Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Βαρύς ο πέλεκυς στα αγροτεμάχια από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ...


Στη φορολόγηση με 10 έως 13 ευρώ το στρέμμα στα αγροτεμάχια, προσανατολίζεται η διακομματική επιτροπή για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, προσδοκώντας έσοδα 700 με 800 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, τα αγροτεμάχια δεν θα...
έχουν όλα την ίδια μεταχείριση, καθώς θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές απομείωσης ανάλογα με τη καλλιέργεια και τη τοποθεσία τους, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα υπάρξει και ειδική κλίμακα ή θα ισχύσει η κλίμακα για τα αστικά ακίνητα. Ειδικά, όσον αφορά στους κατ' επάγγελμα αγρότες, θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές αλλά με στρεμματικό όριο, με στόχο τη περαιτέρω ελάφρυνση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ενιαίο Φόρο αναζητούνται 3-3,1 δισ ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι από τη κλίμακα φορολόγησης των αστικών ακινήτων αναμένονται έως και 700 εκατ. ευρώ παραπάνω από το αρχικό σενάριο, χωρίς να έχει κλειδώσει ακόμα η πρόβλεψη αφορολογήτου, για την οποία επιμένουν ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά.

Εν τω μεταξύ, υπογράφηκε και η απόφαση για το τρόπο καταβολής, τις εξαιρέσεις και τις απαλλαγές από το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων του 2013, χωρίς να προβλέπεται, επί του παρόντος, ευνοϊκότερη μεταχείριση όσων βρίσκονται στα όρια της φτώχειας...
iefimerida.gr

Read more...

Δεν αποκλείονται αλλοδαποί μαθητές από τις Πανελλαδικές λόγω ανεργίας γονέων...


Δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού από τις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλοδαπών μαθητών, οι γονείς των οποίων έχασαν το δικαίωμα να έχουν άδεια παραμονής λόγω ανεργίας.
Αυτό...
τονίζουν πηγές του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας σε δημοσίευματα στο Διαδίκτυο νωρίτερα την Τρίτη. Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι το μόνο ζητούμενο, για τους ανήλικους μαθητές, είναι να έχουν δελτίο εξεταζόμενου και όλοι οι μαθητές διαθέτουν. Ως εκ τούτου, διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού τους από τις εξετάσεις.

Θεωρητικά, ωστόσο, υπάρχει πρόβλημα με όσους μαθητές έχουν ενηλικιωθεί. Πρόκειται όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο για μία περίπτωση σε όλα τα σχολεία της Επικράτειας...

Read more...

«Ξηλώθηκε» ο Σπύρος Χαλβατζής...



Συνεχίζονται οι ανακατατάξεις στον Περισσό, μετά την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του και την επικράτηση των «σκληρών». Έτσι, ανακοινώθηκε η...


αντικατάσταση του Σπύρου Χαλβατζή από τον Νίκο Καραθανασόπουλο στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση έγινε από το προεδρείο της Βουλής, έπειτα από σχετική ενημέρωση από την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ο Σπύρος Χαλβατζής, που εκλέγεται εδώ και πολλά χρόνια βουλευτής του κόμματος, επαύθη από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και στη θέση του τοποθετήθηκε ο «σκληρός» και προσφάτως αναβαθμισμένος, Νίκος Καραθανασόπουλος. Ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ παραμένει ο Θανάσης Παφίλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σπύρος Χαλβατζής, ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, βρίσκεται εδώ και καιρό σε «ηθελημένη αφωνία», έχει αποστασιοποιηθεί από την κρατούσα πολιτική γραμμή του ΚΚΕ και στο πρόσφατο Συνέδριο δεν είχε καν βάλει υποψηφιότητα για να εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Θεωρείται δεδομένο για πολλούς στον Περισσό ότι οι «ξαφνικές αλλαγές» θα συνεχιστούν, στο πλαίσιο της προσπάθειας της νέας ηγεσίας του κόμματος να «στεγανοποιήσει» τα όργανα από τους διαφωνούντες με την πολιτική γραμμή...

matrix24.gr

Read more...

Νέα κατάθεση στην Προανακριτική Yπήρχε και τρίτο «στικάκι» με τη λίστα Λαγκάρντ, παραδέχτηκε ο Ι.Διώτης


Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης στην Προανακριτική
Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης στην Προανακριτική   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» κατέθεσε για τρίτη φορά ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης. Η κατάθεσή του θα συνεχιστεί την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Διώτης παραδέχτηκε ότι δημιούργησε και τρίτο στικάκι με τη «λίστα Λαγκάρντ», χαρακτηρίζοντας το «στικάκι εργασίας» το οποίο χρησιμοποιούσε μόνο για να κάνει εκτυπώσεις.
Όπως φέρεται να είπε, στις 16/1/12 άνοιξε το usb για να δει το περιεχόμενο του και αμέσως το κατέστρεψε.
Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ παραδέχτηκε ότι κρατούσε σημειώσεις από τα αρχεία της «λίστας Λαγκάρντ» καθώς και ότι έφτιαξε ο ίδιος έναν κατάλογο, τον οποίο δακτυλογράφησε, τον εκτύπωσε και τον παρέδωσε στον κ. Βενιζέλο.
Υπενθυμίζεται ότι η ύπαρξη τρίτου usb της «λίστας Λαγκάρντ», το οποίο ανοίχτηκε στις 16/1/12, είχε διαπιστωθεί στην πραγματογνωμοσύνη που είχε κάνει στον προσωπικό φορητό υπολογιστή του κ. Διώτη η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.
Σημειώνεται ακόμα ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ είχε υποστηρίξει στις καταθέσεις του ότι όταν παρέλαβε το usb της «λίστας Λαγκάρντ» από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αντέγραψε το περιεχόμενο του σε άλλο usb το οποίο παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο τον Ιούλιο του 2011 καταστρέφοντας το αρχικό.
Επίσης, τα επτά μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισαν να απαντήσει γραπτώς στις ερωτήσεις τους ο ισραηλινός επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί, που εμπλέκεται στον επίμαχο λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ITAΛΟΣ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ...


Σε απόγνωση βρέθηκε ένας άνδρας από την Ραγκούζα της Σικελίας, ο οποίος είδε το σπίτι του, που με κόπους απέκτησε, να μπαίνει σε πλειστηριασμό καθώς δεν κατάφερε να αποπληρώσει δάνειο ύψους 10.000 ευρώ...
Χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι για να διατηρήσει την κατοικία του, ο Τζοβάνι Γκουαράσο αποφάσισε να αυτοπυρποληθεί.
Αφού ο 64χρονος άνεργος εργάτης περιέλουσε το σώμα του με βενζίνη, έβαλε φωτιά, όμως οι φλόγες έφτασαν τη σύζυγό του και την κόρη του, αλλά και έναν αστυνομικό που κλήθηκε από γείτονες για να τον ηρεμήσει.
Ο Γκουαράσο και ο αστυνομικός φέρουν σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Κατάνιας, ενώ η σύζυγος και η κόρη του αναρρώνουν καθώς τα εγκαύματά τους είναι ελαφρά.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/ita.html

Read more...

Για όσους έχουν πάνω από 100.000 ευρώ Υπέρ ενός ευνοϊκού καθεστώτος για τους μεγαλοκαταθέτες στην ΕΕ τάχθηκε το Ecofin


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Οι καταθέτες που διατηρούν αποταμιεύσεις οι οποίες δεν υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ σε οποιαδήποτε τράπεζα η οποία πτωχεύει, εκκαθαρίζεται και κλείνει θα λαμβάνουν όλα τα χρήματά τους πίσω, επαναβεβαίωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin), ενώ οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ της ιδέας ότι και για τους κατόχους μεγαλύτερων καταθέσεων θα πρέπει να θεσπιστεί ένα ευνοϊκό καθεστώς.

«Υπήρξε γενική συμφωνία ότι οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ σε οποιαδήποτε διαδικασία εκκαθάρισης θα θεωρούνται ιερές κι απαραβίαστες», διευκρίνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ.

Στο σημερινό Ecofin συζητήθηκαν οι κανόνες που θα ισχύουν σε μελλοντικές διαδικασίες εκκαθάρισης και κλεισίματος τραπεζών και η ιεράρχηση των ζημιών τις οποίες θα υφίστανται οι ιδιοκτήτες και οι ομολογιούχοι ή πιστωτές τους σε κάθε τέτοια περίπτωση.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι οι περισσότεροι από τους υπουργούς συμφώνησαν με την άποψη πως και οι δικαιούχοι αποταμιεύσεων που υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ πρέπει να τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης και να είναι οι τελευταίοι μεταξύ αυτών, στους οποίους θα επιβάλλονται ζημίες — μετά από τους ιδιοκτήτες και τους πιστωτές των τραπεζών.

Οι συζητήσεις για το ζήτημα αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Read more...

Τα νέα κριτήρια «Ευνοϊκές αλλαγές» στο διάταγμα για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών


Ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος
Ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ευνοϊκές είναι, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, οι αλλαγές που έγιναν από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επανακατατέθηκε την Τρίτη για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας με έγγραφό του ανακάλεσε προσωρινά από το ΣτΕ το επίμαχο σχέδιο διατάγματος για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών και την Τρίτη το κατέθεσε εκ νέου με ορισμένες τροποποιήσεις.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο διατάγματος, οι εκπαιδευτικοί που έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια προϋπηρεσία δεν θίγονται κατά κανόνα, ενώ το ποσοστό του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου που απαιτείται για το χαρακτηρισμό των εκπαιδευτικών ως υπεράριθμων μειώθηκε από το 75% στο 60%.

Παράλληλα, στο άρθρο 5 του επίμαχου διατάγματος που αφορά «την κατάταξη στους πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων πανελλαδικής εμβέλειας και τη διαδικασία μετάθεσης», έγινε και δεύτερη αλλαγή.

Αναλυτικότερα, στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 5, προστέθηκε ότι «οι εκπαιδευτικοί που μετατίθενται με αυτή τη διαδικασία εξαιρούνται από τη διαδικασία των υποχρεωτικών μεταθέσεων για τα επόμενα πέντε έτη».

Συγκεκριμένα, η παράγραφος 3 του άρθρου 5 αναδιατυπώθηκε και έχει ως εξής: «Εάν οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν τη μετάθεσή τους στην ίδια θέση ισοβαθμούν, προηγείται ο εκπαιδευτικός που επιθυμεί τη μετάθεση, κατά σειρά προτεραιότητας, για συνυπηρέτηση συζύγων και για λόγους εντοπιότητας. Στις κενές θέσεις όπου κανείς εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να μετατεθεί, μετατίθενται οι εξολοκλήρου υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί της γεωγραφικά και συγκοινωνιακά πλησιέστερης περιοχής μετάθεσης και μεταξύ αυτών που ανήκουν σε περιοχές ίσης απόστασης από την περιοχή που βρίσκονται οι κενές θέσεις προτάσσονται όσοι βρίσκονται σε χαμηλότερη θέση στον οικείο πίνακα υποχρεωτικής μετάθεσης πανελλαδικής εμβέλειας».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αλεξανδρούπολη: Η παρέλαση της 14ης Μαΐου (φωτό)



 
 
Oλοκληρώθηκε στις 13:00 το μεσημέρι η παρέλαση για την επέτειο της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη.
 
Τα νιάτα της πόλης παρέλασαν δείχνοντας την ομορφιά και την λεβεντιά τους, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας. Η παρέλαση ξεκίνησε στις 12:00 με τους μαθητές των σχολείων της Αλεξανδρούπολης, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, τα οποία ακολούθησαν οι στρατιωτικές δυνάμεις. 
 
Στην παρέλαση, όπως κάθε χρόνο συμμετείχαν, σύλλογοι της περιοχής μας και ομάδες προσκόπων. 

Ο ΜΓΣ Εθνικός ο ιστορικότερος σύλλογος στη Θράκη, συμμετείχε μετά από 30 και πλέον έτη, στην παρέλαση της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη, τιμώντας έτσι τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης, αλλά και τα 85 χρόνια από την ίδρυση του.

Να σημειωθεί ότι την παρέλαση παρακολούθησαν πλήθος Αλεξανδρουπολιτών, ενώ ο καιρός έκανε το χατίρι σε όσους συμμετείχαν σε αυτή, καθώς παρά την συννεφιά δεν έβρεξε κατά την διάρκεια της, με εξαίρεση κάποιες ψιχάλες. 

Ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης, καθώς και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό, συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια τα τμήματα που παρέλασαν, χαρίζοντας τους τα πιο θερμά τους χειροκροτήματα.
 Φωτογραφίες: Κυριάκος Φακριάδης

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ (356 φωτό) από την σημερινή παρέλαση στην ιστοσελίδα dimosia.gr



Read more...

Η απόφαση για τη διαδικασία Πώς θα γίνει η απαλλαγή από το χαράτσι των ακινήτων


  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις τους θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει οι πολίτες που δικαιούνται απαλλαγή από το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Η αίτηση απαλλαγής συνοδεύεται υποχρεωτικά από φωτοτυπία του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και δήλωση φόρου ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ) έτους 2013 για τα νομικά πρόσωπα, πλην του Ελληνικού Δημοσίου και των αποκεντρωμένων δημόσιων υπηρεσιών που λειτουργούν ως ειδικά ταμεία, ή εκκαθαριστικό σημείωμα-δήλωση ΦΑΠ έτους 2010 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2010, αν το ακίνητο για το οποίο ζητείται η απαλλαγή αποκτήθηκε μετά την ημερομηνία αυτή, για τα φυσικά πρόσωπα, και επιπλέον, κατά περίπτωση, από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Για την απαλλαγή ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο και τις αποκεντρωμένες δημόσιες υπηρεσίες, που λειτουργούν ως ειδικά ταμεία, το συμβόλαιο για την απόκτηση του ακινήτου ή πιστοποιητικό μεταγραφής αυτού από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.
  • Για την απαλλαγή ακινήτων που ανήκουν σε δημοτικές επιχειρήσεις, το συστατικό τους έγγραφο ή το ΦΕΚ
  • Για την απαλλαγή των θρησκευτικών νομικών προσώπων, το συστατικό τους έγγραφο ή το ΦΕΚ καθώς και φωτοτυπίες φορολογικών και λοιπών εγγράφων, που αποδεικνύουν την ιδιοχρησιμοποίηση των ακινήτων.
  • Για την απαλλαγή των ημεδαπών νομικών προσώπων που δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα, για τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν αποκλειστικά για την εκπλήρωση των θρησκευτικών, εκκλησιαστικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών ή κοινωφελών σκοπών τους, το συστατικό τους έγγραφο νομίμως δημοσιευμένο ή το ΦΕΚ καθώς και φωτοτυπίες φορολογικών και λοιπών εγγράφων, που αποδεικνύουν την ιδιοχρησιμοποίηση των ακινήτων.
  • Για την απαλλαγή των αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών, που έχουν νόμιμα αναγνωρισθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν αποκλειστικά ως γήπεδα ή χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων για την πραγματοποίηση των αθλητικών τους σκοπών, βεβαίωση της πράξης αναγνώρισής τους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το ΦΕΚ καθώς και φωτοτυπίες φορολογικών και λοιπών εγγράφων, που αποδεικνύουν την ιδιοχρησιμοποίηση των ακινήτων.
  • Για την απαλλαγή ακινήτων ιδιοκτησίας ξένων κρατών που χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση των πρεσβειών και προξενείων αυτών, με τον όρο της αμοιβαιότητας, βεβαίωση του Υπουργείου Εξωτερικών.
  • Για την απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων των κύριων τουριστικών καταλυμάτων (ξενοδοχείων και κάμπινγκ), βεβαίωση του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου καθώς και φωτοτυπία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013, που να αποδεικνύει ότι οι επιχείρηση ήταν ενεργή. Η επιχείρηση πρέπει να είναι ενεργή και κατά την 1η Μαΐου 2013 και αυτό να αποδεικνύεται με οποιοδήποτε τρόπο.
  • Για την απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων των ενοικιαζόμενων δωματίων και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων, φωτοτυπία του ειδικού σήματος λειτουργίας του ΕΟΤ, καθώς και φωτοτυπία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013, που να αποδεικνύει ότι η επιχείρηση ήταν ενεργή. Η επιχείρηση πρέπει να είναι ενεργή και κατά την 1η Μαΐου 2013 και αυτό να αποδεικνύεται με οποιοδήποτε τρόπο.
  • Για την απαλλαγή διατηρητέων ακινήτων, εφόσον είναι κενά και έχουν χαρακτηρισθεί διατηρητέα με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, το Φ.Ε.Κ. χαρακτηρισμού τους καθώς και φωτοτυπίες φορολογικών και λοιπών εγγράφων, που αποδεικνύουν ότι το διατηρητέο ακίνητο είναι κενό.
  • Για την απαλλαγή των ακινήτων που έχουν χαρακτηρισθεί ως αρχαία ακίνητα μνημεία, των ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και των χώρων ιστορικών ή αρχαιολογικών μνημείων, το ΦΕΚ χαρακτηρισμού τους ή βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού ή άλλης αρμόδιας δημόσιας αρχής.
  • Για την απαλλαγή των πλήρως αδόμητων γηπέδων, σχετική βεβαίωση της τεχνικής υπηρεσίας του οικείου δήμου.
Στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί λογαριασμός κατανάλωσης ηλεκτρικούρεύματος από τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ το ακίνητο απαλλάσσεται ή το ΕΕΤΑ πρέπει να υπολογισθεί με μειωμένο συντελεστή, ο επανα-υπολογισμός γίνεται από την αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος του δικαιούχου Δ.Ο.Υ

Για τους πολύτεκνους με 4 και περισσότερα τέκνα ο αριθμός των τέκνων πιστοποιείται από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013.

Επίσης για τις άλλες κατηγορίες απαλλαγής η μειωμένου τέλους απαιτούνται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • προκειμένου για ανάπηρο, βεβαίωση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για την πιστοποίηση και το ποσοστό της αναπηρίας,
  • προκειμένου για άνεργο, βεβαίωση από τον κατά περίπτωση αρμόδιο φορέα για την ανεργία.
Σε περίπτωση που το ακίνητο ανήκει κατά συνιδιοκτησία σε πρόσωπο που δεν είναι ο σύζυγος του δικαιούχου, η απαλλαγή ή η μείωση περιορίζεται στο ποσοστό που ανήκει σε αυτούς.

Η απαλλαγή ή η μείωση του ΕΕΤΑ διενεργείται, εφόσον ο υποκείμενος σε ΕΕΤΑ έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του για υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων και φορολογίας εισοδήματος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Παγίδευσαν ΑΤΜ στα Καμένα Βούρλα...


Η παρατηρητικότητα ενός συναλλασσόμενου έσωσε από τη λεηλασία τους τραπεζικούς λογαριασμούς μιας τράπεζας στα Καμένα Βούρλα. Μαζί με την δική του κάρτα ανάληψης, βγήκε από το ΑΤΜ και μια άλλη που αποδείχθηκε...
«κλώνος»!

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που διαπίστωσε ότι στο σημείο υποδοχής των καρτών είχε τοποθετηθεί μία απομίμηση εισόδου με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό κύκλωμα, ενώ σε αθέατο σημείο πάνω από το πληκτρολόγιο ήταν τοποθετημένη και μία ψηφιακή μικροκάμερα! Με τον τρόπο αυτό, οι επιτήδειοι που έκαναν την παρέμβαση θα εξασφάλιζαν τα ψηφιακά δεδομένα και τους αριθμούς PIN ανυποψίαστων πολιτών και θα άρπαζαν τις καταθέσεις τους!

Η κομπίνα αποκαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες τοποθέτησαν το μηχανισμό το απόγευμα της Παρασκευής με σκοπό να τον πάρουν το βράδυ της Κυριακής έχοντας στα χέρια τους τα στοιχεία από δεκάδες συναλλαγές.

Οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών της υποκλοπής βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ ο μηχανισμός εστάλη στα ειδικά εργαστήρια για τυχόν αποτυπώματα που έχουν αφήσει...

Read more...

Ένταση με οπαδούς Στη Γ' Εθνική η ΑΕΚ

Ένα ακόμη βήμα, το πιο αποφασιστικό, για την επανεκκίνηση της ΑΕΚ από την τρίτη κατηγορία έγινε σήμερα. Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ αποφάσισε να μπει η ομάδα σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και ουσιαστικά να πτωχεύσει. Το τυπικό σκέλος θα γίνει στη νέα γενική συνέλευση, η οποία ορίστηκε για τις 7 Ιουνίου, όταν και θα οριστεί η επιτροπή των ατόμων που θα αναλάβουν το έργο της εκκαθάρισης μέχρι να πάρει τις τύχες της ομάδας στα χέρι της η Ερασιτεχνική (που έχει εκλογές στις 9 Ιουνίου). 

Παρόντες ήταν ο Ανδρέας Δημητρέλος, ο εκπρόσωπος του Νίκου Νοτιά Βασίλης Σίμος, αλλά και ο εκπρόσωπος των Supporters αλλά και… εκλεκτός του Δημήτρη Μελισσανίδη (μαζί με τον Κωνσταντίνο Κοτσάτο) για το ψηφοδέλτιο που θα υποστηρίξει στις εκλογές της Ερασιτεχνικής. Το «παρών» έδωσαν και περίπου 40 οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι έκαναν παρεμβάσεις, αποδοκίμασαν τους Δημητρέλο και Σίμο, ενώ έδειξαν να συμφωνούν με την πτώχευση της ΠΑΕ. 

Κάτι το οποίο δεν βρήκε σύμφωνους τους εκπροσώπους των μικρομετόχων, οι οποίοι πέρα από την αντίδρασή τους για την προοπτική της πτώχευσης, έθεσαν και ζήτημα για την αποζημίωση από τον Μάκη Ψωμιάδη ζητώντας να αναλάβει την υπόθεση ο επόμενος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και όχι ο Χάρης Οικονομόπουλος. Πάντως η παρέμβασή τους σε ό,τι αφορά την πτώχευση δεν έχει… τύχη, καθότι απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία (67%) στη ΓΣ της 7/6 και αυτή εξασφαλίζεται με τη συναίνεση του Νίκου Νοτιά, των Supporters και της Ερασιτεχνικής. 
protothema.gr

Read more...

Συνέντευξη Γιάννα Αγγελοπούλου: Δεν φταίει ο ελληνικός λαός, αλλά η ηγεσία του

Σαφείς αιχμές κατά της πολιτικής τάξης της χώρας, για τις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία, αφήνει η Γιάννα Αγγελοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αγγλική έκδοση του Εθνικού Κήρυκα της Ν.Υόρκης, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της My Greek Drama.

Σχολιάζει δε ότι «από το 1995 ακαδημαϊκοί και ερευνητές προειδοποιούσαν ότι η Ελλάδα αργοπορούσε και ότι έμπαινε σε ένα μονοπάτι που θα έφερνε επώδυνες καταστάσεις. Εάν η ελίτ στην Ελλάδα τους είχε ακούσει τα πράγματα ίσως να ήταν τώρα διαφορετικά. Αν είχαμε διδαχθεί σωστά από τους Αγώνες, θα χειριζόμασταν και την κρίση αλλιώς. Όχι ζητιανεύοντας, χάνοντας και την ανεξαρτησία μας. Αλλά δείχνοντας την καλύτερη ποιότητά μας». Και τονίζει: «Δεν πρέπει να είμαστε σκληροί με τον λαό, αλλά με αυτούς που ηγούνται του λαού που τώρα υποφέρει...Αν οι Έλληνες θυμηθούν τους θριάμβους της ιστορίας τους, τότε μπορούν να πετύχουν πολλά. Και εγώ έγραψα το βιβλίο για να τους το θυμίσω αυτό».

Ωστόσο η κυρία Αγγελοπούλου σπεύδει να διευκρινίσει - απαντώντας σε ερώτηση, εάν θα έπαιρνε δημόσιο αξίωμα- ότι «είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση και η ευθύνη αρχίζει πλέον από τον καθένα μας. Εγώ δεν χρειάζομαι έναν τίτλο ή την ταμπέλα του πολιτικού για να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Όποτε κλήθηκα να προσφέρω, ήμουν εκεί». Αν και η απάντησή της κλείνει τη φιλολογία περί σχεδίου πολιτικών βλέψεων από την ίδια, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μελλοντικής εμπλοκής της, εάν έτσι έλθουν τα πράγματα ή προσκληθεί.

Όσο για το βιβλίο της, για το οποίο η συζήτηση έχει φουντώσει και αναμένονται αντιδράσεις απ' όσους θεωρήσουν ότι θίγονται με την εξιστόρηση περιστατικών ή τη διατύπωση χαρακτηρισμών από την κυρία Αγγελοπούλου, σημειώνει ότι θέλησε να δείξει την την Ελλάδα που ξέρει να κάνει “θαύματα”, όπως με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Αυτό το βιβλίο, όπως επισημαίνει, είναι μια “έκκληση στον ελληνικό λαό, στους νέους”. Πιστεύει σε αυτούς. Την λυπεί το γεγονός ότι κάποιοι πιστεύουν πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν ένα όνειρο που δεν μπορεί να επαναληφθεί. Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ήλπιζε ότι “η επιτυχία θα ρίζωνε. Τα μαθήματα όμως εγκαταλείφθηκαν από τους πολιτικούς και επιστρέψαμε στα παλιά, στο business as usual…». Προσθέτει δε ότι "πάντα με ενέπνεε ο ελληνικός λαός» προσθέτει και αναφέρεται στους νέους, στα δικά της παιδιά, ως παράδειγμα της πίστης της στην ελληνική νεολαία». Στα παιδιά της αναφέρεται και σε άλλο σημείο της συνέντευξης λέγοντας: «δεν είναι κακομαθημένα, εργάζονται σκληρά… και αγαπούν την Ελλάδα, είναι πατριώτες, τα παιδιά μου μοιράζονται την απελπισία και την αγωνία γι αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα». 

Οταν ερωτήθηκε για το κόστος των Αγώνων η Γιάννα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι το κόστος ανήλθε στα 6 δις ευρώ, αλλά επέστρεψαν στα κρατικά ταμεία 3,5 δις ευρώ. Σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι το κόστος των Αγώνων επιβάρυνε την σημερινή κρίση η Γ. Αγγελοπούλου απαντά: «Κάντε τις απλές αριθμητικές πράξεις που όλοι ξέρουν…. Το ελληνικό χρέος είναι 350 δις ευρώ. Το κόστος των Αγώνων ήταν ένα πολύ μικρό μέρος… Ο προϋπολογισμός της Οργανωτικής Επιτροπής, προσθέτει, ήταν ισοσκελισμένος και επιπρόσθετα «άφησα μια επιταγή 123,5 εκατ. ευρώ στο ελληνικό κράτος. Δείξτε μου μια άλλη οργανωτική επιτροπή που έκανε το ίδιο».
protothema.gr

Read more...

Ανώτατο δικαστήριο: Στο φως τώρα η μυστική συμφωνία Φινλανδίας-Ελλάδας



Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας για την παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα στη Φινλανδία, θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της χώρας. Η Φινλανδία ήταν η μόνη που είχε ζητήσει εγγυήσεις για το δάνειο που μας δόθηκε

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Φινλανδίας διέταξε την Τρίτη, την κυβέρνηση της χώρας να δώσει στη δημοσιότητα τους όρους της συμφωνίας που υπέγραψε με την Ελλάδα το 2012, με την οποία δόθηκαν στο Ελσίνκι εγγυήσεις σε αντάλλαγμα για τη χορήγηση δανείου στην Αθήνα.
Η απόφαση αυτή συνιστά πλήγμα για την φινλανδική κυβέρνηση, η οποία προσπαθούσε να διατηρήσει κρυφό ένα μεγάλο μέρος της συμφωνίας που έχει δεχτεί σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση της χώρας.
"Σύμφωνα με το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο η συμφωνία που υπεγράφη με την Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2012 είναι δημόσιο έγγραφο, εκτός των τραπεζικών δεδομένων" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το δικαστήριο.
Η διευθύντρια επικοινωνίας του υπουργείου Οικονομικών της Φινλανδίας, Ανίτα Σιχβόλα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι η συμφωνία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός της ημέρας, αφού απαλειφθούν τα τραπεζικά δεδομένα από το κείμενο.
Τη δημοσιοποίηση του κειμένου της συμφωνίας είχαν ζητήσει τα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης καθώς και βουλευτές του λαϊκιστικού, ευρωσκεπτικιστικού κόμματος των Αληθινών Φινλανδών.
"Είναι θαυμάσιο που δεν πέρασε η αδιαφάνεια. Η απόφαση της δικαιοσύνης συνιστά μια νίκη για τη διαφανή διακυβέρνηση, πράγμα σημαντικό σε ένα δημοκρατικό κράτος", δήλωσε η βουλευτίνα του κόμματος, Πίρκο Ρουοχόνεν-Λέρνερ.
Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη η Φινλανδία πήρε αποστάσεις από τις υπόλοιπες χώρες, ζητώντας εγγυήσεις από τις χώρες που αντιμετώπιζαν δυσκολίες προκειμένου να τους χορηγήσει δάνεια.
Η συμφωνία με την Ελλάδα αποτέλεσε το πρότυπο για μια άλλη συμφωνία, που υπογράφηκε με την Ισπανία τον Ιούλιο του 2012. Καμία άλλη χώρα της ευρωζώνης δεν ζήτησε εγγυήσεις, ακόμη και εκείνες στις οποίες τα σχέδια στήριξης είχαν δεχτεί έντονες επικρίσεις.
(Πηγή: ΑΠΕ)

Read more...

"Κάτω τα χέρια από πάνω μου"...




Βγάζουν σηκωτό τον Άκη...
crimenet.gr

Σηκωτό βγάζουν τον Άκη από την αίθουσα του δικαστηρίου.

"Θέλω να μιλήσω" φώναζε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ενώ τον έσπρωχναν οι ...
αστυνομικοί προς την έξοδο της αίθουσας.

"Θέλω να μιλήσω με τον γιο μου" είπε και απευθύνθηκε στον αστυνομικό που επιχειρούσε να τον βγάλει σηκωτό και φώναξε:

"Κάτω τα χέρια από πάνω μου".

Read more...

Aποκάλυψη-σοκ>Κατασκεύασαν χλιδάτο σταθμό τρένου στο Δομοκό...




...με 23 τουαλέτες χωρίς τρένο!...
kourdistoportocali

Θεικό και κολομβιάνικο παράλληλα!

Στην Ελλάδα των Μνημονίων και της εξαθλίωσης όπου όλα τριγύρω αλλάζουν (προς το χειρότερο) αλλά οι ...
νταβατζήδες ίδιοι μένουν και ο Στουρνάρας αυξάνει σήμερα το χαράτσι για να καλύψει τα μέτρα των 8 δις που προβλέπει η Κομισιόν για το 2015-2016, μια κοινοπραξία γνωστών κατασκευαστικών έφτιαξε νέο χλιδάτο σταθμό στο Δομοκό από τον οποίο δεν περνάει τρένο!

Η κοινοπραξία των εκλεκτών κατασκευαστικών έκανε την δουλειά της μια και πήρε το έργο μετά από διαγωνισμό. Το θέμα όμως είναι ποιος υπουργός έκανε την ανάθεση και που διάολο βρίσκεται το τρένο. Ο χλιδάτος σταθμός διαθέτει τουλάχιστο 23 τουαλέτες, πανάκριβα μάρμαρα και είδη υγιεινής που θα τα ζήλευε η Γιάννα Αγγελοπούλου. Να ναυλώσουμε ένα και δύο και τρία και χίλια πούλμαν να πάμε στον Δομοκό για να δούμε από κοντά το έργο του «σπουδαρχήδη» υπουργού στον οποίο έχουν αδυναμία οι μεγαλοκατασκευαστές της χώρας. Τα καλύτερα έρχονται...

Read more...

Ποιους και γιατί απειλεί ο Ραγκούσης; ...


Πολλά ερωτήματα στο ΠΑΣΟΚ γεννά η σημερινή τοποθέτησή του... 
Άρχισαν για τα καλά οι εκβιασμοί μεταξύ των ΠΑΣΟΚων (νυν και πρώην) μετά τις αποκαλύψεις για την έκταση του κομματικού χρέους που επισήμως υπερβαίνει τα...
110 εκατ ευρώ και ανεπισήμως μπορεί να είναι διπλάσιο , καθώς δεν έχουν καταγραφεί οι … χορηγίες και … δωρεές. Πριν από λίγο ο Ραγκούσης , ο οποίος έχει διατελέσει γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και επί πέντε έτη επιστήθιος συνεργάτης του Παπανδρέου, εξέδωσε ανακοίνωση αφήνοντας υπονοούμενα για τον ρόλο του Βενιζέλου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται στα όσα είχε μεθοδεύσει ως υπουργός να κάνει αλλά δεν πρόλαβε σχετικά με τη διαφάνεια στη διαχείριση του πολιτικού χρήματος και στα όσα καταψήφισε ως υπουργός πηγαίνοντας αντίθετα στην κυβέρνηση του. Παραθέτει μάλιστα και δηλώσεις του την περίοδο 2011-2012 ενώ καταλήγει τονίζοντας ότι θα … επανέλθει. Είναι προφανές ότι αποσκοπεί στην αποστολή … μηνυμάτων καθώς ακούγονται διάφορα περί άμεσης εμπλοκής του στην υπόθεση της σπατάλης.
ΔΓ 
parapolitika.gr

Read more...

«Πρέπει να επικρατήσει κλίμα συνεννόησης» Θετικό γεγονός η σύμβαση, απαράδεκτος ο ΣΕΒ, λέει το ΠΑΣΟΚ


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ως «αναμφισβήτητα θετικό γεγονός» αποτιμά το ΠΑΣΟΚ την σημερινή συμφωνία για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών Οργανώσεων ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «απαράδεκτη» την άρνηση του ΣΕΒ να τη συνυπογράψει και καλώντας τον να αναθεωρήσει αυτή του τη στάση.
Ειδικότερα, σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «η συμφωνία αποτελεί αναμφισβήτητα θετικό γεγονός», σημειώνοντας ότι «μέσα σε δύσκολες για τη χώρα και την οικονομία συνθήκες, η νέα ΕΓΣΣΕ δημιουργεί ασφάλεια δικαίου στους εργαζομένους για σημαντικά οικονομικά θέματα (όπως το επίδομα γάμου) και κατοχυρώνει σειρά θεσμικών θεμάτων στο εργασιακό τους καθεστώς».
«Θεωρούμε ως απαράδεκτη την άρνηση του ΣΕΒ να συνυπογράψει την Σύμβαση» συνεχίζει η κ. Γεννηματά, τονίζοντας ότι πρόκειται για «πράξη που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις χθεσινές μεγαλόστομες διακηρύξεις του προέδρου του, οι οποίες ως αποδεικνύεται στερούνται ουσιαστικού περιεχομένου».
Επιπλέον, τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ καλεί τον ΣΕΒ «να αναλογιστεί ότι η συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σε κρίσιμες φάσεις πρόσωπα και φορείς και να αναθεωρήσει τη στάση του συνυπογράφοντας την ΕΓΣΣΕ».
Η εκπρόσωπος του Κινήματος υποστήριξε ακόμη ότι «ανάλογο κλίμα συνεννόησης μεταξύ εργοδοτών-εργαζομένων, πρέπει να επικρατήσει και στον διάλογο για τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, ώστε να επικρατήσει κλίμα συνέργειας και συνεννόησης στην οικονομία και την κοινωνία».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τιμωρία λόγω άνεργων γονέων Εκτός Πανελλαδικών αλλοδαποί μαθητές χωρίς άδεια παραμονής


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Οι αλλοδαποί μαθητές αποκλείονται από τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δεν έχουν πρόσβαση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και δεν μπορούν να πάρουν απολυτήριο χωρίς την άδεια παραμονής.
Όπως καταγγέλλουν σύλλογοι προάσπισης δικαιωμάτων μεταναστών, πολλοί μετανάστες - γονείς μπορεί να έχουν χάσει την άδεια παραμονής τους, λόγω ανεργίας.
Η απαγόρευση ισχύει και για όσα παιδιά μεταναστών έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και έχουν φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο.
Η σχετική διάταξη από το 2010 ορίζει:
«Ο υποψήφιος κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών του πρέπει να έχει μαζί του το διαβατήριο (VISA) ή την άδεια παραμονής, ώστε να αποδεικνύεται η νόμιμη παρουσία του στην Ελλάδα. Στην περίπτωση που τα δικαιολογητικά δεν κατατίθενται από τον ίδιο τον υποψήφιο, υποβάλλεται από το εξουσιοδοτημένο πρόσωπο υπεύθυνη δήλωση ότι ο υποψήφιος βρίσκεται στο εξωτερικό.
»Όταν ο υποψήφιος είναι στην Ελλάδα και τα δικαιολογητικά του υποβάλλονται με εξουσιοδότηση, κατατίθεται και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου (VISA) ή της άδειας παραμονής για τη νόμιμη παρουσία του υποψηφίου στην Ελλάδα».
Πήγες πάντως του υπουργείου Παιδείας έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι ζητούμενο είναι να έχουν οι μαθητές δελτίο εξαταζόμενου και όλοι οι μαθητές διαθέτουν. Ως εκ τούτου, όπως τόνιζαν, δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού αλλοδαπών μαθητών από τις εξετάσεις.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προθεσμία ώς τις 20 Μαΐου Τα 60.000 ευρώ για την εγγύηση του Ν.Φωτόπουλου αναζητούν εργαζόμενοι στη ΔΕΗ


Ο Νίκος Φωτόπουλος
Ο Νίκος Φωτόπουλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Συνεισφορές από εργαζόμενους στη ΔΕΗ, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 60.000 ευρώ που έχει οριστεί ως εγγύηση για τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλο, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή στα τέλη Απριλίου, ζητά η επιτροπή στήριξης εργαζομένων στην επιχείρηση.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας και ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος της ΔΕΗ, καθώς επίσης της απάτης με αφορμή τις χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν από την επιχείρηση στον συνδικαλιστικό φορέα κατά την περίοδο έως το 2010. Ο κ. Φωτόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση να καταβάλει εγγύηση 60.000 ευρώ και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Όπως αναφέρεται από τη ΓΕΝΟΠ «με δεδομένη την αδυναμία του να συγκεντρώσει το ποσό των 60.000 ευρώ, μια ομάδα συνάδελφων αποφασίσαμε εμπράκτως να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας» και καλούνται όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό ποσό από 1 έως 50 ευρώ.

Το ποσό πρέπει να συγκεντρωθεί μέχρι τις 20 Μαΐου και θα επιστραφεί, όταν αρθεί η εγγύηση.

Οι χρηματοδοτήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη ύστερα από έρευνα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...