Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για συμψηφισμό του ΦΠΑ

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για συμψηφισμό του ΦΠΑ
Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, άσκησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, με αφορμή την εξαγγελία του για συμψηφισμό των χρεών ΦΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός μετατρέπει τα αυτονόητα σε προεκλογικές εξαγγελίες» και προσθέτει ότι, όμως, «τίποτα δεν μπορεί να συγκαλύψει την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες μικροεπαγγελματίες, εξαιτίας της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής και της οικονομικής ασφυξίας που επικρατεί στην αγορά».
Στο ίδιο μήκος κύματος, το ΚΚΕ κατηγόρησε στην ανακοίνωσή του τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί «να ρίξει στάχτη στα μάτια χιλιάδων μικροεμπόρων και αυτοαπασχολούμενων που καταστρέφονται σήμερα από την κρίση και την κυβερνητική πολιτική».
Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, είναι προκληση για τον κ. Σαμαρά «να αποκαλεί "μεγάλη μεταρρύθμιση" τη στοιχειώδη διαδικασία συμψηφισμού οφειλών ΦΠΑ που αποτελεί "σταγόνα στον ωκεανό" των τεράστιων απωλειών, την ώρα που η ανελέητη φοροεπιδρομή, τα χαράτσια, οι τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, η συνολική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρές επιχειρήσεις στο κλείσιμο».
Το ΚΚΕ προσθέτει πως οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει «να απαιτήσουν να πληρώσουν την κρίση τα μονοπώλια, να απαιτήσουν κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου στο 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη και κατάργηση των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο».

Read more...