Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Σε πλειστηριασμό 278 ακίνητα της Ρόδου για χρέη στο δημόσιο

Σε πλειστηριασμό 278 ακίνητα της Ρόδου για χρέη στο δημόσιο
Πλειστηριασμούς για 278 ακίνητα, έχει δρομολογήσει η Εφορία Ρόδου, τους τελευταίους μήνες, λόγω οφειλών στο δημόσιο. Πρόκειται για επίσημα στοιχεία που έρχονται να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση ότι τα πράγματα στην τοπική οικονομία εξελίσσονται από το κακό στο χειρότερο.

Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ότι αυτά συμβαίνουν, ενώ φέτος η σεζόν ήταν από τις καλύτερες στην ιστορία του ροδιακού τουρισμού (πιθανόν και η καλύτερη) εύλογες είναι οι ανησυχίες για το τι θα προκύψει τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα πράγματι με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων και Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών η ΔΟΥ Ρόδου το περασμένο οκτάμηνο (Ιανουάριος-Αύγουστος) εξέδωσε 278 προγράμματα πλειστηριασμών για ακίνητα. Συνολικά σε όλη την χώρα στο διάστημα αυτό εκδόθηκαν 10.755 προγράμματα πλειστηριασμών και η Ρόδος είναι μεταξύ των πιο «παραγωγικών» περιοχών.

Παράλληλα και στις αγωγές δίωξης η ΔΟΥ Ρόδου έχει προχωρήσει σε συνολικά 460, που και πάλι είναι από το υψηλότερο νούμερο σε όλη την χώρα.

Το ρεκόρ στις αγωγές δίωξης καταρρίπτει η Α’' Αθηνών με συνολικά 579 αιτήσεις στο οκτάμηνο, ενώ 502 υποθέσεις παρέπεμψε στον εισαγγελέα και η Α'’ Σερρών.
Άγριες διαθέσεις δείχνει η Ε’ Θεσσαλονίκης με 426 στο 8μηνο, η ΔΟΥ Ρόδου με 460 και η ΔΟΥ Σπάρτης με 483. Στην Ξάνθη στοχοποιήθηκαν 374 οφειλέτες, στην Α’ Καλλιθέας 373 και σε αυτή της Μυτιλήνης 314.

Τα υψηλά ποσοστά στη ΔΟΥ Ρόδου, καταρρίπτουν την ευημερία των αριθμών που υπάρχει, λόγω των στατιστικών στοιχείων με έσοδα κλπ.  Αποδεικνύεται, και με επίσημα στοιχεία πια ότι εκατοντάδες συμπατριώτες μας, κυρίως μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, έχουν γονατίσει από την κρίση και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

Τα ακίνητα των περισσοτέρων είναι ήδη δεσμευμένα από τις τράπεζες ενώ σειρά παίρνουν και το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν περιθώρια «διαφυγής».
Αυτοί που γνωρίζουν καλά την αγορά υποστηρίζουν ότι η κατάσταση τους επόμενους μήνες θα είναι άκρως δραματική, σε βαθμό που να γίνεται λόγος για «μαύρο χειμώνα» με σοβαρές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις.


Πηγή:rodiaki.gr
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: