Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Εγκρίθηκαν οι επικεφαλής της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων



Η καθηγήτρια του ΕΜΠ Σοφία Σταματάκη και ο καθηγητής του ΑΠΘ Ανδρέας Γεωργακόπουλος ορίστηκαν στις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου αντίστοιχα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων ΑΕ. Οι πρώτες τους δηλώσεις
Τον ορισμό της Σοφίας Σταματάκη και του Ανδρέα Γεωργακόπουλου στις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου αντίστοιχα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων ΑΕ ενέκρινε την Τετάρτη (09/10) η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Την τοποθέτηση της κ. Σταματάκη και του κ. Γεωργακόπουλου στην ηγεσία της εταιρίας στήριξαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, λευκή ψήφο έδωσαν το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενώ η Χρυσή Αυγή απείχε. Οι ΑΝΕΛ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, διευκρίνισαν ότι η στάση τους δεν αφορά την επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων αλλά την κυβερνητική πολιτική, που θα κληθούν να υλοποιήσουν.
Η Σοφία Σταματάκη είναι καθηγήτρια στη σχολή Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, πρόεδρος της επιτροπής που επόπτευσε τις γεωφυσικές και γεωλογικές έρευνες στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη. Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος είναι καθηγητής στο τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.
"Θέλει συστηματική δουλειά, γιατί μονάχα έτσι μπορεί η εταιρεία να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην πολιτεία και την κοινωνία, ότι μπορεί να ανοίξει με διαφανείς όρους την αγορά των υδρογονανθράκων στη χώρα μας. Η χώρα έχει ενδείξεις για την ύπαρξη υδρογονανθράκων στο υπέδαφός της- με εξαίρεση ορισμένες περιοχές όπου υπάρχουν αποδείξεις. Χρειαζόμαστε τις αποδείξεις. Κι εμείς καλούμαστε να οργανώσουμε όλο το σύστημα, ώστε να φέρουμε στην επιφάνεια αυτό που υπάρχει. Οτιδήποτε προσθέτει στην ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας και στην αποφυγή διαρροής συναλλάγματος, είναι θετικό. Είναι πρώιμο να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για κάτι που δεν είναι σαφές, ιδιαίτερα ως προς τον όγκο του" δήλωσε η πρόεδρος της εταιρίας.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος επεσήμανε: "Οραματίζομαι να βγει πετρέλαιο. Θέλω να δω τα τρυπάνια να βγαίνουν κάποια στιγμή- πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία".
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: