Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ!!

http://makelio.blogspot.com

by astron@astron.gr

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ (ΝΟΜΙΖΟΥΝ) ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ: ΕΑΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ – ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ «ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ».

ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ»! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ!!

Γκαιμπελικό παιχνίδι των μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών υπέρ των Οικολόγων με τις βαθιά μειοδοτικές θέσεις για τα εθνικά θέματα


ΟΛΟΙ οι εκδότες, καναλάρχες και τηλε-δημοσιογραφοι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τις ακραίες θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ όμως για να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους, το εθνικό δηλαδή ακροατήριο, που το ΜΟΝΟ που γνωρίζει είναι: Οικολόγοι Πράσινοι = οικολογία.

Πρόκειται για αισχίστου είδους πλύση εγκεφάλου απο τα ΜΜΕ υπέρ των Οικολόγων Πράσινων, μέχρι και ο Κύρτσος τους αποθέωνε προχθές...

Για να δούμε αν πάρουν έστω και 2% αν μάθει ο κόσμος τις
καλά κρυμμένες θέσεις τους.

Οι θέσεις των ΟικοΠράσινων για την εξωτερική πολιτική πάντως δεν θα μείνουν κρυφές:

Την Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 και ώρα 7:30μ.μ., τα περιοδικά και οι εφημερίδες Οικολογείν, Χριστιανική και Άρδην διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: Ευρώπη και εκλογές: Η οικολογία και οι «Πράσινοι», η οικονομική κρίση, η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε. Ομιλητές θα είναι οι: Γιάννης Σχίζας, Γιώργος Καραμπελιάς, Γιάννης Ζερβός, Σταύρος Λυγερός και Στάθης Σταυρόπουλος (ΣΤΑΘΗΣ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ακαδημίας και Γενναδίου 8 - 7ος Όροφος).

Για να δούμε μερικές "
ωραίες" πρόσφατες θέσεις των Οικολόγων


Τρεμόπουλος 1

http://www.bulls.gr/read_op.php?oid=1276&mid=192

Συμμετοχή Τρεμόπουλου στην κίνηση κατάδοσης της χώρας ως υποθάλπουσας εγκληματίες πολέμου που συμμετείχαν στην σφαγή των Μουσουλμάνων στην Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"Έλληνες «εθελοντές» (οι επώνυμες μαρτυρίες τους έχουν δημοσιευθεί) πολέμησαν στη Bοσνία με τον Kάρατζιτς και τον Mλάντιτς και -ατιμάζοντάς την- ύψωσαν την ελληνική σημαία στη Σρεμπρένιτσα την ώρα της μεγάλης σφαγής.H Eλληνική Πολιτεία έχει συνεπώς την υποχρέωση και συγγνώμη να ζητήσει δημοσίως από τις οικογένειες των 8.000 σφαγιασθέντων και να απαιτήσει να λογοδοτήσουν όσοι έλληνες «εθελοντές» συνέπραξαν στο μεγάλο έγκλημα και οι γνωστοί-άγνωστοι που τους ενέπλεξαν. Tο απαιτούμε".

Με άλλα λόγια, καταγγέλλεται το ελληνικό κράτος στο εσωτερικό και διεθνώς ως έχον συμμετοχή στο ολοκαύτωμα της Σρεμπρένιτσα, επειδή, πιθανώς κάποιοι Έλληνες πολίτες πήγαν με δική τους πρωτοβουλία στη Βοσνία εκείνα τα χρόνια, προσφέροντας, όπως είναι σε όλους γνωστό -ακόμη και στους εισαγγελείς του ειδικού διεθνούς δικαστηρίου που ΔΕΝ άσκησαν καμία δίωξη εναντίον κανενός Έλληνα-, ανθρωπιστική βοήθεια, ασχέτως τι παραμύθια σέρβιραν μετά στους συγχωριανούς τους. Και λυπημένοι όλοι αυτοί -μεταξύ τους και ο Τρεμόπουλος- που δεν παραπέμφθηκε η Ελλάδα, συντάσσουν το κατάπτυστο κείμενο ζητώντας από την Ελλάδα να ζητήσει συγνώμη, να αναγνωρίσει δηλαδή την ενοχή της και συνεπώς να ζητήσει . από μόνη της να παραπεμφθεί και αυτή στην Χάγη μαζί με τον Μιλόσεβιτς και τους άλλους πραγματικά υπαίτιους αυτής της μελανής σελίδας της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας.

Τρεμόπουλος 2

http://ecology-salonika.org/lib/?p=421

Η αυθεντική σαφής προτίμηση του Τρεμόπουλου για την ονομασία της οδού Αποστόλου Παύλου στην Θεσσαλονίκη ως Κεμάλ Ατατούρκ, καταγεγραμμένη στο ίδιο το site του Τρεμόπουλου!

Τρεμόπουλος 3

http://panosz.wordpress.com/2008/04/10/tsamides/#comment-36290

Τρεμόπουλος υπέρ του να ανακινηθεί θέμα Τσάμηδων, με προσωπική αφήγηση για τις σφαγές και το παιδομάζωμα που έκανε ο ελληνικός στρατός.

Τρεμόπουλος 4

http://ecology-salonika.org/lib/?p=421

(Τι καλά που περνούσαμε μαζί με τους Τούρκους.) «.στους πρόσφυγες, πέρα από την πίκρα και τον πόνο για τον ξεριζωμό, δεν υπήρχε το μίσος για τους Τούρκους που υπάρχει τώρα. Το μίσος και η εμπάθεια καθώς και η ανιστόρητη, υστερική και άδικη σύγκριση του Κεμάλ με τον Χίτλερ είναι προϊόν της δεκαετίας του 90 και τής προσπάθειας ορισμένων κύκλων να αναθεωρήσουν την πρόσφατη ιστορία μας γράφοντας και λέγοντας ότι τους κατέβει (για διάφορους λόγους). Με μια λέξη είναι προϊόν του εθνολαϊκισμού".

Χρυσόγελος

http://efhbos.wordpress.com/2009/02/12/xrysogelos/

Χρυσόγελος για το «Μακεδονικό»: Υπέρ του αυτοπροσδιορισμού των Σκοπιανών, υπέρ της αναγνώρισης μειονότητας «Μακεδόνων» στην Ελλάδα, υπέρ της επίσημης διδασκαλίας από το ελληνικό κράτος των «μακεντόντσι» (σε ποιους άραγε;).

Έφηβος: Ποιες είναι οι θέσεις σας για το «Μακεδονικό»;

Νίκος Χρυσόγελος: Για το «Μακεδονικό», οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις έχουν τεράστια ευθύνη γιατί δεν επίλυσαν το θέμα αυτό τότε που υπήρχαν ρεαλιστικές δυνατότητες για επίλυση.

Για πολλά ακόμα χρόνια η εκκρεμότητα μπορεί να κάνει ζημιά στη χώρα:

- Στο εξωτερικό εφημερίδες, χάρτες, εγκυκλοπαίδειες, τουριστικοί οδηγοί, αναφέρουν πια όλο και πιο συχνά τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία» και την ελληνική Μακεδονία όλο και συχνότερα ως σκέτη Βόρεια Ελλάδα.

- Η ιστορική μνήμη των ξένων αφορά κυρίως την πολυεθνική Μακεδονία του 1900 και ελάχιστα την αρχαιότητα και το Μ. Αλέξανδρο (που θεωρείται επίκαιρος όσο και ο Μ. Ναπολέων).

Η μέχρι τώρα θέση των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο απηχεί σε μεγάλο βαθμό την αρνητική διάθεση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης απέναντι στα ελληνικά επιχειρήματα. Δεν είναι εύκολα κατανοητός ο φόβος μιας ευρωπαϊκής χώρας, που ανήκει στις 29 πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, με οικονομικούς παράγοντες που ελέγχουν πάνω από το 1/3 των δραστηριοτήτων της γειτονικής χώρας. Μπορεί να μετριαστεί μόνο με την εκλογή ευρωβουλευτή από τους Οικολόγους Πράσινους, που θα μπορεί να θέτει τις θεμιτές, όχι παράλογες, ελληνικές ευαισθησίες με όρους κατανοητούς από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Στο πρόγραμμα των Οικολόγων Πράσινων αναφέρεται ότι καμιά εθνότητα (στην ευρύτερη γεωγραφική Μακεδονία) δεν είναι πιο Μακεδόνες από τις υπόλοιπες και ότι το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού αφορά και τις περιφέρειες (άρα και την ελληνική Μακεδονία). Δίπλα στα 2,5 εκατομμύρια Έλληνες Μακεδόνες μπορούν να υπάρχουν και συμπολίτες μας με διαφορετική εθνοτική συνείδηση και ταυτότητα. Γιατί θα πρέπει να το φοβόμαστε αν δεν συνδέεται με αλλαγές συνόρων ή απειλές; Δεν είναι λογικό να γίνουν αποδεκτοί με τον αυτοπροσδιορισμό που χρησιμοποιούν στη γλώσσα τους, ως Μακεντόντσι, που δε θίγει σε τίποτα τους Έλληνες Μακεδόνες";

Παρασκευόπουλος-Τρεμόπουλος

http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=News&file=article&sid=759

Θέση υπέρ της αναγνώρισης της ΦΥΡΟΜ ως Μακεδονία, με βάση το "δικαίωμα" του αυτοπροσδιορισμού για το οποίο αγωνίζονται οι "πράσινοι"."Για μας είναι δεδομένο ότι η ευρύτερη Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων και καμιά εθνότητα ή χώρα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες».

Κ Τρεμόπουλε Εικόνα και Ήχος ......
Η καλύτερη πηγή πληροφοριών και ειδήσεων ...





Read more...

Η παραπολιτική απάτη των «οικολόγων»...


...και τα παιχνίδια των «νταβάδων»

Οι «νταβάδες» και τα μεγάλα τηλε-λαρύγγια τους έχουν αφηνιάσει υπέρ των «Οικολόγων Πράσινων». Κατασκεύασαν από το ΠΟΥΘΕΝΑ ένα καταναλωτικό «είδος» - πειθήνιο εξάρτημα των ιμπεριαλιστικών κέντρων εξουσίας- και το προβάλλουν με θηριώδη τρόπο.
Ένα κοινωνικό και πολιτικό ΤΙΠΟΤΑ, μια μακάβρια γκριμάτσα των αυτοκρατορικών ιδεολογημάτων, αναδεικνύεται, μέσω των μηχανισμών της απάτης των βολιδοσκοπήσεων, σε νέο κόμμα, με ποσοστά που το κατατάσσουν ακόμα και τρίτο κόμμα.
Τέτοια καταρρακτώδη, αλλά και υστερική πλύση εγκεφάλου κατασκευής και προβολής ενός «κάλπικου παρά» δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Τέτοια παραπολιτική ταχυδακτυλουργία του τηλεθεάματος δεν έχει ξανά υπάρξει. Με δημοσκοπήσεις καθημερινές, με πλήθος αναλύσεις και ποικίλα τεχνάσματα κατασκευάζουν ένα «κόμμα» με τις μακέτες του τηλεθεάματος, τους φωτισμούς και τα χρώματα της διαφήμισης και το «χορό» των ποικίλων σκουληκιών: τα «βαποράκια» των ΜΜΕ και τους τηλε-στάρ, αυτά τα ακριβοπληρωμένα μαντρόσκυλα των ισχυρών του χρήματος.
Είναι τέτοιο το όργιο της παραπολιτικής απάτης αυτού του σκηνικού κατασκευής και προβολής των «Οικολόγων Πράσινων» που αυτό το κατασκεύασμα το εμφανίζουν λαμπερά, με εντυπωσιακούς ρυθμούς εκλογικής δυναμικής, χωρίς ΙΔΕΕΣ, χωρίς ΔΡΑΣΗ, χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα.
Φουσκώνει καθημερινά αυτή εκλογική «φούσκα», αλλά ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει τις ιδέες αυτών των κυρίων, τις απόψεις τους, την ιστορία και τη στάση τους.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα κρατούν στο σκοτάδι, εφτασφράγιστο μυστικό, τα αποκρύπτουν επιμελώς. Γιατί αν τα εμφάνιζαν στον ελληνικό λαό θα τους κυνηγούσαν με κλούβια αυγά.
ΑΥΤΗ είναι η μεγάλη απάτη αυτής της νεοταξικής κατασκευής των «Οικολόγων Πράσινων» και των πατρόνων τους. Να εμφανιστούν ιδεολογικά και πολιτικά χωρίς πρόσωπο με «κουκούλα», για να εισπράξουν την οργή διαμαρτυρίας μιας μερίδας του ελληνικού λαού που δεν γνωρίζει τι καπνό φουμάρουν. Γιατί αν γνώριζε θα εισέπρατταν όλοι αυτοί μούντζες…
ΟΛΗ αυτή η λυσσώδη και αφηνιασμένη παραπολιτική προπαγάνδα των «νταβάδων» και των λακέδων τους στοχεύει πάνω σε αυτό το παραπλανημένο και οργισμένο, από τα πολιτικά κόμματα, εκλογικό σώμα που φέρεται και άγεται από τα ΜΜΕ, χωρίς πεποιθήσεις και μέσα στην άγνοια και εξαθλίωση.
Η μηχανή έχει στηθεί καλά, γι’ αυτό πιθανότατα ένα μέρος της διαμαρτυρίας να εκφραστεί σε αυτή την ελεεινή κατασκευή των «οικολόγων πράσινων». Τα ίδια τα κόμματα εγκλωβισμένα μέσα στις δαγκάνες των νεοταξικών ιδεολογημάτων δεν αποκαλύπτουν τη μεγάλη απάτη. Δεν ξεσκεπάζουν αυτά τα παραπολιτικά παιχνίδια.
Έτσι όλοι αποκρύβουν το τι είναι αυτοί οι «οικολόγοι πράσινοι», ποια τα πιστεύω τους και ποιες οι απόψεις τους.
Αποκρύβουν συγκεκριμένα ότι:
α) Αποτελούν τα πλέον άθλια εξαρτήματα του διεθνούς ιμπεριαλισμού και εξωραϊστές της ΝΑΤΟϊκής θηριωδίας στα Βαλκάνια, στο ΙΡΑΚ κ.λπ. σε όλα τα μεγάλα διεθνή γεγονότα συμπαρατάχθηκαν με τη νέα πλανητική, ιμπεριαλιστική τάξη: υπέρ της πολεμικής θηριωδίας κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν. Υπέρ των τουρκοκυπρίων και του Σχεδίου Ανάν. Εναντίον των παλαιστινίων κ.λ.π.
β) Το ελληνικό τμήμα αυτού του ευρωπαϊκού, νεοταξικού δικτύου (Οικολόγοι Πράσινοι) υποστηρίζουν πάντα τα σοβινιστικά συμφέροντα των αντιπάλων, μιλούν για «μειονότητες», για ένταξη της Τουρκίας, υπέρ του Σχεδίου Ανάνα, υπέρ των απαιτήσεων των Τούρκων, υπέρ των Σκοπίων, υπέρ της «μακεδονικής μειονότητας» και πολλά άλλα.
«Για μας είναι δεδομένο ότι η ευρύτερη Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων και καμιά εθνότητα ή χώρα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες».
Αυτά και πάρα πολλά άλλα υποστηρίζουν αυτοί οι κύριοι της ίδιας «μήτρας» και του ίδιου φυράματος με τα «Παρατηρητήρια» του Σόρος και τους «αριστερούς» ροπαλοφόρους των «Ιών».
ΟΛΑ τα αποκρύβουν από τον ελληνικό λαό. Απλώς τους διαφημίζουν αφηνιασμένα όλα τα ΜΜΕ…
ΑΥΤΟ είναι το ψεύδος και η μεγάλη ΑΠΑΤΗ!!!
Πηγή




Read more...

Η σιωπή των Οικολόγων

http://kostasxan.blogspot.com

...και η "κουκούλα" των συμφερόντων

Είδαμε προχθές και πάλι τον αρχηγό των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ στην εκπομπή του ΑΛΤΕΡ και τον πονέσαμε και πάλι για τη δύσκολη θέση που ξαναβρέθηκε. Ιδιαίτερα όταν έχασε τα λόγια του και κατέβηκε στο ίδιο επίπεδο ασυναρτησιών με τον εκπρόσωπο του Καρατζαφέρειου εκπροσώπου.
Οι μισές απαντήσεις του και η κραυγαλέα ΣΙΩΠΗ του σε καίρια ερωτήματα, τον εξέθεσαν και πάλι.
Ρωτάμε κι εμείς, πιστεύοντας ότι μαζί μας ρωτούν και αμέτρητοι Έλληνες Πολίτες:
Ξέρουμε πολύ καλά και μπορεί ο οποιοσδήποτε να το διαπιστώσει ανοίγοντας την ιστοσελίδα τους, ότι είναι ένα κλασσικό ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ των Ευρωπαίων Πρασίνων. Ένα Γερμανικό Αστικό Κόμμα που συνεργάζεται με όλες τις Γερμανικές κυβερνήσεις και συμμετέχει σε όλες τις αντιδραστικές, ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ αποφάσεις τους.
Ένα Πράσινο «κομματάκι» που, με πρωτοπαλλήκαρο τον πάλαι ποτέ «αριστερό» κόκκινο Ρούντυ, στήριξαν με έναν πρωτοφανή κυνισμό το ΝΑΤΟ στη διάλυση των Βαλκανίων και τις ΗΠΑ στη γενοκτονία του Ιράκ.
Τους παρακαλούμε λοιπόν, να ξεκαθαρίσουν, κάποτε και ιδιαίτερα στις ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΕΣ καθημερινές εξορμήσεις τους σε όλη την Ελλάδα (πέρα από τα γνωστά Οικολογικά...) και τις θέσεις τους στα μεγάλα θέματα του καιρού μας:
1. Συμφωνούν σε ΟΛΑ με τους, γνωστούς καιροσκόπους, Ευρωπαίους Πράσινους;
2. Παραμένουν υπέρμαχοι του εγκληματικού Σχεδίου Ανάν;
3. Είναι υπέρ των κουκουλοφόρων, όπως δηλώνει, κάθε μέρα, ένα νεόκοπο, επίλεκτο μέλος τους;
4. Πιστεύουν ότι τα Ευρωπαϊκά σύνορα, τελειώνουν στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία;
5. Δέχονται την άποψη των Σκοπιανών ότι είναι οι μόνοι ΓΝΗΣΙΟΙ Μακεδόνες;
6. Συμφωνούν με τη γνωστή θέση του αρχηγού τους περί συνεργασίας με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ Κυβέρνηση;
7. Δεν τους ενοχλεί η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ στήριξή τους από τον κ. Μάκη, τον κ.Λάκη και όλα τα ΜΜΕ των μεγάλων οικονομικών συγκροτημάτων;
Αν δεν απαντήσουν, έστω και στην ιστοσελίδα τους, θα αναγκάσουν και τον πιο απονήρευτο Έλληνα Πολίτη, να πιστέψει ότι η πολύτιμη, πράγματι Οικολογία τους, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια κλασσική «κουκούλα» εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων..
Περιμένουμε…
ΔΙΟΓΕΝΗΣ





Read more...

Σε εξέλιξη η άσκηση "Θράκη 2009" για διαχείριση εξωτερικών συνόρων Frontex

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Σε εξέλιξη είναι τις τελευταίες μέρες η άσκηση "Θράκη 2009" που υλοποιείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων Frontex στο τελωνείο των Κήπων Έβρου.

Με δύο εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο, που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο ''Δημόκριτος'' της Αλεξανδρούπολης και με τη συνδρομή ενός ειδικού μηχανήματος - ηλεκτρονικού υπολογιστή που μπορεί και εντοπίζει την ανθρώπινη παρουσία σε κρύπτες φορτηγών, λεωφορείων και Ι.Χ. στους Κήπους, διεξάγονται συνεχείς έλεγχοι για τον εντοπισμό και την σύλληψη λαθρομεταναστών που επιχειρούν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Το ειδικό μηχάνημα εντοπισμού είναι αμερικανικής κατασκευής και χρησιμοποιείται από Φιλανδούς και έναν Κύπριο συνοριοφύλακα που μετέχουν στο πρόγραμμα του Frontex.
Ο έλεγχος στα ύποπτα οχήματα από το κλιμάκιο του Frontex διαρκεί μόλις 32 δευτερόλεπτα και διεξάγεται όταν ο οδηγός του οχήματος διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει άλλος επιβάτης.Μέχρι στιγμής από τους ελέγχους που έχουν γίνει από τα κλιμάκια του Frontex τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.
ΕΞΠΡΕΣΣ




Read more...

Τούρκος πτέραρχος διοικητής στο Νατοϊκό στρατηγείο στη Λάρισα

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Για πρώτη φορά Τούρκος ανώτατος αξιωματικός θα υπηρετήσει στην Ελλάδα, όπως προαναγγέλλει σε θριαμβευτικό πρωτοσέλιδό της η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Τούρκος πτέραρχος θα τοποθετηθεί την διετία 2011-2013 στην θέση του διοικητή του Νατοϊκού στρατηγείου στη Λάρισα, αφού το αντίστοιχο στρατηγείο του Εσκί Σεχίρ κλείνει οριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του στρατιωτικού συντάκτη του ALPHA Δήμου Βερύκιου, της απόφασης προηγήθηκε διπλωματικό παρασκήνιο, κατά το οποίο η Ελλάδα συναίνεσε πλήρως στην έλευση του Τούρκου πτεράρχου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στην τελευταία Σύνοδο των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και κρατήθηκε μυστική, προκειμένου να μην προκληθούν αντιδράσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αναζητεί τώρα τρόπους να διαχωρίσει πλήρως τις λειτουργίες του Ελληνικού Στρατηγείου Αεροπορίας που βρίσκεται στη Λάρισα και λειτουργεί σε κοινές εγκαταστάσεις και με κοινό προσωπικό με το αντίστοιχο Νατοϊκό, ώστε οι ευαίσθητες πληροφορίες που διαχειρίζεται η Ελληνική Αεροπορία, να μην τίθεται σε γνώση του Τούρκου ανώτατου αξιωματικού.

Το δημοσίευμα της Hurriyet καταλήγει με την επισήμανση, ότι πλέον ο Τούρκος πτέραρχος θα είναι αυτός που θα λαμβάνει γνώση και θα διαχειρίζεται όλες τις παραβιάσεις του Τουρκικού εναέριου χώρου από Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, καθώς στο στρατηγείο φθάνουν όλες οι αναφορές για τις αερομαχίες στο Αιγαίο. Όπως τονίζει η Hurriyet, για πρώτη φορά μετά από 190 χρόνια θα υπηρετήσει στην Ελλάδα Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τα Ελληνικά αεροσκάφη να «παρενοχλούν» τα Τουρκικά στο Αιγαίο.




Read more...

19η ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Η 19η Μαΐου ορίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Στη χώρα μας η αναγνώριση της Γενοκτονίας μπορεί να θεωρηθεί ως ένα αργοπορημένο εθνικό χρέος καθώς συνετελέσθη μόλις το 1994. Την ημέρα αυτή ο Ελληνισμός πενθεί για τους 353.000 και πλέον Έλληνες του Πόντου που υπέστησαν τα πάνδεινα και έχασαν τις ζωές τους συνεπεία του προμελετημένου και διαβολικού σχεδίου της Γενοκτονίας.
Το σχέδιο της Γενοκτονίας είχε ως απώτερο στόχο τον αφανισμό του μη μουσουλμανικού στοιχείου από την Ασία και τον εκτουρκισμό των μουσουλμανικών εθνοτήτων με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός συμπαγούς και αμιγώς τουρκικού κράτους. Οι άμοιροι πληθυσμοί του Πόντου αβοήθητοι μπροστά στην κτηνώδη βαρβαρότητα των Νεοτούρκων και των Κεμαλικών και στην απάνθρωπη αδιαφορία των Μεγάλων Δυνάμεων, όπως αποδεικνύεται εξάλλου από πληθώρα εγγράφων της εποχής εκείνης, υπέστησαν διωγμούς, σφαγές, εκτοπισμούς, κακουχίες, βασανιστήρια, ισοπέδωση των χωριών τους και τη λεγόμενη «λευκή σφαγή», το ταξίδι προς το θάνατο ήτοι την αργή εξόντωση από τις εκτοπίσεις, το κρύο, την κακομεταχείριση, τη παρατεταμένη στέρηση νερού και τροφής.
Οι συνεχείς διώξεις και βιαιοπραγίες που υπέστησαν οι Ελληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας έχουν τα χαρακτηριστικά της Γενοκτονίας με όλη τη σημασία της λέξεως όπως προσδιορίζεται στη Σύμβαση για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος της Γενοκτονίας που ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 9 Δεκέμβρη του 1948. Η Τουρκία μέχρι σήμερα δεν αναγνωρίζει τα ειδεχθή εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους Νεότουρκους και το κεμαλικό καθεστώς. Αποτελεί διαρκές και διαχρονικό αίτημα όλου του ποντιακού ελληνισμού να αναγνωρισθεί από τη διεθνή κοινότητα η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθώς επίσης η Τουρκία να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τη γενοκτονία που διέπραξε. Μια χώρα που επιθυμεί να αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας θα πρέπει να αποδείξει εμπράκτως ότι προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι αποτελεί κράτος δικαίου.
Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ, δεν συμμετέχει στην πολιτική της λήθης. Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας και η συμμετοχή της σε διεθνείς οργανισμούς δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα πρέπει να ανεχόμαστε τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας. Η οικοδόμηση ενός μέλλοντος ειρηνικής συνύπαρξης θα πρέπει να γίνει σε μία βάση αμοιβαίων υποχωρήσεων και αναγνώρισης των λαθών του παρελθόντος, έτσι ώστε να υπάρξει η βεβαιότητα ότι ποτέ δεν θα επαναληφθούν τέτοιες πράξεις που ντροπιάζουν την ανθρωπότητα.



Read more...

Επιχείρηση φίμωσης και ακύρωσης της συνταγματικής υποχρέωσης του βουλευτή να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο!

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Δικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Σερρών σήμερα το πρωί η αγωγή των διοικούντων του Γηροκομείου Σερρών για την υπόθεση του «Κρονίου» κατά του Μάρκου Μπόλαρη!


(Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σερρών
Μάρκος Μπόλαρης, μιλάει στον τηλεοπτικό σταθμό TV-Επιλογές Σερρών για την Υπόθεση ΚΡΟΝΙΟΥ και την επιχείρηση φίμωσης και ακύρωσης της συνταγματικής υποχρέωσης του να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο!)

Με την αστήρικτη και πρωτοφανή αγωγή οι διοικούντες της Κωστοπουλείου Στέγης Γερόντων Σερρών ζητάνε τεράστια αποζημίωση από τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Σερρών Μάρκο Μπόλαρη, γιατί ο βουλευτής άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο καταθέτοντας Ερώτηση στη Βουλή μαζί με άλλους 15 Βουλευτές!


Η Ερώτηση την οποία συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές του Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας-Πολιτισμού της Κ. Ο. ΠΑΣΟΚ αφορά τον τρόπο που ελήφθη η απόφαση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων , στην περίοδο κατά την οποία Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν κ.Ζαχόπουλος , απόφαση που θα επέτρεπε την κατεδάφιση του κινηματοθεάτρου «Κρονίου»!


Σε μία επίδειξη απροκάλυπτης αντιδημοκρατικότητας και ασέβειας προς τους Κοινοβουλευτικούς Θεσμούς και προφανώς προσπαθώντας να φιμωθεί και να λογοκριθεί το δικαίωμα και η υποχρέωση για άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως επιβάλλεται από το Σύνταγμα , οι διοικούντες την Κωστοπούλειο Στέγη Γερόντων Σερρών στρέφονται με αγωγή εναντίον του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν.Σερρών Μάρκου Μπόλαρη, απαιτώντας μάλιστα εξοντωτική αποζημίωση..

Δείτε παλιότερες αναρτήσεις
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.Χάρης Καστανίδης , κ.Γρηγόρης Νιώτης, κ.Μιχάλης Καρχιμάκης , κ.Θεοδώρα Τζακρή ,κ. Χρύσα Αράπογλου ,κ. Γιώργος Πεταλωτής , κ.Γιάννης Δριβελέγκας θα σταθούν σήμερα στο πλευρό του Σερραίου βουλευτή κατά την εκδίκαση της «υπόθεσης Κρoνίου» στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Σερρών!

Σχόλιο: Παρασκευή, 3 Απριλίου 2009, είχαμε ανάρτηση για το ίδιο θέμα:

Αγωγή των διοικούντων το Γηροκομείο Σερρών για την υπόθεση του «Κρονίου» κατά του Μάρκου Μπόλαρη!

Περιμέναμε από τους διοικούντες της Κωστοπουλείου Στέγης Γερόντων Σερρών να αλλάξουν άποψη και να σκεφτούν με περισσότερη σύνεση και αντί να μηνύουν τον βουλευτή τους να του ζητήσουν ΟΧΙ μόνο συγγνώμη, αλλά και να τον ευχαριστήσουν για το ενδιαφέρον του, για τους τίμιους αγώνές του, που διεξάγει για τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, κυρίως όμως για την διάσωση του εμβληματικού, για την πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική ιστορία της πόλης των Σερρών
- κτιρίου του κινηματοθεάτρου «Κρόνιο» -

Έναν αγώνα, στον οποίο έχουν συστρατευθεί, πέρα από τις χιλιάδες των Σερραίων πολιτών, πέντε πρώην Υπουργοί Πολιτισμού (οι κ. κ. Βενιζέλος, Μπένος, Λιάνης, Πάγκαλος και Τατούλης), διαπρεπείς καλλιτέχνες, όπως οι σκηνοθέτες Κώστας Γαβράς και Θόδωρος Αγγελόπουλος, κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Απόστολος Κακλαμάνης, και ενεργοί πολίτες από όλη την Ελλάδα.

Νάσος Ζαγγογιάννης

ΑΛΛΑ:

Δεν έχουν ιερό και όσιο! Κάνουν αγωγή στον Μάρκο Μπόλαρη, γιατί τόλμησε να ασκήσει κοινοβουλευτικό λειτούργημα!

==============================================================


Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ






Read more...

Μήνυμα Γιώργου Α. Παπανδρέου για την Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο





ΜΗΝΥΜΑ

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΠΟΝΤΟ

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα τιμής και ιστορικής μνήμης για τους χιλιάδες Έλληνες, που θυσιάστηκαν στα σκληρά χρόνια των διώξεων και του ξεριζωμού στον Πόντο.

Είναι σαφές ότι η ιστορία ενός Έθνους δεν συμψηφίζεται και δεν παραγράφεται. Η ευθύνη της υπεράσπισης της ιστορικής μνήμης αποτελεί αίτημα ιστορικής αυτογνωσίας. Έθνος χωρίς μνήμη είναι Έθνος χωρίς μέλλον.

Αποτελούσε και αποτελεί πράξη εθνικής οφειλής, το να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία μας.

Με ευαισθησία και συνέπεια απέναντι στην ιστορία του Ελληνισμού, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε από το 1994, την 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων.

Η συμφιλίωση με το ιστορικό παρελθόν αποτελεί επιβεβαίωση της αυτοπεποίθησης και της δύναμης μιας χώρας. Αυτό είναι το ιστορικό συμπέρασμα της παγκόσμιας εξέλιξης.

Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι ευρωπαϊκές χώρες μετά τους δυο Παγκόσμιους Πολέμους.

Όσο δραματική και επώδυνη και εάν είναι η ιστορική μνήμη δεν μπορεί να έχει σχέση με την εκδίκηση και το μίσος. Αντιθέτως για κάθε χώρα και κάθε λαό πρέπει να είναι δυναμικός παράγοντας συμβολής στην συμφιλίωση και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών με στόχο την ειρήνη, την σταθερότητα και την ευημερία των νεότερων γενεών.

Αυτό το ιστορικό συμπέρασμα καλούνται όλες οι χώρες, οι οποίες ανήκουν ή φιλοδοξούν να ενταχθούν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, να κάνουν πράξη.

Οι συμπατριώτες μας, ποντιακής καταγωγής, παρά τα δεινά ενός ξεριζωμού, απέδειξαν ότι μπορούν να σταθούν όρθιοι και να συμβάλουν αφενός μεν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πατρίδας, αφετέρου δε στην διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του απανταχού Ελληνισμού.

Σ' όλους τους συμπατριώτες μας, ποντιακής καταγωγής, αυτήν την ημέρα μνήμης απευθύνω έναν θερμό χαιρετισμό.




Read more...

Δήλωση Χρήστου Βερελή

http://www.antinews.gr/


Από τον τ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ λάβαμε το εξής e-mail:

Πριν πάρετε θέση και εκτεθείτε σε μια παραποίηση της αλήθειας, με συκοφαντία, λάβετε υπόψη την απάντηση που έχω δώσει καθώς και τη δεύτερη μικρή δήλωση την οποία έκανα. Λάβετε δε υπόψη ότι ο ανακριτής από το μεσημέρι λέει παντού ότι ουδέποτε συνάντησε στην υπόθεση αυτή το όνομα Βερελή.

Φιλικά

Χρίστος Βερελής

Antinews: Δημοσιεύουμε ευχαρίστως τη δήλωση του κ. Βερελή, αλλά νομίζουμε ότι έχει εκνευρισθεί. Τι σημαίνει αυτό το «πριν πάρετε θέση και εκτεθείτε σε μια παραποίηση της αλήθειας, με συκοφαντία»; Προειδοποίηση να μην γράφουμε γι αυτόν; Απειλή; Εμείς αναδημοσίευση της «Ε» κάναμε, για την οποία δεν μπορεί να πει τίποτα. Τι φοβάται λοιπόν;

Διαβάστε τις δηλώσεις του στο πρώτο σχόλιο.

Για τα υπόλοιπα τα σχόλια δικά σας




Read more...

Δέσμευση μας ένα δίκαιο, απλό φορολογικό σύστημα

http://www.pasok.gr/

Δήλωση 19/05/2009

Τα έσοδα από την καταπολέμηση της διαφθοράς θα πάνε στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και την ανάπτυξη




Read more...

Απέτυχε η κυβέρνηση να διαχειριστεί τα απορρίμματα






Σε δυσμενή θέση η χώρα

«Εν κρυπτώ προσπαθεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση την παταγώδη αποτυχία της στη διαχείριση των απορριμμάτων εδώ και 5 χρόνια» δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση του αρμόδιου υφυπουργού Εσωτερικών και άλλων στελεχών της κυβέρνησης με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Πονσέ, αρμόδιο για τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για Περιφερειακές Πολιτικές (Ταμείο Συνοχής) σε θέματα απορριμμάτων.

Η συνάντηση ήρθε σε συνέχεια του παγώματος των χρηματοδοτήσεων από την ΕΕ για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

«Περιμέναμε από την κυβέρνηση, που θέλει να εμφανίζεται τιμητής της υπευθυνότητας και της διαφάνειας, να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για την πρωτοφανή αποτυχία της στην τήρηση των όρων της ΕΕ, που οδήγησε στο πάγωμα των κονδυλίων, αλλά και για το αποτέλεσμα των χθεσινών επαφών. Όσο και αν ψάξαμε, έστω και για ένα ενημερωτικό δελτίο Τύπου, δεν βρήκαμε τίποτε» σημειώνει ο κ. Κουβέλης.

Η κατάσταση εκτιμάται πλέον ως ιδιαίτερα δυσμενής:

-Τα έργα για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής -που αγγίζουν και ξεπερνούν τους 9.000 τόνους ημερησίως- καρκινοβατούν, οδηγώντας με μαθηματική βεβαιότητα σε ασφυξία το λεκανοπέδιο και πιθανόν σε ακριβές και όχι ενδεδειγμένες λύσεις ανάγκης.

-Η ΕΕ είναι πλέον έτοιμη να ξεκινήσει τη διαδικασία των βαρύτατων προστίμων.

Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει:

  1. Για ποιο λόγο εδώ και 5 χρόνια δεν εφαρμόζεται (παρά μόνο κατ’ επιλογή) η νομοθεσία ιδιαίτερα σε θέματα επεξεργασίας ειδικών αποβλήτων, δημιουργίας υποδομών και συστημάτων ανακύκλωσης, μείωσης της απόθεσης βίο-αποδομήσιμων υλικών σε ΧΥΤΑ κλπ.; Πριν σπεύσει η κυβέρνηση να παραθέσει στατιστικές και νούμερα, ας απαντήσει γιατί αν όλα γίνονται σωστά η ΕΕ πάγωσε τα κονδύλια λόγω μη τήρησης των παραπάνω δεσμεύσεων…
  2. Γιατί αντί να προχωρήσει σε μια πολιτική περιορισμού του όγκου των απορριμμάτων με τεχνικές ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, αλλά και σε πραγματικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, προτίμησε σκόπιμα την αδράνεια και τη διαιώνιση του προβλήματος; Μήπως απλά προτιμά να κληροδοτήσει τα προβλήματα και τα πρόστιμα στην αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;
  3. Γιατί αντί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, ώστε να είναι σε θέση να απορροφήσει τα κοινοτικά κονδύλια, προτίμησε να διαθέσει πόρους από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων; Και μάλιστα σε μια περίοδο που η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας απαιτεί εξαιρετικά προσεκτική διαχείριση, ενώ οι απορροφήσεις Κοινοτικών πόρων σημειώνουν τεράστια καθυστέρηση. Σε 21 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι εκταμιεύσεις του ΠΔΕ μόνο για το έργο της Φυλής τη στιγμή που από το Ταμείο Συνοχής έχουν διατεθεί μόλις 7,7 εκατ. ευρώ.
  4. Τι θέση παίρνει το αρμόδιο υπουργείο απέναντι στη δέσμευση εκτάσεως 200 στρεμμάτων για το έργο της Φυλής χωρίς να έχουν αποζημιωθεί οι ιδιοκτήτες εδώ και μήνες;
  5. Στην υπόλοιπη χώρα και έχοντας αποτύχει στην εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού, το υπουργείο προωθεί τη λύση εγκαταστάσεως δεματοποιητών σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφύγει τα πρόστιμα. Πανάκριβα μπαλώματα χωρίς κανένα σχεδιασμό, με μόνο στόχο τη συγκάλυψη της αποτυχίας.
  6. Γιατί το κατά την ΕΕ καθ’ ύλη αρμόδιο υπουργείο σε θέματα απορριμμάτων, ΥΠΕΧΩΔΕ, δεν συμμετέχει στη διυπουργική επιτροπή που συστήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ; Ο πολλά υποσχόμενος χωροταξικός σχεδιασμός του ΥΠΕΧΩΔΕ που έχει απορριφθεί από την ελληνική κοινωνία δεν θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του και να αντιμετωπίζει το θέμα των απορριμμάτων;
  7. Μετά το πάγωμα τον κονδυλίων, τα πρόστιμα και τις προσωρινές λύσεις, μήπως η κυβέρνηση έχει κάποιο σχέδιο, φανερό η κρυφό για την αντιμετώπιση της κρίσης πριν τα πράγματα χειροτερέψουν κι άλλο;

«Για το ΠΑΣΟΚ, η διαχείριση των απορριμμάτων έχει πάψει να είναι ένα σκοτεινό και δύσοσμο πρόβλημα, και αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία για εφαρμογή της πράσινης ανάπτυξης. Αφήνουμε τα αναπάντητα ερωτήματα και την αναποτελεσματική διαχείριση και σε αυτό τον τομέα στην απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ» καταλήγει ο κ. Κουβέλης.




Read more...

Κουκούλωσαν σκάνδαλο και με τον προαστιακό

http://citypress-gr.blogspot.com/

Η αιφνιδιαστική περάτωση της συνόδου της Βουλής οδήγησε στο «κουκούλωμα» των υπουργικών ευθυνών για ακόμη ένα σκάνδαλο, η ποινική διερεύνηση του οποίου κρατά εδώ και πεντέμισι χρόνια.

Σαν βόμβα έσκασε χθες στα ανακριτικά γραφεία της πρώην Σχολής Ευελπίδων η είδηση ότι ο 2ος ειδικός ανακριτής της Αθήνας, Δημ. Οικονόμου, ήταν σχεδόν έτοιμος να αποστείλει στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών τη δικογραφία που αφορούσε την εργολαβία του προαστιακού σιδηροδρόμου και δη την κατακύρωση, την υπογραφή της σύμβασης, τις παρατάσεις και την επιβάρυνση του έργου.

Κι αυτό γιατί κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στη, ζημιογόνα σύμφωνα με τις κατηγορίες για το ελληνικό Δημόσιο, σύμβαση μεταξύ ΟΣΕ και της κοινοπραξίας Siemens AG, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, ΤΕΡΝΑ ΑΕ (υπογράφηκε στις 26.4.2005), για την ανακαίνιση σιδηροδρομικής γραμμής και κατασκευή ηλεκτροκίνησης - σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης στο τμήμα Πειραιά - Αθήνα - 3 Γέφυρες, ο ανακριτής φέρεται να «σκόνταψε» σε ενδείξεις εμπλοκής του εποπτεύοντος υπουργού, Μιχ. Λιάπη. Οι τυχόν ευθύνες προγενέστερου αρμόδιου υπουργού, καθώς το σίριαλ ξεκινά από το 2003 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, όπως επισημαίνεται και σε υπόμνημα-καταπέλτη του αιρετού μέλους του ΔΣ του ΟΣΕ, Δημ. Καραπάνου, ο οποίος είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για το σκάνδαλο, «παραγράφηκαν από τη δικαστική βραδύτητα».

Εντύπωση προκαλεί η απόλυτα επιβεβαιωμένη από την «Ε» πληροφορία ότι η σχεδόν ειλημμένη απόφαση του κ. Οικονόμου για αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή ήταν γνωστή σε κάποιους, πριν ακόμη το κλείσιμο της Βουλής, όμως η είδηση διαφύλαχτηκε ως επτασφράγιστο μυστικό για να διαρρεύσει τελικά μόλις χθες.

Οπως μάλιστα έλεγαν έγκυρες δικαστικές πηγές, η «καυτή» αυτή δικογραφία έπρεπε να είχε αποσταλεί στη Βουλή τουλάχιστον από το φθινόπωρο του 2008, καθώς από τότε ήδη, που η έρευνα ήταν στα χέρια της Εισαγγελέως Εφετών, Ξένης Δημητρίου, υπήρχαν ενδείξεις υπουργικής εμπλοκής.

Μιχ. Λιάπης Υπόμνημα-κόλαφος

Κόλαφος είναι το συμπληρωματικό υπόμνημα του βασικού μάρτυρα Δημ. Καραπάνου προς την εισαγγελέα Δημητρίου, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Χρ. Βερελής * Στην από 8/6/2006 αίτηση-αναφορά του «προς τον τότε Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Δημ. Παπαγγελόπουλο, κοινοποιηθείσα αυθημερόν και στο γραφείο τού τότε υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρα για την ενοποίηση δύο (σ.σ. σχετικών) δικογραφιών και ορισμό ειδικού εφέτη ανακριτή, λόγω της ανυπολόγιστης τελικής ζημιάς του Δημοσίου, της επικείμενης σύντομης παραγραφής ενδεχομένων ευθυνών πολιτικών προσώπων, αλλά και της πιθανής ευθύνης δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την "ήξεις-αφήξεις" τελική απόφασή τους και των προηγηθέντων αυτής».

* Κάνει λόγο για «ένοχη αδράνεια και σιωπή της προηγούμενης αλλά και της νυν διοίκησης του ΟΣΕ και της εποπτεύουσας πολιτικής ηγεσίας».

* Αναφέρεται σε ευθύνη του κ. Βερελή που τεκμηριώνεται σε δύο τουλάχιστον αναμφισβήτητες περιπτώσεις γεγονότων κατά τις οποίες, αν και έγινε γνώστης, διαπιστωμένα, παρανομιών, δεν ενήργησε. Εγινε αποδέκτης του από 28/3/2003 εγγράφου ενιστάμενης κοινοπραξίας η οποία κατήγγειλε με αποδείξεις την παραβίαση της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος από τις δρομολογούμενες τότε διαδικασίες ανάθεσης του έργου αναγράφοντας χαρακτηριστικά «η τυχόν κατακύρωση του διαγωνισμού στον μοναδικό προσφέροντα εγείρει ζητήματα νομιμότητας και χρηστής διοίκησης που θα επηρεάσουν αρνητικά, αν δεν ματαιώσουν την εκτέλεση του έργου». Ηδη το έργο δεν εκτελείται με τους όρους που ανατέθηκε κατόπιν προβλέψιμης και γνωστής δικαστικής απαγόρευσης. Σήμερα κατασκευάζεται άλλο έργο (υπόγειο αντί υπέργειο) τουλάχιστον υπερδιπλάσιου κόστους... η δεύτερη ειδοποίηση αφορά σε δημόσια καταγγελία μου η οποία εστάλη στο γραφείο Τύπου τού τότε υπουργού. Ουδεμία αντίδραση υπήρξε για την αποτροπή των όσων καταγγέλθηκαν... Ηδη η δικαστική βραδύτητα έχει παραγράψει τις όποιες ευθύνες του κ. Βερελή».

* Για τον Μιχ. Λιάπη λέει «ασφαλώς αν ήθελε μπορούσε αζημίως για τον ΟΣΕ να παρέμβει προς τον κ. Γιαννακό να ακυρώσει τον διαγωνισμό και να μην υπογραφεί η επιζήμια σύμβαση εκμεταλλευόμενος και την αδυναμία ετοιμότητας της κοινοπραξίας να προσέλθει να υπογράψει. Οχι μόνο δεν το έκανε αλλά ανέχθηκε και άλλα επιλήψιμα, όπως την παρανομία έλλειψης περιβαλλοντικών μελετών... κι ότι επέτρεψε τη χορήγηση παρατάσεων περαίωσης του έργου τις οποίες συνεχίζει και ο διάδοχός του, Κων. Χατζηδάκης...». *





Read more...

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία

Την παραίτησή του αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα ο επί εννέα χρόνια πρόεδρος της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων, Μάικλ Μάρτιν. Αφορμή της παραίτησης είναι ο χειρισμός της υπόθεσης των αμφιλεγόμενων εξόδων των βουλευτών. Μεταξύ άλλων εγκαλείται για την απόρριψη εισηγήσεων για μεταρρυθμίσεις στο σύστημα δικαιολόγησης των βουλευτικών εξόδων, ώστε να γίνει πιο διαφανές. Ο Μάϊκλ Μάρτιν δέχθηκε χθες τα πυρά βουλευτών σε συνεδρίαση της ολομέλειας, μετά την απόφασή του να μην επιτρέψει τη συζήτηση επί πρότασης μομφής που κατατέθηκε εναντίον του από εκπροσώπους όλων των κομμάτων. Η τελευταία φορά που πρόεδρος της βρετανικής Βουλής υποχρεώθηκε σε παραίτηση ήταν το 1695. (ΣΚΑΙ)

Διαβάστε κι εδώ: Βρετανικά … «Βατοπέδια»




Read more...

"Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι εμένα"...

http://nonews-news.blogspot.com

Η έπαρση!
Ενέταξε και τον Εθνάρχη στο Μητσοτακέικο. "Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι εμένα, αυτή η οικογένεια έχει μεγάλη προσφορά (μέσα και η αποστασία)".
Η Ντόρα στο ...
εξής στο δρόμο προς την Αρχηγία θα πλασάρει τον εαυτό της όχι σαν κόρη του Μητσοτάκη, αλλά ως δισεγγονάκι του Βενιζέλου. Την αναγωγή στην ιστορία έκανε το πρωί, όταν ο Παπαδάκης της είπε πως στο γραφείο της στην ίδια θέση μετά από μερικά χρόνια θα κάθετε το εγγονάκι της.
Την θαυμάσαμε πάντως για άλλη μια φορά. Πως τα καταφέρνει (εδώ έχει μοιάσει στο μπαμπά της , κι όχι στο προπάππου της) να λέει τέτοιες μπούρδες, με τόσο μεγάλη σοβαρότητα.
Είναι πράγματι εντυπωσιακό...




Read more...

Ξεκληρίζεται η τυπογραφεία!

http://typografeio.blogspot.com

Τελικά είναι παράρτημα της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ, του κκε και του ΠΑΜΕ.







Διαβάστε με τι εμπάθεια αναφέρουν στο κομματικό τους έντυπο και πως πολεμούν τα τυπογραφεία των συναδέλφων που έχουν οικονομικά προβλήματα και κλείνουν.

Κύριε ΡΟΗ Γιάννη και αγαπητό ΔΣ του ΣΕΜΕΕ, δεν σας βάλανε με το ζόρι στο ΔΣ του συνδικαλιστικού μας οργάνου, δεν μπορείτε να βλέπετε ότι Ξεκληρίζεται η τυπογραφεία!
και να μην παίρνετε θέση.

Ούτε να διαπραγματεύεστε το μέλλον της τυπογραφίας με τα εντεταλμένα κομματικά στελέχη του ΚΚΕ. Τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τον κλάδο και ποτέ δεν έχουνε δουλέψει!!!

Εάν ενδιαφέρονται για τον εργάτη να πάνε πρώτα στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ να επιβάλουν την ΣΣΕ του ΣΕΜΕΕ να δώσουν τα 1400 ευρώ και μετά να έχουν τα μούτρα να διαπραγματευτούν για να τα επιβάλουν και στα άλλα τυπογραφεία..

Τα τυπογραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
Οι χιλιάδες άνεργοι δεν ενδιαφέρουν την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ και την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ του κκε. Εκτελούν άνωθεν εντολές.
Μαζεύουν ψήφους, και πληρώνουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι και οι συνάδελφοι που χάνουν τα τυπογραφεία τους, τα ατελιέ και πάνε ΦΥΛΑΚΗ...

Συνάδελφοι,
Ενημερώστε όλοι τους εργαζόμενους.

Θα θέλαμε να θέσουμε μια ερώτηση στον Κύριο Δρακόπουλο τον πρόεδρο της ομοσπονδίας τους.

Γιατί τόσο μίσος και εμπάθεια Κύριε Δρακόπουλε;

Και εμείς εργαζόμενοι ήμαστε και καταχρεωμένοι. Εάν βλέπετε στους αυτοαπασχολούμενους και στα χιλιάδες μικρομεσαία τυπογραφεία που πολεμάτε τον ταξικό σας αντίπαλο θα σας απαντήσουμε με ένα απόσπασμα από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 17/5/09 σελ.2
"Το σύνθημα απειθαρχία - ανυπακοή σημαίνει δράση καθημερινή σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας, με τη χρήση όλων των μορφών πάλης που θα αποφασίσει ο συγκεκριμένος συλλογικός χώρος των εργατών - εργατριών, όσο μικρός κι αν είναι αυτός. Ναι, οι εκατό εργάτες ενός εργοστασίου έχουν δικαίωμα να κλείσουν μία εθνική οδό. Όπως το έχουν και οι χίλιοι και οι δέκα χιλιάδες."

Δεν έχουμε καταλάβει γιατί το ΚΚΕ δεν δέχεται να γίνει φορολογικός και οικονομικός έλεγχος στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ.


Ζούμε σε σταλινικές εποχές και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;
Πως είναι δυνατόν να μην δέχονται την διαφάνεια;
Καινούρια είναι αυτά τα κόλπα;
Από που χρηματοδοτούνται;
Τι ασυλία έχουν όλοι τους και την απολαμβάνουν;

Συνάδελφοί,
ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα είχαμε την δυνατότητα να αρνηθούμε οποιονδήποτε φορολογικό και οικονομικό έλεγχο.
Και ακόμα να έχουμε την κάλυψη ενός κόμματος που είναι στην Βουλή των Ελλήνων και ψηφίζει ΝΟΜΟΥΣ.

θέτουμε μια απλή ερώτηση
Πως θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε το κομματικό τους τυπογραφείο;


Τα συνδικαλιστικά μας όργανα πρέπει να ξυπνήσουν και να σταματήσουν να παίζουν κρυφτούλι.

Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ μας ανταγωνίζεται αθέμιτα.

1) ανήκει σε κόμμα που είναι στη βουλή, το ΚΚΕ!
2) δεν έχει κανένα προσωπικό επιχειρηματικό ρίσκο!
3) τελευταία πήρανε επιδότηση χωρίς απολύτως διαφανή κριτήρια 1.000.000 ευρώ!
4) αρκετοί δήμοι ανήκουν στο ΚΚΕ όπως και δημοτικές επιχειρήσεις από όπου παίρνουν όλες τις δουλειές!
5) τα κεφάλαια προέρχονται από εισφορές μελών. Τσάμπα χρήμα!
6) στο βωμό των πολιτικών διαπραγματεύσεων, έχουνε πάρει όλες τις δουλειές από το Δημόσιο, εφημερίδες, περιοδικά, νομαρχίες, δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις, όλες τις μεγάλες εταιρείες, το ΒΕΑ, όλα τα συνδικαλιστικά έντυπα. Ακόμα και δεξιές εφημερίδες τυπώνουν για να τους εξασφαλίσουν ήρεμο εργασιακό περιβάλλον!
7) διαθέτουν μια ολόκληρη στρατιά επαγγελματικών στελεχών του κόμματος σε όλες τις ειδικότητες!
8) διαθέτουν μια ολόκληρη στρατιά από επαγγελματίες συνδικαλιστές όπου οι περισσότεροι κατεβαίνουν για βουλευτές και με αυτούς πολεμάνε τους ανταγωνιστές τους!
9) οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα με συνδικαλιστικό σωματείο εργαζομένων και πρόεδρο που ανήκει πολιτικά στο ΚΚΕ τυπώνουν όλα τα έντυπα τους στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ.!
10) οι εργαζόμενοί τους δεν έχουν κάνει ποτέ απεργία ούτε ποτέ έχει σταματήσει η παραγωγή! Έλεγχος  ορθογραφίας
11) καμία δημόσια υπηρεσία δεν τολμάει να εισβάλει στις εγκαταστάσεις τους όπως κάνουν σε τόσους άλλους συναδέλφους!
12)η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ του ΚΚΕ. έχει πιο φτηνά μεροκάματα. Δεν εφαρμόζει την ΣΣΕ του ΣΕΜΕΕ που θέλει να μας επιβάλουν πανελλαδικά οι επαγγελματίες βουλευτοσυνδικαλιστές του κκε.
13) το 2008 ο τζίρος της τυποεκδοτικής είναι περίπου 80.000.000 ζεστό χρήμα που το άρπαξαν με κομματικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά μέσα.
14) Δεν μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν!
15) Είναι παράλογο ένα κόμμα που ψηφίζει νόμους να έχει και δικές του επιχειρήσεις. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.

ΘΕΤΟΥΜΕ ΔΥΟ ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Ποιο άλλο τυπογραφείο πανελλαδικά λειτουργεί όπως
η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ ΤΟΥ ΚΚΕ;
Μας ανταγωνίζονται αθέμιτα
ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Ξεκληρίζεται η τυπογραφεία! πρέπει να αντιδράσουμε!
καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου να βοηθήσουν!

Πρέπει άμεσα να παρέμβει
η επιτροπή ανταγωνισμού!

Εμείς δεν επιβιώνουμε με εισφορές και επιδοτήσεις

http://typografeio.blogspot.com/2009/05/blog-post_17.html

http://typografeio.blogspot.com/2009/05/blog-post_18.html

http://typografeio.blogspot.com/2009/01/blog-post_6735.html

Read more...

Η CIA "ΑΝΟΙΓΕΙ" ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΟΤΣΑΛΑΝ(;) ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ..

. Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Greek American News Agency
17.05.09
cia_otsalan_barouxakhs.png

Οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες(CIA) φαίνεται πως για κάποιο αδιόρατο, προς το παρών, λόγο "ανοίγουν" με τον πιο επίσημο τρόπο την υπόθεση Οτσαλάν! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την δημοσίευση άρθρου ανάλυση με τίτλο «ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΟ ΝΑΪΡΟΜΠΙ» του Έλληνα δημοσιογράφου με ενδιαφέρουσες σπουδές και στο πανεπιστήμιο του Michigan κ. Μύρωνα Βαρουχάκη. Η περιέργη αυτή ανάλυση δημοσιεύτηκε στο επίσημο 3μηνιαιο δελτίο της CIA. Η ανάλυση αυτή του ειδικού αναλυτή κ. Μύρωνα Βαρουχάκη που δημοσιεύεται στο επίσημο 3μηνίαιου δελτίο της CIA είναι ιδιαίτερα επικριτική και καυστική σε χαρακτηρισμούς για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης δια των ειδικών εντεταλμένων και αξιωματούχων της(πολιτικών, διπλωματικών και υπηρεσιακών παραγόντων) αλλά και ειρωνική σε αρκετά σημεία για τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος του Οτσαλάν από τους Έλληνες αξιωματούχους. Οι αιχμές του υπογράφοντος την ανάλυση αυτή που σήμερα αποκαλύπτει το Greek American News Agency αγγίζουν την τότε πολιτική ηγεσία -Θ.Πάγκαλο- αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην «επιχείριση φιάσκο» της παράδοσης του Αμπτουλάχ Οτσαλάν στα χέρια των Τούρκων. Έχει σημασία να τονισθεί ότι το συγκεριμένο εγχειρίδιο απευθύνεται και προς τους σπουδαστές εκπαιδευόμενους νεοεισχθέντες στις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Το άρθρο βόμβα και η ανάλυση του κ. Μ. Βαρουχάκη αφού παρουσιάζει εκτενώς και αναλυτικά τα γεγονότα, και όπως φαίνεται δείχνει να τα έχει αντλήσει από επίσημες ελληνικές πηγές, προχωρά σε δυσμενείς και αυστηρές κρίσεις και επικρίσεις εναντίον όσων συμμετείχαν στην όλη επιχείρηση.

Το επίμαχο άρθρο που φαίνεται πως μάλλον εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες των Αμερικανών δημοσιεύθηκε στο επίσημο τεύχος της βιβλιοθήκης της CIA (Ιανουαρίου-Μαρτίου 2009). Η ίδια ανάλυση στις 21 Απριλίου (09) αναρτάται και στον επίσημο ιστότοπο της CIA στην ενότητα των εκδόσεων της Βιβλιοθήκης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Οι αιχμές της ανάλυσης φτάνουν να υπαινίσσονται για την Ελλάδα ακόμα και σχέσεις με την Al Qaeda αφού μάλλον όχι τυχαία επελέγη από την Ελλάδα η περιοχή της Κένυας για την ολοκλήρωση της επιχείρησης, αφού λίγο νωρίτερα 6 μήνες πριν η Αμερικανική πρεσβεία είχε χτυπηθεί από την Al Qaeda άρα ήταν βέβαιο ότι η περιοχή της Κένυας θα ήταν γεμάτη αμερικανούς πράκτορες αλλά και "σταγονίδια" της φανατικής ισλαμικής οργάνωσης..

Η όλη ανάλυση είναι ιδιαίτερα επικριτική για την ελληνική ΕΥΠ αλλά και για τις μετέπειτα ενέργειες αξιωματικών της οι οποίες -κατά την εκτίμηση του Μ.Βαρουχάκη-παραβιάσαν θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας των μυστικών υπηρεσιών. Παρόλο που εκ πρώτης όψεως η στοχευμένη αυτή ανάλυση φαίνεται να εξυπηρετεί συγκεριμένη σκοπιμότητα εν τούτοις η παρουσιάση των γεγονότων αλλά και οι εκτιμήσεις του αρθρογράφου φαίνεται να έχουν και άλλες πηγές ενημέρωσης αφού δείχνει να ξέρει πολύ καλά τις ενέργειες αλλά και την γνώση των Αμερικανικών και Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Η ανάλυση αποκωδικοποιεί και αποκαλύπτει τα κωδικά ονόματα που χρησιμοποιούνταν στην όλη επιχείρηση όλοι οι συμμετέχοντες. Την επιλογή του Έλληνα στρατιωτικού αξιωματικού της ΕΥΠ Σάββα Καλεντερίδη να ηγηθεί αυτής της επιχείρησης, τον οποίο σε αρκετά σημεία επικρίνει άλλοτε εμμέσως και άλλοτε ευθέως, ο ειδικός αναλυτής Β.Βαρουχάκης χαρακτηρίζει ως μεγάλο και κρίσημο λάθος εκ μέρους των ηγετών των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών (ΕΥΠ). Στην συνέχεια ο νεαρός έλληνας ειδικός αναλυτής παρόλο που είναι προσεχτικός ως προς τον πρώην αξιωματικό της ΕΥΠ εν τούτοι όταν προσωρά σε εκτιμήσεις και κρίσεις για τα προσόντα αλλά και τα μειονεκτήματα του Σάββα Καλεντερίδη αφήνει σαφείς αιχμές για την πειθαρχία του προς τους ανωτέρους κυβερνητικούς, ενώ παράλληλα τον εμφανίζει και ανυπάκουο στις διαταγές των ανωτέρων του, ωστόσο του αναγνωρίζει πως επιχειρησιακά δεν μπορούν να καταλογιστούν λάθη αποκλειστικά και μόνο στον Σ. Καλεντερίδη. Η όλη ανάλυση που σήμερα αποκαλύπτουμε και αναμένεται να προκαλέσει εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και αντιδράσεις από όσους γνωρίζουν πολύ καλά τα διαδραματισθέντα γεγονότα εκείνης της περιόδου, παρόλο που υπογράφεται από Έλληνα δημοσιογράφο εν τούτοις διαπνέεται από έντονα φιλοαμερικανισμό και πάντα υπό το πρόσχημα της αυστηρής «ρεαλιστικής» ανάλυσης μιας επιχείρησης των μυστικών υπηρεσιών θέλοντας να τονίσει τα προς αποφυγή λάθη...

Ποιος είναι όμως ο Βύρων Βαρουχάκης

myrwn_barouxakis.jpg Εμείς δεν θα πούμε πολλά μια ματιά στο βιογραφικό του παρουσιάζει πράγματι ιδιαίτερο και έντονα μεγάλο ενδιάφέρον για το πρόσωπο του Μύρωνα Βαρουχάκη ο οποίος παράλληλα φαίνεται να έχει και η μεγάλη συγγραφική δραστηριότητα άρθρων και αναλύσεων σε ελληνικά έντυπα όπως Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το Associated Press αλλά και πολλά αμερικάνικα έντυπα... Αν μάλιστα προσέξει κάποιος την σχετική αρθογραφία του κ. Βαρουχάκη και ειδικά τα κείμενα που έχουν (ανα)δημοσιευθεί και υιοθετηθεί από τον γνωστό για την δράση τις θέσεις και τις απόψεις του κ. Παναγιώτη Δημητρά του Διεθνούς Παρατηρητηρίου των συμφωνιών του Ελσίνκι ίσως μπορέσει να βρει την άκρη του νήματος... αλλά και των υπόγειων και αφανών διασυνδέσεων προσώπων..γεγονότων...και καταστάσεων... Εκείνο που σίγουρα πια μπορεί να ειπωθεί πως και οι δυο περιπτώσεις ανθρώπων (Βαρουχάκη- Δημητρά) έχουν κοινό παρανομαστή... Τις ΗΠΑ και τα συμφέροντα τους...

Τυχαία ή όχι μένει να αποδειχτεί... Πάντως οι εκτιμήσεις, αναλύσεις και οι εκθέσεις του κ. Δημητρά για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα, την δήθεν μακεδονική μειονότητα και άλλα παρόμοια που εκθέτουν την χώρα μας, σχεδόν κάθε χρόνο ωσάν να είναι copy paste περιλαμβάνοται στην ετήσια έκθεση του State Department... Οι κρίσεις και τα συμπεράσματα δικά σας...

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι της CIA, μάλλον με σκωπτικό ύφος τονίζουν για την ανάλυση αυτή αλλά προφανώς και για να κρατάνε τους τύπους και κάποιες πισινές, ότι πιθανόν εκφράζει και αποτυπώνει ΜΌΝΟΝ τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα! Είναι όμως δυνατόν αν δεν είχαν υιοθετήσει, μελετηθεί, περάσει από την σχετική έρευνα της ειδικής ομάδας που επιλέγει τα σχετικά άρθρα και προ πάντων αν δεν εξυπηρετούσαν κάποια συγκεριμένη σκοπιμότητα οι απόψεις αυτές να τις είχαν δημοσιεύσει σε ένα τόσο μεγάλης σημασίας έντυπο -και μάλιστα το επίσημο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών...;;

ΚΕΙΜΕΝΟ : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ




Read more...