Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Δημοσκόπηση: Τεράστια ανησυχία για χρεωκοπία, Grexit και παύση πληρωμών (κάρτες)


dimoskopisi
Την πολύ μεγάλη ανησυχία της κοινής γνώμης για την επόμενη μέρα, αποκαλύπτει δημοσκόπηση αναφορικά με το πώς βλέπουν οι Έλληνες το μέλλον της χώρας.
Στη δημοσκόπηση της εταιρίας metrisi για τo «Πρώτο Θέμα» ιδιαίτερα αυξημένα παρουσιάζονται τα ποσοστά των πολιτών που εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.
Αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά των πολιτών που ανησυχούν για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ καθώς και εκείνοι που πιστεύουν ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε παύση πληρωμών.
Συγκεκριμένα Σε ποσοστό 54,7% οι Έλληνες βλέπουν ότι το ενδεχόμενο χρεωκοπίας στο προσεχές διάστημα
είναι «υπαρκτό», ενώ ελαφρώς περισσότεροι (ποσοστό 58,4%) θεωρεί «υπαρκτό» και το ενδεχόμενο παύσης πληρωμών.
dimosk1
dimosk2
Παρ’ όλ’ αυτά, το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρεί «υπαρκτό» το ενδεχόμενο Grexit, εξόδου δηλαδή της χώρας από την Ευρωζώνη είναι ελαφρώς μικρότερο και ανέρχεται στο 52,6%.
dimosk3
Οι Έλληνες πιστεύουν πάντως πως δεν είναι βούληση των Ευρωπαίων εταίρων το Grexit, σε ποσοστό 65,7%.
dimosk4
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων βλέπει δυσοίωνο το άμεσο μέλλον και για την οικονομική κατάσταση της χώρας και για τα οικονομικά του νοικοκυριού τους, σε ποσοστά που αγγίζουν το 50%.
dimosk5
dimosk6
Στην ερώτηση όμως εάν συμφωνούν με την ασκούμενη πολιτική στη διαπραγμάτευση, οι Έλληνες σε ποσοστό 46,8% απαντούν πως ναι, συμφωνούν, αν και διαφωνούν με το ενδεχόμενο «σκλήρυνσης» της ελληνικής τακτικής, ενώ διαφωνούν και με το ενδεχόμενο εκλογών στο άμεσο μέλλον και εφόσον η διαπραγμάτευση αποτύχει, σε ποσοστό 57,4%.
dimosk10
dimosk8
dimosk9
dimosk7
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνες επιλέγουν ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 35,2%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,6% των προτιμήσεων. Η διαφορά μεταξύ των κομμάτων ανέρχεται στις 12,6 ποσοστιαίες μονάδες. Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, με ποσοστό 5,4%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του ορίου του 3%, και συγκεκριμένα 2,9%.
dimosk13
Η αδιευκρίνιστη ψήφος και η απάντηση «άλλο», συγκεντρώνουν ποσοστά 12,7% και 4,9% αντίστοιχα.
Τέλος, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 48,6% πως είναι ικανοποιημένοι με το έργο και τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα.
Δείτε τις συσπειρώσεις των δύο πρώτων κομμάτων:
dimosk12
dimosk11
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: