Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Και 3ος αστυνομικός στο κύκλωμα

Αθρόες προσαγωγές με 14 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και τριών αστυνομικών είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της γιγαντιαίας επιχείρησης της Αστυνομίαςπου ξεκίνησε από τα ξημερώματα εναντίον οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών και όπλων στην Κρήτη.
Η προανακριτική διαδικασία συνεχίζεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου όπου έχουν μεταφερθεί οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα το όποιο αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη συστηματική παρακολούθηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται και άλλες συλλήψεις ενώ έχουν εντοπισθεί και 4 συνεργοί των κατηγορουμένων που βρίσκονται στη φυλακή και αναζητούνται ακόμα και άλλα άτομα, που φέρονται ως οι εγκέφαλοι του κυκλώματος που λειτουργούσε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «με μεθόδους μαφίας».
Οι αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση πληροφοριών κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους κατηγορούμενους, οι περισσότεροι των οποίων είναι μέλη τριών γνωστών οικογενειών της Κρήτης με γνωστή παραβατική συμπεριφορά, οι οποίοι δρούσαν ως δύο ομάδες σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο, καλλιεργούσαν χασίς και το εμπορεύονταν, ενώ φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση όπλων καθώς και σε μια σειρά άλλων αξιόποινων πράξεων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μεταξύ των εμπλεκομένων στην υπόθεση βρίσκονται εκτός των τριών αστυνομικών και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας αλλά και αλλοδαποί και άτομα που βρίσκονται προφυλακισμένα για υποθέσεις ναρκωτικών ενώ γίνεται και λόγος για εμπλοκή επιστημόνων.
Από τους τρεις αστυνομικούς ο ένας είναι υψηλόβαθμος και υπηρετεί στο Λασίθι και οι άλλοι δύο υπηρετούν στο Ηράκλειο και στο Λασίθι και το θέμα της εμπλοκής τους στην υπόθεση διαχειρίζεται κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, που έφθασε από την Αθήνα στο Ηράκλειο.
Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η ΕΥΠ για τον εντοπισμό και την καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ των υπόπτων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συμπεριλαμβάνονται και 500 περίπου σελίδες από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των εμπλεκόμενων.
Παράλληλα η Εισαγγελία Εφετών έδωσε εντολή να διερευνηθεί η εμπλοκή επιστημόνων και κρατικών λειτουργών με την πιθανολογούμενη έκδοση πλαστών πιστοποιητικών.
Η προανακριτική διαδικασία συνεχίζεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου προκειμένου να αποσαφηνιστεί ο ρόλος του καθενός ενώ η δικογραφία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.
Από την πλευρά τους οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων αν και ανέφεραν σε δηλώσεις τους ότι δεν επικοινώνησαν με τους πελάτες τους και δεν είναι γνώστες των δικογραφιών υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα ευρήματα και ότι οι συλλήψεις έγιναν μόνο από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ
enikos.gr

Read more...

Φοιτητική εστία το "La Mirage"

Σε φοιτητική εστία, δυναμικότητας 400 κλινών, θα μετατραπεί το κτίριο όπου στεγαζόταν το ξενοδοχείο La Mirage στην  Ομόνοια, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας. Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι υπουργοί  Άμυνας και Παιδείας, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αντίστοιχα, που επισκέφθηκαν σήμερα το κτίριο.
 Σύμφωνα με τους δύο υπουργούς,  η αξιοποίηση του κτιρίου, που παρέμενε κλειστό από το 2008,  θα καλύψει μέρος των αναγκών της φοιτητικής κοινότητας, θα αναβαθμίσει την περιοχή του κέντρου, ενώ η μακροχρόνια εκμίσθωση του θα αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
enikos.gr

Read more...

Δεσμεύσεις προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού Αποδεκτό από τη ΔΕΠΑ το πλήρες άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου


(φωτ.αρχείου)
(φωτ.αρχείου)   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Το πλήρες άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου αποδέχεται η ΔΕΠΑ και δεσμεύεται προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι θα παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης τρίτων στα δίκτυα και τους αποθηκευτικούς χώρους της Ρεβυθούσας ενώ από το Δεκέμβριο θα προχωρήσει στην πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία για την πώληση, σε ιδιώτες, μέρους της ποσότητας που διαθέτει ήδη στην αγορά.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια αποφάσισε ομοφώνως και αποδέχθηκε την
ανάληψη δεσμεύσεων από μέρους της εταιρίας Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Ανώνυμη Εταιρεία (ΔΕΠΑ), για παύση πιθανολογούμενων παραβάσεων στην αγορά προμήθειας φυσικού αερίου και στην αγορά πρόσβασης στο δίκτυο φυσικού αερίου, προκειμένου να διασφαλιστεί ιδίως ο διαχωρισμός της προμήθειας από τη μεταφορά φυσικού αερίου, η παροχή μεγαλύτερης ρευστότητας στην αγορά και η αυξημένη ευελιξία των πελατών ως προς τη διαχείριση των συμβάσεών τους με τη ΔΕΠΑ, η σταδιακή μείωση δυναμικότητας που δεσμεύει η ΔΕΠΑ στα σημεία εισόδου του δικτύου και η αποτελεσματικότερη έτσι πρόσβαση των ανταγωνιστών στην αγορά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Φάγαν» τον Διευθυντή Εσωτερικών Υποθέσεων...




Μετακινήθηκε από το καίριο πόστο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ο ταξίαρχος, Αντώνης Δουκιαντζάκης στη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης στην Κατεχάκη.

Σε...

θέση «ψυγείου» μεταφέρθηκε, τρεις μόλις μήνες πριν από τις τακτικές κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία.

Πριν από λίγες ημέρες είχε μετακινηθεί στο κέντρο και αντιστράτηγος, από τη Βόρεια Ελλάδα.

Μετακινήσεις που προκαλλούν ποικίλα σχόλια μεταξύ των ανωτάτων αξιωματικών του Σώματος.

Πολλοί αναρωτιούνται για τις κινήσεις αυτές του Δένδια και το στόχο που έχουν σε μία τέτοια ταραγμένη περίοδο, που η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει προβλήματα συνοχής και αξιοκρατίας.


crime.gr


Read more...

ΣΤΕ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ



Αντισυνταγματικές, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, η διάταξη του νόμου 3838/2010 που έδωσε τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών να συμμετέχουν στις εκλογές...
των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού όπως και η διάταξη που έκανε ευκολότερη την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. 

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου από το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας. 

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας (πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος) έκριναν ότι προσκρούει σε σειρά άρθρων του Συντάγματος η διάταξη του Ν. 3838/2010 που προσβλέπει τόσο την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Σύμφωνα με την Ολομέλεια, το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος. 

Κατόπιν αυτών, οι δικαστές έκριναν ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 14 έως 21 του Ν. 3838/2010 είναι ανίσχυρες ως αντίθετες προς τα άρθρα 1, 52 και 102 του Συντάγματος. 

Παράλληλα, η Ολομέλεια έκρινε ότι ο νέος τρόπος κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας που προβλέπει ο επίμαχος Ν. 3838/2010 προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές. 

Αναλυτικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας επισήμαναν ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα) και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για τη συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού εκείνου που υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης. 

Υπενθυμίζεται ότι με το Ν. 3838/2010 εισάγονται δύο τρόποι απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας. Ο πρώτος προβλέπει ότι «τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται και συνεχίζει να ζει στην Ελλάδα από γονείς που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα και οι δύο στη χώρα επί πέντε τουλάχιστον συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια, εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση».

Ο δεύτερος τρόπος προβλέπει ότι «τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια από τη συμπλήρωση του εξαετούς χρόνου φοίτησης». 

Αντίθετα, η μειοψηφία των δικαστών υποστήριξε ότι η πενταετής μόνιμη και νόμιμη διαμονή σε συνδυασμό με την εξαετή φοίτηση στο ελληνικό σχολείο αποτελούν στοιχεία επαρκή να για δικαιολογήσουν ένα πραγματικό και νομικό δεσμό του αλλοδαπού με την Ελλάδα και κατά συνέπεια τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας. 

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει εκλογέας, Έλληνας πολίτης και ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30 Απριλίου 2010 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, όπως και η από 7 Μαΐου 2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού, η οποία δίνει το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. 

Σημειώνεται ότι παρέμβαση στην εν λόγω υπόθεση υπέρ της επίμαχης υπουργικής απόφασης είχε ασκήσει η Ελληνική Ένωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η αλβανικής ιθαγένειας Έντα Γκέμυ, η οποία είχε υποβάλει αίτηση για να μετάσχει στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 στο δήμο Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη. 

Read more...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ...


''To ΠΑΣΟΚ πρέπει- αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει- να κάνει κάτι τώρα '', αναφέρει ο βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος, σε άρθρο του στη Citypress με τίτλο '' Η ανανέωση της  κεντροαριστεράς και το γαλατικό χωριό ''...

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο για κρίση γενιάς και στελεχών και τονίζει :
''Οι δημοκρατίες χρειάζονται τα κόμματα  και τα κόμματα χρειάζονται την ιδεολογική και στελεχιακή τους ανανέωση για να συνεχίζουν να υπάρχουν.Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί εδώ και χρόνια την ίδια ηγετική ομάδα.Τεχνητές ενέσεις ανανέωσης δεν καρποφορούν πάντα, καθώς δεν αποτελούν αποτέλεσμα εμπιστοσύνης στους νέους, αλλά προσωπικές επιλογές του εκάστοτε αρχηγού.
Με αυτό τον τρόπο, συνεχίζει να δημιουργείται μια γενιά στελεχών βαμπίρ και μια άλλη γενιά στελεχών κανίβαλων, για να δανειστούμε τον τίτλο παλαιότερου βιβλίου. Αυτή είναι μια σημαντική κρίση συνήθως για ένα κόμμα που αναμφισβήτητα από τη Μεταπολίτευση και μετά έχει τη σημαντικότερη σε ποσότητα και ποιότητα ομάδα στελεχών .
Το ΠΑΣΟΚ μέσα από τη μέγγενη αυτής της τριπλής κρίσης καλείται να απαντήσει σε τρία σημαντικά ερωτήματα που θα κρίνουν το μέλλον του : τι ζητάει η  Κοινωνία, τι έχει ανάγκη ο χώρος της Κεντροαριστεράς, τι βοηθάει τη χώρα '', επισημαίνει ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει ότι '' Κεντροαριστερά έχει ανάγκη από ένα κόμμα που να εκφράζει, απαλλαγμένο από το λαϊκισμό, τον πρωτόγονο συνδικαλισμό και τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, τις απαραίτητες, αυτονόητες, εθνικά επιβεβλημένες και  διαγενεακά δίκαιες μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της λειτουργίας της χώρας ''.fimotro

Read more...

«Είμαστε ήδη στην επόμενη ημέρα» Αμεση εκταμίευση της δόσης-μαμούθ ζήτησε ο Σαμαράς από Ρομπάι, Μπαρόζο


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με την ελπίδα ότι το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου θα εκταμιευθεί το ποσό των 31,5 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έθεσε την Τρίτη στις Βρυξέλλες το θέμα της χρηματοδότησης της χώρας και της τήρησης των συμφωνηθέντων από την πλευρά των πιστωτών.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, ο κ. Σαμαράς, στις συναντήσεις που είχε, στο περιθώριο εκδήλωσης για την κατανομή των κοινοτικών πόρων, με τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπάι, έθεσε το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την εκταμίευση και του ποσού των 13 δισ. ευρώ που αφορά τις δόσεις του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι αγωνίζεται όχι μόνο για να λάβει η Ελλάδα στο ακέραιο τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, αλλά και για «το παραπάνω». Τώρα αναζητούμε πόρους για την ανάπτυξη, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι γίνονται συζητήσεις για τα κοινοτικά κονδύλια της περιόδου 2014-2020 και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα πάρει περισσότερα όσα αρχικά υπολογιζόταν.

«Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην επόμενη μέρα. Στο χθεσινό Eurogroup αναγνωρίστηκαν πλήρως οι θυσίες της Ελλάδας και εξαλείφθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες: Ανακοινώθηκε επίσημα η επιμήκυνση, ενώ ξεπεράστηκε το θέμα του εξωτερικού λογαριασμού. Όσα απομένουν είναι ελάχιστες, τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες, που αφορούν την εκτέλεση των ήδη συμφωνημένων και θα κλείσουν οριστικά στις επόμενες μέρες.
»Η δόση του δανείου αναμένεται να εκταμιευτεί κανονικά, αφού λυθεί η διαφορά προσέγγισης μεταξύ Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Και επαναλαμβάνω ότι εξακολουθώ να παλεύω, όχι μόνο για να πάρουμε στο ακέραιο τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων, αλλά και για το παραπάνω...
»Τώρα είμαστε στο επόμενο στάδιο, στην αναζήτηση πόρων για ανάπτυξη. Συναντήθηκα εδώ με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με ηγέτες από άλλες χώρες που παίρνουμε σημαντικά κονδύλια από τα ταμεία Συνοχής. Ενισχύσαμε τις ελληνικές θέσεις για τα κονδύλια που θα πάρει η Ελλάδα την επταετία 2014-2020.
»Δίνουμε αγώνα για να αποφύγουμε όσο είναι δυνατό τις μεγάλες περικοπές που ετοιμάζονται για όλα τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης. Είμαστε βέβαιοι ότι τελικά η Ελλάδα θα πάρει περισσότερα απ΄ όσα προγραμματιζόταν αρχικά. Και ότι τα κοινοτικά κονδύλια θα εξακολουθούν να είναι πολύτιμη συνεισφορά στην Ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας όλα τα επόμενα χρόνια. Γυρίζω στην Ελλάδα ακόμα πιο αισιόδοξος για την επόμενη μέρα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε ακόμη με τους ομολόγους από τη Σλοβενία, τη Μάλτα, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία και την Εσθονία. Οι συναντήσεις με όλους τους ευρωπαίους ηγέτες διεξήχθησαν ενόψει του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Νοεμβρίου και το οποίο θα εξετάσει το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2014-2020.
Εξάλλου, στην αναγκαιότητα να προχωρήσουν, το συντομότερο, τα προγράμματα εγγυήσεων και χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και να επιταχυνθεί από τις Περιφέρειες η υλοποίηση έργων στον τομέα του τουρισμού, συμφώνησαν στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό.
Σημειώνεται ότι ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) Ντάριο Σκαναπιέκο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βασικός στόχος της Γαλλίας μία λύση Η Ελλάδα περιμένει την υποστήριξη που της έχουμε υποσχεθεί, λέει ο Ολάντ


Ο Φρανσουά Ολάντ
Ο Φρανσουά Ολάντ   (Φωτογραφία:  Reuters )

Παρίσι, Γαλλία
Αναφορές και στο ελληνικό ζήτημα και την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους περιείχε η εφ’όλης της ύλης συνέντευξη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με αφορμή τους έξι μήνες από την ανάληψη της προεδρίας. «Η Ελλάδα περιμένει να δεχθεί την υποστήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ, αυτήν την υποστήριξη που της έχουμε υποσχεθεί», τόνισε σχετικά.

Η λύση της ελληνικής κρίσης παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους στην ευρωπαϊκή πολιτική της Γαλλίας, τόνισε ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος και εξήγησε ότι ο επαναπροσανατολισμός της Ευρώπης ήταν μια από τις μεγάλες επιλογές της πολιτικής του.

Εξέφρασε στη συνέχεια την ικανοποίησή του για δύο στάδια που επιτεύχθηκαν με τη δική του συμμετοχή: Το πρώτο τον Ιούνιο με την υιοθέτηση του Σύμφωνου για την Ανάπτυξη και το δεύτερο στις 18 Οκτωβρίου, με την απόφαση για την τραπεζική ένωση αλλά και τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Σαν τρίτο σημείο ο Φρανσουά Ολάντ προσδιόρισε την Ελλάδα:

«Δεν τελείωσα όμως ακόμα σε σχέση με αυτήν την αποστολή μου (στην Ευρώπη). Η ελληνική κυβέρνηση έφερε και ψηφίσθηκε στη Βουλή ένα νέο σκληρό πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος. Η Ελλάδα περιμένει να δεχθεί την υποστήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ, αυτήν την υποστήριξη που της έχουμε υποσχεθεί.

»Θεωρώ ότι πέρα από κάποια ακόμα σημεία που αφορούν τεχνικές λεπτομέρειες, της οφείλουμε αυτήν την υποστήριξη, για να δώσουμε ένα τέλος σε κάθε αμφιβολία σε ό,τι αφορά στην ακεραιότητα της ευρωζώνης».

Σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Ολάντ επισήμανε ότι «η Ελλάδα έκανε τις προσπάθειες που της ζητήθηκαν. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από αυτά που της απαιτήθηκαν. Και ήδη ήταν αρκετά δύσκολο για την κυβέρνηση Σαμαρά να πετύχει την ψήφιση των μέτρων, ακόμα και από τη δική του πλειοψηφία».

Πρόσθεσε δε ότι «παραμένει ένα ερώτημα που δεν τίθεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο ΔΝΤ και στους Ευρωπαίους: ‘Πώς να δοθεί μια χρονική επιμήκυνση στην Ελλάδα χωρίς να κοστίσει οτιδήποτε στα κράτη και χωρίς να βάλει πρόσθετα χρήματα το ΔΝΤ’. Είμαστε εμπρός σε αυτήν την εξίσωση αυτόν τον καιρό και θα εργασθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση τις επόμενες μέρες με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών».

Στόχος, κατά τον Γάλλο πρόεδρο είναι, «να βρεθούν οι τεχνικές μέθοδοι, ώστε να μη χρειασθεί να περάσουμε από τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών θέμα για υποστήριξη της Ελλάδας. Να μπορέσουμε να βρούμε τεχνικούς τρόπους επαναχρηματοδότησης, ώστε να δοθούν στην Ελλάδα τα 31 δισ. που περιμένει χωρίς να διακινδυνεύσουμε τις αρχές που θα πρέπει να παραμείνουν ως αρχές στη Γερμανία, στη Γαλλία και στις άλλες χώρες. Έφθασε όμως ο χρόνος για να το κάνουμε».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Read more...

Κυβέρνηση μεταβλητής «γεωμετρίας» Αλλάζουν η σύνθεση και οι όροι λειτουργίας της κυβέρνησης...

Το μνημόνιο πέρασε με 153 ψήφους. Ο προϋπολογισμός με 167, αλλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν μαζί μόλις 151 βουλευτές. Η νέα αριθμητική της Βουλής, αλλά και η εμπειρία από τη λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης τους τέσσερις πρώτους μήνες, οδηγούν τους τρεις αρχηγούς σε αλλαγές. Για την ώρα, επισήμως, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης θέτουν θέμα αλλαγής των όρων λειτουργίας. Να ενημερώνουν οι υπουργοί, να κατατίθενται κοινά σχέδια νόμου κοκ. Πίσω, όμως, από τις θεσμικές βελτιώσεις κρύβονται τα πρόσωπα. Καθώς η νέα κυβέρνηση, με την «πρόικα» της δόσης θα επιχειρήσει να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία και την οικονομία. Με τρόπο ώστε να αντιμετωπιστεί και το μέτωπο του «όχι», το οποίο βγήκε ενισχυμένο από τις τελευταίες κοινοβουλευτικές μάχες.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα καλέσει νέα σύσκεψη των αρχηγών το Σαββατοκύριακο ή την ερχόμενη εβδομάδα. Από τις εξελίξεις που θα έχουν υπάρξει έως τότε στο θέμα της δόσης και του ελληνικού χρέους θα εξαρτηθούν η ατζέντα, το εύρος των αποφάσεων και το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών. 

Read more...

ΑΥΞΗΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 357% ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, ΜΕΙΩΣΗ 30% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ Έρευνα- αποκάλυψη: Ζούμε με τιμές 2012 και μισθούς περασμένης δεκαετίας



ereynaapokalypsi-zoume-me-times-2012-kai-misthous-perasmenis-dekaetias 
Ελληνικό... παράδοξο αποτελεί και παραμένει το γεγονός ότι παρά την παρατεταμένη ύφεση, την συνεχόμενη αύξηση της ανεργίας και την καταρράκωση των μισθών η χώρας μας είναι σταθερά η ακριβότερη στα βασικά αγαθά.

Μάλιστα, αντιστρόφως ανάλογα είναι τα μεγέθη των τιμών στα προιόντα βασικής ανάγκης και στο μισθό των εργαζομένων. Από πρόσφατες έρευνες προκύπτει ότι όσο μειώνονται οι αμοιβές των υπαλλήλων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τόσο αυξάνονται οι τιμές των αγαθών!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ζούμε με τιμές του 2012 και με μισθούς της περασμένης δεκαετίας!


Πιο συγκεκριμέμα, οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 30% την τελευταία διετία, ενώ οι  τιμές από το 2002 έως σήμερα έχουν υποστεί αύξηση ακόμα και 357%. Το πετρέλαιο θέρμανσης το 2002 είχε αξία 0,30 ευρώ ανά λίτρο, ενώ το 2012 1,37 ευρώ σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 357%, ενώ στην κορυφή της λίστας με τα πανάκριβα προιόντα βρίσκεται και το εισίτηριο των αστικών συγκοινωνιών που αυξήθηκε κατά 210% σε δέκα χρόνια, αλλά και η αμόλυβη βενζίνη με αύξηση 125%.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί ότι αγαθά όπως το γιαούρτι, ο ελληνικός καφές, τα μακαρόνια το κοτόπουλο, οι φρυγανιές και το ελαιόλαδο έχουν λάβει απαγορευτικές τιμές. Το γιαούρτι των 200 γραμμαρίων από 0,59 ευρώ που κόστιζε το 2002, σήμερα φτάνει το 1, 83 ευρώ στα ράφια των σούπερ- μάρκετ, ενώ ο ελληνικός καφές παρουσίασε αύξηση της τάξης του 106%. Τα μακαρόνια και οι φρυγανιές, που θεωρούνται «φθηνές» λύσεις είναι σήμερα απλησίαστα για τους ανέργους και τους χαμηλοεισοδηματίες καθώς η τιμή τους είναι 50% παραπάνω από ό,τι το 2002. 

Το ντόπιο βασικό αγαθό, το ελαιόλαδο έχει υποστεί αύξηση 17% στην τιμή του, όταν θεωρείται απαραίτητο για την διατροφή. Ακόμη και το ψωμί και η μπύρα είναι κατά 10% πιο ακριβά τα τελευταία δέκα χρόνια.

Τέλος, οι μόνες μειώσεις τιμών εμφανίζονται σε προιόντα όπως το γάλα (μείωση 18%), τα σαμπουάν (μείωση 22%), οι τομάτες και τα μαρούλια (μείωση έως και 47%). Ενδεικτικό της αντιφατικότητας της σχέσης τιμών μισθών- αγαθών είναι ότι ο κατώτατος μισθός του ιδιωτικού υπαλλήλου απο΄το 2004 έως σήμερα έχει μεταβληθεί λαμβάνοντας μείωση 5%, ενώ το κατώτα ημερομήσθιο για το ίδιο διάστημα έχει «πέσει» κατά 4%. Κατά 8% και 5% μεθώθηκαν αντίστοιχα ο μισθός του δασκάλου και ο πρώτος μισθός αστυφύλακα.

Σε διεθνές επίπεδο, τα πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας αλλά και η μελέτη του ΚΕΠΕ και του Πανεπιστημίου Αθηνών καταδεικνύουν περίτρανα ότι η Ελλάδα είναι... πρωταθλήτρια στην ακρίβεια καταγράφοντας τις ακριβότερες τιμές ανάμεσα στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε προϊόντα και υπηρεσίες, με τεράστιες αποκλίσεις από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 27. Η Ελλάδα στη διάρκεια του 2011 βρίσκεται στην πρώτη θέση της ΕΕ σε ό,τι αφορά στις τιμές σε γαλακτοκομικά και αυγά με απόκλιση μέχρι και 31,5% σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ, ενώ το 2010 ήταν στη δεύτερη αντίστοιχα. Παράλληλα, σε κατηγορίες βασικών προϊόντων καθημερινής διατροφής όπως λίπη-έλαια, ψωμί-δημητριακά και ψάρια, οι τιμές στην Ελλάδα φαίνεται κατά πολύ να ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, παρότι υπάρχει σημαντική εγχώρια παραγωγή στα εν λόγω προϊόντα.   
http://newpost.gr

Read more...

Παραστατικά και στη δωρεάν διανομή αγαθών


Στην βουλή έφτασε το θέμα του υποσιτισμού των μαθητών στα δημοτικά σχολεία Ξάνθης και η καταγγελία ότι οι αρτοποιοί της περιοχής που διανέμουν δωρεάν κουλούρια στους μικρούς μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το ΣΔΟΕ, επειδή δεν κόβουν παραστατικά πώλησης.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, τονίζει ότι το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, πραγματοποιεί ελέγχους σε επιχειρήσεις κάθε είδους και μορφής, προκειμένου να εξεταστεί η συμμόρφωσή τους με τη φορολογική νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένης και της έκδοσης των αναγκαίων παραστατικών σε περιπτώσεις δωρεάν διανομής αγαθών!


 .enikos.gr

Read more...

«Είμαστε αποφασισμένοι» Η διαθεσιμότητα αποβλέπει στην αποκατάσταση του κύρους του Δημοσίου, λέει ο Αντ.Μανιτάκης


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Να καθησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους, που πρόκειται να υπαχθούν από σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου σε καθεστώς διαθεσιμότητας, επιχειρεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης. Σημειώνει ότι πρώτοι που φεύγουν είναι «μερικές εκατοντάδες», σε βάρος των οποίων εκκρεμούν σοβαρά ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα. Επίσης, αναφέρει ότι έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες, «ώστε οι μετακινήσεις να είναι όσο γίνεται πιο ταχείες, με αντικειμενικά κριτήρια, μακριά από πιέσεις ή ρουσφετολογικές μεταχειρίσεις». 
Ο κ. Μανιτάκης σημειώνει ότι με τη μετακίνηση «παύει αυτόματα το καθεστώς της διαθεσιμότητας» και ως εκ τούτου «δεν υπηρετούν το συμφέρον των υπαλλήλων που έχουν τεθεί εκ του νόμου σε διαθεσιμότητα, όσοι τους παροτρύνουν να μη μετακινηθούν, διότι έτσι παρατείνεται η διαθεσιμότητα τους και η δυσμενής μισθολογική τους κατάσταση».
«Τα μέτρα αποβλέπουν στην αποκατάσταση του κύρους του δημοσιοϋπαλληλικού λειτουργήματος και της νομιμότητας στο δημόσιο» σημειώνει ο κ. Μανιτάκης και προσθέτει: «Είμαστε αποφασισμένοι να τα εφαρμόσουμε για το καλό του τόπου και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης».
Ολόκληρη η δήλωση Μανιτάκη
«Θεωρώ αναγκαίο να δώσω μερικές διευκρινίσεις σχετικά με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις.
» Πρώτον, επεκτείνοντας και εντατικοποιώντας τον υπάρχοντα θεσμό της αυτοδίκαιης αργίας του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, κρίθηκε ότι έπρεπε να απομακρυνθούν άμεσα από την υπηρεσία τους, και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους, όλοι όσοι έχουν παραπεμφθεί στο ακροατήριο για σοβαρά ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα. Το διοικητικό αυτό μέτρο λαμβάνεται προς το συμφέρον της ίδιας της δημόσιας υπηρεσίας και προς αποκατάσταση της πειθαρχικής ευθύνης, τόσο των δημοσίων υπαλλήλων όσο και των πειθαρχικών οργάνων. Οι υπάλληλοι που υπάγονται στο μέτρο είναι ελάχιστοι, μερικές εκατοντάδες σε ένα σύνολο 600.000 δημοσίων υπαλλήλων. Δεν είναι δυνατόν, αυτοί οι ελάχιστοι υπάλληλοι να προστατεύονται από ένα άτυπο καθεστώς ανομίας και ανοχής.
» Δεύτερον, καθιερώθηκε, ένα όσο γίνεται πιο ευέλικτο, αποτελεσματικό και αντικειμενικό σύστημα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Διευρύνεται η υποχρεωτική μετάταξη και ενεργοποιείται η προσωρινή μετακίνησή τους. Επιτακτικός στόχος είναι η μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων από υπηρεσίες στις οποίες κατά τεκμήριο πλεονάζουν, προς υπηρεσίες που εξυπηρετούν άμεσα τον πολίτη, όπως ασφαλιστικοί οργανισμοί ή συνταξιοδοτικά ταμεία κ.α. , όπου εντοπίζονται επιτακτικά κενά.
» Τρίτον, η υποχρεωτική μετακίνηση ξεκινάει από τις υπηρεσίες που κρίθηκε ότι είχε συσσωρευθεί ένας σχετικά μεγάλος αριθμός υπαλλήλων διοικητικού, χωρίς να έχουν προηγουμένως αξιολογηθεί, χωρίς δηλαδή να έχουν προσληφθεί με κάποια διαγωνιστική διαδικασία. Το μέτρο έχει γενικό και αντικειμενικό χαρακτήρα γιατί θέλαμε να αποφύγουμε πιέσεις για εξαιρέσεις και ιδιαίτερες μεταχειρίσεις. Η θέση σε διαθεσιμότητα ενός πολύ συγκεκριμένου και περιορισμένου αριθμού υπαλλήλων και συνεπώς η ένταξή τους στο πρόγραμμα κινητικότητας αποβλέπει στην άμεση, υποχρεωτική μετακίνησή τους προκειμένου να ικανοποιηθούν επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες.
» Με τη μετακίνηση τους παύει αυτόματα το καθεστώς της διαθεσιμότητας και αναλαμβάνουν αμέσως τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Δεν υπηρετούν ως εκ τούτου το συμφέρον των υπαλλήλων που έχουν τεθεί εκ του νόμου σε διαθεσιμότητα, όσοι παροτρύνουν τους υπαλλήλους να μη μετακινηθούν, διότι έτσι παρατείνεται η διαθεσιμότητα τους και η δυσμενής μισθολογική τους κατάσταση.
» Απευθύνομαι υπό την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού, που υπηρέτησε το δημόσιο επί σαράντα συναπτά έτη, σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους για να τους διαβεβαιώσω ότι τα μέτρα αποβλέπουν στην αποκατάσταση του κύρους του δημοσιοϋπαλληλικού λειτουργήματος και της νομιμότητας στο δημόσιο. Επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν το κλίμα απαξίωσης των δημοσίων υπαλλήλων. Έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες ώστε οι μετακινήσεις να είναι όσο γίνεται πιο ταχείες, με αντικειμενικά κριτήρια, μακριά από πιέσεις ή ρουσφετολογικές μεταχειρίσεις.
» Είμαστε αποφασισμένοι να τα εφαρμόσουμε για το καλό του τόπου και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Οι διαρθρωτικές αλλαγές στη διοίκηση αποτελούν προϋπόθεση υπέρβασης της δεινής κρίσης που περνά ο τόπος. Η στείρα άρνηση των αναγκαίων αλλαγών και η καλλιέργεια ενός κλίματος απλώς φόβου και ανησυχίας στους υπαλλήλους δεν βοηθά ούτε τους ίδιους ούτε τη διοίκηση να αλλάξει. Και είναι επιτακτική ανάγκη το κράτος και η διοίκηση να μεταρρυθμιστούν άμεσα.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στουρνάρας: Η Τελική συμφωνία στις 20 Νοεμβρίου

"Αναμένουμε τελική απάντηση στο Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην Ευρωβουλή, εκφράζοντας την  ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας.
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η πιο σημαντική παράμετρος για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι η αύξηση του ΑΕΠ, ενώ διαβεβαίωσε τους πολίτες πως η θυσίες τους δεν έχουν πάει χαμένες".
enikos.gr

Read more...

Εισαγγελική παρέμβαση για τις αποκαλύψεις της Real News


Tη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Παναγιώτα Φάκου με αφορμή τις αποκαλύψεις της Real News για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η αγορά των αμερικανικών ελικοπτέρων Apache όταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Όπως αποκάλυψε η Real News, τον Αύγουστο του 2003, η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία για την αγορά 12 επιθετικών ελικοπτέρων Apache, με συνολικό κόστος 593.546.882 δολάρια. Το πώς αυτό το κόστος έφθασε τελικά στα 663.226.367 δολάρια έχει... γερμανικό ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα δείχνει τον τρόπο που πραγματοποιούνταν εκείνη την περίοδο οι αγορές.
Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει την αγορά μέσω swap agreement, που προσφέρει η Deutsche Bank! Το «προσφέρει» είναι σχήμα λόγου, αφού το «καπέλο» που μπαίνει με αυτήν τη μέθοδο στην αγορά φθάνει τα 70 εκατ. δολάρια. Για την ακρίβεια 69.679.485 δολάρια!


enikos.gr

Read more...

Πλήρωσε ο Τσίπρας το ειδικό τέλος ακινήτων; ...



Η υπηρεσία Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας δεν είναι δυνατό να γνωρίζει ούτε το χρηματικό ποσό που αναλογεί στο ειδικό τέλος ακινήτων του κ. Τσίπρα, ούτε αν το πλήρωσε, ούτε και αν ... κατέθεσε το αντίστοιχο ποσό στο ΚΕΘΕΑ, όπως κατά δήλωσή του θα έπραττε, απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, μετά από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης επικαλείτο παλαιότερη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία θα εξέφραζε την έμπρακτη αλληλεγγύη του στο κίνημα «Δεν έχω να πληρώσω», με το να μην πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων, αλλά θα το κατέθετε στο ΚΕΘΕΑ, που υπέστη μείωση της χρηματοδότησής του.

Προς απάντηση της ερώτησης, από τη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων- Τμήμα ΦΜΑΠ και με υπογραφή Μαυραγάνη, απεστάλη στη Βουλή έγγραφο, με το οποίο επισημαίνεται ότι η επιβολή του ειδικού τέλους στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα με οικιστική ή εμπορική χρήση επιλέχθηκε, προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2011, με κριτήριο την καθολικότητα, την αναλογικότητα και την προσφορότητα (δηλαδή, τη δυνατότητα ταχείας είσπραξης εσόδων).

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι το τέλος αυτό συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος και ότι, αν αυτό δεν καταβληθεί τέσσερις μήνες μετά τη λήξη της πληρωμής της πρώτης δόσης, αποστέλλεται κατάσταση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και, μέσω αυτής βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι αρμόδιες ΔΟΥ μεριμνούν για την είσπραξή του.

«Κατόπιν των ανωτέρω, η υπηρεσία μας δεν είναι δυνατό να γνωρίζει το χρηματικό ποσό που αναλογεί στο ειδικό τέλος ακινήτων του κ. Τσίπρα και, συνακόλουθα, ούτε εάν το ανάλογο ποσό δεν πληρώθηκε, αλλά κατατέθηκε στο ΚΕΘΕΑ» δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομικών, αφού, όπως σημειώνει, «το ειδικό τέλος που αναλογεί σε κάθε ακίνητο συνδέεται με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών προμηθευτών, η οποία δεν είναι καταχωρημένη υποχρεωτικά στο όνομα του κυρίου ή του επικαρπωτή του ακινήτου, αλλά μπορεί να είναι καταχωρημένη στο όνομα πρώην ιδιοκτήτη, μισθωτή, αποβιώσαντος κλπ».

voria.gr


Read more...

Μία πληρωμή αντί για τρεις Σε μία δόση, ύψους 44 δισ. ευρώ, θέλει η Γερμανία να καταβληθεί η βοήθεια προς την Ελλάδα


Σύμφωνα με την Bild, η δόση θα περιλαμβάνει τα 31,3 δισ. ευρώ του δεύτερου τριμήνου, καθώς και τις δόσεις ύψους 5 δισ. ευρώ και 8,3 δισ. ευρώ για το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο αντίστοιχα
Σύμφωνα με την Bild, η δόση θα περιλαμβάνει τα 31,3 δισ. ευρώ του δεύτερου τριμήνου, καθώς και τις δόσεις ύψους 5 δισ. ευρώ και 8,3 δισ. ευρώ για το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο αντίστοιχα   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Βερολίνο, Γερμανία
Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να δοθούν σε μία πληρωμή, άνω των 44 δισ. ευρώ, οι τρεις δόσεις από το δάνειο στήριξης, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild που επικαλείται γερμανικές κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με την Bild, η δόση θα περιλαμβάνει τα 31,3 δισ. ευρώ του δεύτερου τριμήνου, καθώς και τις δόσεις ύψους 5 δισ. ευρώ και 8,3 δισ. ευρώ για το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο αντίστοιχα.

Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα η τελική απόφαση για τις επόμενες δόσεις.

«Tο προσπαθούμε, δεν το έχουμε δέσει ακόμη»

Δεν διαψεύδεται επί της ουσίας, από το υπουργείο Οικονομικών, το δημοσίευμα της Bild, για το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα μια συνολική δόση άνω των 44 δισ. ευρώ.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν ερωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ότι «το προσπαθούμε, δεν το έχουμε δέσει ακόμη».

Ο ίδιος παράγοντας, πρόσθεσε ότι «γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις και τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Βερολίνο: Δεν θα εγκριθεί αύξηση της βοήθειας

Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για τα δημοσιονομικά, Νόρμπερτ Μπάρτλε, αποκλείει το ενδεχόμενο να εγκριθεί από το γερμανικό Κοινοβούλιο αύξηση της οικονομικής χρηματοδότησης προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι θα μπορούσαν να εγκριθούν μικρότερες αλλαγές και ελαφρύνσεις στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Μια αύξηση του πακέτου βοήθειας, μετά βεβαιότητας, δεν θα την εγκρίνουμε», δηλώνει ο κ. Μπάρτλε στην εφημερίδα «Ράινισε Ποστ», αλλά επισημαίνει ότι για μικρές αλλαγές, όπως η ελάφρυνση των επιτοκίων, «θα μπορούσε να υπάρξει πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Nέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με τρεις συντελεστές και σύστημα επιστροφής φόρου, θέσπιση δύο συντελεστών 26% και 35% για τους ελεύθερους επαγγελματίες για τους... 
οποίους καταργείται το αφορολόγητο ποσό, κατάργηση φοροαπαλλαγών και αλλαγές στη φορολογία των επιχειρήσεων έρχονται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Πρόκειται για αλλαγές που έχουν ήδη ενσωματωθεί στο προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου βάση του οποίου θα δοθεί η επόμενη δόση του δανείου στήριξης προς την Ελλάδα. 

Αναλυτικότερα σε ότι αφορά τη φορολογική μεταρρύθμιση στο προσχέδιο του μνημονίου προβλέπονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
- Η απλοποίηση του συστήματος φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με την καθιέρωση κλίμακας με 3 φορολογικούς συντελεστές από 8 συντελεστές που έχει το ισχύον καθεστώς καθώς και με την μετατροπή του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος σε σύστημα επιστροφής φόρου. Ως αποτέλεσμα των αλλαγών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, θα είναι η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος περίπου ενός εκατομμυρίου μισθωτών και συνταξιούχων.

- Ο περιορισμός των φοροαπαλλαγών και των εκπτώσεων δαπανών που αφορούν μεταξύ άλλων τους τόκους στεγαστικών δανείων, τις δαπάνες για ασφάλεια ζωής, για δίδακτρα φροντιστηρίων κά.

- Η μετατροπή της φορoαπαλλαγής που προβλέπεται για τα παιδιά, σε επίδομα που καταβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια.

- Η καθιέρωση κλίμακας φορολογίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες με δύο συντελεστές: 26% για εισοδήματα κάτω των 50.000 ευρώ και 35% για υψηλότερα. Το αφορολόγητο όριο εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες καταργείται.

- Η θέσπιση συντελεστή 26% για την φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων και 10% για τα μερίσματα έτσι ώστε η φορολογία των διανεμόμενων κερδών να ανέλθει σε 33,4% από 40% σήμερα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προσχέδιο του μνημονίου στόχος των αλλαγών στη φορολογία που θα τεθούν σε εφαρμογή από τα εισοδήματα του 2013 είναι η αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 1 δισ. ευρώ έως και το 2014.

Read more...

Ποιον δημοσιογράφο του MEGA προπηλάκισαν οι υπάλληλοι της Βουλής; ...





"Να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω"!...
"Έφαγε και μερικές ψιλές όταν αποτόλμησε να σηκώσει το τηλέφωνό του για να απαθανατίσει το πρωτοφανές μπάχαλο".
Δανειζόμενος για τον τίτλο τη φράση υπαλλήλου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, "Να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω!", ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας, περιγράφει σε... άρθρο του στην "Καθημερινή" όλα όσα έγιναν την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή και αποκαλύπτει το όνομα του δημοσιογράφου του MEGA που "έφαγε ψιλές" από τους υπαλλήλους.

Το κείμενο του Κωνσταντίνου Ζούλα:

«Να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω»

«Αλήτεεες! Μην τολμήσετε να βγείτε έξω. Αλήτες, ε, αλήτες!» Όσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο για να καλύψουμε την ψηφοφορία, γίναμε μάρτυρες απίστευτων σκηνών που δύσκολα περιγράφονται. Την ξανθιά κυρία που ούρλιαζε έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο της ολομέλειας σιγοντάριζαν δεκάδες συνάδελφοί της –επίσης εκτός εαυτού– που σε έκαναν να τρομάζεις με τη γηπεδική οργή τους, εντός του υποτιθέμενου ναού της Δημοκρατίας. «Γιώργοοο, εσύ πήγαινε να φράξεις την άλλη πόρτα. Μήτσο, εσύ από εδώ μαζί μου», φώναζε ένας άλλος. «Για να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω», συμφωνούσε μια άλλη παραδίπλα, και το πλήθος όλο και μεγάλωνε κυκλώνοντας την αίθουσα.

Τα σκουλήκια, όπως ήταν αναμενόμενο, τρόμαξαν διότι οι εξεγερμένοι υπάλληλοι θύμιζαν ποντικούς που εμφανίστηκαν ξαφνικά κατά δεκάδες από τις συνήθως κλειστές «φωλιές» των γραφείων τους, όταν φοβήθηκαν ότι κινδυνεύει το «τυρί» τους. Και όταν ξεμύτισαν οι πρώτοι βουλευτές από την αίθουσα, οι δημοσιογράφοι πια τα χάσαμε εντελώς. Δεν ήταν μόνον ότι υπάλληλοι απειλούσαν να τους προπηλακίσουν. Το σοκαριστικό ήταν ο τρόπος με τον οποίο τούς απευθύνονταν. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έγινε ξαφνικά ο «άσε μας, ρε Μιχαλάκη», ο κ. Καμμένος «Πανούλη, να τα πεις αλλού αυτά, ρε», ο κ. Κουβέλης «να δούμε το κομματάκι σου τι θα κάνει», ενώ ο συνάδελφος Δημ. Τάκης έφαγε και μερικές ψιλές όταν αποτόλμησε να σηκώσει το τηλέφωνό του για να απαθανατίσει το πρωτοφανές μπάχαλο.

Λίγο αργότερα, ένας μεσήλικος, που μάλλον ήταν κάποιος εκπρόσωπός τους, έκανε νεύμα σε όσο περισσότερους μπορούσε και τους είπε χαμηλόφωνα: «Δεν θέλω πανηγυρισμούς, αλλά πήγαμε στον Βαγγέλη (εννοούσε τον κ. Μεϊμαράκη) και αυτό που θα πει σε λίγο ο Στουρνάρας θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε στα γραφεία μας».

Το πώς διορίστηκαν οι εκατοντάδες αυτοί υπάλληλοι στη Βουλή και τα σκανδαλώδη προνόμια που εξακολουθούν να απολαμβάνουν θα τα έχετε ήδη πληροφορηθεί – αρκεί να δει κανείς το υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο εντός του Κοινοβουλίου στο οποίο φοιτούν δωρεάν τα παιδιά τους. Γι’ αυτό και όσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στη Βουλή νιώσαμε σαν να ζούμε με έναν τρομακτικό συμβολισμό τον λόγο που η χώρα βρίσκεται στη σημερινή κατάντια της. Ηταν –πώς να το πω– σαν οι βουλευτές να βρήκαν ξαφνικά τον δάσκαλό τους από αυτούς που κατεξοχήν καλοβόλεψαν στο ίδιο τους τον «οίκο». Δηλαδή τους συγγενείς τους, τους κουμπάρους τους και τους κοντοχωριανούς τους. Γι’ αυτό και αναρωτηθήκαμε μήπως, τελικά, όσοι κατάντησαν έτσι αυτή τη χώρα είναι νομοτελειακά αδύνατον και να την αλλάξουν...


zappit.gr


Read more...

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 12.000 ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙ!


Στους 12.778 ανέρχονται οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που δεν προσήλθαν μέχρι τις 11 Νοεμβρίου να απογραφούν. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ημερομηνία απογραφής στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με δυνατότητα...
απόδοσης της σύνταξης την ίδια ή την επόμενη ημέρα από το Υποκατάστημα, είναι στις 26 Νοεμβρίου. Από τις 27 Νοεμβρίου και εφεξή,ς σε περίπτωση εκπρόθεσμης απογραφής η οποία και θα διενεργείται στο Υποκατάστημα, η σύνταξη δεν θα καταβάλλεται από το Υποκατάστημα αλλά μόνο μέσω της Τράπεζας μετά την ενημέρωση στην οποία θα προβαίνει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Τέλος, από την 1 Ιανουαρίου του 2013 οι εναπομείνασες υποθέσεις μη καταγραφής θα αρχίσουν να ερευνώνται διοικητικά μία προς μία και αν απαιτηθεί και μέσω ένδικων μέσων.

Read more...

Σύγκριση "Χρυσής Αυγής", με Χίτλερ από το BBC...



Σε κείμενο του αρθρογράφου του BBC, Laurence Rees, που εξετάζει τις συνθήκες στην Ευρώπη όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία, γίνεται αναφορά στο κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Ο Rees, εξετάζοντας τους κινδύνους που...ελλοχεύουν να επαναληφθεί το «φαινόμενο» του ναζισμού στην Ελλάδα, κλείνει το κομμάτι του λέγοντας πως «η Χρυσή Αυγή καθοδηγείται από έναν άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξαν θάλαμοι αερίων στο Αούσβιτς. Υπάρχει μεγαλύτερη προειδοποίηση (κινδύνου για την Ευρώπη) από αυτό;».

Ο Rees αναφέρεται ακόμα στην υποδοχή της Άγκελας Μέρκελ στην Αθήνα, «στην καρδιά της οικονομικής κρίσης με ορισμένους Έλληνες διαδηλωτές να φορούν σβάστικες, για να καταγγείλουν την γερμανική ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας».

Και σημειώνει ότι είναι η «απόλυτη ειρωνεία» σε μία χώρα που φωνάζει κατά της Γερμανίας να «ενισχύεται η Χρυσή Αυγή που καταδιώκει τις μειονότητες».


Read more...

Ολόκληρο το κείμενο Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τη διαθεσιμότητα, τις μετατάξεις και την αργία στο Δημόσιο

Αθήνα Α. Μετάταξη – Μεταφορά Προσωπικού Με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Ζ.1 του άρθρου πρώτου προβλέπεται ένα νέο πλαίσιο κινητικότητας, μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων – μεταφορών προσωπικού, ως μηχανισμός για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα και παράλληλα για την κάλυψη των διαφορετικών κατά φορέα ή υπηρεσία αναγκών και την εξάλειψη ανορθολογικών καταστάσεων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται: α) η μετάταξη μόνιμων πολιτικών υπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.) και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) πρώτου και δεύτερου βαθμού, σε άλλες υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου των ανεξάρτητων αρχών, των ν.π.δ.δ. και των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού. β) η μεταφορά υπαλλήλων των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (ν.π.ι.δ.) που ανήκουν στο δημόσιο τομέα σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ανεξάρτητων αρχών, ν.π.δ.δ. και ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού. Οι ανωτέρω υποχρεωτικές μετατάξεις, οι οποίες ισχύουν παράλληλα με τις εθελούσιες μετατάξεις, διενεργούνται για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, ιδίως στις περιπτώσεις που οι ανάγκες αυτές προκύπτουν λόγω μεταβολής των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών και των συναφών δραστηριοτήτων τους, ή όταν διαπιστώνεται, μετά τη διενέργεια αξιολόγησης πλεονάζον προσωπικό, ή για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Για τους ίδιους λόγους το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μπορεί να μεταφέρεται σε ν.π.ι.δ. του δημόσιου τομέα. Για την εφαρμογή της υποπαραγράφου Ζ.1, ως δημόσιος τομέας νοείται αυτός που έχει οριοθετηθεί με το άρθρο 1 παρ. 6 του ν. 1256/1982, όπως ίσχυε πριν τη θέση σε ισχύ του άρθρου 51 του ν. 1892/1990, συμπεριλαμβανομένων όλων των φορέων που απαριθμούνται ειδικότερα στο άρθρο 14 παρ. 1 και 2 του ν. 2190/1994 , όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με το άρθρο 1 του ν. 3812/2009. Δεν καταλαμβάνονται από τις ανωτέρω διατάξεις τα νομικά πρόσωπα του Κεφαλαίου Β΄, όπως αυτά ορίζονται στην παρ.5 του άρθρου 1 του ν. 3429/2005. Διαδικασία Μετατάξεων - Μεταφορών Για την υλοποίηση της διαδικασίας αυτής απαιτείται να πραγματοποιηθούν οι κάτωθι ενέργειες: Α) Αίτημα οικείου Υπουργού ή οργάνων Διοίκησης : Ο οικείος Υπουργός ή τα όργανα Διοίκησης των φορέων της περ.1 της υποπαραγράφου Ζ.1 που έχουν ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό, στο τέλος κάθε ημερολογιακού τριμήνου μπορεί να υποβάλουν στο Τριμελές Συμβούλιο του άρθρου 5 παρ.3 του ν.4024/2011, το οποίο εδρεύει και λειτουργεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ειδικά αιτιολογημένο αίτημα ως προς τις ανάγκες του φορέα σε προσωπικό, τον αριθμό του απαιτούμενου προσωπικού κατά κλάδους, κατηγορίες και ειδικότητες, τα τυπικά προσόντα που απαιτείται να κατέχουν οι υπάλληλοι που μπορεί να διατίθενται προς μετακίνηση, σύμφωνα με το π.δ. 50/2001, όπως ισχύει και τις οργανικές διατάξεις του φορέα, καθώς και τους λόγους για τους οποίους προέκυψαν οι σχετικές ανάγκες. Ειδικά κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου και μέχρι 31-12-2012 το σχετικό αίτημα μπορεί να υποβάλλεται οποτεδήποτε. Β) Αξιολόγηση αιτήματος από το Τριμελές Συμβούλιο του άρθρου 5 παρ.3 του. Ν.4024/2011: Το Τριμελές Συμβούλιο του άρθρου 5 παρ . 3 του ν.4024/2011 εκδίδει αιτιολογημένη γνώμη, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών, λαμβάνοντας υπόψη: α) τις υφιστάμενες ανάγκες σε προσωπικό των αιτούντων φορέων και β) τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, ιδίως τα σχετικά με το προσωπικό που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης θέσεων κλάδων ή ειδικοτήτων φορέων από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθεί είτε από τους φορείς στους οποίους καταργήθηκαν θέσεις είτε από άλλους φορείς, αριθμός προσωπικού, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη γενικότερη λειτουργία τους. Γ) Έκδοση Ανακοίνωσης: Ακολούθως, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκδίδει σχετική ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναρτάται στους δικτυακούς τόπους http://et.diavgeia.gov.gr/ και http://www.ydmed.gov.gr/ Με την ανακοίνωση αυτή καθορίζονται τα τυπικά προσόντα των υπαλλήλων που απαιτούνται για τους κλάδους ή τις ειδικότητες στους οποίους πρόκειται να μεταταχθούν ή να μεταφερθούν, σύμφωνα με το π.δ. 50/2001, όπως ισχύει και τις οργανικές διατάξεις του φορέα υποδοχής. Η ανακοίνωση αυτή αποστέλλεται αυθημερόν με τη δημοσίευσή της στους φορείς προέλευσης και υποδοχής των υπαλλήλων. Με την εν λόγω ανακοίνωση ορίζεται αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευσή της για την υποβολή δηλώσεων των υπαλλήλων των φορέων προέλευσης που ενδιαφέρονται να μεταταχθούν ή να μεταφερθούν. Δ) Δημοσιοποίηση ανακοίνωσης: Με ευθύνη του προϊσταμένου της οικείας Δ/νσης Διοικητικού – Προσωπικού, η προαναφερόμενη ανακοίνωση αναρτάται αμελλητί τόσο στον πίνακα ανακοινώσεων κάθε φορέα όσο και στο δικτυακό τόπο της κάθε υπηρεσίας και αντίγραφό της αποστέλλεται σε όλες τις υπηρεσιακές μονάδες, όπου υπηρετούν υπάλληλοι του φορέα. Για τις ενέργειες αυτές συντάσσεται σχετικό πρακτικό. Εφιστάται εν προκειμένω η προσοχή στις οικείες Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού για την ανάγκη άμεσων ενεργειών τους προς ενημέρωση όλων των υπαλλήλων του φορέα τους, δεδομένου ότι οι σχετικές ρυθμίσεις προβλέπουν αποκλειστική προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων εκ μέρους των ενδιαφερομένων υπαλλήλων. Ε) Υποβολή δηλώσεων των ενδιαφερομένων υπαλλήλων: Μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών, από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης της απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην ΕτΚ, οι υπάλληλοι οι οποίοι επιθυμούν να μεταταχθούν ή μεταφερθούν υποβάλλουν στην οικεία υπηρεσία Προσωπικού – Διοικητικού σχετική δήλωση. Στη δήλωση αυτή αναφέρεται υποχρεωτικά εάν ο υπάλληλος αποδέχεται ή όχι να μεταταχθεί ή μεταφερθεί σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, αντίστοιχη δήλωση δύνανται να υποβάλλουν και οι υπάλληλοι των φορέων προέλευσης οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. ΣΤ) Ενέργειες της Διοίκησης: α) Μέσα στην ίδια προθεσμία των είκοσι (20) ημερών, οι οικείες υπηρεσίες προσωπικού – διοικητικού καταρτίζουν πίνακα, στον οποίο περιλαμβάνονται όσοι υπάλληλοι διαθέτουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για μετάταξη ή μεταφορά, σύμφωνα με το π.δ. 50/2001 όπως ισχύει και τις οργανικές διατάξεις του φορέα υποδοχής, ανεξάρτητα από το εάν έχουν υποβάλει σχετική δήλωση. Στον πίνακα αυτό περιλαμβάνονται και οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους, κατά τα προβλεπόμενα στη διάταξη της υποπαραγράφου Ζ.4 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012. Ο εν λόγω πίνακας κοινοποιείται στο οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο του φορέα προέλευσης, εφόσον υπάρχει, εντός της ίδιας προθεσμίας των είκοσι (20) ημερών, προκειμένου να γνωμοδοτήσει. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση μετάταξης δικαστικών υπαλλήλων η κατά τα ανωτέρω γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου απαιτείται να είναι σύμφωνη. Διευκρινίζεται, επίσης, ότι στις περιπτώσεις φορέων για τους οποίους δεν προβλέπεται η σύσταση υπηρεσιακού συμβουλίου, αρμόδιο όργανο είναι το Διοικητικό Συμβούλιο ή το μονομελές όργανο Διοίκησης. β) Το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την περιέλευση σε αυτό του ανωτέρω πίνακα, καθορίζει τη σειρά προτεραιότητας των υπαλλήλων που μπορεί να διατίθενται προς μετάταξη ή μεταφορά, λαμβάνοντας υπόψη: τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα, την καταλληλότητά τους για τις θέσεις στις οποίες θα μεταταχθούν ή μεταφερθούν, την οικογενειακή τους κατάσταση, τα βιοτικά τους συμφέροντα και την τυχόν εκδηλωθείσα προτίμησή τους. Επισημαίνεται ότι η μη τήρηση της ως άνω δεκαπενθήμερης προθεσμίας από τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο επιβάλλεται πειθαρχική ποινή τουλάχιστον του υποβιβασμού. γ) Μέσα σε δύο (2) ημέρες από τη λήξη της δεκαπενθήμερης προθεσμίας οι πίνακες που καταρτίστηκαν από τις οικείες υπηρεσίες Διοικητικού-Προσωπικού των φορέων προέλευσης, μαζί με τις δηλώσεις των υπαλλήλων και τις γνωμοδοτήσεις των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων διαβιβάζονται στο Τριμελές Συμβούλιο του άρθρου 5 παρ.3 του ν 4024/2011, το οποίο και γνωμοδοτεί εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός για τον αριθμό των προς μετάταξη υπαλλήλων από κάθε φορέα προέλευσης και τη σειρά προτεραιότητάς τους, με βάση το συμφέρον και τις ανάγκες της υπηρεσίας προέλευσης και υποδοχής. Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση προηγούνται οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεων τους. Οι κατά τα ανωτέρω μετατασσόμενοι ή μεταφερόμενοι υπάλληλοι απαιτείται να κατέχουν τα τυπικά προσόντα του κλάδου ή της ειδικότητας στους οποίους μετατάσσονται ή μεταφέρονται, σύμφωνα με το π.δ. 50/2001, όπως ισχύει και τις οργανικές διατάξεις του φορέα υποδοχής. Η μετάταξη ή μεταφορά προσωπικού μπορεί να διενεργείται σε υφιστάμενες κενές θέσεις, και αν δεν υπάρχουν, σε θέσεις που συστήνονται με την πράξη μετάταξης ή μεταφοράς με ταυτόχρονη δέσμευση στην τελευταία αυτή περίπτωση ίσου αριθμού θέσεων μόνιμου ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των φορέων υποδοχής, εφόσον υπάρχουν. Οι υπάλληλοι μπορεί να μεταταχθούν ή μεταφερθούν και σε θέσεις συναφών ή παρεμφερών κλάδων της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας εφόσον κατέχουν τα τυπικά προσόντα του κλάδου ή της ειδικότητας που μετατάσσονται ή μεταφέρονται, σύμφωνα με το π.δ. 50/2001 όπως ισχύει και τις οργανικές διατάξεις του φορέα υποδοχής. Επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση η μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων δεν θίγει οποιοδήποτε εργασιακό τους δικαίωμα, καθόσον δεν μεταβάλλεται η υφιστάμενη νομική φύση της υπηρεσιακής τους σχέσης, αλλά ούτε και η σχέση ασφάλισης αυτών. Εφιστάται, τέλος, η προσοχή στις σοβαρές συνέπειες τις οποίες συνεπάγεται η μη εμφάνιση του υπαλλήλου στη θέση στην οποία μετατάχθηκε ή μεταφέρθηκε. Β. Διαθεσιμότητα Με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Ζ.2 του άρθρου πρώτου του ιδίου ως άνω νόμου, προβλέπεται αναθεώρηση του υφιστάμενου θεσμού της διαθεσιμότητας υπαλλήλων λόγω κατάργησης των θέσεων που κατέχουν. Η διαθεσιμότητα υπηρετεί το θεσμό της κινητικότητας και αποβλέπει στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του προσωπικού. Συγκεκριμένα, με τις διατάξεις του άρθρου 154 του ισχύοντος Υπαλληλικού Κώδικα και του άρθρου 158 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται τίθενται σε διαθεσιμότητα, η οποία διαρκεί (1) έτος. Αν καταργηθούν ορισμένες μόνο θέσεις του ίδιου κλάδου τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που συγκεντρώνουν τα λιγότερα ουσιαστικά προσόντα ύστερα από απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου. Οι υπάλληλοι αυτοί μπορεί κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητάς τους : α) Να μετατάσσονται εκουσίως, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 154 παρ. 4 Υπαλληλικού Κώδικα, άρθρο 158 παρ. 4 Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων), υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι υφίστανται κενές οργανικές θέσεις. β) Να μετατάσσονται υποχρεωτικά ή να μεταφέρονται, με μεταβολή της υπηρεσιακής τους σχέσης σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κατά τη διαδικασία της υποπαραγράφου Ζ.1, για το συμφέρον και τις ανάγκες της υπηρεσίας και ιδίως για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Με την έκδοση της πράξης μετάταξης ή μεταφοράς και μεταβολής της σχέσης εργασίας αίρεται αυτοδίκαια το καθεστώς της διαθεσιμότητας. γ) Να τοποθετούνται για την κάλυψη προσωρινών αναγκών σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου, ν.π.δ.δ., Ο.Τ.Α. ή οποιουδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα με τη διαδικασία του άρθρου 5 του ν. 4024/2011. Οι πράξεις προσωρινής τοποθέτησης της περίπτωσης αυτής εκδίδονται από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Με την έκδοση της πράξης προσωρινής τοποθέτησης και για όσο χρόνο διαρκεί αυτή, αναστέλλεται το καθεστώς της διαθεσιμότητας για όλες τις συνέπειες (μισθολογικές κ.λπ.). Σε περίπτωση μη εμφάνισης του υπαλλήλου εφαρμόζεται αναλόγως η διάταξη της περίπτωσης 5 της υποπαραγράφου Ζ.1. δ)Να υπάγονται σε ειδικά προγράμματα επαγγελματικής επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης. Οι ανωτέρω διατάξεις εφαρμόζονται αναλόγως και στους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου καθώς και στους υπαλλήλους των φορέων της υποπαραγράφου Ζ.1.1.β οι θέσεις των οποίων καταργούνται. Διευκρινίζεται ότι από τη νέα ρύθμιση του καθεστώτος της διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης θέσεων καταλαμβάνεται πλέον και το προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για το οποίο, σύμφωνα με τις ισχύουσες μέχρι σήμερα ρυθμίσεις του π.δ. 410/1988, η κατάργηση της θέσης συνεπαγόταν την αυτοδίκαιη λύση της σύμβασης εργασίας του. Γ. Αργία στο πλαίσιο της Πειθαρχικής και Ποινικής Διαδικασίας Με τις διατάξεις των περ.1 και2 της υποπαραγράφου Ζ.3 του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 αντικαθίστανται τα άρθρα 103 και 104 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (Υπαλληλικός Κώδικας, ν. 3528/2007), όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο πρώτο του ν. 4057/2012. Mε τις διατάξεις των περ.3 και .4 της υποπαραγράφου Ζ.3 του ίδιου άρθρου του παρόντος νόμου αντικαθίστανται τα άρθρα 107 και 108 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007). Περαιτέρω, σύμφωνα με τις διατάξεις της περ.5 της υποπαραγράφου Ζ.3 του ίδιου άρθρου του παρόντος νόμου για την εφαρμογή των άρθρων 88 και 89 του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων (ν. 2812/2000), ως λόγοι θέσεως του υπαλλήλου σε αυτοδίκαιη ή δυνητική αργία νοούνται αντίστοιχα αυτοί που αναφέρονται στα άρθρα 103 παρ. 1 και 104 παρ. 1 του Υπαλληλικού Κώδικα, όπως αντικαθίστανται με τις περιπτώσεις 1 και 2 της υποπαραγράφου Ζ.3 του ίδιου άρθρου του ν.4093/2012. Τέλος, οι εισαγόμενες ρυθμίσεις, με την επιφύλαξη τυχόν αυστηρότερων διατάξεων, επεκτείνονται και εφαρμόζονται αναλόγως, ως προς τις ουσιαστικές προϋποθέσεις και συνέπειες, σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα και σε όλες τις πειθαρχικές διαδικασίες που διέπουν το κάθε φύσεως και με οποιαδήποτε υπηρεσιακή σχέση δημοσίου δικαίου ή σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικό του δημόσιου τομέα, όπως αυτός είχε οριοθετηθεί με το άρθρο 1 παρ.6 του ν.1256/1982 πριν τη θέση σε ισχύ του άρθρου 51δ του ν.1892/1990, συμπεριλαμβανομένων όλων των φορέων που απαριθμούνται ειδικότερα στο άρθρο 14 παρ.1 και 2 του ν.2190/1994 , όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με το άρθρο 1 του ν.3812/2009 (εδάφιο β΄ περ.6 υποπαρ. Ζ.3). 1. Αυτοδίκαιη αργία Με τη διάταξη της περίπτωσης 1 της υποπαραγράφου Ζ.3 του άρθρου πρώτου του παρόντος νόμου διευρύνονται οι περιπτώσεις υπό τη συνδρομή των οποίων οι υπάλληλοι τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση απομάκρυνση όσων διώκονται ή τιμωρούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα. Η διάταξη καταλαμβάνει και τις εκκρεμείς κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στην ΕτΚ (περ. 7 της υποπαρ. Ζ.3) υποθέσεις, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της μη συμπληρώσεως του χρόνου παραγραφής. Συνεπώς, από την επομένη της δημοσίευσης του ν.4093/2012 τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία: α) οι υπάλληλοι που στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία ύστερα από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή ένταλμα προσωρινής κράτησης, β) οι υπάλληλοι κατά των οποίων εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης και στη συνέχεια ήρθη η προσωρινή κράτηση ή αντικαταστάθηκε με περιοριστικούς όρους, γ) οι υπάλληλοι οι οποίοι παραπέμφθηκαν αμετάκλητα ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου για κακούργημα ή για τα πλημμελήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, καταπίεσης, απιστίας περί την υπηρεσία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά τη γενετήσιας ελευθερίας ή για έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, δ) οι υπάλληλοι στους οποίους επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της οριστικής ή της προσωρινής παύσης, ε) οι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο για τα παραπτώματα των περιπτώσεων α’, γ’, δ’, ε’, θ’, ι’, ιδ’, ιη’, κγ’, κδ’, κζ’ και κθ’ του άρθρου 107 του ν. 3528/2007, όπως ισχύει, ή αντίστοιχα παραπτώματα του ίδιου άρθρου, όπως ίσχυε πριν την αντικατάστασή του με το άρθρο δεύτερο του ν. 4057/2012, ή αντίστοιχα παραπτώματα του προϊσχύοντος Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 2683/1999). Για τη διευκόλυνση των υπηρεσιών επισυνάπτεται, ως Παράρτημα Ι, κατάλογος με τα πειθαρχικά παραπτώματα της περ. (ε), στην ακριβή νομοτεχνική διατύπωση των διατάξεων του άρθρου δεύτερου του ν. 4057/2012, του άρθρου 107 του ν. 3528/2007, όπως ίσχυε πριν την αντικατάσταση του ε με το άρθρο δεύτερο του ν. 4057/2012 και του άρθρου 107 ν. 2683/1999. Υπάλληλος ο οποίος τέθηκε σε αργία στις περιπτώσεις α΄ έως γ΄,της παρ. 1 του άρθρου 103 του ν.3528/2007, όπως αντικαταστάθηκε με την περ.1 της υποπαραγράφου Ζ.3 του άρθρου πρώτου του παρόντος νόμου, ασκεί εκ νέου τα καθήκοντα του αν αθωωθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Η αργία της περίπτωσης δ΄ της ιδίας παραγράφου του ίδιου άρθρου και νόμου, όπως αντικαταστάθηκε με την περ. 1 της υποπαραγράφου Ζ.3 του άρθρου πρώτου του παρόντος νόμου αρχίζει από την κοινοποίηση στον υπάλληλο της πειθαρχικής απόφασης και λήγει με την έναρξη της εκτέλεσης της πειθαρχικής ποινής της οριστικής ή προσωρινής παύσης που του επιβλήθηκε ή με την έκδοση απόφασης σε δεύτερο βαθμό ή δικαστικής απόφασης που είτε απαλλάσσει τον υπάλληλο από την πειθαρχική ευθύνη είτε του επιβάλλει ποινή διαφορετική από την οριστική ή προσωρινή παύση. Η αργία της περίπτωσης ε΄ της ιδίας παραγράφου του ίδιου άρθρου και νόμου, όπως αντικαταστάθηκε με την περ. 1 της υποπαραγράφου Ζ.3 του άρθρου πρώτου του παρόντος νόμου αρχίζει από την κοινοποίηση στον υπάλληλο του παραπεμπτηρίου εγγράφου και λήγει με την έκδοση πρωτοβάθμιας πειθαρχικής απόφασης που τον απαλλάσσει ή του επιβάλλει ποινή διαφορετική από την οριστική ή προσωρινή παύση. Επισημαίνεται ότι υπάλληλος που υπάγεται σε μία από τις ως άνω περιπτώσεις τελεί αυτοδικαίως σε καθεστώς αργίας. Συνεπώς, η διαπιστωτική πράξη θέσης σε αργία, που εκδίδεται αμελλητί από το αρμόδιο για διορισμό του υπαλλήλου όργανο, ανατρέχει στο χρόνο που συντελέστηκαν οι προϋποθέσεις επιβολής της, όπως ειδικότερα ορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο. Με τη διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 103 του ν. 3528/2007, όπως αντικαταστάθηκε με την περ.1 της υποπαραγράφου Ζ.3 του άρθρου πρώτου του παρόντος νόμου προβλέπεται η δυνατότητα αναστολής της αυτοδίκαιης αργίας, υπό προϋποθέσεις. Με τη διάταξη αυτή ο θεσμός της αυτοδίκαιης αργίας εξοπλίζεται με ευελιξία και προσφέρει στα αρμόδια όργανα τη δυνατότητα, αφού λάβουν υπόψιν τις ιδιαίτερες περιστάσεις της υπόθεσης και κρίνουν αιτιολογημένα ότι δεν είναι εξ αντικειμένου αναγκαία η συνέχιση της παραμονής του υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας, να αποφασίζουν την αναστολή της αργίας και να επαναφέρουν τον υπάλληλο στα καθήκοντά του ή να τον μετακινούν. Η αναστολή της αργίας μπορεί να ζητηθεί και από τον υπάλληλο που έχει τεθεί σε αργία, ο οποίος διατηρεί παράλληλα και το δικαίωμα να επιδιώξει δικαστικά την αναστολή. Από την ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι υπάλληλοι που στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία ύστερα από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή με ένταλμα προσωρινής κράτησης και οι τιμωρηθέντες με την ποινή της οριστικής παύσης. Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται στην ως άνω διάταξη, εφόσον έχει επιβληθεί αυτοδίκαιη αργία στις ως άνω περιπτώσεις β΄, γ΄, δ΄ και ε΄, η οποία δεν έχει αρθεί λόγω εξάλειψης των λόγων για τους οποίους τέθηκε ο υπάλληλος σε αργία και δεν έχει επιβληθεί στον υπάλληλο πειθαρχική ποινή οριστικής παύσης, το πειθαρχικό συμβούλιο στο οποίο εκκρεμεί η υπόθεση γνωμοδοτεί μετά την πάροδο ενός έτους από τη θέση του υπαλλήλου σε αυτοδίκαιη αργία και κάθε επόμενο έτος σχετικά με την τυχόν συνδρομή λόγων που καθιστούν μη αναγκαία τη συνέχισή της. Το όργανο που είναι αρμόδιο για το διορισμό του υπαλλήλου, εφόσον κρίνει, μετά την ανωτέρω γνωμοδότηση του πειθαρχικού συμβουλίου ή μετά από γνωμοδότηση του ίδιου συμβουλίου που μπορεί να ζητηθεί οποτεδήποτε, ότι με βάση τις ιδιαίτερες περιστάσεις της υπόθεσης δεν είναι αναγκαία η συνέχιση της αργίας, μπορεί να διατάσσει την αναστολή της και την επάνοδο του υπαλλήλου στα καθήκοντά του ή τη μετακίνησή του. Η αναστολή της αργίας μπορεί να διατάσσεται και για ορισμένο χρόνο και να ανακαλείται οποτεδήποτε, εφόσον επιβάλλεται από το συμφέρον της υπηρεσίας και ιδίως σε περίπτωση υποτροπής, που οφείλεται στην τέλεση οποιουδήποτε νέου παραπτώματος από τον υπάλληλο. 2. Δυνητική αργία Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. 2 της υποπαρ. Ζ.3 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, αν συντρέχουν λόγοι δημόσιου συμφέροντος ή υπηρεσιακοί λόγοι μπορεί να τεθούν σε αργία οι υπάλληλοι κατά των οποίων: α) έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα, με την επιφύλαξη των περιπτώσεων για τις οποίες επιβάλλεται αυτοδίκαιη αργία, ή β) υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για άτακτη διαχείριση, οι οποίες στηρίζονται σε έκθεση της προϊσταμένης αρχής ή του αρμόδιου επιθεωρητή. Αρμόδιο όργανο για την έκδοση της πράξης με την οποία ο υπάλληλος τίθεται σε αργία είναι κατά περίπτωση, ο οικείος Υπουργός ή το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης ή ο πρόεδρος του συλλογικού οργάνου διοίκησης, αν δεν υπάρχει μονομελές όργανο διοίκησης. Η πράξη εκδίδεται μετά από γνωμοδότηση του πειθαρχικού συμβουλίου, το οποίο συνέρχεται αμελλητί. Προβλέπεται, επίσης, πριν την επιβολή του μέτρου της δυνητικής αργίας, σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, η επιβολή του διοικητικού μέτρου της αναστολής άσκησης των καθηκόντων, για λόγους προστασίας του συμφέροντος και του κύρους της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι, σε κατεπείγουσες περιπτώσεις και εφόσον διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας, μπορεί να επιβληθεί στον υπάλληλο από τον άμεσο πειθαρχικώς προϊστάμενό του το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων του, ακόμη και πριν επιληφθεί το πειθαρχικό συμβούλιο. Σε περίπτωση παράλειψης του άμεσου πειθαρχικώς προϊσταμένου του υπαλλήλου, το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων μπορεί να επιβληθεί από κάθε πειθαρχικώς προϊστάμενο του οργάνου αυτού. Η παράλειψη πειθαρχικώς προϊσταμένου να επιβάλει το ως άνω μέτρο ελέγχεται πειθαρχικά. Κατά τη διάρκεια της αναστολής άσκησης των καθηκόντων του ο υπάλληλος δεν προσέρχεται στην υπηρεσία. Η αναστολή άσκησης καθηκόντων του υπαλλήλου αίρεται αυτοδικαίως, εάν το πειθαρχικό συμβούλιο δεν επιληφθεί εντός της οριζόμενης προθεσμίας, χωρίς πάντως να κωλύεται να επιληφθεί και μετά την πάροδο αυτής. Σε περίπτωση που έχει διαταχθεί το μέτρο της αναστολής των καθηκόντων του υπαλλήλου, το πειθαρχικό συμβούλιο συνέρχεται και γνωμοδοτεί το αργότερο μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από τη λήψη του μέτρου. Μέσα στην ίδια προθεσμία το πειθαρχικό συμβούλιο γνωμοδοτεί και όταν ζητείται η γνώμη του από το όργανο που είναι αρμόδιο για τη θέση του υπαλλήλου σε αργία. Η γνωμοδότηση εκδίδεται σε κάθε περίπτωση μετά από προηγούμενη κλήση του υπαλλήλου σε ακρόαση. Σε περίπτωση που το πειθαρχικό συμβούλιο δεν γνωμοδοτήσει μέσα στις ανωτέρω προθεσμίες, η απόφαση για τη θέση του υπαλλήλου σε αργία εκδίδεται και χωρίς γνωμοδότηση. Στην περίπτωση αυτή ο υπάλληλος καλείται σε ακρόαση από το αρμόδιο όργανο και οφείλει να υποβάλει εγγράφως τις απόψεις του εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την κοινοποίηση της κλήσης. Η αργία αρχίζει από την κοινοποίηση της σχετικής πράξης. Ο υπάλληλος επανέρχεται στα καθήκοντά του αυτοδίκαια από την έκδοση πειθαρχικής απόφασης, η οποία τον απαλλάσσει από την πειθαρχική ευθύνη ή του επιβάλλει ποινή διαφορετική από την οριστική ή προσωρινή παύση. Μετά την πάροδο ενός έτους από τη θέση του υπαλλήλου σε αργία και κάθε επόμενο έτος το πειθαρχικό συμβούλιο υποχρεούται να γνωμοδοτεί για τη συνέχιση ή μη της αργίας. Ο υπάλληλος επανέρχεται στα καθήκοντά του από την κοινοποίηση σχετικής απόφασης του οργάνου που τον έθεσε σε αργία, η οποία εκδίδεται εφόσον έχουν εκλείψει οι λόγοι της θέσης σε δυνητική αργία. Η απόφαση αυτή μπορεί να εκδίδεται από το αρμόδιο όργανο οποτεδήποτε, ακόμη και χωρίς προηγούμενη γνώμη του πειθαρχικού συμβουλίου. Το όργανο που είναι αρμόδιο για τη θέση υπαλλήλου σε δυνητική αργία μπορεί, εφόσον κρίνει ότι το μέτρο της αργίας δεν είναι απαραίτητο να επιβληθεί ή έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε, να διατάσσει για λόγους σχετικούς με το συμφέρον της υπηρεσίας τη μετακίνηση του υπαλλήλου. Τέλος, επισημαίνεται ότι εξακολουθεί και παραμένει σε ισχύ η διάταξη του άρθρου 114 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων, κατά την οποία η πειθαρχική δίωξη είναι ανεξάρτητη της ποινικής και χωρεί αυτοτελώς. Κατά συνέπεια, τα αρμόδια όργανα οφείλουν να κινούν και να ολοκληρώνουν την πειθαρχική διαδικασία ανεξάρτητα από την εξέλιξη της αντίστοιχης ποινικής. Δ. Κατάργηση θέσεων ΙΔΑΧ Σύμφωνα με την υποπαράγραφο Ζ.4. του άρθρου πρώτου του παρόντος ν.4093/2012 καταργούνται αυτοδικαίως από τη δημοσίευσή του οι οργανικές, προσωρινές και προσωποπαγείς θέσεις των υπαλλήλων, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) που ανήκουν στο δημόσιο τομέα, όπως αναλυτικά αναφέρονται στην υποπαράγραφο Ζ.1.1: - με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, πλήρους και μερικής απασχόλησης, - ανήκουν στην κατηγορία ΔΕ (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), αποκλειστικά των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων, και (οι οποίοι) δεν έχουν προσληφθεί: 1. Με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής, όπως είναι οι διαδικασίες επιλογής ΑΣΕΠ, 2. Με άλλες ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας, όπως π.χ. δημόσια ανακοίνωση- προκήρυξη θέσεων με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια, 3. Με ειδικές διατάξεις, όπως π.χ. με το ν.1648/1986, όπως τροποποιήθηκε με το ν.2643/1998, για την προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων (π.χ. πολύτεκνες οικογένειες, αποκατάσταση αναπήρων πολέμου, προστασία ατόμων με αναπηρία), ν.3624/2007 για το διορισμό συγγενούς θανόντος εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών του έτους 2007, ν. 3448/2006 για το διορισμό συγγενών θανόντων εν υπηρεσία, ν. 2725/1999, όπως ισχύει, για το διορισμό διακριθέντων αθλητών κ.λ.π. Σημειώνεται ότι, προσωπικό του οποίου μεταβλήθηκε η εργασιακή σχέση σε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου επειδή διαπιστώθηκε ότι κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες (π.χ.ν.2190/1994, ν.2839/2000, Π.Δ. 164/2004), καταλαμβάνεται από τις διατάξεις του ως άνω νόμου. Είναι αυτονόητο ότι σε καμία περίπτωση με τις ως άνω διατάξεις δεν αμφισβητείται η συνταγματικότητα των οικείων νομοθετικών ρυθμίσεων ή η νομιμότητα των προσλήψεων αυτών, ούτε θίγεται κατά οποιοδήποτε τρόπο το νομικό τους καθεστώς. Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω ρύθμιση δεν καταλαμβάνει: • τους μονίμους υπαλλήλους, ανεξαρτήτως κατηγορίας,κλάδου και ειδικότητας • τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ οι οποίοι ανήκουν στις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΥΕ και • τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ, κατηγορίας ΔΕ, με ειδικότητες οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στις περιοριστικά αναφερόμενες στην ως άνω διάταξη. Για την εφαρμογή της διάταξης αυτής και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα δυσλειτουργίας στις υπηρεσίες, απαιτείται –πέραν της συνδρομής των στοιχείων που μνημονεύονται πιο πάνω- ο αριθμός των υπαλλήλων που καταρχήν καταλαμβάνονται από τη ρύθμιση: α) να είναι τουλάχιστον δέκα (10) ανά υπηρεσία ή φορέα, ή μεγαλύτερος, β) να μην ξεπερνά το 25% του συνολικού αριθμού των τακτικών υπαλλήλων των ως άνω κλάδων και ειδικοτήτων της υπηρεσίας ή του φορέα. Για τον υπολογισμό του ως άνω ποσοστού του 25% στο συνολικό αριθμό των τακτικών υπαλλήλων της υπηρεσίας ή του φορέα (: μέγεθος αναφοράς), προσμετρώνται οι μόνιμοι πολιτικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των ως άνω κλάδων και ειδικοτήτων, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας γ) να μην ξεπερνά το 10% του συνόλου του τακτικού προσωπικού που υπηρετεί στην οικεία υπηρεσία ή φορέα. Για τον υπολογισμό του ως άνω ποσοστού του 10%, στο συνολικό αριθμό του τακτικού προσωπικού της υπηρεσίας ή του φορέα (: μέγεθος αναφοράς), προσμετρώνται οι μόνιμοι πολιτικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας, κλάδου και ειδικότητας. Επισημαίνεται ότι, για την εφαρμογή της διάταξης, απαιτείται οι πιο πάνω τρεις προϋποθέσεις να συντρέχουν σωρευτικά. Σημειώνεται, επίσης,ότι για τον υπολογισμό των ανωτέρω περιπτώσεων της παρούσας εγκυκλίου α),β) και γ), οι αποσπασμένοι υπάλληλοι θα προσμετρηθούν στο προσωπικό των υπηρεσιών υποδοχής στις οποίες έχουν αποσπαστεί και όχι στο προσωπικό των υπηρεσιών από τις οποίες προέρχονται. Α. Από την εφαρμογή της διάταξης αυτής εξαιρούνται: 1. οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φροντίδας, 2. ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) 3. τα νοσοκομεία, 4. η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, στην οποία και υπάγονται τα Μουσεία της χώρας. Τα Μουσεία που είναι αυτοτελή νομικά πρόσωπα, δεν εξαιρούνται από την εφαρμογή της διάταξης αυτής. Β. Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 33 και 34 του ν.4024/11, η παρούσα ρύθμιση δεν εφαρμόζεται, (μολονότι πληρούνται οι πιο πάνω προϋποθέσεις εφαρμογής), στους υπαλλήλους ΙΔΑΧ, οι οποίοι υπάγονται στις παρακάτω, εξαιρέσεις: α) ο εργαζόμενος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει ενταχθεί και εξακολουθεί να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή σε εργασιακή εφεδρεία, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 33 και 34 του ν.4024/11 . β) εργαζόμενος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή τέκνο το οποίο τον βαρύνει φορολογικά σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε. (ν.2238/1994, ΑΊ51) και συνοικεί με αυτόν, έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%. Για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης το ετήσιο φορολογούμενο και απαλλασσόμενο εισόδημα του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 7 του Κ.Φ.Ε. ορίζεται στις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ. γ) εργαζόμενος που είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνος κατά την έννοια των παραγράφων 1 έως 3 του άρθρου πρώτου του ν. 1910/1944 (Α` 229), εφόσον τα τέκνα, που ορίζονται στις προαναφερόμενες διατάξεις του ν. 1910/1944, τον βαρύνουν φορολογικά, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε., δ) εργαζόμενος που είναι προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε.. Διευκρινίζεται,τέλος, ότι για την εφαρμογή των ανωτέρω: Α) ως υπηρεσία ή φορέας νοείται κάθε διοικητική δομή η οποία διαθέτει διοικητική αυτοτέλεια. Σημειώνεται ότι σε περιπτώσεις Υπουργείων με περισσότερες από μία Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού, ως υπηρεσία – φορέας νοείται το σύνολο των οργανικών μονάδων που εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη Διεύθυνση Διοικητικού – Προσωπικού. Β) ως ημερομηνία πρόσληψης για το μεταφερόμενο – μετατασσόμενο προσωπικό λογίζεται η ημερομηνία εισόδου στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, ή οποιοδήποτε άλλο φορέα, υπό την προϋπόθεση ότι ο χρόνος που διανύθηκε στις υπηρεσίες προέλευσης του μεταφερομένου – μετατασσομένου προσωπικού έχει ληφθεί υπόψη για τη βαθμολογική και μισθολογική του εξέλιξη με την ιδιότητα του υπαλλήλου ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Γ) Για τα Ν.Π.Ι.Δ. που ανήκουν στο δημόσιο, όπως αναφέρονται στην υποπαράγραφο Ζ 1.1.β, τα οποία δεν ακολουθούν την ως άνω κατηγοριοποίηση ειδικοτήτων, στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης εμπίπτουν όλες εκείνες οι ειδικότητες που αντιστοιχίζονται με τις ειδικότητες Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων. Δ) Τέλος, επισημαίνεται ότι η διαθεσιμότητα επέρχεται εκ του νόμου. Συνεπώς, οι διαπιστωτικές πράξεις που θα εκδοθούν ανατρέχουν στην έναρξη ισχύος του νόμου (η επομένη της δημοσίευσης του νόμου στο ΦΕΚ). Ε. Περιορισμοί προσλήψεων στο δημόσιο τομέα Περιορισμός θέσεων μετακλητών υπαλλήλων-διάρκεια ισχύος πινάκων ΑΣΕΠ. Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της Δημόσιας Διοίκησης και της αποτελεσματικότερης παρακολούθησης της διαδικασίας μείωσης του αριθμού του υπηρετούντος προσωπικού, θεσπίστηκαν τα ακόλουθα: 1) Τροποποιήθηκε το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 11 του ν.3833/2010, όπως ισχύει, προκειμένου να επεκταθεί η χρονική ισχύς του λόγου μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις μέχρι 31-12-2016. 2) Τροποποιήθηκε το πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 37 του ν.3986/2011 και προσδιορίστηκε ότι ο αριθμός εγκρίσεων προσωπικού ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου για τα έτη 2013 και 2014 μειώνεται κατά 20% σε σχέση με τις αντίστοιχες του προηγούμενου έτους ενώ για τα έτη 2015 και 2016 κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 3) Ο συνολικός κατά υπηρεσία και κατηγορία μετακλητών υπαλλήλων περιορισμός στον αριθμό των θέσεων μετακλητών υπαλλήλων που έχουν συσταθεί έως σήμερα σε Υπηρεσίες που καταλαμβάνονται από το Π.Δ. 63/2005 καθώς και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ανέρχεται σε 20%. 4) Τροποποιήθηκε η παρ. 11 του άρθρου 17 του ν.2190/1994, όπως ισχύει, προκειμένου η ισχύς των πινάκων διοριστέων που εκδίδονται εφεξής να περιορίζεται στα τρία έτη από τη δημοσίευση τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Κατ΄αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται όχι μόνον η επικαιροποίηση των αναγκών των Υπηρεσιών σε στελεχιακό δυναμικό αλλά και η διαρκής προσαρμογή φορέων και υποψηφίων στις δυναμικά μεταβαλλόμενες συνθήκες. Aμεσες ενέργειες για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου Ζ: Α. Για την άμεση εφαρμογή των προαναφερόμενων ρυθμίσεων, οι Διευθύνσεις Προσωπικού των υπηρεσιών ή φορέων που καταλαμβάνονται από τις υποπαραγράφους Ζ2, Ζ3 και Ζ4 καλούνται όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες: 1.Εντός 5 (πέντε) ημερών από τη δημοσίευση του νόμου, οι Διευθυντές Διοικητικού/ Προσωπικού του συνόλου των φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, είναι υποχρεωμένοι να αποστέλλουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατάλογο ονομάτων των υπαλλήλων οι οποίοι: α. Τίθενται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους β. Τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία. Επισημαίνεται ότι η υποβολή των ατομικών στοιχείων των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή αργίας αποτελεί εκπλήρωση της πάγιας υποχρέωσης των υπηρεσιών Διοικητικού/Προσωπικού να επικαιροποιούν τα στοιχεία της απογραφής σε κάθε περίπτωση υπηρεσιακής μεταβολής του προσωπικού τους, δεδομένου ότι τόσο η θέση σε διαθεσιμότητα όσο και η αναγκαστική αργία συνιστούν μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης του υπαλλήλου. Σημειώνεται ότι η άμεση υποβολή των στοιχείων αυτών εξυπηρετεί την ταχύτερη μετακίνηση του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα για την κάλυψη των υφιστάμενων υπηρεσιακών αναγκών. Υπενθυμίζεται ότι η θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή αργίας επέρχεται αυτοδίκαια με τη δημοσίευση του Νόμου. Η αποστολή των στοιχείων γίνεται με την ακόλουθη ηλεκτρονική διαδικασία: Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://apografi.gov.gr/kinitikotita και στο πεδίο «1. Εφαρμογή καταγραφής στοιχείων υποπαραγράφου Ζ.4. – Κατάργηση Ειδικοτήτων και Θέσεων» αποστέλλονται συγκεντρωτικά στοιχεία με τη συμπλήρωση των πεδίων: 1. Αριθμός υπαλλήλων ΔΕ ΙΔΑΧ που καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του νόμου , 2. Συνολικός αριθμός διοικητικών υπαλλήλων του φορέα, μονίμων και ΙΔΑΧ, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας, 3. Συνολικός αριθμός τακτικού (μονίμων και ΙΔΑΧ) προσωπικού του φορέα. Σημειώνεται ότι η πιο πάνω υποχρέωση των Προϊσταμένων Διευθύνσεων Διοικητικού/Προσωπικού συντρέχει ανεξάρτητα από το εάν, όπως θα προκύψει από την εφαρμογή των κριτηρίων της υποπαραγράφου Ζ.4, ο φορέας ή η υπηρεσία τους καταλαμβάνεται από τη ρύθμιση για κατάργηση θέσεων. Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση και στο πεδίο «2. Εφαρμογή καταγραφής στοιχείων υποπαραγράφου Ζ.3. – Αργία στα πλαίσιο της πειθαρχικής και ποινικής διαδικασίας» υποβάλλονται συγκεντρωτικά στοιχεία για την περίπτωση των υπαλλήλων που τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία. Για την περίπτωση των υπαλλήλων που τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία υπό τη συνδρομή των περιπτώσεων 1.δ και 1.ε , η αποστολή των στοιχείων πρέπει να γίνει άμεσα και πάντως όχι πριν την πάροδο δύο (2) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας εγκυκλίου, δεδομένου ότι τα στοιχεία αυτά είναι ήδη στη διάθεση των υπηρεσιών. Για τις περιπτώσεις 1α, 1β, 1γ ισχύει η πενθήμερη προθεσμία. Εντός της ίδιας ως άνω πενθήμερης προθεσμίας από τη δημοσίευση του νόμου, οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Διοικητικού / Προσωπικού μόνο των φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, υποχρεούνται να επικαιροποιήσουν στη βάση του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή) τα στοιχεία εκείνα των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή αυτοδίκαιης αργίας και στη συνέχεια να τους αποδεσμεύσουν, με την αιτιολογία «Θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας» ή «Θέση σε αργία» αντίστοιχα. Οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Διοικητικού/ Προσωπικού των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, εκτός της ως άνω υποβολής στην εφαρμογή http://apografi.gov.gr/kinitikotita των συγκεντρωτικών στοιχείων, υποχρεούνται να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση kinitikotita@ydmed.gov.gr αρχείο excel, αναφέροντας τα στοιχεία των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή αυτοδίκαιης αργίας (ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, Ειδικότητα/Κλάδο, Ημερομηνία Γέννησης). 2. Κοινοποίηση πράξεων Εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του νόμου, οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων αποστέλλουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση "mailto: kinitikotita@ydmed.gov.gr και kinitikotita@ydmed.gov.gr Α. αντίγραφα των διαπιστωτικών πράξεων κατάργησης θέσεων κατ’εφαρμογή της υποπαραγράφου Ζ.4 του παρόντος νόμου (Παράρτημα ΙΙ-Υπόδειγμα Α’) Β. αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που υπηρετούσαν στις καταργούμενες θέσεις (Παράρτημα ΙΙ-Υπόδειγμα Β΄) Γ. τις πράξεις µε τις οποίες τίθενται, μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, σε αυτοδίκαιη αργία υπάλληλοι, κατ’ εφαρμογή της υποπαραγράφου Ζ.3 του νόμου αυτού (Παράρτημα ΙΙ-Υπόδειγμα Γ΄) Υπενθυμίζεται ότι η µη αποστολή των στοιχείων εντός της ανωτέρω προθεσμίας αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο επιβάλλεται πειθαρχική ποινή προστίμου, η οποία ισούται µε το ¼ των αποδοχών των υπαλλήλων. Β. Κινητικότητα των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα Τονίζεται ότι η πρώτη εφαρμογή του μηχανισμού κινητικότητας των υπαλλήλων θα υλοποιηθεί με τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Newsroom ΔΟΛ

Read more...