Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Σε εξέλιξη η άσκηση "Θράκη 2009" για διαχείριση εξωτερικών συνόρων Frontex

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Σε εξέλιξη είναι τις τελευταίες μέρες η άσκηση "Θράκη 2009" που υλοποιείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων Frontex στο τελωνείο των Κήπων Έβρου.

Με δύο εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο, που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο ''Δημόκριτος'' της Αλεξανδρούπολης και με τη συνδρομή ενός ειδικού μηχανήματος - ηλεκτρονικού υπολογιστή που μπορεί και εντοπίζει την ανθρώπινη παρουσία σε κρύπτες φορτηγών, λεωφορείων και Ι.Χ. στους Κήπους, διεξάγονται συνεχείς έλεγχοι για τον εντοπισμό και την σύλληψη λαθρομεταναστών που επιχειρούν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Το ειδικό μηχάνημα εντοπισμού είναι αμερικανικής κατασκευής και χρησιμοποιείται από Φιλανδούς και έναν Κύπριο συνοριοφύλακα που μετέχουν στο πρόγραμμα του Frontex.
Ο έλεγχος στα ύποπτα οχήματα από το κλιμάκιο του Frontex διαρκεί μόλις 32 δευτερόλεπτα και διεξάγεται όταν ο οδηγός του οχήματος διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει άλλος επιβάτης.Μέχρι στιγμής από τους ελέγχους που έχουν γίνει από τα κλιμάκια του Frontex τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.
ΕΞΠΡΕΣΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: