Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Σε δημοσκόπηση της Metrisi Στο 11,6% το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ


dimoskopisi
Σε διψήφιο ποσοστό, που ανέρχεται στο 11,6%, διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Metrisi, που διεξήχθη το διάστημα 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 35,2%, έναντι 23,6% για τη Νέα Δημοκρατία, στη δημοσκόπηση που διεξήχθη για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Στην τρίτη θέση βρίσκονται το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,4%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,1% και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,8%.
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του ορίου του 3% και συγκεκριμένα 2,9%.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις για το μέλλον της χώρας, καθώς το 54,7% θεωρεί ότι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας στο προσεχές διάστημα είναι «υπαρκτό», ενώ το 58,4% θεωρεί «υπαρκτό» και το ενδεχόμενο παύσης πληρωμών και το 52,6% θεωρεί υπαρκτό τον κίνδυνο «Grexit».
Αξιοσημείωτο είναι ότι ότι σε ποσοστό 65,% πιστεύουν ότι δεν είναι βούληση των Ευρωπαίων εταίρων το Grexit.
Ενας στους δύο (50%) εκτιμά ως δυσοίωνο το άμεσο μέλλον και για την οικονομική κατάσταση της χώρας και για τα οικονομικά του νοικοκυριού τους.
Το 46,8% συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης, εκφράζουν επιφυλάξεις για την «σκλήρυνση» της ελληνικής τακτικής,
Αντίθετο με το ενδεχόμενο ενδεχόμενο εκλογών στο άμεσο μέλλον και εφόσον η διαπραγμάτευση αποτύχει, εμφανίζεται το 57,4%.
Τέλος, όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, το 48,6% δηλώνει ικανοποιημένο με το έργο και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Θα μείνουν με τα φτυάρια στα χέρια…


Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ είχε η δήλωση του πρώην Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη με αφορμή την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια που συζητείται τη Δευτέρα στη Βουλή.
o-apostolos-kaklamanis
Ξεκινώντας με την φράση του Ταλεϋράνδου για τους τρεις Βουρβόνους βασιλιάδες που «δεν έμαθαν τίποτε, δεν ξέχασαν τίποτε», ο Απόστολος Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι ταιριάζει και για τους ηγέτες της τωρινής ‘αριστεροδεξιάς’ συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. «Επίγονος των Χ.Φλωράκη και Λ.Κύρκου ο πρώτος και μαθητής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο δεύτερος, ‘δεν έμαθαν τίποτε’ από το λάθος –όπως παραδέχτηκαν εκείνοι- αλλά και ‘δεν ξέχασαν τίποτε’ από αυτό!», λέει, καταλογίζοντάς τους ότι σχεδίασαν την ίδια επιχείρηση με την «κάθαρση» άλλοτε, που σήμερα λέγεται ‘μνημόνιο’. «Ο στόχος ο ίδιος. Το ΠΑΣΟΚ, η Ιστορία του, η προσφορά του στην χώρα και τον ελληνικό λαό», λέει.
Και προειδοποιεί, πως όπως τότε στο ‘βρώμικο‘89’, ούτε τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ πέτυχαν, ούτε τον ηθικό θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί η δημοκρατική συνείδηση της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, παραμέρισε τους κενόδοξους μικρούς ‘κορυφαίους’ που επείγονταν για τη διαδοχή του Ανδρέα, συσπειρώθηκε, αντιστάθηκε και το ΠΑΣΟΚ αναστήθηκε, «το ίδιο θα γίνει και τώρα».
«Η κατακερματισμένη σε ‘αρματολίκια’ παράταξή μας θα επανασυσπειρωθεί γύρω από τις αξίες της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, απαλλασσόμενη από ‘αρχηγούς’, ‘δελφίνους’ και ‘δελφινάκια’», είπε με νόημα, προειδοποιώντας ότι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και όσοι άλλοι επίδοξοι ‘νεκροθάφτες’, «θα μείνουν με τα φτυάρια στο χέρι»…
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Παγίδα για έξτρα φόρο τα τεκμήρια...



Στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης κινδυνεύουν να πέσουν χιλιάδες φορολογούμενοι και να κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο με βάση το...
τεκμαρτό εισόδημά τους και όχι εκείνο που θα δηλώσουν.

Ωστόσο, φέτος μπορεί να είναι η τελευταία χρονιά για τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, καθώς, με τη σύνταξη του περιουσιολογίου, θα καταργηθεί αυτόματα και ο τεκμαρτός προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος.

Πατήστε ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος»...

Read more...

Πετάει για Ουάσιγκτον, ο Βαρουφάκης...


Αποκλειστικό: Για Ουάσιγκτον αναχωρεί ο Βαρουφάκης - Έχει συνάντηση με Λαγκάρντ  Έχει συνάντηση με Λαγκάρντ...
Για την Ουάσιγκτον αναχωρεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, o οποίος θα έχει συνάντηση με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Την ίδια ώρα, ανώτατη πηγή του ΥΠΟΙΚ, ανέφερε...
για την πληρωμή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο:

Δεν έχουμε αποφασίσει αν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας είχε πει πως επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα για να πληρωθούν τόσο οι μισθοί όσο και οι υπόλοιπες δανειακές υποχρεώσεις της χώρας.

Μάλιστα είχε επισημάνει πως στις 9 Απριλίου θα καταβληθεί η δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αλλά σημείωσε ότι οι εντολές πληρωμών θα δοθούν στις 8 Απριλίου.

πηγη newpost.gr

Read more...

Στα δικαστήρια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ...


... για χρέος στην εφορία 1.940.000 ευρώ...
Πολιτικός, εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και με ισχυρό θεσμικό ρόλο πλέον καταφεύγει σε νομικά κόλπα για να αποφύγει να πληρώσει 1.940.000 ευρώ που χρωστά στην εφορία, όπως αποκαλύπτουν...
«Τα Νέα».

Η ιστορία ξεκίνησε το 1999, όταν ο εν λόγω βουλευτής- γνωστός δικηγόρος- εισέπραξε για τις νομικές του υπηρεσίες ένα εκατομμύριο δολάρια, χωρίς να κόψει απόδειξη. Κάτι που είχε γίνει γνωστό εξαιτίας της αντιδικίας του με συνεργάτες του που διεκδικούσαν μέρος της αμοιβής. Η διαμάχη μεταξύ τους είχε φτάσει στον Αρειο Πάγο, όπου το 2009 δικαιώθηκαν οι αντίδικοι του βουλευτή και εκείνος υποχρεώθηκε να τους καταβάλει 750.000 δολάρια.

Μετά από δικαστικό και διοικητικό μαραθώνιο, του έχουν βεβαιωθεί χρέη προς την εφορία, από πρόστιμα και μη δηλωθέν εισόδημα ύψους 1.940.000 ευρώ, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν εισπραχθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από το ένα εκατομμύριο που έχει καταλογιστεί από το ΣΔΟΕ και έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο από το καλοκαίρι, ο βουλευτής έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Για το ήμισυ του ποσού, που δεν καλύπτεται από την αναστολή, φαίνεται να έχουν γίνει κινήσεις είσπραξης. Έχουν δοθεί εντολές για δέσμευση λογαριασμών του σε τέσσερις τράπεζες και για επιβολή υποθήκης σε ένα ακίνητό του 500 τ.μ. στο Χαλάνδρι, αλλά καμία από τις εντολές δεν έχει εκτελεσθεί.

Το υπόλοιπο χρέος βεβαιώθηκε την Παρασκευή, με καθυστέρηση 30 ημερών και έπειτα από ασυνήθιστη διαδρομή, όπως αναφέρουν «Τα Νέα». Στις 31 Δεκεμβρίου 2014 η αρμόδια ΔΟΥ καταλόγισε στο βουλευτή επιπλέον φόρο 940.800,55 ευρώ για το εισόδημα που είχε παραλείψει να δηλώσει το 1999. Η απόφαση, σύμφωνα με το νόμο, ήταν τετελεσμένη και συνέχεια μπορούσε να δοθεί μόνο στο δικαστήριο. Ομως, μετά από τις εκλογές ο φάκελος παραπέμφθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με ερώτημα της γενικής γραμματείας Εσόδων περί παραγραφής, κάτι που δεν προβλέπεται από το νόμο και γίνεται μόνο αν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει νομική αμφιβολία κατά τη σύνταξη του πορίσματος ελέγχου.

Ο βουλευτής έχει κάνει βροχή ενστάσεων για να αποφύγει την καταβολή του φόρου. Αρχικά υποστήριζε ότι αν και δεν είχε κόψει απόδειξη, είχε πληρώσει φόρο σε δεύτερο χρόνο, το 2005, καθώς είχε επωφεληθεί από το νόμο που χορηγούσε φορολογικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Όμως όπως προέκυψε από τα παραστατικά, ο αριθμός λογαριασμού από τον οποίο έγινε ο επαναπατρισμός του ποσού των 750.000 δολαρίων δεν ήταν ο ίδιος που είχε κατατεθεί αρχικά η αμοιβή του ενός εκατομμυρίου.

topontiki.gr

Read more...

Οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης για την φιέστα της Κωνσταντοπούλου με κομπάρσο τον ΠτΔ, Πάκη!


orgi
Πυρ και μανία τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη σημερινή εκδήλωση κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους στη βουλή.
Χαρακτηρίζουν αντιδημοκρατική τη συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής και κάνουν λόγο για προσωπική φιέστα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που “μάζεψε σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο”, ενώ όπως λένε, κανένας δεν είχε λάβει πρόσκληση, ούτε γνώριζε κανείς ότι θα παραβρεθεί ο πρόεδρος Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
ΝΔ: Διχαστικές επιλογές μονοκομματικού κράτους
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκανε δήλωση για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους.
Δήλωσε ο κ. Καραγκούνης: «Αφού απέσυραν οριστικά από την “περήφανη” διαπραγμάτευσή τους το αίτημα για κούρεμα του χρέους, τώρα συγκροτούν μια μη κοινοβουλευτική επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους με μέλη της αποκλειστικής επιλογής της κας Κωνσταντοπούλου και ερήμην των κομμάτων.
Και προχώρησαν σε ένα ακόμη θεσμικό ατόπημα. Δεν κάλεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη φιέστα που διοργάνωσαν, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και παραβιάζοντας κάθε έννοια κοινοβουλευτικού ήθους και δημοκρατικής ευθύνης.
Αυτές είναι διχαστικές επιλογές μονοκομματικού κράτους
».
Το Ποτάμι: Η Κωνσταντοπούλου εξακολουθεί να θεωρεί τη Βουλή τσιφλίκι της
Για «προσωπικά παιχνίδια» που εμπλέκουν ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και «αντιδημοκρατική συμπεριφορά» καταγγέλει την Ζωή Κωνσταντοπούλου το Ποτάμι.
«Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου εξακολουθεί να θεωρεί τη Βουλή τσιφλίκι της.
Το νέο της “κατόρθωμα” είναι ότι σε εκδήλωση που οργάνωσε για τα αίτια δημιουργίας του χρέους, δεν κάλεσε το Ποτάμι και τον επικεφαλής του, Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά όπως πληροφορούμαστε και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος και συνεχιζει: «Με ποιο δικαίωμα μπορεί η Πρόεδρος της Βουλής να αποκλείει από μια τέτοια εκδήλωση κοινοβουλευτικά κόμματα; Με ποιο δικαίωμα στέλνει προσκλήσεις σε όσους εκείνη επιθυμεί, εμπλέκοντας στα προσωπικά της παιχνίδια και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;».
Τέλος υποστηρίζει πως «με τη συνεχιζόμενη αντιδημοκρατική συμπεριφορά της διαλύονται και οι όποιες αμφιβολίες διατύπωναν κάποιοι για το αν έπρεπε να αποχωρήσει το Ποτάμι από την επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην οποία η κυρία Κωνσταντοπούλου επέλεξε να προεδρεύει».
ΠΑΣΟΚ: Θεσμικά κακόγουστη παράσταση στη Βουλή
Για «θεσμικά κακόγουστη παράσταση, η οποία στήθηκε σήμερα στο κτήριο της Βουλής» και για «ψεύτικη φούσκα περί χρέους» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενο στην εκδήλωση για τη συγκρότηση της Επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Μια θεσμικά κακόγουστη παράσταση στήθηκε σήμερα στο κτήριο της Βουλής, στην αίθουσα της Γερουσίας. Άρχισε – υποτίθεται – η διαδικασία συγκρότησης μιας δήθεν επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του χρέους, σε συνέχεια όσων είχε ανακοινώσει μόνη της η κυρία Κωνσταντοπούλου σε μια από τις προσωπικές της συνεντεύξεις περιστοιχιζόμενη από μια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ένα Βέλγο φερόμενο ως ειδικό στο χρέος των χωρών του τρίτου κόσμου.
Άλλο όμως μια τέτοιου επιπέδου συνέντευξη της κυρίας Κωνσταντοπούλου και άλλο κοινή κομματική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ στην οποία παρίσταται και ομιλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ.Παυλόπουλος, ενόψει – υποτίθεται – της συγκρότησης μιας επιτροπής της Βουλής στην οποία δεν μετέχουν τα κόμματα και οι βουλευτές, αλλά πρόσωπα της αποκλειστικής επιλογής της κας Κωνσταντοπούλου.
Αυτό το σκηνικό που παραβιάζει κάθε κανόνα δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής τάξης στήνεται για ένα πολύ φτηνό προπαγανδιστικό σκοπό. Για να συντηρείται η ψευδής εντύπωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ δήθεν κάτι κάνει στο ζήτημα του χρέους. Ενώ η αλήθεια είναι ότι το μόνο που κάνει είναι να σαρώνει τα αποθεματικά των ταμείων και άλλων φορέων για να πληρώσει δόσεις και να εξυπηρετήσει το χρέος, καθυστερώντας να ζητήσει την εφαρμογή των δεσμεύσεων που ανέλαβαν το 2012 οι εταίροι μας για περαιτέρω παραμετρικές επεμβάσεις στο χρέος.
Η κυβέρνηση, σε σύμπραξη με την κυρία Κωνσταντοπούλου, οργανώνει επικοινωνιακά μια ακόμη ψεύτικη φούσκα περί χρέους εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ στη δήθεν διαπραγμάτευση με τους έξω, το ζήτημα του χρέους το έχει κάνει κατά το κοινώς λεγόμενο «γαργάρα» καθώς δεν έχει το κύρος και την αξιοπιστία να θέσει τώρα το ζήτημα της εφαρμογής των δεσμεύσεων του 2012, που πρέπει να εφαρμοστούν το ταχύτερο”.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Αποκάλυψη: Στήνουν σκάνδαλο – μαμούθ με φαρμακοβιομηχανίες


farmaka
Ένα μεγάλο σκάνδαλο πάει να στηθεί στο υπουργείο Υγείας με πρόσχημα την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκων.
Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή το πανίσχυρο λόμπι των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων έχει ανοίξει διαύλους με παράγοντες του υπουργείου αλλά και της κυβέρνησης, σε κεντρικό επίπεδο και ετοιμάζουν φωτογραφική τροπολογία που θα αποκλείουν απ’ την ελληνική αγορά τα φτηνά γενόσημα εισαγόμενα φάρμακα. Μιλάμε για κόλπο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα επιβαρύνει βέβαια τον κρατικό προϋπολογισμό.
Το λόμπι των φαρμακοβιομηχάνων επιχειρεί να διαμορφώσει συμμαχίες και σε επίπεδο μέσων ενημέρωσης προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις για το γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η καταιγιστική διαφημιστική καμπάνια στην τηλεόραση και σε εφημερίδες που έχουν προχωρήσει χωρίς να υφίσταται κανένας λόγος μεγάλες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.
Παγιδεύουν τον Τσίπρα
Το ζήτημα είναι ότι κάποιοι επιχειρούν να παγιδεύσουν και τον ίδιο τον πρωθυπουργό στον οποίο προβάλουν ως δικαιολογία για την επίμαχη τροπολογία, τη δήθεν ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.
Μάλιστα στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, μίλησε για κίνητρα τα οποία θα ενισχύσουν την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.
 Κινητοποιήθηκε το «σύστημα»
Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως ότι το λόμπι που έχει αναλάβει να περάσει το σχετικό νόμο είναι ισχυρό, τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Μιλάμε για ένα σκάνδαλο που θα αποφέρει πολλά δις στους ντόπιους φαρμακοβιομήχανους και γι’ αυτό έχουν κινητοποιηθεί οι μεγάλες δυνάμεις της διαπλοκής και των μέσων ενημέρωσης.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ρωμανιάς: Καμία νέα μείωση στις συντάξεις...



Αυτό είναι κόκκινη γραμμή...
«Καμία νέα μείωση, ούτε στις κύριες, ούτε στις επικουρικές συντάξεις. Αυτό είναι κόκκινη γραμμή», τόνισε ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, προσθέτοντας, πως, δεν πρόκειται να ανατραπούν...
θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.



«Να μην δημιουργείται πανικός στον κόσμο» σημείωσε ο  Ρωμανιάς, μιλώντας στον ΣΚΑΙ,  για να ξεκαθαρίσει, πως, όπως διευκρίνισαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Στρατούλης «σεβόμαστε τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Αυτό σημαίνει ότι για όσους έχουν κατοχυρώσει ή θεμελιωσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα παραμένουν σε ισχύ»... 


Read more...

Στην Βουλη η τροπολογια...


για την μεταφορά του υπ. Δημόσιας Τάξης στο Δικαιοσύνης...

Με τροπολογία, που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Βουλή, θα γίνει η μεταφορά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη κάτω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Η...
τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' που θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση "η προτεινόμενη ρύθμιση βάζει σε μια ενιαία διοικητική δομή τους φορείς διασφάλισης της δημόσιας ζωής, της ευνομίας, ασφαλείας και προστασίας του πολίτη με εκείνους που μεριμνούν με την δικαιοσύνη"...

Read more...

Τι καθιστά δυσχερές το έργο της Πολιτείας Π. Νικολούδης: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις λίστες «Λαγκάρντ» και «Λουξεμβούργου»


Δύσκολα μπορεί η Πολιτεία να ασκήσει ενδελεχείς και αποτελεσματικούς ελέγχους στις off shores αλλά και στις λίστες «Λαγκάρντ και «Λουξεμβούργου», όπως παραδέχθηκε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας  για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
nikoloudis
Ο κ. Νικολούδης ανέφερε ότι οι έλεγχοι προχωρούν με αργούς ρυθμούς, εξαιτίας ενός πλέγματος παραγόντων που καθιστούν δυσχερές αυτό το έργο. Για τη μεν «λίστα Λαγκάρντ», οι εξαιρετικές δυσκολίες εντοπίζονται στην άρνηση των ελβετικών αρχών να δώσουν στοιχεία, για δε τις εξωχώριες εταιρείες, λόγω του γεγονότος ότι απαιτείται η συνεργασία κι άλλων χωρών (αρχών ή παραγόντων αυτών) για τη διασταύρωση των στοιχείων.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της, να λύσει το ζήτημα» εξήγησε ο κ. Νικολούδης και επικαλέστηκε την εμπειρία του από τη θέση του ως προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Διαφθοράς για να πει πως «γενικά, ήταν εξαιρετικά δύσκολο και επί των ημερών μου, παρά τις διεθνείς επαφές μου, σε πάρα πολλές περιπτώσεις ανταλλαγής πληροφοριών να πετύχω την συλλογή πληροφοριών».
«Το να επιχειρεί κανείς φορολογικό έλεγχο μεμονωμένα, δηλαδή ή μόνο στη λίστα Λαγκάρντ ή μόνο στη λίστα Λουξεμβούργου κ.λπ είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε εσφαλμένα συμπεράσματα γιατί βλέπει μόνο το δέντρο και όχι το δάσος. Πρέπει να συνεκτιμήσεις και άλλα στοιχεία, από άλλες τράπεζες, χρηματιστήρια κ.λπ.» εξήγησε ο κ. Νικολούδης.
Ειδικώς για τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» είπε πως ο έλεγχός της είναι εξαιρετικά δύσκολος, γιατί η Ελβετία θεωρεί ότι τα στοιχεία έφυγαν με παράνομο τρόπο από την τράπεζα και αρνείται να δώσει στοιχεία. Πάντως για τις περιπτώσεις των κ. Σαμπί Μιονί και Σ. Παπασταύρου, ο κ. Νικολούδης ενημέρωσε πως έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου μετά την εισαγγελική παραγγελία και ο έλεγχος διεξάγεται από την περιφερειακή διεύθυνση του ΣΔΟΕ.
Αναφερόμενος ο αρμόδιος υπουργός στα αποτελέσματα των ελέγχων σε εξωχώριες εταιρείες, ενημέρωσε πως από τις 766, ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ, 72 και είναι σε εξέλιξη έρευνα για άλλες 365.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«Παραπέμπει τίποτα σε αριστερή διακυβέρνηση;» Αντιστρέφουν το ερώτημα στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.


kinima
Εκτιμώντας ότι ο Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης έχει δίκιο για την «Αριστερά του Τίποτα», ρωτούν αν υπάρχει τίποτα που να παραπέμπει σήμερα σε αριστερή διακυβέρνηση.
«Ανάλογα με την απάντηση, ο κ. Πανούσης προφανώς θα πράξει τα δέοντα», λένε με νόημα. Και ο νοών, νοείτο…
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Οργιάζει η φοροδιαφυγή. Ποιοι πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ


sdoe
Εκατομμύρια εικονικών τιμολογίων εντοπίστηκαν σε ελέγχους του ΣΔΟΕ Μάρτιο.
Γιατροί, δικηγόροι, εργολάβοι, αγρότες, συνταξιούχοι καθώς και εταιρείες είναι μεταξύ των πλέον χαρακτηριστικών περιπτώσεων φοροδιαφυγής που εντόπισαν τον μήνα Μάρτιο σε εκτεταμένες επιχειρήσεις συνεργεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σε όλη την επικράτεια.
Στους «εκατομμυριούχους» της φοροδιαφυγής είναι, μεταξύ άλλων πρόσωπο που ασχολείται με την κατασκευή κοσμημάτων που κατά τα έτη 2002 – 2011 προσαύξησε την περιουσία του κατά 4,4 εκατ. χωρίς να προκύπτει η πηγή προέλευσής τους, ενώ εταιρεία αστικών ακινήτων απέκρυψε εισόδημα 5,85 εκατ.
Στη μακρά λίστα του ΣΔΟΕ «ξεχωρίζει» Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ως προς το πρόσωπο του εκδότη, συνολικής αξίας 743.160 ευρώ, ενώ ξενοδοχειακή επιχείρηση, που επιχορηγήθηκε βάσει του αναπτυξιακού νόμου, διαπιστώθηκε ότι εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία.
Αγρότης – συνταξιούχος, προσαύξησε την περιουσία του κατά 402.817 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης, ενώ στη λίστα του ΣΔΟΕ περιλαμβάνονται έξι γιατροί καθώς και φυσικό πρόσωπο που δηλώνει ανεπάγγελτο και υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης συνολικής αξίας 1.369.704,33 ευρώ.
Το 1ο τρίμηνο του 2015 το Σ.Δ.Ο.Ε. ολοκλήρωσε τους ελέγχους σε 24 επιχειρήσεις που έλαβαν επιδοτήσεις από Εθνικούς ή Κοινοτικούς πόρους και διαπίστωσε διάφορες παραβάσεις. Οι εκθέσεις διαβιβάσθηκαν στις Αρχές Πληρωμής οι οποίες είναι αρμόδιες για την έκδοση των Αποφάσεων Ανάκτησης των επιδοτήσεων που εισπράχθηκαν, παράλληλα δε για το φορολογικό μέρος διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.
Κατά το μήνα Μάρτιο 2015 πραγματοποίησε σημαντικές επιτυχίες, από τις οποίες επελέγησαν και αναφέρονται οι παρακάτω χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
Αττική – Αιγαίο
1. Εταιρεία αστικών ακινήτων, απέκρυψε εισόδημα 5.853.641,33 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
2. Φυσικό πρόσωπο που ασχολείται με την κατασκευή κοσμημάτων κατά τα έτη 2002-2011 προσαύξησε την περιουσία του κατά 4.405.481,05 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης.
3. Φυσικό πρόσωπο, μέλος Δ.Σ. , απέκρυψε εισόδημα 3.289.088,86 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
4. Φυσικό πρόσωπο, που δραστηριοποιείται στο τομέα μηχανικών και παροχής τεχνικών συμβουλών, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα συνολικής αξίας 1.513.761,67 ευρώ.
5. Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1.173.880,43 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
6. Φυσικό πρόσωπο, που δραστηριοποιείται στον τομέα κατασκευών και πώλησης ακινήτων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 984.089,91 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
7. Φυσικό πρόσωπο, μέλος Ν.Π., πρόσωπο, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 607.838,98 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
8. Φυσικό πρόσωπο, ιδιώτης, απέκρυψε εισοδήματα 589.044,70 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
9. Συνταξιούχος, προσαύξησε την περιουσία του κατά 338.355,43 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης.
10. Ιδιωτικός υπάλληλος, προσαύξησε την περιουσία του κατά 111.711,59 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης.
11. Τέσσερις ιατροί, προσαύξησαν την περιουσία τους κατά 87.545,78 ευρώ, 64.448,60 ευρώ, 45.400,33 ευρώ και 40.857,00 ευρώ αντίστοιχα, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης.
Σημειώνεται, ότι η αδικαιολόγητη προσαύξηση της περιουσίας θεωρείται εισόδημα και φορολογείται με τις γενικές διατάξεις στον χρόνο που προέκυψε ενώ επιβάλλονται στον αναλογούντα φόρο και οι νόμιμες προσαυξήσεις λόγω ανακρίβειας της δήλωσης.
12. Δώδεκα επιχειρήσεις έλαβαν παράνομα φορολογικά στοιχεία (εικονικά, πλαστά) με σκοπό την μη απόδοση του ΦΠΑ και την μείωση του φορολογητέου εισοδήματος. Το ύψος των ανύπαρκτων συναλλαγών ανέρχεται σε 12.488.458,85 ευρώ.
Αναφέρονται μόνο περιπτώσεις που οι παράνομες ανά επιχείρηση συναλλαγές υπερβαίνουν το ποσό των 100.000,00 ευρώ.
13. Εννέα επιχειρήσεις εξέδωσαν σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικού ύψους 15.287.109,83 ευρώ.
Επίσης, και στην περίπτωση αυτή περιλαμβάνονται υποθέσεις με παράνομες συναλλαγές που υπερβαίνουν το ποσό των 100.000,00 ευρώ.
Ειδική διεύθυνση ελέγχου εθνικών και κοινοτικών δαπανών
1. Φυσικό πρόσωπο, ιδιώτης, κατά τα έτη 2000 – 2002 απέκρυψε φορολογητέα ύλη ύψους 3.998.022,06 ευρώ. Η διαπίστωση προέκυψε από την επεξεργασία των τραπεζικών του λογαριασμών.
2. Φυσικό πρόσωπο, ελεύθερος επαγγελματίας, προσαύξησε την περιουσία του κατά τα έτη 2002, 2003, 2005 – 2010 κατά 895.938,00 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
3. Ξενοδοχειακή επιχείρηση, που επιχορηγήθηκε βάσει του αναπτυξιακού νόμου, διαπιστώθηκε ότι εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία. Εκδόθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία η Απόφαση Επιβολής Δημοσιονομικής Διόρθωσης και Επιστροφής Επιχορήγησης και ήδη καταβλήθηκε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ποσό ύψους 575.136,14 ευρώ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και ο αρμόδιος Εισαγγελέας
4. Τέσσερα συγγενικά φυσικά πρόσωπα, υπέβαλαν ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης συνολικής αξίας 181.885,06 ευρώ.
Ανατολική Μακεδονία – Θράκη
1) Δημόσιος υπάλληλος προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 163.723,10 ευρώ, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης.
2) Δύο ιατροί, προσαύξησαν αδικαιολόγητα την περιουσία τους κατά 492.526,01 ευρώ και 231.700,00 ευρώ αντίστοιχα, χωρίς, να μπορούν να δικαιολογήσουν την πηγή ή την αιτία προέλευσης.
3) Φυσικό πρόσωπο, που δραστηριοποιείται στον τομέα των διακοσμήσεων προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 411.296,36 ευρώ, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης.
4) Φυσικό πρόσωπο, ιδιώτης, προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 198.010,00 ευρώ χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης.
5) Κοινοπραξία εργολάβων, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις μεταβίβασης, σε 73 περιπτώσεις, δηλώνοντας ανακριβές τίμημα πλέον των αναγραφομένων, συνολικού ύψους 8.744.311,68 ευρώ.
6) Εταιρεία Ιδιοκτησίας Ακινήτων, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις μεταβίβασης, δηλώνοντας ανακριβές τίμημα πλέον των αναγραφομένων, συνολικού ύψους 140.594,90 ευρώ.
7) Οκτώ επιχειρήσεις έλαβαν παράνομα φορολογικά στοιχεία (εικονικά) με σκοπό την μη απόδοση του ΦΠΑ και την μείωση του φορολογητέου εισοδήματος . Το ύψος των ανύπαρκτων συναλλαγών ανέρχεται σε 5.322.832,00 ευρώ.
Επίσης από έρευνα της Υπηρεσίας ανακαλύφθηκαν τρείς παράνομες υπαίθριες δεξαμενές καυσίμων από τις οποίες διακινούνταν σε καθημερινή βάση 1,5 – 2 τόνοι καυσίμων. Εντοπίσθηκε επίσης παράνομη εγκατάσταση μετάγγισης υγραερίου, από παράνομη υπέργεια δεξαμενή – βυτίο, με κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία.
Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα
1) Αγρότης – συνταξιούχος, προσαύξησε την περιουσία του κατά 402.817,15 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών του λογαριασμών.
2) Δικηγόρος, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία, με συνέπεια να εμφανίζει αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας κατά 147.320,78 ευρώ.
3) Φυσικό πρόσωπο, ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία, με συνέπεια να εμφανίζει αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας κατά 276.071,23 ευρώ ενώ δεν απέδωσε και Φ.Π.Α. αξίας 63.496,38 ευρώ.
4) Τέσσερις αγρότες του ειδικού καθεστώτος έλαβαν 51 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 1.180.365,00 ευρώ.
5) Εργολάβος οικοδομών, δεν εξέδωσε ένα φορολογικό στοιχείο για παροχή υπηρεσιών, συνολικής αξίας 142.025,00 ευρώ.
Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος και Νότιο Ιόνιο
1) Φυσικό πρόσωπο, ανεπάγγελτος, υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης συνολικής αξίας 1.369.704,33 ευρώ.
2) Αγρότης του ειδικού καθεστώτος υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης συνολικής αξίας 209.615,45 ευρώ.
3) Εταιρεία αρχιτεκτονικών υπηρεσιών, υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης συνολικής αξίας 280.708,72 ευρώ.
4) Έμπορος τροφίμων, εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας 1.834.893,97 ευρώ.
5) Κτηματομεσίτης, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία σε 166 περιπτώσεις συνολικής αξίας 103.750 ευρώ.
6) Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ως προς το πρόσωπο του εκδότη, συνολικής αξίας 743.160,00 ευρώ.
7) Τέσσερεις (4) αγρότες ειδικού καθεστώτος έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 278.467,73 ευρώ.
8) Επιχείρηση ξυλουργικών εργασιών, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 696.656,10 ευρώ.
Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, βόρειο Ιόνιο
1) Τρία Φυσικά πρόσωπα, προσαύξησαν αδικαιολόγητα την περιουσία τους κατά 50.000,00 ευρώ, 68.653,00 ευρώ και 82.224,00 ευρώ εισπράττοντας παρανόμως σύνταξη αποβιωσάντων.
2) Επιχείρηση χωματουργικών εργασιών εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.787.109,11 ευρώ.
3) Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.547.327,07 ευρώ.
4) Επιχείρηση ξυλείας έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 2.549.494,48 ευρώ.
Κρήτη
1) Ιατρός – γυναικολόγος, απέκρυψε φορολογητέο εισόδημα ύψους 957.508,71 ευρώ.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Δημοσκόπηση: Τεράστια ανησυχία για χρεωκοπία, Grexit και παύση πληρωμών (κάρτες)


dimoskopisi
Την πολύ μεγάλη ανησυχία της κοινής γνώμης για την επόμενη μέρα, αποκαλύπτει δημοσκόπηση αναφορικά με το πώς βλέπουν οι Έλληνες το μέλλον της χώρας.
Στη δημοσκόπηση της εταιρίας metrisi για τo «Πρώτο Θέμα» ιδιαίτερα αυξημένα παρουσιάζονται τα ποσοστά των πολιτών που εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.
Αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά των πολιτών που ανησυχούν για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ καθώς και εκείνοι που πιστεύουν ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε παύση πληρωμών.
Συγκεκριμένα Σε ποσοστό 54,7% οι Έλληνες βλέπουν ότι το ενδεχόμενο χρεωκοπίας στο προσεχές διάστημα
είναι «υπαρκτό», ενώ ελαφρώς περισσότεροι (ποσοστό 58,4%) θεωρεί «υπαρκτό» και το ενδεχόμενο παύσης πληρωμών.
dimosk1
dimosk2
Παρ’ όλ’ αυτά, το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρεί «υπαρκτό» το ενδεχόμενο Grexit, εξόδου δηλαδή της χώρας από την Ευρωζώνη είναι ελαφρώς μικρότερο και ανέρχεται στο 52,6%.
dimosk3
Οι Έλληνες πιστεύουν πάντως πως δεν είναι βούληση των Ευρωπαίων εταίρων το Grexit, σε ποσοστό 65,7%.
dimosk4
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων βλέπει δυσοίωνο το άμεσο μέλλον και για την οικονομική κατάσταση της χώρας και για τα οικονομικά του νοικοκυριού τους, σε ποσοστά που αγγίζουν το 50%.
dimosk5
dimosk6
Στην ερώτηση όμως εάν συμφωνούν με την ασκούμενη πολιτική στη διαπραγμάτευση, οι Έλληνες σε ποσοστό 46,8% απαντούν πως ναι, συμφωνούν, αν και διαφωνούν με το ενδεχόμενο «σκλήρυνσης» της ελληνικής τακτικής, ενώ διαφωνούν και με το ενδεχόμενο εκλογών στο άμεσο μέλλον και εφόσον η διαπραγμάτευση αποτύχει, σε ποσοστό 57,4%.
dimosk10
dimosk8
dimosk9
dimosk7
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνες επιλέγουν ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 35,2%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,6% των προτιμήσεων. Η διαφορά μεταξύ των κομμάτων ανέρχεται στις 12,6 ποσοστιαίες μονάδες. Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, με ποσοστό 5,4%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του ορίου του 3%, και συγκεκριμένα 2,9%.
dimosk13
Η αδιευκρίνιστη ψήφος και η απάντηση «άλλο», συγκεντρώνουν ποσοστά 12,7% και 4,9% αντίστοιχα.
Τέλος, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 48,6% πως είναι ικανοποιημένοι με το έργο και τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα.
Δείτε τις συσπειρώσεις των δύο πρώτων κομμάτων:
dimosk12
dimosk11
http://lykavitos.gr/

Read more...

Πρωτοσέλιδο – σοκ από “Επένδυση”: Με ομόλογα αντί ευρώ θα πληρωθούν οι Δημόσιοι υπάλληλοι!


cover_ependysi_03042015182556
Το PLAN B ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ
ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΝΤΙ ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών για πιστωτικά έγγραφα αντί ρευστού προς εξόφληση ΔΕΚΟ και Εφορίας σε περίπτωση ρήξης στις διαπραγματεύσεις – Τα ΟΧΙ του Brussels Group – Μετά το Πάσχα πάει το Eurogroup.
Δύο Συνεντεύξεις
Πάνος Σκουρλέτης: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια απέναντι σε προκλήσεις».
Ελενα Κουντουρά: «Στόχος οι ξένες επενδύσεις για τουριστικές υποδομές».
ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ – Συγκρούσεις και συμβιβασμοί της κυβέρνησης με ολιγάρχες και καναλάρχες – Νέοι ξένοι παίκτες στον χώρο των media – O Iβάν, η τραγουδίστρια και οι μεγαλοδικηγόροι – Το τηλεφώνημα Τσίπρα-Βαρδινογιάνη
Η κραυγή λογικής του υπουργού Γιάννη Πανούση ταράζει τα κυβερνητικά νερά.
Tαξίδι Τσίπρα στη Μόσχα με γεωπολιτικές ακροβασίες – Ο Turkish Stream, ο Λαφαζάνης, ο Καμμένος και οι διαδρομές σε θολό τοπίο.
Λογιστικός έλεγχος αλά… ιρλανδικά. Το κοινοβούλιο του Δουβλίνου ερευνά σε βάθος χρόνου τα αίτια της τραπεζικής κρίσης.
Artmarket: To bitcoin στην αγορά των έργων τέχνης. Το ψηφιακό νόμισμα, που κάνει τις δημοπρασίες φορολογικούς παραδείσους
http://lykavitos.gr/

Read more...

"Γολγοθά" για το λαό μετά τη συμφωνία, βλέπει το ΚΚΕ...



Για ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα και αντλαϊκούς νόμους κάνει λόγο το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι ο «γολγοθάς» για το λαό θα συνεχιστεί.
Η...

ανακοίνωση του Περισσού αναφέρει : «Ο Γολγοθάς για το λαό θα συνεχίζεται και μετά τις διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις, που θα συνοδεύουν τη συμφωνία - γέφυρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τους εταίρους της, γιατί παραμένουν οι αντιλαϊκοί νόμοι, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα».

Read more...