πρόταση σοβαρά», υπογράμμισε. Όπως είπε μάλιστα, «επειδή έχουμε δυσκολίες σε μια χώρα που 40-50 χρόνια οι πλούσιοι πλήρωναν φόρους εθελοντικά και επειδή θέλουμε να ελαφρύνουμε τις κατώτερες τάξεις κι έχει πέσει ένα δυσανάλογο βάρος στη μεσαία τάξη, αυτό πρέπει σιγά σιγά να το ελαφρύνουμε».

Όσον αφορά την αναπτυξιακή πορεία της χώρας είπε ότι «είμαι αρκετά αισιόδοξος για την ανάπτυξη το 2017 και 2018, αλλά για να είναι βιώσιμη η ανάπτυξη πρέπει να έχουμε ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο». «Να γίνει δηλαδή αυτό που από την αρχή έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Να αλλάξει το μοντέλο, να μην βασίζεται μόνο σε μεγάλα έργα, αλλά να έχουμε ένα μοντέλο πιο σοφιστικέ, πιο πλούσιο σε πρωτοβουλίες», είπε.

Read more...

Ο Μιχάλης Σάλλας πήρε την Παγκρήτια Τράπεζα...


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣαλλάςΣυμφωνία για την εξαγορά του 15% της Παγκρήτιας Τράπεζας υπέγραψαν σήμερα ο κ. Μιχάλης Σάλλας και η διοίκηση της τράπεζας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Αύξησης Κεφαλαίου.

Όπως ανακοίνωσε...
σχετικά η Παγκρήτια Τράπεζα, σήμερα, Τρίτη 29/11/2016 υπεγράφη Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU), με τον Μιχάλη Σάλλα, στο οποίο ρητά εκφράζεται η επιθυμία της συμμετοχής του στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο ως Στρατηγικός Επενδυτής, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των Συνεταιριστικών μερίδων.

Η συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή αναμένεται να ενισχύσει και να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της Παγκρήτιας.

Παράλληλα, τόσο η Διοίκηση της Τράπεζας όσο και ο κ. Σάλλας πιστεύουν ότι με την συνεργασία αυτή δημιουργούνται οι δυνατότητες για την ενδυνάμωση, ανάπτυξη και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας, προς όφελος των υφιστάμενων και μελλοντικών συνεταίρων της.

Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και θα διασφαλίζει το συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας.
Στόχος και των δύο πλευρών είναι το σύνολο της διαδικασίας με βάση τα προβλεπόμενα από τον Νόμο, τις Εποπτικές Αρχές και το MOU, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017.

Σε δήλωση του ο κ. Μιχάλης Σάλλας αναφέρει: «Γνωρίζω την Τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης, έχω εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της».

protothema.gr

Read more...

«Δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα μετά το 2018»...



Αποτέλεσμα εικόνας για Τζανακόπουλος
Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε εφικτό και ρεαλιστικό τον στόχο να...
ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου και ακολούθως, να κλείσει η β' αξιολόγηση μέχρι το τέλος του έτους ώστε από το 2017 «να προχωρήσουμε στην ρύθμιση του χρέους και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Η κυβέρνηση κάνει όλα όσα απαιτούνται, πρόσθεσε και ξεκαθάρισε ότι το Μαξίμου δεν θα δεχτεί νέα μέτρα για μετά το 2018.

Ειδική αναφορά έκανε στα εργασιακά, για τα οποία η κυβέρνηση ««δεν μπορεί να δεχτεί λύσεις που έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απέκλεισε το σενάριο πρόωρων εκλογών, το οποίο -όπως είπε- «είναι επικίνδυνο για τη χώρα»

Για το Κυπριακό είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Διευκρίνισε επίσης ότι δεν εξετάζεται ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης Ελλάδας Τουρκίας πριν από την επανεκκίνηση των συνομιλιών.

Read more...

Η Τσαπεκοένσε στη γειτονιά των αγγέλων...


Η Τσαπεκοένσε στη γειτονιά των αγγέλων – Δίπλα σε Μάντσεστερ Γ. και ΤορίνοΔίπλα σε Μάντσεστερ Γ. και Τορίνο...

Μια ακόμη μαύρη σελίδα γράφτηκε τα ξημερώματα στον παγκόσμιο αθλητισμό. Η ποδοσφαιρική ομάδα της Τσαπεκοένσε «έσβησε» στα βουνά της Κολομβίας, λίγες ώρες πριν...
αγωνιστεί στον πρώτο διεθνή τελικό της ιστορίας της.

Μόλις τρεις ποδοσφαιριστές επέζησαν από το αεροπορικό δυστύχημα. Οι υπόλοιποι 19 άφησαν την τελευταία τους πνοή, στο αεροσκάφος, μαζί με το τεχνικό επιτελείο, τα 8 μέλη της διοίκησης, τους 20 δημοσιογράφους, τους τρεις καλεσμένους της διοίκησης και τα 8 άτομα του πληρώματος.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Τσαπεκοένσε, λίγες ημέρες αφότου πανηγύριζε την ιστορική πρόκριση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, πέρασε στην γειτονιά των αγγέλων, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τορίνο.

Οταν «γεννήθηκαν» οι μπέμπηδες

Κάθε τέλος μια αρχή. Στις 6 Φεβρουαρίου του 1958, το νήμα της ζωής κόπηκε για 23 ανθρώπους. Ανάμεσά τους οκτώ ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δύο προπονητές, ένα μέλος της διοίκησης και οκτώ δημοσιογράφοι.

Το αεροπλάνο μετέφερε την Γιουνάιτεντ από το παιχνίδι στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν, όταν σταμάτησε στο Μόναχο για ανεφοδιασμό. Ο παγωμένος αεροδιάδρομος δεν επέτρεψε στον πιλότο να απογειωθεί με την απαραίτητη ταχύτητα με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να συντριβεί.



Ο προπονητής της ομάδας Ματ Μπάσμπι επέζησε, έμεινε δύο μήνες στο νοσοκομείο όμως επέστρεψε και δημιούργησε τη νέα φουρνιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τους «μπέμπηδες». Δέκα χρόνια μετά, κατέκτησε μαζί τους το Κύπελλο Πρωταθλητριών απέναντι στην Μπενφίκα.

Η τραγωδία της Σουπέργκα

Στις 4 Μαϊου η μεγάλη Τορίνο που κυριαρχούσε στο ιταλικό ποδόσφαιρο έζησε την απόλυτη τραγωδία. Το αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα από την Λισαβόνα όπου έδωσε αγώνα με την Μπενφίκα, συνετρίβη στον λόφο Σουπέργκα στο Τορίνο, λίγο πριν την προσγείωση και ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη.

Από τους 31 επιβαίνοντες δεν επέζησε κανείς. Συνολικά 18 ποδοσφαιριστές, 6 μέλη της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου, 4 μέλη του πληρώματος και 3 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους. Σώθηκαν μονάχα ο Σάουρο Τόμα που δεν είχε ταξιδέψει λόγω τραυματισμού και ο Λουίτζι Τζουλιάνο, ο οποίος δεν είχε προλάβει να βγάλει διαβατήριο.



Ιντερ και Μίλαν που διεκδικούσαν το πρωτάθλημα ζήτησαν ο τίτλος να δοθεί στην Τορίνο αφού προηγούνταν στη βαθμολογία με τέσσερις βαθμούς. Η ιταλική λίγκα το αρνήθηκε, η Τορίνο αποδεκατισμένη παρέταξε την ομάδα Νέων. Το ίδιο έκαναν και οι αντίπαλοί τη σε ένδειξη σεβασμού. Ηταν το τελευταίο πρωτάθλημα που πανηγύρισε η «Grande Torino»...

iefimerida.gr



Read more...

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα κατά την άφιξή του στην Αβάνα...


Στην Αβάνα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις στη μνήμη του ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο. Η κεντρική εκδήλωση, στην οποία θα...
παραστούν πολιτικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα), στην Πλατεία της Επανάστασης. Κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο της Αβάνας, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον κουβανικό λαό για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο και τόνισε ότι οι αρχές θα συνεχίσουν να συνδέουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. «Ο Φιντέλ Κάστρο ενέπνευσε όχι μόνο τους λαούς της Λατινικής Αμερικής αλλά και την επαναστατική φλόγα σε όλο τον κόσμο. Οι λαοί, όσο μακριά κι αν βρίσκονται ενώνονται πάνω σε κοινά προτάγματα όπως η αξία της κοινωνικής δικαιοσύνης», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας...


left.gr

Read more...

Επιστολή ευρωβουλευτών σε Ντάισελμπλουμ...


 Επιστολή ευρωβουλευτών σε Ντάισελμπλουμ: Δίκαιη και αναγκαία η απαίτηση της Ελλάδας για ελάφρυνση χρέους - MediaΔίκαιη και αναγκαία η απαίτηση της Ελλάδας για ελάφρυνση χρέους...

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εν όψει του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, απέστειλαν μετά από πρωτοβουλία του...
Δημήτρη Παπαδημούλη, εννέα Ευρωβουλευτές της Συντονιστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας (Progressive Caucus) στο Ευρωκοινοβούλιο, αναφορικά με το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους καθώς και την ανάγκη άμεσης στροφής σε πολιτικές ανάπτυξης.

Την επιστολή προς τον Γ. Ντάισελμπλουμ ετοίμασαν και απέστειλαν οι 9 Ευρωβουλευτές της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Προοδευτικής Συμμαχίας Progressive Caucus Δημήτρης Παπαδημούλης – Ελλάδα, Ευρωομάδα της Αριστεράς, Γκιγιόμ Μπαλάς – Γαλλία, Σοσιαλιστές, Σέρτζιο Κοφεράτι – Ιταλία, Σοσιαλιστές, Εύα Ζολί – Γαλλία, Πράσινοι, Κούρτσιο Μαλτέζε – Ιταλία, GUE/NGL, Γέοργκι Πιρίνσι – Βουλγαρία, Σοσιαλιστές, Εμανουέλ Μορέλ – Γαλλία, Σοσιαλιστές, Έρνεστ Ούρτασουν – Ισπανία, Πράσινοι) και Φλορέν Μαρκελλέζι – Ισπανία, Πράσινοι.

Οι Ευρωβουλευτές στην επιστολή τους επικαλούνται τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, το συλλογικό συμφέρον όλων στη διαπραγμάτευση, καθώς και πρόσφατες δηλώσεις του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί και του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Αρμόδιου για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις, αναφορικά με την επιδιωκόμενη  βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και καλούν τον κ. Ντάισελμπλουμ «να διασφαλίσει ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα σεβαστούν τις υποχρεώσεις που έχουν ήδη αναλάβει από το Eurogroup του Μαΐου 2016, προκειμένου να υπάρξουν θετικά βήματα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων – συμπεριλαμβανομένης της ελάφρυνσης του χρέους, στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου»...

topontiki.gr

Read more...

Σοκαρισμένος στα συντρίμμια του αεροπλάνου ο Ρούσελ...


 Σοκαρισμένος στα συντρίμμια του αεροπλάνου ο Ρούσελ -  Ζητούσε να μην του βγάλουν τη βέραΖητούσε να μην του βγάλουν τη βέρα...

Εχοντας υποστεί πολλαπλά κατάγματα στα πόδια και στην λεκάνη αλλά έχοντας τις αισθήσεις του, βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια του αεροσκάφους ο Αλαν Ρούσελ.

Ο ποδοσφαιριστής της...
Τσαπεκοένσε ήταν ο πρώτος που εντοπίστηκε ζωντανός και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης Κέχα.

Ο Ρούσελ είχε τις αισθήσεις του και όταν μπήκε στο ασθενοφόρο ζητούσε να μην του βγάλουν τη βέρα από το χέρι αλλά και να προλάβει να δει την οικογένειά του.

Οπω μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες ήταν σε κατάσταση σοκ αλλά μπορούσε να επικονωνήσει με τους ανθρώπους γύρω του...





iefimerida.gr

Read more...

Χαλαρώνουν τα capital control...


Χαλαρώνουν τα capital control: Αύξηση στα μηνιαία όρια αναλήψεων - MediaΠεραιτέρω χαλάρωση των capital control, με αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων και ισχυρά κίνητρα για το «φρέσκο χρήμα» στις τράπεζες, προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο. Σύμφωνα με το...
ethnos.gr, παράλληλα στο τραπέζι βρίσκονται το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών και η αναπροσαρμογή του ποσού για εμβάσματα στο εξωτερικό και εισαγωγές από επιχειρήσεις. Τα νέα μέτρα θα υλοποιηθούν μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Την αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων στα 2.000 ευρώ φέρνει η νέα χαλάρωση των capital control, την οποία σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά και από σχετική εισήγηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Μάλιστα το σχέδιο προβλέπει ότι οι πολίτες θα μπορούν να προχωρούν σε σωρευτική ανάληψη όλου του ποσού μία φορά τον μήνα και θα επιτρέπεται ελεύθερα σε όλους να ανοίξουν νέους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Βέβαια για να προχωρήσει η νέα χαλάρωση στην κίνηση κεφαλαίων θα πρέπει να δώσουν το «πράσινο φως» οι δανειστές, κάτι που αναμένεται να γίνει αμέσως μόλις κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος.

Συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή η Ελληνική Ενωση Τραπεζών κατέθεσε στο υπουργείο Οικονομικών πρόταση με την οποία εισηγείται νέα χαλάρωση των capital controls σε έξι σημεία.

Πιο αναλυτικά προτείνεται:

• Να επιτραπεί το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών χωρίς καμία προϋπόθεση για όλους τους πολίτες. Μέχρι τώρα το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού επιτρέπεται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως π.χ. για σπουδαστές στο εξωτερικό.

Αυξημένα κατά 1,16 δισ. ευρώ ήταν τον Οκτώβριο τα υπόλοιπα των καταθέσεων που διατηρούν στις ελληνικές τράπεζες τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της]

• Να αυξηθεί στα 2.000 ευρώ το μηνιαίο όριο ανάληψης, από τα 1.800 ευρώ που ισχύει σήμερα.

• Οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε σωρευτική ανάληψη του ποσού των 2.000 ευρώ μία φορά τον μήνα. Οπως είναι γνωστό, σήμερα ισχύει σωρευτική ανάληψη ανά 15νθήμερο, με ανώτατο ποσό τα 840 ευρώ.

• Να αυξηθεί στο 50% το όριο ανάληψης για τα χρήματα που θα επαναπατριστούν. Δηλαδή όσοι φέρουν χρήματα από το εξωτερικό και τα καταθέσουν σε λογαριασμό που θα ανοίξουν σε τράπεζα στην Ελλάδα, να μπορούν να προχωρήσουν σε ανάληψη για το 50% του ποσού κατάθεσης, οποτεδήποτε το θελήσουν. Το όριο αυτό είναι σήμερα στο 30%. Το υπόλοιπο 50% της κατάθεσης θα υπόκειται στους περιορισμούς των capital controls.

• Να διπλασιαστεί στα 2.000 ευρώ το μηνιαίο όριο για τα χρήματα που μπορεί να βγάλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο εξωτερικό. Η εισήγηση της ΕΕΤ προβλέπει και διπλασιασμό του αντίστοιχου ορίου για τις τράπεζες.

• Τέλος προτείνεται να αυξηθεί στα 30.000 ευρώ • από 10.000 ευρώ σήμερα• το μηνιαίο όριο για τις εισαγωγές επιχειρήσεων, ανά τραπεζικό κατάστημα.

Η νέα χαλάρωση θεωρείται ότι θα λάβει το πράσινο φως από τους θεσμούς μόλις κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, ωστόσο τα τραπεζικά στελέχη διατηρούν μια επιφύλαξη αν θα δοθεί το «πράσινο φως» για το άνοιγμα νέων λογαριασμών χωρίς προϋποθέσεις.

Οπως λένε, οι δανειστές είναι επιφυλακτικοί στο συγκεκριμένο σκέλος της χαλάρωσης, καθώς θεωρούν ότι μπορεί να κατευθυνθούν κεφάλαια από τις ελληνικές τράπεζες σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Κλίμα εμπιστοσύνης
Ωστόσο τα τραπεζικά στελέχη σημειώνουν πως η νέα χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων θα συμβάλει στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά, καθώς στόχος σήμερα είναι και η επιστροφή καταθέσεων στα τραπεζικά γκισέ.

Aκόμα υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου τα ποσά που κατατίθενται στις τράπεζες θεωρούνται «νέο» χρήμα και είναι ελεύθερη η ανάληψή τους για το σύνολο του ποσού της νέας κατάθεσης, είτε πρόκειται για 500 ευρώ, 5.000 ευρώ ή 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα οι πολίτες μπορούν είτε να «σηκώνουν» 60 ευρώ τη μέρα Χ 30 μέρες = 1.800 ευρώ, ή 420 ευρώ την εβδομάδα, ή 840 ευρώ ανά 15νθήμερο...

Read more...

Το πρώτο βίντεο από την Κολομβία...


Το πρώτο βίντεο από την Κολομβία - Διασώστες ψάχνουν τα συντρίμμια του αεροπλάνουΔιασώστες ψάχνουν τα συντρίμμια του αεροπλάνου...

Δημοσιογραφικό μέσο της Κολομβίας έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο με τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να εντοπίσουν επιζώντες ανάμεσα στα...
συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους που συνετρίβη 30 χλμ από το Μεντεγίν.

Οι κακές καιρικές συνθήκες και το μαύρο σκοτάδι δυσκολεύουν τις προσπάθειες των ανθρώπων των σωστικών συνεργείων, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν εντοπίσει τρεις ποδοσφαιριστές της  Τσαπεκοένσε βαριά τραυματισμένους...





Read more...

Στους επιζώντες το νούμερο "10" της ομάδας...


Επίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι επιζώντες ενώ τα κολομβιανά μέσα ενημέρωσης μιλάνε για 13.

Ανάμεσά τους και ο...
27χρονος ποδοσφαιριστής Άλαν Ρούσε, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής αμυντικός με το νούμερο "10" της ομάδας.

Ο Αλαν Ρούσε έχει μεταφερθεί με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κάταγμα στη λεκάνη στο νοσοκομείο της πόλης Κέχα ενώ οι τερματοφύλακες Ντανίλο και Τζάκσον Φόλμαν - επίσης ανάμεσα στους διασωθέντες - σε νοσοκομείο της πόλης Ριονέγκρο...

Ο Αλαν Ρούσε έχει μεταφερθεί με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κάταγμα στη λεκάνη στο νοσοκομείο της πόλης Κέχα ενώ οι τερματοφύλακες Ντανίλο και Τζάκσον Φόλμαν σε νοσοκομείο της πόλης Ριονέγκρο...
Στους διασωθέντες αλλά βαριά τραυματίας αμυντικός της Τσαπεκονένσε





Read more...

Μπαράζ επαφών για άρση του αδιεξόδου στα εργασιακά ...


Αχτσιόγλου-Σταθάκης-ΜοσκοβισίΤην εμπλοκή στο θέμα των εργασιακών θεμάτων, η οποία δυσκολεύει την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, επιχειρεί να υπερκεράσει η κυβέρνηση και η...
υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. 

Οι δανειστές επιδιώκουν να επιβάλουν την άρση κάθε προστασίας της μισθωτής απασχόλησης, ζητώντας να εφαρμοστούν ακόμα και αντισυνταγματικές διατάξεις (π.χ. η απαγόρευση της μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων στον θεσμό της Διαιτησίας), με αιχμή του δόρατος το θέμα των ομαδικών απολύσεων. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση αντιστέκεται -μέχρι στιγμής- στις προκλητικές απαιτήσεις των δανειστών και εμμένει στο ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων, τονίζοντας ότι οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να συνάδουν με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία. 

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ξεκινά από σήμερα, ένα μικρό κύκλο επαφών, αρχής γενομένης από τον Π. Μοσκοβισί, με τον οποίο θα έχει συνάντηση στις 10:15 το πρωί. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, η υπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα έλθει σε επαφή με τις ηγεσίες και τα στελέχη πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πιο συγκεκριμένα:

⇒ Την Τετάρτη, η υπουργός θα συναντηθεί -μεταξύ άλλων- με τη Σκα Κέλερ (αντιπρόεδρος της ευρωομάδας των Πρασίνων, Ερνεστ Ούρτασουν (ευρωβουλευτής των Πρασίνων), Γκιόργκι Πιρίνσκι, (ευρωβουλευτής, μέλος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώην πρόεδρος της Βουλής της Βουλγαρίας), καθώς και με μέλη της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) που συμμετέχουν στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

⇒ Την Πέμπτη η κ. Αχτσιόγλου θα συναντηθεί με την Γκάμπι Τσίμερ (πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς, GUE- NGL) και την Ζαν Λαμπέρτ (συντονίστρια της ευρωομάδας των Πρασίνων στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

Το υπουργείο Εργασίας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις επαφές αυτές, οι οποίες έχουν ως στόχο να τονιστεί εκ νέου ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκλίνει του ευρωπαϊκού κεκτημένου στον κρίσιμο τομέα των εργασιακών σχέσεων».

Ομαδικές απολύσεις και συλλογικές διαπραγματεύσεις 

Τη Δευτέρα, η συζήτηση που έγινε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, επικεντρώθηκε στα θέματα των ομαδικών απολύσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων και, ειδικότερα, στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη μετενέργεια και τις ενώσεις προσώπων.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πιερ Μοσκοβισί
Σχετική συνομιλία είχε το ίδιο βράδυ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. Ο πρωθυπουργός φέρεται να τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει λύση που δεν θα περιλαμβάνει συλλογικές συμβάσεις, με τον Ευρωπαίο επίτροπο να απαντά πως ούτε και η Κομισιόν είναι διατεθειμένη για λύση που θα αντίκειται στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο...

efsyn.gr

Read more...

Οι πρώτες εικόνες από τη συντριβή...


 του αεροσκάφους με την ομάδα της Βραζιλίας...

Σε κατάσταση συναγερμού οι κολομβιανές αρχές καθώς συνετρίβη αεροπλάνο, με 81 επιβαίνοντες (72 επιβάτες και 9 μέλη του πληρώματος), που...
κατευθυνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο της Μεντεγίν.

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από τη Βολιβία και τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι μετέφερε μέλη της ομάδας ποδοσφαίρου Τσαπεκοένσε από τη Βραζιλία, η οποία θα έπαιζε αύριο στον τελικό του Copa Sudamerica εναντίον της Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεντεγίν.

Έξι είναι οι επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoense της Βραζιλίας στην Κολομβία, ανακοινώθηκε από επίσημη πηγή.

To 360 Radio Colombia μετέδωσε τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας:

CyaNjylUUAAICK8




Read more...

Βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν την αναχώρηση...


Βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν την αναχώρηση της ποδοσφαιρικής ομάδας που επέβαινε στο αεροπλάνοτης ποδοσφαιρικής ομάδας που επέβαινε στο αεροπλάνο...

Η στιγμή της αναχώρησης της ποδοσφαιρικής ομάδας που επέβαινε στο...
αεροσκάφος που συνετρίβη στην Κολομβία κατεγράφη σε βίντεο.

Οι παίκτες της ομάδας είναι αγκαλιασμένοι και ετοιμάζονται να επιβιβαστούν.

Δείτε το βίντεο:



ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: twitter, @AndresFelipe, enikos.gr

Read more...

Οι Κουβανοί αποχαιρετούν τον ηγέτη τους...


LIVE: Οι Κουβανοί αποχαιρετούν τον ηγέτη τους Φιντέλ Kάστρο – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟLIVE...

Με πένθος οκτώ ημερών τιμά η Κούβα τη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο, του ηγέτη της επανάστασης που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ σε ...

εξέλιξη βρίσκονται οι εκδηλώσεις στη μνήμη του.

Η σορός του αποτεφρώθηκε την Κυριακή σε ιδιωτική τελετή, ενώ η τεφροδόχος θα εκτίθεται μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στο έτερο σύμβολο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Κούβας, τον Χοσέ Μαρτί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τετάρτη η τεφροδόχος θα μεταφερθεί από την Αβάνα στο Σαντιάγο ντε Κούβα, διασχίζοντας ολόκληρο το νησί και προς τιμήν της πορείας που ακολούθησαν οι αντάρτες του Φιντέλ Κάστρο. Εκεί θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, όταν και θα γίνει η ταφή στο κοιμητήριο της Αγίας Ιφιγένειας.



Για την Κούβα αναχώρησε χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνεται στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα. Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ηχηρές απουσίες

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία για την ιστορική επαναπροσέγγιση της Ουάσιγκτον με την Αβάνα, δεν θα παραστεί στην κηδεία του πρώην ηγέτη της Κούβας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ούτε ο πρόεδρος ούτε ο αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα μεταβούν στη νήσο για την κηδεία του «πατέρα της Κουβανικής Επανάστασης», δήλωσε ο Τζο Έρνεστ, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου. Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση στην περίπτωση που μια αμερικανική αντιπροσωπεία σταλεί στην Κούβα.

Στην κηδεία του Κάστρο δεν θα παραστεί και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. Ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι ο γενικός κυβερνήτης Ντέιβιντ Τζόνστον θα εκπροσωπήσει την χώρα στις εκδηλώσεις προς τιμή του εκλιπόντος Κάστρο.

Ο Τριντό δέχθηκε έντονη κριτική από τους βουλευτές του συντηρητικού κόμματος στον Καναδά αλλά και από στελέχη των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ, αφού απέτισε φόρο τιμής σε έναν «σπουδαίο ηγέτη» κι έναν «επαναστάτη και θρυλικό ομιλητή» ακόμα κι αν επρόκειτο για μια «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα».

Μπροστά στις αντιδράσεις, είπε κατόπιν ότι ο Κάστρο ήταν ένας «δικτάτορας» κι ότι «είχε σοβαρά προβλήματα στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη Κούβα, την οποία ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης επισκέφθηκε πριν από δύο εβδομάδες.

Ο γενικός κυβερνήτης Τζόνστον θα μεταβεί στην Κούβα σήμερα και το βράδυ θα παραστεί σε μια «τελετή προς τιμή του πρώην προέδρου Φιντέλ Κάστρο στην Πλατεία της Επανάστασης» σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου.

Ακόμη, στην κηδεία δεν θα παραστεί και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο το περιβάλλον του, «θα εκπροσωπηθεί από τον Ζαν Πιερ Μπελ», τον προσωπικό του απεσταλμένο για τη Λατινική Αμερική και πρώην πρόεδρο της Γερουσίας, που θα βρίσκεται στην Κούβα από σήμερα, όπως επίσης από την υπουργό Περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ την Κυριακή, διευκρινίστηκε.

Εξάλλου, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ θα εκπροσωπήσει το Βερολίνο στην κηδεία του Κάστρο, ανακοίνωσε χθες το βράδυ η γερμανική κυβέρνηση, αφού νωρίτερα κατήγγειλε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επί των ημερών του πατέρα της κουβανικής επανάστασης.

«Η Γερμανία θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο από τον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ του ομοσπονδιακού προέδρου και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, είπε ότι επανάσταση του Κάστρο οδήγησε την Κούβα και τους κατοίκους της «σε ένα σύστημα πολιτικής καταπίεσης επί δεκαετίες», σημειώνοντας ότι «η ελευθερία της έκφρασης, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατία δεν αποτελούσαν μέρος της ιδεολογίας του Φιντέλ Κάστρο».

Read more...

Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα...


Φωτογραφία: Τrikalaola.grΔείτε φωτογραφίες και βίντεο από όλες τις γωνιές της χώρας όπου χιονίζει...

Με το Χελμό να ντύνεται ήδη από χθες στα λευκά έκενα το ντεμπούτο του από χθες ο χιονιάς στη χώρα. Ηδη από το πρωί χιονίζει σε...
πολλές ορεινές περιοχές της χώρας, ενώ σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ θα επεκτεθεί και στα πεδινά ενώ δεν αποκλείεται να ντυθούν στα λευκά και τα βόρεια προάστια της Αθήνας. 

Τρίκαλα 
Με χιόνι και με τσουχτερό κρύο ξύπνησαν οι κάτοικοι στα περισσότερα ορεινά του νομού Τρικάλων.  

Μέσα στη μέρα αναμένεται χιόνι και σε ποιο χαμηλές υψομετρικά περιοχές.



Χιονίζει στην Κοζάνη
Ασθενής χιονόπτωση εκδηλώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με το KOZANILIFE.GR, στην πόλη της Κοζάνης. 

Η θερμοκρασία φθάνει τον -1 βαθμό κελσίου, ενώ η  κίνηση στους δρόμους της πόλης διεξάγεται κανονικά, χωρίς προβλήματα.

Θεσσαλονίκη 
Νωρίς το πρωί ξεκίνησε να πέφτει το πρώτο χιόνι στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, του Μελισσοχωρίου και της Λητής, ενώ εντονότερο είναι το φαινόμενο στην περιοχή του Δερβενίου.

Στο μεταξύ το χιόνι που έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες έντυσε στα λευκά τον Χορτιάτη και το Φίλυρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο του νομού.

Καστοριά

Και στην περιοχή της Ιεροπηγής στην Καστοριά, ξεκίνησε να χιονίζει από σήμερα το πρωί. 

Καλάβρυτα
Ο Χελμός ντύθηκε στα λευκά από χθες...

iefimerida.gr


Read more...