Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Θα μείνουν με τα φτυάρια στα χέρια…


Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ είχε η δήλωση του πρώην Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη με αφορμή την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια που συζητείται τη Δευτέρα στη Βουλή.
o-apostolos-kaklamanis
Ξεκινώντας με την φράση του Ταλεϋράνδου για τους τρεις Βουρβόνους βασιλιάδες που «δεν έμαθαν τίποτε, δεν ξέχασαν τίποτε», ο Απόστολος Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι ταιριάζει και για τους ηγέτες της τωρινής ‘αριστεροδεξιάς’ συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. «Επίγονος των Χ.Φλωράκη και Λ.Κύρκου ο πρώτος και μαθητής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο δεύτερος, ‘δεν έμαθαν τίποτε’ από το λάθος –όπως παραδέχτηκαν εκείνοι- αλλά και ‘δεν ξέχασαν τίποτε’ από αυτό!», λέει, καταλογίζοντάς τους ότι σχεδίασαν την ίδια επιχείρηση με την «κάθαρση» άλλοτε, που σήμερα λέγεται ‘μνημόνιο’. «Ο στόχος ο ίδιος. Το ΠΑΣΟΚ, η Ιστορία του, η προσφορά του στην χώρα και τον ελληνικό λαό», λέει.
Και προειδοποιεί, πως όπως τότε στο ‘βρώμικο‘89’, ούτε τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ πέτυχαν, ούτε τον ηθικό θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί η δημοκρατική συνείδηση της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, παραμέρισε τους κενόδοξους μικρούς ‘κορυφαίους’ που επείγονταν για τη διαδοχή του Ανδρέα, συσπειρώθηκε, αντιστάθηκε και το ΠΑΣΟΚ αναστήθηκε, «το ίδιο θα γίνει και τώρα».
«Η κατακερματισμένη σε ‘αρματολίκια’ παράταξή μας θα επανασυσπειρωθεί γύρω από τις αξίες της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, απαλλασσόμενη από ‘αρχηγούς’, ‘δελφίνους’ και ‘δελφινάκια’», είπε με νόημα, προειδοποιώντας ότι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και όσοι άλλοι επίδοξοι ‘νεκροθάφτες’, «θα μείνουν με τα φτυάρια στο χέρι»…
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: