Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη


Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί.
Αυτό μπορεί να συμβεί, μόνον αν γίνει απολύτως σεβαστή η εντολή του ελληνικού λαού.
Ο ελληνικός λαός κατένειμε την εκλογική δύναμη των κομμάτων με τέτοιο τρόπο, ώστε να απαιτείται η σύμπραξη του μεγαλύτερου μέρους των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, εξέφρασε με σαφήνεια την αντίθεσή του στην εφαρμογή του δευτέρου μνημονίου και στην ακολουθούμενη μέχρι τώρα πολιτική.
Συνεπώς, η μόνη διέξοδος είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας στηριζόμενη από τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κ.α.). Η θητεία της κυβέρνησης αυτής θα είναι χρονικά περιορισμένη και η αποστολή της θα είναι:
α) να διαπραγματευθεί με τους δανειστές ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας, που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη, στην κοινωνική δικαιοσύνη και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, στην αναδιοργάνωση του κράτους, στην παροχή ρευστότητας στην αγορά.
β) να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, ώστε να αποφεύγονται απαράδεκτες στρεβλώσεις της βούλησης του ελληνικού λαού.
Αν αυτή η κυβέρνηση πετύχει τους στόχους της, τότε μπορεί να συνεχίσει τη θητεία της για όλον τον κοινοβουλευτικό κύκλο. Αν αποτύχει στη διαπραγμάτευση, τότε πρέπει να τεθούν εκείνη τη στιγμή τα κρίσιμα ερωτήματα για να αποφανθεί ο ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: