Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πρώην σοσιαλιστές και αριστεροί, στην εκδήλωση των "58"...





ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
Καρφίτσα δεν έπεφτε στο Ακροπόλ, όπου πραγματοποιήθηκε απόψε η συνάντηση στελεχών της Κεντροαριστεράς που πρεσβεύουν την ανασυγκρότηση της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης, με τη σύμπλευσή τους να έχει ως πρώτο στόχο την...

κοινή κάθοδο στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στο Ακροπόλ ξεχώρισαν οι: Κώστας Σημίτης, Γιώργος Καμίνης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι πρώην υπουργοί: Παρασκευάς Αυγερινός, Νίκος Χριστοδουλάκης, Τάσος Γιαννίτσης, Σταύρος Μπένος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και Κώστας Σκανδαλίδης.

Επίσης ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου και ο Απόστολος Δοξιάδης, ο Παντελής Καψής, ο Γρηγόρης Ψαριανός ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Νίκος Μπίστης, ο συνταγματολόγος Νικόλαος Αλιβιζάτος, ο Γιάννης Μανιάτης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου,ο Συμεών Κεδίκογλου ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Γιώργος Παγουλάτος, ο Παύλος Χρηστίδης (γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ), ο Κώστας Σπηλιώπουλος, ο Οδυσσέας Κωνταντινόπουλος, ο Ανδρέας Μακρυπίδης, η Αθηνά Δρέττα, η Σούλα Μερεντίτη, η Θάλεια Δραγώνα, ο Δημήτρης Λιτζέρης, ο Γεράσιμος Γεωργάτος, ο Γιώργος Δρυς, ο Ναπολέων Μαραβέγιας, η Άτζελα Γκερέκου, η Τόνια Αντωνίου, ο Θοδωρής Τσίκας και ο Αντώνη Λιάρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, καταχειροκροτήθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στην εκδήλωση της «Κίνησης των 58», είπε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να συσπειρωθούν όλοι, κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα, όλοι όσοι πιστεύουμε σε αυτές τις αρχές, που σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκφράζουν οι Ευρωπαίοι Δημοκράτες και Σοσιαλιστές, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Έχουμε μπροστά μας μία εξαιρετική ευκαιρία τώρα, μία ευκαιρία διπλή: των δημοτικών εκλογών, μπορούμε να στηρίξουμε τα πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών, τα πιο προοδευτικά και δημιουργικά. Και έχουμε, φυσικά, και τις ευρωπαϊκές εκλογές. Όλοι μπορούμε να συστρατευτούμε στο μεγάλο ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του οποίου μέλος βέβαια είναι, εδώ και χρόνια, το ΠΑΣΟΚ. Άρα στηρίζουμε την «Κίνηση των 58», στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή».



Στο «Ακροπόλ» δεν βρέθηκε ο Φώτης Κουβέλης, που έχει εκφράσει την αντίρρησή του σε όποιο ενδεχόμενο σύμπραξης με το «ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου».

Στην εκδήλωση μεταδόθηκαν μηνύματα στήριξης της προσπάθειας από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα, ενώ η Συντονιστική Γραμματεία στοχεύει στην επιτυχία της εκδήλωσης, ως ένα πρώτο μόνο βήμα για την …συνέχεια.

Η Ιδρυτική Συνέλευση της Κίνησης έχει προσδιοριστεί χρονικά για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος οργάνωσης ως τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Στ. Τζουμάκας: Οι παράγοντες του συτήματος λογαριάζουν χωρίς τον προοδευτικό κόσμο

«Οι παράγοντες του συστήματος της διαπλοκής και των μεταλλαγμένων πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων τρέφουν αυταπάτες και λογαριάζουν χωρίς τη θέληση του προοδευτικού κόσμου .Θεωρούν δε ορισμένοι εξ αυτών ότι ένα νέο πλυντήριο θα τους διασώσει ..Η παρασιτική ολιγαρχία τρίβει τα χέρια της ,οι καναλάρχες επίσης. Το ίδιο και η στρατευμένη δημοσιογραφία καθώς επίσης και οι ελάχιστες, ευτυχώς, διατεταγμένες εταιρίες δημοσκοπήσεων. Όλοι οι προαναφερθέντες χορηγοί με το αζημίωτο ,έχουν ήδη τεθεί στην υπηρεσία των μ α ν δ α ρ ί ν ω ν του σ υ σ τ ή μ α τ ο ς», είπε ο πρώην υπουργός Στέφανος Τζουμάκας σχολιάζοντας την αποψινή εκδήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: