Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Μαξίμου: Το παιχνίδι δεν έχει ακόμη τελειώσει...



Η απάντηση Καμμένου μέσω Twitter.
Συσκέψεις και επαφές...
Την απάντηση της ελληνικής πλευράς στο “take or leave it” κείμενο του Eurogoup προετοιμάζει το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου σε ανοικτή γραμμή με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες.
Μία πρώτη απάντηση έδωσαν κυβερνητικές πηγές που ανέφεραν: “Στο Eurogroup παρουσιάστηκε..
ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη. Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα”. 

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι “το τελεσίγραφο του Eurogoup πίσω από το οποίο κρύβεται το Βερολίνο δεν μπορεί να γίνει δεκτό”. Το βασικό ερώτημα είναι αν θα το απορρίψουν αμέσως ή δεχθούν την εβδομάδα παράτασης στο διάστημα της οποίας θα υπάρξουν μεσολαβήσεις. Από την άλλη όμως θα αυξηθούν οι πιέσεις ενώ θα κινηθεί και το “εσωτερικό μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης που θέλουν να συμπήξουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μίλησε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και άλλους υπουργούς του. H πρώτη απάντηση δόθηκε από τον κ. Καμμένο με ανάρτηση στο τουίτερ: “Δέν πρόκειται να αιτηθούμε καμία παράταση μνημονίου έχουμε λαϊκή εντολή να πάμε μέχρι τέλους.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ”
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: