Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Νέα παρέμβαση της κίνησης 75 του ΠΑΣΟΚ


20131209-234443.jpg
Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και η ιστορική αποστολή της Δημοκρατικής Παράταξης
Η σημερινή κατάσταση δεν είναι η μοίρα του ΠΑΣΟΚ.
Όσοι βολεύονται με ένα «μικρό» ΠΑΣΟΚ, αποκομμένο από την κοινωνία, μαγαζάκι για προσωπικά παιχνίδια, αγνοούν ότι η Δημοκρατική Παράταξη δεν ήταν ποτέ μικρή σε αυτόν τον τόπο.
Διαμόρφωσε τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας, γιατί εξέφρασε τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και συνδέθηκε μαζί τους. Την κοινωνία που ασφυκτιούσε έξω από τα «συστήματα», τη νεολαία και τους μη προνομιούχους.
Το ΠΑΣΟΚ είχε και έχει ως σταθερά εκφρασμένη βούληση να μην προκαλέσει πολιτική αστάθεια, θέση με πολιτικό κόστος. Δεν είχε όμως την ίδια στάση ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, που έκανε τα πάντα για να ρίξει μια εκλεγμένη Κυβέρνηση και – ακόμη και όταν εκλέχτηκε – διακινδύνευε την προοπτική της χώρας, με βάση τους μικροπολιτικούς του σχεδιασμούς, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της ΕΡΤ.
Για μας, όμως, δεν ήταν μονόδρομος η πλήρης ένταξη του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και η πλήρης συμπόρευση με την Ν.Δ.
Υπήρχαν εναλλακτικές που αποκλείστηκαν.
Η χώρα θα μπορούσε να συνεχίσει με Οικουμενική Κυβέρνηση ή με το ΠΑΣΟΚ να παρέχει απλώς Κοινοβουλευτική ψήφο εμπιστοσύνης, υπό συγκεκριμένους όρους και εγγυήσεις, βάζοντας διαφανείς, πράσινες γραμμές προγραμματικής συνεργασίας.
Η είσοδος άλλωστε του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση Σαμαρά, χωρίς πρώτα να έχουν συμφωνηθεί οι προϋποθέσεις και οι όροι αυτής της συμφωνίας, τραυματίζει την αξιοπιστία αυτής της συγκατοίκησης. Δεν ανήκει στην προοδευτική αντίληψη η πρακτική, πρώτα να μοιράζονται οι καρέκλες και μετά να συμφωνούνται οι πολιτικές.
Οι δημοκρατικοί πολίτες αντιδρούν στην ταύτιση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, γιατί έχουν το ένστικτο της ανάγκης αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης. Απαιτούν, επίσης, να υπάρξει ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο διαφοροποίησης από τη Δεξιά, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Όσοι ονειρεύονται μια στρατηγική παγίωσης της συνεργασίας με την δεξιά, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
● Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί παρά να είναι η επαναθεμελιώση των σχέσεων του με τους πολίτες και η ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης.
● Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει το ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε.
● Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βάζει σε δεύτερη μοίρα τη διαρκή προσπάθεια επαναγεφύρωσης των σχέσεων μας με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.
Η σύγχρονη Κεντροαριστερά δεν προκύπτει με αποκλεισμούς και δεν εξαντλείται σε επιλεκτικές συγκολλήσεις κορυφής. Ούτε μπορεί να στοχεύει σε ικανοποίηση εγωκεντρικών σχεδιασμών επιβίωσης ή προσωπικής ανέλιξης μεμονωμένων στελεχών. Η αναγέννηση της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης θα προκύψει, κυρίως, με συγκλίσεις μέσα στην κοινωνία. Με λαϊκή ενότητα, πάνω σε ένα προοδευτικό πλαίσιο πολιτικών αλλαγών.

Read more...

Χρυσοχοϊδης: Δεν σε φοβάμαι Ματθαιόπουλε...


"Είστε μαχαιροβγάλτες και δειλοί".
Αγρια κόντρα στη βουλή.
ΒΙΝΤΕΟ...
Ο κακός χαμός στην βουλή. Ολα άρχισαν, οταν ο χρυσαυγίτης Ματθαιόπουλος "επιτέθηκε" στον Χρυσοχοϊδη, αποκαλώντας τον...
"αδιάβαστο υπουργό".
Η απάντηση από τον υπουργο  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ηταν άμεση:  
"Είστε αμετανόητοι και άθλιοι και καλά θα ήταν να αποχωρήσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται από αυτή την αίθουσα γιατί η Ελλάδα  σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές άτομα και πολιτικούς σαν και εσάς δεν τους χρειάζεται. Η θέση σας είναι αλλού".
Και συνέχισε:
"Είστε άμυαλοι και επικίνδυνοι. Δεν σας φοβάται κανείς. Εγώ δεν σας φοβάμαι σας ξερω πολλά χρόνια.  Είστε μαχαιροβγάλτες και δειλοί. Δεν συζητώ με μαχαιροβγάλτες και δειλούς".
Δειτε το βιντεο: 



Read more...

ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ...

Την απάντηση της τρόικας στο σχέδιο για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) περιμένει από σήμερα η Αθήνα προκειμένου να κλείσει με τα προαπαιτούμενα και να προχωρήσει η εκταμίευση ...
της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.
Όπως παραδέχεται στέλεχος της κυβέρνησης, στο συγκεκριμένο θέμα «δεν υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσουμε μονομερώς χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας», συνεπώς το Μάξιμου κάθεται στην κυριολεξία σε αναμμένα κάρβουνα.
Σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι των δανειστών μας απορρίψουν το σχέδιο της κυβέρνησης τότε το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών είναι δυσοίωνο.
Το πλέον αρνητικό σενάριο για την κυβέρνηση είναι ότι οι δανειστές μας συνδέουν μια σειρά από κρίσιμα θέματα όπως η άρση των πλειστηριασμών, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ο φόρος ακινήτων και ο προϋπολογισμός του 2014 με τις επόμενες δόσεις προκαλώντας έντονους πονοκεφάλους στο Μαξίμου.
Κι αν για τον προϋπολογισμό υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης συμπληρωματικού, το Μαξίμου τρέμει στο ενδεχόμενο αν προχωρήσει μονομερώς στα υπόλοιπα θέματα να χρειαστεί να επανέλθει λόγω της ισχυρής πιθανότητας οριστικού ναυαγίου με τους δανειστές μας.
Ήδη το Μαξίμου δέχεται εισηγήσεις να μην προχωρήσει μονομερώς, τουλάχιστον όχι την Τρίτη όπως ήθελαν οι πληροφορίες, στο θέμα του φόρου ακινήτων και στην άρση των πλειστηριασμών και να επαναδιαπραγματευτεί τα μείζονα αυτά θέματα με τους εκπροσώπους της τριμερούς οι οποίοι θα βρίσκονται στην Αθήνα με την κρυφή ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποια προσέγγιση μέχρι και την ύστατη ώρα.
Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Επί της ουσίας παραδέχεται στέλεχος του Μαξίμου «έχουμε στη διάθεσή μας λιγότερο από δύο εβδομάδες».
Αν για παράδειγμα, συνεχίζει το ίδιο στέλεχος, δεν υπάρξει συμφωνία εντός του Δεκεμβρίου για τους πλειστηριασμούς τότε ή η κυβέρνηση θα προχωρήσει μονομερώς ή θα απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί για όλους.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/12/blog-post_3884.html

Read more...

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ...


Σε συλλαλητήριο και στάση εργασίας την Τετάρτη καλεί η ΑΔΕΔΥ ενάντια «στις διαθεσιμότητες - απολύσεις και για την υπεράσπιση της Υγείας, Παιδείας και Ασφάλισης»...

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη στήριξή της στον «δίκαιο αγώνα όλων των συναδέλφων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί) και της Κεντρικής Διοίκησης (εργαζόμενοι στα Υπουργεία)».
Στο πλαίσιο αυτό καλεί το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17) και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Από τις 12.00 κηρύσσει και παναττική στάση εργασίας μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.
Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ, η κυβέρνηση μεθοδεύει νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία το 2014, ενώ κάνοντας λόγο για εκρηκτικό μείγμα, αναφέρεται ειδικότερα σε «μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 370 εκατ. ευρώ, των λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων κατά 320 εκατ. ευρώ, των παροχών ασθενείας προς τους ασφαλισμένους κατά 539 εκατ. ευρώ, της κρατικής επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ κατά 334 εκατ. ευρώ και του συνολικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ κατά 2,2 δισ. ευρώ, αλλαγή του χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ από Πάροχο Υπηρεσιών Υγείας σε «Αγοραστή» Υπηρεσιών από το κρατικοδίαιτο μεγάλο κερδοσκοπικό ιδιωτικό κεφάλαιο στην Υγεία, διαθεσιμότητες και απολύσεις από τη νέα δεξαμενή των 9.970 εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, συνέχιση των συγχωνεύσεων, των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων της Περιφέρειας και κλείσιμο 770 υποστελεχωμένων Κλινικών – Τμημάτων.
Η ΑΔΕΔΥ αναφέρεται και στις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά της διαθεσιμότητας και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κωφεύει και εξακολουθεί να βαδίζει στον αυταρχικό της κατήφορο, επιβάλλοντας πειθαρχικές διώξεις στους εργαζομένους στα ΑΕΙ και στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών».
Πηγή : naftemporiki.gr

Read more...

Ο μέσος Συριζαίος σύνεδρος έχει οικογενειακό εισόδημα 1950€...




...και η "Athens Voice" κάνει "μνημονιακή προπαγάνδα".
Τι γραφει το left:
Με υπότιτλο "Πενηντάρης με 2000 ευρώ μισθό", δημοσίευσε η "Athens Voice" την έρευνα που αφορούσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος. Δεν αμέλησε βέβαια, μόλις...
τρεις παραγράφους πιο κάτω να αναφέρει τα πραγματικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το μέσο οικογενειακό εισόδημα των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι 1.950 ευρώ!

Ο καθένας βέβαια αντιλαμβάνεται τον στόχο που εξυπηρετεί αυτή η διαστρέβλωση. Τα 1950 ευρώ οικογενειακό εισόδημα (με το 61% των συνέδρων να ανήκει σε οικογένειες με τουλάχιστον τρία μέλη), μετατρέπονται σε 2000 ευρώ μηνιαίο μισθό και έτσι μπορούν οι, πολέμιοι κατά τα άλλα του λαϊκισμού, μνημονιακοί να παίξουν μπαλίτσα στα social media, διαλαλώντας ότι "έλα μωρέ μιλάνε και οι Συριζαίοι, που ο καθένας βγάζει δύο χιλιάρικα το μήνα".

Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι ο συντάκτης της ιστοσελίδας έκανε μια απροσεξία, λόγω βιασύνης. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με την "Athens Voice", γνωστή μνημονιακή ντουντούκα και αγαπημένο στέκι, ξακουστών για την κοινωνική τους αναισθησία, νεοφιλελεύθερων lifestyle σχολιαστών μάλλον δεν έτυχε: Πέτυχε! Μία πρέζα λάσπης, δύο δόσεις διαστρέβλωσης και μια κουταλιά της σούπας κιτρινισμός και το βγάλανε το ψωμάκι τους και σήμερα.

Ποια δημοσιογραφική δεοντολογία; Το βασικό είναι να μην αλλάξει τίποτα στο πολιτικό και κοινωνικό status quo της χώρας και και για την επίτευξη αυτού του σκοπού τα συστημικά ΜΜΕ έχουν καιρό τώρα πουλήσει την ψυχή τους σε έναν κατακίτρινο διάολο.


Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα

πηγη left.gr

Read more...

Για τις 14 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση της Marfin

marfinΑναβολή για τις 14 Μαΐου 2014 πήρε η δίκη της υπόθεσης της Marfin, έπειτα από κώλυμα που δήλωσαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής.
Η δίκη επρόκειτο να αρχίσει σήμερα, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με κατηγορούμενους δύο νεαρούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.
Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν στον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, στις 5 Μαΐου του 2010. Το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης.
Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το οποίοι οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη, περιγράφεται λεπτομερώς πώς ενήργησαν ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στη Marfin, Θεόδωρος Σίψας και ο Παύλος Αντρέεβ, ο οποίος φέρεται ως υπαίτιος της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».
Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα: «Στην Αθήνα στις 5/5/2010 ο Θ. Σίψας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας εκ προθέσεως και από κοινού με έτερους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σκότωσε άλλους. Και πιο συγκεκριμένα, ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο, με άλλους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ.23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών άγνωστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγαζόταν το υποκατάστημα της ανωνύμου τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία “MARFIN-EGNATIA BANK” και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ. Σίψας εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό-βόμβα μολότωφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη…».
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι, μετά την απολογία τους στους ανακριτές, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα).

Read more...

Γ. Μιχελογιαννάκης: Δεν αποκλείω την επιστροφή στη δραχμή


Giannis-MixelogiannakisΣεβαστή χαρακτήρισε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης – στην εκπομπή Action Day του τ/σ Action 24 – την άποψη που εξέφρασε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για έξοδο από την Ευρωζώνη και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι αν οι εταίροι μας δεν αποδεχθούν τους όρους του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαπραγμάτευση, τότε “είναι μία λογική και πιθανή επιλογή η επιστροφή στη δραχμή“.
Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, δήλωσε πως υπήρξε συμφωνία σχετικά με το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό μέτωπο της Αριστεράς και τις δυνατότητες συνεννόησης που προσφέρει η πιθανή εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία της Κομισιόν. Διέψευσε δε τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει σχετικά με την αντίθεση του Γερμανικού Αριστερού Κόμματος στην καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Read more...

Στα 400 εκατ. ευρώ η καλύτερη προσφορά για τον Αστέρα Βουλιαγμένης



Αποσφραγίστηκαν οι οικονομικές προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Ποιο επενδυτικό σχήμα υπέβαλε την καλύτερη προσφορά
Η "Jermyn Street Real Estate Fund IV LP" υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά για την "Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ".
Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, έγινε τη Δευτέρα, η αποσφράγιση των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για την "Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ".
 H "Jermyn Street Real Estate Fund IV LP" υπέβαλε προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ, που αφορά το 90% των μετοχών της "Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ", όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Πρόκειται για θυγατρική της σαουδαραβικών συμφερόντων ACG, που συμμάχησε με τον τουρκικό όμιλο Dogus Group και άλλα τέσσερα αραβικά funds.
 Τα ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο Μιχαλολιάκος χαιρετά ναζιστικά σε ορκωμοσία μελών της ΧΑ



Ορκωμοσία νέων μελών της Χρυσής Αυγής με ναζιστικούς χαιρετισμούς και εμπρηστικά συνθήματα. "Δεν έχουν άδικο που μας λένε κακούς" έλεγε ο Ν. Μιχαλολιάκος πριν τις εκλογές (vids)
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία, βίντεο και φωτογραφίες, που παρέδωσε η Αντιτρομοκρατική την προηγούμενη Παρασκευή στις εφέτες ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής για να τεκμηριωθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης
Σε βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα, φαίνονται ξεκάθαρα νέα μέλη του κόμματος να ορκίζονται, υπό το βλέμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου με ναζιστικούς χαιρετισμούς και να λένε εμπρηστικά συνθήματα, όπως "Είμαι Χρυσή Αυγή γιατί είμαστε επαναστάτες. Να σκοτώσουμε τον Εβραίο που έχουμε μέσα μας" και "Ναι, είμαι ναζί".
Σε άλλο σημείο μέλη εμφανίζονται με κουκούλες στο κεφάλι, που παραπέμπουν στην Κου Κλουξ Κλαν. Μέλος αναφερόμενο σε όσους "γκρινιάζουν αλλά κάθονται στον καναπέ" φαίνεται να λέει: "Αξίζει να τους πατήσουμε. Την ημέρα της κρίσης μακριά από τις παπαδίστικες θεωρίες για άφεση αμαρτιών, δεν θα ρωτήσουμε αν μέχρι τότε ταλαντεύονται δεξιά μέχρι αριστερά, γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό".
 
Επίσης σε βίντεο, που έχει τραβηχτεί σε ομιλία του προφυλακισμένου σήμερα γενικού γραμματέας της Χρυσής Αυγής, σε ταβέρνα πριν τις εκλογές του 2012, ακούγεται να λέει: "Λένε ότι εμείς είμαστε οι κακοί φασίστες, οι εθνικιστές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο. Δεν είναι σκοπός μας να βελτιώσουμε αυτούς που είναι σήμερα στο κοινοβούλιο, να διορθώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις που είναι διεφθαρμένες και τελειωμένες αλλά να τελειώνουμε μια για πάντα με αυτούς".
Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από το υλικό που συνέλεξε από τις κατασχέσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σπίτια των βουλευτών του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργου Γερμενή και Γιάννη Λαγού. Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, πρόκειται για στοιχεία εξαιρετικά χρήσιμα. 

Read more...

Εκτακτη σύγκλητο συγκαλεί ο Πελεγρίνης για τη λειτουργία του Καποδιστριακού...


Μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων να προχωρήσουν σε δύο νέες 24ωρες απεργίες, Τρίτη και Τετάρτη...

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Θ. Πελεγρίνης συγκαλεί εκτάκτως τη Σύγκλητο με θέμα τη...
λειτουργία του Ε.Κ.Π.Α., αύριο Τρίτη στις 9:30 π.μ.

Την ίδια ώρα η Ιατρική και η Φαρμακευτική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών δηλώνουν έτοιμες να ξεκινήσουν τα μαθήματα από την Τετάρτη, ενώ το ίδιο αναμένεται να ανακοινώσει και η Γυμναστική Ακαδημία.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες περίπου το 80% των διοικητικών υπαλλήλων προσήλθε σήμερα στην εργασία του.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ στη σημερινή Γενική Συνέλευση αποφάσισαν τη συνεχίση των απεργιακών κινητοποιήσεων, κηρύσσοντας δύο 24ωρες για την Τρίτη και την Τετάρτη.

Την απόφαση αυτή έλαβαν οι υπάλληλοι παρά την αναστολή της απεργίας που αποφάσισε η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Την ίδια ώρα συγκαλείται Σύνοδος πρυτάνεων την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της Συνόδου θα ζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν την πανεπιστημιακή κοινότητα με αιχμή του δόρατος το επίμαχο ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, τα οικονομικά, τα διοικητικά και η φοιτητική μέριμνα.

Αυτήν την ώρα πάντως συνεδριάζει η γενική συνέλευση των φοιτητών της νομικής σχολής, όπου το πρωί σημειώθηκε ένταση όταν φοιτητές και πανεπιστημιακοί εμποδίστηκαν από μερίδα φοιτητών που έκανε κατάληψη...
protothema.gr

Read more...

Πρώην σοσιαλιστές και αριστεροί, στην εκδήλωση των "58"...





ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
Καρφίτσα δεν έπεφτε στο Ακροπόλ, όπου πραγματοποιήθηκε απόψε η συνάντηση στελεχών της Κεντροαριστεράς που πρεσβεύουν την ανασυγκρότηση της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης, με τη σύμπλευσή τους να έχει ως πρώτο στόχο την...

κοινή κάθοδο στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στο Ακροπόλ ξεχώρισαν οι: Κώστας Σημίτης, Γιώργος Καμίνης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι πρώην υπουργοί: Παρασκευάς Αυγερινός, Νίκος Χριστοδουλάκης, Τάσος Γιαννίτσης, Σταύρος Μπένος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και Κώστας Σκανδαλίδης.

Επίσης ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου και ο Απόστολος Δοξιάδης, ο Παντελής Καψής, ο Γρηγόρης Ψαριανός ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Νίκος Μπίστης, ο συνταγματολόγος Νικόλαος Αλιβιζάτος, ο Γιάννης Μανιάτης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου,ο Συμεών Κεδίκογλου ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Γιώργος Παγουλάτος, ο Παύλος Χρηστίδης (γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ), ο Κώστας Σπηλιώπουλος, ο Οδυσσέας Κωνταντινόπουλος, ο Ανδρέας Μακρυπίδης, η Αθηνά Δρέττα, η Σούλα Μερεντίτη, η Θάλεια Δραγώνα, ο Δημήτρης Λιτζέρης, ο Γεράσιμος Γεωργάτος, ο Γιώργος Δρυς, ο Ναπολέων Μαραβέγιας, η Άτζελα Γκερέκου, η Τόνια Αντωνίου, ο Θοδωρής Τσίκας και ο Αντώνη Λιάρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, καταχειροκροτήθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στην εκδήλωση της «Κίνησης των 58», είπε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να συσπειρωθούν όλοι, κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα, όλοι όσοι πιστεύουμε σε αυτές τις αρχές, που σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκφράζουν οι Ευρωπαίοι Δημοκράτες και Σοσιαλιστές, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Έχουμε μπροστά μας μία εξαιρετική ευκαιρία τώρα, μία ευκαιρία διπλή: των δημοτικών εκλογών, μπορούμε να στηρίξουμε τα πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών, τα πιο προοδευτικά και δημιουργικά. Και έχουμε, φυσικά, και τις ευρωπαϊκές εκλογές. Όλοι μπορούμε να συστρατευτούμε στο μεγάλο ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του οποίου μέλος βέβαια είναι, εδώ και χρόνια, το ΠΑΣΟΚ. Άρα στηρίζουμε την «Κίνηση των 58», στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή».



Στο «Ακροπόλ» δεν βρέθηκε ο Φώτης Κουβέλης, που έχει εκφράσει την αντίρρησή του σε όποιο ενδεχόμενο σύμπραξης με το «ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου».

Στην εκδήλωση μεταδόθηκαν μηνύματα στήριξης της προσπάθειας από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα, ενώ η Συντονιστική Γραμματεία στοχεύει στην επιτυχία της εκδήλωσης, ως ένα πρώτο μόνο βήμα για την …συνέχεια.

Η Ιδρυτική Συνέλευση της Κίνησης έχει προσδιοριστεί χρονικά για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος οργάνωσης ως τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Στ. Τζουμάκας: Οι παράγοντες του συτήματος λογαριάζουν χωρίς τον προοδευτικό κόσμο

«Οι παράγοντες του συστήματος της διαπλοκής και των μεταλλαγμένων πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων τρέφουν αυταπάτες και λογαριάζουν χωρίς τη θέληση του προοδευτικού κόσμου .Θεωρούν δε ορισμένοι εξ αυτών ότι ένα νέο πλυντήριο θα τους διασώσει ..Η παρασιτική ολιγαρχία τρίβει τα χέρια της ,οι καναλάρχες επίσης. Το ίδιο και η στρατευμένη δημοσιογραφία καθώς επίσης και οι ελάχιστες, ευτυχώς, διατεταγμένες εταιρίες δημοσκοπήσεων. Όλοι οι προαναφερθέντες χορηγοί με το αζημίωτο ,έχουν ήδη τεθεί στην υπηρεσία των μ α ν δ α ρ ί ν ω ν του σ υ σ τ ή μ α τ ο ς», είπε ο πρώην υπουργός Στέφανος Τζουμάκας σχολιάζοντας την αποψινή εκδήλωση.



Read more...

Αναμένοντας το πράσινο φώς από ΕΕ Στις Bρυξέλλες στελέχη του ΟΛΠ για διευκρινίσεις για τη συμφωνία με την Cosco


Στις Bρυξέλλες στελέχη του ΟΛΠ για διευκρινίσεις για τη συμφωνία με την Cosco
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Διευκρινίσεις για τους όρους της νέας συμφωνίας μεταξύ του ΟΛΠ και της εταιρίας «Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά» (ΣΕΠ- θυγατρική της COSCO), προκειμένου η τελευταία να πάρει το «πράσινο φως» από την ΕΕ, για νέα επένδυση ύψους 230 εκατ. ευρώ, αναμένεται να δώσουν την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, επιτελικά στελέχη του ΟΛΠ.

Σημειώνεται ότι η νέα συμφωνία, που έχει αποσταλεί για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στη DG Comp (Επιτροπή Ανταγωνισμού) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προβλέπει την, εκ μέρους της εταιρίας ΣΕΠ ΑΕ, κατασκευή και εκμετάλλευση του Δυτικού Προβλήτα III, την κατασκευή επίσης για λογαριασμό του ΟΛΠ ΑΕ του Προβλήτα Πετρελαιοειδών και την αναβάθμιση με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό των Προβλητών II και Ανατολικού Προβλήτα ΙΙΙ ΣΕΜΠΟ.

Tα ανταλλάγματα στον ΟΛΠ (ενοίκιο) επί του τζίρου της ΣΕΠ παραμένουν αμετάβλητα (21% μέχρι το 2016 και 24,5% από το 2017), ενώ την αναστολή υπό όρους του ελάχιστου εγγυημένου τιμήματος, αντισταθμίζει η αυξημένη, ετήσια, εγγυημένη δυναμικότητα (4.750.000 TEU) των υπό διαχείριση προβλητών από τη ΣΕΠ ΑΕ.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο εταιριών, δηλαδή του ΟΛΠ και της ΣΕΠ, έχουν συνυπογράψει τη σχετική συμφωνία η οποία, αφού εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ.

Ακολούθως ο ΟΛΠ θα αποστείλει το τελικό κείμενο στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να εισαχθεί στη βουλή για τελική έγκριση και ψήφιση.

«Οι πιο πάνω διαδικασίες, στα πλαίσια της αρχής της πλήρους Διαφάνειας, αποτελούν διατυπωμένο όρο του κειμένου της Β Τροποποίησης και θα ακολουθηθούν πιστά» σημειώνει ο ΟΛΠ.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία για τη νέα επένδυση της ΣΕΠ στον Δυτικό Προβλήτα βρέθηκε στο επίκεντρο συνομιλιών που είχε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, με τις διευθύνσεις Ανταγωνισμού, Μεταφορών και Συγκοινωνιών και Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις και εξέφρασαν την εκτίμηση ότι τα στελέχη των δύο εταιρειών θα πρέπει να υλοποιήσουν πλέον τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο. Δηλαδή οι τεχνικές προδιαγραφές της συμφωνίας να εναρμονίζονται πλήρως με την κείμενη νομοθεσία της ΕΕ περί ανταγωνισμού.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κοντά στην εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ Eurogroup: Για το νέο έτος μετατίθεται η κρίσιμη συμφωνία με την τρόικα


Eurogroup: Για το νέο έτος μετατίθεται η κρίσιμη συμφωνία με την τρόικα
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Την ελπίδα ότι η υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα μπορεί να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Αντίθετα, η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, με το «καυτό» ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, είναι «δύσκολο αν όχι αδύνατο», όπως είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και επομένως η συμφωνία μετατίθεται για τον Ιανουάριο.

Ο επικεφαλής της Eurogroup αναγνώρισε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και η Αθήνα «εργάζεται εποικοδομητικά» με την τρόικα προκειμένου να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα, τόνισε όμως ότι χρειάζεται «περισσότερη πρόοδος».

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είπε ότι το κλιμάκιο της τρόικας επιστρέφει στην Αθήνα από την Τρίτη και θα επιδιώξει να κλείσει «όσα περισσότερα ζητήματα μπορούν ως το τέλος του έτους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα καλυφθεί σύντομα το τέταρτο προαπαιτούμενο (ΕΑΣ).

«Έχουμε πλήρη συνείδηση των προσπαθειών» που καταβάλλει η Ελλάδα, «αλλά η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί» πρόσθεσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, συμπληρώνοντας ότι όλα τα ζητήματα θα τα δει εκ νέου το Eurogroup τον Ιανουάριο.

Ο ίδιος σημείωσε μάλιστα ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση περιλαμβάνονται στα ήδη συμφωνηθέντα, στο πλαίσιο του μνημονίου, και δεν είναι νέα μέτρα.

«Έχουμε συναίσθηση των δυσκολιών και γνωρίζουμε πόσο λεπτή είναι η πολιτική κατάσταση στη χώρα» δήλωσε επίσης ο Ντάiσελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα λιτότητας είναι λογικό να δημιουργούν κοινωνικές εντάσεις. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη διαρθρωτικές ενέργειες που θα πρέπει να προωθηθούν και να ολοκληρωθούν τόνισε.
«Είναι βέβαιο ότι νέα μέτρα δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση των κοινωνικών εντάσεων και γι' αυτό δεν ζητάμε κάτι περισσότερο από αυτά που έχουν συμφωνηθεί» ανέφερε ακόμη ο Ντάισελμπλουμ.
Την εκτίμηση ότι είναι πιθανή η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εντός του 2013 εξέφρασε και ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ ο επίτροπος Όλι Ρεν διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στην Ελλάδα σε «αυτή τη δύσκολη προσπάθεια» που καταβάλλει.

To Eurogroup ενέκρινε την τελευταία έκθεση αξιολόγησης του ιρλανδικού προγράμματος και απένειμε τα εύσημα στις ιρλανδικές αρχές για την σταθερή εφαρμογή του προγράμματος.

Το Eurogroup ενέκρινε επίσης επί της αρχής την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 100 εκατ. ευρώ για την Κύπρο, καλωσορίζοντας το συμπέρασμα της τρόικας ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε τροχιά.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πλήθος στοιχείων Απειλές, ορκωμοσία νεοσύλλεκτων και ναζιστικοί χαιρετισμοί στο υλικό για τη ΧΑ


Απειλές, ορκωμοσία νεοσύλλεκτων και ναζιστικοί χαιρετισμοί στο υλικό για τη ΧΑ
Ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μεταφέρεται στον εισαγγελέα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Πακτωλός στοιχείων στο DVD που παρέλαβαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με ανατριχιαστικά βίντεο και απειλές από ορκωμοσία νέων μελών, αλλά και ομιλία του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, που ομολογεί τη ναζιστική του ιδεολογία.

Σε καφενείο μάλιστα όπου προεκλογικά μιλάει σε φίλους της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται να λέει: «Άσε τους να λένε ότι είμαστε ναζιστές, θα τους τελειώσουμε...»

Άλλο βίντεο από ορκωμοσία μελών της οργάνωσης, με παρόντες τους Ν. Μιχαλολιάκο και Γ. Γερμενή, εμφανίζει νεοφώτιστο να λέει: «Αυτοί που λένε ότι ταλαντεύονται μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς θα πρέπει να ξέρουν ότι σε λίγο θα ταλαντεύονται κρεμασμένοι...»

Το Βήμα δημοσιεύει σήμερα φωτογραφία από συγκέντρωση με ανήλικα για μαθήματα ιστορίας, τα οποία εμφανίζονται να είναι κάτω των 10 χρόνων. Άλλη φωτογραφία αποστράτου -εκλιπόντος σήμερα- δείχνει ταξίαρχο ε.α. να χαιρετάει ναζιστικά. 

Δηλώνουν ναζιστές

Υλικό που χρειάζεται ώρες για να το μεταγράψει κανείς βρίσκεται πλέον στα χέρια των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου. Περιέχεται τόσο φωτογραφικό υλικό όσο και βίντεο με ομολογία στελεχών, ακόμα και του αρχηγού Ν.Μιχαλολιάκου ότι «είναι ναζιστές» και ότι «όλοι πρέπει να σκοτώσουν έναν εβραίο μέσα τους»

Το πλούσιο αρχειακό υλικό από εκδηλώσεις στο Γύθειο, στις Θερμοπύλες, αλλά και από επεισόδια με αστυνομικούς και «αγνώστους» κουκουλοφόρους, οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή πρωταγωνιστούν σε συμπλοκές με αντιεξουσιαστές, αφήνουν άναυδο και τον πλέον ευφάνταστο σεναριογράφο.

«Η ξανθιά του ΣΥΡΙΖΑ»

Ιδιαίτερα σοκάρουν τα υλικά του κόμματος από την ελληνική Βουλή. Εκτός από τις ερωτήσεις του κόμματος στοχοποιούν και συναδέλφους τους, όπως τη βουλευτή Ρένα Δούρου, της οποίας εμφανίζουν το βιογραφικό και την έχουν φακελώσει κανονικά με τον τίτλο «η ξανθιά του ΣΥΡΙΖΑ».

Φωτογραφίες υπάρχουν και από την κοινοβουλευτική δράση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αλλά και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δημοσιογράφων. Σε περίοπτη θέση στο αρχείο Μιχαλολιάκου υπάρχει πρωτοσέλιδο των Νέων, όπως αποκαλύπτει σήμερα Το Βήμα από το ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο πλέον αποτελεί μέρος της δικογραφίας.

Από την ορκωμοσία

Ιδιαίτερα σοκαριστική είναι η ορκωμοσία νέων μελών, όπου φαίνεται ότι ο καθένας στην ομιλία του εξηγεί γιατί μπήκε στη Χρυσή Αυγή και φωνάζει το σύνθημα «Αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή».

«Αυτοί που γκρινιάζουν και δεν σηκώνονται από τον καναπέ είναι σκουλήκια και σαν σκουλήκια θα τους πατήσουμε κάτω...» Στην ορκωμοσία φαίνεται διάκοσμος της αίθουσας με ναζιστικά σύμβολα.

Άλλο βίντεο με ομιλία του Ν.Μιχαλολιάκου σε καφενείο εμφανίζεται εκείνος να λέει: «Μας λένε ότι είμαστε ναζιστές. Ας λένε ό,τι θέλουν, εμάς στόχος είναι να τελειώνουμε με όλους αυτούς μια και καλή. Να τους τελειώνουμε...»

Σε άλλη ομιλία του προεκλογικά το 2012 συνιστά ψυχραιμία για να «μη στηθεί καμία προβοκάτσια με 5-6 νεκρούς και πούνε ότι τους σκότωσαν από τη Χρυσή Αυγή...»

Και ανήλικα...

Στο υλικό υπάρχουν επίσης φωτογραφίες από ανήλικο που χαιρετάει ναζιστικά, όλων των ειδών τα ναζιστικά σύμβολα, αλλά και συγκεντρώσεις ναζί του εξωτερικού, που υμνούν τον Χίτλερ με τεράστια πανό. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι από τη Γερμανία, αφού τα πανό είναι γραμμένα στα γερμανικά.

Παράλληλα υπάρχουν πολλά κείμενα και από την Ελλάδα, τόσο σπάνια από συλλογές φιλοναζί, αλλά και δημοσιεύματα τα οποία κρατούνται για αδιευκρίνιστους λόγους.

Άγιος Παντελεήμονας και εκπαίδευση

Βίντεο από τον Άγιο Παντελεήμονα δείχνουν τη δράση στη συνοικία αυτή. Παράλληλα άπειρες φωτογραφίες επιδεικνύουν την εκπαίδευση των μελών με αληθινά όπλα, ενώ τμήματα ντυμένα στρατιωτικά δείχνουν να ακούνε ομιλία και του Ηλία Κασιδιάρη. Εκτός από τον Ηλ.Κασιδιάρη και άλλος γνωστός βουλευτής εμφανίζεται να σημαδεύει με τη γνωστή πλέον καραμπίνα, που μοιάζει με καλάσνικοφ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Όταν λέμε Θράκη, εννοούμε και τη Θεσσαλονίκη και τα Σκόπια


Ερντογάν: Όταν λέμε Θράκη, εννοούμε και τη Θεσσαλονίκη και τα Σκόπια
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αγκυρα, Τουρκία
Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του στην Κεσάνη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, συμπεριέλαβε τη... Θεσσαλονίκη στην έννοια της Θράκης, όπως την αντιλαμβάνεται η Αγκυρα.

Οι προκλητικές δηλώσεις έρχονται λίγες ημέρες πριν από την -προγραμματισμένη για την Παρασκευή- επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του είπε ότι η Θράκη έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία και πρόσθεσε πως όταν λέει για την Τουρκία, Θράκη εννοεί και την Κομοτηνή, την Θεσσαλονίκη, το Κιρτζαλί και την περιοχή του Νόβι Παζάρ της Βουλγαρίας, ακόμα και περιοχές έως τα Σκόπια και την Βοσνία.

Ο τούρκος πρωθυπουργός επιδιώκει να επεκτείνει τις τουρκικές διεκδικήσεις σ΄ολόκληρη τη βαλκανική χερσόνησο: « Η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος μας σε αυτή τη γεωγραφία. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη με την Ανδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρλαρελί και βέβαια η Κωνσταντινούπολη» είπε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Διευρύνονται οι ανισότητες Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα της κρίσης


Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα της κρίσης
  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Το πλουσιότερο 20% των Ελλήνων διέθετε το 2012 εισόδημα 6,6 φορές μεγαλύτερο από το φτωχότερο 20%, σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. 

Συγκεκριμένα, ο δείκτης κατανοµής εισοδήµατος το 2012, με περίοδο αναφοράς εισοδήµατος το 2011, ανήλθε στο 6,6. Το 2008, με περίοδο αναφοράς εισοδήµατος το 2007, ήταν 5,9 και το 2010, με περίοδο αναφοράς εισοδήµατος το 2009, ανήλθε σε 5,6.

Με άλλα λόγια, οι ανισότητες στο διαθέσιμο εισόδημα ανάμεσα στο φτωχότερο και το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού της χώρας έχουν διευρυνθεί τα χρόνια της κρίσης.

Τη διεύρυνση των ανισοτήτων αποδεικνύει και ένας άλλος δείκτης άνισης κατανοµής εισοδήµατος (συντελεστής Gini):

Ο συγκεκριμένος συντελεστής κυµάνθηκε το 2012 σε 34,3%. Δηλαδή, αν πάρουµε δύο τυχαία άτοµα του πληθυσµού, αναµένουµε ότι το εισόδηµά τους θα διαφέρει κατά 34,3% του μέσου εισοδήµατος.

Το 2011 ο συντελεστής Gini ήταν 33,6%, συνεπώς το 2012 έχουµε αύξηση κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες. Σε σύγκριση με το 2008, η συνολική ανισότητα αυξήθηκε κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες.
Σε σύγκριση με το 2010, η συνολική ανισότητα αυξήθηκε κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Με βάση και τους δύο δείκτες η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη σε όλη την Ευρώπη ως προς τις μεγαλύτερες εισοδηματικές ανισότητες μετά την Ισπανία. Η χώρα της ΕΕ με τις μικρότερες ανισότητες είναι η Νορβηγία.

Τα αποτελέσµατα της έρευνας για το 2013 θα ανακοινωθούν το Σεπτέµβριο του 2014.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το 2015 οριακό έτος για τα αποθεματικά ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Η αύξηση της ανεργίας κατά 200% επισπεύδει την κατάρρευση Ταμείων


ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Η αύξηση της ανεργίας κατά 200% επισπεύδει την κατάρρευση Ταμείων
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η παρατεταμένη και βαθιά ύφεση σε συνδυασμό με την εκρηκτική ανεργία (αύξηση 200% από το 2009), αντισταθμίζουν την επίδραση στο Ασφαλιστικό από τις περικοπές συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας, και μαζί με τις δημογραφικές εξελίξεις φέρνουν μια δεκαετία πιο κοντά, το 2015, το οριακό έτος για τα αποθεματικά των Ταμείων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

Φωτίζοντας τις δυσμενείς εξελίξεις στη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού η νέα μελέτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την κοινωνική ασφάλιση και τις επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού στο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας 2013-2050, αναδεικνύει την αναγκαιότητα νέου πλαισίου χρηματοδότησης του συνταξιοδοτικού συστήματος με την ανεύρεση νέων πόρων εκτός του Κρατικού Προϋπολογισμού (αύξηση αντικειμενικών αξιών δημόσιας περιουσίας, τυχερά παιχνίδια, κερδοφορία Τραπεζών και δημόσιων επιχειρήσεων, κρατικές προμήθειες, δημόσια έργα, καζίνο, κλπ. ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, 2010) με στόχο την μακροχρόνια οικονομική βιωσιμότητα και κοινωνική αποτελεσματικότητα του ΣΚΑ.

Ειδικότερα, το ενδιαφέρον της εισήγησης αυτής των κ.κ Σάββα Ρομπόλη και Βασίλη Μπέτση, επικεντρώνεται στην διερεύνηση των επιδράσεων του προσδόκιμου ζωής, της γήρανσης του πληθυσμού, της ανεργίας, της μείωσης των μισθών, της αναιμικής ανάκαμψης, των χρηματοοικονομικών κινδύνων και της μείωσης των συντάξεων, στην μακροχρόνια βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

Σημαντικό γεγονός το οποίο θα έπρεπε να τονισθεί είναι ότι οι εκτιμήσεις των προηγούμενων ετών για το προσδόκιμο ζωής έχουν διαφοροποιηθεί, με αποτέλεσμα τώρα η γήρανση του πληθυσμού να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Όπως διαπιστώνει το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ η δημογραφική μεταβολή του πληθυσμού λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και της ταυτόχρονης μείωσης των γεννήσεων (γήρανση του πληθυσμού) συμβάλλει σήμερα στην αύξηση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 15%.

Γεγονός που επιβαρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα έσοδα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και τα αποθεματικά τους, είναι ακόμη και το ότι μετά από 4 έτη η ανεργία κινείται το 2013 στο 28%-29% και η οικονομία είναι σε ύφεση με ρυθμούς της τάξης του -4,5%.

Αύξηση ανεργίας κατά 200%

Λαμβάνοντας υπόψη, τονίζεται στην ανάλυση, ότι το 2013 ο δείκτης ανεργίας είναι στα επίπεδα του 28%-29% (εκτιμήσεις ΙΝΕ/ΓΣΕΕ), παρατηρείται ότι η ανεργία αυξήθηκε κατά περίπου 200% σε σχέση με τα επίπεδα του 2009.

Το ανησυχητικό φαινόμενο, προστίθεται, είναι ότι εκτός από τις εκτιμήσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών (ILO, IMF κτλ) προβλέπουν ότι η ανεργία αυτή θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα (άνω του 15%) τουλάχιστον μέχρι το 2020.

«Φαινόμενο το οποίο θα επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας» τονίζουν οι μελετητές.

Παροχές-Δείκτης Παροχών 

Στον αντίποδα όμως της ραγδαίας αύξησης του ποσοστού ανεργίας υπήρξε και σημαντική μείωση στις συνταξιοδοτικές παροχές (δημοσιονομική πειθαρχία σύμφωνα με τα Μνημόνια 1, 2 και 3).

Ο δείκτης παροχών (benefit ratio), ο οποίος εκφράζει το επίπεδο των παροχών του συνταξιοδοτικού συστήματος έχει μειωθεί αισθητά το 2013 σε σχέση με τις παροχές του 2009.

Από τα στοιχεία παρατηρείται ότι οι δαπάνες για συντάξεις από τα επίπεδα των 33 δισ. ευρώ το 2009, μειώθηκε στα επίπεδα του 22,5 δισ. ευρώ το 2013, ποσοστιαία μείωση της τάξης του 32%.

Αυτό το συμπέρασμα αποτυπώνεται και στην μέση σύνταξη γήρατος η οποία σύμφωνα με το στοιχεία του Νοεμβρίου 2013 του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου & Πληρωμής Συντάξεων «Ήλιος» εκτιμάται στα επίπεδα των 927 ευρώ (ακαθάριστα), όταν στην μελέτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ του 2009 η μέση σύνταξη εκτιμήθηκε στα 1.350 ευρώ (ακαθάριστα) περίπου, που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία μείωση περίπου της τάξης του 31,5%.

Συμπεράσματα

Όπως τονίζεται, η μεθοδολογική αυτή προσέγγιση δεν αποσκοπεί στον προσδιορισμό του οργανικού ελλείμματος ως του κορυφαίου προβλήματος του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα. Αντίθετα, αποσκοπεί στην αποτύπωση της εξέλιξης των στοιχείων ενεργητικού του ΣΚΑ ως ποσοστού του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2013-2050.

Έτσι, οι προβληματισμοί που διατυπώνονται στα συμπεράσματα της εισήγησης ως προϋποθέσεις προτεραιοτήτων παρέμβασης και άσκησης δημόσιων κοινωνικο-ασφαλιστικών πολιτικών,
κινούνται προς την κατεύθυνση της σύνθετης κοινωνικο-οικονομικής αντιμετώπισης των προβλημάτων της μακροχρόνιας βιωσιμότητας και της κοινωνικής αποτελεσματικότητας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

Στον επίλογο, λοιπόν, της εισήγησης αυτής αναφέρεται ότι από την μελέτη των επιδράσεων του προσδόκιμου ζωής, της γήρανσης του πληθυσμού, της ανεργίας, της μείωσης των μισθών, την αβεβαιότητα και τους χρηματο-οικονομικούς κινδύνους, την αναιμική ανάκαμψη και τα μέτρα περικοπής των συνταξιοδοτικών παροχών προκύπτει:

  • Η οριακή ισορροπία εισροών-εκροών κατά το 2014-2015 και από το τέλος του 2015 και μετά ανατρέπεται, ακόμη και αυτή η οριακή ισορροπία στο κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
  • Η δημογραφική μεταβολή του πληθυσμού λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και της ταυτόχρονης μείωσης των γεννήσεων (γήρανση του πληθυσμού) συμβάλλει σήμερα στην αύξηση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 15%. Με διαφορετικά σενάρια εκτίμησης της θνησιμότητας αυτή η επιβάρυνση προσεγγίζει το 27% (2050) σε διάστημα εμπιστοσύνης 95%.
  • Οι περικοπές των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εάν δεν συνοδεύονταν από τις συνθήκες και εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας τότε το οριακό έτος στην εξέλιξη των αποθεματικών θα ήταν περίπου το 2025. Η παρατεταμένη και βαθιά ύφεση καθώς και η ανεργία μετατόπισε το οριακό έτος δέκα χρόνια νωρίτερα (2015).
  • Οι δυσμενείς εξελίξεις στην βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα αναδεικνύει την αναγκαιότητα νέου πλαισίου χρηματοδότησης του συνταξιοδοτικού συστήματος με την ανεύρεση νέων πόρων εκτός του Κρατικού Προϋπολογισμού (αύξηση αντικειμενικών αξιών δημόσιας περιουσίας, τυχερά παιχνίδια, κερδοφορία Τραπεζών και δημόσιων επιχειρήσεων, κρατικές προμήθειες, δημόσια έργα, καζίνο, κλπ. ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, 2010) με στόχο την μακροχρόνια οικονομική βιωσιμότητα και κοινωνική αποτελεσματικότητα του ΣΚΑ.
Α.Τ
Newsroom ΔΟΛ

Read more...