Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Συνάντηση με τον Matthew Nimetz

Συνάντηση με τον Matthew Nimetz, 08 Ιουλίου 2009 by ΠΑΣΟΚ.



Δύο τελευταία σημεία. Όπως γνωρίζετε, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Matthew Nimetz, ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Nimetz είδε βεβαίως την κυβέρνηση, την κυρία Μπακογιάννη. Υπήρξε μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του κ. Nimetz.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση μας για την εθνική κόκκινη γραμμή στο ζήτημα των Σκοπίων - να μην την επαναλάβω, είναι γνωστή σε όλους - και άκουσε με προσοχή τον κ. Nimetz, χωρίς όμως να μπουν σε λεπτομέρειες σε σχέση με την πρόταση την οποία διαβάζουμε τουλάχιστον στον Τύπο.


Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Και θα ήθελα να θυμίσω ότι, το ΠΑΣΟΚ, έχει χαράξει μία ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή, που τελικά έγινε και εθνική γραμμή: Καμία λύση διπλής ονομασίας.

Ξέρουμε την ολιγωρία της κυβέρνησης.

Εμείς, ως κυβέρνηση, θα πάρουμε πρωτοβουλίες. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θέλουμε όλα τα κράτη των Βαλκανίων να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως βεβαίως και τα Σκόπια. Θέλουμε έναν φίλο, γείτονα λαό. Όμως, πρέπει να κατανοήσει η ηγεσία της γείτονος χώρας, ότι οι καθαρές σχέσεις, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους.

Άρα, μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, είναι εκείνη που θα αποκαταστήσει τις καλές σχέσεις και θα ανοίξει το δικό τους δρόμο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: