Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Δεν ξέρουμε τι έχουμε. Νέος νόμος για τα Εθνικά Κληροδοτήματα




Τάξη στο χάος των Εθνικών Κληροδοτημάτων επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών. Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο "Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις".
Το νομοσχέδιο κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει ότι "η Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα υπαρκτά προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υφίστανται στη λειτουργία, διαχείριση και εποπτεία των κοινωφελών περιουσιών (εθνικών κληροδοτημάτων) και σχολαζουσών κληρονομιών, λόγω του απαρχαιωμένου από 70-ετίας θεσμικού πλαισίου, προχώρησε στην κατάρτιση του Σχεδίου Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή. Σκοπός τής νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη διοίκηση, διαχείριση και εποπτεία των κοινωφελών περιουσιών με σεβασμό στη βούληση του διαθέτη ή δωρητή".
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, με το νομοσχέδιο "ολοκληρώνεται επιτέλους η προσπάθεια σύνταξης νέου Κώδικα Κοινωφελών Περιουσιών και Σχολαζουσών Κληρονομιών που είχε ξεκινήσει ήδη πριν την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001, και συγκεκριμένα, προ 20ετίας (ήδη το 1993), με πρώτο στάδιο την απογραφή, έτσι ώστε για πρώτη φορά, μέσα σε τρεις μήνες να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των κοινωφελών περιουσιών και ιδρυμάτων".
Στο νομοσχέδιο προβλέπονται τα ακόλουθα:
- Η σύνταξη Εθνικού Μητρώου Κληροδοτημάτων υλοποιώντας, μετά από 12 έτη, σχετική συνταγματική υποχρέωση και Μητρώου Σχολαζουσών Κληρονομιών που επιτρέπουν, για πρώτη φορά, την καταγραφή των εν λόγω περιουσιών με τρόπο συστηματικό, ενιαίο και πλήρη, μέσω της ηλεκτρονικής πρόσβασης (online), ώστε να καθίσταται δυνατή η αποτελεσματική και διαφανής παρακολούθηση της διαχείρισης αυτών.
- Η δημιουργία Μητρώου εκκαθαριστών κοινωφελών περιουσιών, εκτελεστών διαθηκών, διαχειριστών κοινωφελών περιουσιών ή ιδρυμάτων και κηδεμόνων σχολαζουσών κληρονομιών, από νομικούς και άλλους επιστήμονες, με πολυετή επαγγελματική εμπειρία, από το οποίο, με κλήρωση, αδιάβλητο και αντικειμενικό τρόπο, θα επιλέγονται τα εν λόγω πρόσωπα, επιδιώκοντας την ταχεία και βέλτιστη διεκπεραίωση των υποθέσεων και διαχείριση των περιουσιών.
- Η απλοποίηση και αντικατάσταση της χρονοβόρας δικαστικής διαδικασίας του διορισμού κηδεμόνα της κληρονομίας, με ταχύρρυθμη και διαφανή διοικητική διαδικασία.
- Η καθιέρωση τακτικών ελέγχων από εξειδικευμένα και πιστοποιημένα πρόσωπα, όλων εν γένει των κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, λόγω του μεγάλου όγκου τους.
- Η ενίσχυση του πλαισίου κατασταλτικού ελέγχου με την πρόβλεψη συντρέχουσας αρμοδιότητας της Οικονομικής Επιθεώρησης για την εξέταση περιπτώσεων που διαπιστώνονται ατασθαλίες ή τις οποίες παραπέμπει προς έλεγχο η αρμόδια Αρχή.
- Ο εκσυγχρονισμός και διεύρυνση του φάσματος των τιθέμενων στη διάθεση του διαχειριστή της περιουσίας χρηματοοικονομικών εργαλείων (πάντα υπό το πρίσμα της ασφάλειας της περιουσίας και της χαμηλής διακινδύνευσης), προς τον σκοπό της μεγιστοποίησής της, και η εν γένει εισαγωγή ευέλικτων διαδικασιών αποτελεσματικής διαχείρισης και αξιοποίησης της περιουσίας, που συνοδεύονται από ασφαλιστικές δικλείδες για την προάσπιση των συμφερόντων των τιμώμενων, της βουλήσεώς του διαθέτη ή δωρητή και του δημοσίου συμφέροντος.
- Η εισαγωγή ταχέων και αποτελεσματικών διαδικασιών προληπτικού ελέγχου, όπου απαιτείται, των πράξεων των οργάνων εκκαθάρισης και διοίκησης των περιουσιών.
- Η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη άσκηση της εποπτείας.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)


Read more...

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε συστηματικά ΔΟΥ και τράπεζες...


Εγκληματική οργάνωση η οποία διέπραττε απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Δ.Ο.Υ., τραπεζών και πολυκαταστημάτων, με τη χρήση πλαστών εγγράφων, εξάρθρωσε η Αστυνομία.
Τα μέλη της συμμορίας είχαν...
αποσπάσει επιστροφές φόρου, συνολικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, από διάφορες εφορίες, χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες, εξουσιοδοτήσεις και εκκαθαριστικά σημειώματα.

Παράλληλα, η σπείρα χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα προκειμένου να εξασφαλίσει δάνεια από τράπεζες, αλλά και για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσε.

Τα κέρδη της συμμορίας από αυτές της δραστηριότητες δεν έχουν εξακριβωθεί αλλά υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Συνολικά συνελήφθησαν επτά μέλη της σπείρας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, πλαστογραφίας και παράβαση του Νόμου «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
17 πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας
15 σφραγίδες διάφορων δημοσίων υπηρεσιών
Πληθώρα πλαστών εκκαθαριστικών φορολογικών σημειώσεων
Υπεύθυνες δηλώσεις
Πλήθος πιστωτικών καρτών και καρτών αναλήψεως
Βιβλιάρια καταθέσεων
Πλήθος φωτογραφιών τύπου ταυτότητας-διαβατηρίου
Πλήρης εξοπλισμός κατάρτισης πλαστών εγγράφων.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται...
skai.gr

Read more...

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ EUROBANK - EΘΝΙΚΗΣ...


...ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕUROBANK...
 Τέλος στα σενάρια ενεργοποίησης του σχεδίου συγχώνευσης με την Εθνική Τράπεζα έδωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Χρήστος Μεγάλου, προς το προσωπικό της Τράπεζας, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του...
«Στόχος όλων μας είναι η Eurobank να συμμετέχει αυτόνομα και δυναμικά, ως ένας από τους 4 βασικούς πυλώνες, στη στρατηγική αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα το συντομότερο δυνατόν. Θεωρώ δεδομένη και επιβεβλημένη την αυτόνομη πορεία της και, επομένως, ας αφήσουμε πίσω μας κάθε ανησυχία που συνδέεται με την εκκρεμότητα της συγχώνευσης. Αυτό ακριβώς αντανακλά και η δήλωση του ΤΧΣ στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία ''η Eurobank θα παραμείνει διοικητικά ανεξάρτητη, έχοντας την πλήρη στήριξη του βασικού μετόχου της, με στόχο την επιστροφή της σε ένα ιδιωτικό καθεστώς το συντομότερο δυνατό''», αναφέρει στην επιστολή του.
«Όσον αφορά τον ιδιωτικό χαρακτήρα της Eurobank, ξέρουμε πολύ καλά όλοι, ότι αυτός αποτελεί το DNA της Τράπεζάς μας και προς αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, εκπονώντας και υλοποιώντας ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων», επισημαίνει, επίσης, ο X. Μεγάλου.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/eurobank-e.html

Read more...

Αμετάκλητες οι καταδίκες για Μπουρμπούλια και Καλούση για το παραδικαστικό κύκλωμα...


Αμετάκλητες κατέστησε ο Aρειος Πάγος τις καταδίκες των εμπλεκομένων στο παραδικαστικό κύκλωμα, τέως δικαστικών λειτουργών, Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και Ευάγγελου Καλούση, καθώς απέρριψε τις...
αιτήσεις τους που ζητούσαν να αναιρεθούν οι εφετειακές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκαν η κ. Μπουρμπούλια σε κάθειρξη 7 ετών και ο κ. Καλούσης σε κάθειρξη 12 ετών.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις των δύο τέως δικαστών κρίνοντας ότι η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών έχει πλήρη, ορθή και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτούν οι συνταγματικές επιταγές.

Η κ. Μπουρμπούλια και ο κ. Καλούσης αντιμετώπισαν κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και παθητική δωροδοκία δικαστή.

Συγκεκριμένα, η τέως ανακρίτρια καταδικάστηκε αμετάκλητα για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος και παθητική δωροδοκία, η οποία υλοποιήθηκε το 2001. Η κ. Μπουρμπούλια φέρεται ότι εισέπραξε από επιχειρηματία 23.476 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσει ευνοϊκά την υπόθεσή του και να μην τον προφυλακίσει, αφήνοντάς τον ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. H περίπτωση αυτή αφορά την έκρηξη που είχε γίνει το 2000 σε πρατήριο καυσίμων στο κέντρο της Αθήνας, από την οποία είχε προκληθεί θάνατος, ενώ στον επιχειρηματία είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο κ. Καλούσης καταδικάστηκε για δωροδοκία σε διάφορες υποθέσεις. Αναλυτικότερα, φέρεται ότι όταν υπηρετούσε στην Κρήτη εισέπραξε από φίλο του επιχειρηματία το ποσό των 4.000 ευρώ, για να χειριστεί ευνοϊκά υπόθεσή του σχετικά με την απασχόληση αλλοδαπών γυναικών χωρίς άδεια και χωρίς βιβλιάρια υγείας, ενώ απέφυγε να δηλώσει εξαίρεση από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Παράλληλα, καταδικάστηκε για παθητική δωροδοκία περίπου 9.000 ευρώ που φέρεται ότι διαπράχθηκε το 1999 στην Αθήνα, προκειμένου να αφήσει κατηγορούμενο ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Ακόμη, ο τέως δικαστικός λειτουργός καταδικάστηκε για απόπειρα εκβίασης διαδίκων σε υπόθεση υιοθεσίας, όπου φέρεται να ζήτησε 30.000 ευρώ, τα οποία όμως δεν δόθηκαν, καθώς ο διάδικος δεν υπέκυψε και δεν έδωσε τα χρήματα, ενώ για την ίδια υπόθεση ο κ. Καλούσης φέρεται να εισέπραξε παράνομα 3.000 ευρώ για γνωμοδότησή του (σ.σ: δεν επιτρέπεται στους δικαστές) έναντι αμοιβής.

Επίσης, ο κ. Καλούσης καταδικάστηκε επειδή έπεισε τον υπεύθυνο επαγγελματικού σκάφους αναψυχής να δηλώσει- καταγράψει ως ενοικιαστή τον τέως δικαστή με άλλο όμως όνομα ανύπαρκτου αλλοδαπού, για να μη φανεί ότι ταξιδεύει για αναψυχή με το σκάφος επιχειρηματία, του οποίου στο παρελθόν είχε χειριστεί υποθέσεις...
NEA

Read more...

Λυκούδης προς συνέδριο ΝΔ: Στην πορεία θα βρεθούν και πάλι σημεία σύγκλισης...


Χαιρετισμό στο 9ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε την Παρασκευή ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης.
Αναφερόμενος στην τρικομματική κυβέρνηση, ο κ. Λυκούδης σημείωσε πως η ..
.συνεργασία μεταξύ των εταίρων «δοκιμάστηκε πολλές φορές από λάθη και παραλείψεις όλων μας» επισημαίνοντας ωστόσο ότι, παρά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, «ο στόχος παραμένει ο ίδιος: η σημερινή βασανιστική πορεία της πατρίδας μας να έχει αίσιο τέλος».

Όπως συμπλήρωσε μάλιστα ο κ. Λυκούδης, «σ΄ αυτήν την πορεία θα βρεθούν και πάλι σημεία σύγκλισης και ευκαιρίες να αποδείξουμε ότι διδαχτήκαμε από τα λάθη μας.

»Πιστεύω πως ο αγώνας ο καλός συνεχίζεται. Από όλους μας. Με δεδομένες τις διαφορές μας», κατέληξε ο γραμματέας της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς.


skai.gr

Read more...

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...


...ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΠΑΝΕ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ...
«Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στη μετάδοση δημοσίου σήματος άμεσα», είναι το μήνυμα που μετέφερε ο Παντελής Καψής, υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στους συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΡΤ...
Ο κ. Καψής που καλείται να λύσει το γόρδιο δεσμό της ΕΡΤ σε συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά πληροφορίες επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα είναι «εξπρές» αλλά θα διαρκέσουν ένα «εύλογο χρόνο» και εξήγησε ότι αν δε βρεθεί συναινετική λύση η κυβέρνηση θα αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους μετάδοσης του σήματος.

Το protothema.gr αποκαλύπτει την πρόταση της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης. «Στόχος είναι να γίνει η μετάβαση στο νέο φορέα όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη για τους εργαζόμενους», σημειώνει κυβερνητικό στέλεχος και εξηγεί ότι «στην πράξη ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στην ΕΡΤ είτε θα συνταξιοδοτηθεί είτε θα απασχοληθεί στο νέο φορέα».

Το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο κ. Καψής προβλέπει ότι «όλοι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν με βάση τις αποδοχές του ενιαίου μισθολογίου ως αν εφαρμοζόταν από 1ης Ιανουαρίου του 2013 όπως προβλέπει ο νόμος».

Με δίμηνες συμβάσεις θα προσληφθούν 2.000 εργαζόμενοι 

Στο ερώτημα τι θα γίνει μέχρι τη δημιουργία του νέου οργανισμού δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, συνομιλητές του αρμόδιου υφυπουργού Παντελή Καψή υπογραμμίζουν ότι «στο ενδιάμεσο διάστημα ως τη δημιουργία του νέου φορέα, θα απασχοληθούν 2000 εργαζόμενοι με 2μηνες συμβάσεις εργασίας οι οποίες θα παραταθούν όσο χρειαστεί και με αμοιβές του ενιαίου μισθολογίου».

Κυβερνητικά στελέχη εξηγούν ότι «η συμμετοχή στον ενδιάμεσο φορέα δεν επηρεάζει καθόλου τα δικαιώματα των εργαζόμενων για το επίδομα ανεργίας ούτε τη διεκδίκηση οποιουδήποτε άλλου δικαιώματος θεωρούν ότι θίγεται από την κατάργηση της ΕΡΤ».

Για όσους εργαζόμενους στην ΕΡΤ βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση θα προβλεφθεί νομοθετικά «η αναδρομική ισχύς των κινήτρων που θα προβλέπονται στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Πόσοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα προσληφθούν στη νέα δημόσια τηλεόραση;

«Για την πρόσληψη στο νέο φορέα θα υπάρξει πριμοδότηση των εργαζομένων της ΕΡΤ», τονίζουν συνεργάτες του κ. Καψή και αποκαλύπτουν ότι «ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει από το νέο φορέα με διαδικασίες ΑΣΕΠ».
Ωστόσο πουθενά δε γίνεται αναφορά στην πρόβεψη που είχε γίνει πριν τον ανασχηματισμό ότι δηλαδή οι έχοντες δεύτερη εργασία θα απολυθούν και δεν θα έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης στη νέα ΕΡΤ.

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα να χάσει η δημόσια τηλεόραση την άδεια λειτουργίας. Όπως σημειώνουν «η ΕΡΤ και ο νέος φορέας είναι πάροχοι δικτύου εκ του νόμου. Κατά συνέπεια δεν τίθεται κανένα θέμα να χάσει την άδεια».
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9539.html

Read more...

ΣΤΟΥΣ 16 ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΝΕΩΝ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ...


...ΕΚΤΑΚΤΟ...
 Η Εθνική Νέων προκρίθηκε πανάξια στους "16" του Μουντιάλ με το 1-1 κόντρα στην Παραγουάη! Μάλιστα προκρίθηκε πρώτη μετά την κλήρωση που έγινε στα αποδυτήρια του γηπέδου.
H Εθνική εξασφάλισε την πρόκριση ...
καθώς το Μάλι έχασε με 4-1 από το Μεξικό στο άλλο ματς του ομίλου κι έτσι έμεινε στους 2 βαθμούς με την ομάδα από τη Λατινική Αμερική να φτάνει στους 4 βαθμούς
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/16_28.html

Read more...

Από το 9ο συνέδριο της ΝΔ Προσκλητήριο ενότητας «για τη νέα Ελλάδα» απηύθυνε ο Σαμαράς


Ο Αντώνης Σαμαράς στο 9ο συνέδριο της ΝΔ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Προσκλητήριο ενότητας «σε όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη "Νέα Ελλάδα"» -που αποτελεί και το σύνθημα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ- απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών. «Η νέα Ελλάδα που οικοδομούμε είναι πάνω από κόμματα και θα την πετύχουμε όλοι μαζί. Αυτή η παράταξη ανοίγει τα φτερά της. Το χρέος μας έχει όνομα και είναι "Νέα Ελλάδα"», είπε χαρακτηριστικά.
Η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ διακόπηκε για λίγα λεπτά λόγω λιποθυμικού επεισοδίου, καθώς ο κ. Σαμαράς, που πήγε στο συνέδριο κατευθείαν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ταλαιπωρείται από ίωση εδώ και τέσσερις ημέρες.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα θετικά της συμφωνίας για τον ΤΑΡ που περιέγραψε σαν την πιο θετική οικονομική είδηση της τελευταίας δεκαετίας ενώ επέμεινε στην απόφασή του να κλείσει την «αμαρτωλή ΕΡΤ». Επίσης αναφέρθηκε και στον έναν χρόνο της τρικομματικής, αναγνωρίζοντας τη συμβολή των δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στις «συντεχνιακές τακτικές» τις οποίες, όπως είπε, «υποθάλπει η αριστερή αντιπολίτευση» και εξαπέλυσε επίθεση στους «νεοναζί, που ιδεολογία τους είναι το μίσος και εκθέτουν την Ελλάδα». «Και τα δύο άκρα εύχονται να αποτύχει η Ελλάδα. Σήμερα τους το λέμε ξεκάθαρα, δεν θα τους αφήσουμε», δήλωσε.
«Πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε την διακυβέρνηση με μία τρικομματική συνεργασία σε συνθήκες δραματικές. Μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε όλα τα σενάρια της καταστροφής, Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ με την αναγγελία του αγωγού ΤΑΡ βάζουμε την χώρα για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, την καθιστούμε πόλο επενδύσεων δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ήταν η καλύτερη είδηση τα τελευταία δέκα χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερες.
»Υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Προσπαθούμε να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να βγούμε από τα μνημόνια. Ξέρουμε ότι για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχει ανάγκη από δανεικά.
»Η Ελλάδα γίνεται ελκυστική για επενδύσεις, προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ενώ το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ γρήγορα θα ξεπεραστεί. Κάποιοι βιάστηκαν, αλλά δεν ήξεραν ότι ερχόταν πίσω ο ΤΑΡ. Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας. Αύριο θα γίνει και παραγωγός ενέργειας η χώρα μας», συμπλήρωσε.
Κάνοντας απολογισμό ο κ. Σαμαράς είπε ότι από τις εξελίξεις δικαιώθηκαν και ο Κώστας Καραμανλής που είχε ζητήσει μέτρα από το 2009, και ο ίδιος για την αρχική του κριτική στο μνημόνιο. «Θα νιώσουμε όμως απόλυτα δικαιωμένοι μόνο όταν θα αντιμετωπίσουμε την ανεργία» είπε.
Για το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ αναγνώρισε την συμβολή τους στο έργο του τελευταίου χρόνου, αν και επισήμανε ότι θα έχουν πάντα διαφορετικές πορείες. «Στις κρίσιμες στιγμές, αν η πατρίδα το απαιτεί, ένα κόμμα οφείλει να υπηρετεί την πατρίδα» είπε ο κ. Σαμαράς σε μία έμμεση αναφορά για την παρούσα συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε ότι στόχος της δικομματικής, πια, κυβέρνησης είναι να εξαντλήσουμε την τετραετία.
«Η σωτηρία της Ελλάδας σημαίνει παραμονή στην Ευρώπη και αυτό τον στόχο τον πετύχαμε όλοι μαζί. Τις τελευταίες ημέρες περάσαμε μία μεγάλη δοκιμασία γιατί είχαμε το θάρρος να κλείσουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ που ήταν κάστρο των βολεμένων. Καταργήσαμε την ΕΡΤ για να αποκτήσουμε πραγματικά ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Έπρεπε να την αφήσουμε ενώ επιβάλλουμε θυσίες σε όλο τον λαό; Έπρεπε να αφήσουμε την σπατάλη, τις υπερωρίες, τα σκάνδαλα που ανακαλύπτει και η εισαγγελία;» ρώτησε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «στέλνουμε το μήνυμα σε όλους».
Προχωράμε με το νόμο. Κανένας δεν είναι πάνω από το νόμο είπε, στέλνοντας μήνυμα στους εργαζόμενους που συνεχίζουν την κατάληψή τους. Στην ΕΡΤ διέπραξαν σφάλματα όλοι όσοι κυβέρνησαν. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διόριζαν, αλλά κυρίως ανθρώπους της Αριστεράς. Η νέα δημόσια τηλεόραση θα είναι μακριά από κομματικές επιρροές και θα στελεχωθεί αξιοκρατικά. «Και για να κλείσουμε με την αμαρτωλή ΕΡΤ, εμείς μπαίνουμε μπροστά για να ξεπεράσουμε την κατάσταση αυτή. Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις χωρίς συγκρούσεις με τα κάστρα των βολεμένων, αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα» είπε.
Ακολούθως περιέγραψε το όραμά του για τη νέα Ελλάδα λέγοντας ότι «είναι για μία χώρα που θα βασίζεται στις δυνάμεις της και όχι σε δανεικά και να αξιοποιεί τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού της. Δεν θα πάει χαμένο κανένα μυαλό, κανένα ταλέντο. Δεύτερον θέλουμε μια χώρα που να υπερασπίζεται τα εθνικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει συμμετέχοντας στα διεθνή δρώμενα και μπορεί να γίνει μαζί με την Κύπρο παράγοντας σταθερότητας στην Μεσόγειο και οικονομικής ανάπτυξης στα Βαλκάνια.
»Δεν αναζητούμε υιοθεσία από κανέναν, μπορούμε να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων. Τρίτον, πηγή δύναμης είναι η δημοκρατία μας, αλλά δημοκρατία δεν είναι το κομματικό κράτος και τα προνόμια των συντεχνιών. Δημοκρατία είναι σταθερότητα και δημοκρατική τάξη όπου κανείς δεν εκβιάζει και στο δημόσιο συμφέρον υποτάσσονται τα πάντα και οι πάντες. Πηγή δύναμης στην Ελλάδα που χτίζουμε είναι ο πολιτισμός μας, ο ελληνικός πολιτισμός είναι η μήτρα του σύγχρονου πολιτισμού» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε ποια λεωφορεία η επιβίβαση θα γίνεται μόνο από την μπροστινή πόρτα




Το μέτρο θα ισχύσει από την 1 Ιουλίου σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η λαθρεπιβίβαση στα μέσα μεταφοράς.

Μόνο από την μπροστινή πόρτα θα μπαίνουν στα λεωφορεία από 1η Ιουλίου οι επιβάτες σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η λαθρεπιβίβαση στα μέσα μεταφοράς.
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών τονίζει ότι από τη Δευτέρα θα εφαρμοστεί το μέτρο της υποχρεωτικής επιβίβασης των επιβατών από την μπροστινή πόρτα με επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας στον οδηγό αρχικά σε επιλεγμένες γραμμές.
Στη συνέχεια το μέτρο θα εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες γραμμές του δικτύου.
Τα λεωφορεία των γραμμών αυτών θα φέρουν ειδική σήμανση στις θύρες και στη φωτεινή επιγραφή τους, ώστε να γίνονται αντιληπτά από τους επιβάτες.
Οι γραμμές στις οποίες θα εφαρμοστεί το μέτρο είναι οι εξής:
    24 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΙΛΙΟΝ-ΣΤ.ΜΕΤΡΟ ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ
    25 ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΙΛΙΟΝ-ΣΤ.ΜΕΤΡΟ ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ
    025 ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΡΟΦ.ΔΑΝΙΗΛ
    026 ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ
    027 ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΟΡΦΕΩΣ
    054 ΠΕΡΙΣΣΟΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
    060 ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ
    100 ΠΛ.ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ-ΚΟΛΩΝΑΚΙ-ΑΓΟΡΑ
    209 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ
    227 ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ-ΑΓ.ΑΡΤΕΜΙΟΣ
    602 Ν.ΙΩΝΙΑ-ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ-ΣΤ.ΠΑΝΟΡΜΟΥ
    651 ΨΥΧΙΚΟ-ΠΑΝΟΡΜΟΥ Α
    653 ΨΥΧΙΚΟ-ΠΑΝΟΡΜΟΥ Β
    859 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ
    114 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΚΑΒΟΥΡΙ-ΒΟΥΛ/ΓΜΕΝΗ(μέσω ΜΑΡΙΝΑΣ)
    116 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΚΙΤΣΙ
    120 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ(ΠΗΓ/ΚΙΑ)-ΠΡΟΑΣΤ.ΣΤ.ΚΟΡΩΠΙΟΥ
    124 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ-ΑΓ.ΤΡΥΦΩΝΑΣ
    125 ΣΤ.ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ-ΠΑΙΑΝΙΑ-ΒΑΡΚΙΖΑ
    128 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    149 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΒΑΡΚΙΖΑ
    162 ΒΟΥΛΑ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ(ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ)
    163 ΒΟΥΛΑ-ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ
    170 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΚΙΖΑ-ΒΑΡΗ
    202 ΣΤ.ΔΑΦΝΗ-ΣΤ.ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ
    205 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    207 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    212 ΣΤ.ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΡΕΑΣ
    247 ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ(μέσω Λ.ΑΛΙΜΟΥ)
    301 ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΘΟΥΣΑΣ
    307 ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ-ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
    322 ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΒΡΑΥΡΩΝΑ
    323 ΒΡΑΥΡΩΝΑ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    324 ΑΝΘΟΥΣΑ-ΠΑΛΛΗΝΗ-ΚΑΝΤΖΑ
    330 ΚΟΡΩΠΙ-ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ
    404 ΣΤ.ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ-ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ
    501 ΠΕΥΚΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ Α
    522 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΑΔΑΜΕΣ Α
    523 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΑΔΑΜΕΣ Β
    524 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ
    526 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ
    527 ΠΕΥΚΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ Β
    530 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ
    541 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΣΤ.ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
    543 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΝΟΣ.ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
    560 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΜΟΡΤΕΡΟ-Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ
    604 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-Ν.ΙΩΝΙΑ
    605 ΠΕΡΙΣΣΟΣ-ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
    640 ΤΟΠΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
    642 ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ-ΠΕΥΚΗ
    819 ΠΕΡΑΜΑ-ΝΕΚΡ.ΣΧΙΣΤΟΥ

Read more...

Εγκρίθηκε η δυνατότητα για πώληση πάνω από το 51% του ΟΛΠ



Ανοίγει και επίσημα ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ. Ποια βήματα θα ακολουθήσουν
Εγκρίθηκε και τυπικά από τη Γενική Τακτική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ (σ.σ. το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 74% των μετοχών του) η τροποποίηση των άρθρων 4 και 5 του καταστατικού, που δίνει το δικαίωμα να μην ισχύει η υποχρέωση του Δημοσίου να κατέχει το 51% των μετοχών του Οργανισμού.
Σημειώνεται ότι η μεταβίβαση των μετοχών του ΟΛΠ ΑΕ από το ελληνικό δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται ακόμα υπό την κρίση του ΣτΕ.
Παράλληλα, από τη γενική συνέλευση εγκρίθηκε η αντικατάσταση ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου και συγκεκριμένα, τη θέση του Αντώνη Κολιόπουλου καταλαμβάνει η Έλσα Αργυροπούλου.
Υπέρ της παραχώρησης δραστηριοτήτων, όπως προβλέπει και το Μνημόνιο 3 και όχι της πλήρους πώλησης μετοχών τάχθηκε, στην ομιλία του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης.
Ο πρόεδρος του ΟΛΠ ανέφερε ότι στο Μνημόνιο 3 ουδεμία συγκεκριμένη μνεία πώλησης μετοχών του οργανισμού καταγράφεται αλλά επιτάσσει να γίνει η ιδιωτικοποίηση κυρίως μέσω παραχωρήσεων.
Ο κ. Ανωμερίτης τόνισε, επίσης, ότι ο ΟΛΠ είναι μια κερδοφόρα εταιρεία και όχι μια ζημιογόνος ΔΕΚΟ, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και δεν έχει συναλλαγματικούς κινδύνους. Δήλωσε, εξάλλου, ότι πρόκειται για έναν οργανισμό που δουλεύει 365 ημέρες τον χρόνο και 24 ώρες την ημέρα και είναι αυτό που τον κάνει εντελώς διαφορετικό από κάθε άλλη δημόσια επιχείρηση.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ δεν έχει αρχίσει τώρα, αλλά από το 1999, όταν έγινε ανώνυμη εταιρεία.
Ο Οργανισμός πορεύεται με διεθνείς κανόνες και τόσο το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ όσο και οι ετήσιες γενικές συνελεύσεις του '11 και του '12, όπως και η Ένωση Λιμένων Ελλάδος, έχουν λάβει θέση υπέρ του μοντέλου της λειτουργίας του ευρωπαϊκού λιμενικού συστήματος, είπε ο πρόεδρος του ΟΛΠ.
Πρόσθεσε ότι τα λιμάνια στις χώρες της Ενωμένης Ευρώπης είναι, από άποψη μετοχικής σύνθεσης, κατά 90% δημόσιου μικτού χαρακτήρα, κατά 7% πλήρως κρατικά και κατά 3% πλήρως ιδιωτικά.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναβλήθηκε η σημερινή σύσκεψη του ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα του ΟΛΠ, ενώ πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Cosco Group, κάπτεν Γουέι εμφανίστηκε θετικός στην περίπτωση που προκηρυχθεί διαγωνισμός για το λιμάνι.
Την τελική εισήγηση για το μοντέλο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ θα κάνει στα τέλη Ιουλίου το ΤΑΙΠΕΔ, ο βασικός μέτοχος του ΟΛΠ. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ προκρίνει το μοντέλο της πώλησης πλειοψηφικού πακέτου.

Read more...

Σε δίκη οι «πρωταγωνιστές» για το μεγάλο... φαγοπότι στο ΙΚΑ Καλλιθέας



Χορηγούσαν επιδόματα πενταπλών τοκετών και μητρότητας σε άγαμες και χωρίς παιδιά γυναίκες, επιδόματα ασθενείας σε μη δικαιούχους, που εργάζονταν κανονικά, επιδόματα ασθενείας σε συνταξιούχους γήρατος -ακόμη και επιδόματα λουτροθεραπείας!

Περίπου 15 μήνες μετά την αποκάλυψη της μεγάλη υπόθεσης διασπάθισης δημόσιου χρήματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας, στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται, με απευθείας κλήση, οκτώ κατηγορούμενοι, που φέρονται ως «πρωταγωνιστές» της απάτης που υπολογίζεται ότι στοίχισε στον ασφαλιστικό φορέα περισσότερα από δέκα εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας, που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, καθώς φέρονται να χορηγούσαν επιδόματα πενταπλών τοκετών και μητρότητας σε άγαμες και χωρίς παιδιά γυναίκες, επιδόματα ασθενείας σε μη δικαιούχους, που εργάζονταν κανονικά, επιδόματα ασθενείας σε συνταξιούχους γήρατος ακόμη και επιδόματα λουτροθεραπείας!

Ειδικότερα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν στις 22 Ιουλίου οι: Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη (αδελφή του Γιώργου Πατεράκη) Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου, Χριστίνα Σουρίδη, Κωνσταντίνος Καραίσκος σύζυγος της Ε. Μπουραζάνη, Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα και Περσεφόνη Νασοπούλου.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και της απάτης.

Η παραπομπή τους στο ακροατήριο αποφασίστηκε με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών και οι κατηγορίες που τους αποδίδονται αφορούν την περίοδο 2003-2012.

Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, η πλειονότητα των κατηγορουμένων είχε οδηγηθεί στη φυλακή, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. 
protothema.gr

Read more...

Προσοχή-προσοχή! Μύκητας απειλεί της Ευρώπης το τζιν




Ποιος είναι ο θανατηφόρος μύκητας που απειλεί να τινάξει στον αέρα την παραγωγή του δημοφιλούς ποτού που έχει συνδέσει το όνομα του με τη Μεγάλη Βρετανία
Άσχημα νέα για τους λάτρεις του τζιν. Η Άρκευθος απειλείται από έναν θανατηφόρο μύκητα. Μαζί της και το δημοφιλές ποτό.
Τι είναι η Άρκευθος; Το δέντρο του οποίου οι καρποί δίνουν στο τζιν τη γεύση του. Όπως αναφέρει το Popular Science, ένας παθογόνος μύκητας έχει μολύνει την πλειοψηφία των δένδρων στη Βρετανία, δημιουργώντας προβλήματα στην παραγωγή του τζιν που εξάγεται στην Ευρώπη.
Η μόλυνση των φυτών είναι θανατηφόρα, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχει μολυνθεί το 60-70% των Άρκευνθων του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η πρώτη εμφάνιση του εν λόγω μύκητα έγινε στην Αργεντινή πριν από πέντε χρόνια. Πλέον, έκανε την εμφάνιση του και στην Ευρώπη. Το παράδοξο είναι ότι το γένος αυτό που εμφανίστηκε στη Βρετανία φαίνεται να μην έχει προέλθει από τη Λατινική Αμερική.
Οι παραγωγοί τζιν ανησυχούν μεν, για την ώρα δε, προτιμούν τους καρπούς από άλλες περιοχές εκτός της Βρετανίας, όπου προς το παρόν η ασθένεια φαίνεται να είναι υπό έλεγχο.
Οι εταιρείες από τη δική τους μεριά ανησυχούν για τη διάδοση του μύκητα και στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο μέσα στην επόμενη χρονιά, η Ευρώπη και τα μπαρ της ενδέχεται να μείνουν χωρίς τζιν. Μόνο με το τόνικ.
Υπενθυμίζεται ότι το τζιν (αγγλ. gin) είναι αλκοολούχο ποτό, ευρύτερα γνωστό ως κύριο συστατικό του τζιν τόνικ καθώς και άλλων κοκτέιλ. Το τζιν έχει ως βάση αποστάγματα κωνοφόρων φυτών και η καταγωγή του ανάγεται στη Δυτική Ευρώπη της εποχής του Μεσαίωνα, όπου αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο.
Το σκέτο τζιν παράγεται με τον τεχνητό αρωματισμό καθαρού οινοπνεύματος, χωρίς τη διεργασία επαναπόσταξης, χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια ή άλλες αρωματικές ύλες. Θεωρείται η χαμηλότερη ποιότητα τζιν.
Ο ελάχιστος οινοπνευματικός βαθμός για το εμφιαλωμένο τζιν είναι 37,5% στην Ε.Ε. και 40% στις ΗΠΑ.
Άλλοι τύποι τζιν ορίζονται από τη γεωγραφική τους καταγωγή (η οποία ενέχει και νομικό έρεισμα), όπως το Τζιν Πλίμουθ, η Μποροβίτσκα Σλοβακίας, το Μπρίνιεβεκ Σλοβενίας κλπ.
Κάποιοι άλλοι τύποι, τέλος, περιγράφονται κατά ορισμένα πολιτισμικά πρότυπα, χωρίς ωστόσο να έχουν νομική υπόσταση (π.χ. sloe gin, Wacholder, Old Tom gin - πρόκειται στην ουσία για τοπικά προϊόντα, τα οποία συχνά παρασκευάζονται κατ' οίκον, κατ' αναλογία του ελληνικού λικέρ Κερασό).
Το "ποτό των φτωχών"
Η πρώτη εξακριβωμένη ημερομηνία παρασκευής τζιν καταγράφεται πάντως στις αρχές του 17ου αιώνα στην Ολλανδία. Στην Ολλανδία παρασκευάζονταν σαν φάρμακο και πωλείτο στα φαρμακεία για την θεραπεία στομαχόπονων, της ποδάγρας και παθήσεων της χολής.
Για να το κάνουν πιο εύγεστο, άρχισαν να το αρωματίζουν με τους καρπούς του juniper (είδος κυπαρισσιού), το οποίο από μόνο του έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
Κατά τη διάρκεια του 30ετούς πολέμου στις Κάτω Χώρες τα βρετανικά εκστρατευτικά στρατεύματα που πολεμούσαν, για να αντέξουν τις μακρόχρονες εκστρατείες με υγρό καιρό, τους δίνονταν τζιν για να ζεσταθούν, το ονομαζόμενο "Ολλανδικό κουράγιο".
Τελικά άρχισαν να το φέρνουν πίσω στην Βρετανία, όπου ήδη είχε αρχίσει να πωλείται στα φαρμακεία. Απόσταξη γίνονταν περιστασιακά, αλλά τώρα άρχιζε να γίνεται σε μεγαλύτερη κλίμακα, αν και πολύ συχνά η ποιότητα ήταν αμφίβολη. Σε κάθε περίπτωση, το νέο αυτό ποτό έγινε πολύ δημοφιλές μεταξύ των φτωχών.
Με πληροφορίες από Popular ScienceSgtogias.tripod.com
news247.

Read more...

Μπαράζ εκκαθαριστικών για τα ακίνητα...


www.tokarfi.gr
Μπαράζ εκκαθαριστικών για φόρους ακινήτων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Αντιμέτωπο με τη σημαντική υστέρηση των φορολογικών εσόδων ρίχνει στη δημοσιονομική μάχη τα μεγάλα όπλα τα οποία είχε αφήσει στην εφεδρεία για πολύ καιρό.

Μετά και τον...
ορισμό των αντικειμενικών τιμών σε Φιλοθέη, Παλαιό Ψυχικό αλλά και στις 457 περιοχές όπου οικόπεδα ήταν εκτός αντικειμενικού συστήματος άνοιξε και τυπικά ο δρόμος για τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και την αποστολή των σχετικών εκκαθαριστικών.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά την είσπραξη των φόρων ακινήτων:

• Eντός του Ιουλίου πρόκειται να ταχυδρομηθούν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011 και 2012. Ο φόρος και για τα δυο έτη θα ταχυδρομηθεί σε κοινό εκκαθαριστικό προκειμένου να μην προκληθεί σύγχυση στους φορολογούμενους αλλά και να εξοικονομηθούν έξοδα για εκτύπωση και ταχυδρόμηση.

• Ο ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012 και 2013 υπολογίζεται σε ατομική βάση και με αφορολόγητο 200.000 ευρώ. Για την υπερβάλλουσα αξία εφαρμόζονται συντελεστές 0,2% έως 2%. Ο ΦΑΠ του 2011 και 2012 θα πρέπει να εξοφληθεί σε επτά μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να καθίσταται ληξιπρόθεσμη μετά την 31η Αυγούστου 2013.

Η τελευταία δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014. Από το ΦΠΑ 2011 και 2012 το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά την είσπραξη 650 έως 700 εκατ. ευρώ και το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

• Mε το λογαριασμό που θα λάβουν τον Ιούλιο και ο οποίος θα πρέπει να εξοφληθεί εντός του Αυγούστου θα πληρωθεί η πρώτη από τις πέντε διμηνιαίες δόσεις (ή τέσσερις εφόσον επιμείνει η τρόικα σε αυτό) του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ). Πρόκειται για το νέο χαράτσι το οποίο σε σχέση με το 2011 και 2012 θα είναι μειωμένο οριζόντια κατά 15%.

• Τον Οκτώβριο οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρόκειται να λάβουν το εκκαθαριστικό του ΦΑΠ για το 2013. Ο ΦΑΠ 2013 θα πρέπει να πληρωθεί σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να καθίσταται ληξιπρόθεσμη μετά την 30η Νοεμβρίου 2013 και την τελευταία να πρέπει να πληρωθεί έως και το τέλος Φεβρουαρίου 2014. Από το ΦΑΠ 2013 το ΥΠΟΙΚ προσδοκά την είσπραξη περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι από τον Νοέμβριο πολλοί φορολογούμενοι θα πληρώνουν έως και τέσσερις φόρους ακινήτων κάθε μήνα. Για παράδειγμα, το Δεκέμβριο πολλοί φορολογούμενοι θα πληρώσουν ΦΑΠ για τα έτη 2011, 2012 και 2013 καθώς και μια δόση για το χαράτσι.

Read more...

Ούτε με ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ΔΗΜΑΡ…



Να προλάβουν την …προβοκάτσια σπεύδουν στελέχη της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου που από χθες βρίσκεται εκτός ΠΑΣΟΚ και τη Δευτέρα  θα...
στείλει και την σχετική επιστολή παραίτησης.


Δεν θα πάνε ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη ΔΗΜΑΡ, λένε, σημειώνοντας για τον πρώτο ότι
τα στελέχη του δεν έχουν άποψη ως προς το πού θα πάνε την χώρα και για τη δεύτερη ότι θυμίζει μικρογραφία του ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. «Θα αγωνιστούμε για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης, της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης», λένε. Και εφόσον διαπιστώσουν διάθεση … ακινησίας από το ΠΑΣΟΚ, παραπέμπουν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Αριστερής Πρωτοβουλίας τον Σεπτέμβρη για να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι.

Να …ψήνεται νέο κόμμα;

matrix24.gr

Read more...

To ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να κυβερνά...



"Δεν υπάρχει περιθώριο στο ΠΑΣΟΚ να αλλάξει κάτι. Από τη μία είναι οι αξιωματούχοι και από την άλλη οι προύχοντες", δήλωσε μια μέρα μετα την ανακοίνωση της αποχώρησης της Αριστερής Πρωτοβουλίας από το ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής της, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος (REAL FM).
"Ακόμα και στο συνέδριο, τον κ. Βενιζέλο τον ενδιέφερε μόνο να ...
πάρουμε την απόφαση να στηρίξουμε την κυβέρνηση", σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιωτακόπουλος και συνέχισε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να κυβερνά, η πολιτική του έχει καταδικαστεί»
Σχετικά με την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, τόνισε:
«Εγώ διαφωνώ με τον Παπανδρέου, όμως το κάθε στέλεχος έχει το δικαίωμα να μιλήσει»...

Read more...

«Σταγόνα στον ωκεανό τα 6 δισ. για την ανεργία»...




Δεν επαρκούν τα 6 δισ. ευρώ που αποφάσισε να διαθέσει η ΕΕ για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους, εκτιμά ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ.

«Από τη δική μου οπτική γωνία, τα...
6 δισ. είναι σταγόνα στον ωκεανό. Και αυτά τα χρήματα θα διανεμηθούν σε 28 χώρες. Αυτό σημαίνει ότι είναι ελάχιστο το μερίδιο που αντιστοιχεί σε κάθε χώρα. Με λίγα λόγια είναι πολύ λίγα αυτά που μπορούν να επιτευχθούν για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που αφορά εκατομμύρια νέους ανθρώπους», εκτιμά το μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Ζητούμενο δεν είναι η θεραπεία των συμπτωμάτων αλλά της ασθένειας, που είναι η βαθιά κρίση στην ευρωζώνη. Και όπως διευκρινίζει ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος «θα πρέπει να ακολουθηθεί μια οικονομική πολιτική στην ευρωζώνη που θα σταματήσει την ύφεση και θα δημιουργήσει ανάπτυξη. Μόνον έτσι, τονίζει ο Πέτερ Μπόφινγκερ, θα δημιουργηθεί ανάπτυξη. Υπό την έννοια αυτή τα 20 δισ. ευρώ, που προτείνει ο Φρανσουά Ολάντ, δεν θα καταπολεμήσουν πραγματικά την ανεργία, εκτιμά ο Γερμανός καθηγητής.

«Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής, μια μακροοικονομική πολιτική που θα δίνει ώθηση στην ανάπτυξη», λέει χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στην ανάγκη να εγκαταλειφθεί η εμμονή στην λιτότητα και στο γεγονός ότι στο μεταξύ η ύφεση πλήττει όχι μόνο την περιφέρεια αλλά ακόμη και τη Γαλλία.
 euro2day.gr

Read more...

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ...


...ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΥΓΗΣ...
Ο δικαστής ο οποίος διεξάγει την έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο των μυστικών πληρωμών επιχειρηματιών σε στελέχη του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP) της Ισπανίας...
έδωσε εντολή σήμερα ο πρώην ταμίας του κόμματος, Λουίς Μπάρθενας, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης, να προφυλακιστεί χωρίς δυνατότητα προσωρινής αποφυλάκισής του υπό όρους με την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Ο δικαστής Πάμπλο Ρουθ ανέφερε ότι ο 55χρονος συντηρητικός πολιτικός είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό.

Ο Μπάρθενας μετήχθη σε φυλακή κοντά στην Μαδρίτη. Ο Ρουθ διεξάγει έρευνα σε βάρος του Μπάρθενας σχετικά με το λεγόμενο δίκτυο Γκιρτέλ, το οποίο φέρεται να διοχέτευε μυστικά χρήματα σε δεκάδες τοπικούς πολιτικούς του PP.

Ο Μπάρθενας είναι αντιμέτωπος ταυτόχρονα με άλλη μια έρευνα, σχετικά με τις κατηγορίες ότι χειριζόταν τη διοχέτευση μυστικών πληρωμών στον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και άλλα ηγετικά στελέχη του PP από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα επί σχεδόν 20 χρόνια.

Οι εισαγγελικές αρχές πιστεύουν ότι ο Μπάρθενας είχε ένα ποσό που υπερβαίνει τα 48 εκατ. ευρώ αποταμιευμένο σε τράπεζες στο εξωτερικό.

Τα σκάνδαλα αυτά απειλούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση Ραχόι, που πασχίζει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση στην Ισπανία.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html

Read more...

ΕΛΤΑ : ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ 1.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!


Ρεπορτάζ : Θάνος Πασχάλης
(από την Ελευθεροτυπία)
Μετά την ΕΡΤ η ώρα των ΕΛΤΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ο επόμενος μεγάλος Οργανισμός του ευρύτερου δημόσιου τομέα (μαζί με άλλους 27, πολυ μικρότερους σε μέγεθος και  ανθρώπινο... 
δυναμικό, οργανισμούς) απο τον οποίο θα αντληθούν  προς "αποκεφαλισμό"1.000 "κεφάλια"εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου προκειμένου να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος για 4.000 απολύσεις έως το τέλος του χρόνου...Μετά την ΕΡΤ όπου 2.650 συμβασιούχοι αορίστου χρόνου λογίζονται πλέον ως απολυμένοι ,πηγές απο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι, στη λίστα των 27 μικρών Οργανισμών ,που βαίνουν προς κατάργηση  και συγχώνευση έχοντας όμως μικρό  αριθμό προσωπικού (μόλις 350 υπάλληλοι ), θα ενταχθούνκαι  τα Ελληνικά Ταχυδρομεία  χωρίς όμως στην περίπτωσή τους να εφαρμοστεί λουκέτο και "μαύρο" στη διακίνηση της αλληλογραφίας , όπως συνέβη με τις συχνότητες της  ΕΡΤ..Σήμερα στον Οργανισμό απασχολούνται 7.500 υπάλληλοι αορίστου χρόνου (αντί 11.500 πρίν απο λίγα χρόνια) ενω το δίκτυο λιανικής ,για τη  διακίνηση της αλληλογραφίας και όχι μόνο ,περιλαμβάνει μετά την απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών ,1600 σημεία εξυπηρέτησης(μέσω καταστημάτων) των πολιτών..Εκτος αυτών απασχολεί και 800 ταχυδρομικούς διανομείς οι οποίοι έχουν υπογράψει σύμβαση έργου με τα ΕΛΤΑ λαμβάνοντας μια μικρή πάγια αντιμισθία και προμήθεια στις συναλλαγές που διενεργούν ανα την επικράτεια...Μάλιστα πρόσφατα εκδόθηκε προκήρυξη για την πρόσληψη 1.000 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου η οποία όμως διαδικασία πρόσληψης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί..Η επιλογή των ΕΛΤΑ ,να αποτελέσουν τον επόμενο οργανισμό (αποτελεί Α.Ε του δημοσίου όπως και η ΕΡΤ) απο τον οποίο θα προέλθει ο αναγκαίος, για συμπλήρωση φέτος, αριθμός απολυόμενων ώστε να τηρηθεί κατά γράμμα  η μνημονιακή απαίτηση των 4.000 απολύσεων ,ελήφθη μετα τον σαφή περιορισμό στον κύκλο εργασιών τους αλλά και στα σχέδια που εξυφαίνονται  για την ιδιωτικοποίησή τους..΄Μόνο απο  την υποχρέωση, φέτος και στο εξής,  της ηλεκτρονικής υποβολής όλων των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος εκτιμάται ότι θα ΕΛΤΑ θα απωλέσουν σημαντικά έσοδα..Ως κρίσιμο παράγοντα, ώστε να αποτελέσουν τον επόμενο για απολύσεις υπαλλήλων Οργανισμό μετά την ΕΡΤ,  συνετεινε και  το γεγονός  ότι  ο μέσος όρος ηλικίας των υπαλλήλων του  αγγίζει τα 50 έτη και άρα αρκετοί απο αυτούς μπορούν ευκολότερα  να εξαναγκαστούν σε έξοδο απο την υπηρεσία με   πρόωρο  καθεστώς  συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με το σχεδιασμό 1.000 υπάλληλοι που έχουν κατοχυρώσει πρόωρα συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα κληθούν να αποχωρήσουν με μειμένη σύνταξη και με αντίτιμο τους καταβληθεί  άμμεσα μέρος του εφάπαξ που δικαιούνται..Αν τυχόν το αρνηθούν θα τους καταγγελθεί η σύμβασή τους και θα λάβουν πλήρη αποζημίωση,όπως και οι υπάλληλοι της ΕΡΤ..Με ένα λόγο στην περίπτωση των ΕΛΤΑ θα επιχειρηθεί να εφαρμοστεί΄το καθεστώς προσυνταξιοδότησης επι Υπουργείας Δημήτρη Ρέππα μέσω του οποίου τέθηκαν εκτός δημοσίου 9.500 μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου.Οι αναγκαστικές αποχωρήσεις στα ΕΛΤΑ θα συνοδευτούν με ταυτόχρονες καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών και τμημάτων του Οργανισμού  όπως και κλείσιμων κατατημάτων σε άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές στην Περιφέρεια στα πλαίσια της αναδοργάνωσης και του συμμαζέματος  του Οργανισμού...Σήμερα ο Ομιλος περιλαμβάνει τα ΕΛΤΑ Α.Ε και θυγατρικές εταιρείες όπως οι ''Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε" ,"ΚΕΑ-ΕΛΤΑ Α.Ε"ενω  διατηρεί και δυο συγγενείς εταιρείες την "Τ.Τ-ΕΛΤΑ ΑΕΔΑΚ" και την Post Insurance Brokerage A.E",προσφέροντας ταχυδρομικές υπηρεσίες ,χρηματοοικονομικές και τραπεζοασφαλιστικές υπηρεσίες ,προιόντα δικτύου λιανικής και υπηρεσίες ταχυμεταφοράς...

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Γιώργος Βασιλόπουλος απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο απολύσεων εργαζομένων στα ταχυδρομεία καθώς όπως αναφέρει ο αριθμός των εργαζομένων έχει μειωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και μετά βίας εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολιτών.

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για να ανταποκριθούν αξιόπιστα στις ανάγκες των πολιτών σε όλη τη χώρα σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους ως Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, έχουν άμεση ανάγκη με ενίσχυση εποχικού αλλά και μόνιμου προσωπικού.

Σήμερα ο αριθμός των εργαζομένων έχει συμπιεστεί σε τέτοιο βαθμό που οριακά εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολιτών.

Για τούτο, οι αρμόδιοι θα πρέπει να εγκρίνουν άμεσα το αίτημα της επιχείρησης για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού.

Σκέψεις, φήμες ή πληροφορίες για πιθανή συρρίκνωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων εξυπηρετούν μόνο τα κερδοσκοπικά συμφέροντα που εναγωνίως εποφθαλμιούν τα φιλέτα του ταχυδρομικού έργου, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η εξυπηρέτηση κυρίως της περιφέρειας, των απομακρυσμένων περιοχών, του τεράστιου ορεινού όγκου της χώρας και των εκατοντάδων κατοικημένων νησιών.»
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/1000.html

Read more...

Αξιωματούχος του Βατικανού συνελήφθη σε σκάνδαλο ξεπλύματος...





Συνελήφθη ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Βατικανού μονσινιόρ Νούντσιο Σκαρά επειδή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προσπάθησε να...
φέρει 20 εκατ. ευρώ σε μετρητά στη χώρα με ιταλικό κυβερνητικό αεροσκάφος. Σε βάρος του βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη γενικότερη έρευνα της εισαγγελίας της Ρώμης για την συνολική δραστηριότητα της τράπεζα του Βατικανού Ior, με την κατηγορία απάτης, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και συκοφαντίας.

Μαζί με τον Σκαράνο, συνελήφθησαν ο χρηματιστής Τζοβάννι Καρίντσο και ο καραμπινιέρος Τζοβάννι Μαρία Τζίτο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι Σκαράνο και Τζίτο προσπάθησαν να να μεταφέρουν από ελβετικές τράπεζες στην Ιταλία 20 εκατ. ευρώ που ανήκαν σε φίλους του ιταλού υψηλόβαθμου κληρικού. Ο Σκαράνο φαίνεται πως ήταν ο μεσάζοντας μεταξύ των φίλων του και του χρηματιστή.

Πριν από δυο εβδομάδες, ο ιταλός κληρικός είχε λάβει κλήση σε απολογία από την εισαγγελία του Παλέρμο για ξέπλυμα πεντακοσίων εξήντα χιλιάδων ευρώ, και, για το λόγο αυτό, πριν από δυο ημέρες είχε παυθεί από τα καθήκοντα του οικονομικού διαχειριστή του Apsa, οργανισμού ακίνητης περιουσίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Πρόκειται για οργανισμό που έχει στην ιδιοκτησία του χιλιάδες ακίνητα και καταθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Πριν από δύο ημέρες, ο πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε, με στόχο την αύξηση της διαφάνειας, την δημιουργία ειδικής επιτροπής για την ριζική αναδιάρθρωση της τράπεζας του Βατικανού Ior, τράπεζα στην οποία ο Νούντσιο Σκαράνο συνεχίζει να διατηρεί λογαριασμό.

Read more...