Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

«Σταγόνα στον ωκεανό τα 6 δισ. για την ανεργία»...




Δεν επαρκούν τα 6 δισ. ευρώ που αποφάσισε να διαθέσει η ΕΕ για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους, εκτιμά ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ.

«Από τη δική μου οπτική γωνία, τα...
6 δισ. είναι σταγόνα στον ωκεανό. Και αυτά τα χρήματα θα διανεμηθούν σε 28 χώρες. Αυτό σημαίνει ότι είναι ελάχιστο το μερίδιο που αντιστοιχεί σε κάθε χώρα. Με λίγα λόγια είναι πολύ λίγα αυτά που μπορούν να επιτευχθούν για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που αφορά εκατομμύρια νέους ανθρώπους», εκτιμά το μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Ζητούμενο δεν είναι η θεραπεία των συμπτωμάτων αλλά της ασθένειας, που είναι η βαθιά κρίση στην ευρωζώνη. Και όπως διευκρινίζει ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος «θα πρέπει να ακολουθηθεί μια οικονομική πολιτική στην ευρωζώνη που θα σταματήσει την ύφεση και θα δημιουργήσει ανάπτυξη. Μόνον έτσι, τονίζει ο Πέτερ Μπόφινγκερ, θα δημιουργηθεί ανάπτυξη. Υπό την έννοια αυτή τα 20 δισ. ευρώ, που προτείνει ο Φρανσουά Ολάντ, δεν θα καταπολεμήσουν πραγματικά την ανεργία, εκτιμά ο Γερμανός καθηγητής.

«Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής, μια μακροοικονομική πολιτική που θα δίνει ώθηση στην ανάπτυξη», λέει χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στην ανάγκη να εγκαταλειφθεί η εμμονή στην λιτότητα και στο γεγονός ότι στο μεταξύ η ύφεση πλήττει όχι μόνο την περιφέρεια αλλά ακόμη και τη Γαλλία.
 euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: