Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πλήθος στοιχείων Απειλές, ορκωμοσία νεοσύλλεκτων και ναζιστικοί χαιρετισμοί στο υλικό για τη ΧΑ


Απειλές, ορκωμοσία νεοσύλλεκτων και ναζιστικοί χαιρετισμοί στο υλικό για τη ΧΑ
Ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μεταφέρεται στον εισαγγελέα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Πακτωλός στοιχείων στο DVD που παρέλαβαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με ανατριχιαστικά βίντεο και απειλές από ορκωμοσία νέων μελών, αλλά και ομιλία του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, που ομολογεί τη ναζιστική του ιδεολογία.

Σε καφενείο μάλιστα όπου προεκλογικά μιλάει σε φίλους της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται να λέει: «Άσε τους να λένε ότι είμαστε ναζιστές, θα τους τελειώσουμε...»

Άλλο βίντεο από ορκωμοσία μελών της οργάνωσης, με παρόντες τους Ν. Μιχαλολιάκο και Γ. Γερμενή, εμφανίζει νεοφώτιστο να λέει: «Αυτοί που λένε ότι ταλαντεύονται μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς θα πρέπει να ξέρουν ότι σε λίγο θα ταλαντεύονται κρεμασμένοι...»

Το Βήμα δημοσιεύει σήμερα φωτογραφία από συγκέντρωση με ανήλικα για μαθήματα ιστορίας, τα οποία εμφανίζονται να είναι κάτω των 10 χρόνων. Άλλη φωτογραφία αποστράτου -εκλιπόντος σήμερα- δείχνει ταξίαρχο ε.α. να χαιρετάει ναζιστικά. 

Δηλώνουν ναζιστές

Υλικό που χρειάζεται ώρες για να το μεταγράψει κανείς βρίσκεται πλέον στα χέρια των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου. Περιέχεται τόσο φωτογραφικό υλικό όσο και βίντεο με ομολογία στελεχών, ακόμα και του αρχηγού Ν.Μιχαλολιάκου ότι «είναι ναζιστές» και ότι «όλοι πρέπει να σκοτώσουν έναν εβραίο μέσα τους»

Το πλούσιο αρχειακό υλικό από εκδηλώσεις στο Γύθειο, στις Θερμοπύλες, αλλά και από επεισόδια με αστυνομικούς και «αγνώστους» κουκουλοφόρους, οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή πρωταγωνιστούν σε συμπλοκές με αντιεξουσιαστές, αφήνουν άναυδο και τον πλέον ευφάνταστο σεναριογράφο.

«Η ξανθιά του ΣΥΡΙΖΑ»

Ιδιαίτερα σοκάρουν τα υλικά του κόμματος από την ελληνική Βουλή. Εκτός από τις ερωτήσεις του κόμματος στοχοποιούν και συναδέλφους τους, όπως τη βουλευτή Ρένα Δούρου, της οποίας εμφανίζουν το βιογραφικό και την έχουν φακελώσει κανονικά με τον τίτλο «η ξανθιά του ΣΥΡΙΖΑ».

Φωτογραφίες υπάρχουν και από την κοινοβουλευτική δράση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αλλά και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δημοσιογράφων. Σε περίοπτη θέση στο αρχείο Μιχαλολιάκου υπάρχει πρωτοσέλιδο των Νέων, όπως αποκαλύπτει σήμερα Το Βήμα από το ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο πλέον αποτελεί μέρος της δικογραφίας.

Από την ορκωμοσία

Ιδιαίτερα σοκαριστική είναι η ορκωμοσία νέων μελών, όπου φαίνεται ότι ο καθένας στην ομιλία του εξηγεί γιατί μπήκε στη Χρυσή Αυγή και φωνάζει το σύνθημα «Αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή».

«Αυτοί που γκρινιάζουν και δεν σηκώνονται από τον καναπέ είναι σκουλήκια και σαν σκουλήκια θα τους πατήσουμε κάτω...» Στην ορκωμοσία φαίνεται διάκοσμος της αίθουσας με ναζιστικά σύμβολα.

Άλλο βίντεο με ομιλία του Ν.Μιχαλολιάκου σε καφενείο εμφανίζεται εκείνος να λέει: «Μας λένε ότι είμαστε ναζιστές. Ας λένε ό,τι θέλουν, εμάς στόχος είναι να τελειώνουμε με όλους αυτούς μια και καλή. Να τους τελειώνουμε...»

Σε άλλη ομιλία του προεκλογικά το 2012 συνιστά ψυχραιμία για να «μη στηθεί καμία προβοκάτσια με 5-6 νεκρούς και πούνε ότι τους σκότωσαν από τη Χρυσή Αυγή...»

Και ανήλικα...

Στο υλικό υπάρχουν επίσης φωτογραφίες από ανήλικο που χαιρετάει ναζιστικά, όλων των ειδών τα ναζιστικά σύμβολα, αλλά και συγκεντρώσεις ναζί του εξωτερικού, που υμνούν τον Χίτλερ με τεράστια πανό. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι από τη Γερμανία, αφού τα πανό είναι γραμμένα στα γερμανικά.

Παράλληλα υπάρχουν πολλά κείμενα και από την Ελλάδα, τόσο σπάνια από συλλογές φιλοναζί, αλλά και δημοσιεύματα τα οποία κρατούνται για αδιευκρίνιστους λόγους.

Άγιος Παντελεήμονας και εκπαίδευση

Βίντεο από τον Άγιο Παντελεήμονα δείχνουν τη δράση στη συνοικία αυτή. Παράλληλα άπειρες φωτογραφίες επιδεικνύουν την εκπαίδευση των μελών με αληθινά όπλα, ενώ τμήματα ντυμένα στρατιωτικά δείχνουν να ακούνε ομιλία και του Ηλία Κασιδιάρη. Εκτός από τον Ηλ.Κασιδιάρη και άλλος γνωστός βουλευτής εμφανίζεται να σημαδεύει με τη γνωστή πλέον καραμπίνα, που μοιάζει με καλάσνικοφ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: