Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Η TEO PASS κατέβασε ρολά...


Από το http://kafeneio-gr.blogspot.com
.
Μας το έστειλε ένας θαμώνας μας
Η ΤΕΟ-PASS ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ-PASS ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΕΟ-PASS ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ.(ΕΡΩΤΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ;)
ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΧΤΕΣ ΣΤΙΣ 7/7/09 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΟ-PASS ΣΤΗΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.
ΕΚΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ 25 EURO ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΥΝ ΟΤΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΕΡΩΤΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ Η' ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ; ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ Η' ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ;


press

Read more...

ΝΙΚΗΤΑΣ Ο... ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ!


Και μέσα σε όλα "έσκασε" συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στο Faq το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο, με την οποία ζητάει συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ! Προφανώς ο Δήμαρχος Αθηναίων αφού τα έχει σκατώσει στην Αθήνα και δεν κάνει απολύτως τίποτα, θέλει να παίξει ρόλο μεταβατικού πρωθυπουργού σε μια κυβέρνηση συνεργασίας των δυο μεγάλων κομμάτων. Όλα τα είχε η Μαργιωρή...
pressmme

Read more...

O ΑΥΡΙΑΝΟΣ "ΠΟΝΤΙΚΑΣ"


pressmme.

Read more...

Πρόγραμμα Γιώργου Α. Παπανδρέου την Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Ιουλίου




- Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μιλήσει αύριο, Πέμπτη 9 Ιουλίου, στη 1.45 μ.μ., στο Ευρω - Μεσογειακό Επιχειρηματικό Φόρουμ, με τίτλο: «Bridging the Mediterranean: The Athens Business Forum», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Divani Apollon Palace (Καβούρι).

- Το απόγευμα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μεταβεί στην Κέρκυρα, όπου την Παρασκευή 10 Ιουλίου, στις 11.45 π.μ., θα μιλήσει σε Διεθνές Συνέδριο για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, που διοργανώνει το University of Fraser Valley (Καναδάς) σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στην Κέρκυρα, 9 με 11 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace (Κανόνι).

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα το Ανοιχτό Σχολείο στην Ελλάδα.

Στη 1.30 μ.μ., ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων Τουρισμού της Κέρκυρας.

Το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουλίου, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί με κομματικά στελέχη.




Read more...

Συνάντηση με τον Matthew Nimetz

Συνάντηση με τον Matthew Nimetz, 08 Ιουλίου 2009 by ΠΑΣΟΚ.



Δύο τελευταία σημεία. Όπως γνωρίζετε, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Matthew Nimetz, ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Nimetz είδε βεβαίως την κυβέρνηση, την κυρία Μπακογιάννη. Υπήρξε μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του κ. Nimetz.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση μας για την εθνική κόκκινη γραμμή στο ζήτημα των Σκοπίων - να μην την επαναλάβω, είναι γνωστή σε όλους - και άκουσε με προσοχή τον κ. Nimetz, χωρίς όμως να μπουν σε λεπτομέρειες σε σχέση με την πρόταση την οποία διαβάζουμε τουλάχιστον στον Τύπο.


Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Και θα ήθελα να θυμίσω ότι, το ΠΑΣΟΚ, έχει χαράξει μία ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή, που τελικά έγινε και εθνική γραμμή: Καμία λύση διπλής ονομασίας.

Ξέρουμε την ολιγωρία της κυβέρνησης.

Εμείς, ως κυβέρνηση, θα πάρουμε πρωτοβουλίες. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θέλουμε όλα τα κράτη των Βαλκανίων να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως βεβαίως και τα Σκόπια. Θέλουμε έναν φίλο, γείτονα λαό. Όμως, πρέπει να κατανοήσει η ηγεσία της γείτονος χώρας, ότι οι καθαρές σχέσεις, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους.

Άρα, μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, είναι εκείνη που θα αποκαταστήσει τις καλές σχέσεις και θα ανοίξει το δικό τους δρόμο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Read more...

Κίνηση ματ η συνάντηση με τον Ζορμπά...



"Εφ' όλη της ύλης" ενημέρωσε τον Γ. Παπανδρέου. Ανησυχία στο Μαξίμου για τα στοιχεία που έδωσε σχετικά με τα μεγάλα σκάνδαλα που "κουκούλωσε" η ΝΔ
.
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
.
Κίνηση ματ χαρακτηρίζεται, πολιτικά και επικοινωνιακά, η σημερινή συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον πρώην εισαγγελέα Γ. Ζορμπά η οποία διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα. Περισσότερο κι από το περιεχόμενο της συνάντησης, έχει τεράστιο συμβολισμό η πραγματοποίηση αλλά και η μεγάλη διάρκειά της.
Ο Γ. Ζορμπάς έχει ταυτιστεί με τις προσπάθειες για διαφάνεια και κάθαρση ενώ η απομάκρυνσή του από επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος ενίσχυσε περισσότερο το κύρος του και προκάλεσε μεγάλη πολιτική ζημιά στην κυβέρνηση.
Επιπλέον ο κ. Ζορμπάς είναι ένας παραδοσιακός δεξιός ο οποίος τώρα όμως έρχεται σε...
επαφή με το ΠΑΣΟΚ για τα θεάματα διαφάνειας στο δημόσιο βίο. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό...
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν στο Μέγαρο Μαξίμου ενημερώθηκαν για τη συνάντηση άρχισαν να ανησυχούν και προσπαθούσαν να μάθουν τι είπε -και κυρίως τι στοιχεία έδωσε- ο κ. Ζορμπάς στον κ. Παπανδρέου για τις μεγάλες υποθέσεις σκανδάλων με τις οποίες είχε ασχοληθεί. Τα ομόλογα, την εξαγορά της "Γερμανός" και την Siemens...

press


Read more...

Φωτιές έχει ανάψει ο "Καλογρί" ...


Τούρμπο. Εκτός εαυτού. Ντάλτας (δικηγόρος του Καλογρίτσα) και Καμμένος (εκτός απ' τον Ευαγγελάτο έχει κι αυτός το θλιβερό προνόμιο να 'ναι κουμπάρος) βγήκαν στο δελτίο του MEGA και δεν ήξεραν τι έλεγαν. Ήταν τόσο εκνευρισμένοι, που έφτασαν στο σημείο να βρίζουν τους δημοσιογράφους του MEGA και να λένε απίστευτες ανοησίες.
nonews-news


Read more...

ΞΕΤΙΝΑΞΑΝ ΣΑΛΜΑ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟΥ


Μπράβο τους. Μπράβο και στον Χατζηνικολάου, μπράβο και στην Κάτια Μακρή. Έκαναν φέτες τον Σαλμά και την Σωτηρίου. Αποκάλυψαν τους διορισμούς του υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά στα νοσοκομεία της περιοχής. Αποκάλυψαν επίσης όλο το περίεργο παρασκήνιο της Σωτηρίου με την "Καλλιπάτειρα". Αναφέρθηκαν επίσης στην επιστολή του Δ. Πελέκη στο pressmme. Το ρεπορτάζ είναι αυτό. Ο Σαλμάς και η Σωτηρίου βρίσκονται εγκλωβισμένοι. Δυσκολεύουν τα πράγματα...
pressmme

Read more...

Συνέντευξη Σπύρου Κουβέλη στον Ρ/Σ «FLASH 96» και στον δημοσιογράφο Μ. Πολυδώρου

[146_maurovounio2.jpg]




Συνέντευξη Σπύρου Κουβέλη στον Ρ/Σ «FLASH 96» και στον δημοσιογράφο Μ. Πολυδώρου




Read more...

Συνέντευξη Τύπου Σπ. Κουβέλη και Γ. Λιβανού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, την Πέμπτη 9 Ιουλίου

[146_maurovounio2.jpg]

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης και ο Γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος, Γιάννος Λιβανός, θα δώσουν αύριο, Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 12.00, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος (Ιπποκράτους 22), συνέντευξη Τύπου, με θέμα την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων.




Read more...

Ο γαμπρός του Μάριου Σαλμά...


...στο "μικροσκόπιο" για την τοποθέτησή του στο ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας και την επαγγελματική συνεργασία με τις επιχειρήσεις του Γ. Τρομπούκη. Το είχε εγκαινιάσει ο Δ. Αβραμόπουλος

.
Του Σπύρου Καπαδάκου
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Ύστερα από τη σειρά αποκαλύψεων που έκανε το Press-gr, το "θέμα Σαλμά" αρχίζει να γίνεται τώρα θέμα ευρύτερης δημοσιογραφικής έρευνας. Όπως ήδη γράψαμε από χθες (δείτε εδώ), αυτό που κατά τις πληροφορίες ερευνάται τώρα στην Αιτωλοακαρνανία είναι αν είχε επαγγελματική σχέση με τον Γ. Τρομπούκη -στις κατασκευαστικές επιχειρήσεις του- και ο διοικητής του ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας. Και αν ο διοικητής του ΚΑΦΚΑ έχει και ποια συγγενική σχέση με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.
Πληροφορούμαστε ότι το θέμα αφορά τον κ. Αθανάσιο Αρβάλη, λογιστή στο επάγγελμα, ο οποίος είναι γαμπρός του κ. Σαλμά (άνδρας της εξαδέλφης του). Ο Αθανάσιος Αρβάλης, που φέρεται να είχε επαγγελματική συνεργασία ως λογιστής με εταιρείες του κ. Τρομπούκη, τοποθετήθηκε από τον κ. Σαλμά διοικητής του ΚΑΦΚΑ (Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης) Αμφιλοχίας. Το πόσο επιλήψιμα είναι αυτά -αν είναι- μένει να αποδειχθεί.
Τα εγκαίνια του ΚΑΦΚΑ μάλιστα είχαν γίνει τον περασμένο Απρίλιο από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Και πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο εν λόγω διοικητής είχε αποσπάσει θετικά σχόλια για το πώς έχει οργανώσει τη λειουργία του ΚΑΦΚΑ.
press-gr


Read more...

Σε διαθεσιμότητα διευθυντής φυλακών και προϊστάμενος υπηρεσιακού συμβουλίου


Είχε εισηγηθεί μεταγωγή Βλαστού στις φυλακές της Ν.Αλικαρνασσού

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν.Δένδια ο διευθυντής των αγροτικών φυλακών της Αγιάς Χανίων και προϊστάμενος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Μιχάλης Κυριακάκης. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με όσα... ανακοινώνονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει ζητηθεί η εις βάρος του διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αλλά και η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης από την Εισαγγελία Χανίων. Ο διευθυντής των αγροτικών φυλακών Αγιάς, φέρεται να έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταγωγή του Παναγιώτη Βλαστού στις φυλακές της Νέα Αλικαρνασσού από τις φυλακές Τρικάλων, ενώ τις προηγούμενες ημέρες υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία δεν έγινε αποδεκτή μέχρι και την ολοκλήρωση της ΕΔΕ.
troktiko

Read more...

ΣΤΑΝΤ ΜΠΑΪ ΓΙΑ ΝΑ... ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!


Σταντ μπάι για να παραιτηθεί είναι ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Αυτή την ώρα βρίσκεται στο γραφείο του και παρακολουθεί τις εξελίξεις. Μόλις αποκαλυφθεί κάποιο θέμα που αφορά τις σχέσεις του με τον Γ. Τρομπούκη η εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ξεκάθαρη. "Δίνεις την παραίτησή σου από υπουργός και εξαφανίζεσαι". Τον Μ. Σαλμά τον έχει λούσει κρύος ιδρώτας. Ξέρει ότι υπάρχουν στοιχεία που "δένουν" την φιλία του με τον Τρομπούκη. Οι ώρες κυλάνε σαδιστικά. Στο γραφείο του έχουν καταφθάσει 5 αιτήσεις για να βγει σε τηλεοπτικά δελτία απόψε. Μέχρι στιγμής έχει απαντήσει όλες αρνητικά. Θα επανέλθουμε με νεότερο
pressmme

Read more...

ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΙ!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ...

Ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζει πολλά για την Αιτωλοακαρνανία και για τις σχέσεις των πολιτικών στην περιοχή είναι ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Χρήστος Μοσχανδρέου. Έντιμο στέλεχος, επιχειρηματίας με δική του...
διαφημιστική εταιρεία, σιχάθηκε πολλά και διάφορα μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Ο Χρ. Μοσχανδρέου ίδρυσε και διευθύνει από το 1975 μέχρι σήμερα την διαφημιστική εταιρεία ADVERT. Με επιστολή του την οποία είχε δημοσιεύσει κατ' αποκλειστικότητα το pressmme πριν από περίπου ένα μήνα, κατήγγειλε τη διαπλοκή και την γαλάζια διαφθορά στην περιοχή. Σήμερα το πρωί, στην επιχείρηση του Χρήστου Μοσχανδρέου κάποιοι για να τον προειδοποιήσουν και να μην μιλήσει, έστειλαν 4 άνδρες του ΣΔΟΕ για να ελέγξουν τα βιβλία της επιχείρησής του. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει έτσι και ανοίξει το στόμα του!
pressmme


Read more...

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9 ΙΟΥΛΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ, 7 ΜΜ


sibilla


Read more...

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕΖΑ...


Τον "καθαρίζουν" τον Θ. Καφέζα από την θέση του προέδρου του Δ.Σ. στον Αθήνα 98,4. Η απόφαση έχει παρθεί από χθες. Ο Νικήτας Κακλαμάνης θα το ανακοινώσει μόλις κάτσει η σκόνη από τις αποκαλύψεις του pressmme. Στο γραφείο του Δημάρχου της Αθήνας έχει φτάσει ολόκληρος ο φάκελος τον οποίο έχει στα χέρια του και το pressmme. Εκεί επιβεβαιώνονται όλα όσα ακούγονταν κατά καιρούς για τους κουμπάρους Καφέζα και Κουρτάκη. Για τον τελευταίο δεν ήξεραν ούτε στην Αξία που εργάζεται, ούτε στο Πρώτο Θέμα που επίσης εργάζεται τα κόλπα που είχε στήσει με την εταιρεία που έπαιρνε δουλειές από το δημόσιο. Αυτό που έπρεπε να κάνουν από καιρό, το κάνουν τώρα. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ...
pressmme

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!


Συνέντευξη Β. Παπανδρέου στον Ρ/Σ «ΑΝΤΙ 1» Και στους δημοσιογράφους Β. Αδαμόπουλο και Α.Μώρου






Αναπάντητα ερωτήματα ΟΠΑΠ NEUROSOFT


Αναπάντητο παραμένει ουσιαστικό μέρος των ερωτήσεων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις πράξεις της Διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ σε σχέση με φερόμενη ως αδιαφανή εξαγορά εταιρείας στελέχους της ΝΔ από θυγατρικές του ΟΠΑΠ στην Κύπρο, ενώ παράλληλα κρίσιμες συμβάσεις αποκρύπτονται από τη Βουλή.






Διασφάλιση του κύρους των Πανελλαδικών εξετάσεων


Ο θεσμός των πανελλαδικών εξετάσεων που έχει καταγραφεί ως αδιάβλητος στη συνείδηση των πολιτών έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα τα τελευταία χρόνια από ενέργειες και παραλείψεις της κυβέρνηση της ΝΔ.






Καθυστέρηση υλοποίησης οδικών αξόνων παραχώρησης


Η υλοποίηση των μεγάλων οδικών αξόνων με το σύστημα της παραχώρησης παρουσιάζει μεγάλες καθυστερήσεις με κύρια ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ, παρ’ ότι έχουν καταβληθεί σημαντικές προκαταβολές από την πολιτεία προς τους παραχωρησιούχους.






08/07/2009 - Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας


Read more...

Αλλαγή πορείας με μια νέα ισχυρή κυβέρνηση



Για να αντιστραφεί το αρνητικό οικονομικό κλίμα και να δοθεί νέα αναπτυξιακή πνοή στην χώρα




Read more...

Υψηλοί τόνοι με φόντο την οικονομία


Αντιπαράθεση σε οξείς τόνους στη Βουλή με φόντο την οικονομία. Ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι τα νέα φορολογικά μέτρα θα ψηφιστούν από βουλευτές που εμπλέκονται σε υποθέσεις κακοδιαχείρισης ή "έδιναν μαθήματα σύστασης off shore εταιρειών". Ο Γ. Παπαθανασίου απάντησε ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για "παντελή έλλειψη αξιοπιστίας, τόσο από πλευράς κυβέρνησης όσο και προσωπικά του πρωθυπουργού".

"Ο πρωθυπουργός της χώρας και η κυβέρνησή του, όχι απλώς είναι εκτός πραγματικότητας, όχι απλώς είναι όμηροι, αλλά κυρίως και πάνω από όλα είναι αναξιόπιστοι στον ελληνικό λαό" τόνισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για "συγκυριακή, μικροκομματικής φύσης πολιτική".

"Η κυβέρνηση εμπαίζει το λαό, πνίγει τη μέση ελληνική οικογένεια, τους χαμηλόμισθους, στεγνώνει την αγορά, δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα και υπονομεύει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας" πρόσθεσε.

"Η χώρα μπήκε απροετοίμαστη στην κρίση" συμπλήρωσε για να επισημάνει ότι "όσους φόρους και να επιβάλλει η κυβέρνηση πάνε στράφι, γιατί καλύπτουν μαύρες τρύπες". "Η πολιτική της κυβέρνησης στηρίζεται στη σπατάλη, την κακοδιαχείριση και τις μικροκομματικές πελατειακές επιλογές. Η χώρα χρειάζεται άμεσα αλλαγή πορείας με μία νέα ισχυρή κυβέρνηση" κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Απάντηση Παπαθανασίου


Απαντώντας, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου, υποστήριξε πως "εκτός πραγματικότητας βρίσκεται εκείνος που, ενώ περιγράφει την οικονομία με τα μελανότερα χρώματα, τάζει υποσχέσεις 11 δισ. ευρώ". "Την διαφάνεια, την είδαμε στους λογαριασμούς του κόμματός σας: ένα μπακαλοτέφτερο που μπορεί να πέρασαν και μπορεί να μην πέρασαν ποσά, σύμφωνα με ορισμένους συντρόφους σας" παρατήρησε ο κ. Παπαθανασίου.

"Ο κ. Παπανδρέου λέει πως αντί να τονώσουμε την αγορά, πνιγούμε τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους; Τα μέτρα αφορούν τους μεγάλους λογαριασμούς της κινητής τηλεφωνίας, την βενζίνη, τα σκάφη και τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Αυτοί είναι οι χαμηλόμισθοι κι οι χαμηλοσυνταξιούχοι;" αναρωτήθηκε ο υπουργός και συνέχισε:

"Όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν κρίση. Όλες οι χώρες παίρνουν συγκεκριμένα μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Και το χρέος μετριέται ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το πήρατε από το 30%, το πήγατε στο 100%, εμείς το κατεβάσαμε στο 92% κι αυτό δεν είναι αρκετό. Εσείς μιλάτε για δήθεν κρίση: είναι αποτέλεσμα δήθεν κρίσης, ότι έχει μειωθεί ο φόρος στα πετρελαιοειδή, ο φόρος μεταβίβασης οικοδομών και οικοπέδων, το τέλος ταξινόμησης; Αυτό πώς θα καλυφθεί; Με ευχολόγια;" πρόσθεσε.

Ανταπαντώντας στον κ. Παπαθανασίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος υπενθύμισε πως τα προσδοκώμενα έσοδα από τα νέα μέτρα, είναι ύψους 1 δισ. ευρώ, "όσο το πρόσθετο κόστος δανεισμού", εκ των οποίων, μόνο 80 εκ. ευρώ αφορούν στα τέλη των πολυτελών οχημάτων.

"Τα 900 εκ. είναι από τα κινητά και καρτοκινητά, από τον φόρο κατανάλωσης στη βενζίνη και την φορολόγηση των λαχείων - που κανείς πλούσιος δεν περιμένει να γίνει πλουσιότερος απ’ το λαχείο. Πού είναι λοιπόν η κοινωνική δικαιοσύνη αυτής της τροπολογίας; Και μήπως οι πλούσιοι θα πληρώσουν τα 4,5 δισ. ευρώ για τους ημιυπαίθριους χώρους; Άρα λοιπόν, είναι μέτρα κοινωνικά άδικα, σκληρά και τυφλά" υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Σκληρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης άσκησε και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.

nooz

Read more...

Αδιαφανή παιχνίδια από τον ΟΠΑΠ, με εταιρεία στελέχους της ΝΔ, στην Κύπρο...


Σκληρή καταγγελία 31 βουλευτών
του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή!
.
Με νέες σκληρές καταγγελίες για τα ύποπτα "παιχνίδια" που γίνονται στον ΟΠΑΠ επανέρχονται 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Μιχ. Καρχιμάκη, που κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή για τους Γ. Παπαθανασίου, Αντ. Σαμαρά και Ν. Δένδια.
Οι ερωτώντες καταγγέλουν ότι «αναπάντητο παραμένει ουσιαστικό μέρος των ερωτήσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις πράξεις της Διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ σε σχέση με φερόμενη ως αδιαφανή εξαγορά εταιρείας στελέχους της ΝΔ από θυγατρικές του ΟΠΑΠ στην Κύπρο, ενώ παράλληλα κρίσιμες συμβάσεις αποκρύπτονται από τη Βουλή». Και ιδιαίτερα επισημαίνουν ότι "δεν έχει αιτιολογηθεί η περίεργη μεθόδευση που ακολουθήθηκε από τον ΟΠΑΠ να γίνονται διαδοχικές αναθέσεις στην εταιρεία Neurosoft χωρίς διαγωνισμούς και παράλληλα να παραλαμβάνονται πρόωρα συστήματα, που αύξησαν ξαφνικά τον τζίρο και άρα την τιμή της εταιρείας λίγο πριν την αγοράσει ο ίδιος ο ΟΠΑΠ...."
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης είναι το εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Πολιτισμού, Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «Αναπάντητο παραμένει ουσιαστικό μέρος των ερωτήσεων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις πράξεις της Διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ σε σχέση με φερόμενη ως αδιαφανή εξαγορά εταιρείας στελέχους της ΝΔ από θυγατρικές του ΟΠΑΠ στην Κύπρο, ενώ παράλληλα κρίσιμες συμβάσεις αποκρύπτονται από τη Βουλή».
Μας προξένησε μεγάλη εντύπωση όταν διαβάσαμε την απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΠΑΠ ΑΕ στην υπ΄αριθμ. 18635/6-5-09 ερώτησή μας, στην οποία αναφέρει ότι ο σεβασμός του στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες είναι «απεριόριστος».
Επιπλέον έχουμε τη υποχρέωση υπενθυμίσουμε στην αρμόδια πολιτική ηγεσία, αλλά και τη Διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ, ότι οποιαδήποτε άρνηση να δοθούν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο όλα τα αιτούμενα έγγραφα, πέρα από το ηθικό και πολιτικό θέμα, δημιουργεί και νομικό θέμα, καθώς το άρθρο 7 της Σύμβασης Αποκλειστικότητας μεταξύ ΟΠΑΠ και Ελληνικού Δημοσίου δημιουργεί ρητή υποχρέωση για τον ΟΠΑΠ να χορηγεί «στο συντομότερο δυνατό χρόνο» οποιαδήποτε στοιχεία το Ελληνικό Δημόσιο «κατά την απόλυτη κρίση του» ζητήσει στα πλαίσια της εποπτείας του. Κατά συνέπεια, η ΟΠΑΠ ΑΕ έχει ρητή υποχρεώση να απαντά στα κοινοβουλευτικά μας ερωτήματα που της αποστέλλονται από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού έχει την υποχρέωση, από τον Κανονισμό της Βουλής, να συλλέγει τις αιτούμενες απαντήσεις και έγγραφα και να τις θέτει εις γνώση των ερωτώντων Βουλευτών.
Παρά, λοιπόν, την ρητή υποχρέωση ΟΠΑΠ και πολιτικής ηγεσίας, αλλά και την παραπάνω έγγραφη δήλωση της Διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ για τον «απεριόριστο» σεβασμό που τρέφει στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, κανένα από τα αιτούμενα στην πρώτη σχετική ερώτησή μας (υπ΄αριθμ. 16130/683/6-5-09) δεν κατατέθηκε στη Βουλή. Και παράλληλα, οι έγγραφες απαντήσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού αφήνουν ουσιαστικά αναπάντητο μεγάλο μέρος των υποβληθέντων ερωτημάτων, ερωτήματα που γίνονται ακόμα πιο κρίσιμα και επίκαιρα λόγω καίριων παρατηρήσεων του Εγγράφου Εισαγωγής (“Admission Document”) στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου της εταιρείας Neurosoft.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. Ο πυρήνας της ερώτησης δεν έχει απαντηθεί. Δηλαδή δεν έχει αιτιολογηθεί η περίεργη μεθόδευση που ακολουθήθηκε από τον ΟΠΑΠ να γίνονται διαδοχικές αναθέσεις στην εταιρεία Neurosoft χωρίς διαγωνισμούς και παράλληλα να παραλαμβάνονται πρόωρα συστήματα, που αύξησαν ξαφνικά τον τζίρο και άρα την τιμή της εταιρείας λίγο πριν την αγοράσει ο ίδιος ο ΟΠΑΠ. Δηλαδή ο ΟΠΑΠ συνέβαλε καθοριστικά στην διόγκωση του κόστους της επικείμενης εξαγοράς!!! Ουσιαστικά, μέσω κυρίως του πελάτη της ΟΠΑΠ, η εταιρεία Neurosoft να αυξήσει κατά το κρίσιμο για την αποτίμηση έτος 2008 τα έσοδά της κατά 2.100.000€, δηλαδή κατά 230% έναντι του 2007. Με βάση αυτόν τον αυξημένο κύκλο εργασιών στον οποίο συνέβαλε καθοριστικά ο ΟΠΑΠ έγινε η αποτίμηση της Neurosoft, προκειμένου να υπολογισθεί το ακριβό τίμημα που θα κατέβαλε ο «ευεργέτης» της ΟΠΑΠ για να την αγοράσει, μια αποτίμηση που επηρεάζει και την θετική χρηματιστηριακή πορεία της μετοχή της.
2. Ανεξήγητη είναι και η άρνηση Κυβέρνησης και Διοίκησης του ΟΠΑΠ να καταθέσουν στη Βουλή όλες εκείνες τις συμβάσεις έργου που έχουν υπογραφεί μεταξύ ΟΠΑΠ και Neurosoft. Μάλιστα, ανησυχία προκαλεί το γεγονός στο σημείο 3.1.9 του Εγγράφου Εισαγωγής (“Admission Document”) στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου της εταιρείας Neurosoft γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην άρνηση απάντησης του ΟΠΑΠ στην Ελληνική Βουλή και αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ο ΟΠΑΠ υποχρεωθεί να καταθέσει τις συμβάσεις στη Βουλή, δεν μπορούν να αποκλειστούν ενδεχόμενες δικαστικές ενέργειες σε σχέση με τον τρόπο ανάθεσης αυτών των έργων!!! Ουσιαστικά, το επίσημο αυτό έγγραφο, όπως οφείλει σύμφωνα με τους ιταλικούς νόμους, μόνο ενημερώνει τους επενδυτές για τις παρούσες εκκρεμότητες της Neurosoft, αλλά προχωρά και σε μια προειδοποίηση σχετικά με ενδεχόμενες συνέπειες, ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο, που μπορεί να έχει η αποκάλυψη των συμβάσεων αυτών μέσα από την κατάθεσή τους στη Βουλή. Οφείλει συνεπώς η Διοίκηση του ΟΠΑΠ να απαντήσει αν υπάρχει κάτι το οποίο αγωνιά να κρύψει και γι’ αυτό αναγκάζεται να περιορίζει τον «απεριόριστο» σεβασμό της για τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο και να μην καταθέτει τις αιτούμενες συμβάσεις στη Βουλή. Αλλά και η πολιτική ηγεσία οφείλει να μεριμνήσει, όπως οφείλει, για την άμεση κατάθεσή τους.
3. Επιπλέον, η Διοίκηση του ΟΠΑΠ και η ερωτώμενη πολιτική ηγεσία που υιοθετεί άνευ σχολίων τις τοποθετήσεις της, αρνείται να απαντήσει σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τη διαδικασία των αναθέσεων και ειδικότερα:
a. Δεν δίνεται απάντηση αν για την προμήθεια του συστήματος BOLT από τη Neurosoft έγινε έρευνα της αγοράς. Δεν θα έπρεπε να αξιολογηθούν κι άλλες εταιρείες με παρόμοιο προσφερόμενο αντικείμενο; Επιπλέον δεν αναφέρονται τα κριτήρια βάσει των οποίων επελέγη η Neurosoft.
b. Σε ό,τι αφορά τις επεκτάσεις της αρχικής συμφωνίας ΟΠΑΠ - Neurosoft, η Διοίκηση του ΟΠΑΠ ΑΕ ισχυρίζεται ότι η από 26/2/07 σύμβαση ανανέωσης προβλεπόταν συμβατικά από την αρχική (25/2/04). Ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός έρχεται σε σύγκρουση με το γεγονός ότι η επέκταση αυτή εξαντλήθηκε με την αριθ. 47/630/22-12-05 απόφαση του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε.
c. Οι ισχυρισμοί της ΟΠΑΠ ΑΕ ότι δεν απαιτείται κανενός είδους διαγωνιστική διαδικασία βρίσκονται σε αντίθεση με την Ε.Ε., που έχει αποφανθεί ότι στην περίπτωση προμηθειών υλικών-υπηρεσιών από οργανισμούς δημοσίου συμφέροντος, όπως ο ΟΠΑΠ, απαιτείται να ακολουθείται διαγωνιστική διαδικασία
d. Η αίτηση για παροχή πατέντας για το μία επιμέρους λειτουργία του συστήματος BOLT προβάλλεται από την ΟΠΑΠ ΑΕ ως επιχείρημα για την μη διαγωνιστική διαδικασία, λόγω δήθεν της παγκόσμιας αποκλειστικότητας. Ωστόσο, όπως οφείλει να γνωρίζει η Διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ και ιδίως ο δικηγόρος Πρόεδρός της άλλο η αίτηση για κατοχύρωση και άλλο η κατοχύρωση πατέντας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ακριβώς το σύστημα BOLT για το οποίο το Έγγραφο Εισαγωγής (“Admission Document”) στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου της εταιρείας Neurosoft αναφέρει ρητά στο σημείο του 5.7 ότι η αρμόδια Διεθνής Αρχή Έρευνας στις 8/12/08εξέδωσε αρνητική γνώμη στο αίτημα της Neurosoft να της παρασχεθεί από το αρμόδιο Ευρωπαϊκό όργανο πατέντα. Κατά συνέπεια, κατά το χρόνο της εξαγοράς όχι μόνο δεν υπήρχε πατέντα, αλλά και η σχετική εισήγηση παγκόσμιου οργανισμού είναι αρνητική, δημιουργώντας δυσοίωνες προοπτικές όπως το ίδιο το παραπάνω Έγγραφο Εισαγωγής αναγνωρίζει.
4. Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό ότι οι συμβατικές υποχρεώσεις της Neurosoft προς την ΟΠΑΠ ΑΕ έχουν υλοποιηθεί πριν από τις συμβατικές ημερομηνίες παραλαβής, δεν δίνεται απάντηση στα εξής:
- Γιατί προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα BOLT, σε χρόνο μεταγενέστερο της συμβατικής παραλαβής;
- Γιατί δεν έγινε παραλαβή σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας και όχι σε συνθήκες προσομοίωσης;
-Γιατί οι παραλαβές έγιναν στα γραφεία της Neurosoft; Αποκαλυπτικό φέρεται να είναι το περιεχόμενο της αλληλογραφίας ΟΠΑΠ Neurosoft για την αδυναμία εκ μέρους της ΟΠΑΠ ΑΕ της εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών για την πραγματική λειτουργία του συστήματος BOLT.
Μετά τα παραπάνω και με δεδομένο τον «απεριόριστο» σεβασμό πολιτικής ηγεσίας και Διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ στις νομικές και ηθικές επιταγές διευκόλυνσης του Κοινοβουλευτικού ελέγχου καλείσθε:
• Να τοποθετηθείτε με συγκεκριμένα στοιχεία σε κάθε ένα από τα παραπάνω τέσσερα (4) σημεία με τις επιμέρους παρατηρήσεις τους, για τις διαδικασίας και τις μεθοδεύσεις που ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ τις αποτίμησης της εταιρείας Neurosoft.
• Να κατατεθούν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, στη Βουλή:
o Όλες οι συμβάσεις ΟΠΑΠ- Neurosoft
o Η σύμβαση εξαγοράς της Neurosoft
o Όλες οι αποφάσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ και των θυγατρικών της που αφορούν τα πιο πάνω
o Η συνολική έγχαρτη ή ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ ΟΠΑΠ- Neurosoft που αφορούν τη λειτουργία του συστήματος BOLT.
o Όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. από το 2006 μέχρι και σήμερα και οι οποίες αναφέρονταν σε οποιασδήποτε μορφής επιχειρούμενη συνεργασία ΟΠΑΠ- Neurosoft καθώς και τις όποιες εισηγήσεις του Γεν. Δ/ντη Πληροφορικής προς τη Διοίκηση που αφορούν όχι μόνο τη συνεργασία αυτή αλλά και τη δυνατότητα συνεργασίας.
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Σοφία Σακοράφα
Δημήτρης Λιντζέρης
Χρήστος Αηδόνης
Γρηγόρης Νιώτης
Μάρκος Μπόλαρης
Γιώργος Πεταλωτής
Θεοδώρα Τζάκρη
Δημήτρης Τσιρώνης
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Μιχάλης Παντούλας
Βασίλης Τόγιας
Δημήτρης Βαρβαρήγος
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Παναγιώτης Ρήγας
Νίκος Ζωίδης
Γιώργος Ντόλιος
Μιχάλης Τιμοσίδης
Γιάννης Δριβελέγκας
Δημήτρης Κουσελάς
Γιάννης Κουτσούκος
Θάνος Μωραίτης
Μιχάλης Κατρίνης
Σοφία Γιαννακά
Βασίλης Κεγκέρογλου
Μανώλης Στρατάκης
Γιάννης Σκουλάς
Ελπίδα Τσουρή
Γιάννης Διαμαντίδης
Τάσος Σιδηρόπουλος
Χρύσα Αράπογλου


press-gr

Read more...

Συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Γ. Ζορμπά...


Διήρκεσε μιάμιση ώρα!
.
Από το http://www.kentri.gr
.

Τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην πρόεδρο της Αρχής για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ. Γεώργιο Ζορμπά, θα δεχθεί σήμερα στις 10.30 το πρωί στο γραφείο του στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. (Σημείωση Press-gr: Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και είχε διάρκεια 1,5 ώρα!)
Η συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και εντάσσεται στο πλαίσιο μια σειράς επαφών του Γιώργου Παπανδρέου με πρόσωπα, των οποίων η παρουσία σε κρίσιμα θεσμικά πόστα που υπηρέτησαν, υπήρξε καταλυτική.
Καθώς, για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η διαφάνεια στο δημόσιο αποτελεί το Α και το Ω για το μέλλον του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, είναι εύλογο στη συνάντηση αυτή να προσδίδεται ιδιαίτερη σημασία.
Ο κ. Παπανδρέου εκτιμώντας το ήθος, την ακεραιότητα και την αταλάντευτη στράτευσή του κ. Ζορμπά στην υπόθεση της διαφάνειας, έκρινε ότι θα είναι πολύ χρήσιμο να ακούσει τις απόψεις ενός ανθρώπου που διαθέτει πλήθος γνώσεων και μακρά εμπειρία πάνω σ΄αυτό το μείζον θέμα.

press-gr

Read more...

Σε κότερο τα λύτρα;...


Άλλαξαν το όνομα της γυναίκας, μάρτυρος-κλειδί...
"Χτισμένα" στα τοιχώματα ενός κότερου είναι ένα μεγάλο μέρος από τα λύτρα της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου;

Το κότερο ανήκει σε...

...κάποιον κύριο αιφνιδίως πλουτίσαντα. Έξυπνος τρόπος. Αντέχει ακόμη και σε αστυνομική έρευνα.

Είναι μία από τις τελευταίες πληροφορίες γύρω από τις έρευνες με τα λύτρα την οποία σας παρουσιάζει αποκλειστικά το Nonews-NEWS.

Να προσθέσουμε πως η γυναίκα-μάρτυρας που από την αρχή σας έχουμε ενημερώσει έχει μπει σε πρόγραμμα προστασίας, της έχουν αλλάξει όνομα και σπίτι...

nonews-news

Read more...

8 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ!


ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESSMME

ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ;

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον ρόλο και τη δράση του Γ. Τρομπούκη είναι πάρα πολλά. Το πρώτο έχει να κάνει με την αργοπορία των δικαστικών μηχανισμών να παγώσουν όλους τους λογαριασμούς του συλληφθέντα. Σύμφωνα με πληροφορίες του pressmme, στους λογαριασμούς του Γ. Τρομπούκη υπάρχουν περισσότερα από 8 εκ. ευρώ τα οποία προέρχονται από ξέπλυμα μαύρου χρήματος, από αγωραπωλησίες ναρκωτικών, από σωματεμπορία και από Αρχαία τα οποία βρέθηκαν σε περιοχές όπου η εταιρεία κατασκεύαζε της Ιονίας Οδού. Παράλληλα, η ΕΥΠ (γνωρίζει τα πάντα ο Χρ. Μαρκογιαννάκης) έχει στα χέρια της καταγεγραμμένες συνομιλίες του Γ. Τρομπούκη, το τηλέφωνο του οποίου παρακολουθείτο, με πολιτικό παράγοντα της περιοχής. Γνωρίζει επίσης για ποιους εργολάβους ο Τρομπούκης έκοβε διπλά τιμολόγια για να τους εξυπηρετήσει. Η υπόθεση είναι πολιτική. Και βρωμάει από όπου και αν την πιάσουμε...

pressmme

Read more...

ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ


ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESSMME

Με συνοπτικές διαδικασίες ο π. Υπουργός Β. Μαγγίνας διόρισε σε μόνιμες θέσεις και τα 2 παιδιά του αδερφού του, στην ευρύτερη περιοχή του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας. Ανάστατα τα μέλη της τοπικής που περίμεναν πολλά καλύτερα πράγματα από τον εκλεγμένο τους αλλά βλέπουν να ενεργεί ρουσφετολογικά μόνο για το σόι του τον τελευταίο καιρό. Ότι προλάβουν και ότι αρπάξουν. Και έρχεται και νέο ρουσφέτι από σημαντικό Υφυπουργό πρόσφατα τοποθετημένο, που θα ανατρέψει πολλά από τα δεδομένα που υπάρχουν. Σε λίγο νεότερες πληροφορίες...
pressmme


Read more...

ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ...


Τι σχέση μπορεί να έχει το δίδυμο των κουμπάρων Καφέζα - Κουρτάκη με μέλη της εταιρείας δημοσίων σχέσεων POLITICS η οποία έχει προνομιακές σχέσεις με το σύστημα και κυρίως με Βουλγαράκη και Πετραλιά (έχει κάνει τα προεκλογικά φυλλάδια τους, όπως και του Πελέκη, μεταξύ άλλων, ενώ έχει πάρει και πολλές δουλειές από όλα τα Υπουργεία, και κυρίως αυτά στα οποία θήτευσαν οι ανωτέρω); Με ποιούς ήταν μαζί στην ΟΝΝΕΔ και πως τους συνδέουν παλιοί δεσμοί;
Πολύ σύντομα η απάντηση στο κουίζ...

pressmme

Read more...

Το ρίξαμε στο ποτό με την κρίση!




του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Κατά τη διάρκεια του κραχ του ’30 δεν ήταν λίγοι αυτοί που συνδύασαν το μεγάλο αυτό κοινωνικό-οικονομικό γεγονός με την ποτοαπαγόρευση που είχε επιβληθεί στις ΗΠΑ.

Να όμως που 80 περίπου χρόνια μετά, η ύφεση όχι μόνο δεν συνδέεται με κάποια δέσμευση στον τρόπο που πίνουμε, αλλά αντιθέτως το ποτό γνωρίζει πιένες τόσο από μεριάς πωλήσεων όσο και κερδών.

Ίσως η έρευνα της Stat Bank για τον κλάδο των ποτών που παρουσιάστηκε εχθές, να κρύβει κι ένα επιπρόσθετο μήνυμα. Πως η κρίση θέλει κι ένα παραπάνω ποτηράκι για να την αντέξουμε!

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι συνολικές πωλήσεις των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων ποτών αυξήθηκαν κατά 3,9% ενώ η κερδοφορία τους παρουσίασε ανεπαίσθητη κάμψη 2,5%, τη στιγμή βέβαια που άλλοι κλάδοι κυριολεκτικά καταποντίζονται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της STAT BANK,

  • Οι συνολικές πωλήσεις των 107 μεγαλύτερων (βάσει κύκλου εργασιών) παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων ποτών αυξήθηκαν από 2,89 δισεκατομμύρια ευρώ το 2007 σε περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ το 2008.
  • Αντιθέτως, τα συνολικά τους κέρδη μειώθηκαν από 345,8 εκατομμύρια ευρώ το 2007 σε 337,2 εκατομμύρια ευρώ το 2008.
  • Οι επιχειρήσεις του δείγματος εργάστηκαν με ένα μέσο περιθώριο καθαρού κέρδους 11,2% (όταν ενδεικτικά το αντίστοιχο περιθώριο των εταιριών ένδυσης ήταν 4,8%).
  • Η κεφαλαιακή διάρθρωση των επιχειρήσεων ποτών δεν εμφάνισε αξιοσημείωτες αλλαγές καθώς τα συνολικά ίδια κεφάλαια παρουσίασαν ελαφρά υποχώρηση 1,5% ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις ανεπαίσθητη αύξηση 1,4%. Παρ όλα αυτά η σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια θεωρείται υγιής καθώς τα συνολικά ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις 1,8 δις. ευρώ.
  • Οι εισαγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις ποτών παρουσίασαν βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων (σε αντίθεση με τις παραγωγικές) αν και στη βιομηχανία συγκεντρώθηκε το μεγαλύτερο κομμάτι της κερδοφορίας. Συγκεκριμένα, τα συνολικά καθαρά κέρδη των 51 εμπορικών επιχειρήσεων του δείγματος αυξήθηκαν κατά 9,4% για να φτάσουν στο επίπεδο των 28,1 εκατομμυρίων ευρώ. Αντιστοίχως, τα συνολικά καθαρά κέρδη των 56 παραγωγικών επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 3,5% για να διαμορφωθούν ωστόσο στα 309 εκατομμύρια ευρώ.

Ενδεικτικό των αυξημένων αντοχών του κλάδου είναι το γεγονός ότι ενώ η συνολική αξία των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων κατά το 4μηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2009 έπεσε κατά 17% η αντίστοιχη αξία των εξαγωγών των παραγωγικών επιχειρήσεων ποτών έπεσε κατά 3%.

Οι παραγωγικές επιχειρήσεις

Στις πρώτες θέσεις κερδοφορίας των παραγωγικών επιχειρήσεων βρέθηκαν οι Coca Cola- «Τρία Έψιλον», Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Χήτος, Pernod Ricard, Λουξ Μαρλαφέκας, Μύθος Ζυθοποιία, ΒΙΚΟΣ, Μαλαματίνας, Κτήμα Λαζαρίδη, Κτήμα γεροβασιλείου, Τσακτσαρλής, Γέργερης και Ποτοποιία Πλωμαρίου – Αρβανίτης.

Βεβαίως η συγκέντρωση του κλάδου παραμένει το καθοριστικό στοιχείο αφού 2 εταιρίες εξακολουθούν να αποσπούν το 95% των συνολικών κερδών της βιομηχανίας ποτών. Πρόκειται για την Coca Cola και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία οι οποίες εμφάνισαν συνολικά κέρδη 286,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ενδεικτικό της πορείας του κλάδου είναι και το γεγονός ότι η PepsiCo-ΗΒΗ αντέστρεψε τις ζημιές του 2007 σε κέρδη το 2008. Ανάλογη ήταν η πορεία και της ηπειρωτικής βιομηχανίας ποτών ΒΙΚΟΣ η οποία από μεγάλες ζημιές το 2007 πέρασε σε υψηλή κερδοφορία το 2008.

Από τις υπόλοιπες εταιρίες θεαματική (28,7%) εμφανίζεται η πορεία της ζυθοποιίας «Μύθος», της Ποτοποιίας-Οινοποιίας Θράκης και της πατρινής βιομηχανίας αναψυκτικών Λουξ. Η επιχείρηση Λουξ που ελέγχεται από τους αδελφούς Μαρλαφέκα εμφανίζει μια εντυπωσιακή πορεία αύξησης των οικονομικών της αποτελεσμάτων και της παρουσίας της στις αλυσίδες σουπερμάρκετ.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις

Στις πρώτες θέσεις κερδοφορίας των εισαγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων βρέθηκαν οι εταιρίες Diageo Hellas, Καρούλιας, Bacardi Hellas, Ανθίδης, Μπακαλάρος, Μάνκο Γκρουπ, Σιγανός, Μάντης, Γρηγορίου και Αμβυξ

Και στον τομέα του εμπορίου επικρατεί ένοτνη συγκέντρωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις (Diageo, Καρούλιας και Bacardi συγκεντρώνουν το 59% των συνολικών κερδών εμφανίζοντας κέρδη 16,6 εκατομμύρια ευρώ.


.protothema

Read more...

Αυξήσεις ορίων ηλικίας και μειώσεις αποδοχών για χιλιάδες εργαζόμενους




Ο κύβος έχει ριφθεί για την διαγραφή δεκάδων επαγγελμάτων από την λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών, η οποία θα έχει ως συνέπεια χιλιάδες εργαζόμενοι να χάσουν αποδοχές αλλά και να δουν να αυξάνονται τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση.

Το σχετικό «κλίμα» αναδείχθηκε από την συνάντηση που είχε την Τρίτη η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά με την ΓΣΕΕ, στην οποία επίσης συζητήθηκαν και ζητήματα όπως η εφαρμογή επιδοτούμενων προγραμμάτων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν το προσωπικό τους μόνο επί 4 ημέρες την εβδομάδα αλλά και η προοπτική διάσπασης του ΙΚΑ στους κλάδους σύνταξης και υγείας.

Σύμφωνα με την κ. Πετραλιά το νέο πόρισμα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Αυγούστου. Για αυτό, άλλωστε, έχει συγκροτηθεί και νέα επιτροπή, η οποία καλείται να καταθέσει αναλυτικές προτάσεις εντός του καλοκαιριού με …προίκα της το πόρισμα της υπό τον Π. Μπεχράκη επιτροπής εμπειρογνωμόνων η οποία πέρσι είχε προτείνει την εξαίρεση 102 ειδικοτήτων από τα βαρέα και το διαχωρισμό των υπολοίπων σε τέσσερις κατηγορίες, εκ των οποίων μόνο μία διατηρούσε το ευνοϊκό καθεστώς.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι για τους εργαζόμενους που, τελικώς, θα εξαιρεθούν από τη λίστα έρχεται αύξηση των ορίων ηλικίας από πέντε έως επτά χρόνια, μείωση μισθών έως 250 ευρώ και μείωση συντάξεων έως 14%, αφού δεν θα δίνεται το ειδικό επίδομα, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει πως οι αλλαγές θα αφορούν μόνο στους νεοπροσληφθέντες.

Χθες η ΓΣΕΕ εξέφρασε την διαφωνία της και με την προοπτική γενίκευσης της πρακτικής που αναφέρεται στην εφαρμογή προγραμμάτων ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης σε επιχειρήσεις που έχουν προχωρήσει σε μείωση των εργάσιμων ημερών, σε μία περίοδο κατά την οποία περίπου 6.000 εργαζόμενοι απασχολούνται 4 ημέρες την εβδομάδα.

Επίσης η Συνομοσπονδία εξέφρασε την διαφωνία της προς το κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει τον διαχωρισμό του κλάδου υγείας από τον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ.

.protothema


Read more...

Τον γνωρίζετε τον κύριο ''Κosher'';


Από απόδημοι ΕΛΛΗΝΕΣ, γίναμε ''Ελληνισμός της Διασποράς'': Στα μουλωχτά η Βουλή της Siemens, άλλαξε τα...φώτα των Ομογενών και την ονομασία της μόνιμης διακομματικής Επιτροπής. 'Ετσι, από ΕΛΛΗΝΕΣ που ζούμε εκτός Ελλάδας, γίναμε -γενικά και αόριστα- ''Ελληνισμός της Διασποράς''.
Διαβάζουμε στ' αθηναϊκά ΜΜΕ ότι ο εικονιζόμενος είναι υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος γιά τους Απόδημους. Το μόνο που μας θυμίζει από φωτογραφίες, είναι πως...
Η συνέχεια στο "Καλάμι"
sibilla-gr

Read more...

Άλλο και τούτο! Στο ίδιο Σωματείο, την "Καλλιπάτειρα"...



...με την Κατερίνα Παναγοπούλου ήταν ιδρυτικό μέλος η Μαρία Σωτηρίου!!!
Και στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ υποψήφια υπό τον Βαρβιτσιώτη και τον Σαμαρά...
.
Από τον Γιάννη Δαίδαλο

Ιδού και το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ του 2004, στο οποίο υποψήφια ήταν η Μαρία Σωτηρίου στη θέση 18. Επικεφαλής του ευρωψηφοδέλτίου ήταν οι Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και Αντώνης Σαμαράς. Υποψήφια ήταν και η Φεβρωνία Πατριανάκου.
Ενδιαφέρον έχει ότι η κ. Σωτηρίου εκτός από πρώην δήμαρχος Αμφιλοχίας εμφανίζεται και με την εξής ιδιότητα: Ιδρυτικό μέλος «Καλλιπάτειρας»!
Το Σωματείο "Καλλιπάτειρα" (πατήστε για να δείτε εδώ) είναι αμιγώς Γυναικείο Αθλητικό Σωματείο, μέλος του ΣΕΓΑΣ και αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Και όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του "το όραμά μας είναι η διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους και της ευγενούς αθλητικής άμιλλας...".
Ποια είναι πρόεδρος του Σωματείου; Η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, σύζυγος του εφοπλιστή Παρ. Παναγόπουλου που είχε απαχθεί από την συλληφθείσα σπείρα, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος με τον συνδυασμό της Μαρ. Σωτηρίου Γ. Τρομπούκης!!!
Τι συμπτώσεις είναι αυτές;

Το ευρωψηφοδέλτιο αναλυτικά:
1. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, πρώην βουλευτής και υπουργός
2. Αντώνης Σαμαράς, πρώην πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης
3. Αντώνης Τρακατέλλης, νυν ευρωβουλευτής
4. Γιώργος Δημητρακόπουλος, νυν ευρωβουλευτής
5. Κώστας Χατζηδάκης, νυν ευρωβουλευτής
6. Ρόδη Κράτσα, νυν ευρωβουλευτής
7. Ιωάννης Γκλαβάκης, γεωπόνος – αγρότης, συνδικαλιστής ΠΑΣΕΓΕΣ
8. Μαρία Καρσιώτου – Παναγοπούλου, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόνης, μητέρα εννέα παιδιών
9. Γιώργος Παπαστάμκος, πρώην υφυπουργός, αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς
10. Νίκος Βακάλης, ιδιοκτήτης φροντιστηρίων, κομματικό στέλεχος
11. Μανώλης Μαυρομμάτης, αθλητικογράφος
12. Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος Ισπανίδας επιτρόπου Λ.Παλάθιο
13. Μανώλης Αγγελάκας, φαρμακοποιός, συνδικαλιστής
14. Μαρία Διαμαντοπούλου, μέλος Δ.Σ. Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Αναπηρία
15. Σωτήρης Σορόγκας, ζωγράφος
16. Φεβρωνία Πατριανάκου, πρώην νομάρχης Κυκλάδων
17. Γεώργιος Μυλωνάς, σκηνοθέτης, συγγραφέας
18. Μαρία Σωτηρίου, πρώην δήμαρχος Αμφιλοχίας, ιδρυτικό μέλος «Καλλιπάτειρας»
19. Νικόλαος Σπυριδωνάκος, γραμματέας ΚΕ ΟΝΝΕΔ
20. Μαρία Συρεγγέλα, μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ
21. Κώστας Τουρνάς, συνθέτης, τραγουδιστής
22. Αθανασία Χαλιλοπούλου, ερευνήτρια
23. Εβελίνα Φελικίδου, γιατρός, συνεργάτης της Γραμματείας Παλιννοστούντων ΝΔ
24. Κώστας Πουπάκης, γενικός γραμματέας ΓΣΕΕ

press-gr


Read more...

Ντοκουμέντο: Να η πρώτη φωτογραφία...


...του υφυπουργού Μ. Σαλμά με τον συλληφθέντα Γ. Τρομπούκη, στις παραμονές των ευρωεκλογών!

Του Σπύρου Καπαδάκου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
.
Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία (κάντε κλικ εδώ ή επάνω στη φωτό για να μεγαλώσει) με τον υφυπουργό Υγείας Μ. Σαλμά και τον συλληφθέντα Γ. Τρομπούκη που φέρνει στο φως το Press-gr, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για την πολύκροτη αυτή υπόθεση που φαίνεται να έχει ακόμη πολλές άγνωστες πτυχές.
Η φωτογραφία είναι από την προεκλογική ομιλία που έκανε ο υφυπουργός Υγείας για τις πρόσφατες ευρωεκλογές, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009, στο Κλειστό Στάδιο του Μεσολογγίου. Δηλαδή πριν από περίπου ένα μήνα. Ο επιχειρηματίας Γ. Τρομπούκης - ο οποίος σήμερα κρατείται ως μέλος της σπείρας που έκανε την απαγωγή του Π. Παναγόπουλου και άλλα εγκλήματα- είναι το πρόσωπο που φαίνεται στον κόκκινο κύκλο, όρθιος μπροστά από την πρώτη σειρά.
Σ' εκείνη την ομιλία, που διαφημίστηκε εντόνως στον τοπικό Τύπο μαζί με το σχετικό φωτογραφικό υλικό, ο κ. Σαλμάς είχε καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ και είχε προβάλει το έργο της κυβέρνησης στο νομό Αιτωλοακαρνανίας...


/press-gr

Read more...

Μάρτυρας καρφώνει τον Παπαχελά!...


ΜΟΝΟ ΣΤΟ NONEWS-NEWS

Έκανε παρέα με τον "διαπραγματευτή" Α. Πετράκη...
Φοβερό. Μάρτυρας στην υπόθεση του συνδικάτου του εγκλήματος, καρφώνει τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά σαν φιλαράκι του κατηγορούμενου (διαπραγματευτή στην υπόθεση της απαγωγής) Α. Πετράκη.

Τον αναφέρει μάλιστα σαν...

..."Αλέξη της Καθημερινής".

Βεβαίως είναι εντυπωσιακό. Εμείς δεν υιοθετούμε την μαρτυρία και σ' αυτή την ιστορία που υπάρχουν πολλά πονηρά μονοπάτια πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Μπορεί ας πούμε ο κύριος αυτός, μ' αυτό τον τρόπο και για λόγους που δεν γνωρίζουμε,
να θέλει να εκθέσει τον δημοσιογράφο.

Ο Πετράκης, όπως ήδη το Nonews-NEWS σας έχει αποκαλύψει, είχε υπηρετήσει σαν ιδιωτικός αστυνομικός στη φρουρά του Γιώργου Βαρδινογιάννη και του γιου του. Μετά δε τους Βαρδινογιάννηδες, είχε αναλάβει την ασφάλεια του γιου του εφοπλιστή Αγούδημου...

.nonews-news


Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών--Πρωινών- Οικονομικών Αθλητικών- και Θεσσαλονίκης εφημερίδων


8-7-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ














ΠΡΩΙΝΕΣ


















ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ















ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


















kafeneio


Read more...