Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ο μέσος Συριζαίος σύνεδρος έχει οικογενειακό εισόδημα 1950€...




...και η "Athens Voice" κάνει "μνημονιακή προπαγάνδα".
Τι γραφει το left:
Με υπότιτλο "Πενηντάρης με 2000 ευρώ μισθό", δημοσίευσε η "Athens Voice" την έρευνα που αφορούσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος. Δεν αμέλησε βέβαια, μόλις...
τρεις παραγράφους πιο κάτω να αναφέρει τα πραγματικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το μέσο οικογενειακό εισόδημα των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι 1.950 ευρώ!

Ο καθένας βέβαια αντιλαμβάνεται τον στόχο που εξυπηρετεί αυτή η διαστρέβλωση. Τα 1950 ευρώ οικογενειακό εισόδημα (με το 61% των συνέδρων να ανήκει σε οικογένειες με τουλάχιστον τρία μέλη), μετατρέπονται σε 2000 ευρώ μηνιαίο μισθό και έτσι μπορούν οι, πολέμιοι κατά τα άλλα του λαϊκισμού, μνημονιακοί να παίξουν μπαλίτσα στα social media, διαλαλώντας ότι "έλα μωρέ μιλάνε και οι Συριζαίοι, που ο καθένας βγάζει δύο χιλιάρικα το μήνα".

Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι ο συντάκτης της ιστοσελίδας έκανε μια απροσεξία, λόγω βιασύνης. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με την "Athens Voice", γνωστή μνημονιακή ντουντούκα και αγαπημένο στέκι, ξακουστών για την κοινωνική τους αναισθησία, νεοφιλελεύθερων lifestyle σχολιαστών μάλλον δεν έτυχε: Πέτυχε! Μία πρέζα λάσπης, δύο δόσεις διαστρέβλωσης και μια κουταλιά της σούπας κιτρινισμός και το βγάλανε το ψωμάκι τους και σήμερα.

Ποια δημοσιογραφική δεοντολογία; Το βασικό είναι να μην αλλάξει τίποτα στο πολιτικό και κοινωνικό status quo της χώρας και και για την επίτευξη αυτού του σκοπού τα συστημικά ΜΜΕ έχουν καιρό τώρα πουλήσει την ψυχή τους σε έναν κατακίτρινο διάολο.


Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα

πηγη left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: