Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την υποδοχή του 2012

Αλλάζει ο χρόνος...

To Σιντνεϊ γιόρτασε και πάλι με λαμπρότητα τον ερχομό του 2012
To Σιντνεϊ γιόρτασε και πάλι με λαμπρότητα τον ερχομό του 2012 (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία
Τη νέα χρονιά υποδέχθηκε πρώτη με πυροτεχνήματα και εκδηλώσεις η Νέα Ζηλανδία. Χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την έλευση του 2012.

Η κακοκαιρία που επικρατεί στη Νέα Ζηλανδία οδήγησε στην ακύρωση κάποιων υπαίθριων εκδηλώσεων, ωστόσο τα πυροτεχνήματα στο Όκλαντ είχαν για άλλη μια φορά την τιμητική τους.

Οι εορτασμοί για τον ερχομό του νέου χρόνου ξεκινούν και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου αναμένεται να λάβει χώρα ένα φαντασμαγορικό σόου, όπως κάθε χρόνο.

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια θεατές έχουν πάρει θέση για να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα που σηματοδοτεί την αλλαγή της χρονιάς.

Ο φετινός Δεκέμβριος ήταν ο πιο ψυχρός των τελευταίων 50 χρόνων στην Αυστραλία, γεγονός που κάνει την αστυνομία και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών να πιστεύουν ότι θα αντιμετωπίσουν λιγότερα περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς και προβλημάτων υγείας.

Πάνω από 2.800 αστυνομικοί περιπολούν την ευρύτερη περιοχή του λιμανιού και πραγματοποιούν ελέγχους για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Τα νησιά Σαμόα έσβησαν από το ημερολόγιό τους την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και πέρασαν κατευθείαν στο Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, με απόφαση των Αρχών.

Μέχρι πρότινος η Σαμόα ήταν ανατολικά από τη γραμμή αλλαγής ημερομηνίας στο μέσο του Ειρηνικού ωκεανού και άρα ακολουθούσε το χρόνο των ΗΠΑ. Με την αλλαγή η γραμμή περνά πλέον δυτικά από τη γραμμή και συντονίζεται με το χρόνο της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwMjMqYx3XkFpDVzudsBUSVBYiPC6b66G4bk_sAZn8j_1tSqez2ZqJCvl1-kkh67vAgaKyKm-q4SIalpR6XOO09ZrG-59jabw75HKJ_7u77PtyooChh87vRRZENV-A00QzkkhSRtdSfkqY/s640/New+Year+2012+High+Quality+Images+and+Wallpapers-27.jpg
Read more...

Το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου για το νέο έτος










Το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου για το νέο έτος
To δικό του αισιόδοξο μήνυμα έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για τη χρονιά που έρχεται, ενώ κάλεσε τους Έλληνες να υποδεχθούν το 2012 με αισιοδοξία και καθημερινό αγώνα.

«Η χρονιά που φεύγει ήταν για όλους μια δύσκολη χρονιά. Η πατρίδα μας πάλεψε να υπερασπιστεί την ίδια της την ύπαρξη.
Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, συλλογικές, αλλά και προσωπικά, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, για κάθε οικογένεια, έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να στεκόμαστε όρθιοι. Έχουμε ακόμα δρόμο, αγώνα και πολύ προσπάθεια μπροστά μας.

Έχουμε όμως παράλληλα, αποφασιστικά και όλοι μαζί, βάλει τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για να βγούμε από την κρίση. Και να είμαστε σε θέση να ανοίξουμε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα.

Μέσα από τον καθημερινό αγώνα, το 2011, ήταν μια χρονιά που μας έκανε όλους σοφότερους ως πολίτες και ως κοινωνία.
Μέσα από τον καθημερινό αγώνα, κατακτάμε και την προσωπική και την συλλογική μας αυτογνωσία.
Κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, γίνεται ξεκάθαρο ότι πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για να αλλάξουμε τόσα πολλά στη χώρα μας, να αναδείξουμε ό,τι καλύτερο διαθέτουμε, να στηρίξουμε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία, ώστε να στεκόμαστε αυτόνομα στις δικές μας παραγωγικές δυνάμεις.

Κάθε μέρα θα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα διαθέτει αξιολογότατο ανθρώπινο δυναμικό, φυσικό πλούτο, άπειρες δυνατότητες, αρκεί όλα αυτά να τα διαχειριζόμαστε μέσα από μια πολιτεία ευνομίας, ισότητας, δικαίου. Να αξιοποιούμε με τρόπο συλλογικό, για το κοινό καλό, τον πλούτο και τις δυνατότητες που μας δίνει η Ελλάδα, αναδεικνύοντας την αξία μας και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Και με τον τρόπο αυτό, να εγγυηθούμε στις νέες γενιές το δικαίωμα να ζήσουν σε μια Ελλάδα χωρίς εξαρτήσεις και σε μια κοινωνία ποιοτικής ανάπτυξης, διαφάνειας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

Η χρονιά που έρχεται, το 2012, θα πρέπει να είναι χρονιά μεγάλης συλλογικής προσπάθειας.
Η πρόκληση να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις μας είναι μεγάλη, αλλά παραμένω αισιόδοξος ότι μπορούμε με σκληρή προσπάθεια να τα καταφέρουμε.

Σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση και η πολιτεία και ο καθένας μας, ως κοινωνία συνολικά, πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία που απαιτούν οι καιροί μας προς κάθε πολίτη, φροντίζοντας όλοι να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας που μας έχει ανάγκη.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και πρόοδο.

Το 2012 να είναι μια χρονιά, που θα ανοίξει νέους ορίζοντες για την πατρίδα μας, για όλους τους Έλληνες, για μας και τα παιδιά μας।».
http://newpost.gr
Read more...

Αναπάντητα ερωτήματα…

Αποσύρθηκε η τροπολογία που καταργούσε τις θέσεις τους


http://img.protothema.gr/FCD185FE8DD55AD1A6786930497058A4.jpg

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι προχτές παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας ουσιαστικά παρεμβάσεις στο έργο τους, έπειτα από σχετική έρευνα που διενέργησε ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Μακρής. Παράλληλα, αποσύρθηκε η τροπολογία που είχαν καταθέσει τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης και η οποία από την κυβέρνηση είχε προβληθεί ως η βασική αιτία της δραματικής εξέλιξης που έμελλε να εξελιχθεί σε φιάσκο...

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη μετά την έρευνα που διενέργησε ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Μακρής χωρίς να εντοπιστούν παραβιάσεις.

Στο υπόμνημά τους που κατέθεσαν οι δύο εισαγγελείς κάνουν αναφορά και στην τροπολογία που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών που ουσιαστικά τους καταργούσε και η οποία τους οδήγησε να ζητήσουν την αντικατάστασή τους. Αναφέρθηκαν επίσης σε εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και αφορούν κυρίως στην άρνηση ορισμένων δημόσιων υπηρεσιών να τους δώσουν στοιχεία για συγκεκριμένες υποθέσεις. Ωστόσο αρνήθηκαν να κατονομάσουν εξωδικαστικούς παράγοντες που παρενέβησαν στο έργο τους.

Από το υπουργείο Οικονομικών δόθηκαν διαβεβαιώσεις προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι η επίμαχη ρύθμιση που αντικαθιστά τους οικονομικούς εισαγγελείς με αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θα αποσυρθεί.

Read more...

Πρωτοχρονιάτικα έθιμα από τις γωνιές της Ελλάδας










Πρωτοχρονιάτικα έθιμα από τις γωνιές της Ελλάδας
Πρωτοχρονιά και τα έθιμα στην Ελλάδα έχουν την τιμητική τους. Οι Έλληνες για λόγους καλοτυχίας συνηθίζουν να εφαρμόζουν κάποιες παραδόσεις, την πρώτη μέρα του νέου χρόνου, που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Ποια είναι όμως τα πιο συνηθισμένα αλλά και τα πιο παράξενα;



Ένα από τα πιο γνωστά μας πρωτοχρονιάτικα έθιμα είναι το σπάσιμο του ροδιού. Εδώ και χιλιάδες χρόνια το ρόδι θεωρείται από διάφορους λαούς και πολιτισμούς, σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας και καλοτυχίας. Οι αρχαίοι Έλληνες πριν κατοικήσουν σε ένα νέο σπίτι έσπαγαν στο κατώφλι του ένα ρόδι, πράγμα που κάνουμε ακόμα και στις μέρες μας.

Την τιμητική της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχει όμως και η κρεμμύδα. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας τοποθετείται μία κρεμμύδα έξω από κάθε σπίτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο πατέρας της οικογένειας την παίρνει στα χέρια του και χτυπώντας ελαφρά με την κρεμμύδα τα κεφάλια, ξυπνά τα μέλη της οικογένειας για να πάνε στη Θεία Λειτουργία του Αγ. Βασιλείου. Εν συνεχεία η κρεμμύδα κρεμιέται σε κάποιο σημείο του σπιτιού για να φέρει υγεία και τύχη στην οικογένεια.

Τα νησιά του Ιονίου κρατούν και εκείνα με τη σειρά τους ανέπαφες τις πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις τους. Με μουσικές, καντάδες, γεύσεις και αρώματα αποχαιρετούν τη χρονιά που φεύγει και υποδέχονται το νέο έτος. Στην Κεφαλονιά, κατά το έθιμο που έχει διασωθεί από την αρχαιότητα, τις τρεις τελευταίες μέρες του χρόνου, οι ντόπιοι βγαίνουν στην εξοχή για να ξεριζώσουν αγιοβασιλίτσες. Το όνομα του φυτού οφείλεται στον εορτάζοντα της Πρωτοχρονιάς Άγιο Βασίλειο. Παράλληλα ψάλλονται από τους νέους και τα κεφαλονίτικα κάλαντα.

Στη Λευκάδα οι ντόπιοι κρεμάνε στα σπίτια τους παραμονή της Πρωτοχρονιάς τις λεγόμενες «κουτσούνες» (πρόκειται για αγριοκρεμμύδες), ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναβιώνει το έθιμο της «Διάνας». Πρόκειται για έναν πρωινό ύμνο που πιανίζει η Φιλαρμονική της Λευκάδας από γειτονιά σε γειτονιά.

Στο Αργοστόλι πάλι συνηθίζουν να μπουγελώνονται με αρωματισμένο νερό στην κεντρική πλατεία, ενώ στην Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο το γιορτινό χρώμα δίνουν οι φιλαρμονικές και οι κανταδόροι αλλά και οι νοικοκυρές που φτιάχνουν τηγανίτες, συμπληρώνοντας έτσι το κέρασμα της πρώτης μέρας του χρόνου.

Στην Κρήτη κάθε χρόνο η Πρωτοχρονιά συνοδεύεται από μεγάλη κατανάλωση μπουγάτσας. Για το σκοπό αυτό, σε όλους τους δρόμους του Ηρακλείου στήνονται υπαίθριοι πάγκοι για να είναι γλυκιά η πρώτη γεύση που θα πάρουν οι κάτοικοι του νησιού. Όσο για το χαρτζιλίκι; Αυτό ονομάζεται «καλή χέρα» και ρέει άφθονο!

Στη Θάσο από την άλλη πλευρά οι κάτοικοι επιδίδονται σε ένα πολύ περίεργο έθιμο: σκορπούν φύλλα Πρωτοχρονιάτικα. Πρόκειται για ένα πολύ παλιό έθιμο κατά τη διάρκεια του οποίου όλοι κάθονται γύρω από το αναμμένο τζάκι, τραβούν την ανθρακιά προς τα έξω και ρίχνουν γύρω στ' αναμμένα κάρβουνα, φύλλα ελιάς, βάζοντας στο νου τους από μια ευχή, χωρίς όμως να την πουν στους άλλους. Όποιου το φύλλο γυρίσει περισσότερο, εκείνου θα πραγματοποιηθεί και η ευχή του.

Το πιο γνωστό πρωτοχρονιάτικο έθιμο το αφήσαμε για το τέλος και δεν είναι άλλο από την κλασική μας βασιλόπιτα με το «κρυμμένο» φλουρί. Το συγκεκριμένο έθιμο το συναντάμε σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο με μικρές παραλλαγές που έχουν να κάνουν κυρίως με τη σύσταση της Βασιλόπιτας. Και όποιος κερδίσει το «χαμένο» μέσα στη ζύμη φλουρί; Θα έχει καλοτυχία για όλο το χρόνο, σύμφωνα με τις λαϊκές μας παραδόσεις. Δύο ακόμη πολύ γνωστά έθιμα είναι το«καλό ποδαρικό» αλλά και τα πυροτεχνήματα που φωτίζουν τον ουρανό με την έλευση του νέου χρόνου. Και φυσικά η χαρτοπαιξία αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της.


Καλή χρονιά με 2012 ευχές!!!
http://newpost.gr

Read more...

M. Χρυσοχοϊδης: «Θέλουμε καθαρές λύσεις από τον Παπανδρέου»










M. Χρυσοχοϊδης: «Θέλουμε καθαρές λύσεις από τον Παπανδρέου»
Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης των κορυφαίων στελεχών του κόμματος, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ζητά καθαρές λύσεις από τον Γιώργο Παπανδρέου.


Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ.Χρυσοχοΐδης καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σταματήσει «το ροκάνισμα του χρόνου» και να αναλάβει τις ευθύνες του. «Έχει άλλο περιεχόμενο η λέξη "καθήκον";» αναρωτιέται, επισημαίνοντας ότι ο κ.Παπανδρέου δεν είναι στο απυρόβλητο.

"Μπορεί ορισμένοι να βολεύονται από το ροκάνισμα του χρόνου, αλλά αυτό μόνο μεγαλύτερη ζημιά προκαλεί στο κίνημα, στο κόμμα μας και στη δημοκρατική παράταξη", σημειώνει ο κ. Χρυσοχοϊδης και επισημαίνει ότι "ο κίνδυνος σήμερα για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η διάσπαση, αλλά η συρρίκνωση της κοινωνικής και εκλογικής του επιρροής".

Ο κ.Χρυσοχοΐδης αποκαλεί «σύμφωνο σιωπής πάνω από συντρίμμια» το ενδεχόμενο να προταθεί άλλο πρόσωπο για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και άλλο για υποψήφιος πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να περιφρονήσει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θέλουν να επιλέξουν νέο αρχηγό.

«Οφείλαμε στο ΠΑΣΟΚ να έχουμε αντιληφθεί γρηγορότερα το μέγεθος της καταστροφής που είχε προκαλέσει στην οικονομία η διακυβέρνηση της ΝΔ και να δράσουμε χωρίς καμία καθυστέρηση» επικρίνει τον κ.Παπανδρέου και ζητά από τον τέως πρωθυπουργό να παρουσιάσει στις 4 Ιανουαρίου «το ακριβές χρονοδιάγραμμα» για την αποχώρησή του। «Ό,τι δεν ανανεώνεται, πεθαίνει» προειδοποιεί ο κ.Χρυσοχοΐδης.
http://newpost.gr
Read more...

Στο τραπέζι πάλι σενάριο για “πάγωμα” του βασικού μισθού

Αύξηση 1,6% προβλέπει για το 2012 η σύμβαση, αλλά…


Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος http://img.protothema.gr/1F1004CB59006B24DC59BA0DA5B7C541.jpg

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος

H ανεξήγητη εμμονή της τρόικας να αρχίσει οι διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων στην αρχή του χρόνου έχει προκαλέσει ακόμη και το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, ο οποίος θα ακούσει τις απόψεις της ΓΣΕΕ και των εργοδοτών στις διαδοχικές συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το υπουργείο Εργασίας έχει ξεκαθαρίσει ότι στην ατζέντα του διαλόγου δε θα περιληφθεί θέμα μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα αλλά μόνο η μείωση των εισφορών ώστε το μη μισθολογικό κόστος να υποχωρήσει στο 32% από το 37% που είναι σήμερα.

Ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης αποσαφήνισε ότι κανένας φορέας ως τώρα - πλην των ξενοδόχων - δεν έχει ζητήσει μείωση μισθών αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το θέμα της συρρίκνωσης του κατώτατου μισθού να τεθεί εκ νέου από την Τρόικα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ Βασίλης Κορκίδης προτείνει το πάγωμα του κατώτατου μισθού ο οποίος βάσει της εθνικής συλλογικής σύμβασης θα αυξηθεί το 2012 κατά 1,6%. Τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ . Δημήτρης Ασημακόπουλος που ήρθαν στις αρχές του μήνα τετ α τετ με την τρόικα υπερασπίστηκαν τον κατώτατο μισθό προσπαθώντας να πείσουν την τρόικα ότι είναι λάθος η συνταγή των περικοπών

Η ΓΣΕΕ έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές της και θα αρνηθεί να συμμετάσχει στο διάλογο αν τεθεί θέμα μείωσης μισθών .

Σύμφωνα με πληροφορίες από συνομιλητές της Τρόικας, αναμένεται κάποιος φορέας από τους εργοδότες να θέσει θέμα μείωσης μισθών προϊόντος του διαλόγου ώστε να ανοίξει η συζήτηση εν μέσω εκβιαστικών διλημμάτων. Η τρόικα επιζητεί η μείωση μισθών να φτάσει κατά μέσο όρο 15% από 12% που είναι σήμερα.

Τα νέα εργαλεία μείωσης των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα κατ’ επιταγή της Τρόικας είναι κυρίως οι προσλήψεις - με μισθούς 601 ευρώ - νέων 18 έως 25 ετών οι επιχειρησιακές και τις ατομικές συμβάσεις .

Τον προηγούμενο μήνα υπογράφηκαν 17 επιχειρησιακές συμβάσεις που αφορούν 4800 εργαζόμενους και προβλέπουν μειωμένους μισθούς έως και 30% .

Την ίδια ώρα η αυθαιρεσία έχει κατακλύσει την αγορά εργασίας . Ενδεικτικό είναι ότι 2.100 επιχειρήσεις πενταπλάσιες από πέρυσι σύμφωνα με τις καταγγελίες στις επιθεωρήσεις εργασίας δεν κατέβαλαν δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους
Read more...

Δραχμή σημαίνει επιστροφή στη δεκαετία του '50, τονίζει ο Γ.Προβόπουλος

«Αληθινή κόλαση»


Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Προβόπουλος
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Προβόπουλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Με αληθινή κόλαση παρομοιάζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Προβόπουλος, το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας στη δραχμή, προβλέποντας σοβαρές ελλείψεις σε βασικά είδη και δυσκολίες στη λειτουργία νοσοκομείων, σχολείων και δημόσιων υπηρεσιών.

«Επιστροφή στη δραχμή θα ισοδυναμούσε, στην πρώτη κρίσιμη φάση, με επάνοδο στη δεκαετία του '50» τονίζει στην «Καθημερινή».

Περιγράφοντας την κατάσταση που θα επικρατήσει με την επιστροφή στη δραχμή, ο κ.Προβόπουλος αναφέρει: «Θα παρουσιαστούν σημαντικές ελλείψεις π.χ. σε καύσιμα, σε πρώτες ύλες, ακόμη και σε αγροτικά προϊόντα, διότι εξαιτίας της αδύναμης ανταγωνιστικότητας της χώρας, ακόμη και τα τρόφιμα είναι σε μεγάλο βαθμό εισαγόμενα. Θα υπάρξουν, επομένως, σοβαρές ελλείψεις σε αρκετά βασικά είδη. Τα σχολεία, τα νοσοκομεία και γενικά οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους. Ελλείψει καυσίμων, ο στρατός και η αστυνομία δεν θα μπορούν να κινούν τα οχήματά τους».

Και προσθέτει ότι «σε τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις, αυτοί που κυρίως χάνουν είναι οι πολλοί και οι αδύνατοι. Αυτοί που θα επωφεληθούν, όπως άλλωστε συνέβη και στο παρελθόν σε έκτακτες καταστάσεις, θα είναι οι λίγοι επιτήδειοι».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας για τη νέα χρονιά

Με το βλέμμα στο 2012


(Φωτογραφία: ICON )


Αθήνα
Στις δοκιμασίες που περνά η χώρα, αλλά και σε ένα ακόμη πιο δύσκολο 2012 αναφέρονται στα μηνύματά τους για την Πρωτοχρονιά οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Τη χρονιά που πέρασε, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καταφέραμε ως χώρα και ως λαός, με επώδυνες θυσίες, να αποφύγουμε καταστάσεις που θα ήταν καταστροφικές για την Ελλάδα και τους πολίτες... Ας υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με πίστη στις δυνατότητες που έχουμε ως λαός και με αισιοδοξία για το μέλλον» αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εκφράζει την ελπίδα η νέα χρονιά, εκλογική χρονιά, να δώσει την ευκαιρία στον Ελληνικό λαό να αλλάξει το κατεστημένο, να αλλάξει το παλαιό, να αλλάξει το έμφορτο ανομημάτων δικομματισμό και να δώσει μια ευκαιρία σε νέες δυνάμεις με όρεξη, κέφι, φαντασία, γνωριμίες και εμπειρία για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στο λαό περισσότερη ελπίδα, περισσότερη προσδοκία, περισσότερη ικανοποίηση, και πάνω από όλα το χαμένο χαμόγελο όλων αυτών των ετών.

Επιδείνωση της κρίσης το 2012, αλλά και μεγαλύτερη ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων προβλέπουν για το επόμενο έτος το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους.

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι γνωρίζει πολύ καλά πόσο σκληρά δοκιμάζεται η εργατική λαϊκή οικογένεια, όμως δεν μπορεί να της δώσει λόγια παρηγοριάς και ελπίδες για εύκολες λύσεις, γιατί-όπως αναφέρει-μπροστά της βρίσκονται ακόμα σκληρότερες δοκιμασίες και μάχες. «Το 2012 πρέπει να γίνει χρονιά που τα εργατικά λαϊκά στρώματα θα εγκαταλείψουν μαζικά και αποφασιστικά τα κόμματα και τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό και την ΕΕ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του τονίζει ότι το 2011 σημαδεύτηκε και από τους μεγαλειώδεις αγώνες των λαών σε όλη την Ευρώπη. Για το επόμενο έτος προβλέπει ότι το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η κυβερνητική πολιτική θα μεγαλώσει, ενώ εκτιμά ότι παράλληλα «θα γίνεται πιο ορατή η συγκρότηση ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αντίστασης και ανατροπής».

«Η ανάταξη της χώρας απαιτεί μία νέα μεγάλη ιδέα, ικανή να εμπνεύσει τους Έλληνες και να τους δώσει πίστη για το μέλλον με μία οικονομία παραγωγική, δυναμική, ανταγωνιστική και όχι πλέον κρατικοδίαιτη» αναφέρει στο μήνυμά της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τονίζει ότι η κοινωνία δικαιούται να σταθεί όρθια, να διεκδικήσει δρόμους προκοπής και αισιοδοξίας. «Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα με άλλα ασχολείται, αλλού κοιτάει. Την ίδια ώρα η κοινωνία ζει τη δική της αγωνία και πρέπει να προωθήσει τις δικές της διεκδικήσεις. Η αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής, με σταθερή και αταλάντευτη αναφορά την κοινωνία και τον πολίτη, είναι το μεγάλο ζητούμενο, είναι η διεκδίκηση».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν ότι το 2012 πρεπει να είναι η χρονιά της επένδυσης στη διέξοδο από την κρίση. «Οι πράσινες απαντήσεις στην πολύπλευρη κρίση είναι παρούσες περισσότερο παρά ποτέ. Ο καιρός είναι ώριμος να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, γιατί πλέον είναι πολύ αργά για να είμαστε απαισιόδοξοι».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Την απελευθέρωση του Εφραίμ ζήτησαν και πάλι διαδηλωτές στη Μόσχα

Ζητούν την στήριξή του


Στιγμιότυπο από προηγούμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Μόσχα υπέρ του Εφραίμ
Στιγμιότυπο από προηγούμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Μόσχα υπέρ του Εφραίμ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Μόσχα, Ρωσία
Πικετοφορία διαμαρτυρίας με κεντρικό αίτημα την απελευθέρωση του ηγουμένου Εφραίμ πραγματοποίησαν έξω από την ελληνική πρεσβεία της Μόσχας περίπου 100 άτομα.

Στη διαμαρτυρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ρωσικής σοσιαλσυντηρητικής Ένωσης, το Ανθρωπιστικό Κέντρο της Παγκόσμιας Ρωσικής Λαϊκής Συνόδου, το Ίδρυμα του Ανδρέα του Πρωτόκλητου, η Ομοσπονδία των ορθόδοξων τεχνοκρατών, ο Σύνδεσμος Φίλων της Μονής Βατοπεδίου, η στρατιωτική - πατριωτική ροκ λέσχη της ενορίας της Συνόδου των Αγίων της Μόσχας και εκπρόσωποι της λέσχης μοτοσικλετιστών «Νυχτερινοί Λύκοι».

Οι συμμετέχοντες απευθύνθηκαν στην ανώτατη ηγεσία της Ρωσίας με την παράκληση να υποστηρίξει τον συλληφθέντα αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Όπως έχουν εξαγγείλει οι διαδηλωτές και το Ίδρυμα του Αγ.Ανδρέου παρόμοια πικετοφορία θα διοργανωθεί το Σάββατο έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίπλα στο Κρεμλίνο.

Εντωμεταξύ, κατά της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ τάχτηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Άνω Βουλής (του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας) Μιχαήλ Μάργκελοφ, ο οποίος είπε ότι ενώνει και αυτός τη φωνή του «με τη γενική αγανάκτηση, τα μεγέθη της οποίας θα αναγκάσουν τους Έλληνες δικαστές να επιδείξουν ανθρωπισμό και προσήλωση στις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες».

Όπως εκτίμησε ο κ. Μάργκελοφ η κράτηση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ παραβιάζει τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διότι «η σύλληψη ενός ασθενούς ανθρώπου πριν ολοκληρωθεί η δικαστική βάσανος, χωρίς να γίνεται λόγος για τις αντιλήψεις περί ανθρωπισμού, καταργεί όλες τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου και έχουμε εδώ να αντιμετωπίσουμε την περιφρόνηση τόσο των κανόνων της ανθρωπιάς, όσο και του σύγχρονου ευρωπαϊκού δικαίου».

» Είναι πιθανόν αυτές οι ενέργειες να έχουν προκληθεί από την κρίση, η οποία οδήγησε τις ελληνικές Αρχές σε κατάσταση εκνευρισμού», δήλωσε ο Μάργκελοφ στο κρατικό πρακτορείο RIA-Novosti, συμπληρώνοντας ότι «το γεγονός πως η υπόθεση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ ανατέθηκε σε γυναίκα ανακρίτρια, θα μπορούσε να είναι ένδειξη χλευασμού σε έναν αθωνίτη ιερέα», αν και κατά την προσωπική του γνώμη η άδικη δίωξη θα ενισχύσει το πνεύμα του ηγουμένου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Λεφτά υπάρχουν στον εργασιακό παράδεισο της ΕΥΔΑΠ...


Στις 7 Ιουλίου του 2011 σας ενημέρωσα για το επίδομα λουτροθεραπείας των υπαλλήλων της ΕΥΔΑΠ που κοστίζει στην επιχείρηση 164.000 ευρώ. Στις...


10 Οκτωβρίου 2011 το Έθνος αποκάλυψε ότι η επιχείρηση καλύπτει τα έξοδα εκμάθησης ξένων γλωσσών στα παιδιά των υπαλλήλων της.

Σήμερα, η Παραπολιτική προσθέτει ακόμα ένα κομμάτι στο...παζλ της περικοπής των κρατικών δαπανών σε μια χώρα που χρεοκοπεί σε λίγες εβδομάδες.



Read more...

Καμία συγκάλυψη στην υπόθεση των εισαγγελέων, δηλώνει ο Μ.Παπαϊωάννου

«Το διαχειρίστηκε η Δικαιοσύνη»


O υπουργός Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου
O υπουργός Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τα σχόλια περί συγκάλυψης και συναλλαγής στην υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

«Με αφορμή σχόλια περί συγκάλυψης και συναλλαγής στην υπόθεση των δυο αντεισαγγελέων Εφετών του οικονομικού εγκλήματος, η κυβέρνηση δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, για τον απλό λόγο ότι η διαχείριση της όλης υπόθεσης αφορά αποκλειστικά και μόνο το χώρο της Δικαιοσύνης» αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Επαναλαμβάνω ότι η διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου του θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Βουλής, που για τα θέματα αυτά λαμβάνει πάντα υπόψη και τη γνώμη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταλήγει ο κ. Παπαϊωάννου.

Οι δύο εισαγγελείς, σε δηλώσεις τους στο Βήμα της Κυριακής, πριν από το αποτέλεσμα της έρευνας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δήλωναν έτοιμοι να καταθέσουν στοιχεία «εκεί που πρέπει».

Σε ερώτηση για το εάν είναι σε θέση να καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία για τη φράση περί απαγόρευσης και υπαγόρευσης, ο κ. Πεπόνης απαντά: «Γνωρίζουμε τι λέμε. Θα καταθέσουμε όλα τα στοιχεία εκεί που πρέπει. Μακάρι να μας ζητηθούν και ονόματα».

«Δεν υποκείμεθα σε πιέσεις» συνεχίζει σε άλλο σημείο ο κ. Πεπόνης. «Ματαιοπονούν όσοι λένε ότι μπορούν να μας επηρεάσουν. Δείτε ποιες υποθέσεις χειριστήκαμε... Όλες ήταν δύσκολες. Ασχοληθήκαμε με υποθέσεις αιχμής. Εμείς δεν ασχοληθήκαμε επιδερμικά, αντίθετα τις ερευνήσαμε με θάρρος. Δεν ασχοληθήκαμε με υποθέσεις απλές. Λέτε να άρεσε αυτό σε κάποιους από το σύστημα;»

Αντιδράσεις από τα κόμματα

Η τροπή που τελικά έλαβε η υπόθεση των δύο εισαγγελέων έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κόμματα, τα οποία εξακολουθούν να ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης τόνισε: «Διερωτόμαστε οι οικονομικοί αυτοί εισαγγελείς, των οποίων ο ρόλος είναι ιδιαίτερα σοβαρός και αυξημένος, κέρδισαν ή έχασαν κύρος; Πολύ φοβούμαστε ότι ήταν μία όχι σοφά επιλεγμένη ενέργεια, αλλά μάλλον προϊόν παρορμητισμού».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε: «Η κυβέρνηση, μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να πάρει πίσω την καρατόμηση των δυο οικονομικών εισαγγελέων». Ο ίδιος επανέλαβε ότι η κοινωνία πάντως απαιτεί και ονόματα, στοιχεία και κυρίως συγκεκριμένα αποτελέσματα εναντίον της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος.

«Την ώρα που επιβαρύνονται άγρια τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και η ανεργία καλπάζει, είναι αδιανόητο να παραμένουν στο σκοτάδι βαριές καταγγελίες για παρεμβάσεις υπέρ της ασυλίας ισχυρών οικονομικών συμφερόντων» καταλήγει.

«Όλα στο φως» λέει το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: «Ο ελληνικός λαός είναι εξοργισμένος από αυτήν την συμπαιγνία όπου ο ανήμπορος πολίτης φυλακίζεται για μικροοφειλές προς το Δημόσιο, ενώ η διαπλοκή νομιμοποιείται καθημερινά. Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών λέει ξεκάθαρα και προς όλους: Όλα στο φως. Τι κρύβουν οι κυβερνώντες;»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...