Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ολόκληρη η μετάφραση του κειμένου που απέρριψε η Ελλάδα

Ολόκληρη η μετάφραση του κειμένου που απέρριψε η Ελλάδα
Διαβάστε ολόκληρη τη μετάφραση του προσχεδίου της ανακοίνωσης τουEurogroup που απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση.

"Προσχέδιο: Ανακοίνωση Eurogroup για την Ελλάδα

Το Eurogroup τονίζει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής που έγιναν από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια. Κατά τις τελευταίες εβδομάδες το Eurogroup και οι θεσμοί ενεπλάκησαν σε έναν έντονο διάλογο με τις νέα ελληνική κυβέρνηση.
Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και βαθύτερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν σε ανεξίτηλα βελτιούμενες προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης (με την ενδυνάμωση της κοινωνικής δικαιοσύνης) και τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ειδικά οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής καθώς και για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης. Την ίδια ώρα οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στους πιστωτές τους. Οι ελληνικές αρχές θα κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση της συνεχιζόμενης παρεχόμενης τεχνικής βοήθειας. (Της Ευρωπαϊκής επιτροπής). Συζητήθηκαν οι πολιτικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης στη βάση των εργασιών που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί από τους οργανισμούς και τις ελληνικές αρχές. Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι σε ορισμένους τομείς οι ελληνικές πολιτικές προτεραιότητες μπορούν να συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση και στην καλύτερη εφαρμογή του παρόντος προγράμματος οικονομικής βοήθειας.  (ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΤΕΙ: Η ελληνική κυβέρνηση κατέστησε σαφές πως σκοπεύει να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδιά της).  Σε αυτό το πλαίσιο σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε ελαστικότητα παρέχει ήδη το υφιστάμενο πρόγραμμα. Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την σταθερή τους δέσμευση να απέχουν από κάθε μονομερή δράση ή ενέργεια και να εργαστούν σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους, ιδιαίτερα στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασία, στον οικονομικό τομέα και στο συνταξιοδοτικό.Οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν να διασφαλίσουν τα απαραίτητα δημοσιονομικά πλεονάσματα και χρηματοδοτήσεις προκειμένου να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους σε ευθεία γραμμή με τους στόχους που συμφωνήθηκαν το Νοέμβριο του 2012 στη σχετική ανακοίνωση του Eurogroup. Επιπλέον κάθε νέο μέτρο θα πρέπει να χρηματοδοτείται και να μην βάζει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα.
Σε αυτή τη βάση οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν 6μηνη τεχνική παράταση του τρέχοντος προγράμματος σαν ένα μεταβατικό βήμα. Αυτό θα γεφυρώσει τον χρόνο προκειμένου οι ελληνικές αρχές και το Eurogroup να εργαστούν σε μια νεότερη (follow-up) συμφωνία. Συμφωνήσαμε επίσης ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο του στη νέα συμφωνία. Το Eurogroup διάκειται θετικά σε ένα τέτοιο αίτημα από τις ελληνικές αρχές.

Επιπλέον, ενημερωθήκαμε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι θα ήταν φρόνιμο να παραταθεί η περίοδος διαθεσιμότητας των ομολόγων του EFSF στο Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για έξι μήνες, παράλληλα με την παράταση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το Eurogroup θα επιθυμούσε μια τέτοια παράταση. Ακολουθώντας ένας ελληνικό αίτημα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπορούσε να προβεί στους απαραίτητους διακανονισμούς. Το Eurogroup υπογραμμίζει με έμφαση ότι τα κεφάλαια αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και προϋπολογισμένα κόστη, και θα απελευθερώνονται μόνο κατόπιν αξιολόγησης από τους θεσμικούς και τη θετική γνωμοδότηση του Eurogroup.
Δεσμευόμαστε να παρέχουμε επαρκή στήριξη στην Ελλάδα μέχρι να αποκαταστήσει την πλήρη πρόσβασή της στις αγορές αρκεί να τιμά τις δεσμεύσεις της μέσα στο συμφωνηθέν πλαίσιο".  


 http://www.enikos.gr/

Read more...

Σοκ! Το τελεσίγραφο της Ευρώπης λήγει τελικά σε 48 ώρες και όχι την Παρασκευή


822553Greece
Μια και μοναδική ήταν η “είδηση” από την εικοσάλεπτη ανούσια- φλύαρη συνέντευξη Βαρουφάκη.
Πως το τελεσίγραφο της Κομισιόν λήγει, όχι την Παρασκευή, αλλά σε 48 ώρες, την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα!
Την ώρα δηλαδή που ο Ντράγκι και η Ευρωπαική Τράπεζα θα συνεδριάζουν για το εάν η Ελλάδα και οι Τράπεζες μας θα συνεχίζουν να έχουν ρευστότητα από τον ELA!
 Μιλάμε για πραγματικό σοκ…
http://lykavitos.gr/

Read more...

«Αυτή οφείλει να ενημερώσει τα κόμματα» Στ. Θεοδωράκης: Την ευθύνη των χειρισμών την έχει η κυβέρνηση


Επιβεβαιώνεται από το Ποτάμι το τηλεφώνημα που δέχθηκε, το βράδυ, ο Σταύρος Θεοδωράκης από τον Αντώνη Σαμαρά μετά την αποτυχία για συμφωνία με τους εταίρους στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.
theo
Ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε στην πρόταση του κ. Σαμαρά για συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ότι το Ποτάμι θεωρεί πως την ευθύνη των χειρισμών την έχει η κυβέρνηση και αυτή οφείλει να ενημερώσει τα κόμματα διαμορφώνοντας όρους για κοινή στάση.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Eurogroup Ντάισελμπλουμ: Βέλτιστη λύση η παράταση του προγράμματος


Η βέλτιστη λύση είναι να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση παράταση του προγράμματος, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντέισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
Ντάισελμπλουμ
Ο κ. Ντέισελμπλουμ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν δεσμεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ όπως είπε εξαρτάται πλέον από τις ελληνικές αρχές να αποφασίσουν αν θέλουν επιμήκυνση του προγράμματος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα νέο Eurogroup την Παρασκευή.
Παράλληλα, υποστήριξε πως μια τέτοια επέκταση θα επέτρεπε στους Έλληνες να κάνουν χρήση της ευελιξίας που εμπεριέχεται σε ένα τέτοιο πρόγραμμα.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ρέγκλινγκ: Χάνονται τα 10,9 δισ. αν δεν υπάρξει αίσια έκβαση Λαγκάρντ: Δεν θα υπάρξει εκταμίευση της δόσης αν δεν προχωρήσει η αξιολόγηση


Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθάρισε ότι αν δεν προχωρήσει η αξιολόγηση του προγράμματος δεν θα υπάρξει εκταμίευση της δόσης από την πλευρά του ΔΝΤ.
lagard
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Στήριξης (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ υπενθύμισε ότι από την πλευρά του Ταμείου παραμένουν προς εκταμίευση 1,8 δισ. ευρώ και ότι από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα (SMPs) είναι προς εκταμίευση ακόμα 1,9 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε ότι τα 10,9 δισ. ευρώ που βρίσκονται στο Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), χάνονται, εφόσον δεν υπάρξει αίσια έκβαση.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Eurogroup Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική παρά αίτημα για επέκταση του προγράμματος


Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική παρά αίτημα για επέκταση του προγράμματος τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, επισημαίνοντας ότι όποιος είναι μέλος της Ένωσης πρέπει να σέβεται τους κανόνες της.
moskovisi
Σημείωσε ακόμα ότι υπάρχει δυνατότητα και αναγκαιότητα να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους, ενώ υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος αυτήν την εβδομάδα και πως όλοι οι εταίροι θα προσπαθήσουν να βρουν λύση που να σέβεται την ψήφο του ελληνικού λαού.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τα τελεσίγραφα, δεν είναι Δημοκρατία...


 "Ζητάμε μια φράση", είπε ο Ελληνας υπουργος Οικονομικων, Γιάνης Βαρουφάκης. Και πρόσθεσε, "μια φραση που θα επιτρέψει στις δυο πλευρές να κάνουν μια έντιμη συμφωνία"
"Δεν κάνουμε μπλόφες. Δεν έχουμε...
plan B", προσθεσε.
Κι αναφερόμενος στο απαράδεκτο κειμενο  που εμφάνισε ξαφνικά ο Ντάισελμπλουμ (με εντολή Σόιμπλε), είπε την φράση που χαρακτήρισε την συέντευξη Τυπου: Τα τελεσίγραφα, δεν είναι Δημοκρατία...

Read more...

To απόλυτο αδιέξοδο επιβεβαίωσε ο αρχιτέκτονας του Ελληνικού Βατερλό, Βαρουφάκης


ImageHandler
 To απόλυτο αδιέξοδο των συζητήσεων και το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων επιβεβαίωσε ο αρχιτέκτονας του Βατερλό των Βρυξελλών Βαρουφάκης.
Δείτε τι είπε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη Τύπου:
Όπως υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Βαρουφάκης, ο πραγματικός λόγος που δεν καταφέραμε μέχρι τώρα να συμφωνήσουμε είναι ότι υπάρχει μια διαφορά αναφορικά με το εάν θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του υφιστάμενου προγράμματος που η κυβέρνηση θεωρεί ότι απέτυχε ή θα κάτσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα νέο πρόγραμμα που θα οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση.
Την Τετάρτη, σημείωσε, αρνηθήκαμε την ανακοίνωση που μιλούσε για συνέχιση και επιτυχημένη ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος. Το απορρίψαμε γιατί δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε ένα πρόγραμμα του οποίου τη λογική δεν δεχόμαστε.
Στη Σύνοδο Κορυφής. Ντάισελμπλουμ και Τσίπρας ανακοίνωσαν ότι θα αναζητηθεί κοινό έδαφος και αυτό ήταν μια μεγάλη πρόοδος.
«Πριν το σημερινό Eurogroup, ο Πιέρ Μοσκοβισί μου παρουσίασε ένα draft που ευχαρίστως θα υπέγραφα. Αναγνώριζε την ανθρωπιστική κρίση και μιλούσε για ένα μεταβατικό πρόγραμμα τεσσάρων μηνών», τόνισε ο υπουργός.
«Ευχαρίστως θα το υπογράφαμε, και θα ήμασταν διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε αποδοχή συγκεκριμένων στόχων. Δεν θα προχωρούσαμε σε καμία δράση η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί μονομερής. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να μην εφαρμόσουμε μέτρα που θεωρούμε λάθος, όπως η μείωση χαμηλών συντάξεων ή η αύξηση των φόρων στον τουρισμό».
Το έγγραφο αυτό αποσύρθηκε εν συνεχεία από τον επικεφαλής του Eurogroup και παρουσιάστηκε ένα σχέδιο αντίστοιχο με αυτό της Παρασκευής. Σε αυτό περιλαμβάνεται μόνο κάποια «ευελιξία». Είναι πολύ προβληματικό για εμάς.
«Όταν ρώτησα τι είναι «ευελιξία», δεν πήρα καθαρή απάντηση. Πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις; 10%, 5%;», υπογράμμισε.
Υπό αυτές τις συνθήκες, παρά την τεράστια θέληση μας, δεν ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα δεχτεί όλους τους όρους που μπορεί να καλύψει.
Ο κ. Βαρουφάκης ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να κάνουμε ότι χρειαστεί για μια έντιμη συμφωνία τις επόμενες μέρες».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Τριανδρία (Σαμαράς-Βενιζέλος-Θεοδωράκης) στο προσκήνιο...


Επιχαίρουν -παρά τις υποκριτικές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού- για την ρήξη, οι ελλοχεύοντες αντίπαλοι της κυβέρνησης...
Η πρωτοβουλία ήταν του Σαμαρά. Μίλησε στο τηλέφωνο με Βενιζέλο και Θεοδωράκη και στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση, στην...
οποία αναφέρει τα εξης:

«Το αδιέξοδο είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Παρά το γεγονός αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που αποτελεί το μόνο δρόμο για μια θετική εξέλιξη για την πατρίδα μας. Μια διαπραγμάτευση που πρέπει να διεξαχθεί με όρους υπευθυνότητας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Η ρήξη δεν είναι λύση». 


Read more...

Βουτιά του ευρώ μετά το ναυάγιο στο Eurogroup

dollar-euro-money-14353540
Μεγάλη πτώση κατέγραψε το ευρώ αμέσως μόλις έγινε γνωστή η διακοπή της συνεδρίασης του Eurogrou το απόγευμα της Δευτέρας.
Όταν έγινε γνωστή η είδηση του «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις το ευρώ έφτασε έως και τα 1,1341 δολάρια με τους αναλυτές της Barclays να προειδοποιούν νωρίτερα ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012.
Η πτώση, μάλιστα, συνεχίστηκε όταν ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ φτάνοντας τα 1,1330 δολάρια.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Μαξίμου: Το παιχνίδι δεν έχει ακόμη τελειώσει...



Η απάντηση Καμμένου μέσω Twitter.
Συσκέψεις και επαφές...
Την απάντηση της ελληνικής πλευράς στο “take or leave it” κείμενο του Eurogoup προετοιμάζει το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου σε ανοικτή γραμμή με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες.
Μία πρώτη απάντηση έδωσαν κυβερνητικές πηγές που ανέφεραν: “Στο Eurogroup παρουσιάστηκε..
ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη. Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα”. 

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι “το τελεσίγραφο του Eurogoup πίσω από το οποίο κρύβεται το Βερολίνο δεν μπορεί να γίνει δεκτό”. Το βασικό ερώτημα είναι αν θα το απορρίψουν αμέσως ή δεχθούν την εβδομάδα παράτασης στο διάστημα της οποίας θα υπάρξουν μεσολαβήσεις. Από την άλλη όμως θα αυξηθούν οι πιέσεις ενώ θα κινηθεί και το “εσωτερικό μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης που θέλουν να συμπήξουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μίλησε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και άλλους υπουργούς του. H πρώτη απάντηση δόθηκε από τον κ. Καμμένο με ανάρτηση στο τουίτερ: “Δέν πρόκειται να αιτηθούμε καμία παράταση μνημονίου έχουμε λαϊκή εντολή να πάμε μέχρι τέλους.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ”
protothema.gr

Read more...

Ντάισελμπλουμ: Δεχθείτε παράταση μνημονίου, ή έξω από 'δω...


Σκέτος εκβιασμός από τον χασάπη των Βρυξελλών. 
Δεν δίνει στην Ελλάδα, εναλλακτική λύση...
"Η βέλτιστη λύση είναι η παράταση του προγράμματος (μνημονίου)", είπε με το ψυχρό και κυνικό του στυλ, ο Γερουν  Ντάισελμπλουμ. Και πρόσθεσε, κι αυτό σημαίνει, πως, ο χρόνος που θα ακολουθήσει θα εχει"δεσμεύσεις και ασφαλιστικές δικλίδες".
Μνημόνιο λοιπόν κι αν το θέλετε. Δεν ...
υπάρχει άλλη λύση. 
Και συμπλήρωσε τον εκβιασμό, λέγοντας, πως, δεν ξέρουμε αν θα έχουμε την Παρασκευή άλλο Eurogroup, που σημαίνει, πως, αν η Ελληνική κυβέρνηση δεν δεχθεί να υποκύψει στον εκβιασμό, το GREXIT είναι προ των πυλών...

Read more...

Βατερλό της Κυβέρνησης : Ή νέο Μνημόνιο ή Κόλαση!


513-744x496
Σε ένα πρωτοφανές Βατερλό για την κυβέρνηση Τσίπρα και δυστυχώς για τη χώρα εξελίσσεται η πολυδιαφημισμένη “διαπραγμάτευση” που μας υποσχέθηκε.
Όπως φάνηκε και στις πρώτες δηλώσεις Ντάισμεπλουμ –  Μοσκιβισί υπάρχει μόνο ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ για την χώρα.
Αφού θα πρέπει μέσα στις επόμενες μέρες η Ελλάδα να ζητήσει, να αιτηθεί την ΠΑΡΑΤΑΣΗ του Μνημονίου.
Εάν αυτό δεν συμβεί μέχρι την Παρασκευή, ο άλλος δρόμος είναι πραγματικά ο δρόμος της Κόλασης! 
http://lykavitos.gr/

Read more...

Αυτό είναι το νέο Μνημόνιο που οφείλει να υπογράψει η Ελλάδα αν θέλει να μείνει στο ευρώ (εικόνα)


e8eaee56a204bc13aeabb57cccc89972
Το κείμενο του Γερούν Ντάισελμπλου που παρουσιάστηκε στο Eurogroup έδωσαν στη δημοσιότητα μέσω Twitter δημοσιογράφοι ξένων μέσων ενημέρωσης.
Το κείμενο άρχισε να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο από δημοσιογράφους της Telegraph και άλλων μέσων λίγα λεπτά μετά την απόρριψή του από την Ελλάδα

Tο προσχέδιο φέρεται να αναφέρει τα εξής:
“Το Eurogroup συνεχίζει να εκτιμά τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής που έχουν καταβληθεί από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τα τελευταία έτη. Κατά την προηγούμενη εβδομάδα, το Eurogroup και οι θεσμοί έχουν εμπλακεί σε έναν έντονο διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές.
Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή τους δέσμευση για μία ευρύτερη και βαθύτερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων που θα έχει ως στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και απασχόλησης και τη διασφάλιση της σταθερότητας και ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Ειδικότερα, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να εφαρμόσουν μακρόπνοες μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης.
Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές αρχές διατήρησαν την αναμφισβήτητη δέσμευσή τους να τιμήσουν τις χρηματοοικονομικές τους υποχρεώσεις προς τους πιστωτές τους. Οι ελληνικές αρχές θα κάνουν την πιο αποτελεσματική χρήση της συνεχιζόμενης πρόβλεψης της τεχνικής βοήθειας.
Συζητήσαμε τις πολιτικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης στη βάση της δουλειάς που έχει αναληφθεί από τους θεσμούς και τις ελληνικές αργές. Καλωσορίζουμε ότι σε ορισμένους τομείς οι ελληνικές προτεραιότητες πολιτικής μπορούν να συμβάλουν σε μία ενδυνάμωση και καλύτερη εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής βοήθειας”.
Στη συνέχεια στο προσχέδιο ακολουθούν ορισμένες σειρές που έχουν διαγραφεί με στυλό συγκεκριμένα πρόκειται για το σημείο που αναφέρει ότι:
«Οι ελληνικές αρχές έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψιν τα σχέδια της νέας κυβέρνησης».
Και συνεχίζει το κείμενο: “Σε αυτό το πλαίσιο, σκοπεύουμε να κάνουμε την καλύτερη χρήση τις υπάρχουσας ενσωματωμένης ευελιξίας του τρέχοντος προγράμματος. Οι ελληνικές αρχές έδωσαν τη σταθερή τους δέσμευση πως αποφύγουν μονομερείς ενέργειας και θα εργαστούν σε στενή συμφωνία με τους ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους τους, ειδικά το πεδίο της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασίας, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τις συντάξεις.
Οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να εξασφαλίσουν πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα και χρηματοδότηση προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους σύμφωνα με τους στόχους που συμφωνήθηκαν στο ανακοινωθέν του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012. Επιπλέον, οποιοδήποτε νέο μέτρο θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί και να μην θέτει σε κίνδυνο την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Σε αυτή τη βάση, οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν εξάμηνη τεχνική παράταση του υφιστάμενου προγράμματος ως ένα ενδιάμεσο βήμα. Αυτό θα γεφυρώσει το χρόνο που χρειάζονται οι ελληνικές αρχές και το Eurogroup για να εργαστούν πάνω σε μία ακόλουθη συμφωνία. Συμφωνήσαμε επίσης πως το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο του στο νέο διακανονισμό. Το Eurogroup διάκειται ευνοϊκά απέναντι σε ένα τέτοιο αίτημα από τις ελληνικές αρχές.
Επιπρόσθετα, πληροφορηθήκαμε από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πως θα ήταν συνετό να επεκτείνουμε κατά έξι μήνες την περίοδο διάθεσης ομολόγων του EFSF στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, παράλληλα με την επέκταση του προγράμματος του EFSF. Το Eurogroup είναι θετικό απέναντι σε μία τέτοια παράταση. Κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, το EFSF μπορεί να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Το Eurogroup τονίζει ότι αυτά τα κεφάλαια μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το κόστος εξυγίανσης και μπορούν μόνο να αποδεσμευθούν στη βάση μίας αξιολόγησης από τους θεσμούς και μία απόφαση του Eurogroup.
Παραμένουμε δεσμευμένοι στο παράσχουμε επαρκή στήριξη στην Ελλάδα έως ότου ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές εφόσον τιμά τις δεσμεύσεις της εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου”.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Αδιέξοδο...


Τι λέει το κείμενο.
Κυβέρνηση: Μας ζητάνε να εφαρμόσουμε το μνημόνιο...
Ολα δείχνουν πως πάμε σε αδιέξοδο. Και μάλλον προς διακοπή των εργασιων του Eurogroup, μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΜΕGΑ από τις Βρυξελλες, Μανώλης Σπινθουράκης. 
"Oλγα είδα το κείμενο. Ζητούν...
αίτηση παράτασης του υφιστάμενου μνημονίου. Πράγμα που δεν μπορεί να δεχθεί η Ελληνική πλευρα, Οπως επισης και η απαίτηση να αναγνωριστεί από την κυβέρνηση ως βάση συζήτησης τα όσα υπέγραψε η κυβέρνηση Σαμαρά."
Στο κείμενο φαινόταν καθαρά, -το παρατήρησε και η παρουσιάστρια του MEGA- ενα τερατώδες ψέμα σύμφωνα με το οποίο "η Ελληνική πλευρα κατέστησε σαφες οτι θα εφαρμοσθεί το τρέχον πρόγραμμα"
Μια από τις πολλές αθλιότητες...

Read more...

ΡΗΞΗ...


Διεκόπη το eurogroup.
Απαράδεκτο το σχέδιο.
Βαρουφάκης: Δεν ήταν ευρωπαϊκό.Γερμανικό ήταν...

Αυτό το σχέδιο δεν μπορούσε σε καμιά περίπτωση να το υπογράψει η Ελληνική πλευρά.Πρώτον γιατί παραβίαζε την ελληνική κόκκινη γραμμή για τα πρωτογενή πλεονάσματα (ζητούν να είναι στο ύψος των προηγουμένων) και...

 δεύτερον γιατί ζητούν να διατηρηθεί και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που υπέγραψε η προγούμενη κυβέρνηση.
Η Ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να υπογράψει τους απαράδεκτους αυτούς όρους.Και οι εργασίες του eurogroup διεκόπησαν...

Read more...

Απορρίφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση "σκληρό" κείμενο του Ντάισελμπλουμ


Απορρίφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση σκληρό κείμενο του Ντάισελμπλουμ

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία στο αποψινό Eurogroup, καθώς η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει το σκληρό κείμενο που παρουσίασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Σύμφωνα με τη ΝΕΡΙΤ, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο το οποίο αποτελεί ουσιαστική υπαναχώρηση από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Γερούν Ντάισελμπλουμ την προηγούμενη Πέμπτη.
«Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το μνημόνιο είναι παράλογη, είναι μια αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος έχει φύγει από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής και όσοι την επαναφέρουν απλώς χάνουν το χρόνο τους» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
«Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία» σημειώνουν χαρακτηριστικά.
http://www.enikos.gr/

Read more...

Παράταση του Μνημονίου ζητά η Κομισιόν – Τι απαντά το Μαξίμου


??? - ??d?? ??EUROGROUP ?? ?????(EUROKINISSI // ???????r???U o?U)
Σε πλήρες αδιέξοδο οδηγείται η σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που -σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση- ισοδυναμεί με εφαρμογή του Μνημονίου από την κυβέρνηση του Αέξη Τσίπρα.
«Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα» αναφέρουν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Τα παραμύθια του Μαξίμου: Έμπλεξαν τον Γιουνκέρ με τον… Λαφαζάνη!


tsi_nea_
Γέλωτες, ενδεικτικούς-πάντως- του προσώπου που παρουσιάζει η χώρα στο εξωτερικό, προκαλεί η «διαρροή» του (επαναστατημένου) μεγάρου Μαξίμου, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ήρε το βέτο περί απομάκρυνσης του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η αλήθεια (και ουσία, συνάμα) είναι ότι ουδέποτε ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε θέσει βέτο. Πέραν των τυπικών ζητημάτων που προκαλούνται πρόσκαιρα από μια αλλαγή στη σύνθεση της Επιτροπής, ουδέν άλλο περαιτέρω ζήτημα ετέθη προς την ελληνική κυβέρνηση.
Και το Μαξίμου των «σαραντάρηδων» έριξε στην πιάτσα μια επικοινωνιακή «φούσκα» για να καλύψει τον πολιτικό πυρετό που του έχει προκαλέσει η αντίδραση της –υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη- Αριστερής Πλατφόρμας (και λοιπών συνιστωσών) σε υποψηφιότητα προσώπου Κεντροδεξιών καταβολών για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Αγριο “ξύλο” στον Βαρουφάκη στο Eurogroup – Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης Τσίπρα!


yanis-varouf_1-thumb-large
Άγριο “ξύλο” πέφτει στο υπό εξέλιξη Γιούρογκρουπ!
Στόχος όλων ο Βαρουφάκης, ο οποίος και σήμερα εμφανίσθηκε χωρίς κανένα κοστολογημένο πλάνο, να επαναλαμβάνει τις γνωστές ανούσιες… μπαρούφες που εκστομίζει στο εσωτερικό της χώρας. 
Η Ελλάδα, εκτίθεται ανεπανόρθωτα, κυρίως λόγω της εικόνας μιας ανύπαρκτης διαπραγμάτευσης, που επικοινωνιακά, οι “φωστήρες” του Μαξίμου προτάσσουν βασικά  για εσωτερική κατανάλωση.
Τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα για την κυβέρνηση και (δυστυχώς) για την χώρα…
http://lykavitos.gr/

Read more...

Νίκος Παππάς: Πώς θα λειτουργήσει η ΕΡΤ...


Νίκος Παππάς: Πώς θα λειτουργήσει η ΕΡΤ, τι θα γίνει με τις συχνότητες
...τι θα γίνει με τις συχνότητες...

Τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει από μηδενική βάση, με νομοσχέδιο που θα έρθει "το αργότερο σε... ένα μήνα" στη Βουλή επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

"Η ΕΡΤ θα ξαναλειτουργήσει από μηδενική βάση, γιατί θέλουμε να συγκρουστούμε με τις παθογένειες, την ευνοιοκρατία και τις σπατάλες του παρελθόντος. Οι διευρυμένες μισθολογικές διαφοροποιήσεις και οι έντονοι μισθολογικοί κατακερματισμοί της πρώην ΕΡΤ δεν είναι στα σχέδιά μας", δήλωσε ο κ. Πάππας.
Παράλληλα, σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης "είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης, ανταγωνιστικής, δημοκρατικής και πολυφωνικής ΕΡΤ. Ολοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στην ΕΡΤ αν το επιθυμούν".
Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι θα επανεξεταστούν όλες οι συμφωνίες/συμβάσεις της ΝΕΡΙΤ, ενώ έκανε λόγο για 'σκανδαλώδεις διακυμάνσεις' σε λογαριασμούς της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι "όλα αυτά θα μπουν στο μικροσκόπιο και θα αποδοθούν ευθύνες, όπου χρειαστεί".
Εξάλλου, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι "η κυβέρνηση τιμά τον αγώνα των απολυμένων και ταυτόχρονα δεν εκδικείται".
"Πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα στον χώρο των ΜΜΕ"
Ερωτηθείς για το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με το ζήτημα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών, ο κ. Παππάς επέμεινε πως "τα πράγματα στον χώρο των ΜΜΕ δεν μπορεί να παραμένουν ως έχουν και πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα".
"Πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση στον χώρο της επικοινωνίας, της ενημέρωσης και της δημοκρατίας στη χώρα μας, η οποία απαιτεί διαδικασίες αναζήτησης και συλλογής στοιχείων, την επισκόπηση των διεθνών δεδομένων και διαδικασίες διαβούλευσης με αρμόδιους φορείς και εποπτευόμενους οργανισμούς του Δημοσίου".
"Χρειαζόμαστε ένα θεσμικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ που θα διασφαλίζουν την αμερόληπτη, και χωρίς εξάρτηση από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, ενημέρωση. Πιστεύω ότι με σκληρή και επίμονη προσπάθεια θα μπορούμε να έχουμε τον πρώτο διαγωνισμό για την αδειοδότηση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών σύντομα", κατέληξε ο υπουργός...

Read more...

Πιέζουν τον Βαρουφάκη...


Συνάντηση του Βαρουφάκη με Ντάισελμπλουμ – Μοσκοβισί πριν από το Eurogroup
Κεκλεισμένων των θυρών, η συνάντηση Μοσκοβισί-Ντάισελμπλουμ- Βαρουφάκη...
Λίγο πριν αρχίσει το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με...
τον ανταποκριτή του Real Fm 97.8 στις Βρυξέλλες, Θάνο Αθανασίου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και σκοπός ήταν η άρση του αδιεξόδου μετά την άρνηση του Γιάνη Βαρουφάκη στο προηγούμενο Eurogroup, να δεχθεί την αίτηση για την παράταση του προγράμματος. 

enikos.gr

Read more...

Επιμονή στις διαπραγματεύσεις και Πρόεδρο από την Αριστερά, ζητεί ο Μ. Γλέζος...



"Δε θα υπάρξει συμφωνία σήμερα, θέλει η πλευρά των δανειστών μας να επιδείξει αδιαλλαξία. Ελπίζω ότι η δική μας πλευρά δε θα δεχθεί σε καμία απολύτως περίπτωση να...
υποχωρήσει. Οι δικοί μας πρέπει να δείξουν επιμονή" είπε στον Alpha 989 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε, μάλιστα, πως "όσοι θέλουν να εμποδίσουν την Ελλάδα να ανακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία, θα σπάσουν τα μούτρα τους", υπογραμμίζοντας πως "η ελληνική πλευρά έχει ήδη προκαταβάλει όσους αυτοκτόνησαν από τις πολιτικές των δανειστών μας. Αυτοί τι έχουν δώσει;" διερωτήθηκε.

Σε ό,τι αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Μ. Γλέζος επεσήμανε ότι «για να ολοκληρωθεί η αλλαγή η τεράστια που έγινε, πρέπει ο υποψήφιος να είναι από τον χώρο της Αριστεράς για να φανεί στον λαό ότι αυτό που ψήφισε δεν έχει ‘'κουτσά ποδάρια''. Δεν υστερεί κανείς από τον χώρο της Αριστεράς, θα είναι μια ολοκλήρωση της βούλησης του λαού που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι που έπαιζαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ όταν εναλλάσσονταν στην εξουσία. "Όταν ήταν στην εξουσία η Ν.Δ. (ο ΠτΔ) ήταν πασοκτζής και το αντίστροφο, αυτό το παιχνίδι πρέπει να σταματήσει" είπε χαρακτηριστικά.

 left.gr

Read more...

Τηλεφωνική επικοινωνία, Σαμαρά - Καραμανλή...


Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Καραμανλή

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

Στο τηλέφωνο μίλησαν σήμερα, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.
Η επικοινωνία έγινε με...
πρωτοβουλία του δευτερου. Οι δυο τους συνομίλησαν για τις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους εν όψει του Eurogroup και την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, την ερχόμενη Πέμπτη...



Read more...