Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Απόφαση που «αναγορεύει» τα ελληνικά σύνορα, σε ευρωπαϊκά Νίκη της Ελλάδας στις Βρυξέλλες για την ΑΟΖ



Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε σύμφωνα με τις ελληνικές θέσεις, εκθέτοντας την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας - Ευρωπαϊκή υπόθεση οι ελληνικές ΑΟΖ, ανατροπή και για την υφαλοκρηπίδα

Θετικές υπήρξαν οι ειδήσεις για την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες.

Πιο συγκεκριμένα, υιοθετώντας πλήρως τις ελληνικές θέσεις για θέματα αλιείας στη Μεσόγειο, η ΕΕ ανοίγει θέμα και για τις ΑΟΖ, τις οποίες βαπτίζει "κοινό θέμα" για την Ευρώπη, ενισχύοντας την ελληνική διαπραγματευτική πλευρά στο πρόβλημα που υπάρχει με την Τουρκία.

Πρόκειται για δικαίωση των θέσεων που πριν από ένα μήνα εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς περί «ευρωπαϊκών ΑΟΖ», αλλά και της Ελληνίδας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, που είχε εργαστεί γι' αυτό το θέμα.

Τι ακριβώς όμως προβλέπει η ευρωπαϊκή αυτή απόφαση; Ειδικότερα, τονίζεται πως ο ανταγωνισμός για μειωμένα επίπεδα αποθεμάτων θαλάσσιων πόρων ενδέχεται να αποτελέσει πηγή τριβής με τρίτες χώρες.

Προτρέπεται λοιπόν η ΕΕ και τα κράτη - μέλη να εργαστούν «από κοινού», προκειμένου να διασφαλιστούν η επαγρύπνηση, ο έλεγχος, η σταθερότητα και η ασφάλεια των ευρωπαϊκών παράκτιων και χωρικών υδάτων, οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ), η υφαλοκρηπίδα, οι ναυτιλιακές υποδομές και οι θαλάσσιοι πόροι όπως είναι το αέριο ή το πετρέλαιο.

Η ευρωπαϊκή αυτή παρέμβαση επισημαίνει ότι η ΕΕ θα πρέπει να διατηρήσει υψηλό πολιτικό προφίλ ως προς τα ανωτέρω και ότι θα πρέπει να προσπαθήσει να αποτρέψει μια διεθνή διαφωνία.

Η απόφαση αυτή έχει ιστορική σημασία, καθώς η Ελλάδα δεν αφήνεται πλέον μόνη της να λύνει κομβικά προβλήματα στις σχέσεις της με την Τουρκία, όπως είναι η υφαλοκρηπίδα.

Με τον τρόπο αυτό η ΕΕ θεωρεί πως το ζήτημα αυτό είναι διμερές -μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας- και επί της ουσίας αναγορεύει τα ελληνικά σύνορα, σε σύνορά της.

Παράλληλα, το ψήφισμα αυτό προτρέπει την ΕΕ να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία της, για να προαγάγει το διάλογο μεταξύ κρατών - μελών και τρίτων χωρών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι θα εκτιμούν τις αρχές της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της ΕΕ, και να παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τους κανόνες της εν λόγω πολιτικής.

Επίσης, με ξεκάθαρο μήνυμα προς την τουρκική πλευρά, τονίζει ότι ιδίως οι υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες θα πρέπει να τηρούν τις αρχές της αλιευτικής πολιτικής της ΕΕ, καθώς και το σχετικό ενωσιακό και διεθνές δίκαιο που ισχύει για τις αλιευτικές δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι, από τα 21 κράτη της Μεσογείου, τρία δεν έχουν ούτε υπογράψει ούτε κυρώσει την UNCLOS, αναφέροντας το ειδικό πρόβλημα της Τουρκίας και ζητώντας  από την Επιτροπή να παροτρύνει αυτές τις χώρες, ιδίως αυτές που είναι υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ, να προσχωρήσουν στη Σύμβαση και να εφαρμόσουν την UNCLOS ως αναπόσπαστο μέρος του κανονιστικού πλαισίου της ΕΕ για τις θαλάσσιες υποθέσεις.
.protothema.gr

Read more...

Ρύθμιση του υπ.Παιδείας για τα ΑΕΙ που δεν έστειλαν λίστες

Ρύθμιση του υπ.Παιδείας για τα ΑΕΙ που δεν έστειλαν λίστες
Ρύθμιση για τα τέσσερα από τα οκτώ πανεπιστήμια που δεν απέστειλαν τα στοιχεία των διοικητικών τους υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας.
 Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι διοικητικοί υπάλληλοι κλάδων και ειδικοτήτων, μέρος των οποίων έχουν καταργηθεί οι θέσεις, είναι υποχρεωμένοι μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, μετά τη σχετική πρόσκληση του υπουργείου, να προχωρήσουν στην αποτίμηση των προσόντων τους μόνοι τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.
Όσοι υπάλληλοι δεν πειθαρχήσουν στο μέτρο θα τεθούν αυτομάτως σε αργία.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν ότι η αρχική σκέψη για οριζόντια κατάργηση των κλάδων εγκαταλείφθηκε μετά την κίνηση των τεσσάρων από τα οκτώ πανεπιστήμια να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα.
 Η σχετική προθεσμία έληγε σήμερα. Στοιχεία απέστειλαν το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Οικονομικό των Αθηνών και το πανεπιστήμιο Κρήτης ενώ εκκρεμούν τα στοιχεία από το Καποδιστριακό, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το πανεπιστήμιο Πατρών και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης.
 Αύριο, εξάλλου, αναμένεται να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των διευθυντών των υπηρεσιών προσωπικού των τεσσάρων πανεπιστημίων που δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία, ενώ είναι πολύ πιθανό να κληθούν σε απολογία και οι πρυτάνεις.
enikos.gr

Read more...

Σε πλειστηριασμό 278 ακίνητα της Ρόδου για χρέη στο δημόσιο

Σε πλειστηριασμό 278 ακίνητα της Ρόδου για χρέη στο δημόσιο
Πλειστηριασμούς για 278 ακίνητα, έχει δρομολογήσει η Εφορία Ρόδου, τους τελευταίους μήνες, λόγω οφειλών στο δημόσιο. Πρόκειται για επίσημα στοιχεία που έρχονται να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση ότι τα πράγματα στην τοπική οικονομία εξελίσσονται από το κακό στο χειρότερο.

Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ότι αυτά συμβαίνουν, ενώ φέτος η σεζόν ήταν από τις καλύτερες στην ιστορία του ροδιακού τουρισμού (πιθανόν και η καλύτερη) εύλογες είναι οι ανησυχίες για το τι θα προκύψει τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα πράγματι με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων και Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών η ΔΟΥ Ρόδου το περασμένο οκτάμηνο (Ιανουάριος-Αύγουστος) εξέδωσε 278 προγράμματα πλειστηριασμών για ακίνητα. Συνολικά σε όλη την χώρα στο διάστημα αυτό εκδόθηκαν 10.755 προγράμματα πλειστηριασμών και η Ρόδος είναι μεταξύ των πιο «παραγωγικών» περιοχών.

Παράλληλα και στις αγωγές δίωξης η ΔΟΥ Ρόδου έχει προχωρήσει σε συνολικά 460, που και πάλι είναι από το υψηλότερο νούμερο σε όλη την χώρα.

Το ρεκόρ στις αγωγές δίωξης καταρρίπτει η Α’' Αθηνών με συνολικά 579 αιτήσεις στο οκτάμηνο, ενώ 502 υποθέσεις παρέπεμψε στον εισαγγελέα και η Α'’ Σερρών.
Άγριες διαθέσεις δείχνει η Ε’ Θεσσαλονίκης με 426 στο 8μηνο, η ΔΟΥ Ρόδου με 460 και η ΔΟΥ Σπάρτης με 483. Στην Ξάνθη στοχοποιήθηκαν 374 οφειλέτες, στην Α’ Καλλιθέας 373 και σε αυτή της Μυτιλήνης 314.

Τα υψηλά ποσοστά στη ΔΟΥ Ρόδου, καταρρίπτουν την ευημερία των αριθμών που υπάρχει, λόγω των στατιστικών στοιχείων με έσοδα κλπ.  Αποδεικνύεται, και με επίσημα στοιχεία πια ότι εκατοντάδες συμπατριώτες μας, κυρίως μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, έχουν γονατίσει από την κρίση και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

Τα ακίνητα των περισσοτέρων είναι ήδη δεσμευμένα από τις τράπεζες ενώ σειρά παίρνουν και το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν περιθώρια «διαφυγής».
Αυτοί που γνωρίζουν καλά την αγορά υποστηρίζουν ότι η κατάσταση τους επόμενους μήνες θα είναι άκρως δραματική, σε βαθμό που να γίνεται λόγος για «μαύρο χειμώνα» με σοβαρές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις.


Πηγή:rodiaki.gr
enikos.gr

Read more...

Ξυνίδης:Ο Τσοχατζόπουλος και το Βατοπαίδι

Ξυνίδης:Ο Τσοχατζόπουλος και το Βατοπαίδι
Για σατανικές συμπτώσεις κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης σχολιάζοντας την υπόθεση Τσοχατζόπουλου με την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.
"Έχουμε και λέμε:
Στην υπόθεση ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ τιμωρήθηκαν ο εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρείας NOBILIS και ο εργολάβος Σαχπαζίδης, ενώ κατηγορούμενος ήταν ο εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρείας TORCASO.
Στην υπόθεση ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ οι εταιρείες που ενεργούσαν για λογαριασμό του ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ στην Κύπρο και στην Ελλάδα ήταν TORCASO και NOBILIS και ο εργολάβος Σαχπαζίδης.
Ακίνητο στην οδό Κόμνα Τράκα ο Τσοχατζόπουλος, ακίνητο στην Κόμνα Τράκα το ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ" αναφέρει ο κ. Ξυνίδης σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο.
"Κανείς δεν διερωτάται σε αυτή τη χώρα τι είδους σατανικές συμπτώσεις είναι αυτές;
Η δικαιοσύνη δεν θα συσχετίσει αυτά τα δεδομένα;
Την πρώτη συσχέτιση την έκανε η Εισαγγελέας στη δίκη Τσοχατζόπουλου. Απαιτείται όμως συνέχεια.
Τα πολιτικά κόμματα δεν θα διερωτηθούν;" επισημαίνει.
enikos.gr

Read more...

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη


Έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στο Κολωνάκι.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις...
20:30 το βράδυ, στην οδό Γενναδίου και δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Read more...

Αυταπάγγελτα πλέον η αναζήτηση εγγράφων για δημόσιους υπαλλήλους



Εγκύκλιος του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αυταπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων που αφορούν δημόσιους υπαλλήλους. Ποια έγγραφα αφορά το μέτρο
Με εγκυκλίους του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει γνωστό ότι πρέπει να αναζητούνται αυτεπάγγελτα πιστοποιητικά - βεβαιώσεις, δικαιολογητικά κλπ, που αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς και τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 3242/04 (ΦΕΚ 102/Α΄) και Ν. 3448/2006 (ΦΕΚ 57/Α΄), αναζητούνται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα τέσσερα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις που απαιτούνται για την έκδοση διοικητικών πράξεων και αφορούν μονίμους υπαλλήλους και υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α' και β' βαθμού.
Τα πιστοποιητικά των οποίων γίνεται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτη αναζήτηση, είναι τα εξής:
1. Βεβαίωση Προϋπηρεσίας
2. Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών
3. Βεβαίωση/Πιστοποιητικό Υπηρεσιακής Κατάστασης ή Πιστοποιητικό Υπαλληλικής Ιδιότητας
4. Βεβαίωση αποδοχών/μισθοδοσίας
Επίσης, αναζητούνται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα έξι πιστοποιητικά αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.
1. Πιστοποιητικό γέννησης
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Πιστοποιητικό εγγραφής ανδρών στα μητρώα αρρένων
4. Αντίγραφο (ή απόσπασμα) ληξιαρχικής πράξης γέννησης
5. Αντίγραφο (ή απόσπασμα) ληξιαρχικής πράξης γάμου
6. Αντίγραφο (ή απόσπασμα) ληξιαρχικής πράξης θανάτου
Ακόμη, αναζητούνται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα το αντίγραφο ποινικού μητρώου καθώς και άλλα 11 δικαιολογητικά αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας.
Τέλος, αναζητούνται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα δικαιολογητικά αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Read more...

150 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ...



...ΑΠΟ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ!
Το ποσό των 149.447.102,49 ευρώεισέπραξε η ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στοΧρηματιστήριο Αθηνών, για την εξόφληση οφειλών των ΟΤΑ και των Νομικών τους Προσώπων Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, που έχουν...
καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά την 31/7/2013, μετά από απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2410/26-9-2013.

Επίσης, μετά από απόφαση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων εγκρίθηκε για πληρωμή στην ΕΥΔΑΠ ΑΕ ποσό ύψους 58.350.823,44 ευρώ, για την κάλυψη του χρεωστικού ελλείμματος του λογαριασμού εφάπαξ του προσωπικού της εταιρείας έως και την 30/06/2013.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με εντολή του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, εισπράχθηκε από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ ποσό ύψους 15.927.354,04 ευρώ, από ληξιπρόθεσμες οφειλές υδροληψίας της Διεύθυνσης Κατασκευής Έργων Συντήρησης Οδοποιίας μέχρι την 05/8/2013.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/10/150.html

Read more...

"Αδειάζει" τη Λούκα ο Σκουρλέτης...



Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τις δηλώσεις της επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λούκας Κατσέλη, η οποία είχε προαναγγείλει ότι ...
ως το τέλος του χρόνου, θα ανακοινωθεί η πολιτική συνεργασία και συμπόρευση των δύο πλευρών.


Η κ. Κατσέλη, μιλώντας στο ιντερνετικό ραδιόφωνο readyo.gr, είχε προαναγγείλει ότι σε μερικούς μήνες θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την Κοινωνική Συμφωνία και είχε χαρακτηρίσει τις σχετικές συζητήσεις «προχωρημένες». Ωστόσο, πριν λίγο, από την ίδια ραδιοφωνική συχνότητα, ο πορτ παρόλ της Κουμουνδούρου διέψευσε ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. «Η κα Κατσέλη, φαντάζομαι, κατέθεσε τις δικές της προθέσεις. Δεν υπάρχει κανενός άλλου είδους συζήτηση που να είναι σε εξέλιξη και να προδιαγράφει μάλιστα μια κατάληξη, σαν αυτή που μου λέτε, εντός του επόμενου τριμήνου. Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης,

«Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως τα όσα είπε η κ. Κατσέλη περί «προχωρημένων συζητήσεων» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι να μιλάει με ένα φάσμα πολιτικών δυνάμεων, από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, μέχρι αυτό που ονομάζουμε αριστερή ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία, του οικολόγους, ανένταχτους αριστερούς, ανθρώπους που με μια προοδευτική οπτική, αντιστρατεύονται το Μνημόνιο. Αυτά είναι στο πλαίσιο των αποφάσεών μας. Από εκεί και πέρα, αυτό το οποίο η κυρία Κατσέλη παρουσίασε, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης. «Συμφωνία η οποία να έχει κλείσει, να έχει δρομολογηθεί και να επίκειται να ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες, όχι δεν ισχύει», συνέχισε, αφήνοντας εκτεθειμένη την πρώην υπουργό. Πάντως, η διάψευση Σκουρλέτη προήλθε έπειτα από συλλογική απόφαση της Κουμουνδούρου, καθώς χθες η πρώην υπουργός προκάλεσε ενόχληση στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δημόσιες δηλώσεις της...
Του Γιώργου Μελιγγώνη
matrix24.gr

Read more...

Κάτι αλλάζει στον Αγιο Παντελεήμονα...


Στους πολίτες και πάλι η παιδική χαρά που είχε κλείσει λόγω ΧΑ ...

Από τη μία οι έρευνες για την εγκληματική δράση της ΧΑ έχουν βάλει φρένο στις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου και από την άλλη οι ...
συνεχείς επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών έχουν επαναφέρει την ηρεμία και η τάξη στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα σε αυτό το κλίμα έρχεται να προστεθεί και η είδηση πως ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει ξανά την παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα μετά από περίπου 4 χρόνια που παραμένει κλειστή.

Οπως αναφέρει και το athensville.blogspot.gr από το πρωί συνεργεία του Δήμου επιμελούνται του χώρου: κλαδεύουν δέντρα, καθαρίζουν, μετράνε τον χώρο και μετά από ρεπορτάζ ο χώρος θα αποδοθεί άμεσα στους κατοίκους. Αρχικά, κι αφού απομακρυνθούν τα κατεστραμμένα και επικίνδυνα όργανα της παιδικής χαράς, θα είναι ανοικτός στην περατζάδα, ενώ θα ακολουθήσει το γκρέμισμα των καγκέλων της περίφραξης και η ενοποίηση όλης της πλατείας, ενέργεια λογική, θα ανοίξει ο χώρος και θα δοθεί η έμφαση που πρέπει στο ιδιαίτερο το να φιλοξενεί η περιοχή την «μεγαλύτερη εκκλησία των Βαλκανίων» με ότι αυτό σημαίνει ως προς την χρήση του ως αξιοθέατο πια της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως στην παιδική χαρά είχε μπει λουκέτο τον Ιούνιο του 2009, καθώς οι επιθέσεις κατά μεταναστών στην περιοχή του Αγου Παντελεήμονα ήταν από το 2008 καθημερινές. Μια επιτροπή κατοίκων που είχε επονομαστεί «Αγανακτισμένοι πολίτες», έθετε τους δικούς της κανόνες στην περιοχή με βασικό τους ζήτημα την περιφρούρηση της πλατείας και της παιδικής χαράς, με στόχο: ουδείς μη Ελληνας να διασχίζει την πλατεία και κανένα μη ελληνόπουλο να παίζει στην παιδική χαρά. Μάλιστα στα τέλη Μαΐου του 2009 στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα γινόταν η παρουσίαση του βιβλίου του Γκάζι Καπλάνι "Μικρό ημερολόγιο συνόρων", όταν διεκόπη από 50 άτομα με επικεφαλής την υποψήφια στις εκλογές με τη «Χρυσή Αυγή» Θέμιδα Σκορδέλη μας επιτέθηκαν. Οι 50 επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους, τους προπηλάκισαν και διέκοψαν την παρουσίαση. Κατά τη διάρκεια των γεγονότων ήρθαν δυνάμεις από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, οι οποίες δεν τους απομάκρυναν, ενω ακούστηκαν τότε όπως «μετά το Γράμμο ο άγιος Παντελεήμονας».

Ένα μήνα μετά από αυτό το περιστατικό, ο δήμος με την προσχηματική απόφασή για ανακαίνιση της παιδικής χαράς, έβαλε λουκέτο στο χώρο...
iefimerida.gr


Read more...

Ευθυγραμμίστηκαν με τη διαθεσιμότητα: Τα πρώτα ΑΕΙ έστειλαν λίστες με τους διοικητικούς υπό διωγμό



Τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έστειλαν τις πρώτες λίστες με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας
Τις λίστες με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα έστειλαν στο ΑΣΕΠ τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σύμφωνα με το skai.gr, πρόκειται για δύο από τα οκτώ Ιδρύματα από τα οποία θα προέλθουν οι συνολικά 1.349 διοικητικοί υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Η διορία για την αποστολή των καταλόγων με τους προς διαθεσιμότητα εργαζόμενους λήγει σήμερα Τετάρτη.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει ζητήσει την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, σε περίπτωση μη υποβολής των καταλόγων, και οι κατά τόπους εισαγγελείς δηλώνουν έτοιμοι να παρέμβουν.
Με αφορμή την επικείμενη λήξη της διορίας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε: "δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα, ας έλθουν να με συλλάβουν".

Read more...

Παράνομη η αυριανή στάση εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό...


Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε, με δικαστική απόφαση, η αυριανή στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως και τις 3.00 μ.μ. σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο Αθηνών. Οι εργαζόμενοι ...
και στα δυο μέσα μεταφοράς διεκδικούν να αρθεί άμεσα το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης...
left.gr

Read more...

Εγκρίθηκαν οι επικεφαλής της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων



Η καθηγήτρια του ΕΜΠ Σοφία Σταματάκη και ο καθηγητής του ΑΠΘ Ανδρέας Γεωργακόπουλος ορίστηκαν στις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου αντίστοιχα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων ΑΕ. Οι πρώτες τους δηλώσεις
Τον ορισμό της Σοφίας Σταματάκη και του Ανδρέα Γεωργακόπουλου στις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου αντίστοιχα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων ΑΕ ενέκρινε την Τετάρτη (09/10) η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Την τοποθέτηση της κ. Σταματάκη και του κ. Γεωργακόπουλου στην ηγεσία της εταιρίας στήριξαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, λευκή ψήφο έδωσαν το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενώ η Χρυσή Αυγή απείχε. Οι ΑΝΕΛ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, διευκρίνισαν ότι η στάση τους δεν αφορά την επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων αλλά την κυβερνητική πολιτική, που θα κληθούν να υλοποιήσουν.
Η Σοφία Σταματάκη είναι καθηγήτρια στη σχολή Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, πρόεδρος της επιτροπής που επόπτευσε τις γεωφυσικές και γεωλογικές έρευνες στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη. Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος είναι καθηγητής στο τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.
"Θέλει συστηματική δουλειά, γιατί μονάχα έτσι μπορεί η εταιρεία να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην πολιτεία και την κοινωνία, ότι μπορεί να ανοίξει με διαφανείς όρους την αγορά των υδρογονανθράκων στη χώρα μας. Η χώρα έχει ενδείξεις για την ύπαρξη υδρογονανθράκων στο υπέδαφός της- με εξαίρεση ορισμένες περιοχές όπου υπάρχουν αποδείξεις. Χρειαζόμαστε τις αποδείξεις. Κι εμείς καλούμαστε να οργανώσουμε όλο το σύστημα, ώστε να φέρουμε στην επιφάνεια αυτό που υπάρχει. Οτιδήποτε προσθέτει στην ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας και στην αποφυγή διαρροής συναλλάγματος, είναι θετικό. Είναι πρώιμο να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για κάτι που δεν είναι σαφές, ιδιαίτερα ως προς τον όγκο του" δήλωσε η πρόεδρος της εταιρίας.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος επεσήμανε: "Οραματίζομαι να βγει πετρέλαιο. Θέλω να δω τα τρυπάνια να βγαίνουν κάποια στιγμή- πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία".
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Moνιμο πάρκινγκ στις φυλακές Κορυδαλλού, ζήτησε ο Κασιδιάρης...




 Δεν θέλει να ταλαιπωρείται ο Κασιδιάρης όταν θα επισκέπτεται τον αρχηγό του στον Κορυδαλλό, και εκτός από το αίτημα του να...
βλέπει κάθε μέρα τον Μιχαλολιάκο, ζήτησε πάρκινγκ στο προαύλιο των φυλακών, για να παρκάρει εκεί το βουλευτικό του αυτοκίνητο...

πηγη parapolitika.gr

Read more...

Από το ΣτΕ Εκδικάστηκαν οι προσφυγές κατά της έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά


Εκδικάστηκαν οι προσφυγές κατά της έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Εκδικάστηκαν την Τετάρτη από το Β' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι προσφυγές κατά της επιβολής έκτακτης εισφοράς στους παραγωγούς ρεύματος από φωτοβολταϊκά. Η εισφορά, που κυμαίνεται από 25 ως 42% επί του τζίρου, επιβλήθηκε προκειμένου να συγκρατηθεί το έλλειμμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) που προσέφυγε στο ΣτΕ, η επιβολή της εισφοράς συνιστά αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων της Πολιτείας με αναδρομικό χαρακτήρα.

Στο Δικαστήριο τονίστηκε ακόμη ότι η εισφορά επιβλήθηκε χωρίς προηγούμενη μελέτη που να την συναρτά με την φοροδοτική ικανότητα των παραγωγών. Μνεία έγινε και στο ότι δεν εκπίπτει ολόκληρη η εισφορά εντός της οικονομικής χρήσης που αφορά «αποδεκατίζοντας έτσι περαιτέρω τα οικονομικά των θιγόμενων παραγωγών».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τους παίρνουν τις αδειες οπλοφορίας...





Ακόμη και το βάσιμο ενδεχόμενο να ανακαλέσουν λίαν συντόμως όλες τις άδειες οπλοφορίας από όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής εξετάζουν ήδη οι εισαγγελικές αρχές της Αθήνας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται...
κατεπείγουσα εισαγγελική προκαταρκτική εξέταση σχετικά με την ενδεχομένως παράνομη δραστηριότητα του νεοναζί συντονιστή διευθυντή ψυχιάτρου του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ-Δαφνί) Κώστα Παρασχάκη, ο οποίος φέρεται να έχει εκδώσει παρατύπως ψυχιατρικές γνωματεύσεις σε φυσικά πρόσωπα για άδειες οπλοφορίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, στην ενδεχόμενη περίπτωση εντοπισμού παράνομης δραστηριότητας του Κώστα Παρασχάκη, κυρίαρχη σημασία δεν θα έχει τόσο το ποινικό αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης όσο το πολύ σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο θα έχει υποπέσει σε αυτή την περίπτωση ο ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: ΑΥΓΗ

Read more...

Έρχεται το περιουσιολόγιο...


Το περιουσιολόγιο της εφορίας αναμένεται να αντικαταστήσει τα τεκμήρια διαβίωσης για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 2014, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται ...
τα περιουσιακά στοιχεία και όλες οι βασικές δαπάνες των φορολογούμενων, προκειμένου η εφορία να μπορεί να προσδιορίζει το ύψος του εισοδήματός τους.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ήδη βάζει τις βάσεις για το περιουσιολόγιο ώστε να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης καταρχήν για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ θα εξακολουθήσουν θα παίζουν τον ρόλο εφεδρικού ελεγκτικού συστήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι το μέτρο των τεκμηρίων δεν στάθηκε ικανό να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, ενώ συνδέθηκε και με αδικίες σε βάρος φορολογούμενων...
enet.gr

Read more...

Δίωξη κατά του ψυχιάτρου της Σκορδέλη...

Το... πρώτο λαβράκι έπιασε η έρευνα της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, που ξεκίνησε να ψάχνει τα οικονομικά της νεοναζιστικής οργάνωσης. Πρόκειται για τον Κώστα Παρασχάκη, υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι, ο οποίος ... «κουράρει» και την έτερη υποψήφια του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Θέμιδα Σκορδέλη, στην οποία μάλιστα έχει δώσει πιστοποιητικό με το οποίο λαμβάνει αναβολές από δίκη που εκκρεμεί σε βάρος της. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κατηγορείται από τους συναδέλφους του ότι μοιράζει πιστοποιητικά ψυχικής υγείας σε χρυσαυγίτες που θέλουν να βγάλουν άδεια οπλοφορίας! «Τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε στείρωση. Η φυσική επιλογή, η στείρωσις και η ευθανασία, είναι ορθές εφόσον συνδυάζουν σοβαρές νομικές εγγυήσεις, υπεύθυνο ιατρικό έλεγχο και βιολογικώς ηθική βάση». Είναι η άποψη της Χρυσής Αυγής, που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα τους σχετική με την οικολογία. Με αυτές τις απαράδεκτες απόψεις της, δεν θα περίμενε κανείς να υπάρχει έστω και ένας γιατρός και δη ψυχίατρος να υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή. Κι όμως υπάρχει! Λέγεται Κωστής Παρασχάκης, ψυχίατρος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΨΝΑ) στο Δαφνί, και ήταν υποψήφιος με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου στο Λασίθι τόσο στις δημοτικές εκλογές του 2010, όσο και στις βουλευτικές του 2012. Ο ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής έχει κατηγορηθεί από τους συναδέλφους του για τις ανοιχτά φιλοχουντικές απόψεις του. Σε τηλεοπτική εκπομπή που είχε πάει ως καλεσμένος, δήλωσε πως «εγώ σαν Κώστας Παρασχάκης κάνω έκκληση στους ενεργούς στρατιωτικούς της πατρίδος μας, να πάρουν πραγματικά τα όπλα. Και όλος ο ελληνικός λαός θα είναι υπέρ αυτών». Για τις απόψεις του που εκφράστηκαν στην εκπομπή, μάλιστα, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) επέβαλε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ. Δεν είναι το μόνο θέμα, ωστόσο, για το οποίο έχει καταγγελθεί. Σε επιστολή που είχε στείλει τον Μάιο του 2012 ο διευθυντής της 9ης Ψυχιατρικής Κλινικής του ΨΝΑ Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου είχε καταγγείλει πως ο συγκεκριμένος διευθυντής ψυχίατρος του ΨΝΑ «έδωσε, στη διάρκεια της εφημερίας, δυο πιστοποιητικά για έκδοση άδειας οπλοφορίας και μάλιστα σε δυο άτομα των οποίων και μόνον η όψη, όπως ελέχθη, τραβούσε, τουλάχιστον, την 'προσοχή'», θέτοντας ανοιχτά το ζήτημα της έκδοσης πιστοποιητικών για άδειες οπλοφορίας. Ο Κώστας Παρασχάκης αγκαλιά με τη σύζυγό του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια. Στην ίδια φωτογραφία και δίπλα στον αρχηγό της Χ.Α. ο Ηλ. Παναγιώταρος. Ο Κώστας Παρασχάκης αγκαλιά με τη σύζυγό του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια. Στην ίδια φωτογραφία και δίπλα στον αρχηγό της Χ.Α. ο Ηλ. Παναγιώταρος. «Θεωρώ ότι η έκδοση πιστοποιητικών για άδειες οπλοφορίας και μάλιστα σ΄ αυτή την εποχή της έξαρσης της κοινωνικής βίας από άτομα και ομάδες, όχι μόνο του λεγόμενου κοινού εγκλήματος, αλλά ιδιαίτερα πολιτικές, των οποίων ακριβώς η ναζιστικού χαρακτήρα πολιτική υπόσταση βασίζεται στο κοινωνικό μίσος και στις δολοφονικές βιαιοπραγίες, πρέπει να τύχει της προσοχής των αρμόδιων οργάνων του ΨΝΑ και να μπει ένας φραγμός», είχε σημειώσει ο Θ. Μεγαλοοικονόμου. «Μπορεί ο ψυχίατρος, έτσι αβασάνιστα, να το 'παίζει' απλώς 'διεκπεραιωτικός' και 'ουδέτερος', αλλά, ταυτόχρονα, και εγγυητής (ενώπιον του νόμου και της κοινωνίας) της 'σωστής' και 'ψύχραιμης' χρήσης του όποιου όπλου από τον οποιονδήποτε που εξετάζει μία φορά στο εξωτερικό ιατρείο ? μοιράζοντας, δηλαδή, πιστοποιητικά σε όποιον του ζητήσει, χωρίς να υπόκειται σε κανέναν έλεγχο;», διερωτάται. Δικαίωση των ψυχιάτρων Η βεβαίωση που χορήγησε ο Κωστής Παρασχάκης στη Θ. Σκορδέλη με την οποία κατάφερε να εξασφαλίσει πολλές αναβολές. Η υποψήφια της Χ.Α. στην Α' Αθηνών φέρεται ότι πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκα Η βεβαίωση που χορήγησε ο Κωστής Παρασχάκης στη Θ. Σκορδέλη με την οποία κατάφερε να εξασφαλίσει πολλές αναβολές. Η υποψήφια της Χ.Α. στην Α' Αθηνών φέρεται ότι πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής». Το θέμα της έκδοσης πιστοποιητικών υγείας για άδειες οπλοφορίας έχει απασχολήσει και την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, που έχει γνωμοδοτήσει ότι «η Ψυχιατρική και οι Ψυχίατροι δεν έχουν τις γνώσεις ούτε τα μέσα για να μπορούν να βεβαιώσουν με ασφάλεια εάν ένα πρόσωπο μπορεί να φέρει πυροβόλο όπλο ή άλλο φονικό όργανο και πολύ περισσότερο να βεβαιώσουν ότι το πρόσωπο αυτό σε κάθε περίπτωση και υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις θα αντιδράσει σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου και τις περί δικαίου και ηθικής αντιλήψεις που επικρατούν. Η αδυναμία ασφαλούς εκτίμησης και πρόβλεψης γίνεται ακόμη μεγαλύτερη σε συνθήκες όπου το γενικότερο κλίμα χαρακτηρίζεται από έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης, συναισθηματική απίσχνανση, χλευασμό των ιδανικών, έκπτωση των αξιών, αμφισβήτηση θεσμών και πολιτική πενία και καθημερινά και συνεχώς επιδεινούμενα φαινόμενα υπέρμετρης, άλογης και όχι σπάνια ανθρωποκτόνου βίας». Τα πρόσφατα γεγονότα, με την εκπυρσοκρότηση του όπλου του βουλευτή της ΧΑ Αντώνη Γρέγου στο αεροδρόμιο, αλλά και το περιστατικό με τον βουλευτή Γερμενή στο κτίριο του Δήμου Αθηναίων δικαίωσαν τις ανησυχίες των ψυχιάτρων. Ωστόσο, έναν χρόνο μετά την καταγγελία του Θ. Μεγαλοοικονόμου, όταν ο διοικητής... εδέησε να ασχοληθεί με την καταγγελία, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Ο Κ. Παρασχάκης ισχυρίστηκε ότι «τη συγκεκριμένη μέρα δέχθηκε τηλεφώνημα από δύο γνωστούς του (τον κ. Ζησιμόπουλο και τον κ. Μπούκουρα σ.συντ: βουλευτές της ΧΑ) για εθιμοτυπική επίσκεψη. Τους δέχθηκε και όταν του ζήτησαν πληροφορίες για έκδοση πιστοποιητικών τους εξήγησε τη σχετική διαδικασία και έφυγαν χωρίς ο ίδιος να εκδώσει πιστοποιητικό ή βεβαίωση». Το ΔΣ δέχθηκε τον ισχυρισμό του. ΘΕΜΙΣ ΣΚΟΡΔΕΛΗ Η «αγανακτισμένη» που πάσχει από κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής Η... παρέμβαση του Κ. Παρασχάκη όμως που έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι η ιατρική βεβαίωση που έχει δώσει στην «αγανακτισμένη» κάτοικο του Αγίου Παντελεήμονα και υποψήφια της ΧΑ Θέμιδα Σκορδέλη. Η υποψήφια βουλευτής έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός Αφγανού μετανάστη τον Δεκέμβριο του 2011. Ωστόσο, η κατηγορούμενη παρουσιάζει τη βεβαίωση του ψυχιάτρου Παρασχάκη ότι πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής». Με αυτήν τη βεβαίωση, που έχει εκδοθεί την ίδια περίοδο της δολοφονίας στις 9 Δεκεμβρίου του 2011 και παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», η Θ. Σκορδέλη κατάφερε να εξασφαλίσει πολλές αναβολές από τις 7 συνολικά που έχει λάβει η υπόθεση! Η ψυχιατρική της κατάσταση δεν την εμποδίζει βεβαίως να είναι στο μεταξύ υποψήφια στις εκλογές με τη Χρυσή Αυγή... Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι τουλάχιστον «παράδοξο» στο ίδιο κόμμα - οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό- να είναι ταυτόχρονα υποψήφιοι ψυχίατρος και ασθενής του! Ειδικά όταν το ίδιο αυτό κόμμα δεν δέχεται ότι οι «ψυχικά ασθενείς» έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους «υγιείς». Στην ιστοσελίδα που διατηρεί στο facebook, ο Κωστής Παρασχάκης έχει ως εξώφυλλο τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο. Το πρόσωπο του «αρχηγού» φιγουράρει συχνά στις αναρτήσεις του, όπως επίσης και οι εκδηλώσεις της ΧΑ. Αγκαλιά με την Ελένη Ζαρούλια, δίπλα στον Ν. Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Παναγιώταρο απεικονίζονται σε άλλη φωτογραφία, πιθανότατα στο σπίτι του ψυχιάτρου. Αποκαλυπτικά είναι και τα βίντεο του γιατρού από τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, σε ένα σημείο, φαίνεται καθαρά να κάνει τον χαρακτηριστικό χιτλερικό χαιρετισμό που καθόλου δεν συνάδει με την ιατρική του ειδικότητα και ιδιότητα. ethnos.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Ως θέμα εξαιρετικής σημασίας Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το ζήτημα του επιδόματος των 176 ευρώ


Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το ζήτημα του επιδόματος των 176 ευρώ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στην πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου παρέπεμψε το Εργατικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου το ζήτημα της καταβολής ή όχι του επιδόματος των 176 ευρώ σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση, τους αρεοπαγίτες απασχόλησαν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία νεώτερων μνημείων και τεχνικών έργων Ηπείρου, όπως και άλλες κατηγορίες εργαζομένων.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια ως ζήτημα εξαιρετικής σημασίας που απασχολεί μεγάλη κατηγορία εργαζομένων.
Για το ίδιο θέμα ο Αρειος Πάγος έχει εκδώσει αντίθετες αποφάσεις, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τον περασμένο Ιανουάριο έκρινε ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ.
Σε περίπτωση κατά την οποία η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κρίνει ότι πρέπει να επεκταθεί η χορήγηση του επίμαχου επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, τότε το ζήτημα θα παραπεμφθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, για οριστική κρίση.
Το επίδομα των 176 ευρώ αρχικά χορηγήθηκε σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων και στην συνέχεια με υπουργικές αποφάσεις επεκτάθηκε αδιακρίτως σε αρκετές άλλες κατηγορίες υπαλλήλων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας Την Πέμπτη στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας για Μπούκουρα, Γερμενή, Ηλιόπουλο


Την Πέμπτη στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας για Μπούκουρα, Γερμενή, Ηλιόπουλο
Οι βουλευτές της ΧΑ Γερμενής και Ηλιόπουλος (αρ.)   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισάγεται το απόγευμα της Πέμπτης προς συζήτηση και διατύπωση γνώμης το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα για την πράξη της ένταξης σε εγκλητική οργάνωση και της διευθύνσεως αυτής.

Οι ανακριτικές αρχές ζητούν την άδεια της Βουλής, προκειμένου να απαγγείλουν στους τρεις βουλευτές κατηγορία όχι μόνο για εγκληματική δράση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για εγκληματική δράση, η οποία αφορά την προσβολή του πολιτεύματος, ιδίως μέσω προπαρασκευαστικών πράξεων που τείνουν να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Κι αυτό διότι στο αίτημα γίνεται επίκληση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το νόμο 3875/2010.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας, αφού ακούσει τους βουλευτές, των οποίων ζητείται η άρση της ασυλίας τους -εφόσον αυτοί επιθυμούν να προσέλθουν- θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ή μη της ασυλίας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας στην αυριανή της συνεδρίαση δεν πρόκειται να εξετάσει τη βασιμότητα της κατηγορίας κατά των τριών βουλευτών, αλλά θα συντάξει αιτιολογημένη έκθεση για αν πρέπει να γίνει ή όχι η άρση.

Η Βουλή θα συνδράμει το έργο των ανακριτικών αρχών, επισπεύδοντας τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Ως εκ τούτου, αναμένεται να εγγραφεί άμεσα στην Ημερήσια Διάταξη για συζήτηση ώστε η Ολομέλεια να λάβει απόφαση. Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας είναι μυστική και διεξάγεται με κάλπη.

Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Μέλη της Επιτροπής είναι οι Κυριάκος Βιρβιδάκης και Βασίλειος Υψηλάντης από τη ΝΔ, Ευάγγελος Αποστόλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά από τους ΑΝΕΛ, Πολύβιος Ζησιμόπουλος από τη Χρυσή Αυγή, Νίκος Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ και Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει Σε ψυχιατρικό κατάστημα με «απώλεια συνείδησης» η Βίκυ Σταμάτη


Σε ψυχιατρικό κατάστημα με «απώλεια συνείδησης» η Βίκυ Σταμάτη
Η Βίκυ Σταμάτη καταδικάστηκε αυτή την εβδομάδα σε κάθειρξη 12 ετών   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικό κατάστημα με απώλεια συνείδησης, δήλωσε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας.

«Ενημερωθήκαμε από τους συγγενείς της εντολέως μας Βασιλικής Τσοχατζοπούλου ότι αυτή μετεφέρθη με απώλεια συνειδήσεως σε Ψυχιατρικό Κατάστημα. Το δικηγορικό μας γραφείο προσπάθησε, με την παρουσία δικηγόρου, στη γραμματεία των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού να πληροφορηθεί το Ψυχιατρικό Κατάστημα, στο οποίο η εντολέας μας βρίσκεται, αλλά από την γραμματεία μας είπαν ότι είναι απόρρητο» ανακοίνωσε το γραφείο του κ. Κούγια.

Αυτή την εβδομάδα η κ. Σταμάτη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του συζύγου της από εξοπλιστικά προγράμματα, και δεν της δόθηκε αναστολή στην έφεση.



Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μεγάλη έρευνα για το οπλοστάσιο της Χ.Α.

Μεγάλη έρευνα για το οπλοστάσιο της Χ.Α.
Σαρώνουν την Ελλάδα οι Αρχές προκειμένου να βρουν κρυμμένα όπλα που χρησιμοποιούσε η Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με το STAR, oι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε 35 περιοχές της χώρας, κυρίως σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Αττική, και σήμερα επικεντρώθηκαν σε σπίτια.
Οι Αρχές θεωρούν ότι υπάρχει βαρύς οπλισμός, όχι μόνο όπλα και περίστροφα, όμως εκτιμούν ότι κάποια τα έχουν μεταφέρει αλλού για να μην εντοπιστεί μεγάλη ποσότητα συγκεντρωμένη. Θεωρούν λοιπόν είναι διάσπαρτα, κρυμμένα σε διάφορα σημεία.
 enikos.gr

Read more...

Σαμαράς: Θα εξαφανίσουμε την Χ.Α.

Σαμαράς: Θα εξαφανίσουμε την Χ.Α.
«Μηδενική ανοχή στον νεοναζισμό, θα εξαφανίσουμε την Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου» διακήρυξε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ στην Ιερουσαλήμ.
Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το «νεοναζιστικό κόμμα ντροπή για οποιαδήποτε χώρα» και για την Ελλάδα που έχασε το 10% του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια της κατοχής.
Πρόσθεσε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή, πολλά στελέχη της έχουν συλληφθεί, και υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία με σεβασμό στους νόμους είναι ισχυρότερη από τον εξτρεμισμό».Απέδωσε δε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την στρατηγική σχέση μακράς πνοής που οικοδομούν τα τελευταία χρόνια Ελλάδα και Ισραήλ, μία σχέση που βασίζεται στις κοινές αξίες, στην μακρά ιστορία των δύο χωρών αλλά και στο ότι αποτελούν πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ειδική αναφορά έκανε στις μεγάλες ενεργειακές πηγές που υπάρχουν στις δύο χώρες και που μπορούν να αποτελέσουν την βάση για κοινή εκμετάλλευση στην παραγωγή και στην διακίνησή τους.
Ο κ. Σαμαράς θύμισε ότι στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 η Ελλάδα έκανε ένα τολμηρό βήμα αναγνωρίζοντας το Ισραήλ όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Πρώτα η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε οικονομικά και πολιτικά, ακολούθως η Ελλάδα από πρόβλημα έγινε σημείο σταθερότητας. Μέχρι πέρυσι πολλοί μιλούσαν για έξοδο από την ευρωζώνη. Τώρα κανείς δεν μιλά για έξοδο, όλοι μιλούν για επιστροφή στην ανάκαμψη τους πρώτους μήνες του 2014 μετά από έξι χρόνια ύφεσης. «Είδα και στην Αμερική αυτό που βλέπω κι εδώ, έναν βαθύ σεβασμό για μία χώρα που κάνει θυσίες για να διατηρήσει την θέση της στην Ευρώπη» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ακολούθως αναφέρθηκε στις απώλειες της κρίσης. Η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ της, η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 27% και το βιοτικό επίπεδο έπεσε κατά 40%. Παράλληλα όμως υπάρχουν θετικά στοιχεία, η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους που έχει γίνει ποτέ χωρίς χρεοκοπία. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013 και ότι η έξοδος από την κρίση μπορεί να αρχίσει οποιαδήποτε στιγμή. Από το 2009 μείωσε το έλλειμμα κατά δεκαπέντε μονάδες.
Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους Ισραηλινούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι το επενδυτικό κλίμα αλλάζει και η χώρα γίνεται φιλική στην επιχειρηματικότητα όπως δείχνει και το γεγονός ότι μία σειρά μεγάλες εταιρείες από την IBM μέχρι την Nestle δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.
«Αδράξτε την ευκαιρία και επενδύστε στην Ελλάδα» είπε προς τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος αναφέρθηκε στην βελτίωση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας σημειώνοντας ότι έχει πετύχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στην Ευρώπη και ότι έχει κάνει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές. Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η σχέση Ελλάδας - Ισραήλ δεν είναι βραχυπρόθεσμη αλλά βασίζεται σε ιστορικά δεδομένα και κοινές αξίες.
Στο φόρουμ απευθύνθηκε και ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Σιλβάρ Σαλόμ ο οποίος έκανε εκτεταμένη αναφορά και συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για τις πρωτοβουλίες της σχετικά με την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής. Κάλεσε επίσης τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Ο κ. Σαλόμ είπε ότι είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό ο οποίος του είπε να περάσει ο αγωγός που θα μεταφέρει το ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη από την Τουρκία. «Δεν τον θέλω μέσω Τουρκίας αλλά μέσω Ελλάδας, ο αγωγός θέλουμε να περάσει μέσα από την Ελλάδα στην Ιταλία και στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλόμ χειροκροτούμενος από το ακροατήριο.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
enikos.gr

Read more...

Γεννηματά: Δεν θα γίνουν μειώσεις στους ένστολους

Γεννηματά: Δεν θα γίνουν μειώσεις στους ένστολους
Για την πρόταση έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος με θέμα: «Υγειονομική Περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος και των Μελών των Οικογενειών τους», την οποία υπέγραψε, ενημέρωσε τα προεδρεία των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματα, η οποία παράλληλα σημείωσε, ότι «όπως προκύπτει και από το προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν έχουν συμπεριληφθεί μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις των ενστόλων», ενώ τόνισε ότι «καμία συζήτηση δεν έχει γίνει σχετικά με συγχωνεύσεις στρατιωτικών νοσοκομείων».
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το Προεδρικό Διάταγμα:
α. Εξισώνονται προς τα πάνω (έως το 26ο έτος ηλικίας), τα όρια ηλικίας των τέκνων που δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη ανεξάρτητα από το φύλο τους.
 β. Οι σύζυγοι στρατιωτικών αποκτούν δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης, με τους ίδιους όρους, ανεξάρτητα από το φύλο τους.
 γ. Τα αδέλφια στρατιωτικών, που δεν δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη από ασφαλιστικό φορέα και έχουν αναπηρία άνω του 67 %, αποκτούν το δικαίωμα αυτό ανεξάρτητα από το φύλο τους.
 δ. Παρέχεται για πρώτη φορά δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης σε διαζευγμένους, εφόσον δεν αντλούν δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης από άλλη πηγή.
 ε. Παρέχεται για πρώτη φορά δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης σε τέκνα με Μεσογειακή ή Δρεπανοκυτταρική Αναιμία, εφόσον απασχολούνται περιστασιακά και όχι μόνιμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
.enikos.gr

Read more...

Υποθαλάσσιος αγωγός και καλώδιο για τη μεταφορά φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού από το Ισραήλ μέσω Ελλάδας



Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες και οι ενεργειακές διασυνδέσεις στο επίκεντρο της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου στο Ισραήλ. Τι προβλέπουν τα σχέδια που εξετάζονται για τη διαμετακόμιση του φυσικού αερίου που έχει ανακαλυφθεί στο Ισραήλ
Συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο μέσω Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων που διεξήχθησαν στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης κάλεσε τις Ισραηλινές πετρελαϊκές εταιρίες να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς που θα προκηρύξει η χώρα μας το 2014 για τη διεξαγωγή ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, ενώ στην κοινή δήλωση που υπέγραψε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, υπουργό Υδάτων και Ενεργειακών Πόρων Silvan Shalom γίνεται λόγος για συνεργασία των δύο χωρών στην αξιοποίηση και την εξερεύνηση φυσικών πόρων στη λεκάνη της Μεσογείου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών και σε περιφερειακό επίπεδο βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων και στο επίσημο δείπνο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, παρουσία των ηγετών των δύο χωρών.
Τα σχέδια που εξετάζονται για τη διαμετακόμιση του φυσικού αερίου που έχει ανακαλυφθεί στο Ισραήλ προβλέπουν την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ως την Κρήτη και από εκεί η πρώτη εναλλακτική χάραξη συνεχίζει προς Βορρά και συνδέεται με τον κάθετο αγωγό Ελλάδας - Βουλγαρίας για την τροφοδοσία των Βαλκανίων ενώ η δεύτερη κατευθύνεται μέσω Αδριατικής προς Ιταλία η οποία έχει εκφράσει ενδιαφέρον για αγορά Ισραηλινού αερίου.
Σε ό,τι αφορά δε τον ηλεκτρισμό το έργο που συζητείται αφορά στην κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου ισχύος 2000 μεγαβάτ που θα συνδέει το Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα.
Πρόκειται για επενδύσεις τάξεις μεγέθους, αντίστοιχα, 5 δισ. ευρώ για τον αγωγό και 3,5 δισ. για το υποθαλάσσιο καλώδιο. Η Ισραηλινή πλευρά ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του αγωγού από Κοινοτικά κονδύλια ενώ για την ηλεκτρική διασύνδεση συζητήθηκε η προοπτική συμμετοχής και ιδιωτικών εταιριών στη χρηματοδότηση του έργου.
«Εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις και οδεύσεις για την κατασκευή υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου προς τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισημαίνει σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.
Ο κ. Μανιάτης χαρακτηρίζει επίσης τα αποτελέσματα των συναντήσεων εξαιρετικά θετικά και τονίζει ότι σε συνδυασμό με το μνημόνιο ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ που υπεγράφη τον Αύγουστο στη Λευκωσία, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τα κοιτάσματα του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας να αποτελέσουν τη νέα εναλλακτική πηγή ενεργειακής τροφοδοσίας για την ΕΕ. Ο υπουργός ΠΕΚΑ κάνει λόγο επίσης για στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα.
Κοινή δήλωση - βούληση συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
Η κοινή δήλωση που υπέγραψαν οι δύο υπουργοί την Τρίτη επισφραγίζει τη βούληση των δύο πλευρών για συνεργασία, μεταξύ άλλων:
- Στην αξιοποίηση και την έρευνα φυσικών πόρων στη λεκάνη της Μεσογείου.
- Στη μεταφορά φυσικού αερίου προς τις αγορές της Ευρώπης.
- Στις ανανεώσιμες πηγές και την εξοικονόμηση ενέργειας.
- Στη συνεργασία εταιριών του ιδιωτικού τομέα για την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτίρια και κατοικίες.
- Στην κατασκευή έργων αφαλάτωσης νερού, ιδίως σε απομακρυσμένα νησιά, τομέας στον οποίο η Ισραηλινή πλευρά κατέχει σημαντική τεχνογνωσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...