Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Βίντεο με τον Πάγκαλο να λέει "τεμπέληδες" τους Έλληνες- Ακούστε το ντοκουμέντο

newpost.gr


Μεγάλες πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνουν οι δηλώσεις Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη που δημοσιοποιήθηκαν από την «Χουριέτ». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Μαξίμου κινήθηκε με εντολή του Πρωθυπουργού για να μάθει την αλήθεια και συγκεκριμένα αν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε τεμπέληδες του Έλληνες και εργατικούς του Τούρκους. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δηλώνει ότι αρκείται στις περί του αντιθέτου δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, ο Γιώργος Παπανδρέου πλέον γνωρίζει ότι υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο!

Ο χαρακτηρισμός δεν έγινε σε ιδιωτική συνομιλία, αλλά- όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αντιπροέδρου ενώπιον πολλών ακροατών.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Βήματος» που επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Σεφά Καπλάν που υπέγραψε το δημοσίευμα, η «Χουριέτ» έχει στα χέρια της όλο το βίντεο της ομιλίας Πάγκαλου (στα αγγλικά) όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να είπε ότι οι Έλληνες επέλεξαν έναν βολικό αλλά ταυτόχρονα τεμπέλικο (lazy way) τρόπο ζωής.

Ανάλογο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ φιλοξενεί ο Ελεύθερος Τύπος που λέει ότι η επίμαχη αναφορά έγινε σε ομιλία του αντιπροέδρου στην Αγία Ειρήνη. Η εφημερίδα, προτίθεται να αναρτήσει στο σάιτ της το ηχητικό απόσπασμα από την ομιλία του Πάγκαλου, ενώ στην πρώτη σελίδα της παραθέτει στα Αγγλικά (και με ελληνική μετάφραση) την αναφορά του στην “τεμπέλικη” (lazy) Ελλάδα.

Ο Ελεύθερος Τύπος παραθέτει απομαγνητοφωνημένο το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας του Θ. Πάγκαλου:

"Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κωνσταντινούπολη σχηματίζω και μια διαφορετική εντύπωση. Η εντύπωση που σχημάτισα αυτή τη φορά είναι ότι αποπνέει αισιοδοξία και μια κάποια αυτοπεποίθηση. Κάτι εντελώς καινούργιο. Αυτά είναι μια πολύ καλή αίσθηση που δείχνει ότι η χώρα περνάει μια καλή φάση. Ας το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί πολλά προβλήματα δεν οφείλονται σε υπαρκτά εμπόδια τα οποία δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστούν, αλλά πηγάζουν από την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Οπως ίσως γνωρίζετε, στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Επικρατεί πολλή απαισιοδοξία και η απαισιοδοξία είναι κακή (…) Επρεπε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του δημόσιου τομέα. Επί χρόνια αποφεύγαμε να τα θίξουμε. Ηταν ένας βολικός τρόπος να ζούμε, αλλά ταυτόχρονα και τεμπέλικος και τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε (…) Ελπίζω το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να είναι θετικό (…)
Οταν η Εθνική Τράπεζα αγόρασε τη Finansbank, ορισμένοι κύκλοι στην Αθήνα έκαναν λόγο για την «Εθνική πατάτα». Τώρα η Finansbank, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τμήμα της Εθνικής Τράπεζας, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τράπεζες. Και τώρα όσοι επέκριναν τη συμφωνία μπορούν να δουν πόσο λάθος έκαναν".

Με δεδομένη τη σφοδρή αντιπαράθεση που έχει υπάρξει μεταξύ του Θ. Πάγκαλου και του εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, εύκολα αντιλαμβάνεστε ότι στο Μαξίμου υπάρχει μεγάλη ανησυχία μην τυχόν και το βίντεο φτάσει ως την Ελλάδα, οπότε οι εξελίξεις για την κυβέρνηση θα είναι καταιγιστικές.

Ο κ। Πάγκαλος, με τρεις ανακοινώσεις του γραφείου του, έχει εκτοξεύσει την αντιπαράθεση στα ύψη, ενώ ο κ. Μιχελάκης τον έχει ακολουθήσει στους υψηλούς τόνους μιλώντας απερίφραστα για «δηλώσεις Πάγκαλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: