Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά ο Θ.Πάγκαλος για τους «τεμπέληδες Έλληνες»

«Τα πέντε ψέμματα»

Ο Θ. Πάγκαλος επαναλαμβάνει ότι δεν έδωσε συνέντευξη στην Hurriyet
Ο Θ. Πάγκαλος επαναλαμβάνει ότι δεν έδωσε συνέντευξη στην Hurriyet (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Η τελευταία λέξη», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, απαριθμεί τα «πέντε ψέματα» -όπως αναφέρει- της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη.

Η ανακοίνωση διαψεύδει ότι ο Θ.Πάγκαλος έδωσε συνέντευξη στην Hurriyet. Το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος της Hurriyet δήλωσε εγγράφως ότι δεν πήρε ποτέ συνέντευξη από τον Θ.Πάγκαλο, ούτε καν μια δήλωση. Αναφέρεται ότι υπάρχει απλώς η προσφώνησή του σε γεύμα των ομογενειακών σωματείων της Κωνσταντινούπολης.

Σχετικά με τη δήλωση «όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε», η ανακοίνωση τονίζει ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια δήλωση.

Το τρίτο ψέμα, σύμφωνα με το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, είναι ότι ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι «οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες και πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις τουρκικές», δήλωση την οποία η ανακοίνωση τονίζει ότι δεν υπάρχει.

Η ανακοίνωση τονίζει ότι σχετικά με τη δήλωση «μετά την εξαγορά της FinansBank κάποιοι εθνικιστές ενοχλήθηκαν, αλλά σήμερα είναι μια από τις πιο πετυχημένες επενδύσεις», ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε γνωστές θέσεις του για το ζήτημα της εξαγοράς της Finansbank όχι ως προς το τίμημα της εξαγοράς που ήταν το αντικείμενο παλαιότερης κριτικής, αλλά ως προς το θετικό γεγονός της προόδου των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας.

Αναφέρεται, επίσης ότι η «ανεπίσημη θέση της ΝΔ» ότι υπάρχει μαγνητοφωνημένο κείμενο από συνέντευξη του Θ.Πάγκαλου σε Τούρκο δημοσιογράφο (όχι της Hurriyet), στην οποία έχουν καταγραφεί οι επίμαχες δηλώσεις δεν υπάρχει.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι στην ίδια προσφώνηση ο κ. Πάγκαλος έθεσε σειρά ουσιαστικών ζητημάτων που αφορούν τους ομογενείς της Κωνσταντινούπολης, μεταξύ των οποίων και το θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης.

«Αυτός είναι και ο λόγος που μέρος της ομιλίας του εκφωνήθηκε στα αγγλικά διότι ο αντιπρόεδρος, για τα συγκεκριμένα θέματα, ήθελε να απευθυνθεί στους Τούρκους, Αρμενίους και Εβραίους που ήταν παρόντες και όχι να κάνει μια δήλωση για εσωτερική κατανάλωση. Βεβαίως, αυτά τα αποσπάσματα, η Νέα Δημοκρατία φρόντισε να τα ξεχάσει» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του ο κ. Πάγκαλος αναφέρει:

«Εν πάση περιπτώσει, αρκεί να διαβάσει κάποιος όσα δήλωσε ο κ.Μιχελάκης στις 18/4/2011 και όσα δημοσίευσε η εφημερίδα του σήμερα για να αντιληφθεί ότι επάξια κέρδισε τον τίτλο "βαρόνος Μυνχάουζεν". Όμως αυτός δεν ήταν εκπρόσωπος τύπου ενός κόμματος εξουσίας. Είναι δυνατόν να θέλει να κυβερνήσει κάποιος τη χώρα με ακροδεξιά "τσικό" και με τέτοιες μεθόδους;

» Η εξέλιξη των γεγονότων δικαιώνει όσους από την πρώτη στιγμή έθεσαν το μέγιστο ζήτημα αρχής για το κατά πόσον είναι συμβατό, εκπρόσωποι Τύπου ενός κόμματος να διορίζονται εκδότες ή διευθυντές εφημερίδων εξακολουθώντας επί της ουσίας να ασκούν έλεγχο στις εφημερίδες τους. Το ζήτημα δεν είναι τι έγραψε και τι γράφει ο "Ελεύθερος Τύπος" αλλά η διαπλοκή κόμματος και εφημερίδας με την ταύτιση στο ίδιο πρόσωπο δύο λειτουργιών εκ γενετής αντίθετων.

» Ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε ήδη να έχει αποπέμψει τον εκπρόσωπο Τύπου του ως κοινό συκοφάντη.

» Σχετικά με το ζήτημα της Hurriyet και της αξιοπιστίας των γραφόμενών της, πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εφημερίδα είναι έγκυρη και με μακρά παράδοση. Το πώς θα διευθετήσει το δεοντολογικό ζήτημα που ανέκυψε με τον τρόπο που ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος παρουσίασε την ομιλία του Αντιπροέδρου και την πρόσθεση φράσεων σε εισαγωγικά που ποτέ δεν ειπώθηκαν, είναι εσωτερικό της ζήτημα.

» Είναι προφανές επίσης ότι ο Ελεύθερος Τύπος έχει γυρίσει στις εποχές του «βρόμικου '89». Απέναντι σε τέτοιες πρακτικές και λογικές που πλήρωσε ακριβά η χώρα, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της δικαιοσύνης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα κινηθεί όπως προβλέπουν οι νόμοι στις περιπτώσεις της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμησης».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Τέθηκε σε λειτουργία -επιτέλους- το Κέντρο Υγείας Περιστερίου...


Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα το Κέντρο Υγείας Περιστερίου (Χρήστου Λαδά 43). Στελεχώθηκε με 25 άτομα εκ των οποίων 10 είναι γιατροί και 15 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Διαθέτει παθολογικό, καρδιολογικό, πνευμολογικό, παιδιατρικό και οδοντιατρικό τμήμα. Οι πολίτες δύνανται να κάνουν βιοχημικές, ακτινολογικές εξετάσεις και εξέταση υπερήχου.
Το Κέντρο Υγείας Περιστερίου θα δέχεται πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής από την Τετάρτη 27 Απριλίου από...
τις 09:00 έως τις 15:00. Από το Μάιο θα λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 20:00 και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε εικοσιτετράωρη λειτουργία.
Το Κέντρο Υγείας τέθηκε σε λειτουργία παρουσία του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μιχάλη Τιμοσίδη, του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργου Κουτρουμάνη, του γενικού γραμματέα ΥΚΑ, κ. Νικόλαου Πολύζου και της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Αθηνάς Δρέττα.

Read more...

Το Focus στο εδώλιο για την Αφροδίτη της Μήλου

zoomnews:

Η γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung αποκαλύπτει ότι το περιοδικό Focus θα λογοδοτήσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης για το γνωστό εξώφυλλο που εικόνιζε την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία.

Το επίμαχο εξώφυλλο του περιοδικού Focus ( 22.02.2010), με τον τίτλο «Απατεώνες στην οικογένεια του Ευρώ», είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα.

Δέκα Γερμανοί θα καθήσουν τώρα στο εδώλιο. Βασικός κατηγούμενος είναι ο εκδότης του περιοδικού Helmut Markwort. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Markwort, καθώς και 9 συντάκτες και συνεργάτες του περιοδικού, αφορούν συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή εθνικών συμβόλων. Για τα αδικήματα αυτά προβλέπονται ποινές φυλάκισης μέχρι και δύο ετών.

Το επίμαχο τεύχος εμφανίστηκε σε μία περίοδο, κατά την οποία άρχιζαν να αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης. Τα άρθρα έφεραν τίτλους, όπως «2.000 χρόνια παρακμής», «από λίκνο σε ακάλυπτο χώρο της Ευρώπης» και «η κατάρρευση της Ελλάδας είναι άνευ προηγουμένου».

Έξι Έλληνες δεν θέλησαν να το αφήσουν να περάσει έτσι και κατέθεσαν μηνύσεις με το αιτιολογικό ότι τα δημοσιεύματα εμπεριείχαν ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, που προσβάλλουν τα δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Αγνωστο παραμένει, εάν οι κατηγορούμενοι θα παραστούν στις 29 Ιουνίου ενώπιον της Εισαγγελέως। Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν κλητευτεί.

papaioannou
Read more...

Μετά 44 έτη ...




Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου

Δεν έχω αύριο χρονογράφηµα. Εχω «Γράµµατα στις Ματιές». Αύριο, όµως, είναι 21η Απριλίου. Πρέπει να γράψω. Θέλω να γράψω. Κι ας έχουν περάσει από τότε (1967) 44 ολόκληρα χρόνια! Κάτι λιγότερο από το προσδόκιµο ζωής για τη δεκαετία του ‘40, όταν η ... φυµατίωση θέριζε, φάρµακα δεν υπήρχαν, τα νοσοκοµεία ήταν λίγα και η επιστήµη σήκωνε συχνά τα χέρια ψηλά, γιατί δεν µπορούσε να τα βγάλει πέρα µε την αρρώστια.

Σκέφτοµαι ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν τη µέρα που εξερράγη το πραξικόπηµα είναι σήµερα 44 ετών! Γυναίκες και άντρες στην ωριµότητά τους, µε δουλειές και οικογένειες. Απίστευτα γρήγορα που περνάει ο καιρός! Απίστευτα γρήγορα που αλλάζουν και τα πράγµατα! Μην πάµε µακριά: ώς το 2008 αισθανόµασταν ασφαλείς, είχαµε κάνει Ολυµπιακούς Αγώνες, δεν ξέραµε τίποτα για τα σπρεντ και τις άλλες «µηχανές» των κερδοσκόπων. Και τώρα, δεν γνωρίζουµε τι θα ξηµερώσει η αυριανή µέρα, µε τόσους ανέργους, µε τόσους µετανάστες, µε τόσες επιχειρήσεις να κατεβάζουν τα ρολά.

Την 21η Απριλίου 1967 ήµουν στο Μόναχο, σε δηµοσιογραφική αποστολή. Χιόνιζε, θυµάµαι. Ενα χιόνι απαλό, σαν ψεύτικο. Μπρος στο ξενοδοχείο όπου έµενα («Ρεγγίνα Παλλάς) υπήρχε µια µικρή τριγωνική πλατεία. «Εις µνήµην των θυµάτων του Εθνικοσοσιαλισµού» έγραφε η ταµπελίτσα. Μας δούλευαν, πάντοτε, οι Γερµανοί. Μια πλατεΐτσα, σαν από «χαρτοκοπτική», για τα εκατοµµύρια των ανθρώπων που βασανίσθηκαν και έχασαν τη ζωή τους από τους Ναζί! (Ακόµη και το Νταχάου, από φρικτό κάτεργο το είχαν µετατρέψει σε παρκάκι, µε λεπτό βοτσαλάκι και άνθη ολόγυρα...).

Τη βραδιά του πραξικοπήµατος, µου είχε τηλεφωνήσει έντροµη η γυναίκα µου:

«Μην έρθεις. Θα σε πιάσουν! Πιάσανε χθες τον Ψαθά...». Δεν γύρισα στην Ελλάδα.

Ηµουν, όµως, απένταρος. Μου έδωσε ένα εκατόµαρκο ο Βασίλης Θεσίτης. Ηρθαν στο ξενοδοχείο και κάτι παιδιά που ανήκαν στη νεολαία της Ενωσης Κέντρου.

«Θα σε βοηθήσουµε εµείς», µου είπαν.

Και µε βοήθησαν. Με έφεραν σε επαφή µε τον Αγγελο Μαρόπουλο, φίλο µου, παλιό συµµαθητή και γείτονα, που δούλευε στην Κολωνία, στην Ντόιτσε Βέλε. Το άλλο βράδυ ήµουν κοντά του. Στο Μπαντ Γκόντεσµπεργκ.

Ο Αγγελος... Εµενε σ’ ένα δυάρι.Μου παραχώρησε, αµέσως, ένα δωµάτιο του διαµερίσµατόςτου. Καιανέλαβε και τη διατροφή µου, ώσπου να πιάσω µια δουλειά: να εργασθώ στην εφηµερίδα «Δηµοκρατία», που εκείνες τις µέρες είχε παρθεί η απόφαση να εκδοθεί. Σε δύο µέρες, όµως, φύγαµε για Δανία και Σουηδία. Μαζί µε τον Αγγελο και µένα, ο τότε βουλευτής της Ε.Κ. Τάσος Παπαδόπουλος που φηµιζόταν για τους καβγάδες του στο Κοινοβούλιο.

Καλός άνθρωπος. Από το Κιλκίς, νοµίζω. Σωµατώδης και «βαµµένος» παπανδρεϊκός. Βουλευτής εν ενεργεία που έδινε κύρος στην «αποστολή». Στην επαφή, δηλαδή, µε τα σκανδιναβικά σοσιαλδηµοκρατικά κόµµατα για την οργάνωση συλλαλητηρίων κατά της χούντας.

Πόσο σπουδαίος ήταν εκείνες τις µέρες ο Μαρόπουλος! Μιλούσε ακατάπαυστα – ήξερε γερµανικά και δανέζικα – σε συγκεντρώσεις, τηλεοράσεις, αµφιθέατρα, ταβέρνες και αιχµαλώτιζε τα ακροατήριά του, µε τον ωραίο λόγο του...

Αγγελε, να ‘χεις δύναµη.
ΤΑΝΕΑ



Read more...

Οργή Παπανδρέου για την συνέντευξη Λιντζέρη! ...



Μεγάλη αναστάτωση και συζητήσεις προκάλεσε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η συνέντευξη του κυβερνητικού βουλευτή Δημήτρη Λιντζέρη στην εφημερίδα «metro», μέσω της οποίας πρότεινε τη συγκρότηση νέας, στιβαρής κυβέρνησης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, που θα έχει χαρακτήρα εθνικής ανάγκης!

Είναι ανάγκη για "μια στιβαρή διακυβέρνηση, στην οποία θα ... συμμετέχει ό,τι το πιο αξιόλογο, ικανό και επαρκές διαθέτει η πολιτική τάξη της χώρας", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λιντζέρης.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούσαν ακόμα και για ενδεχόμενο διαγρφής του βουλευτή Β' Πειραιώς, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται απο πουθενά μέχρις στιγμής...

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Parapolitika απο το Μέγαρο μαξίμου, ο πρωθυπουργός δεν ενθουσιάστηκε απο την συγκεκριμένη πρόταση του βουλευτή του και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να... διαρρεύσει η δυσαρέσκειά του απο το πρωθυπουργικό επιτελείο.
parapolitika.gr



Read more...

Δραματική επιδείνωση σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας

Κατέρρευσαν μετοχές και ομόλογα, 2 δισ. μεγαλύτερο έλλειμμα

http://img.protothema.gr/7E1F5046FE405DB6B701B14F9F1FF0A2.jpg
Όταν επί 18 μήνες παίζεις πόκερ με τις αγορές και κάνεις τα ίδια λάθη συνεχώς, τότε ίσως συμβαίνει κάτι περισσότερο από το να είσαι απλά άστοχος.

Αναφερόμαστε στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε ότι στόχος είναι η επιστροφή στις αγορές το 2012, αλλά εναλλακτικά μπορεί να προσφύγουμε στον μόνιμο μηχανισμό (Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης), αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ουσιαστικά και για ένα νέο Μνημόνιο αλλά και για αδυναμία αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνουμε από την Τρόικα.

Με αυτές τις δηλώσεις, η αγορά άρχισε να κατρακυλά με απώλειες άνω του 2% ενώ το spread εκτοξεύθηκε πάνω από τις 1.144 μονάδες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Την ίδια ώρα, το spread του 10ετούς ομολόγους εκτοξεύθηκε στα επίπεδα των 1.150 μονάδων, παραπέμποντας σε επιτόκιο 15%, ενώ τα CDS (τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας) έσπασαν κάθε ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 1.300 μονάδες για την 5ετία.

Την ίδια ώρα, η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα είναι πρωτοφανής: σύμφωνα με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, το έλλειμμα φαίνεται να μεγεθύνεται κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ στοπ πρώτο τετράμηνο της χρονιάς.

Η βουτιά στην αγορά

Η βουτιά ήλθε μάλιστα σε μια ημέρα που τα διεθνή χρηματιστήρια καταγράφουν δεύτερη συνεδρίαση ανόδου, ύστερα από κάποια θετικά αποτελέσματα στις εισηγμένες εταιρείες.

Είναι προφανές ότι οι δηλώσεις σε συνδυασμό με τις συνεχείς αναφορές για την αναδιάρθρωση προκαλούν ανησυχία σε οποιονδήποτε ξένο επενδυτή: όταν κρατάς ομόλογα ενός έτους και διετίας και ακούς τον υπουργό Οικονομικών ότι θα προσφύγει στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις πωλήσεις!

Χαρακτηριστική, άλλωστε, ήταν η δήλωση του Βέλγου υπουργού Οικονομικών για τους κερδοσκόπους τους οποίους κάποιοι υποβοηθούν με τις άστοχες δηλώσεις τους.

Η πίεση στις τραπεζικές μετοχές ήταν αφόρητη και έβγαλε πωλήσεις - μετά τα κέρδη δύο ημερών. Πάνω από 8% οι απώλειες σε Alpha Bank - Εurobank ενώ η Εθνική έκλεισε με πτώση 4,20% στα 5,24 ευρώ.

Ρευστοποιήσεις 5,13% για την Τράπεζα Πειραιώς, 1,69% για την Τράπεζα Κύπρου και 1,28% για τη Marfin Popular. Πτώση 4,8% σημείωσε και η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, κέρδη 8,18% για τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, 4,13% για τη Jumbo και 2,85% για τον Τιτάνα και 1,38% για τη Μυτιληναίος.

Στα 99 εκατ. ευρώ οι συνολικές συναλλαγές με πακέτα 11 εκατ. ευρώ και τελικό κλείσιμο για τον γενικό δείκτη στο -2,62% και κάτω από τις 1.400 μονάδες.
Read more...

Παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για ορισμένες κατηγορίες υπόχρεων

Δηλώσεις εισοδήματος και ακινήτων

Η παράταση αφορά τις δηλώσεις εισοδήματος και στοιχείων ακινήτων για ορισμένους υπόχρεους
Η παράταση αφορά τις δηλώσεις εισοδήματος και στοιχείων ακινήτων για ορισμένους υπόχρεους (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Την παράταση της προθεσμίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011 καθώς και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2011 για ορισμένες κατηγορίες υποχρέων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η σχετική απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Δ.Κουσελάς, προβλέπει ότι:

1. Η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας του ΚΒΣ (εφόσον η διαχειριστική τους περίοδος έληξε μέσα στους μήνες Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του έτους 2010), η οποία λήγει την 18η Απριλίου 2011, ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες, με εξαίρεση την 26η Απριλίου 2011, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου, με αρχή για το ψηφίο 1 την 18η Απριλίου 2011 και λήξη για τα ψηφία 60, 70, 80, 90 και 00 την 5η Μαΐου 2011.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των ΟΕ, ΕΕ, κοινωνιών, κοινοπραξίες, κλπ. που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. και όσων έχουν ως αντικείμενο εργασιών την αντιπροσώπευση ή πρακτόρευση ασφαλιστικών εταιριών ή τη μεσιτεία ασφαλειών ή αν συμμετέχουν σε εταιρεία ή κοινοπραξία με Γ΄ κατηγορίας βιβλία του ΚΒΣ που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ, η οποία λήγει στις 15 Απριλίου 2011 ανεξαρτήτως ΑΦΜ, εφόσον οι δηλώσεις υποβάλλονται μέσω ΔΟΥ, στην περίπτωση υποβολής μέσω διαδικτύου, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία η 28η Απριλίου 2011 ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

3. Σε περιπτώσεις που καθίσταται αδύνατη η επικοινωνία με το ειδικό δίκτυο του TAXISNET ή στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων των ατομικών επιχειρήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών και των εταιριών (ΟΕ, ΕΕ, Κοινοπραξιών, Κοινωνιών κτλ) και λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής για πρώτη φορά υποβολής των δηλώσεων τους μέσω του διαδικτύου, παρέχεται η ευχέρεια υποβολής των δηλώσεων αυτών στις ΔΟΥ, εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία λήξης των δηλώσεων μέσω διαδικτύου.

4. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων έτους 2011, που υποβάλλονται στη Δ.Ο.Υ., ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 1.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Στις 30 Μαίου στον Εισαγγελέα ο συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου


Προθεσμία για τις 30 Μαίου ζήτησε και έλαβε από την αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, επί θητείας του στο Υπουργείο Εσωτερικών, που κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο κληθείς με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διαπράξη αδικημάτων, προσήλθε νωρίτερα από την αρχικά ορισμένη ημερομηνία (σσ 28 Απριλίου) στην Εισαγγελέα Π.Παπανδρέου με τον συνήγορό του και ζήτησε προθεσμία για την κατάθεσή του, προκειμένου να λάβει αντίγραφο της ογκώδους δικογραφίας και να ετοιμάσει τις εξηγήσεις που του ζητούνται, στην υπόθεση της αγοράς των τεσσάρων υποβρυχίων, τύπου 214, για το Πολεμικό Ναυτικό.

Στη δικογραφία για την υπόθεση της προμήθειας του Υπουργείου Άμυνας, που αφορά τα υποβρύχια, από τις γερμανικές Ferrostaal και HDV και τα Ελληνικά Ναυπηγεία, προκύπτουν στοιχεία για εμπλοκή του εν λόγω προσώπου και φερόμενη ανάμειξή του σε ομάδα που αποκαλείτο "ομάδα Α", στην οποία είχε ανατεθεί η διακίνηση και διανομή των ποσών που προορίζονταν ως "δώρα" για την επιλογή του γερμανικού ομίλου, στην προμήθεια των τεσάρων όπλων. Σε καταθέσεις στη γερμανική δικογραφία, που έχουν σταλεί στην Εισαγγελέα κ.Παπανδρέου, ο άλλοτε συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου κατονομάζεται, ή "φωτογραφίζεται" δια του επαγγέλματος του, ως βασικός κρίκος στην αλυσίδα των παράνομων πληρωμών.

Ο ίδιος πάντως, ο πρώην συνεργάτης του κ.Τσοχατζόπουλου, με πρόσφατη δήλωσή του στον Τύπο, αρνείται ανάμειξή του του στην υπόθεση και χαρακτηρίζει αποκυήματα φαντασίας τα δημοσιεύματα που τον κατονομάζουν. Υποστηρίζει επίσης ότι από το 2000 έως το 2003 είχε νόμιμη συνεργασία με την Ferrostaal, με αποκλειστικό αντικείμενο έργα υποδομής, ενόψει των ολυμπιακών αγώνων και ότι δεν είχε καμμία σχέση με εξοπλισμούς, έργα και προμήθειες του Υπουργείου Άμυνας.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ενώπιον της Εισαγγελέως έχουν κληθεί ως ύποπτοι για την υπόθεση των υποβρυχίων 37 πρόσωπα, που αναμένεται να λάβουν νέα προθεσμία για τις εξηγήσεις που τους ζητούνται।

newpost.gr

Read more...

Δεν πλήρωσες δόσεις; Δεν έχει περαίωση!

Σύμφωνα με εγκύκλιο Κουσελά...


http://img.protothema.gr/1064B6DE111D5D5EA09534258A34D902.jpg
Όσοι επιτηδευματίες άρχισαν μεν να πληρώνουν τις δόσεις τους για την περαίωση, αλλά δεν εξόφλησαν δύο συνεχόμενες ληξιπρόθεσμες δόσεις, χάνουν το δικαίωμα της περαίωσης και ενδέχεται να ελεγχθούν από την Εφορία, όπως προβλέπεται στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, που έχει κοινοποιηθεί στις εφορίες.

Στην ίδια απόφαση, επισημαίνεται ότι το συνολικό ποσό φόρων κατά οικονομικό έτος και φορολογικό αντικείμενο που προκύπτει από το εκκαθαριστικό σημείωμα της περαίωσης, συμψηφίζεται με το αντίστοιχο συνολικό ποσό φόρων και άλλων επιβαρύνσεων, το οποίο θα προκύψει από τον τακτικό και οριστικό φορολογικό έλεγχο που θα διενεργηθεί.

Read more...

Επίθεση από τη ΓΕΝΟΠ κατά του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Μετά το πόρισμα

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Σε επίθεση κατά του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης προχώρησε η ΓΕΝΟΠ, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος σύμφωνα με το οποίο οι ενισχύσεις που έλαβε από τη ΔΕΗ είναι παράνομες.

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι δεν είναι τυχαίο πως το πόρισμα βγήκε μια ημέρα αφού προανήγγειλε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

«Όταν ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης που είναι σε αυτή τη θέση εδώ και 7 χρόνια δεν ακούει και δεν βλέπει καμία παρανομία και ξαφνικά σήμερα "ξυπνάει" (που η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δίνει πολύ σκληρή μάχη για την σωτηρία της ΔΕΗ), αν μη τι άλλο είναι εκτεθειμένος» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

«Όμως πέρα από αυτό, πόσο αξιόπιστο και αντικειμενικό μπορεί να είναι το πόρισμα ενός "Επιθεωρητού" που όταν βρίσκεται με την πλάτη στο καναβάτσο με απίστευτη ευκολία αποφεύγει την αλήθεια μόνο και μόνο για να "την γλιτώσει";» προσθέτει

«Πόσο βάση μπορεί να έχει το πόρισμα ενός Δημόσιου Λειτουργού που ενώ του έχουμε εμπιστευτεί τον αγώνα ενάντια στη διαφθορά -και γι αυτό θα πρέπει να είναι υπόδειγμα όλων μας -αυτός χρησιμοποιεί τη θέση του κατά τέτοιο τρόπο που εκθέτει ανεπανόρθωτα το θεσμό που υπηρετεί;» αναφέρει.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Κόλαφος το πόρισμα Ρακιντζή για τη χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ

Η Τ.Μπιρμπίλη παγώνει τις καταβολές

Αθήνα
Παράνομες κρίνει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής όλες τις ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, οι οποίες στο διάστημα 1999 - 2010 (μαζί με τα ποσά που αποδόθηκαν στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ) έφθασαν στα 31,2 εκατ. ευρώ.

Το πόρισμα του επιθεωρητή παραδόθηκε τη Μ.Τετάρτη στην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ θα διαβιβαστεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς «προκύπτουν νομικά θέματα». Η κ. Μπιρμπίλη ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να «παγώσουν» όλες οι καταβολές προς τη ΓΕΝΟΠ μέχρι την τελική διευθέτηση του θέματος.

Στα ευρήματα του ελέγχου που έκανε ο Γενικός Επιθεωρητής, ύστερα από αίτημα του ΥΠΕΚΑ, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δαπάνες για στάθμευση και κίνηση αυτοκινήτων που ανήκουν σε πρώην εργαζόμενους ή παιδιά εργαζομένων στη ΔΕΗ, για εκδρομές ή φιλοξενία ατόμων, για εκτύπωση περιοδικών που δεν αποστέλλονταν στους παραλήπτες, για μελέτη που δεν πραγματοποιήθηκε ή ακόμη αφορούν αγορές λουλουδιών, αρωμάτων, ποτών, ηλεκτρονικών υπολογιστών που δεν ελέγχθηκε για ποιο σκοπό αγοράστηκαν και ποιοι τους πήραν, κ.ά.

Παράνομο έκρινε ο επιθεωρητής και το δάνειο των 500.000 ευρώ που πήρε η ΓΕΝΟΠ από τη διοίκηση της επιχείρησης, ενώ από τον έλεγχο προέκυψε και φορολογικό ζήτημα αναφορικά με το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος που ισχύει για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, για το οποίο ζητήθηκε η συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών.

Το πόρισμα του επιθεωρητή εξετάζει όλες τις καταβολές προς τη ΓΕΝΟΠ και τον ΟΚΔΕ που έγιναν στο διάστημα 1999 - 2010. Αυτές είναι:

* Καταβολές βάσει της Συλλογικής Σύμβασης και αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (14,1 εκατ. ευρώ): είναι παράνομες κατά τον επιθεωρητή, επειδή σύμφωνα με το νόμο 1264 / 82 απαγορεύεται η ενίσχυση συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες. Επιπλέον, η ΔΕΗ δεν προβαίνει σε έλεγχο των δαπανών, με αποτέλεσμα πολλές φορές να δίνονται χρήματα για κινητοποιήσεις ή νομικές υπηρεσίες που πιθανώς στρέφονται κατά της ΔΕΗ. Στο κονδύλι αυτό περιλαμβάνονται και 5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν το 2005 και το 2006 για προγράμματα Κοινωνικού και Αγροτικού Τουρισμού, στα οποία θα συμμετείχε το προσωπικό της επιχείρησης, ως επιβράβευση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και τα κονδύλια αυτά κρίνονται παράνομα για τους ίδιους λόγους.

* Για χρηματοδότηση μελέτης της ΓΕΝΟΠ (300.000 ευρώ): διαπιστώθηκε ότι η μελέτη δεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο το ποσό δεν αναζητήθηκε ως αχρεωστήτως καταβληθέν.

* Για προβολή και διαφήμιση (1,3 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με το πόρισμα «το αιτούμενο ποσόν καταβάλλεται από την επιχείρηση απευθείας στον πάροχο της υπηρεσίας, χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση και διασφάλιση της αυτόνομης και διακριτής παρουσίας της. Τα πιο πάνω φαίνεται να παραπέμπουν κατ' ουσίαν σε ενίσχυση της ΓΕΝΟΠ και καταστρατηγούν, κατά την άποψή μας, τις διατάξεις του άρθρου 5, παρ. 4 του ν. 1264/82».

* Για τον ΟΚΔΕ (11,2 εκατ. ευρώ): Σύμφωνα με το πόρισμα ο οργανισμός αυτός «αποτελεί ένα νομικό κατασκεύασμα, η αυτοτέλεια του οποίου επιτρέπει την απευθείας χρηματοδότησή του από την επιχείρηση, καταστρατηγώντας την απαγορευτική διάταξη του ν.1264/82». Ως προς το διαχειριστικό σκέλος, δεν υπάρχει πλήρης αιτιολόγηση των δαπανών και έλεγχος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις «τα τιμολόγια αναφέρονται σε δαπάνες που παραπέμπουν σε πολυτελή ταξίδια, ακριβά γεύματα, δώρα κλπ, ή σε χρήση από μη δικαιούχους (π.χ. αγορά καυσίμων και στάθμευση αυτοκινήτων από τρίτους).

* Παρακράτηση επί της μισθοδοσίας (4,18 εκατ. ευρώ). Ο επιθεωρητής λέει ότι «η παρακράτηση από τον μισθό των εργαζομένων της ΔΕΗ οιωνδήποτε συνδικαλιστικών εισφορών υπέρ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (και των λοιπών ομοσπονδιών) και η απόδοσή τους απευθείας σε αυτές είναι αντισυνταγματική, παράνομη και καταχρηστική».

Επιπλέον αυτών είναι το δάνειο των 500.000 ευρώ που έδωσε η ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, το οποίο κατά το πόρισμα εκφεύγει των σκοπών της εταιρίας, δεν συνάδει με τον ρόλο της ΔΕΗ, συνιστά έμμεσο τρόπο οικονομικής ενίσχυσης της συνδικαλιστικής οργάνωσης, ενώ δεν είναι διασφαλισμένη η αποπληρωμή του από τις ενισχύσεις που λαμβάνει η ΓΕΝΟΠ, αφού και αυτές θεωρούνται παράνομες.

Σύμφωνα με το πόρισμα, δεν επαληθεύονται οι καταγγελίες για πρόσθετες παροχές στα μέλη του ΔΣ από το προσωπικό της επιχείρησης και για δωρεά του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η ΓΕΝΟΠ, ενώ παραμένει το ερώτημα αναφορικά με τη φορολογική μεταχείριση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με μειωμένο τιμολόγιο στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους της ΔΕΗ, το οποίο εκκρεμεί επί δύο και πλέον έτη.

Αναφέρεται ακόμη ότι η συνεργασία των υπηρεσιών της ΔΕΗ με το Κλιμάκιο Ελέγχου ήταν άψογη και ότι το «ατυχές» περιστατικό της κλοπής εγγράφων, την περασμένη εβδομάδα, δεν επηρέασε τον έλεγχο.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη ΔΕΗ όλα τα ανωτέρω ήταν σε γνώση και της πολιτείας, «είτε διότι κατά την υπογραφή των Συμβάσεων αυτών παρίσταντο παράγοντες αυτής, είτε κατατίθεντο ενώπιον Δικαστικών Αρχών (Ειρηνοδικείο Αθηνών), είτε κατατίθεντο στην Επιθεώρηση Εργασίας».

Επίσης, η ΔΕΗ ανέφερε ότι τα στοιχεία των Συλλογικών Συμβάσεων αποστέλλονταν και στο ΥΠΕΘΟ, αφού αφορούσαν θέματα εισοδηματικής πολιτικής, «χωρίς ποτέ να υπάρξει καμία παρατήρηση ή σχόλιο ή άλλη άποψη επί των διαλαμβανομένων στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Το Πάσχα των 454 ευρώ...

Μεγάλες ουρές στο ταμείο ανεργίας

http://img.protothema.gr/B206C15CA97C913862267BAD507E6688.jpg
Ο Σταμάτης Καλατζής στα 42 του χρόνια είναι υποχρεωμένος πια να περνά κάθε μήνα από το κτίριο του ΟΑΕΔ στη λεωφόρο Γαλατσίου, για να εισπράξει τα 454 ευρώ, που θα του επιτρέψουν να διατηρήσει ζωντανό ένα μέρος της αξιοπρέπειάς του. Μετά από έξι χρόνια δουλειάς σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ο Σταμάτης βρέθηκε στις αρχές Ιανουαρίου χωρίς δουλειά. «Ήταν για μένα ένα σοκ, μιας και δεν είχα ξαναβρεθεί χωρίς δουλειά στη ζωή μου» εξομολογείται χαμηλώνοντας το βλέμμα, προφέροντας τη λέξη «ανεργία» σα να είναι κάποια βαριά αρρώστια.

Μεγάλη Τετάρτη πρωί και η ουρά στο ταμείο ανεργίας μεγάλη, παρότι το επίδομα ξεκίνησε να καταβάλλεται από τις 11 του μήνα. Ο μικρός ηλεκτρονικός πίνακας πάνω από το ταμείο δείχνει τον αριθμό 184, όταν ο Στράτος βγαίνει από την αίθουσα με 454 ευρώ στην τσέπη για να περάσει όχι μονάχα το μήνα, αλλά και το Πάσχα. «Τρεις μήνες τώρα δεν κατάφερα να κάνω ούτε πέντε μεροκάματα, σταμάτησα το τσιγάρο, έκοψα τους καφέδες και στο λεωφορείο μπαίνω χωρίς εισιτήριο όχι από ιδεολογία.αλλά επειδή δεν έχω λεφτά» συνεχίζει την περιγραφή της καθημερινότητάς του ως άνεργος πλέον. Τον ρωτάμε πως θα περάσει το Πάσχα και αντί για απάντηση κάνει το σταυρό του και κατεβαίνει γρήγορα τις σκάλες.

Η Κατερίνα, που δούλευε μέχρι πρόσφατα σε σούπερ μάρκετ, είδε πριν δύο μήνες τη ζωή της να ανατρέπεται, όταν οι εργοδότες της έδειξαν την πόρτα της εξόδου, που την οδήγησε και αυτή, στα 28 της χρόνια, στην ουρά για την είσπραξη του επιδόματος ανεργίας. Απογοητευμένη με όσα ακούει γύρω της για το μέλλον της χώρας αντιμετωπίζει με απαισιοδοξία και το δικό της αύριο. «Δύσκολο να ξαναβρώ δουλειά. Πάω σε εμπορικά καταστήματα να ρωτήσω αν χρειάζονται πωλήτρια και την ώρα που μπαίνω βλέπω μια απολυμένη κοπέλα να βγαίνει» λέει με μια δόση μαύρου χιούμορ.

Η Κατερίνα αισθάνεται τυχερή, αφού ζει με τους γονείς της, οπότε τα 454 ευρώ του επιδόματος θα μείνουν αποκλειστικά για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές της ανάγκες, χωρίς να χρειαστεί να συνεισφέρει με αυτά στα έξοδα του σπιτιού.

Από την άλλη πλευρά όμως, ο Αντρέας Ρούπας, άνεργος κι αυτός, που τον συναντήσαμε στην ίδια ουρά στον ΟΑΕΔ του Γαλατσίου, ξεκινά να απαριθμεί τους λογαριασμούς που περιμένουν να πληρωθούν αύριο το πρωί κιόλας με τα 500 ευρώ που μόλις εισέπραξε, μιας και ως πατέρας ενός παιδιού είχε και μία προσαύξηση 10% στο επίδομα.

«Με αυτά τα λεφτά πρέπει θα πληρώσω μονάχα τη ΔΕΗ και το φροντιστήριο αγγλικών του παιδιού» λέει και συμπληρώνει με ένα ίχνος θυμού στη φωνή του: «Το τηλέφωνο ας μου το κόψουν, έτσι κι αλλιώς χτυπάει μονάχα από τράπεζες που ρωτάνε πότε θα πληρώσω τη δόση της πιστωτικής». Οδηγός σε λατομείο που έκλεισε, ο 40χρονος Ανδρέας βρίσκεται από το καλοκαίρι χωρίς δουλειά, κάνοντας που και που μερικές νυχτερινές βάρδιες σε ταξί. Όσο για το φετινό του Πάσχα; «Παλιά λέγαμε Πάσχα των Ελλήνων και καμαρώναμε... Ε, αυτό ξέχνα το φίλε μου, τώρα μιλάμε για το Πάσχα των ανέργων που δεν περισσεύει ευρώ όχι για αρνί, αλλά ούτε για λαμπάδα του παιδιού να πάρουμε».

Read more...

Eκτός στόχων τα δημόσια έσοδα στο τρίμηνο Ιανουάριου - Μαρτίου

Η συγκράτηση δαπανών έσωσε τα προσχήματα

Αθήνα

Αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων καταδεικνύουν τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το τρίμηνο Ιανουάριου - Μαρτίου 2011. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στο τρίμηνο Ιανουάριου - Μαρτίου 2011, σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 4,7 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 4,37 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2010. Τα συνολικά έσοδα του Προϋπολογισμού υστερούν έναντι των στόχων κατά 766 εκατ. ευρώ.

Αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων καταδεικνύουν τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το τρίμηνο Ιανουάριου - Μαρτίου 2011.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στο τρίμηνο Ιανουάριου - Μαρτίου 2011, σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 4,7 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 4,37 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως το έλλειμμα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 κινείται εντός των στόχων κυρίως λόγω της σημαντικής συγκράτησης των δαπανών παρά το γεγονός ότι τα συνολικά έσοδα του Προϋπολογισμού υστερούν έναντι των στόχων κατά 766 εκατ. ευρώ.

Στο σκέλος των εσόδων, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 11,1 δισ. ευρώ και εμφανίζουν μείωση κατά 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, που οφείλεται κυρίως: στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη-κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού-ύφεση στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 44 εκατ. ευρώ, αλλά και στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου.

Στο σκέλος των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού παρατηρείται αύξηση κατά 3,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται στη διάθεση ποσού ύψους 375 εκατ. ευρώ για παλαιές οφειλές νοσοκομείων και στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 437 εκατ. ευρώ. Οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες κατά 2,3% ή κατά 287 εκατ. ευρώ. Οι δαπάνες για τόκους εμφανίζονται αυξημένες κατά 15,6%, στα 3,2 δισ. ευρώ. Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επεισοδίων παρουσίασαν μείωση κατά 55,3% ή 839 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης και νέο Μνημόνιο ενόψει!

Ομολογία αποτυχίας από Γ. Παπακωνσταντίνου


http://img.protothema.gr/9F50B46F7BC8B9BF56B91483CAED8B12.jpg
Παράθυρο για προσφυγή στο Μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης EFSF μετά το 2012, εάν δεν πέσουν ως τότε τα επιτόκια με τα οποία δανείζουν τη χώρα οι αγορές άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών, ομολογώντας σαφώς πως η οικονομική πολιτική που ακολουθείται έχει αποτύχει.

Για πρώτη φορά μάλιστα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην καλύψει η χώρα και τα 25-30 δισ. ευρώ χρεολύσια που πρέπει να εξασφαλίσει μέσω της Τρόικας το 2012, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο δάνειο (ή και νέο Μνημόνιο)...

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις δηλώσεις του υπουργού, το ελληνικό χρηματιστήριο που ακολουθούσε την ανοδική πορεία των ξένων αγορών, γύρισε στο -2,5 %, ενώ το spread του δεκαετούς ομολόγου εκτοξεύθηκε πάνω από τις 1140 μονάδες, παραπέμποντας σε επιτόκιο δανεισμού κοντά στο 15%.

Επισήμως ο κ.Παπακωνσταντίνου μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι το ελληνικό χρέος είναι απολύτως βιώσιμο και παραμένει στόχος της κυβέρνησης η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, το αργότερο στις αρχές του 2012. Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωση τους ελληνικού χρέους αναφέροντας πάντως ότι “η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να μπει στην ενδιαφέρουσα (!) συζήτηση της αναδιάρθρωσης, η οποία ενέχει τεράστιους κινδύνους για την ελληνική οικονομία, τις τράπεζες, τα νοικοκυριά, και τις επιχειρήσεις”.

Για τον δανεισμό του 2012 υπάρχουν 2 εναλλακτικές σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών: α) δανεισμός «με λογικό επιτόκιο» από την αγορά ή β) το Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας να αγοράσει ομόλογα από την πρωτογενή αγορά. «Θα πρέπει να δούμε τους ακριβής όρους πριν αποφασίσουμε πάνω στην δεύτερη επιλογή» εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε ότι «πιστεύουμε ότι μπορούμε να βγούμε το αργότερο στια αρχές του 2012 εάν έχει βελτιωθεί η εικόνα στις αγορές».

Στα λόγια του Ρεν
Για το εάν τα 27 δισ. ευρώ θα καλυφθούν πλήρως από την ευρωπαϊκή βοήθεια ο υπουργός, τόνισε πως «δεν είναι σε κανενός την πρόθεση να βρεθεί σε αδιέξοδο η Ελλάδα», χωρίς να εμφανιστεί βέβαιος για αυτό. Ανοίγει ίσως έτσι "παράθυρο" και για νέο δάνειο με νέους όρους (κάτι για το οποίο φαίνεται να προϊδέασε προ ημερών και ο Επίτροπος Ρεν). Όπως διευκρίνισε, η αξιολόγηση της βιωσιμότητας τους ελληνικού χρέους εξαρτάται και από τα επιτόκια που βρίσκει ως τότε στις αγορές η χώρα,

Ερωτηθείς για το πότε η χώρα θα βρει από τις αγορές 27 δισ. ευρώ για την κάλυψη τοκοχρεολυσίων ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα πρέπει να έχει γίνει αυτό το αργότερο στις αρχές του 2012 ή διαφορετικά θα υπάρξει η χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο ίδιος προανήγγειλε την έλευση της τρόικας (με χαμηλόβαθμο κλιμάκιο στις αρχές Μαιου και μετά από δέκα ημέρες οι επικεφαλής), καθώς και την έκδοση ομόλογων διασποράς μετά τον Ιούνιο.

«Επιμένουμε στην υλοποίηση του προγράμματος και τις δημοσιονομικές προσαρμογές» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε ότι «το ελληνικό χρέος είναι απολύτως βιώσιμο», στέλνοντας μήνυμα και στις αγορές.
«Οι αγορές δεν αντέδρασαν στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης» εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών «Αντέδρασαν στο γενικότερο κλίμα γύρω από τα σενάρια αναδιάρθρωσης.

Έχουμε ένα ευρύτερο πρόβλημα στην ευρωζώνη π.χ. τις αναταράξεις Πορτογαλία, σε όλη την περιφέρεια ανεβαίνουν τα spread, υπάρχει έντονη φημολογία για αναδιάρθρωση. Πώς να επιδράσει θετικά το μεσοπρόθεσμο σχέδιο της Ελλάδας;»
Read more...

O Άκης απειλεί να γίνει... βαθύ λαρύγγι


O Άκης απειλεί να γίνει... βαθύ λαρύγγι eurokinissi

Πυρετώδεις είναι οι ρυθμοί προετοιμασίας των κομμάτων ενόψει της συζήτησης την επόμενη Πέμπτη, της πρότασης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, για το θέμα των υποβρυχίων.

Την ίδια ώρα, προθεσμία για τις 30 Μαίου έλαβε πρώην συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου που έχει κληθεί ως ύποπτος στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Εκπρόσωποι όλων των κομμάτων σε καθημερινή βάση μελετούν τις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας και κρατούν αναλυτικές σημειώσεις έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τη συζήτηση.

Όμως τις τελευταίες μέρες έχουν περάσει την είσοδο της Βουλής και οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου προκειμένου να μελετήσουν και εκείνοι τη δικογραφία που έχει στείλει στο κοινοβούλιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Κατσανίδης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσει στη συζήτηση ο Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς ακόμα δεν έχει απαντήσει ούτε θετικά ούτε αρνητικά στην επιστολή που του έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής και με την οποία του ανακοινώνει ότι με βάση τον κανονισμό του κοινοβουλίου μπορεί να παραστεί στη συνεδρίαση και να μιλήσει.

Η πρώτη του αντίδραση, ήταν απειλητική. Συνεργάτες του έλεγαν ότι θα παραστεί και μάλιστα πρόσθεταν με νόημα ότι έχει πολλά να πει...

Εάν τελικά ο κ। Τσοχατζόπουλος αποφασίσει να μιλήσει, είναι δεδομένο ότι θα αφήσει πολλές αιχμές αλλά θα καταθέσει και την πικρία του για τους πρώην συντρόφους του.

newpost.gr/

Read more...

O ΣΑΜΑΡΑΣ ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΖΟΤΖΟΛΑ-ΠΤΩΧΟΥ


Από το : Δημοτικό Σαφάρι
ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ BLOGS
Έξαλλος είναι ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς με τον πόλεμο που έχουν ανοίξει το σύστημα Τζότζολα – Πτωχού, με τα μεγαλύτερα blogs μιας που οι τύποι κάνουν...
μεγάλη ζημιά στην Ν.Δ. Ο Σαμαράς, πετάει έξω με τις κλωτσιές μετά το Πάσχα όλο το μαγαζάκι που έχει στηθεί από τους άσχετους που το παίζουν τσακάλια του διαδικτύου… Άνεργοι και η Σιδέρη με τον Παντάκη, πλέον… Τους την είχε χαρίσει τότε με την κλειστεί ομάδα που είχαν φτιάξει στο fb με την επωνυμία ΄Σαμαροφύλακες΄ όπου την κατέβασαν άρον άρον μετά από τα βρισίδια που τους έριξε ο πρόεδρος, αλλά τώρα δεν τους την ξανά χαρίζει… Έξω με τις κλωτσιές … Χαμός λέμε…
Read more...

«Λαυράκια» από ελέγχους στο ΙΚΑ!...



«Λαυράκια» έχουν βγάλει οι μέχρι στιγμής έλεγχοι στις συντάξεις του IKA!

Όπως ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών Ν. Νικολόπουλου, Θ. Καραόγλου και Α. Καριπίδη, οι μέχρι στιγμής έλεγχοι του ΙΚΑ έχουν εντοπίσει 244 συνταξιούχους που έπαιρναν σύνταξη από τον... Άγιο Πέτρο!

Πρόκειται για περιπτώσεις εξαπάτησης του ΙΚΑ και των ασφαλισμένων του από συνδικαιούχους σε λογαριασμούς συντάξεων του ΙΚΑ, οι οποίοι ακόµη και για χρόνια µετά τον θάνατο των δικαιούχων συνέχιζαν να εισπράττουν τις συντάξεις τους με αποτέλεσμα να ζηµιώνεται το ΙΚΑ µε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουτρουµάνης, οι υπηρεσίες του Ιδρύµατος έχουν αρχίσει να πραγµατοποιούν το τελευταίο διάστηµα συστηµατικούς ελέγχους στα αρχεία των συνταξιούχων του ΙΚΑ αρχίζοντας από όσους έχουν γεννηθεί… προ του 1922!

Μετά την αποκάλυψη του θέματος, το ΙΚΑ απαίτησε την επιστροφή των χρημάτων που είχαν δοθεί αλλά σε 13 περιπτώσεις υπήρξε άρνηση επιστροφής των ποσών!

Χιλιάδες οι αναπηρικές συντάξεις «μαϊμού»!

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι έλεγχοι στις αναπηρικές συντάξεις όπου γίνεται «μεγάλο φαγοπότι».

Με τους δικαιούχους αναπηρικών συντάξεων να υπολογίζονται σε πάνω από 350.000, εκτιμάται ότι ο έλεγχος του υπουργείου θα φέρει στο φως περισσότερες από 50.000 «μαϊμού»-συντάξεις που κοστίζουν κάθε μήνα εκ. ευρώ στα ταμεία του οργανισμού!



Read more...

Εσκασε το πρώτο κύμα αποκρατικοποιήσεων...



Ιπποδρομίες, φυσικό αέριο, ΟΤΕ, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πήραν τον δρόμο των αποκρατικοποιήσεων. Το κύμα πώλησης των επιχειρήσεων του Δημοσίου κυριάρχησε στη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, στην πρώτη επαφή του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τη ... γαλλική εταιρεία ιπποδρομιών PMU και στη συνάντηση του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας με τον ειδικό γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων Γιώργο Χριστοδουλάκη.
Το περίγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, όπως επικυρώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, εξετάσθηκε εκτενώς στην άτυπη συνεδρίαση της Διυπουργικής με τους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Εργασίας Λούκα Κατσέλη και Επικρατείας Χάρη Παμπούκη. Με την επισήμανση ότι μέσα στον Μάιο θα ανακοινωθούν οι σύμβουλοι για τα πρώτα ακίνητα του Δημοσίου που προχωρούν σε εκποίηση και μέσα στον Ιούνιο θα έχουν τοποθετηθεί σύμβουλοι για όλες τις επιχειρήσεις και τη δημόσια περιουσία, αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών κατέγραφε τις «4» πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης:

* Ιπποδρομίες. Η γαλλική εταιρεία ιπποδρομιών Paris Mutuel Urbain, που ήδη συμμετέχει στο ελληνικό ιπποδρομιακό στοίχημα, εκδήλωσε -σύμφωνα με πληροφορίες- το ενδιαφέρον της για τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) στη χθεσινή πρώτη συνάντηση στελεχών της με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, παρουσία των ειδικών γραμματέων Αποκρατικοποιήσεων και ΔΕΚΟ, κυρίων Χριστοδουλάκη και Κυριακού.

Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής προβλέπει την αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ μέσα στο 2012, αφού προηγηθεί η αναδιοργάνωσή του.

Στελέχη της PMU, με ετήσιο τζίρο 9,5 δισ. ευρώ, βρίσκονται στην Αθήνα για δεύτερη φορά, ενώ προ ημερών επισκέφθηκαν και τις εγκαταστάσεις του ΟΔΙΕ αξίας άνω των 230 εκατ. ευρώ, για την απόκτηση των οποίων φέρονται να έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον δεδομένου ότι πρόκειται για τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη.

Ακόμα παραμένει ασαφές τι ακριβώς θα περιλαμβάνει ο προς αξιοποίηση ΟΔΙΕ, καθώς σε αυτόν θα περάσουν και άδειες λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών. Οπως ασαφές είναι σε τι αφορά το ενδιαφέρον της PMU, δηλαδή στον ιππόδρομο, στα στοιχήματα ή και στα δύο μαζί.

* Φυσικό αέριο. Η έναρξη γίνεται με τη μελέτη, που θα είναι έτοιμη μετά το Πάσχα, σχετικά με το αν είναι βέλτιστο ή όχι να αποσχιστεί ο ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) από τη μητρική ΔΕΠΑ. Η προκήρυξη θα γίνει μέσα στο 2011 και αφορά την πώληση του 31% των μετοχών της ΔΕΠΑ από το 65% που διαθέτει το Δημόσιο.

Το ζητούμενο της μελέτης, που έχουν αναλάβει οι τράπεζες Alpha Bank, Ν. Μ. Rothschild & Sons LTD και UBS Limited και το δικηγορικό γραφείο Κουταλίδη, είναι αν η ΔΕΠΑ θα πωληθεί ξεχωριστά ή αν θα πωληθεί μαζί με τον ΔΕΣΦΑ ή αν ο ΔΕΣΦΑ θα μείνει στο Δημόσιο, αν η πώληση της ΔΕΠΑ θα γίνει μέσω εισαγωγής στο Χρηματιστήριο ή απευθείας, καθώς και αν θα υπάρξει πλήρης διαχωρισμός της ΔΕΠΑ από όλες τις θυγατρικές (ΔΕΣΦΑ που έχει το 100%, ΕΠΑ Αττικής 51%, ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ΕΠΑ Θεσσαλίας).

Εκκρεμεί δε η επίλυση τριών σημαντικών ζητημάτων:

- η διεκδίκηση του δικαιώματος προαίρεσης που έχει η ΔΕΗ για το 30% των μετοχών της ΔΕΠΑ από το ελληνικό Δημόσιο ή η αποζημίωσή της από το Δημόσιο καθώς η κοινοτική νομοθεσία απαγορεύει την απόκτηση ποσοστών εταιρειών φυσικού αερίου από ηλεκτρικές εταιρείες που έχουν το μονοπώλιο στην αγορά,

- αν τα ΕΛΠΕ θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το επιπλέον 35% των μετοχών της ΔΕΠΑ,

- η διασφάλιση των συμβάσεων με μεγάλους καταναλωτές, κυρίως ηλεκτροπαραγωγούς, καθώς η ΔΕΠΑ επιμένει σε συμβάσεις διάρκειας μεγαλύτερης της 3ετίας ή 4ετίας και η ΔΕΗ τις αρνείται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2010 η ΔΕΠΑ πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της, με κέρδη 90,8 εκατ. ευρώ (αύξηση περίπου 49,6% σε σύγκριση με τα 60,7 εκατ. του 2009).

* ΟΤΕ. Στην περίπτωση του ΟΤΕ, για τον οποίο συζητείται η πώληση ενός ποσοστού 10-12% μέσα στο 2011, το ελληνικό Δημόσιο έχει τον πρώτο λόγο, καθώς έχει το δικαίωμα να υποχρεώσει την εταιρεία που ήδη κατέχει ποσοστό στην επιχείρηση (put option), δηλαδή την Deutshe Telekom, να αγοράσει το προς πώληση ποσοστό και όχι το αντίθετο όπως διευκρίνιζε αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

* Τράπεζες. Μπορεί από το 2012 να ξεκινούν οι πωλήσεις των τραπεζών, αλλά το μεγάλο ενδιαφέρον της τρόικας για τις τράπεζες έφερε στην Αθήνα ειδικό κλιμάκιο, το οποίο χθες συναντήθηκε με τον ειδικό γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων. Την πώληση του 100% του εμπορικού τμήματος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων μέσα στο 2012, καθώς και τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής του Δημοσίου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (μέχρι 44%, μαζί με το 10% των ΕΛΤΑ) το 2013 και στην Αγροτική μέχρι το 2015 προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

Η χθεσινή Διυπουργική συζήτησε μεταξύ άλλων και την πορεία του Ελληνικού, που κατά την κυβέρνηση θα είναι από τα πρώτα επενδυτικά έργα, καθώς και ευρύτερα το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων και εκποίησης των ακινήτων του Δημοσίου, καθώς προσδοκούν έσοδα 2-4 δισ. ευρώ φέτος, 10-13 δισ. τη διετία 2012 -2013 και συνολικά 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. *
enet.gr



Read more...

«Κυβέρνηση εθνικής ανάγκης τώρα»



Πρόταση για τη συγκρότηση νέας, στιβαρής κυβέρνησης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, που θα έχει χαρακτήρα εθνικής ανάγκης, καταθέτει με συνέντευξη στη «metro» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης.

«Θα συμμετέχει ό,τι το πιο αξιόλογο, ικανό και επαρκές διαθέτει η πολιτική τάξη της χώρας» υπογραμμίζει ο βουλευτής από τη Β΄ Πειραιώς, ο οποίος κάνει λόγο για αρρυθμίες και σημάδια κόπωσης στην εικόνα της σημερινής κυβέρνησης॥

newpost.gr

Read more...

Συντεταγμένη αναδιάρθρωση χρέους προτείνει στην Ελλάδα η Wall Street Journal

«Επικίνδυνη η στάση της Ευρώπης»

Εάν η Ελλάδα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της -κάτι που φαίνεται πολύ πιθανό- καλύτερα να το κάνει με συντεταγμένοι τρόπο, παρά να περιμένει μέχρι να αναγκαστεί να το κάνει, εκτιμά ο αρθρογράφος
Εάν η Ελλάδα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της -κάτι που φαίνεται πολύ πιθανό- καλύτερα να το κάνει με συντεταγμένοι τρόπο, παρά να περιμένει μέχρι να αναγκαστεί να το κάνει, εκτιμά ο αρθρογράφος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Aθήνα
Την άποψη ότι μια συντεταγμένη αναδιάρθρωση χρέους είναι καλύτερη για την Ελλάδα από το ενδεχόμενο να εξελιχθεί σε νέα Lehman Βrothers, εκφράζει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Κανείς δεν τολμά να το αποκαλέσει πτώχευση» υποστηρίζει πως η επίσημη άρνηση της Ευρώπης να αναγνωρίσει ακόμη και το ενδεχόμενο αθέτησης του ελληνικού χρέους «συνορεύει με το κωμικό».

Ωστόσο, σημειώνει πως η εκτίναξη της απόδοσης των ελληνικών διετών ομολόγων κοντά στο 20% και η ταυτόχρονη αναρρίχηση των ασφάλιστρων κινδύνου (credit-default swaps) σε επίπεδα που καταδεικνύουν πτώχευση καθιστούν την άρνηση της ΕΕ όχι πια διασκεδαστική, καθώς μπορεί να αποβεί επικίνδυνη.

Η Wall Street Journal υποστηρίζει πως ακόμη και αν η Ελλάδα πετύχει τους στόχους που συμφωνήθηκαν στο πακέτο διάσωσης της, θα επιβαρυνθεί με ένα χρέος που δεν είναι βιώσιμο, γεγονός που καθιστά την αναδιάρθρωση των οφειλών αυτών αναπόφευκτη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα πίσω από αυτές τις επίσημες διαψεύσεις βρίσκεται μια πιο σύνθετη ερμηνεία που υποστηρίζει πως η αθέτηση υποχρέωσης ή ενδεχόμενη αναδιάρθρωση θα βλάψει τα ευρωπαϊκά πιστωτικά ιδρύματα και οργανισμούς που θα χρειάζονται με τη σειρά τους διάσωση.

Σύμφωνα με το επιχείρημα αυτό, θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να συνεχίσει να λαμβάνει στήριξη από την ΕΕ και το ΔΝΤ παρά να εκθέσει τους πιστωτές της, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών και άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών, σε πιθανές απώλειες του ελληνικού χρέους.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως με τις αποδόσεις του χρέους των ελληνικών ομολόγων να βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, η αγορά έχει ήδη τιμολογήσει την πιθανότητα ότι η Αθήνα δεν θα αποπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της.

Σε αυτό το στάδιο, θεωρεί πως είναι πιο λογικό η ελληνική κυβέρνηση να ενημερώσει τους φορολογούμενους, τους επενδυτές και τις κυβερνήσεις σχετικά με τα ανοίγματα και τους κίνδυνους, αλλά και να ληφθούν αντίστοιχες πρόνοιες στα επικείμενα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών.

«Εάν η Ελλάδα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της -κάτι που φαίνεται πολύ πιθανό- καλύτερα να το κάνει με συντεταγμένοι τρόπο, παρά να περιμένει μέχρι να αναγκαστεί να το κάνει», αναφέρει η εφημερίδα.

Η Wall Street Journal σημειώνει πως ο τρόπος για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η Ελλάδα να γίνει η Lehman της Ευρώπης δεν είναι να προσποιείται ότι η αναδιάρθρωση δεν μπορεί να συμβεί, αλλά να αρχίσει να εξηγεί πώς μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, από κοινού με πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια για το που θα μπορούσε να βλάψει και πώς.

Έτσι, οι τράπεζες που είναι ευάλωτες σε κινδύνους θα μπορούν να βάλουν τάξη στα σπίτια τους πριν είναι πολύ αργά.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αλλάζει ο χάρτης των νοσοκομείων



Αλλάζει ο χάρτης των νοσοκομείων eurokinissi

Στην αναδιάρθρωση των νοσοκομείων της χώρας προχωρεί, από ό,τι φαίνεται, με ταχύτατους ρυθμούς, το Υπουργείο Υγείας. Ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, καθηγητής Λυκούργος Λιαρόπουλος, παρουσίασε χθες στη σύσκεψη για την αναδιάταξη του εθνικού συστήματος υγείας, το σχέδιο των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων της Αθήνας.

Με βάση το σχέδιο δημιουργούνται στην Αττική εννέα μεγάλοι κύκλοι νοσοκομείων, που θα αναλάβουν τη διοίκηση των υπολοίπων 34 υπαρχόντων σήμερα νοσοκομείων. Κάθε κύκλος θα έχει κοινή διοίκηση, έναν διοικητή και δύο υποδιοικητές, κοινές κεντρικές υπηρεσίες, μηχανοργάνωση, σχεδιασμό, προμήθειες κ.α. Ένα κεντρικό νοσοκομείο, που καθορίζεται με χωροταξικά κριτήρια, θα «ασκεί» διοίκηση και στα υπόλοιπα, τα οποία θα πρέπει να αλληλοκαλύπτονται.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Λιαρόπουλου, στο εξής δημιουργούνται οι παρακάτω κύκλοι νοσοκομείων στην Αττική:

1. Ευαγγελισμός (συγχωνεύονται στον Ευαγγελισμό τα νοσοκομεία Πολυκλινική, Έλενα Βενιζέλου, Οφθαλμιατρείο, Πολυκλινική)

2. Λαϊκό (Αιγινήτειο, Αρεταίειο, Αλεξάνδρα, Ευγενίδειο, Ιπποκράτειο και ΝΙΜΤΣ)

3. Αγ. Σάββας (Ελπίς και Σπηλιοπούλειο, το οποίο γίνεται μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας)

4. ΚΑΤ (Αμαλία Φλέμινγκ, Σισμανόγλειο)

5. Παίδων (λειτουργούν κάτω από ενιαία διοίκηση τα τρία Παίδων, Αγ. Σοφία, Αγλαϊα Κυριακού και Πεντέλης)

6. Γιώργος Γεννηματάς (Ερρίκος Ντυνάν, Ερυρθός Σταυρός, Σωτηρία, το οποίο εξελίσσεται σε ογκολογική μονάδα)

7. Νέας Ιωνίας Αγ. Όλγα (Πατησίων, Άγιοι Ανάργυροι, Παμμακάριστος)

8. Νίκαιας (Ασκληπιείο, Μεταξά, Τζάνειο, Ωνάσειο)

9. Αττικόν (Αγία Βαρβάρα, Θριάσιο)

«Πρέπει όσοι με έναν τρόπο θα τον έλεγα απερίσκεπτο, αλλά και όσοι για λόγους δικών τους συμφερόντων, με έναν τρόπο δόλιο, προσπαθούν να σταματήσουν την απόπειρα εξορθολογισμού του δημόσιου συστήματος υγείας, επισπεύδουν και επιταχύνουν το μοιραίο για τη δημόσια υγεία του τόπου, δηλαδή να μην μπορεί το κράτος να αντεπεξέλθει στις δαπάνες του 40% των δομών του συστήματος υγείας», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη σύσκεψη, και πρόσθεσε: «Χρειάζεται, λοιπόν, πάρα - πάρα πολύ προσοχή, χρειάζεται σύνεση, χρειάζεται περίσκεψη, χρειάζεται συνεννόηση για να προχωρήσουμε όπως πρέπει».

Από την πλευρά του, ο κ. Λιαρόπουλος τόνισε ότι η αναδιάρθρωση των νοσοκομείων θα πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, με βάση τις απόψεις όσων χρησιμοποιούν το σύστημα υγείας, ότι αυτό βρίσκεται στα ...τελευταία του. Μάλιστα, εξήγησε ότι στην Ελλάδα αντιστοιχούν 28 νοσοκομεία ανά 1 εκατομ. πληθυσμού, όταν η μέση αναλογία για τον ΟΟΣΑ είναι 20 νοσοκομεία ανά 1 εκατομ. πληθυσμού.

Πιο ήπια εφαρμογή των συγχωνεύσεων ζήτησε ο Ηλίας Μόσιαλος, επί κεφαλής της Ανεξάρτητης Ομάδας Εργασίας Εμπειρογνωμόνων του τομέα Υγείας. Έκανε λόγο για 5ετή ήπια προσαρμογή και αλλαγές, που δεν θα επιφέρουν σοκ στο σύστημα υγείας, ενώ πρότεινε, οι συγχωνεύσεις να αρχίσουν μέσα από τα ίδια τα νοσοκομεία με τη συγχώνευση κλινικών ίδιων ειδικοτήτων.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Ιωάννης Κυριόπουλος, επισήμανε ότι «δεν έχουμε προετοιμάσει το ΕΣΥ για τις δημογραφικές και οικονομικές αλλαγές των τελευταίων ετών με αποτέλεσμα να πάσχει βαθιά»।

newpost.gr

Read more...

Tα πάθη της ΔΕΗ...



Οικονομική... ανάσταση για συνδικαλιστές της ΔΕΗ, με «εκτός έδρας» αποζημιώσεις συνολικού ύψους 365.542 ευρώ και... σταύρωση για περισσότερους από 84.000 καταναλωτές και μικρομεσαίους που, λόγω της οικονομικής ύφεσης, αδυνατούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και η επιχείρηση τους έκοψε το ρεύμα...
Στο ένα εκατομμύριο ανέρχονται εκείνοι που καθυστερούν τις... πληρωμές, μια και τα εισοδήματά τους έχουν μειωθεί, και την ίδια ώρα αποκαλύπτεται πως τέσσερις συνδικαλιστές - golden boys της ΔΕΗ από σωματείο της Κοζάνης εισπράττουν αναδρομικά τριετίας από 59.000 έως 103.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων ΤΑΥΤΕΚΩ και ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ. Αυτά συνεδριάζουν κάθε εβδομάδα στην Αθήνα, αλλά όλως περιέργως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επιλέχτηκαν να είναι από την Κοζάνη, προφανώς για να εισπράττουν τις υπέρογκες αμοιβές, τα «εκτός έδρας»...
Tα πάθη της ΔΕΗ

Σε έγγραφο-ντοκουμέντο, που έφερε στο φως η ηλεκτρονική εφημερίδα kozan.gr, αποκαλύπτονται αμοιβές για εκτός έδρας που φτάνουν έως και τις 64.500 ευρώ τον χρόνο για συνδικαλιστή που συμμετέχει στο ΔΣ του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ). Αλλοι τρεις συνδικαλιστές της ΔΕΗ εισέπραξαν για τον ίδιο λόγο από 27.000 έως 54.000 ευρώ τον χρόνο.

Οπως αποκαλύπτεται, η ΔΕΗ κατέβαλε συνολικά 365.542,15 ευρώ στους τέσσερις συνδικαλιστές για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΤΑΥΤΕΚΩ και της Διοικητικής Επιτροπής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Δεκέμβριο του 2010.

Το ποσό επιμερίζεται ανάλογα με τη μισθολογική κλίμακα του κάθε συνδικαλιστή. Η χαμηλότερη αποζημίωση για το συγκεκριμένο 27μηνο είναι 58.933 ευρώ και η υψηλότερη 130.916,95 ευρώ.

Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις προβλέπονται από τη Συλλογική Σύμβαση και αφορούν τις απολαβές για εργασία εκτός έδρας, ενώ είναι ανεξάρτητες από τις όποιες αμοιβές δίνονται για τη συμμετοχή των συγκεκριμένων προσώπων στα ΔΣ των Ταμείων.

Η σχετική δαπάνη, μάλιστα, δεν επιβαρύνει τη ΔΕΗ, αλλά τους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς με το έγγραφο που διέρρευσε η επιχείρηση ζητά να εισπράξει από αυτούς το ποσό που έχει ήδη καταβάλει.

Οι τέσσερις συνδικαλιστές είναι μέλη του «Σπάρτακου», του μεγαλύτερου συνδικάτου της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία. Οι δύο είναι μέλη της ΠΑΣΚΕ και οι άλλοι δύο της ΔΑΚΕ.

Μιλώντας στο «Εθνος» ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» Γ. Αδαμίδης υποστήριξε πως πρόκειται για εκλεγμένα μέλη, τα οποία εισπράττουν τη νόμιμη αποζημίωση, που αντιστοιχεί στα έξοδα της εκτός έδρας μετακίνησής τους. «Κάποιοι εκμεταλλεύονται τη συγκυρία για να χτυπήσουν τη ΓΕΝΟΠ, στην προσπάθεια πώλησης της ΔΕΗ», είπε.

Την ίδια ώρα, η επιχείρηση έκοψε το ρεύμα σε περισσότερους από 84.000 καταναλωτές και μικρομεσαίους που, λόγω της οικονομικής ύφεσης, αδυνατούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

Η σχετική δαπάνη, μάλιστα, δεν επιβαρύνει τη ΔΕΗ, αλλά τους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς με το έγγραφο που διέρρευσε η επιχείρηση ζητά να εισπράξει από αυτούς το ποσό που έχει ήδη καταβάλει.

Επιδοτήσεις 25 εκατ. ευρώ

Και αυτές οι προκλητικά υψηλές αμοιβές έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά οικονομικών προνομίων που απολαμβάνουν συνδικαλιστές και σωματεία της ΔΕΗ. Στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει οι επιδοτήσεις που έδιναν οι διοικήσεις της εταιρείας, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων τα τελευταία 12 χρόνια, στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τον ΟΚΔΕ. Πρόκειται για ποσά συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ. Επιχορηγήσεις, οι οποίες ναι μεν είναι, όπως υποστηρίζουν, οι συνδικαλιστές νόμιμες, αφού είχαν συμφωνηθεί με τις συλλογικές συμβάσεις, προκλητικά υψηλές δε, σε εποχή όπου το σύνολο του ελληνικού λαού υφίσταται μεγάλες απώλειες στα εισοδήματά του.
ΕΘΝΟΣ



Read more...

Απειλούν να... σβήσουν την Ελλάδα ...



Να «σβήσει» για µία εβδοµάδα τις µονάδες της ΔΕΗ φέρνοντας τη χώρα στα όρια του µπλακάουτ απειλεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, προκειµένου ναεµποδίσει τηνπεραιτέρω µετοχοποίηση της επιχείρησης Σαρανταοκτάωρεςεπαναλαµβανόµενες απεργίες είναι το... σχέδιο της ΓΕΝΟΠ, η οποία πετάει το γάντι στην κυβέρνηση. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν γύρω στις 6-7 Μαΐου, µία εβδοµάδα πριν από τις 15 Μαΐου, ηµέρα κατά την οποία – σύµφωνα µε την κυβέρνηση – θα κατατεθεί στη Βουλή το νοµοσχέδιο µε τα µέτρα του µεσοπρόθεσµου πλαισίου, το οποίο περιλαµβάνει και την πώληση επιπλέον 17% της ΔΕΗ.

Παράλληλα και λίγες ηµέρες προτού αρχίσει η απεργία, η Οµοσπονδία προειδοποιεί ότι θα προβεί σε καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων σε όλη την Ελλάδα (νοµαρχίες, κτίρια υπουργείων και δήµων),ενώ από το οπλοστάσιό της δεν θα λείψουν τα... γνωστά SMS στους βουλευτές. Αυτή τη φορά, µάλιστα, όχι µόνο σε εκείνους του ΠΑΣΟΚ αλλά και στους 300 του ελληνικού Κοινοβουλίου, καλώντας τους να πάρουν δηµόσια θέση για τη µετοχοποίηση ή µη της ΔΕΗ.

Πρόγευση για τις αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ δίνει η χθεσινή ανακοίνωσή της, µετάτη συνεδρίασητης ΕκτελεστικήςΕπιτροπής της, που κάνει λόγο για 48ωρες επαναλαµβανόµενες απεργίες,οι οποίες – όπως αναφέρει – θα αρχίσουν «πολλές ηµέρες πριν η κυβέρνηση πάει τον νόµο στη Βουλή (και θαείναι από αυτές που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ξέρει να κάνει)». Ολα αυτά θα επικυρωθούν από το Διοικητικό Συµβούλιο τηςΟµοσπονδίαςπου συνεδριάζει την Πέµπτη µετά το Πάσχα, 28 Απριλίου.

Πάντως η ΓΕΝΟΠ αρχίζει επαφές µε όλους τους υπουργούς και τους κοινωνικούς φορείς (κόµµατα, Τεχνικό Επιµελητήριο, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΚΕΔΚΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, υπερνοµάρχες, νοµάρχες, δήµαρχοι, κ.λπ.), «ώστε ο καθένας ναπάρει θέση για το αν συµφωνεί ή όχιστην περαιτέρω µετοχοποίηση της ΔΕΗ και να δηµιουργηθείένα τείχος προστασίας τηςεπιχείρησης», όπωςχαρακτηριστι κά αναφέρεται. «Ακόµη και τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και τον Πρόεδροτης Δηµοκρατίας θα επιδιώξουµε να συναντήσουµε για να τους ενηµερώσουµε σχετικά µε τη λαθεµένη απόφαση τηςκυβέρνησης», δηλώνει στα «ΝΕΑ»ο πρόεδροςτης ΓΕΝΟΠ ΝίκοςΦωτόπουλος.

Το ΠοριςΜά ΡΆΚΙΝΤΖΗ. Οι τόνοι έχουν ανέβει και στο άλλο µέτωπο που αφορά τη ΓΕΝΟΠ, το πόρισµα Ρακιντζή, που εξετάζει τη νοµιµότητα ή µη των χρηµατοδοτήσεων που πήρε την περίοδο 1999-2010, ειδικά µετά την καταγγελία για την κλοπή φωτοτυπιών, στοιχείων της έρευνας. Το συνδικάτο ανησυχεί για το περιεχόµενο του πορίσµατος και το κατά πόσο αυτό θα συµβάλει στο να διατηρηθούν ή να κοπούν πολλά από τα προνόµιά του. Το πολυσυζητηµένο πόρισµα, σύµφωνα µε όσα δήλωσε προ ηµερών ο επικεφαλής των επιθεωρητών Δηµόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, πρόκειται να παραδοθεί εντός των ηµερώνστην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής Τίνα Μπιρµπίλη.


Ανοίγει ο δρόµος για τουριστικά χωριά ... πέντε αστέρων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΆΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

Πακέτο νοµοθετικών ρυθµίσεων για το άνοιγµα της αγοράς της τουριστικής κατοικίας στην Ελλάδα και τη διευκόλυνση της επιχειρηµατικότητας και των επενδύσεων στον τουριστικό τοµέα ετοιµάζει το υπουργείο πολιτισµού και Τουρισµού. οι πρωτοβουλίες για τον τουρισµό βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που έγινε χθες στη Βουλή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. παπανδρέου, µε τη συµµετοχή του υπουργού πολιτισµού και Τουρισµού π. Γερουλάνου και όλων των συναρµόδιων υπουργών. οπως αναφέρθηκε από την πλευρά του υπουργού πολιτισµού και Τουρισµού, στο στάδιο της ολοκλήρωσής τους βρίσκονται ήδη δύο σηµαντικά για τον τουρισµό και την οικονοµία νοµοσχέδια. Το πρώτο, το οποίο καταρτίζεται σε συνεργασία και µε το υπουργείο περιβάλλοντος, αφορά την τουριστική κατοικία, ενώ το δεύτερο νοµοσχέδιο αφορά το τουριστικό... fast track και θα προβλέπει την απλοποίηση των διαδικασιών για τη δηµιουργία νέων τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και των επενδύσεων στο τουριστικό κοµµάτι.

Στη σύσκεψη, που έγινε στο πλαίσιο της προετοιµασίας των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσµου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), στις 4 Μαΐου, µετείχαν επίσης οι υπουργοί περιβάλλοντος Τ. Μπιρµπίλη, οικονοµικών Γ. παπακωνσταντίνου, Επικρατείας Χ. παµπούκης, περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης, υποδοµών ∆. ρέππας και Θαλασσίων υποθέσεων ι. ∆ιαµαντίδης. Στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ ο πρωθυπουργός θα κάνει τον απολογισµό των πεπραγµένων στον τουρισµό για το 2010, ενώ θα ανακοινώσει και τον προγραµµατισµό της κυβέρνησης για το τρέχον και τα επόµενα χρόνια. Ειδικότερα, όσον αφορά το κεφάλαιο της τουριστικής κατοικίας που συζητήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη, στόχος του υπουργείου Τουρισµού είναι να ανοίξει ο δρόµος για την κατασκευή και στη χώρα µας των πρώτων ιδιωτικών τουριστικών καταλυµάτων µόνιµης κατοικίας. Με το νοµοσχέδιο που ολοκληρώνεται, θα δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης τουριστικής κατοικίας υψηλών προδιαγραφών σε περιοχές που έχουν αυτήν την ικανότητα, είτε σε συνδυασµό µε ξενοδοχειακές υποδοµές πολυτελείας είτε αυτόνοµα, υπό την προϋπόθεση ότι οι κατοικίες θα πάρουν τη θέση παλαιών ξενοδοχειακών µονάδων που θα αποσυρθούν.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, τα σύνθετα τουριστικά καταλύµατα µε τουριστικές κατοικίες θα µπορούν να αναπτύσσονται σε εκτάσεις τουλάχιστον 150 στρεµµάτων, σε συνδυασµό µε ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων, σε ποσοστό έως 35% της συνολικά δοµούµενης επιφάνειας. Σε ό,τι αφορά τα condo hotels, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επενδύσεις αυτές θα µπορούν να αναπτύσσονται σε εκτάσεις τουλάχιστον 100 στρεµµάτων και πάλι έως το 35% της δόµησης.

Μείωση της έκτασης. Ακόµα, σχετικά µε τις επενδύσεις σε περιοχές ολοκληρωµένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ), η ελάχιστη απαιτούµενη έκταση θα περιορίζεται στα 300 στρέµµατα από 800 που ισχύει σήµερα, είτε πρόκειται για εκτάσεις του ∆ηµοσίου είτε για ιδιωτικές, ενώ οι επιτρεπόµενες χρήσεις γης, οι προβλεπόµενες εγκαταστάσεις, οι φορείς ίδρυσης και εκµετάλλευσης των ΠΟΤΑ θα ορίζονται µε προεδρικό ∆ιάταγµα και όχι µε υπουργική απόφαση. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο σχεδιάζει την απόσυρση παλαιών τουριστικών καταλυµάτων, άνω της 20ετίας, µε αλλαγή χρήσης, προβλέποντας τη µερική ή ολική κατεδάφιση παλαιών τουριστικών καταλυµάτων, µε κίνητρο τη δηµιουργία τουριστικής κατοικίας µε τον µισό συντελεστή δόµησης και µε όρο να συνοδεύονται από τουλάχιστον µία εγκατάσταση ειδικής τουριστικής υποδοµής.
TANEA



Read more...

H Άννα κλείνει το Ειδικό Σχολείο Κωφών


"Λουκέτο" ετοιμάζεται να μπεί στο ένα από τα τρία Ειδικά Σχολεία Κωφών και Βαρηκόων που διαθέτει η Αττική σε Αργυρούπολη, Αμπελοκήπους και Πεύκη.

Το Ειδικό Σχολείο Κωφών Φιλοθέης, που εδρεύει στην Πεύκη, έχει 30 μαθητές (δημοτικό-νηπιαγωγείο), 12 εκπαιδευτικούς και 6 άτομα ως Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Το Ειδικό Σχολείο Κωφών Αργυρούπολης έχει 47 μαθητές(δημοτικό-νηπιαγωγείο), 12 εκπαιδευτικούς, 7 άτομα ως Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Το Ειδικό Σχολείο Κωφών που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Ε.Ι.Κ.( Εθνικού Ιδρύματος Κωφών) στους Αμπελόκηπους έχει 20 μαθητές (δημοτικό-νηπιαγωγείο), 17 εκπαιδευτικούς και 7 άτομα ως Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, ενώ το κόστος μεταφοράς των μαθητών ανέρχεται σε 19.216,28 ευρώ μηνιαίως.

Ορισμένοι από τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Αμπελοκήπων μετακινούνται από περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το οικοτροφείο Δροσιάς, η Αγία Παρασκευή, παρά το γεγονός πως υπάρχει το Ειδικό Σχολείο Κωφών στην Πεύκη.

Επίσης, μαθητές από περιοχές όπως η Καλλιθέα, ο Υμηττός, τα Άνω Πετράλωνα, μετακινούνται στους Αμπελοκήπους, ενώ θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Ειδικό Σχολείο Κωφών Αργυρούπολης.

Τα δύο Ειδικά Σχολεία Πεύκης και Αργυρούπολης, πληρούν απόλυτα τις προϋποθέσεις υποδοχής των μαθητών.

Ως εκ τούτου, με "επιχείρημα" την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία για τους μαθητές, είναι υπό συζήτηση μεταξύ Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής, ΚΕΔΔΥ και Σχολικών Συμβούλων Ειδικής Αγωγής, η πρόταση για την προώθηση των μαθητών στα δύο άλλα ειδικά σχολεία και την ενίσχυσή τους με στόχο τη βελτίωση στα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Παράλληλα, υπάρχει πρόταση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής για δημιουργία Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο χώρο, όπου σήμερα στεγάζεται το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων।

newpost.gr

Read more...

Αυστηρές κυρώσεις για όσους απασχολούν μη νόμιμους μετανάστες προανήγγειλε η Άννα Νταλάρα

Ψηφίζεται νέος νόμος τον Μάιο

H υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Νταλάρα
H υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Νταλάρα
Αθήνα
Την ψήφιση νόμου στα τέλη Μαΐου που προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για όσους εργοδότες απασχολούν μη νόμιμους μετανάστες, προανήγγειλε μέσω του Βήμα 99,5 η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Νταλάρα. Σύντομα, όπως επίσης δήλωσε, θα αναρτηθεί η προκήρυξη για τον Μεταναστευτικό Χάρτη της χώρας, ενώ επανέλαβε την ανάγκη αναθεώρησης της συμφωνίας «Δουβλίνο 2». Τάχθηκε, μάλιστα, υπέρ της κίνησης της Ρώμης να επιτρέψει τη μετακίνηση μεταναστών από τη Β.Αφρική προς άλλες χώρες.

Αναφερόμενη στην εξέταση των αιτήσεων για παροχή ασύλου, η υφυπουργός είπε ότι οι σχετικές συνεντεύξεις έχουν ξεκινήσει. «Κατοχυρώνουμε τους ενταγμένους μετανάστες, που είναι στα σπίτια μας, που έχουν άδειες, που πληρώνουν τα ένσημα και τις εισφορές τους και από την άλλη μεριά είμαστε αυστηρότατοι τόσο στους μη νόμιμους όσο και στην παρανομία που δημιουργείται περί αυτών, στη μαύρη εργασία» υπογράμμισε.

Στο σημείο αυτό ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αναρτηθεί η προκήρυξη για τον Μεταναστευτικό Χάρτης της Ελλάδας, ώστε να υπάρχει καταγεγραμμένος ο αριθμός των μεταναστών στη χώρα μας, καθώς και σε ποιες εργασίες απασχολούνται.

Άφησε, μάλιστα, αιχμές κατά συναδέλφων της βουλευτών που πιέζουν για την απασχόληση εποχιακών μεταναστών σε διάφορες καλλιέργειες, τη στιγμή που δεν είναι καταγεγραμμένος ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας.

«Όταν επικοινωνώ με το προξενείο στην Κορυτσά μου λένε: κυρία Νταλάρα έχουμε 100-150 έγγραφα βουλευτών που πιέζουν για τους εποχιακούς μετανάστες» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο θέμα του «Δουβλίνο 2» (πρόκειται για τον νόμο που ψηφίστηκε το 2008 από την ΕΕ και ο οποίος αναφέρει ότι ένας υπήκοος τρίτης χώρας όταν εισέρχεται στην ΕΕ αιτών άσυλο δεν μπορεί να μεταβεί σε άλλη χώρα, έως ότου εξεταστεί το αίτημά του), η υφυπουργός επανέλαβε την ανάγκη άμεσης αναθεώρησης της συμφωνίας και πρότεινε τη συζήτηση του θέματος στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

Σύμφωνα με την κ. Νταλάρα, υπέρ της αναθεώρησης τάσσονται και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα και Κύπρος. «Δεν αντέχουμε άλλους μετανάστες, τους οποίους 'δημιουργεί' με κάποιο τρόπο η Ευρώπη» τόνισε η κ. Νταλάρα, υποστηρίζοντας πως κάθε κράτος θα πρέπει να μπορεί να διαχειρίζεται από μόνο του το θέμα των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών.

Τόνισε, μάλιστα, πως υπάρχει μεγάλος αριθμός μεταναστών που χρησιμοποιούν την Ελλάδα σαν πέρασμα και που δεν θέλουν να παραμείνουν εδώ.

Η υφυπουργός συμφώνησε με την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να παραχωρήσει προσωρινές άδειες παραμονής σε μετανάστες από τη Β.Αφρική, επιτρέποντάς τους έτσι να ταξιδέψουν στη Γαλλία.

«Εμάς μάς συμφέρει πάρα πολύ η κίνηση Μπερλουσκόνι και πιστεύω ότι έχουμε την ανάγκη για κοινό μέτωπο του Νότου» είπε, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται τις απόψεις που έχει εκφράσει για τους μετανάστες ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

"Εμφύλιος" πόλεμος στη ΔΕΘ με κυβερνητικές προεκτάσεις



Σοβαρό "πονοκέφαλο" για την κυβέρνηση και κυρίωςγια τον αρμόδιο υπουργό, Μ. Χρυσοχοίδη αποτελεί πλέον η κατάσταση στη ΔΕΘ Α.Ε. Το μπάχαλο που επικρατούσε με τις μόνιμες συγκρούσεις του Διοικητικού Συμβουλίου έλαβε κυβερνητικές προεκτάσεις.

Ο Γιάννης Κωνσταντίνου είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και αποτελεί προσωπική επιλογή του Γ. Παπανδρέου ο οποίος και μεσολάβησε για τον διόρισμό του ως Πρόεδρο της ΔΕΘ. Ο Κώστας Μαυράκης, είναι εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και προσωπική επιλογή της Λούκα Κατσέλη. Ο άνθρωπος που ξέρει τι εστί "Έκθεση", σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Κωσταντίνου επελέγη ως πρόεδρος της ΔΕΘ, όντας δικηγόρος, ο οποίος ωστόσο δεν έχει καμία εμπειρία διοίκησης, καμία σχέση με το σύγχρονο μάνατζμεντ, κανένα ερευνητικό και συγγραφικό έργο στην εκθεσιακή πολιτική, "καμία επαφή με την αγορά της Θεσσαλονίκης και κανένα κύρος" λένε μέλη της ΔΕΘ Α.Ε..

Ο κ. Κωνσταντίνου έγινε γνωστός για την προσπάθειά του να κατέβουν οι εικόνες από τα δικαστήρια, να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος, να αναγνωριστεί η "μακεδονική μειονότητα" και η "μακεδονική γλώσσα".

Φαίνεται ότι οι κυβερνητικοί διορισμοί... δεν ευδοκίμησαν με αποτέλεσμα ο κ. Χρυσοχοίδης μαινόμενος να δηλώσει ότι

"Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παρακολουθεί με ιδιαίτερο προβληματισμό τη δημόσια αντιπαράθεση των δύο κυρίων. Σήμερα όλα τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να είναι απολύτως προσηλωμένα στο έργο τους, αντί να αναλώνονται σε δημόσιες αντιπαραθέσεις προσωπικού χαρακτήρα με επίκληση στοιχείων αδιαφανούς λειτουργία".

Το ιστορικό της διαμάχης

Την τεταμμένη κατάσταση - στα πρόθυρα μπάχαλου- που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στα ενδότερα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ δεν θα μπορούσε παρά να την περιγράψει η φράση "Ο σώζων εαυτό σωθείτο".

Τα συναδελφικά μαχαιρώματα μεταξύ του Προέδρου, Ι. Κωσταντίνου, και του Διευθύνοντα Συμβούλου, Κ. Μαυράκη, ήταν καθημερινά με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους και οι δύο με εντολή του υπουργού Ανάπτυξης, Χρυσοχοίδη. Την παραίτηση του υπέβαλλε την Τρίτη ο κ. Μαυράκης, ενω χτες το βράδυ απομακρύνθηκε και ο κ. Κωσταντίνου.

Τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα μέλη το Δ.Σ διέρρεαν πληροφορίες στον τοπικό Τύπο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες Οι εφημερίδες και οι εδησεογραφικές ιστοσελίδες της Θεσσαλονίκης ανέφεραν χαρακτηριστικά στα ρεπορτάζ τους ότι " Η Κυβέρνηση πρόκειται να παραιτήσει κάποιον από την ΔΕΘ". Το σενάριο αυτό εν τέλει επικράτησε.

Οι σχέσεις τους ήταν πολύ άσχημες τελευταία, αλλά γενικά ο κ.Κωνσταντίνου, φέρεται να έχει κακές σχέσεις με όλους τους συμβούλους, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.

Τα μέλη του Δ.Σ. φέρονταν ιδιαίτερα εκνευρισμένα με τον πρόεδρο και δικηγόρο Γιάννη Κωνσταντίνου και μάλιστα απέστειλαν επιστολές στον αρμόδιο υπουργό, στις οποίες του δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να παραιτηθούν, αφού ούτε να συννενοηθούν μπορούν με τον πρόεδρο, ούτε φαίνεται να τον εκτιμούν, αφού διαπιστώνουν ότι οι ενέργειές του "έπληξαν το κύρος της ΔΕΘ και ζημίωσαν οικονομικά την εταιρεία".

Το σκάνδαλο με τη θυγατέρα

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί ωστόσο στο εσωτερικό της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, λόγω του διορισμού της θυγατέρας του εκτελεστικού μέλους του ΔΣ, κ. Κ. Μαυράκη, σε εταιρία που συμμετέχει στον διαγωνισμό για τη μελέτη των νέων εκθεσιακών εγκαταστάσεων της ΔΕΘ.

Η κόρη του κ. Μαυράκη - ο οποίος εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου - προσελήφθη σε μία εκ των εταιριών που διεκδικούν τη μελέτη για την δημιουργία της νέας ΔΕΘ στη Σίνδο, και μάλιστα, την ώρα που έτρεχε ο σχετικός διαγωνισμός και είχαν κατατεθεί οι φάκελοι των υποψηφίων αναδόχων.

Η σύγκρουση αυτή είχε την αιτία της στους ελέγχους που έκανε ο πρόεδος της ΔΕΘ για τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις του κ. Μαυράκη.

Στον διαγωνισμό για την εξεύρεση χρηματοοικονομικού, τεχνικού και νομικού συμβούλου για τα έργα ανάπτυξης των εκθεσιακών και συνεδριακών υποδομών της ΔΕΘ, προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, συμμετείχαν συνολικώς επτά κοινοπραξίες.

Μία εξ αυτών αποτελείται από τις εταιρίες Τράπεζα Πειραιώς – Ευρωσύμβουλοι ΑΕ – Ernst & Young ΑΕ – Ευρωτέκ Μελετητική – Σχεδιασμός ΑΕ (και άλλες).

Η θυγατέρα του κ. Μαυράκη φαίνεται από τα έγγραφα ότι προσελήφθει στην Ernst & Young στις 21 Δεκεμβρίου 2010, δηλαδή τρεις εβδομάδες μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών, όταν αυτές αξιολογούνταν.

Πόλεμος επιστολών

Η εμπλοκή του ονόματος της κόρης του έγινε από τον ίδιο τον κ. Μαυράκη, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΘ, η οποία κοινοποιήθηκε και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Ο κ. Κωνσταντίνου είχε απευθύνει πρόσκληση στο ΔΣ για σύγκλησή του, προκειμένου να εξεταστούν και άλλα κρίσιμα θέματα, που ο ίδιος έθετε, πέραν των υπηρεσιακών εισηγήσεων.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ ζητούσε - μεταξύ άλλων - να επανεξεταστούν δύο υποθέσεις που ξεκινούσαν από τον κ. Μαυράκη: Πρώτον, ένας διαγωνισμός για σύναψη συμβολαίου αστικής ευθύνης των μελών του ΔΣ, διευθυντών και στελεχών της εταιρίας από απαιτήσεις τρίτων που προέρχονται από πράξεις και παραλείψεις τους και, δεύτερον, απ’ ευθείας αναθέσεις εργασιών σε τρίτες εταιρίες, οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να γίνουν από το προσωπικό του εκθεσιακού φορέα.

Η απάντηση που έλαβε από τον κ. Μαυράκη, ο οποίος τον κατηγόρησε για «επιθέσεις και υπονόμευση», ανέφερε: «Είναι άθλιο ότι προσπαθήσατε να εμπλέξετε ακόμη και την κόρη μου σε αυτή την οργανωμένη επίθεση υπονόμευσης, που από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησής σας ξεκινήσατε εναντίον μου. Προσπαθήσατε να βλάψετε ένα νέο άτομο που βρίσκεται στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας του, προκειμένου να πετύχετε την άθλια στόχευσή σας».

Ο κ. Μαυράκης αρνούνταν το δικαίωμα του πρόεδρου να εισηγείται θέματα στο διοικητικό συμβούλιο, «καθώς δημιουργεί σύγχυση αρμοδιοτήτων», ενώ ο κ. Κωνσταντίνου του απάντησε ότι «επιχειρείτε την υφαρπαγή μίας αρμοδιότητας που δεν σας ανήκει και, κυρίως, την αποφυγή της εξέτασης από το ΔΣ κρίσιμων θεμάτων, που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας».

Ποιός είναι ο κ. Μαυράκης

Προσωπική επιλογή της υπουργού Εργασίας, κυρίας Λούκας Κατσέλη, ο κ. Μαυράκης τοποθετήθηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου επί της θητείας της στο υπουργείο Οικονομίας. Το εκτελεστικό μέλος της ΔΕΘ εργάζεται στον εκθεσιακό φορέα εδώ και πολλά χρόνια και είναι πολιτικός φίλος του συζύγου της κυρίας Κατσέλη και πρώην υπουργού, κ. Γερ. Αρσένη.

Επί της προεδρίας του κ. Δημ. Μπακατσέλου (2004-2009) στη ΔΕΘ, ο κ. Μαυράκης έλαβε υποτροφία 5.880 βρετανικών λιρών για συμμετοχή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο εξωτερικό, καθώς ο τότε πρόεδρος αρνούνταν να λάβει τον μισθό του και τον παραχώρησε για υποτροφίες και κοινωφελές έργο.

Επίσης, είχε καταδικαστεί το 2003 – ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ - σε 11 μήνες φυλάκιση με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση κατά του δικηγόρου που χειριζόταν τότε θέματα εκκαθάρισης προσωπικού, κατά τη διάρκεια του λειτουργικού διαχωρισμού της ΔΕΘ και της HELEXPO.

Πρώτα ο Μαυράκης μετά ο Κωσταντίνου

Την πεποίθηση ότι οι προσπάθειές του για διαφάνεια και αξιοκρατία στους κόλπους της ΔΕΘ ΑΕ "υποσκάφτηκαν συστηματικά από συγκεκριμένη μερίδα του διοικητικού συμβουλίου της", εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Κωνσταντίνου, μετά την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της εταιρίας.

"Μου αποδίδεται δημόσια προσωπική αντιπαράθεση με στέλεχος της διοίκησης αντί της προσήλωσης στο έργο που μου ανατέθηκε. Από ό,τι φαίνεται έτσι εκλήφθηκε η συστηματική ενυπόγραφη και τεκμηριωμένη ενημέρωσή μου προς την πολιτική ηγεσία και μόνο για τις εστίες διαφθοράς, αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας που εντόπισα στο εσωτερικό της εταιρίας".

O κ। Κωνσταντίνου προσθέτει ακόμη ότι μοναδικό του μέλημα ήταν η συμπόρευση της ΔΕΘ με τις ανάγκες και τις προσδοκίες της νέας εποχής για τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συστηματικού διαλόγου με τη νέα δημοτική αρχή, το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, ιδίως, με τους φορείς της επιχειρηματικής κοινότητας".

.newpost.gr

Read more...

Βίντεο με τον Πάγκαλο να λέει "τεμπέληδες" τους Έλληνες- Ακούστε το ντοκουμέντο

newpost.gr


Μεγάλες πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνουν οι δηλώσεις Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη που δημοσιοποιήθηκαν από την «Χουριέτ». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Μαξίμου κινήθηκε με εντολή του Πρωθυπουργού για να μάθει την αλήθεια και συγκεκριμένα αν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε τεμπέληδες του Έλληνες και εργατικούς του Τούρκους. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δηλώνει ότι αρκείται στις περί του αντιθέτου δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, ο Γιώργος Παπανδρέου πλέον γνωρίζει ότι υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο!

Ο χαρακτηρισμός δεν έγινε σε ιδιωτική συνομιλία, αλλά- όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αντιπροέδρου ενώπιον πολλών ακροατών.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Βήματος» που επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Σεφά Καπλάν που υπέγραψε το δημοσίευμα, η «Χουριέτ» έχει στα χέρια της όλο το βίντεο της ομιλίας Πάγκαλου (στα αγγλικά) όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να είπε ότι οι Έλληνες επέλεξαν έναν βολικό αλλά ταυτόχρονα τεμπέλικο (lazy way) τρόπο ζωής.

Ανάλογο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ φιλοξενεί ο Ελεύθερος Τύπος που λέει ότι η επίμαχη αναφορά έγινε σε ομιλία του αντιπροέδρου στην Αγία Ειρήνη. Η εφημερίδα, προτίθεται να αναρτήσει στο σάιτ της το ηχητικό απόσπασμα από την ομιλία του Πάγκαλου, ενώ στην πρώτη σελίδα της παραθέτει στα Αγγλικά (και με ελληνική μετάφραση) την αναφορά του στην “τεμπέλικη” (lazy) Ελλάδα.

Ο Ελεύθερος Τύπος παραθέτει απομαγνητοφωνημένο το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας του Θ. Πάγκαλου:

"Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κωνσταντινούπολη σχηματίζω και μια διαφορετική εντύπωση. Η εντύπωση που σχημάτισα αυτή τη φορά είναι ότι αποπνέει αισιοδοξία και μια κάποια αυτοπεποίθηση. Κάτι εντελώς καινούργιο. Αυτά είναι μια πολύ καλή αίσθηση που δείχνει ότι η χώρα περνάει μια καλή φάση. Ας το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί πολλά προβλήματα δεν οφείλονται σε υπαρκτά εμπόδια τα οποία δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστούν, αλλά πηγάζουν από την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Οπως ίσως γνωρίζετε, στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Επικρατεί πολλή απαισιοδοξία και η απαισιοδοξία είναι κακή (…) Επρεπε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του δημόσιου τομέα. Επί χρόνια αποφεύγαμε να τα θίξουμε. Ηταν ένας βολικός τρόπος να ζούμε, αλλά ταυτόχρονα και τεμπέλικος και τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε (…) Ελπίζω το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να είναι θετικό (…)
Οταν η Εθνική Τράπεζα αγόρασε τη Finansbank, ορισμένοι κύκλοι στην Αθήνα έκαναν λόγο για την «Εθνική πατάτα». Τώρα η Finansbank, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τμήμα της Εθνικής Τράπεζας, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τράπεζες. Και τώρα όσοι επέκριναν τη συμφωνία μπορούν να δουν πόσο λάθος έκαναν".

Με δεδομένη τη σφοδρή αντιπαράθεση που έχει υπάρξει μεταξύ του Θ. Πάγκαλου και του εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, εύκολα αντιλαμβάνεστε ότι στο Μαξίμου υπάρχει μεγάλη ανησυχία μην τυχόν και το βίντεο φτάσει ως την Ελλάδα, οπότε οι εξελίξεις για την κυβέρνηση θα είναι καταιγιστικές.

Ο κ। Πάγκαλος, με τρεις ανακοινώσεις του γραφείου του, έχει εκτοξεύσει την αντιπαράθεση στα ύψη, ενώ ο κ. Μιχελάκης τον έχει ακολουθήσει στους υψηλούς τόνους μιλώντας απερίφραστα για «δηλώσεις Πάγκαλου».


Read more...