Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Πως θα γίνουν οι μεταγραφές των φοιτητών τα νέα κριτήρια

Πως θα γίνουν οι μεταγραφές των φοιτητών τα νέα κριτήρια
Το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από διαπραγματεύσεις με τα συντονιστικά των πρυτάνεων και των προέδρων των ΑΕΙ έχει καταλήξει στο σχέδιο των επτά σημείων, όπως αναφέρει το «Βήμα». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δύο υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν άμεσα θα καθορίζουν το σχέδιο για τις μετεγγραφές των φοιτητών. Με αυτές θα καθοριστεί:
Χρονικό διάστημα κατάθεσης αιτήσεως μετεγγραφής. Στόχος είναι η γρήγορη διεκπεραίωση των αιτημάτων.
Υπαρξη πλήρους αντιστοίχισης των γνωστικών αντικειμένων των τμημάτων, όπως αυτή καθορίστηκε με γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας. Μετεγγραφή σε συγγενές τμήμα θα απαγορεύεται.
Η αναπηρία ως προϋπόθεση μετεγγραφής θα πρέπει να βεβαιώνεται από ΚΕΠΑ και όχι απλώς από γιατρό.
Επιτρέπονται οι αμοιβαίες μετεγγραφές από περιφερειακό πανεπιστήμιο και ΤΕΙ σε κεντρικό.
Επί δύο αδελφών η μετεγγραφή του δεύτερου γίνεται στο ίδρυμα που έχει εγγραφεί ο πρώτος. Αν πρόκειται για περιφερειακά ιδρύματα, η μετεγγραφή γίνεται ελεύθερα και στο ίδρυμα του προσφάτως επιτυχόντος.
Στα εργαστήρια, όπου υπάρχουν, θα εκπαιδεύονται κατά προτεραιότητα οι φοιτητές που πέτυχαν στο οικείο τμήμα και στη συνέχεια οι φοιτητές από μετεγγραφή.
Σύμφωνα με τους νόμους που έχουν ψηφισθεί, η αντιστοιχία των σχολών και των τμημάτων των ΑΕΙ καθορίζεται από απόφαση του υπουργού Παιδείας «λαμβάνοντας υπόψη τους τίτλους των αντιστοίχων σχολών, τμημάτων και των εισαγωγικών κατευθύνσεων αυτών, καθώς και τα παρεχόμενα επαγγελματικά δικαιώματα, όπου αυτά υφίστανται. Η απόφαση εκδίδεται έπειτα από γνώμη της ΑΔΙΠ, η οποία περιέρχεται στον υπουργό εντός της αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών από την περιέλευση σε αυτήν του ερωτήματος του υπουργού».
egiakoumis.gr

Read more...

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ...


Ένταση επικράτησε στην πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος και να έρχεται σε αντιπαράθεση με αρκετά στελέχη.

Ο...
κ. Χρυσοχοΐδης, αφού άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα, παρέπεμψε σε αναφορά του κ. Βενιζέλου περί «ανοησιών» που ακούγονται αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για να υποστηρίξει ότι «οι ανοησίες που ακούω εγώ είναι ότι κάποιοι από τη ΝΔ δηλώνουν ότι έχουν 180» και ότι «κάποιος από τον δικό μας χώρο δήλωσε ότι έχει 190 βουλευτές». Διερωτήθηκε δε ποιος ανοίγει αυτά τα θέματα και πρόσθεσε ότι από τότε που έγινε ανασχηματισμός δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα και πώς θα φανεί ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο. «Ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπόσχεται ό,τι θέλει. Όμως ό,τι κι αν λέμε εμείς εδώ μέσα δεν πιάνει τόπο, αν δεν λύσουμε το θέμα της δίκαιης φορολογίας, του δίκαιου κράτους», υποστήριξε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον «νέο κατήφορο» που είπε ότι παρατηρεί στα γκάλοπ για το ΠΑΣΟΚ «που μας εμφανίζουν σαν Ελιά», διερωτήθηκε: «Αυτή είναι η πολιτική μας που δικαιώνεται;». «'Ακουσα έναν σύντροφο να λέει ότι ‘υπάρχουν πολλές ηγετικές υποψηφιότητες', αυτά είναι ανοησίες πολιτική κάνουμε», είπε, αναφερόμενος, όπως θα φαινόταν αργότερα, στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος και του απάντησε λίγο αργότερα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης άσκησε κριτική για τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ, διερωτώμενος «πού είναι η δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ;» για να προσθέσει ότι είναι η πρώτη φορά που δεν συγκαλούνται όργανα, δεν γίνεται συζήτηση, δεν λαμβάνονται αποφάσεις. Ανέφερε ακόμα ότι συμφωνεί με τη Δημοκρατική Παράταξη όπως αυτή επιχειρείται σήμερα να διαμορφωθεί, ωστόσο τόνισε ότι το πρώτο βήμα είναι η ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε αναγκαία τη διεξαγωγή ενός έκτακτου ανοικτού αναγεννητικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με μαζική συμμετοχή μελών και φίλων του κόμματος και με μια συγκεκριμένη στρατηγική για τα μεγάλα θέματα της χώρας. «Δεν είμαστε ουρά κανενός, δεν είμαστε τσόντα, δεν είμαστε παρακολούθημα», τόνισε.

Απαντώντας στον κ. Χρυσοχοΐδη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι η φράση του που επικαλέστηκε ο υπουργός ήταν ότι παράγονται περισσότεροι ηγέτες από ό,τι υπάρχει δυνατότητα να καταναλωθούν. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι ο τελευταίος που πιστεύει ότι η ανανέωση είναι ηλικιακό ζήτημα. Συνέδριο ΠΑΣΟΚ που θα προτείνει εν συνεχεία τη Δημοκρατική Παράταξη, πρότεινε ο Γιάννης Μαγκριώτης. «Πάμε όλοι μαζί», τόνισε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ο οποίος άφησε αιχμές προς τον κ. Χρυσοχοΐδη, καταλογίζοντας του ότι αφενός είχε πει ότι δεν διάβασε το μνημόνιο και, αφετέρου ότι είχε πει πως ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει ούτε για πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε. «Όλοι έχουμε κάνει λάθη», συνέχισε, για να προσθέσει ότι όμως τώρα όλοι είμαστε απαραίτητοι και αναγκαίοι....

enikos.gr 

Read more...

«Ζητάμε εκλογές χθες» Τσίπρας: Δεν μοιράζουμε παροχές, έχουμε πρόγραμμα με αναπτυξιακή λογική


Τσίπρας: Δεν μοιράζουμε παροχές, έχουμε πρόγραμμα με αναπτυξιακή λογική
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ (φωτ. Κ.Τσακαλίδης/ SOOC)  

Αθήνα
Απάντηση στην κριτική που δέχτηκε για το σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας που παρουσίασε από το Βελλίδειο έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη μαραθώνια συνέντευξή του στη ΔΕΘ. «Δεν μοιράσαμε υποσχέσεις. Καταθέσαμε ένα σχέδιο που έχει αναπτυξιακή λογική» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του κόμματός του για «εκλογές χθες».

Ζητάμε εκλογές γιατί μόνο μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και ισχυρή εντολή για διαπραγμάτευση μπορεί να είναι αποτελεσματική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είπε ο κ. Τσίπρας και επιτέθηκε σε όσους άσκησαν κριτική, χαρακτηρίζοντας τις χθεσινές του εξαγγελίες ως «παροχές».

«Είναι προσβλητικό για τον κόσμο που υποφέρει κάποιοι να μιλούν για παροχές» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε, σχετικά με τα μέτρα σίτισης και παροχής ρεύματος που εξήγγειλε, αν είναι παροχή «να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι γύρω μας».

«Είναι τρελοκομείο ο ΕΝΦΙΑ, έχει επικρατήσει παράνοια στον κόσμο, δεν έχει να πληρώσει. Είναι παροχή να καταργήσεις αυτό τον νόμο;» αναρωτήθηκε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, που παρουσίασε, «δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με κανέναν δανειστή».

Σε ερώτηση για τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που σχεδιάζει σε αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο υπολογισμός του δεν θα γίνεται με πλασματικές αξίες, θα υπάρχει προσαρμογή στις πραγματικές αξίες των ακινήτων, απαλλαγή της συντριπτικής πλειοψηφίας της πρώτης κατοικίας και ελάφρυνση για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, όχι τους πλούσιους.

«Χθες δεν διατυπώσαμε το πρόγραμμα που θέλουμε, αλλά αυτό που μπορούμε, κοστολογημένα» είπε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία διαφορετική συνολικά για το πώς θα βγούμε από την κρίση, με μία αναπτυξιακή λογική, η οποία στηρίζεται στην τόνωση της απασχόλησης, την φορολογική ελάφρυνση των πολιτών, την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και μία σειρά δράσεων για ενίσχυση της ζήτησης.

«Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει με μαγικό τρόπο» τόνισε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για παροχές, αλλά για ένα πρόγραμμα σε διαφορετική λογική, το οποίο, επιπλέον, δεν στηρίζεται σε δανεισμό, αλλά σε ανακατανομή υπαρχόντων πόρων. «Για εμάς η λύση δεν είναι δάνεια πάνω στα δάνεια (…) Δεν είναι η λογική μας ότι κάπου υπάρχουν τα λεφτά και θα βρούμε. Η λογική μας είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί νέος πλούτος» δήλωσε.

«Δέχτηκα και εγώ απειλές, όπως η Λαγκάρντ»

Σε ερώτηση για τη δήλωση της κ. Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν μίλησε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας τη χαρακτήρισε «συγκλονιστική», μίλησε για «μαφία» και παρατήρησε: «Παρόμοιες απειλές, δέχθηκα και εγώ το 2012, όταν μου είπαν "έλα να μας βρεις για να μας φορολογήσεις". Βέβαια, αυτός που το είπε βρέθηκε στη φυλακή» δήλωσε.

«Τον κ. Σαμαρά δεν τον ενδιαφέρει ο Πρόεδρος»

Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει να κάνει τόσο με το πρόσωπο. Για εμάς το θέμα της προεδρικής εκλογής έχει να κάνει με το μείζον, της συνέχειας ή μη με μία πολιτική που βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα».

Τον κ. Σαμαρά, όπως είπε, «δεν τον ενδιαφέρει να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν τον ενδιαφέρει το πρόσωπο, θέλει να κρατηθεί γαντζωμένος στην εξουσία».

«Θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να εκλεγεί από την επόμενη Βουλή, που θα έχει διαμορφωθεί με τους σημερινούς συσχετισμούς», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι το πρόσωπο που θα προταθεί, στην ώρα του, πρέπει να συγκεντρώνει τη λαϊκή, κοινωνική και πολιτική αποδοχή.

Σε ερώτηση πώς θα το εκλάβει εάν τελικώς ο κ. Σαμαράς καταφέρει να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους 180 ψήφους για την Προεδρική εκλογή, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Εμείς επιλέγουμε το δημοκρατικό δρόμο, με μία πολιτική ανατροπή που είναι αναγκαία, και εξαντλούμε κάθε δυνατότητα και κάθε περιθώριο».

Από εκεί και πέρα -όπως συμπλήρωσε- δεν αρκεί κάποιος να δυσανασχετεί. «Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Εμείς καταθέτουμε ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα, πρόσθεσε. Στην επόμενη ΔΕΘ, σε ένα χρόνο, αν μείνει η κυβέρνηση, τότε μπορεί να μην μπορούμε αυτά, αλλά να μπορούμε λιγότερα».

«Συζήτηση για το Σύνταγμα μετά την κυβερνητική αλλαγή»

Όσον αφορά τις θεσμικές αλλαγές, ο Αλ.Τσίπρας επανέλαβε ότι καμία αλλαγή δεν μπορεί να πετύχει εάν όσοι κληθούν να την υλοποιήσουν δεν πιστεύουν σε αυτήν: «Πολλοί δεσμεύτηκαν, δεν έκαναν τίποτα στην πράξη» είπε.

Λέγοντας όμως ότι η γενικότερη εμβάθυνση της δημοκρατίας και του κοινωνικού ελέγχου (αναφέροντας και το παράδειγμα του νόμου περί ευθύνης υπουργών) θα περνούσε και από συζήτηση για το Σύνταγμα, άδραξε την ευκαιρία να πει ότι η συζήτηση αυτή «είναι ώριμο να ξεκινήσει αλλά όχι από μια Βουλή που δεν αντιστοιχία από το λαϊκό αίσθημα» τόνισε.

«Σήμερα έχουμε Βουλή σε απόλυτη δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση» τόνισε. Η συζήτηση για αλλαγές στο Σύνταγμα θα πρέπει να ξεκινήσει «μετά την κυβερνητική αλλαγή», από μία Βουλή που «θα έχει αντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση».

«Δεν συνεργάζομαι με Σαμαρά και Βενιζέλο»

Σε ερώτημα εάν θα επιδιώξει συνεργασίες για την εφαρμογή του προγράμματός του και τι θα γίνει σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτοδυναμία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν μας αρέσει να μιλάμε για αυτοδυναμία» -όρο που χαρακτήρισε παρωχημένο-αλλά «για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του».

«Θα επιδιώξουμε συνεργασίες, θα ανοίξουμε τα ψηφοδέλτια μας. Επιδιώκουμε την πλειοψηφία στη Βουλή ,αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι η πιο πολωμένη των τελευταίων χρόνων» τόνισε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει, όπως πρόσθεσε, συνεργασίες με πολιτικές δυνάμεις «εντός και εκτός βουλής» και μετά τις εκλογές, αλλά ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με αυτούς που μας οδήγησαν στον γκρεμό, με αυτούς που βρίσκονται στον άλλο πόλο».

«Αν υπάρχουν δυνατότητες σύγκλισης με δυνάμεις που βρίσκονται από τις άλλη πλευρά, τότε θα το κάνουμε. Αν όχι αναγκαστικά θα πάμε σε εκλογική αναμέτρηση» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας και διαμήνυσε: «Συγκυβέρνηση με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο δεν θα κάνουμε. Ούτε θα μας τυλίξουμε σε μία κόλλα χαρτί».

«Ποια τρόικα; Δεν υπάρχει τρόικα»


Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι εάν γίνει πρωθυπουργός δεν θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους υπαλλήλους της τρόικας. «Ποια τρόικα; Δεν υπάρχει τρόικα», είχε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε την τρόικα ένα «μόρφωμα» που δεν έχει καμιά νομιμοποίηση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σε ερώτηση για το πρώτο τετ α τετ που θα έχει με την κ. Μέρκελ, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν θα γοητευθεί ο ίδιος ή εκείνη από αυτόν και παρατήρησε: «Εγώ δεν θα παίξω τον ρόλο του κ. Σαμαρά, δεν θα της ζητήσω να δείξει επιείκεια. Εγώ θα πάω στη Σύνοδο Κορυφής όπου όλοι οι ηγέτες είναι ισότιμοι. Δεν θα της αναγνωρίσω τη δυνατότητα να δείξει επιείκεια και οίκτο για την Ελλάδα. Δεν θεωρούμε ότι έχουμε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην Ε.Ε. που θα μας κάνουν και έξωση. Δεν θα είναι μια αντιπαράθεση Ελλάδας-Γερμανίας στο εθνικό στάδιο του Βερολίνου, με στημένο διαιτητή, τον κ. Σόιμπλε».

«Τρομολαγνικό το σενάριο περί Grexit»

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν δεν συμφωνήσουν οι εταίροι, έκανε λόγο για «τρομολαγνικά σενάρια» και υπογράμμισε: «Εγώ τα ίδια λέω παντού και κανείς δεν μου έδειξε το δρόμο της εξόδου».

Ο Αλ.Τσίπρας ανέφερε ότι ένα ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη θα ισοδυναμούσε με το «να πυροβολούσε η Μέρκελ τα πόδια της». Ως εκ τούτου – συνέχισε- το ερώτημα ανήκει σε άλλη περίοδο, «last year» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Οι κινδυνολογίες αυτές δεν είναι ούτε για να τρώνε το φαγητό τους τα μικρά παιδιά» είπε πιο ξεκάθαρα, λέγοντας πως ο λαός δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από «τρομολαγνικά» σενάρια.

Στα Ταμεία η επόμενη μεγάλη κρίση

Ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεψε ότι η επόμενη μεγάλη κρίση θα είναι εκείνη των Ταμείων, η οποία ενδεχομένως να έρθει νωρίτερα, «μετά το 2016», λόγω «της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης».

«Δεν αιθεροβατούμε. Γι’ αυτό είπαμε να προσανατολίσουμε πόρους στην απασχόληση, ώστε να υπάρξει εισροή εισφορών στα Ταμεία», καθώς και ανάγκη εξεύρεσης νέων πόρων, με αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Επεσήμανε δε την ανάγκη να ξεκινήσει εθνικός διάλογος σε σχέση με το θέμα αυτό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, θα επανεξετάσει επίσης κάθε σύμβαση ιδιωτικοποίησης και δεν θα διστάσει να ακυρώσει κάθε σύμβαση που είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον. Προέβλεψε επίσης ότι δεν θα προχωρήσει το σχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ», ούτε η ιδιωτικοποίηση του νερού στη χώρα μας.

«Δεν αποτελεί προτεραιότητα η έξοδος από το ΝΑΤΟ»

Ερωτηθείς για τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, επισήμανε πως υπάρχουν θεσμοί για την αναγκαία συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, αλλά «αυτοί οι θεσμοί δεν λειτουργούν. Όχι όμως με δική μας ευθύνη. Κρίσιμα θέματα τα χειρίζεται ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Σαμαρά χωρίς να ενημερώνεται το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

«Δεν αποτελεί προτεραιότητα μας, στις σημερινές συνθήκες, η έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισήμανε ότι το κόμμα του «δεν αλλάζει θέση σαν τα πουκάμισα» και η θέση του είναι ότι στις νέες ισορροπίες δεν έχει λόγο ύπαρξης το ΝΑΤΟ και πρέπει να αναλάβουν νέοι θεσμοί.

Καταλόγισε «κουτοπόνηρα» και «επικοινωνιακά παιγνίδια» στην κυβέρνηση σχετικά με όσα λέγονται για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ΝΑΤΟ και υπενθύμισε ότι την Ελλάδα την έβγαλε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ούτε η Αριστερά, ούτε ο Παπανδρέου.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε, τέλος, πως «ό,τι έχουμε δεσμευτεί σε σχέση με την ΕΡΤ ισχύει» και ότι το σχετικό σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το κόμμα του «θα είναι στις πρώτες προτεραιότητες» με τη νέα ΕΡΤ να διοικείται σε μεγάλο μέρος και από τους εργαζόμενους της, στα πρότυπα μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης, όπως είπε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στην Βουλή η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων...


Στην Βουλή η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων 

Το ύψος τους φτάνει τα 165 δισ. ευρώ...

Στην «τελική ευθεία» εισέρχεται το έργο της Διακομματικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων η οποία από το Μάρτιο συντάσσει έκθεση τεκμηρίωσης για το... κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.

Η επιτροπή που θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρέσβη ε.τ.. Ιωάννη Μπουρλογιάννη – Τσαγγαρίδη για το θέμα του κατοχικού δανείου.

Ο κ. Μπουρλογιάννης – Τσαγγαρίδης ήταν εκείνος που στις 14-11-1995 απέδωσε στη Βόννη «ρηματική διακοίνωση» της Ελλάδας προς τον Γερμανό υφυπουργό Χάρτμαν, με την οποία ζητήθηκε η έναρξη διαπραγματεύσεων και για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου.

Η ρηματική διακοίνωση έκανε λόγο για απαιτήσεις διαφορετικών κατηγοριών και πρότεινε προς διευκόλυνση των συνομιλιών των δύο χωρών να εξετασθεί ξεχωριστά κάθε κατηγορία απαίτησης, αρχής γενομένης από το κατοχικό δάνειο.

Αναγκαστικά δάνεια είχε μεν επιβάλει η Γερμανία και στη Γιουγκοσλαβία και στην Πολωνία, πλην οι δύο αυτές χώρες παραιτήθηκαν των αξιώσεών τους μεταγενέστερα (το 1956 και το 1971, αντιστοίχως) με τη σύναψη συμφωνίας παροχής πιστώσεων δισεκατομμυρίων μάρκων εκ μέρους της Γερμανίας υπό συνθήκες που ισοδυναμούσαν στην ουσία με δωρεά.

Η Γερμανία ισχυρίζεται ότι το θέμα έχει ρυθμισθεί και με την Ελλάδα με τη συμφωνία του 1960 με την οποία η Δυτική Γερμανία κατέβαλε το ποσό των 115 εκατ. μάρκων σε έλληνες υπηκόους θιγέντες από εθνοσοσιαλιστικά μέτρα δίωξης, αλλά στη συμφωνία αυτή η Ελλάδα είχε επιφυλαχθεί να προβάλει και νέες απαιτήσεις.

Σημειώνεται πως η Τράπεζα της Ελλάδος έχει τοποθετήσει στα 165 δισ. ευρώ περίπου το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων και του καταναγκαστικού κατοχικού δανείου. Σημειώνεται πως οι διεκδικούμενες οφειλές είναι δύο κατηγοριών το κατοχικό δάνειο, ύψους 3,5 δισ. δολαρίων του 1938 που σήμερα ανέρχεται σε 54 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους και οι επανορθώσεις για τις καταστροφές στις υποδομές κατά τη διάρκεια της κατοχής, ύψους 7,1 δισ. δολαρίων, αγοραστικής αξίας 1938 που υπολογίζονται σε 108,43 δισ. ευρώ χωρίς τους νόμιμους τόκους.

Read more...

Βουλευτές Χ.Α.: Δεν τους φτάνει ο μισθός των 6.500...


panagiotaros vouli


...παίρνουν και άτοκα δάνεια... 
Για τους ...αντισυστημκούς βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο μισθός των 6.500 ευρώ φαίνεται ότι δεν είναι αρκετός κι έτσι εκμεταλλευόμενοι τα προνόμια της θέσης τους εξασφάλισαν άτοκα δάνεια.
Όπως αναφέρει το ...
«Έθνος της Κυριακής», βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος, μετά τους διορισμούς δικών τους παιδιών σε θέσεις στη Βουλή, προχώρησαν και στον άτοκο δανεισμό τους από τη Βουλή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέσσερις βουλευτές και ένας πρώην βουλευτής του κόμματος και νυν ανεξάρτητος πήραν από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών της Βουλής, άτοκο δάνειο ύψους 10.000 έως 15.000€ ο καθένας, το οποίο θα το αποπληρώνουν μέσω παρακράτησης του ποσού που τους αναλογεί- από τις μηνιαίες αποδοχές τους, μέχρι και για διάστημα τεσσάρων χρόνων ή 48 άτοκων μηνιαίων δόσεων, οπότε και πρέπει να τα ξεπληρώσουν.
Την ώρα λοιπόν που οι στρόφιγγες των δανείων για τους πολίτες, έχουν κλείσει, οι Ηλ. Παναγιώταρος, Δ. Κουκούτσης, Ν. Μίχος και Κ. Μπαρμπαρούσης, καθώς και ο πρώην βουλευτής της ΧΑ και νυν ανεξάρτητος, Χρ. Αλεξόπουλος, κατέθεσαν στη Βουλή το σχετικό αίτημα για άτοκη δανειοδότηση και έλαβαν αμέσως το ποσό που ζήτησαν.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο προνόμιο από συναδέλφους τους και παρά το ότι καταγγέλλουν το σύστημα, πήραν το δάνειο.
Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών συστήθηκε το 2000, όταν και δημιουργήθηκε ένας ειδικός λογαριασμός με εισφορές κάθε μήνα από τους μισθούς όλων των βουλευτών. Υπολογίζεται πως η εν λόγω εισφορά για τους βουλευτές φτάνει περίπου τα 50 ευρώ το μήνα, ενώ για τους ευρωβουλευτές μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 75 ευρώ το μήνα. Ο λογαριασμός αυτός «φουσκώνει» ακόμα περισσότερο από ειδική επιχορήγηση που πιστώνεται από τη Βουλή και συνήθως είναι 200.000 ευρώ το χρόνο.
Κριτήρια για όποιον ζητά δάνειο, δεν υπάρχουν. Όποιος βουλευτής ζητά τη βοήθεια, την παίρνει με μια απλή αίτηση στη γραμματεία του προέδρου της Βουλής.

Read more...

Αποκλείστηκε από τη Eurovision, η ΝΕΡΙΤ ...






Η ΕBU ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον από τη στιγμή που η ΝΕΡΙΤ, δεν έχει ...
γίνει μέλος της EBU.


Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει μέρος στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision γιατί η ΝΕΡΙΤ δεν είναι μέλος της EBU αναφέρει δημοσίευμα τωνoikotimes.com.

Με ανακοίνωση της στο site oikotimes η ΕBU ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον από την στιγμή που η ΝΕΡΙΤ δεν έχει γίνει μέλος της EBU.

Το 2014 η χώρα μας μπόρεσε να λάβει μέρος κατά εξαίρεση αλλά η EBU δεν έχει την πρόθεση να αποδεχτεί κάτι τέτοιο για τον διαγωνισμό του 2015.
Όπως αναφέρει το άρθρο του Oikotimes το καλοκαίρι του 2014 η ΝΕΡΙΤ έδειξε ενδιαφέρον να συμμετάσχει στη Eurovision 2015 η EBU, σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2015, ένας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός πρέπει να είναι ένα μέλος της EBU. Η αίτηση της ΝΕΡΙΤ εκκρεμεί λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. "

Η προθεσμία για την επιβεβαίωση της συμμετοχής είναι η 15η Σεπτεμβρίου με δικαίωμα απόσυρσης την 10η Οκτωβρίου, άρα φαίνεται ότι οι ημερομηνίες πιέζουν ασφυκτικά την ΝΕΡΙΤ.


topontiki.gr

Read more...

Πρωην χρυσαυγίτης, εξευτελίζει τον ευρωβουλευτή της οργάνωσης, Επιτήδειο...


koltsidas


... και  μιλά για «αλισβερίσια» με το σύστημα.
Υπό διάλυση η Χρυσή Αυγή στη Λάρισα.
BINTEO...
Tην Κεντρική Επιτροπή και τους βουλευτές της οργάνωσης καταγγέλλει ο υπ. αρ. 1 Χρυσαυγίτης του νομού Λάρισας Δημήτριος Κολτσίδας, ο οποίος τον Αύγουστο διαγράφηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος είναι ότι τόλμησε να...
διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά της ηγεσίας (νεοπλουτισμός, νεποτισμός, προνόμια βουλευτών, κλπ).
Στο ρεπορτάζ του τοπικού TRT καταγγέλλει την Κεντρική Επιτροπή και τους βουλευτές της οργάνωσης.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Κολτσίδας εξευτελίζει τον ευρωβουλευτή της οργάνωσης Επιτήδειο, μιλά για «αλισβερίσια» με το σύστημα και τον αποκαλεί (μαζί και όλη την ηγεσία της Χρυσής Αυγής) «λαμόγιο».

efsyn.gr

Read more...

Ο Χρυσοχοΐδης "δελφίνος" του Βενιζέλου...


 
Ηγετική περπατησιά άνοιξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εντός του ΠΑΣΟΚ φιλοδοξώντας προφανώς να καταστεί το πρόσωπο που θα συνενώσει τις διάσπαρτες δυνάμεις που αντιδρούν στην ...μονοκρατορία Βενιζέλου και αναζητούν μια νέα κατεύθυνση για το ΠΑΣΟΚ.

Την ευκαιρία για δημόσια σύγκρουση του έδωσε η...
πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη για να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με στόχο μια νέα προσπάθεια για τη συμπόρευση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς η οποία θα καταλήξει στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Στη συνάντηση κλήθηκαν να μετάσχουν τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι βουλευτές αλλά και πρώην βουλευτές, οι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές του 2012, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών χώρων, οργανωτικά και περιφερειακά στελέχη και θα μετέχουν εκ μέρους του κόμματος στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης,

Μόλις τρεις μέρες μετά το έντονο καυγά Χρυσοχοΐδη - Βενιζέλου στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο υπουργός Υποδομών αποφάσισε σήμερα να συνεχίσει την σκληρή του κόντρα επαναλαμβάνοντας δημόσια όσα είπε στο όργανο, δημιουργώντας σοβαρή αντίδραση στο βενιζελικό στρατόπεδο, επίλεκτα στελέχη της οποίας φρόντισαν να του απαντήσουν.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιχείρησε με την τοποθέτηση του να αποδομήσει πλήρως και την αισιόδοξη προχτεσινή προσέγγιση του Ανδρέα Λοβέρδου, ότι θα προκύψουν 190 βουλευτές υπέρ του υποψηφίου Προέδρου που θα προτείνει η συγκυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Οι ανοησίες που ακούω εγώ είναι ότι κάποιοι από τη ΝΔ λένε ότι έχουν180 βουλευτές και άλλοι από τον δικό μας χώρο ότι έχουμε 190" είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι η πραγματική συζήτηση δεν είναι οι αριθμοί αλλά τι γίνεται σε επίπεδο πραγματικής πολιτικής.

Αυτό όμως που επανέλαβε ανοιχτά, με την ομολογία του δηλαδή ότι "από τη ημέρα των ευρωεκλογών και μετά τον ανασχηματισμό δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα", μοιάζει να συμμερίζεται την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει σε αδιέξοδο και ο διεθνής παράγοντας α αναμένει τις πολιτικές εξελίξεις.

Όπως πρόσθεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης "έχει να δημοπρατηθεί έργο από τον Απρίλιο και εμείς ψάχνουμε κάθε μέρα τους 180. Τι θα πούμε στα παιδιά μας; Που θα φανεί ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο;".

Ο υπουργός Υποδομών συντάχτηκε με όσους ζητούν ένα συνέδριο αναπροσανατολισμού του κόμματος, ενώ την Παρασκευή είχε κατηγορήσει τον κ. Βενιζέλο ότι αποφασίζει μόνος του, χωρίς να λειτουργεί το κόμμα, με τις οργανώσεις του και τα όργανα του, τονίζοντας ότι χρειάζεται ένα νέο κόμμα ισχυρό, ανοιχτό, λαϊκό και δημοκρατικό. "Η διαφορά μνημόνιο-αντιμνημόνιο έχει αντικατασταθεί από τη διαφορά νέο-παλιό. Το νέο εκφράζεται στο ΠΑΣΟΚ με αντιδημοκρατικό τρόπο χωρίς αποφάσεις από τα όργανα" συμπλήρωσε και ζήτησε έκτακτο αναγεννητικό συνέδριο για πολιτική και προγραμματική ανασυγκρότηση του χώρου, με βασικό στόχο να προσβλέπει σε ένα δίκαιο κράτος και δίκαιη φορολογία, ενώ χαρακτήρισε λάθος την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Στη Θεσσαλονίκη Εκδηλώσεις μνήμης για τα 92 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή


Εκδηλώσεις μνήμης για τα 92 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή
Από την εκδήλωση μνήμης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Θεσσαλονίκη
Επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας για τα 92 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Ορφανός, ενώ παραβρέθηκαν βουλευτές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και πολίτες.
Την «έντονη αντίθεσή» τους στην παρουσία εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση μνήμης για τη μικρασιατική καταστροφή στην πλατεία Αγίας Σοφίας, εκφράζουν με κοινή τους δήλωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής και οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, οι οποίοι, εξ αιτίας αυτού του συμβάντος, δεν πήραν μέρος στην τελετή και κατέθεσαν το στεφάνι του ΣΥΡΙΖΑ στον ανδριάντα του Χρυσοστόμου Σμύρνης, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.
Στη δήλωση τους υποστηρίζουν ότι «εκπρόσωπος της εγκληματικής και ναζιστικής οργάνωσης, η ηγεσία της οποίας είναι προφυλακισμένη, κατηγορούμενη για εγκληματικές ενέργειες» Χρυσής Αυγής «προσκλήθηκε και παραβρέθηκε» στην εκδήλωση «με ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», συμπληρώνοντας ότι κ. Τζιτζικώστας «οφείλει να εφαρμόζει την ομόφωνη απόφαση της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) να μην προσκαλούνται εκπρόσωποι της συγκεκριμένης οργάνωσης σε εκδηλώσεις των περιφερειών όλης της χώρας» και προσθέτουν:
«Τον καλούμε να πάρει ξεκάθαρη θέση και να σταματήσει να εμφανίζεται με δύο πρόσωπα, από τη μία απευθύνοντας πρόσκληση για συνεννόηση και συνεργασία στις άλλες δυνάμεις του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και από την άλλη να «ψαρεύει σε θολά νερά» όπως είχε ξανασυμβεί στην περσινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δώρο Χριστουγέννων, ξανά στους συνταξιούχους...



 ΔΩΡΕΑΝ ρεύμα σε 350.000 νοικοκυριά...
O Αλέξης Τσιπρας υποσχέθηκε, πως, θα επαναφέρει το δώρο Χριστουγέννων, για όλους εκείνους που λαμβάνουν σύνταξη μέχρι 700 ευρώ. Επίσης, 350.000 οικογένειές που...
βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, θα έχουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα.
Επίσης, θα υπάρξουν κουπόνια σίτισης για 300.000 ανήμπορους οικονομικά Ελληνες.
Επίσης, αναλύοντας το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ειπε πως θα επαναφέρει στο 0,9 ανα λίτρο τη τιμή στο πετρέλαιο κινησης, ενώ ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα επανέλθει στα επίπεδα που ηταν πριν...


Read more...

Κίνδυνος κατάρρευσης Αμφίπολη: Υποστήλωση στον τρίτο θάλαμο πριν αποκαλυφθεί το περιεχόμενο


Αμφίπολη: Υποστήλωση στον τρίτο θάλαμο πριν αποκαλυφθεί το περιεχόμενο
Σχεδιάγραμμα των θαλάμων του τύμβου. Ο τρίτος θάλαμος δεν έχει αδειάσει από χώμα  

Αμφίπολη
Σε στήριξη του τρίτου θαλάμου στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη θα προχωρήσουν οι αρχαιολόγοι πριν συνεχιστούν οι εργασίες, καθώς διαπιστώθηκε ότι η θόλος του θαλάμου βρίσκεται σε κατάσταση οριακής ισορροπίας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρει ότι την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου έγινε η είσοδος στον τρίτο θάλαμο του μνημείου, από την υφιστάμενη οπή στον τοίχο του τρίτου διαφράγματος, προκειμένου να τεκμηριωθεί αρχαιολογικά η υφιστάμενη εικόνα του και να διαπιστωθεί η δομική κατάσταση του θαλάμου, ώστε να σχεδιαστούν τα αναγκαία μέτρα αντιστήριξης και υποστύλωσης.
11 φωτογραφίες


«Από την επί τόπου παρατήρηση προέκυψαν τα ακόλουθα δεδομένα: Το ύψος του αμμώδους χώματος βρίσκεται χαμηλότερα από ότι στους προηγούμενους δυο χώρους. Επί των χωμάτων διαπιστώνονται αμμώδη φυσικά ιζήματα με απολιθώματα από όστρεα, που προέρχονται από το φυσικό έδαφος του λόφου Καστά. Σύμφωνα με τις γεωλογικές παρατηρήσεις φαίνεται ότι η επίχωση παραμένει αδιατάρακτη» αναφέρει το υπουργείο.

Η θόλος είναι κατασκευασμένη από πωρόλιθο, όπως και στους προηγούμενους θαλάμους, ενώ στους τρεις κατακόρυφους τοίχους-ανατολικό, δυτικό και βόρειο- στο ορατό μέρος, επαναλαμβάνεται η ίδια μορφή μαρμάρινης επικάλυψης, όπως και στους δυο προηγούμενους θαλάμους, με ορθοστάτες, στέψη και ιωνικό επιστύλιο.
Στο νότιο τοίχο -στο εμφανές μέρος του- δεξιά και αριστερά του θυρώματος, συνεχίζεται η μαρμάρινη επικάλυψη. Οι υπερκείμενοι πωρόλιθοι καλύπτονται με επίχρισμα κόκκινου χρώματος. Όπως αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, έχει καταπέσει το εσωτερικό τμήμα του υπέρθυρου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η θόλος του θαλάμου δείχνει να βρίσκεται σε κατάσταση οριακής ισορροπίας, με τους θολίτες στην περιοχή της στέψης να παρουσιάζουν άνοιγμα αρμών, σε ικανό βάθος, από την εσωτερική επιφάνειά της.
Στο σύνολο σχεδόν των θολιτών παρατηρούνται ρηγματώσεις και επιπλέον σε εκτεταμένες περιοχές, εκατέρωθεν της στέψης, διαπιστώθηκε σημαντική απώλεια μάζας του υλικού.
«Οι μαρμάρινοι ορθοστάτες περιμετρικά, στο ορατό τμήμα των κατακόρυφων τοίχων παρουσιάζουν συστηματικά αποκολλήσεις τεμαχίων τα οποία εντοπίστηκαν στην επιφάνεια της επίχωσης, φωτογραφήθηκαν, αριθμήθηκαν και περισυνελέγησαν. Οι αποκολλήσεις φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα έντονης καταπόνησης, πιθανώς από τις μεγάλου ύψους επιχώσεις επί της θόλου. Συγκεκριμένα, το νότιο τμήμα του θαλάμου φορτίζεται από γαίες ύψους 2 μ. περίπου, ενώ στο βόρειο τμήμα οι γαίες έχουν ύψος περί τα 12-13μ» αναφέρει το υπουργείο.
«Τα ανωτέρω τεχνικά δεδομένα δεν επιτρέπουν την ασφαλή εκτέλεση εργασιών απομάκρυνσης χώματος από τον τρίτο θάλαμο, πριν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας» τονίζει η ανακοίνωση.
Ειδικότερα, για την αντιστήριξη-υποστύλωση του θαλάμου, θα χρησιμοποιηθεί ισχυρότερη διάταξη από αυτή των δύο προηγούμενων θαλάμων. Θα περιλαμβάνει σύστημα οριζόντιων πλαισιωτών δοκών, κατά μήκος και πλάτος του θαλάμου, για την αντιστήριξη των κατακόρυφων τοίχων από τις γεωστατικές ωθήσεις.
Για την στήριξη της θόλου θα χρησιμοποιηθούν μεταλλικές σωληνωτές δοκοί. Η απομάκρυνση του χώματος θα γίνεται τμηματικά, κατά περιοχές της επίχωσης, ώστε να καθίσταται εφικτή η ασφαλής προσαρμογή της έδρασης των αντιστηρίξεων.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η εφαρμογή των μέτρων αντιστήριξης και υποστύλωσης, εξαιτίας της δυσκολίας πρόσβασης στο χώρο και της απαίτησης ιδιαίτερης προσοχής, λόγω της δυσμενούς δομικής κατάστασης, θα απαιτήσουν αρκετές μέρες εργασίας.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες γεωμετρικής τεκμηρίωσης του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου του, ενώ ο Δήμος Αμφιπόλεως τοποθέτησε νυχτερινό φωτισμό και σύστημα ασφαλείας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έτοιμο το νέο λόγκο της «ελιάς»-Φασολιάς-Δημοκρατικής Παράταξης!

 

2014-09-12_10.03.56_.png

Τελικά, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου προσφέρει άφθονο γέλιο! Δείτε στο αφισάκι πώς άλλαξαν το ''ελιά-δημοκρατική παράταξη'' με το ''Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη''. Εν τω μεταξύ, ό,τι σχεδιάσαν για την «ελιά», δίπλα κοτσάρισαν και το ''Δημοκρατική Παράταξη'', λες και είναι συνιστώσα της «ελιάς»!...
Μόνοι τους, άλλαξαν το λογότυπο, το κότσαρισαν, ετοιμάζουν και συνέδριο με το νέο λογότυπο παρέα! Δηλαδή οι τύποι αποφάσισαν να ιδρύσουν μόνοι τους φορέα χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, ετοιμάζουν επιτροπή και συνέδριο χωρίς να έχει ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ για αυτόν τον φορέα, που, ακόμη βέβαια δεν υπάρχει παρά μόνο σε λογότυπο!

Και αν έρθει η ώρα των εκλογών, θα χωρέσουν κάπου εκεί γύρω και τον ήλιο τον πράσινο, για να μη μηδενίσουν!

2014-09-12_10.21.22_.png

-Σας βλέπει ο κόσμος ωρέ και γελάει...
epikairo.gr

Read more...