Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Επίθεση του ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ ομιλία του Δημ. Κουτσούμπα για τα 95 χρόνια του κόμματος

20131208-222402.jpg
Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσμα να εμπιστευθούν και να ψηφίσουν το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές, ακόμη και όσοι δεν συμφωνούν σε όλα τα σημεία μαζί του, απηύθυνε το απόγευμα της Κυριακής στους παρευρισκόμενους στο ΣΕΦ για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, ο Δ. Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα του εορτασμού των 95 χρόνων του ΚΚΕ από την Κομματική Οργάνωση Αττικής, στο ΣΕΦ, γιατί όπως επεσήμανε στον Πειραιά πριν από 95 χρόνια πραγματοποιήθηκε το 1ο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ – που στο 3ο του συνέδριο μετονομάστηκε σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Ο ίδιος έκανε λόγο για 95 χρόνια αγώνων και θυσιών μαζί με μια ιστορική αναδρομή που διέτρεξε διάφορα στάδια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, όπως την περίοδο του φασισμού και της χούντας.
Είπε ότι το ΚΚΕ κάνει την αυτοκριτική του πως τόλμησε και τολμά να μελετά το παρελθόν του, να βγάζει πολύτιμα συμπεράσματα, να διορθώνει τα λάθη του, να επεξεργάζεται τη στρατηγική του.
Οι αντίπαλοί μας, είπε, δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστούν με το ότι το ΚΚΕ άντεξε σε όλες τις καμπές της ταξικής πάλης, και αντέχει.
Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του τόνισε ότι το ΚΚΕ αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο σε σχέση με τη στάση του στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, στη Συνθήκη του Μαάστριχ, την ΟΝΕ και σε αυτό το σημείο χαρακτήρισε την Ε.Ε. «ένωση του κεφαλαίου και σφηκοφωλιά κατά των λαών».
Το ΚΚΕ επιμένει να προειδοποιεί για τον κίνδυνο εμπλοκής της χώρας μας σε νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είπε ο κ. Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει κανείς λογικός άνθρωπος να ξεχνά πως πριν τους δύο προηγούμενους Παγκόσμιους Πολέμους εκδηλώθηκαν μεγάλες, παγκοσμίου χαρακτήρα καπιταλιστικές κρίσεις.
«Αποκαλύπτουμε σχέδια και ταυτόχρονα προετοιμάζουμε το λαό και τη νεολαία να μη χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών» είπε.
Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας του δριμεία κριτική.
«Κι επειδή κάποιοι εξακολουθούν να μας ρωτάνε ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ τους απαντάμε: Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ ακόμα είναι στην αντιπολίτευση και απλώς λιγουρεύεται το Μέγαρο Μαξίμου, πρόλαβε ήδη να δώσει αρκετά δείγματα παλαιο-ΠΑΣΟΚικης γραφής» είπε.
Επίσης πρόσθεσε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτός που θέλει εν ονόματι μάλιστα της αριστεράς να υλοποιεί τις φιλομονοπωλιακές συνταγές διαχείρισης τύπου ΔΝΤ, που διαφημίζει το μοντέλο made in USA. «Δίνει διαπιστευτήρια και μαζεύει συστάσεις από ιδρύματα της πλουτοκρατίας ανά τον κόσμο, όλους αυτούς -τους ίδιους- που έδιναν συστατικές επιστολές στον Γιώργο Α. Παπανδρέου» τόνισε.
Επιπλέον κατήγγειλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εξυμνεί τους ιδρυτές της Ε.Ε. τύπου Κολ και Μιτεράν.
Στο δίλλημα, που όπως είπε κάποιοι θέτουν για το αν είναι το ίδιο μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι δεν πρέπει ο κόσμος να μπερδεύει τις επιμέρους διαφορές τους, «γιατί τέτοιες υπάρχουν και προεκλογικά προβάλλονται ψεύτικα σαν αξεπέραστες για να ξεχαστούν αμέσως μετά, στην αντιλαϊκή υλοποίηση βάρβαρων πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: