Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ένταλμα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας


Σε εκποίηση μέρους της κινητής περιουσίας της, αναγκάζεται να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να πληρώσει τις οφειλές της, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδόθηκαν απόψε στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, το Επαρχιακό Γραφείο του Κτηματολογίου στην Πάφο ενδέχεται από αύριο να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το κοινό, αφού σήμερα εκτελέστηκαν εντάλματα εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για κατάσχεση κινητής περιουσίας.
Τα εντάλματα εκτελέστηκαν μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη ιδιοκτητών ακινήτων, που έχουν απαλλοτριωθεί για την κατασκευή του δρόμου Πάφου -Πόλεως Χρυσοχούς.
Δεν τους έχει ακόμα καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό, παρά την παρέλευση πέραν των τριών ετών από τη δημοσίευση των απαλλοτριώσεων και παρά τη δικαστική απόφαση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στην Πάφο, τα εντάλματα εξασφάλισαν οι δικηγόροι των επηρεαζομένων, μετά την εμφανή αδυναμία της Πολιτείας να καταβάλει τις αποζημιώσεις στους νόμιμους δικαιούχους της γης που έχει απαλλοτριωθεί, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.
Μετά την εξέλιξη αυτή, κατασχέθηκε όλη η κινητή περιουσία του Τμήματος Κτηματολογίου, που θα εκποιηθεί στη συνέχεια, ώστε να καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό.
Η Πολιτεία έχει ήδη καταβάλει πέραν των δύο τρίτων από 140 εκατομμύρια, ποσό που είχε αποφασιστεί για τις απαλλοτριώσεις για το συγκεκριμένο έργο.
πηγή: ΑΠΕ
 enikos.gr

Read more...

Πλήρης αλλαγή στάσης από τον Τσίπρα- Ζητά "επανεξέταση" κι όχι κάταργηση του Μνημονίου



Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΕ, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του Eurogroup απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την παράδοση της δεύτερης διερευνητικής εντολής.

Ο Τσίπρας ολοκληρώνει την αλλαγή της στάσης του, την οποία με πείσμα επισημαίνω τις τελευταίες ημέρες, και ζητά την "επανεξέταση ολόκληρου του πλαισίου της...


...υπάρχουσας στρατηγικής" κι όχι την κατάργηση του Μνημονίου.

Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι το Μνημόνιο είναι "πολιτικά απονομιμοποιημένο" και ξεχνά τα περί νομικής του καταγγελίας.

Αναλυτικά η επιστολή προς τους Χέρμαν βαν Ρομπάι, Ζοζέ Μπαρόζο, Μάριο Ντράγκι και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ:

«Σας στέλνω αυτή την επιστολή μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε σε μένα, ώστε να διακριβώσω τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. Η επιστολή αυτή ακολουθεί προηγούμενη, που είχα αποστείλει στις 21 Φεβρουαρίου.

» Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο Συνεννόησης/Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής το οποίο συνυπέγραψαν η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου και οι αρχηγοί των δύο πολιτικών κομμάτων που είχαν εγγυηθεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης εκείνης. Και τα δύο αυτά κόμματα κατέγραψαν απώλεια, περίπου, 3,5 εκατομμύριων ψήφων, αθροίζοντας ποσοστό 33,5% των συνολικών ψήφων.


» Παρακαλούμε σημειώστε ότι, πριν από αυτό, το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ είχε ήδη απονομιμοποιηθεί όσον αφορά την οικονομική αποτελεσματικότητά του. Αλλά δεν είναι μόνο ότι το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ απέτυχε στην επίτευξη των ίδιων του των στόχων. Είναι, επίσης, ότι έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει τις δομικές ανισορροπίες και ανισότητες της ελληνικής οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαινε όλα τα τελευταία χρόνια τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας. Όλες οι κυβερνήσεις, που συνεργάζονται στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγνόησαν τις προτάσεις μας για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.


» Παρακαλούμε σημειώστε επίσης ότι, εξαιτίας των πολιτικών του Μνημονίου Συνεννόησης/ ΜΟΧΠ, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης η οποία το 2012 διανύει το πέμπτο διαδοχικό έτος βαθιάς ύφεσης.


» Επιπλέον, το πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων (PSI) έχει αποτύχει να διασφαλίσει με αξιόπιστο τρόπο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ της Ελλάδας. Η λιτότητα δε μπορεί με κανένα τρόπο να είναι η θεραπεία στην ύφεση. Είναι λοιπόν επιτακτική η άμεση, κοινωνικά δίκαιη, αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας.


» Πρέπει επειγόντως να διασφαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό, οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να αντιστρέψουμε τη λιτότητα και την ύφεση. Γιατί πέραν της έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης, η συνέχεια της εφαρμογής του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί την οικονομία στην καταστροφή, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης. Η εσωτερική υποτίμηση τείνει να οδηγήσει σε κρίση ανθρωπιστική.


» Συνεπώς οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.


» Το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών βρίσκεται υπό την απειλή αυτών των καταστροφικών επιλογών. Είναι βαθιά η πίστη μας ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι ευρωπαϊκό, και άρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να βρεθεί η λύση .»

 parapolitiki.

Read more...

Ο Καμμένος για τον Κουβέλη


"Aντικατέστησαν τον Καρατζαφέρη με τον Κουβέλη οι συγκυβερνήτες", έγραψε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας λίγο αργότερα, "Θα είμαι απέναντι στην νέα συγκυβέρνηση του μνημονίου".

enikos.gr

Read more...

Πάει…χάλασε και η Μέρκελ

Λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την Ελλάδα, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σλαβική υπηρεσία της Deutsche Welle μετά τη συνάντησή της με τον Σλοβένο πρωθυπουργό Γιάνεζ Γιάνσα. Η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι έχει συζητήσει το θέμα επανειλημμένα και με τις δύο πλευρές χωριστά και τόνισε ότι η Γερμανία θέλει να βοηθήσει.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιάνσα δήλωσε στην Deutsche Welle ότι η χώρα του στηρίζει την ευρωατλαντική προοπτική όλων των χωρών των Βαλκανίων και τόνισε ότι θα λυπηθεί εάν τα Σκόπια δεν καταφέρουν ούτε στην προσεχή Σύνοδο του ΝΑΤΟ να ενταχθούν στη Συμμαχία. Ανέφερε μάλιστα ότι η ΠΓΔΜ περιμένει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2005, ενώ στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου της δόθηκε η υπόσχεση για ένταξη στην επόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. «Η αναβολή αυτή επηρεάζει την εσωτερική πολιτική κατάσταση. Συνιστά κοινό συμφέρον να υπάρξει λύση και αναμένουμε ευελιξία και από τις δύο πλευρές», δήλωσε, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο ίδιος δεν μπορεί να βοηθήσει στο ζήτημα της ονομασίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η Ελλάδα μπορεί σε αυτή την περίοδο να ασχοληθεί με το ζήτημα, δήλωσε: «Θεωρώ ότι επίλυση του ζητήματος της ονομασίας δίχως την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει! Αυτό σημαίνει ξανά και ξανά συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών. Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει. Μέχρι τώρα, δυστυχώς, δεν υπήρξε συμφωνία. Επιθυμούμε να εξευρεθεί λύση».
 .enikos.gr

Read more...

''Ο λαός θα πει την τελευταία λέξη''


''Σαν έτοιμοι από καιρό, ο αρχιτέκτονας της μνημονιακής πολιτικής κος Βενιζέλος και το αριστερό του δεκανίκι κος Κουβέλης ανέλαβαν να λύσουν το πρόβλημα της… ακυβερνησίας της χώρας, προτείνοντας ''οικουμενική κυβέρνηση'' που ουσιαστικά θα αναλάβει να συνεχίσει την πολιτική του Μνημονίου'', αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σχετικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ προς τον Φώτη Κουβέλη και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Διαβάστε την ανακοίνωση:
''Ο λαός θα πει την τελευταία λέξη!
Σαν έτοιμοι από καιρό, ο αρχιτέκτονας της μνημονιακής πολιτικής κος Βενιζέλος και το αριστερό του δεκανίκι κος Κουβέλης ανέλαβαν να λύσουν το πρόβλημα της… ακυβερνησίας της χώρας, προτείνοντας «οικουμενική κυβέρνηση» που ουσιαστικά θα αναλάβει να συνεχίσει την πολιτική του Μνημονίου! Είτε για 2 χρόνια, είτε για 3 χρόνια, με διαφοροποιήσεις ή μη, κάποιοι προσπαθούν να αναστήσουν τα Μνημόνια που ο λαός έστειλε στο καλάθι των αχρήστων.
Μπροστά στη λαϊκή οργή που σάρωσε την πολιτική των δανειακών συμβάσεων, της Τρόικας και της ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν, νέες κυβερνήσεις Τσιριμώκων ετοιμάζονται από τους πρόθυμους του κεφαλαίου.
Οι «υπεύθυνες» δυνάμεις του τόπου δεν θέλουν να αφήσει τον λαό «ακυβέρνητο», προφασίζονται… Δεν είναι ακυβερνησία, είναι η απόφαση του λαού να ξεφορτωθεί την Τρόικα και τα κατοικίδιά της. Δεν θέλουν να κινδυνεύσει να βγει η χώρα από το ευρώ, λένε… Αυτό που τους φοβίζει είναι η απόφαση των εργαζόμενων να πάνε κόντρα στις «νουθεσίες» της Μέρκελ και του Τόμσεν, να πάψουν να φοβούνται το ΔΝΤ και την ΕΕ, να πάψουν να δέχονται τις ανθρωποθυσίες στο βωμό της «ευρωπαϊκής οικογένειας».
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επαναλαμβάνει τη θέση της ότι κάθε απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης στην βάση της πολιτικής του Μνημονίου, κάθε διαχειριστικής αντιλαϊκής συγκυβέρνησης, συνιστά πραξικόπημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί και να σαρωθεί από ένα λαϊκό ξεσηκωμό.
Σε περίπτωση που οι διεργασίες για μια τέτοια κυβέρνηση δείχνουν να προχωρούν τις επόμενες μέρες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλο το λαό να βγει στο δρόμο και στις πλατείες για να τις εμποδίσει, καλεί όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς να συμμετάσχουν και να οργανώσουν από κοινού ένα πλατύ λαϊκό κίνημα που θα ανατρέψει τα σχέδια του κεφαλαίου.
Την Κυριακή έγινε ένα πρώτο βήμα. Ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι ο μόνος που μπορεί να σαρώσει τα Μνημόνια και όσους προσπαθούν να τα νεκραναστήσουν!''
 enikos.gr

Read more...

Σημαντικά ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέο γκάλοπ

Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση

 
 
Με την αυτοδυναμία «φλερτάρει» ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της εταιρείας Marc σε δείγμα 1.021 νοικοκυριών πανελλαδικά με τηλεφωνικές ερωτήσεις την περίοδο 8-9 Μαΐου, όπου παρουσιάζεται να λαμβάνει ποσοστό 27%. Οριακή άνοδο εμφανίζει και η ΝΔ που δείχνει να φτάνει στο 20% ενώ σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ που παλεύει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες για την τρίτη θέση.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας για τον ALPΗΑ, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να είναι πλέον μη «αντιμετωπίσιμος» ενώ ο δικομματισμός βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οριστική κατάρρευση.

Αναλυτικότερα τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου χωρίς λευκά και άκυρα είναι:

    ΣΥΡΙΖΑ: 23,2%
    ΝΔ: 19,6%
    ΠΑΣΟΚ: 12,5%
    Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10,6%
    ΚΚΕ: 6%
    Χρυσή Αυγή: 5,9%
    ΔΗΜΑΡ: 5%

Ενώ η πρόθεση ψήφου, συμπεριλαμβανομένων των αναποφάσιστων είναι η εξής: 

    ΣΥΡΙΖΑ: 23,6%
    ΝΔ: 17,4%
    ΠΑΣΟΚ: 10,8%
    Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8,7%
    ΚΚΕ: 6%
    Χρυσή Αυγή: 4,9%
   ΔΗΜΑΡ: 4,2%
   Αναποφάσιστοι: 11,8%

Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι το 53,1% των πολιτών δεν έμεινε ευχαριστημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με το 46.9% που ικανοποιήθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών.
 protothema.gr


Read more...

Μήνυμα στον Τσίπρα


Συγχαρητήριο μήνυμα προς το ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε το Κόμμα Σοσιαλισμού και Ελευθερίας της Βραζιλίας, για την ''πολιτική νίκη του κόμματος και του ελληνικού λαού, στις εκλογές της 6ης Μαϊου''.
Διαβάστε την επιστολή:
Αγαπητέ σύντροφε, Αλέξη Τσίπρα
 Εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος Σοσιαλισμού & Ελευθερίας (PSOL), θα ήθελα να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την πολιτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού στις εκλογές της 6ης Μαϊου. Θεωρούμε ότι η νίκη σας ενάντια στην τρόικα, τα Μνημόνια και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι μια νίκη όλων των λαών του κόσμου. Στη Βραζιλία και τη Λατινική Αμερική η νίκη σας δίνει έμπνευση στον αγώνα μας ενάντια στα μονοπώλια, τους τραπεζίτες και τον ιμπεριαλισμό.
 Την προηγούμενη δεκαετία, στην ήπειρό μας οι λαοί αντιμετώπισαν παρόμοιες προκλήσεις: την αναγκαιότητα να ηττηθούν τα νεοφιλελεύθερα σχέδια και οι νεοφιλελεύθεροι θεσμοί. Είμαστε σίγουροι, ότι οι λαοί σε ολόκληρη την ήπειρο είναι αλληλέγγυοι με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό. Το PSOL επιθυμεί να αναπτύξει ισχυρές σχέσεις με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΥΝ και μπορούμε να πούμε, βάσει των επαφών που είχαν οι σύντροφοί μας πρόσφατα στην Αθήνα αλλά και της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στις δράσεις που οργανώσαμε τα τελευταία χρόνια, ότι είμαστε αδελφά κόμματα.

Ζήτω ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ!
Ζήτω ο ελληνικός λαός!
Ζήτω ο σοσιαλισμός!
 enikos.gr

Read more...

«Καρφί» Πάγκαλου και στον Βενιζέλο: Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί παίζουν θέατρο...



Έχει παρατηρηθεί ουκ ολίγες φορές ότι όποιος αποχωρεί από το πολιτικό σκηνικό, «λύνει» ενίοτε τη γλώσσα του.
Διόλου τυχαία λοιπόν ο Θεόδωρος Πάγκαλος έπειτα και από τον καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που δεν συμμετείχε ως υποψήφιος «αφέθηκε» σε......
κολακευτικές δηλώσεις για τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι παίζει θέατρο αναφερόμενος στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «οι πολιτικοί αρχηγοί είναι προφανές ότι παίζουν θέατρο, μηδενός εξαιρουμένου»!

Σε μερικούς μήνες θα έχει καταρρεύσει το σύστημα που εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα και καθόμαστε και συζητάμε για το ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε εξαπολύοντας (δευτέρη) επίθεση στον Βαγγέλη Βενιζέλο ο οποίος λίγο νωρίτερα μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος έκανε λόγο για αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ...


newpost.gr


Read more...

Κίνδυνο ακόμη και πραξικοπήματος σε πιθανή έξοδο από το ευρώ βλέπει ο Κον-Μπεντίτ

«Δραματική επιδείνωση» της κατάστασης


O Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ ζητά «μήνυμα ελπίδας» προς την Ελλάδα
O Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ ζητά «μήνυμα ελπίδας» προς την Ελλάδα   (Φωτογραφία:  Reuters )


Παρίσι
Κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα διαβάζει στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής ο ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, υποστηρίζοντας πως σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη το βιοτικό επίπεδο θα επιδεινωνόταν δραματικά και θα υπήρχε ο κίνδυνος πραξικοπήματος.

«Χρειάζεται να δοθεί ένα μήνυμα ελπίδας» από την Ευρώπη, τόνισε ο ευρωβουλευτής. «Εάν οι Έλληνες αφεθούν μόνοι τους, υπάρχει το ρίσκο πραξικοπήματος» είπε σε συνέντευξή του στη γαλλική Monde.

Σε περίπτωση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, υποστήριξε,  «η πτώση του βιοτικού επιπέδου θα είναι ακόμη πιο δραματική. Κανείς δεν ξέρει πώς η χώρα αυτή θα λειτουργήσει με νέες δραχμές».

Σχετικά με τις διευρευνητικές εντολές στην Αθήνα για το σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ. Κον Μπεντίτ εκτίμησε ότι πρέπει να βρεθεί «μία πόρτα διεξόδου» για συνομιλίες με τα κόμματα της Αριστεράς, περιλαμβανομένων και των πιο ριζοσπαστικών, ώστε να τη

Έτσι, υποστηρίζει, οι δυνάμεις θα κατανοήσουν ότι πρέπει να σεβαστούν τις υπάρχουσες δεσμεύσεις, επιτρέποντας στην Ελλάδα να μείνει στο κοινό νόμισμα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Γιάννης Πανούσης: «Συγκυβέρνηση μόνο αν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ»...



Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ απέκλεισε συνεργασία μόνο με το ΠαΣοΚ και τη ΝΔ...
Απέκλεισε ο βουλευτής A' Αθήνας της ΔΗΜΑΡ κ. Ι. Πανούσης το ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής συνεργασίας του κόμματος του με το ΠαΣοΚ και τη Νέα Δημοκρατία, εάν δεν...
συμμετέχει σε αυτήν και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι δηλώσεις του κ. Πανούση έγιναν στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Θα ήταν εκτρωματικό να εμφανιστεί ένα τέτοιο σενάριο των δυο κομμάτων, που καταψηφίστηκαν και ημών, που πάμε να μπούμε σε μια καταστροφική δίνη. Εγώ είπα ότι είμαι υπέρ αυτής της λύσης, με αυτονοήτως τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα», δήλωσε ο βουλευτής.

Ο Γιάννης Πανούσης πάντως σημείωσε ότι οι εκλογές πρέπει να αποφευχθούν: «Έχει καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές; Ότι ο λαός τιμώρησε, αλλά τώρα ελέγχει την σοβαρότητά μας και την ευθύνη μας;». Εξέφρασε τέλος την ευχή, «στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας θα αναγκαστούν να μιλήσουν πιο υπεύθυνα, διότι εκεί δεν έχουν ακροατήριο, πρέπει να αποφασίσουν προς τα πού πάνε. Και το παιχνίδι που κάνουν ποιος θα χρεώσει σε ποιον τις εκλογές, εκεί δεν έχει νόημα. Αυτά είναι επικοινωνιακά κόλπα»...


Read more...

Στην μπουζού... οι δύο επίορκοι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης...


Στη φυλακή οδηγήθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που αντιμετώπιζαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της εκβίασης, της σύστασης και συμμορίας και της δωροδοκίας.
Πρόκειται για ...
έναν 58χρονο και μία 56χρονη, οι οποίοι υπηρετούν στο τμήμα προγραμματισμού και ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης. Και οι δύο συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή καθώς φέρονται να εκβίαζαν ιδιοκτήτη ξενοδοχείου ζητώντας του χρήματα, προκειμένου να προωθήσουν την κοινοτική οικονομική ενίσχυση που είχε ζητήσει και εκκρεμούσε από το 2009.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, οι δύο υπάλληλοι φέρονται να του ζήτησαν ως προμήθεια το 10% της επιχορήγησης ύψους 3 εκατ. ευρώ που είχε εγκριθεί από το 2009 για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου του. Ύστερα, όμως, από «παζάρια» το ποσό κατέβηκε από τις 300.000 στις 120.000 ευρώ.

Οι δύο υπάλληλοι συνελήφθησαν αφού παρέλαβαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 10.000 ευρώ, τα οποία φέρεται ότι ήταν η προκαταβολή που ζητούσαν.

Ήταν το δεύτερο «κρούσμα» δωροδοκίας στο υπουργείο Ανάπτυξης μέσα σε διάστημα περίπου δυο μηνών. Τον περασμένο Μάρτιο είχαν συλληφθεί για δωροδοκία και εκβίαση δύο ακόμη υπάλληλοι του συγκεκριμένου υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στις απολογίες τους, ενώπιον του ανακριτή, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, επιχειρώντας να ρίξουν ο ένας την ευθύνη στην άλλη.

Μάλιστα, η 56χρονη είχε υποστηρίξει ότι είχε δανείσει χρήματα στο συνάδελφό της ο οποίος της τα επέστρεψε. Έτσι, όπως είχε υποστηρίξει δεν γνώριζε την προέλευση των χρημάτων και ότι αυτά ήταν προσημειωμένα...

http://planet-greece.blogspot.


Read more...

«Ο κ. Αντώναρος εκφράζει μόνο τον εαυτό του!»



«Ο κ. Αντώναρος εκφράζει μόνο τον εαυτό του!»
Μείζον ζήτημα δημιουργούν οι συνεχιζόμενες αναρτήσεις στο twitter του κ. Ευάγγελου Αντώναρου ο οποίος έχει αρχίσει να ξεπερνάει τα όρια της καλόπιστης κριτικής για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα κορυφαία στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι ο κ. Αντώναρος έχει αρχίσει να γίνεται υβριστικός και λίαν συντόμως θα καταστεί επικίνδυνος.

Την ίδια ώρα δημοσιεύματα (και δικαίως) συνδέουν τις πρωτοβουλίες του κ. Αντώναρου με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Γιατί είναι γνωστό ότι ο πρώην βουλευτής έχει συνδέσει την πολιτική του πορεία με τον πρώην πρωθυπουργό αφού θήτευσε ως εκπρόσωπος Τύπου της τελευταίας κυβέρνησης του.

Το newpost.gr επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Καραμανλή θέτοντας ευθέως το ερώτημα. Εάν δηλαδή οι απόψεις του κ. Αντώναρου απηχούν και τις απόψεις του κ. Καραμανλή.

Η απάντηση ήταν απόλυτα σαφής: «Ο κ. Αντώναρος εκφράζει τον εαυτό του. Ο κ. Καραμανλής είναι εντελώς αντίθετος με αυτές τις πρακτικές αλλά και αυτού του είδους τις αναλύσεις. Εάν θέλει να μιλήσει ξέρει να το κάνει μόνος του και δεν χρειάζεται κανενός είδους μεσάζοντες».


Πάνος Ρασσιάς
 http://newpost.gr

Read more...

Χρυσαυγίτης ελεγκτής σε τρόλει: «Εγέρθητω, ρε, εδώ είναι Ελλάδα»


Ωρα 1 το μεσημέρι και στη γραμμή του τρόλεϊ 13 στην Ακαδημίας μπαίνει ο ελεγκτής. Για καλή τους τύχη δύο νεαροί Μπαγκλαντεσιανοί μάλλον, που έχουν μπει στο τρόλεϊ χωρίς εισιτήριο δέχονται την προσφορά δύο κυριών που τους δίνουν από τα δικά τους. Αλλά, φεύ, το ακυρωτικό μηχάνημα έχει ήδη κλείσει με την εμφάνιση του ελεγκτή, με αποτέλεσμα και άλλοι επιβάτες – αλλοεθνείς και ημεδαποί – οι οποίοι κρατούσαν τα μαγικά χαρτάκια στα χέρια να μην προλάβουν να τα «χτυπήσουν» για να αποφύγουν το τσουχτερό πρόστιμο των 75 ευρώ ως λαθρεπιβάτες.
Παρόλα αυτά ο ελεγκτής αδιαφορεί για τους… παράνομους Ελληνες και στρέφει σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη του ελέγχου όλο το ενδιαφέρον του στους δύο νεαρούς από το Μπαγκλαντές. Οι διαθέσεις του είναι άγριες και στην πρώτη λέξη που ξεστομίζει οι επιβάτες παγώνουν: «Εγέρθητω, ρε. Εδώ είναι Ελλάδα» ουρλιάζει και αρχίζει να τους σπρώχνει προς τη μεσαία πόρτα του τρόλεϊ από το βάθος όπου βρίσκονταν.
Μια επιβάτης, η οποία επίσης δεν είχε προλάβει να ακυρώσει το εισιτήριό της, επιπλήττει τον ελεγκτή για τη συμπεριφορά του και τον ακολουθεί, όπως και μια ακόμα γυναίκα, στη στάση που κάνει το τρόλεϊ απέναντι από τη Βουλή. Κατεβαίνουν όλοι, ο ελεγκτής, οι αλλοδαποί και οι δύο γυναίκες. Δίπλα είναι σταθμευμένη μια κλούβα των ΜΑΤ, όπως πάντα σε εκείνο το σημείο. Η γυναίκα που είχε αντιδράσει λέει στον ελεγκτή ότι θα του κάνει μήνυση.
Αλλά ο ελεγκτής επιμένει. Στην παρατήρηση, ενώπιον των ανδρών των ΜΑΤ, ότι δεν έχει δικαίωμα να σηκώνει χέρι πάνω σε κανέναν επιβάτη και να μιλά κατ’ αυτόν τον τρόπο δηλώνει επί λέξει, φωνάζοντας πάντα: «Eγώ είμαι φασίστας και Χρυσή Αυγή και θα μιλάω όπως θέλω και θα κάνω ό,τι θέλω».
Επειτα από μια λογομαχία τουλάχιστον 10 λεπτών, όπου ο ελεγκτής συνέχιζε να εκθειάζει τον φασισμό, χωρίς να ξεχνά και να χερονομεί κάθε λίγο απειλητικά στους μετανάστες – και αφού είχαν αρχίσει να αντιδρούν και άλλοι που μαζεύονταν, όπως ένας ταξιτζής που σταμάτησε και του φώναξε ότι θα έπρεπε να ντρέπεται, αυτό το επεισόδιο έληξε. Ο ελεγκτής παράτησε τους μετανάστες και έφυγε, έφυγαν και οι μετανάστες. Εμειναν πίσω να συζητούν οι περαστικοί ότι ο ελεγκτής θα έπρεπε να διωχθεί όχι μόνο πειθαρχικά αλλά και ποινικά.
Σ.σ.: όσον αφορά το «αδίκημα» της κακοποίησης της ελληνικής γλώσσας, αυτό δεν είναι αρμοδιότητας των δικαστηρίων.
 Αννα Μήτρου/ ΒΗΜΑ
 http://papaioannou.

Read more...

Οικουμενική κυβέρνηση με δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα πρότεινε ο Φ.Κουβέλης

Μετά τη συνάντηση με Βενιζέλο


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με φερέγγυα πρόσωπα που θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας, πρότεινε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Προτείνω συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη, η οποία θα κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη» είπε και κάλεσε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να έχει δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι βασικοί της στόχοι θα πρέπει να είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

«Δεν διεκδικούμε τίποτα πέραν από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση» κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

“Είχαμε προτείνει αναδιάρθρωση από την αρχή αλλά δεν ήθελε η Μέρκελ!”

Το 2010 έλεγε ότι θα ήταν καταστροφική, τώρα λέει…

 

 
Υπό τον τίτλο: «Έτσι απέτυχε το σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα», η εφημερίδα Wall Street Journal κάνει μία αναδρομή στο πως ξεκίνησε η ελληνική κρίση μέχρι τις πρόσφατες εκλογές επισημαίνοντας ορισμένους από τους λόγους αποτυχίας του σχεδίου διάσωσης της χώρας.

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει επίσης διαλόγους Ελλήνων αξιωματούχων με Ευρωπαίους όπως, του Γ. Παπανδρέου και της Ανγκέλα Μέρκελ όπου η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας του είχε πει ότι «το πρόγραμμα διάσωσης θα πρέπει να είναι τόσο απεχθές ώστε να μη θελήσει κανείς στο μέλλον να το ακολουθήσει».
Ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να είχε δηλώσει ότι «ήταν μία σχεδόν ακατόρθωτη αποστολή».
«Hταν ένα… mission impossible», φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να δήλωσε ο «άτυχος» όπως τον χαρακτηρίζει, πρωθυπουργός που διαπραγματεύτηκε την αρχική διάσωση της χώρας και εν συνεχεία απομακρύνθηκε από το κόμμα του.

Αυτό που προκαλεί πάντως τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται να έχει προτείνει εξ αρχής την αναδιάρθρωση χρέους και, παρόλο που ο Στρος – Καν ήταν θετικός, την ιδέα την απέρριπταν οι Γερμανοί.

“Και εγώ θα ήθελα να κόψω το χρέος μου στα δύο”, λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι του είπε η Άνγκελα Μέρκελ, σχετικά με το θέμα για το οποίο, μάλιστα, το δημοσίευμα της WSJ εμφανίζει αναφέρει ότι ο οίκος Lazard, που συμβούλευε την κυβέρνηση τότε, είχε τονίσει ότι χρειαζόταν η αναδιάρθρωση.

Ωστόσο, ποιος δεν θυμάται τις δηλώσεις τόσο του Γ. Παπανδρέου όσο και του Γ. Παπακωνσταντίνου που είχαν δαιμονοποιήσει την αναδιάρθρωση του χρέους εκείνη την περίοδο;

Παραθέτουμε εδώ αποσπάσματα από μία μόνο χαρακτηριστική συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού. Ήταν στις 15 Νοεμβρίου του 2010 στη γαλλική Le Figarο, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωνε: «Το σενάριο αυτό αποκλείεται. Θα ήταν καταστροφικό για τους Έλληνες πολίτες δεδομένης της θυσίας που γίνεται για να διορθωθούν τα δημόσια οικονομικά της χώρας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι  «θα ήταν επίσης καταστροφικό για την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη και το ευρώ».

Διαβάστε εδώ  το σχετικό ρεπορτάζ που είχε δημοσιευθεί στις 15 Νοεμβρίου του 2010

Η πρόσκληση με Σαμαρά από Μέρκελ
Σε άλλο σημείο, το δημοσίευμα αναφέρει ότι, στις 23 Ιουνίου, η Μέρκελ κάλεσε στις Βρυξέλλες τον Α. Σαμαρά. Για τρεις ώρες προσπαθούσε να τον πείσει να στηρίξει το πρόγραμμα. Ο Σαμαράς απάντησε ότι το πρόγραμμα είναι καταδικασμένο να αποτύχει και τότε θα χρειαστεί ένα plan B, όπως είπε το οποίο «πιστεύω ότι είμαι ο μόνος που μπορώ να το φέρω εις πέρας».

Όταν ανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντιμετώπισε την οργή των Ευρωπαίων ομολόγων του και όταν πια παραδέχθηκε ότι πρόγραμμα δεν λειτουργούσε ,η Ελλάδα ήταν σημαντικά εκτός πορείας, σχολιάζει η WSJ. 
 Η πρόταση του δημοψηφίσματος , επισημαίνει το δημοσίευμα, σόκαρε τους ευρωπαίους ηγέτες όσο και τον κ. Σαμαρά.

    Αργότερα, στις 2 Νοεμβρίου στις Κάννες, οι «Μερκοζί» έθεσαν ανοικτά θέμα εξόδου από το ευρώ στο Γ. Παπανδρέου. Στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του ο Ελληνας πρωθυπουργός αποφάσισε πως χρειαζόταν λίγο ύπνο. Ωστόσο, ο Ευ.Βενιζέλος έμεινε ξάγρυπνος γράφοντας ένα δελτίο τύπου με το οποίο ακύρωνε το δημοψήφισμα.
Αν και όλοι συμφωνούσαν ότι η Ελλάδα χρειαζόταν μεταρρυθμίσεις , το ΔΝΤ  επέμεινε ότι πρέπει να γίνουν μέσω της ανάπτυξης. Η Ευρώπη όμως είχε άλλη άποψη. Από την αρχή της κρίσης, η Lazard LDT., σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, είχε επισημαίνει ότι θα χρειαστεί αναδιάρθρωση του χρέους. Όμως η κυρία Μέρκελ του είχε δηλώσει ότι «εγώ θα ήθελα να μειώσει το χρέος μου στο μισό».

Η κυβέρνηση Παπαδήμου που προέκυψε από τη συγκυρία δεν είχε την πολιτική δύναμη να εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Ο Σαμαράς ήταν εκείνος που επέμενε για άμεσες εκλογές θεωρώντας ότι θα τις κερδίσει όμως η ψήφος έδειξε την οργή του λαού απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα που έφεραν την Ελλάδα στην κρίση και απέτυχαν να την διασώσουν.

     Οι εκλογές της 6ης Μαίου  άφησαν εντελώς αδύναμα τα κόμματα υπέρ του μνημονίου και οι νέες εκλογές που επίκεινται δεν είναι σίγουρο ότι θα δώσουν σταθερή κυβέρνηση, σημειώνει το ρεπορτάζ.

 Το αυξανόμενο πρόβλημα της Ελλάδα είναι η αυστηρή λιτότητα σε συνδυασμό με μία κακοφτιαγμένη οικονομική αναδιάρθρωση που έχει οδηγήσει τη χώρα στα όρια οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης. Η ιστορία του αποτυχημένου bailout (διάσωση) δείχνει ότι η επιβολή λιτότητας σε μεμονωμένα μέλη δεν θα σώσει το κοινό νόμισμα, αντίθετα μπορεί να το καταστρέψει, επισημαίνει το δημοσίευμα. Πάνω απ΄ όλα δείχνει τι μπορεί να κάνει η επιβολή της γερμανικής λιτότητας σε άλλες κοινωνίες.

      Όπως άλλωστε δηλώνει η Λούκα Κατσέλη, το πρόγραμμα είναι αυτοκτονικό, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το ευρώ».
Παρ’ όλ’ αυτά, το Βερολίνο άκαμπτο στην στάση του εμμένει στην πιστή τήρηση των όρων του προγράμματος το οποίο έχει αφήσει δύο μεγάλα προβλήματα στην Ελλάδα: ένα χρέος μιάμιση φορά στο μέγεθος της οικονομίας της και μειωμένους μισθούς και τιμές για να γίνει η χώρα ανταγωνιστική.


protothema.gr

Read more...

Βενιζέλος: Καλός οιωνός, βρισκόμαστε κοντά με τον Φώτη Κουβέλη



Βενιζέλος: Καλός οιωνός, βρισκόμαστε κοντά με τον Φώτη Κουβέλη
«Η συζήτηση με τον κ. Κουβέλη ήταν ουσιαστιακή και βρισκόμαστε κοντά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη.

«Η πρότασή του σχεδόν συμπίπτει με την δική μας πρόταση. 
Καλός οιωνός η συνάντησή μας» πρόσθεσε.

Read more...

Πλατφόρμα Κουβέλη για οικουμενική κυβέρνηση έως τις ευρωεκλογές του 2014



Πλατφόρμα Κουβέλη για οικουμενική κυβέρνηση έως τις ευρωεκλογές του 2014
«Συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα που θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας με συγκεκριμένο πρόγραμμα καιορίζοντα μέχρι ευρωεκλογες του 2014», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο  ο οποίος παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι  «διεκδικούμε μόνο την ικανοποίηση της εξόδου από την κρίση». 

Την Παρασκευή στις 10 το πρωί ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.http://newpost.gr

Read more...

Συνάντηση Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για διάλογο με τα άλλα κόμματα του προοδευτικού χώρου, στη λογική της συγκρότησης μιας ευρύτατης κοινωνικής πλειοψηφίας, ώστε να καταστεί πραγματικότητα μια προοδευτική διακυβέρνηση στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής σύγκλισης, η Πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Χάρης Καστανίδης συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Σπύρο Λυκούδη.

Read more...

Η Κομισιόν αφήνει ανοικτό το θέμα εξόδου από το ευρώ

Αναστάτωση από αναρτήσεις στο twitter

 
 
Η Ελλάδα και τα σενάρια περί εξόδου της από το ευρώ εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ενώ την κατάσταση περιπλέκουν οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, που αποδίδονται σε κορυφαίους  θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ.

Την τελευταία ώρα προκλήθηκε αναστάτωση από μια ανάρτηση στο Twitter για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, μια ανάρτηση που εμφάνιζε τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να έχει δηλώσει πως «η Ελλάδα πιθανότατα θα φύγει από το ευρώ εάν δεν καταφέρει να τηρήσει τις δεσμεύσεις και τους στόχους της».

Η είδηση αυτή αναπαράγεται από αρκετούς χρήστες του Twitter, την ίδια στιγμή όμως που εκπρόσωπος του Προέδρου της Κομισιόν, μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να υποχρεωθεί η Ελλάδα σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πριν σχηματισθεί κυβέρνηση δεν είναι σκόπιμο να ειπωθεί ο,τιδήποτε.

Στην περίπτωση πάντως που επαληθευθεί αυτή η «προειδοποίηση» θα είναι η πρώτη φορά που ο Ζοζέ Μπαρόζο ή άλλος θεσμικός παράγοντας της ΕΕ, θα αναφέρεται ευθέως για πιθανή έξοδο της χώρας μας από το ευρώ.
Είναι προφανές πως στην περίπτωση αυτή κορυφώνονται οι πιέσεις προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας για να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός και να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας στην κατεύθυνση της τήρησης του Μνημονίου.protothema.gr

Read more...

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ...


Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και λίγο πριν τις κάλπες, αθόρυβα τα κόμματα εισέπραξαν στις 02/05 τη δόση της κρατικής επιχορήγησης για το β' τρίμηνο του 2012. Και το ποσό αυτής μόνο 7.720.000 ευρώ. Και αυτή τη φορά οι εθνικοί μας σωτήρες μας στοίχισαν πάλι σχεδόν...
τίποτα. Και αν σκεφτεί κανείς τόσο την προεκλογική, κυρίως όμως την μετεκλογική ταλαιπωρία τους, με τα πηγαινέλα των διερευνητικών εντολών, τι να πει κανείς, χαλάλι τα λεφτά, έτσι για τον κόπο τους...http://fimotro.

Read more...

Xατζηδάκης: Ο Τσίπρας στο τέλος θα φύγει με ελικόπτερο!



Xατζηδάκης: Ο Τσίπρας στο τέλος θα φύγει με ελικόπτερο!
«Καρφιά» κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εκτόξευσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ και «στο τέλος θα φύγουν με ελικόπτερο».

Παράλληλα, συνέχισε πως και στην Αργεντινή με αυτόν τον τρόπο διέφυγε ο πρόεδρος του δεύτερου κόμματος και όχι του πρώτου.http://newpost.gr

Read more...

Σε εξέλιξη η συνάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου - Φώτη Κουβέλη



Σε εξέλιξη η συνάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου - Φώτη Κουβέλη
eurokinissi
Με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, συναντάται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης. 

Την Παρασκευή στις 10 το πρωί ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Read more...

«Ξεπέζεψε Αλέξη» απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στις δηλώσεις Αλ.Τσίπρα

Έντονη αντίδραση


Μετά το τέλος των διερευνητικών και της σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο θα κάνει δηλώσεις ο Γ.Καρατζαφέρης
Μετά το τέλος των διερευνητικών και της σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο θα κάνει δηλώσεις ο Γ.Καρατζαφέρης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στην αναφορά που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναζητούν «έναν αριστερό Καρατζαφέρη» για να σχηματίσουν κυβέρνηση.

«Ξεπέζεψε Αλέξη», ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Καρατζαφέρης αναμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τις διερευνητικές εντολές και τις διαβουλεύσεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα παρέμβει με δηλώσεις.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί στον ΛΑΟΣ είναι πως δεν υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Οικουμενική, αλλά με συμμετοχή και Τσίπρα, "δείχνει" ο Κουβέλης

Σκληρή επίθεση Κουβέλη σε Τσίπρα



 

 
Δεν ισχύει το tweetάρισμα με το οποίο εμφανίζεται ο κ. Φώτης Κουβέλης να αρνείται την πρωθυπουργία με βάση πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και η οποία θα έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Μέσω του επίσημου - τουλάχιστον όπως γνωρίζουμε εδώ και μήνες - twitter της, η ΔΗΜΑΡ είχε δώσει σαφές στίγμα, λέγοντας ότι ο κ. Κουβέλης δεν αποδέχεται την πρόταση. Ωστόσο κύκλοι της ΔΗΜΑΡ απαντούν ότι δεν πρόκειται για επίσημο tweeter, ενώ το κόμμα με επίσημη ανακοίνωση επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ και αφήνει ανοικτό το περιθώριο συμμετοχής σε εξελίξεις που θα αποτρέψουν τις κάλπες.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες του protothema.gr, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στην απογευματινή συνάντηση με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο θα επιμείνει στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη σχετική πληροφόρηση, στο πλαίσιο των επαφών της 3ης διερευνητικής εντολής που χειρίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης θα  ξεκαθαρίζοντας ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προαπαιτούμενο και για την δική του συμμετοχή καθώς σε διαφορετική περίπτωση το σχήμα που θα δημιουργηθεί δεν θα έχει νόημα και δεν θα είναι βιώσιμο.

Πάντως, συνεργάτες του κ. Κουβέλη σημειώνουν ότι «τίποτε δεν έχει τελειώσει… όλα είναι ανοιχτά» εκφράζοντας ελπίδες ότι  «ενδεχομένως να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις».

Θυμίζουμε εδώ ότι από χτες το protothema.gr έχει μεταδώσει πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτίθεται να καταθέσει πρόταση για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό τον Φώτη Κουβέλη και με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στην Οδό Αθηνών σήμερα ο γενικός δείκτης αντιδρά με κέρδη που ξεπερνούν το 2% (διαβάστε εδώ σχετικά), με χρηματιστηριακούς παράγοντες, πάντως, να θεωρούν ως απολύτως λογική από τεχνικής πλευράς την εξέλιξη, έπειτα από την μεγάλη πτώση των τελευταίων τριών ημερών.

Αντιφατικές, πάντως, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 2 μ.μ. της Πέμπτης, στην οποία ακόμη επισημαίνει ότι η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης δυσχεραίνει την πολιτική συνεννόηση, ενώ χαρακτηρίζει ως πιθανή την αναθέρμανση του δικομματισμού σε νέες εκλογές.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜ.ΑΡ σημειώνει:

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπιση.
 
Οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του για την ελληνική οικονομία, η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση. Η διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων ακυρώνει οποιαδήποτε λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο.
 
Η ΔΗΜΑΡ επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αλλά και τη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης στο twetter του αναφέρει ότι η ξαφνική επίθεση της ΔΗΜΑΡ στο ΣΥΡΙΖΑ, δύο μέρες μετά το "ναι" Κουβέλη στις προτάσεις μας, προβληματίζει. "Τί σημαίνει αυτή η αλλαγή στάσης;" αναρωτιέται ο κ. Παπαδημούλης.

Read more...

Ο δήμαρχος Νεμέας καταγέλλει απειλές από βουλευτή της "Χρυσής Αυγής"...



Ο δήμαρχος Νεμέας Βαγγέλης Ανδριανάκος καταγγέλλει ότι την Κυριακή το βράδυ αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών δέχθηκε απειλές ακόμα και... κατά της ζωής του από τον νεοεκλεγέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία κ. Στάθη Μπούκουρα.

Οπως αποκάλυψε ο δήμαρχος στους δημοσιογράφους έχει ήδη καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία της Κορίνθου και ζήτησε την προστασία της οικογένειας του.
prionokordela.gr


Read more...

Καραμανλής : «Δεν επιστρέφω, αλλά…» ...



Διάφορα … τελεσίγραφα μοιράζει από προχθές το βράδυ ο Καραμανλής.

Οι αποδέκτες είναι συγκεκριμένοι όχι μόνο εντός της ΝΔ αλλά και εκτός , κυρίως προς... τους αρχηγούς ορισμένων εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων.

Πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό αναφέρουν ότι «δεν είναι διατεθειμένος να επιστρέψει αλλά δεν είναι διατεθειμένος και να αφήσει το μαγαζί να διαλυθεί».
parapolitika.gr


Read more...

«Να επανεξετάσουμε όλο το πλαίσιο της πολιτικής» ζητά ο Αλ.Τσίπρας από την ΕΕ

Επιστολή μετά τη διερευνητική εντολή


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζητά ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζητά ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΕ, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του Eurogroup απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την παράδοση της δεύτερης διερευνητικής εντολής. Αφού εξηγεί το εκλογικό αποτέλεσμα, την καταδίκη των κομμάτων του Μνημονίου, αλλά και την αποτυχία της πολιτικής, τονίζει: «οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής».

Αναλυτικά η επιστολή προς τους Χέρμαν βαν Ρομπάι, Ζοζέ Μπαρόζο, Μάριο Ντράγκι και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ:

«Σας στέλνω αυτή την επιστολή μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε σε μένα, ώστε να διακριβώσω τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. Η επιστολή αυτή ακολουθεί προηγούμενη, που είχα αποστείλει στις 21 Φεβρουαρίου.

» Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο Συνεννόησης/Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής το οποίο συνυπέγραψαν η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου και οι αρχηγοί των δύο πολιτικών κομμάτων που είχαν εγγυηθεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης εκείνης. Και τα δύο αυτά κόμματα κατέγραψαν απώλεια, περίπου, 3,5 εκατομμύριων ψήφων, αθροίζοντας ποσοστό 33,5% των συνολικών ψήφων.

» Παρακαλούμε σημειώστε ότι, πριν από αυτό, το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ είχε ήδη απονομιμοποιηθεί όσον αφορά την οικονομική αποτελεσματικότητά του. Αλλά δεν είναι μόνο ότι το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ απέτυχε στην επίτευξη των ίδιων του των στόχων. Είναι, επίσης, ότι έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει τις δομικές ανισορροπίες και ανισότητες της ελληνικής οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαινε όλα τα τελευταία χρόνια τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας. Όλες οι κυβερνήσεις, που συνεργάζονται στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγνόησαν τις προτάσεις μας για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

» Παρακαλούμε σημειώστε επίσης ότι, εξαιτίας των πολιτικών του Μνημονίου Συνεννόησης/ ΜΟΧΠ, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης η οποία το 2012 διανύει το πέμπτο διαδοχικό έτος βαθιάς ύφεσης.

» Επιπλέον, το πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων (PSI) έχει αποτύχει να διασφαλίσει με αξιόπιστο τρόπο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ της Ελλάδας. Η λιτότητα δε μπορεί με κανένα τρόπο να είναι η θεραπεία στην ύφεση. Είναι λοιπόν επιτακτική η άμεση, κοινωνικά δίκαιη, αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας.

» Πρέπει επειγόντως να διασφαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό, οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να αντιστρέψουμε τη λιτότητα και την ύφεση. Γιατί πέραν της έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης, η συνέχεια της εφαρμογής του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί την οικονομία στην καταστροφή, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης. Η εσωτερική υποτίμηση τείνει να οδηγήσει σε κρίση ανθρωπιστική.

» Συνεπώς οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

» Το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών βρίσκεται υπό την απειλή αυτών των καταστροφικών επιλογών. Είναι βαθιά η πίστη μας ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι ευρωπαϊκό, και άρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να βρεθεί η λύση .»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη


Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί.
Αυτό μπορεί να συμβεί, μόνον αν γίνει απολύτως σεβαστή η εντολή του ελληνικού λαού.
Ο ελληνικός λαός κατένειμε την εκλογική δύναμη των κομμάτων με τέτοιο τρόπο, ώστε να απαιτείται η σύμπραξη του μεγαλύτερου μέρους των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, εξέφρασε με σαφήνεια την αντίθεσή του στην εφαρμογή του δευτέρου μνημονίου και στην ακολουθούμενη μέχρι τώρα πολιτική.
Συνεπώς, η μόνη διέξοδος είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας στηριζόμενη από τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κ.α.). Η θητεία της κυβέρνησης αυτής θα είναι χρονικά περιορισμένη και η αποστολή της θα είναι:
α) να διαπραγματευθεί με τους δανειστές ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας, που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη, στην κοινωνική δικαιοσύνη και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, στην αναδιοργάνωση του κράτους, στην παροχή ρευστότητας στην αγορά.
β) να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, ώστε να αποφεύγονται απαράδεκτες στρεβλώσεις της βούλησης του ελληνικού λαού.
Αν αυτή η κυβέρνηση πετύχει τους στόχους της, τότε μπορεί να συνεχίσει τη θητεία της για όλον τον κοινοβουλευτικό κύκλο. Αν αποτύχει στη διαπραγμάτευση, τότε πρέπει να τεθούν εκείνη τη στιγμή τα κρίσιμα ερωτήματα για να αποφανθεί ο ελληνικός λαός.

Read more...

Παραιτήθηκαν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου!...



Τις παραιτήσεις τους στην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σωτήρη Λύτρα έχουν καταθέσει απο την Τρίτη όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου. Που σημαίνει ότι... η χώρα είναι αυτή την στιγμή... ακυβέρνητο καράβι, χωρίς ουσιαστικά πολιτική ηγεσία. Σημειώνεται, ότι εξαιτίας της εξέλιξης αυτής δεν γίνονται οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
apospasma.gr


Read more...

Αλέκα Παπαρήγα: Ιστορική μας ευθύνη να μην πάμε με την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ



Αλέκα Παπαρήγα: Ιστορική μας ευθύνη να μην πάμε με την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ
«Η δική μας ιστορική ευθύνη είναι να μην προχωρήσουμε με την ανευθύνοτητα του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισεε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον Περισσό επαναλαμβάνοντας την ανάγκη άμεσης προσφυγής σε εκλογές. 

Όπως τόνισε η κυρία Παπαρήγα η διαδικασία των διερευνητικών εντολών πρόκειται για «διαδικασία εμπαιγμού και υποκρισίας» και πρόσθεσε ότι «στόχος όλως είναι να πάμε σε νέες εκλογές με αφοπλισμένο το λαό, έρμαιο νέω διλημμάτων».

«Γιατί δεν έλεγε από την αρχή ότι ήθελε εκλογές; Να πάρει αυτοδυναμία με το μπόνους των 50 εδρών; Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις» και συνέχισε «Εμείς αν ήμασταν στη θέση του και είχαμε την πολιτική του, αυτό θα κάναμε. Συνεργασία σημαίνει σύνθεση. Για αυτό προτείναμε εκλογές, για να σταματήσει αυτή η κοροϊδία. Να αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του»

Read more...

Δεν πηγαίνει σε συνάντηση με τον Βενιζέλο ...



Tην πρόθεσή του να μην ανταποκριθεί σε πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου για συνάντηση στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, εξέφρασε ο... πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Οι διερευνητικές εντολές έπρεπε να έχουν τελειώσει εδώ και δύο ημέρες. Το μόνο που έχει νόημα πλέον είναι η σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι για να σχηματιστεί κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρουν τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους οι κ.κ Βενιζέλος και Σαμαράς. Ανέφερε ακόμη ότι «πρόκειται για παιχνίδι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η πρόταση για ψήφο ανοχής, αφού συνολικά οι έδρες ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΔΗΜΑΡ είναι λιγότερες από τις 120 που απαιτούνται για μια τέτοια κυβέρνηση».

voria.gr


Read more...

Με ένα tweetάρισμα η ΔΗΜΑΡ "έκοψε" την κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Παραλαμβάνει τη διερευνητική εντολή ο Βενιζέλος, αλλά...



 
 
Με ένα tweetάρισμα η Δημοκρατική Αριστερά "έκοψε" ουσιαστικά κάθε προοπτική για τη συγκρότηση εθνικής ενότητας, υπό τον πρόεδρό της κ. Φώτη Κουβέλη, ένα ενδεχόμενο το οποίο είχε επανέλθει στο προσκήνιο έπειτα από το ναυάγιο στις συνομιλίες με τον Συνασπισμό.

Την πρόταση έχει συγκροτήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Στις "εγγυήσεις" που έχει γίνει γνωστό ότι θα προτείνει ο κ. Βενιζέλος περιλαμβάνεται και η πρόβλεψη ότι ο κ. Κουβέλης θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει το κυβερνητικό συμβούλιο του οποίου θα ηγηθεί με τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο ίδιος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση αφορά στην ανάγκη δημιουργίας ενός ολιγομελούς και ευέλικτου υπουργικού συμβουλίου, αποτελούμενου από περίπου 15 υπουργούς. Όπως εξηγούσαν στελέχη που γνώριζαν τις προθέσεις του κ. Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα αναλάμβαναν τη δέσμευση να υπερψηφίζουν τα σχέδια νόμου που θα εισηγείται η κυβέρνηση Κουβέλη.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 13.30 στο επίσημο tweeter της η Δημοκρατική Αριστερά το ξέκοψε: "Ο κ. Κουβέλης δεν αποδέχεται την πρωθυπουργία", αναφέρεται λιτά.

 Μέχρι πριν λίγη ώρα δεν είχε γίνει γνωστό αν ο κ. Σαμαράς έχει αποδεχθεί την πρόταση του κ. Βενιζέλου. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εξεταζει το ενδεχόμενο να στηρίξει την πρόταση να αναλάβει πρωθυπουργός ο κ. Κουβέλης, ουσιαστικά για παροχή "λευκής" επιταγής στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς να σχηματίσει κυβέρνηση και να επαναδιαπραγματευθεί για τη βελτίωση του μνημονίου.

Η πρόταση προς τον κ. Κουβέλη να τεθεί επικεφαλής κυβέρνησης συνεργασίας με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αναμένεται να επισημοποιηθεί από τον κ. Βενιζέλο ίσως και σήμερα Πέμπτη.

Με χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε σαν σενάριο "χωρίς βάση" το ενδεχόμενο να αναλάβει την πρωθυπουργία.

Το θέμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συζητήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης χωρίς να υπάρξει απόφαση.

Η ανησυχία στελεχών της ΔΗΜΑΡ είναι ότι έπειτα από πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος θα καταρρεύσουν όταν θα στηθούν κάλπες. Υπάρχει επίσης ανησυχία μήπως κάποιοι από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές του κόμματος, με βασικούς "υπόπτους" τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ οι οποίοι αποχώρησαν από το κόμμα του κ. Βενιζέλου διαφωνόντας με τα μνημόνια, διαχωρήσουν τη θέση τους και πουν όχι σε συγκυβέρνηση με το δικομματισμό, πιθανότητα που θα προκαλούσε εσωτερική κρίση με απρόβλεπτες διαστάσεις στη Δημοκρατική Αριστερά.protothema.gr

Read more...

Σε νέο δανεισμό προχώρησε το ΙΚΑ για να καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου

Ύψους 240 εκατ. ευρώ


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε νέο βραχυπρόθεσμο δανεισμό 240 εκατ. ευρώ από το επικουρικό του Tαμείο (ETEAM) και το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ προχώρησε τη Δευτέρα το IKA για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, ώστε να πληρωθούν οι συντάξεις Ιουνίου.

Το ΙΚΑ, έχει εισπράξει ήδη το 64,4% της κρατικής επιχορήγησης για το 2012, (1,4 δισ. ευρώ), ενώ στη διάρκεια του έτους πρόκειται να ενισχυθεί με επιπλέον 1 δισ. ευρώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, συνολικά για τα Ταμεία θα απαιτηθούν μέσα στο Μάιο 3 δισ. ευρώ από τα οποία 1,2 δισ. θα πρέπει να δοθούν για καταβολή συντάξεων, και τα υπόλοιπα προκειμένου να εξοφληθούν υποχρεώσεις των Ταμείων προς τους προμηθευτές ιατροφαρμακευτικών υλικών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Επιμένουν στον Κουβέλη



Έντονες διεργασίες βρίσκονται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη προκειμένου να υπάρξει λύση στο κυβερνητικό αδιέξοδο. Τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ συζητείται μετ’ επιτάσεως το ενδεχόμενο, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, να καταλήξει στη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση μίας καλύτερης δανειακής σύμβασης.
Σε μία τέτοια κυβέρνηση που θα έχει τη μορφή «της κυβέρνησης Μόντι» πρωθυπουργός θα είναι ο Φώτης Κουβέλης. Στο πρόσωπο του αρχηγού της Δημοκρατικής Αριστεράς συγκλίνουν στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και φαίνεται ότι απομένει να πειστεί και ο ίδιος.
Ξεκινά τις διερευνητικές ο Βενιζέλος
Μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής από τον Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο καλείται ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος με τη σειρά του θα αναλάβει πρωτοβουλίες για σχηματισμό κυβέρνησης, αν και για πολλούς κατ’ ουσίαν θα συμβάλλει ώστε να υπάρξει λύση στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η συνάντηση αυτή, όπως από τη Δευτέρα έχει σημειώσει το Real.gr, είναι η τελευταία ευκαιρία ώστε να εξευρεθεί λύση και η χώρα να μην οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες στις 17 Ιουνίου. Καθοριστικές αναμένεται να είναι πάντως οι συναντήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Αντώνη Σαμαρά και κυρίως με τον Φώτη Κουβέλη, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η ΚΟ και αύριο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Εκλογές ζητά το ΚΚΕ
Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ζητά εκλογές. «Στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλο την ευθύνη για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εκλογές, για να παρέμβει ο λαός» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ, ενώ το μεσημέρι η Αλέκα Παπαρήγα παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Πηγή:Real.gr

Read more...

Η νέα «ομάδα κρούσης» του Αντώνη Σαμαρά!

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΝΔ



Η νέα «ομάδα κρούσης» του Αντώνη Σαμαρά!
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαπιστώσει ότι τόσο η επικοινωνιακή δεινότητα του κόμματός του όσο και οι πολιτικές επιλογές που έχουν ακολουθηθεί μέχρι σήμερα έναντι των κεντροδεξιών δυνάμεων, εντός και εκτός Βουλής, δεν αποδίδουν. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγές του βασικού επιτελείου του.

Η προσθήκη των κ.κ Αβραμόπουλου και Δήμα, στην πρωινή σύσκεψη, είναι μια κίνηση με στόχο να τονωθεί το ηθικό των στελεχών εξ αφορμής των πρόσφατων εσωκομματικών αντιπαραθέσεων.

Παράλληλα το βάρος του προεκλογικού αγώνα καλείται να σηκώσει ο κ. Μεϊμαράκης. Αυτό έγινε κυρίως για να επανασυνδεθεί ο κομματικός μηχανισμός. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μεϊμαράκης ήταν ο επικεφαλής της εκλογικής μάχης που προηγήθηκε.

Ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης επανήλθε μετά από την 8ωρη απομάκρυνσή του από τον πρωινό καφέ με σκοπό να στηρίξει την προσπάθεια του κ. Μιχελάκη ο οποίος παραμένει στην θέση του όπως άλλωστε και ο κ. Γιώργος Μουρούτης. Σταθερή αξία για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να παραμένει ο κ. Σταμάτης, ο οποίος δεν μετακινείται αφού θεωρείται ο εξʼ απορρήτων του κ. Σαμαρά.

Όπως επεσήμανε κορυφαίο κομματικό στέλεχος, μιλώντας στο newpost.gr, «αυτή είναι η ομάδα κρούσης της Νέας Δημοκρατίας και αυτή η ομάδα θα δώσει στην πρώτη  γραμμή την μάχη σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών».


Τ. Χατζής

Read more...

Κάλεσμα Παπαρήγα στον λαό «να διορθώσει την ψήφο του» στις επόμενες εκλογές

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Την ανάγκη άμεσης προσφυγής σε εκλογές επανέλαβε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Καλούμε το λαό να διορθώσει την ψήφο του, αν θέλει να συγχρονιστεί με τις εξελίξεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κριτική άσκησε και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: Γιατί δεν έλεγε από την αρχή ότι ήθελε εκλογές; Να πάρει αυτοδυναμία με το μπόνους των 50 εδρών; Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις.

» Εμείς αν ήμασταν στη θέση του και είχαμε την πολιτική του, αυτό θα κάναμε. Συνεργασία σημαίνει σύνθεση. Για αυτό προτείναμε εκλογές, για να σταματήσει αυτή η κοροϊδία. Να αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Με Κουβέλη και Καμμένο ξεκινά τις συναντήσεις σήμερα ο Βενιζέλος...



Προδιαγεγραμμένο φαίνεται να είναι το τέλος της διερευνητικής εντολής που θα παραλάβει σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί σήμερα με τους προέδρους των κομμάτων που έχουν, σύμφωνα με τη στρατηγική που έχει...
χαράξει το κόμμα, φιλοευρωπαϊκό χαρακτήρα. Θα ξεκινήσει τις επαφές του με τους προέδρους της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένο. Θα ακολουθήσουν ίσως αύριο οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά και τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος παραλαμβάνει σήμερα τη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία, όπως κατέστησε σαφές ο ίδιος μετά τη συνάντησή του χθες με τον Αλέξη Τσίπρα, θα την αξιοποιήσει «ως δύναμη εθνικής ευθύνης» για να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση και προοπτική...


Read more...

Στο στόχαστρο Βενιζέλου ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη ομιλία ενώπιον της νέας ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

«Τυχοδιωκτικές αντιλήψεις»


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην πρώτη του ομιλία ενώπιον της νέας, συρρικνωμένης, Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτήρισε επικίνδυνες και τυχοδιωκτικές τις αντιλήψεις περί καταγγελίας της σύμβασης και εκτίμησε ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει βιώσιμη και υπεύθυνη κυβέρνηση. Εμείς ζητάμε κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με μοναδικό όρο ότι θα διασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ, είπε ο κ. Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος πρόκειται σε λίγη ώρα να παραλάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Στρέφοντας τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι με απογοήτευση τον άκουσε να παραπληροφορεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν αρνήθηκε τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής εντότητας, αλλά τον σχηματισμό κυβέρνησης μεταβατικής, ειδικού σκόπου που θα «πάγωνε» όλες τις διαδικασίες.

Εμείς ζητάμε κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με μοναδικό όρο ότι θα διασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ, επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφορικά με τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Καταγγελία ποιας σύμβασης; Αυτής που μείωσε το χρέος και 50% του ΑΕΠ; Αυτής που στηρίζει τις τράπεζες για να στηρίξει καταθέσεις πολιτών; Αυτής που προστατεύει τις καταθέσεις των ελληνικών οικογενειών; Αυτής που επιτρέπει να πέσουν τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ ρευστότητας για επενδύσεις και καταπολέμηση ανεργίας; Αυτής που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε έργα υποδομής ύψους 55 δισ. και μπορούν αν κινήσουν τον τροχό της ανάπτυξης;».

Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί την πολιτική των επιστολών και ότι ο κ. Τσίπρας «παίζει» με τις επιστολές που όλο στέλνει, έστειλε ή θα στείλει. Τόνισε ότι το «μορατόριουμ» στην εξυπηρέτηση του χρέους που πρότεινε ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε χρεοκοπία και επισήμανε ότι στη χθεσινή του συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον ρώτησε αν εννοεί «μονομερές μορατόριουμ» (εκ μέρους της Ελλάδας), ο κ. Τσίπρας, του απάντησε ότι δεν εννοεί κάτι τέτοιο. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «αυτό όμως, δεν το άκουσε ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι που δυσπιστούσαν ως προς το αν η Ελλάδα μπορούσε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, είχαν ζητήσει τις υπογραφές όλων των ελληνικών κομμάτων, ως προϋποθεση για την 5η και την 6η δόση, για το νέο δάνειο και την μείωση του χρέους. «Αν είχε γίνει έτσι, σήμερα ίσως να είχαμε λιγότερους 'τσάμπα μάγκες'» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη διερευνητική εντολή είπε ότι θα την παραλάβει με σεβασμό στο Σύνταγμα και χωρίς υπερβολές θα μιλήσει με όλους, για να γίνει προετοιμασία για την επόμενη φάση της διαβούλευσης. «Η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει βιώσιμη και υπεύθυνη κυβέρνηση, που να κάνει κάτι καλύτερο για τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Η ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος
Ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, γιατί το θεώρησε υπεύθυνο για τις επιπτώσεις της κρίσης, χωρίς να διαχωρίσει αυτούς που είχαν την κύρια ευθύνη έως το 2009 και αυτούς που ταυτίστηκαν με τη δύσκολη φάση της διαχείρισης της κρίσης, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα των εκλογών σημείωσε ότι ο λαός δεν διατύπωσε καθαρή εντολή τι θέλει και από ποιον, όπως επίσης ανέδειξε και μια απολιτική άκρων, καθώς και μια κοινωνία των άκρων.
«Υπάρχει πρόβλημα εθνικής και κοινωνικής συνοχής, γι’ αυτό πρέπει αποφύγουμε άλλον ένα εθνικό διχασμό» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, συμπληρώνοντας ότι είναι άνισος και σκληρός αγώνας με δημαγωγία.
«Ο λαός θέλησε κυβέρνηση συνεργασίας, κανείς δεν μπορεί μόνος» ανέφερε συμπληρώνοντας πως από την ετυμηγορία προκύπτει και η επιθυμία για παραμονή στο ευρώ, αλλά και το «όχι» σε νέα μέτρα.
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είπε ότι το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα επώδυνο και ότι στόχος είναι «να είμαστε ξανά πολλοί από τις επόμενες εκλογές».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Για τις 14.00 έκλεισε η συνάντηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με τον Κάρολο Παπούλια. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή και θα επιδιώξει να επιτύχει το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με τον Πρόεδρο της...
Δημοκρατίας να αποτελεί –εάν την επιστρέψει και ο κ. Βενιζέλος- να αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα πριν τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, στις 13.00, το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα παραδώσει τη διερευνητική εντολή στον κ. Παπούλια.

Read more...