Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΤΧΣ - ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΣΟΙ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ EUROBANK!...


ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ FIMOTRO ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ...
ΘΕΜΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΘΕΤΕΙ Η CEO TOY ΤΧΣ
Της Πόπης το κάγκελο γίνεται τώρα στοΓενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ. Η μεθόδευση που αποκάλυψε τοFimotro σχετικά με τον διαγωνισμό - μαϊμού καθώς η Alpha είχε την καλύτερη προσφορά και μάλιστα με μετρητά, αλλά η Τρόικα θέλει το Τ.Τ.στην Eurobank είχε ως...
αποτέλεσμα η διευθύνουσα σύμβουλος που τώρα θέτει θέμα ακύρωσης ή αναβολής του διαγωνισμού να θέτει θέμα παραίτησης για να αποφύγει τις δυσάρεστες δικαστικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν με μηνύσεις και παρέμβαση εισαγγελέα για τον στημένο διαγωνισμό! Οι κατηγορίες για όσους υπογράψουν την παράδοση του Τ.Τ. στην Eurobank φτάνουν πολύ ψηλά. Με δεδομένο το δημόσιο χαρακτήρα του Τ.Τ. η απιστία κατά του δημοσίου στοιχειοθετείται πολύ απλά. Εάν όμως προχωρήσει ο διαγωνισμός. Γιατί όσοι έχουν καλύτερες προσφορές από την Eurobank δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5855.html

Read more...

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ!...


ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ALPHA ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕΤΟΧΕΣ!
Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ
Όλα έχουν και τα όριά τους. Το κάνει που το κάνει το κουμάντο η Τρόικα, να επιβάλλει όμως στην πώληση του Τ.Τ.μέσω του...
ΤΧΣ με ενημέρωση στις διοικήσεις τηςAlpha Bank και της Εθνικής ότι το τίμημα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο μετοχές και όχι συνδυασμό με μετρητά(!) δεν έχει ξαναγίνει πουθενά στον κόσμο! Η Eurobank είχε, από τις πληροφορίες του Fimotro, την χειρότερη προσφορά. Προσφορά που δεν είναι επενδυτική απλά μόνο και μόνο με τα κεφάλαια του Τ.Τ. να μην μπει σε εκκαθάριση η Τράπεζα και οδηγηθεί σε οριστικό λουκέτο. Ποιο είναι το "κεφάλι" που μετέφερε την άποψη της Τρόικας; Ο Στουρνάρας, όπως επί εβδομάδες αποκαλύπτει το Fimotro. Ποιος άλλος; Αυτός που σήμερα τον άδειασε και το ΙΟΒΕ καταρρίπτοντας ένα προς ένα τα στοιχεία που παρουσίαζε για δήθεν ανάπτυξη. Εντελώς ανίκανος ο άνθρωπος...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5107.html

Read more...

ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ...


ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ...
Στον λαβύρινθο της αναξιοπιστίας του έχει μπλέξει ο Κουβέλης. Σε μια πολύ μέτρια βραδιά, μιλώντας στον Αλ. Παπαχελά στον ΣΚΑΪ, προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφασή του να...
αποχωρήσει από την κυβέρνησηΣαμαρά, ξεκινώντας από το ιστορικό γιατί στήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά. Η γνώμη μας; Το τρένο πέταξε για τον Κουβέλη. Εάν κατορθώσει και μπει στην επόμενη Βουλή θα πρόκειται περί θαύματος...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3913.html

Read more...

ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...


ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΤΧΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Τ. ΣΤΗΝ EUROBANK
Η μόνη φορά που όπως φαίνεται, η ισχυρή κυρία του ΤΧΣ, δεν παίζει παιχνιδάκι με τον Στουρνάρα. Το αντίθετο μάλιστα. Κατάλαβε ότι της φόρτωσαν μια σειρά από λάθος επιλογές προσώπων και για να μην πάει στον...
εισαγγελέα (που θα πάνε οι άλλοι του ΤΧΣ με το αδίκημα της απιστίας) την έκανε με μια έξυπνη κίνηση για την οποία ουδείς μπορεί να την κατηγορήσει. Η Αναστασία Σακελαρίου κατάλαβε ότι ο διαγωνισμός ήταν στημένος από Τρόικα και Στουρνάρα και υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται διαγωνισμός. Υποστήριξε την λύση της απευθείας ανάθεσης καθώς εφόσον προκρίνεται η λύση να δοθεί το ΤΤ στη Eurobank για συστημικούς λόγους, να γίνει αυτό χωρίς τη διαδικασία του διαγωνισμού, που είναι βέβαιον ότι θα δημιουργήσει παρέμβαση του εισαγγελέα. Μέχρι την Παρασκευή υπάρχει χρόνος. Εάν όμως το Τ.Τ. κολλήσει με την Eurobank η εισαγγελέας Φάκου θα έχει τρελή δουλειά. Θα περάσει πολύς κόσμος την πόρτα του Κορυδαλλού.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4386.html

Read more...

Ο νέος κώδικας φορολογίας στο πολυνομοσχέδιο Με ειδικό εκκαθαριστικό η καταβολή του φόρου πολυτελείας


Με ειδικό εκκαθαριστικό η καταβολή του φόρου πολυτελείας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τις διατάξεις για την εφαρμογή του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού άνω των 1.929 κυβικών, των σκαφών αναψυχής και των δεξαμενών κολύμβησης (πισίνες) περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος θα εφαρμοστεί από το 2013 αντί του 2014, όπως προβλεπόταν αρχικώς, ο φόρος πολυτελείας.

Μάλιστα για την καταβολή του φόρου οι υπόχρεοι θα λάβουν ειδικό εκκαθαριστικό από την εφορία.

Κώδικας φορολογίας εισοδήματος

Επίσης, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει το νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος που είχε τεθεί σε διαβούλευση, καθώς και τις διορθώσεις που έγιναν μετά το δημόσιο διάλογο. Προβλέπει ακόμη την αύξηση από 2 τοις χιλίοις σε 3,5 τοις χιλίοις του φόρου συναλλαγών στο χρηματιστήριο από 1 Αυγούστου 2013.

Μεταξύ άλλων σύμφωνα με το νομοσχέδιο:

  • Διατηρείται η έκπτωση 1,5% στην εφάπαξ καταβολή φόρου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αυξάνεται η παρακράτηση φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους.
  • Παραμένει επίσης στο 55% η προκαταβολή φόρου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΟΕ και ΕΕ.
  • Επανέρχεται η απαλλαγή από το τεκμαρτό εισόδημα της δωρεάν παραχώρησης κατοικίας μέχρι 200 τμ από γονείς προς τα παιδιά και το αντίστροφο.
  • Οι φοιτητές ηλικίας ως 25 ετών θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη των φορολογούμενων γονιών τους, ενώ απαλλάσσεται από τη φορολογία η διατροφή που καταβάλλεται για τα παιδιά.
  • Στις περιπτώσεις διαφορών μεταξύ δηλωθέντος και τεκμαρτού εισοδήματος οι διαφορές αυτές θα φορολογούνται με βάση τα ισχύοντα κλιμάκια και συντελεστές στην κατηγορία που ανήκει ο φορολογούμενος.
  • Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος στα εισοδήματα από ενοίκια. Παράλληλα αυξάνεται από 10% στο 11% ο συντελεστής του πρώτου κλιμακίου φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια (για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ).
  • Δεν προβλέπεται η συλλογή αποδείξεων από τους φορολογούμενους.
  • Μειώνεται στο 15% από 20% ο φόρος υπεραξίας για ακίνητα
  • Διατηρείται η ισχύουσα κλίμακα φορολόγησης για τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ανατροπών συνέχεια στα εργασιακά Ορισμό κατώτατου μισθού από το 2017 με απόφαση Υπουργικού φέρνει το πολυνομοσχέδιο


Ορισμό κατώτατου μισθού από το 2017 με απόφαση Υπουργικού φέρνει το πολυνομοσχέδιο
Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα καθορίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού από το 2017   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Τη νέα διαδικασία διαμόρφωσης του ύψους του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από το 2017 περιγράφει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την επόμενη κουτσουρεμένη και τμηματικά καταβαλλόμενη δόση.

Όπως προβλέπεται η διαδικασία θα ξεκινά το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου κάθε έτους, και θα ολοκληρώνεται το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, οπότε το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του υπουργού Εργασίας, θα αποφασίζει το ύψος του κατώτατου μισθού των υπαλλήλων και το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών.

Προηγείται διαβούλευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της Κυβέρνησης με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη, εξειδικευμένων επιστημονικών, ερευνητικών και συναφών φορέων και εμπειρογνωμόνων, σε θέματα οικονομίας και ιδίως οικονομίας της εργασίας, κοινωνικής πολιτικής καθώς και εργασιακών σχέσεων και το συντονισμό από επιτροπή.

Η νέα διαδικασία - μηχανισμός διαμόρφωσης νομοθετικώς καθορισμένου νόμιμου κατώτατου μισθού και κατώτατου ημερομισθίου για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου όλης της χώρας τίθεται σε ισχύ μετά τα προγράμματα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, δηλαδή όχι πριν από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο


Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου, (άρθρο 103: διατάξεις για τον κατώτατο μισθό, σελ 66):

Το παρόν άρθρο θεσπίζει το νέο Μηχανισμό Καθορισμού Κατώτατου Μισθού και Ημερομισθίου σύμφωνα με τον οποίο:

«Έπειτα από διαβούλευση, που διεξάγεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν, ορίζεται ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός και το νομοθετημένο κατώτατο ημερομίσθιο, για πλήρη απασχόληση, ήτοι μηνιαίος μισθός για εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για εργασία 8 ωρών ημερησίως, για τους υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, των οποίων η αμοιβή δεν ρυθμίζεται από συλλογική σύμβαση εργασίας,

» Διευκρινίζεται ότι οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας κάθε είδους δεν επιτρέπεται να ορίζουν μηνιαίες τακτικές αποδοχές ή ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης, υπολειπόμενες από το νομοθετικώς καθορισμένο κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο ή της αντίστοιχης προκύπτουσας αναλογίας για τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης,

» Προβλέπεται ότι η νέα διαδικασία - μηχανισμός διαμόρφωσης νομοθετικώς καθορισμένου νόμιμου κατώτατου μισθού και κατώτατου ημερομισθίου για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου όλης της χώρας τίθεται σε ισχύ μετά τα προγράμματα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, δηλαδή όχι πριν από την 1.1.2017.

»Ορίζεται ότι το ύψος του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και νομοθετημένου ημερομισθίου θα πρέπει να καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της για ανάπτυξη από την άποψη της παραγωγικότητας, των τιμών, και της ανταγωνιστικότητας, της απασχόλησης, του ποσοστού της ανεργίας, των εισοδημάτων και μισθών»

»Προσδιορίζεται ότι για τον ορισμό του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και νομοθετημένου κατώτατου ημερομισθίου διεξάγεται διαβούλευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της Κυβέρνησης με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη, εξειδικευμένων επιστημονικών, ερευνητικών και συναφών φορέων και εμπειρογνωμόνων, σε θέματα οικονομίας και ιδίως οικονομίας της εργασίας, κοινωνικής πολιτικής καθώς και εργασιακών σχέσεων και το συντονισμό από επιτροπή.»

Ποιοι μετέχουν στη διαβούλευση

Επίσης ορίζονται οι κοινωνικοί εταίροι που μετέχουν στη διαβούλευση που είναι:

αα) εκ μέρους των εργαζομένων όλης της χώρας η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και λοιπές δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις κλαδικές ή ομοιοεπαγγελματικές που εκπροσωπούν εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σε εθνικό επίπεδο και προτείνονται από τη ΓΣΕΕ ή καλούνται από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης,

ββ) εκ μέρους των οργανώσεων των εργοδοτών ευρείας εκπροσώπησης εργοδοτικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.), και λοιπές εργοδοτικές οργανώσεις που προτείνονται από αυτούς ή καλούνται από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης,

στ) Θεσπίζεται ότι η διαβούλευση συντονίζεται από τριμελή Επιτροπή αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Ο.ΜΕ.Δ., ως Πρόεδρο, ένα πρόσωπο κύρους ως εκπρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών και ένα πρόσωπο κύρους ως εκπρόσωπο του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με
τη γραμματειακή υποστήριξη των υπηρεσιών του Ο.ΜΕ.Δ. καθώς επίσης ορίζεται και το έργο της Επιτροπής Συντονισμού της διαβούλευσης,

ζ) Προβλέπεται ότι το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), αναλαμβάνει τη σύνταξη του Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης, σε συνεργασία με πενταμελή επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, εξειδικευμένων σε θέματα οικονομίας και κυρίως οικονομίας της εργασίας, κοινωνικής πολιτικής καθώς και εργασιακών σχέσεων.

η) Προσδιορίζεται ακριβώς το περιεχόμενο του Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης, το οποίο θα πρέπει να περιέχει ιδίως τη συστηματική καταγραφή των προτάσεων των διαβουλευομένων κοινωνικών εταίρων, τα σημεία συμφωνίας τους, τεκμηρίωση ως προς την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας και τους παράγοντες που επιδρούν στο καθορισμό του προτεινόμενου νομοθετημένου κατωτάτου μισθού και ημερομισθίου και το οποίο στο τέλος υποβάλλεται στον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Καθορίζεται δε ότι το Σχέδιο του Πορίσματος Διαβούλευσης καθώς και όλες οι εκθέσεις, τα υπομνήματα και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο τεκμηρίωσης που αφορά την ανωτέρω διαδικασία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Το χρονοδιάγραμμα

Ορίζεται με σαφήνεια ότι η διαδικασία η οποία ξεκινά το τελευταίο δεκαήμερο του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους, ολοκληρώνεται το τελευταίο δεκαπενθημέρου του μηνός Ιουνίου κάθε έτους, μετά την εισήγηση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών, στο Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη το Πόρισμα της Διαβούλευσης, ο οποίος και εκδίδει τελικά απόφαση καθορισμού του κατωτάτου μισθού για τους υπαλλήλους και του κατωτάτου ημερομισθίου για τους εργατοτεχνίτες, μετά από την σύμφωνη γνώμη του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Το νέο σύστημα προάγει τις συλλογικές συμβάσεις»

Συνεπώς, αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο, «με το ανωτέρω θεσπιζόμενο, με το παρόν, σύστημα, συγκλίνουμε με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα και τις Διεθνείς Πρακτικές, ως προς το μηχανισμό προσδιορισμού των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων σε όλη τη χώρα».

«Παράλληλα, το νέο αυτό σύστημα όχι μόνο δεν εμποδίζει, αλλά προάγει και υποκινεί τη διεξαγωγή συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων σε υψηλότερα μισθολογικά επίπεδα, σε επιμέρους κλαδικά ή επιχειρησιακά επίπεδα.»

»Επιπρόσθετα, το νέο σύστημα υποστηρίζει ουσιαστικά την ωρίμανση και την ποιοτική αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου στη χώρα μας, προωθώντας την αναζήτηση συναινετικών συγκλίσεων σε ένα πλαίσιο υπευθυνότητας, εθνικής συναίσθησης και συνεκτίμησης των πραγματικών δεδομένων της αγοράς εργασίας, της παραγωγής και της οικονομίας».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Με ειρωνικά σχόλια Επίθεση Παπανδρέου κατά Καραμανλή, ευρωπαίων και «εγχώριων σχολιαστών»


Επίθεση Παπανδρέου κατά Καραμανλή, ευρωπαίων και «εγχώριων σχολιαστών»
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και στους ευρωπαίους εταίρους εξαπολύει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με νέα ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Τρίτης από το γραφείο του. Στο στόχαστρο του κ. Παπανδρέου μπαίνουν και οι «εγχώριοι σχολιαστές», με αφορμή τη δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έδωσε παραπλανητικά και εσφαλμένα στοιχεία για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας.

Στην ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Παπανδρέου αναφέρεται:

«Προ καιρού, 'μάθαμε' με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, στην πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συμμετείχε ως Πρωθυπουργός, προκάλεσε αμηχανία στους Ευρωπαίους ηγέτες, γιατί λέει, μίλησε με ευθύτητα για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
» Ποιο ήταν το συμπέρασμα των εγχώριων σχολιστών; Ο Παπανδρέου άνοιξε την πόρτα για να οδηγηθούμε στο μνημόνιο!
» Σήμερα, 'μαθαίνουμε' ότι παραπλανήσαμε τους εταίρους μας δίνοντας τους στοιχεία για την ελληνική οικονομία που παρουσίαζαν την κατάσταση καλύτερη από ό,τι ήταν, με αποτέλεσμα να γίνουν λάθη στο πρώτο μνημόνιο.
» Ποιο είναι το συμπέρασμα των εγχώριων σχολιστών; Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του ευθύνονται που οδηγηθηκαμε στο μνημόνιο!
» Όμως, οι κυβερνώντες μέχρι το 2009, όπως και μέρος των ΜΜΕ, προκειμένου να πλήξουν τον Γιώργο Παπανδρέου, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνησή του 'πείραξε' τα στοιχεία για να εμφανίσει μεγαλύτερο το έλλειμμα.
» Ας 'σταθεροποιηθούν' κάπου. Και το ένα και το άλλο μαζί, και καλύτερη και χειρότερη εικόνα της οικονομίας ταυτόχρονα, δεν γίνεται.
» Θα μπορούσαμε ίσως να ζητήσουμε από όλους εκείνους που είτε προβαίνουν σε δηλώσεις είτε σχολιάζουν δηλώσεις, να προσδιορίσουν επιτέλους την 'ευθύνη' της κυβέρνησης Παπανδρέου. Πώς τη θέλουν, έτσι ή αλλιώς; Να καταλήξουν και να μας ενημερώσουν.
» Αλλά είναι βέβαιο ότι, το μόνο που θα καταφέρουν να κάνουν είναι να διαφωνήσουν. Ο λόγος είναι απλός. Καθένας τους μιλά έχοντας τη ματιά του στραμμένη στη δική του βολική εκδοχή. Αποφεύγουν απλές αλήθειες. Απλά στατιστικά στοιχεία.
» Και τελικά, όλοι μαζί επιχειρούν να αποκρύψουν ό,τι δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς τους ή ό,τι τους βαραίνει.
» Οι μεν, οι μέχρι το 2009 κυβερνώντες, την ανεύθυνη και τελικά εγκληματική πολιτική τους.
» Οι δε, οι εταίροι μας, την σιωπή που τους χαρακτήριζε μέχρι τότε και την στάση που επέδειξαν στην συνέχεια. Ατολμία και αναποφασιστικότητα. Η συντηρητική ηγεμονία στην ΕΕ ξόρκιζε το κακό. Μόνο όταν οι αγορές δια της ελληνικής οικονομίας έβαλαν κατά του ευρώ άρχισαν να κατανοούν ότι, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά το σύνολο της ΕΕ και της Ευρωζώνης.
» Και οι άλλοι, οι σχολιαστές, τον εθισμό τους στην γνωστή επωδό, για όλα ευθύνεται ο Παπανδρέου.
» Τώρα, που κάποιος ανέλαβε τη ευθύνη και έπεσε πάνω στη φωτιά που άλλοι άναψαν, μπορούν να λένε ό,τι νομίζουν.
» Ποια όμως είναι η αλήθεια;
» Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε από την πρώτη στιγμή όπως είχε χρέος έναντι της χώρας και του Ελληνικού λαού, για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου -τότε δεν γνωρίζαμε καν το πραγματικό ύψος του ελλείμματος, παρά μόνον ότι δεν ήταν 6% αλλά τουλάχιστον διπλάσιο.
» Μάλιστα, ακριβώς επειδή πίστευε ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα μιας γενικότερης κρίσης, ζήτησε από τους εταίρους μας πολιτική στήριξη και χρόνο, προκειμένου παράλληλα με την αναγκαία δημοσιονομική υπευθυνότητα που έπρεπε να ακολουθήσει η χώρα, να κάνει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίζουν τις αιτίες του προβλήματος. Έτσι, και τη βίαιη λιτότητα θα είχαμε αποφύγει και το μνημόνιο και προσθέτως, θα υπήρχε το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις.
» Όλοι μαζί, και εμείς και οι εταίροι μας, μάθαμε τα πραγματικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας στα τέλη του 2010. Τότε αποκαλύφθηκε ότι, τελικώς, το έλλειμμα ούτε 6% ήταν, ούτε 12,5% ήταν, αλλά 15,6%. Τότε διαμορφώθηκε και το τελικό ύψους του χρέους, όπως και μια σειρά μεγεθών της ελληνικής οικονομίας. Τότε για πρώτη φορά, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τα στατιστικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας. Αυτά που τώρα αποδέχονται όλοι, ακόμη και η ΝΔ, με την ψήφο των βουλευτών της για τον προϋπολογισμό.
» Βήμα - βήμα διαμορφώθηκε το παζλ της πολιτικής ασυνειδησίας που επέδειξαν οι κυβερνώντες μέχρι το 2009.
» Όλοι γνωρίζαμε όμως, και εμείς και οι εταίροι μας, ότι παρά το θηριώδες έλλειμμα, η ανάπτυξη βρισκόταν στα τάρταρα.
» Μόνο που όλα αυτά είναι γνωστά από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι νέα στοιχεία. Ούτε αποτελούν αποκάλυψη.
» Ας είναι προσεκτικοί, λοιπόν, όσοι μιλούν ή σχολιάζουν δημοσίως, μηδενός εξαιρουμένου εντός ή εκτός των συνόρων.
»Εκτίθενται».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συνελήφθησαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ...


...για τα αδικήματα της δωροδοκίας, εκβίασης, εγκληματικής οργάνωσης, κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και υπεξαγωγής εγγράφων...
Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τρία στελέχη του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρόκειται για...
έναν 60χρονο προϊστάμενο Τμήματος, ένα 55χρονο ελεγκτή και αναπληρωτή Τμηματάρχη, ένα 37χρονο ελεγκτή, οι οποίοι υπηρετούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και μια 50χρονη λογίστρια.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, εκβίασης, εγκληματικής οργάνωσης, κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και υπεξαγωγής εγγράφων

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας βιοτέχνης κατήγγειλε στις αρχές ότι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ του ζητούσαν 25.000 για να μην του επιβάλλουν πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Μετά από διαπραγματεύσεις, τις οποίες γνώριζε η ΕΛΑΣ, ο καταστηματάρχης παρέδωσε στη λογίστρια το προσημειωμένο ποσό των 25.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο την συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το ποσό προορίζονταν για τον 60χρονο υπάλληλο, ο οποίος στη συνέχεια θα το μοιράζονταν με τους άλλους δυο συναδέλφους του.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης....
crimenet.gr

Read more...

Κατατέθηκε στη Βουλή Ανοίγει ο δρόμος για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο με το πολυνομοσχέδιο


Ανοίγει ο δρόμος για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο με το πολυνομοσχέδιο
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των 6,8 δισ. ευρώ ώς τον Οκτώβριο, που ενέκρινε χθες το βράδυ το Eurogroup. Το νομοσχέδιο αποτελείται από 109 άρθρα και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για απολύσεις στο Δημόσιο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση των σχολικών φυλάκων (2.000 άτομα), καθώς και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας (3.500 άτομα).

Επιπλέον, από το υπουργείο Παιδείας καταργούνται οι κάτωθι ειδικότητες των αντίστοιχων κλάδων και κατηγοριών του προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και το σύνολο των κατεχόμενων από το προσωπικό αυτό οργανικών θέσεων:
 
1.    ΠΕ12.12 - ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ     
2.    ΠΕ14.01 – ΙΑΤΡΟΙ     
3.    ΠΕ14.02 – ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ     
4.    ΠΕ14.03 – ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ     
5.    ΠΕ14.06 – ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ     
6.    ΠΕ17.09 - ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ     
7.    ΠΕ17.13 - ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ     
8.    ΠΕ18.01 - ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ     
9.    ΠΕ18.04 – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ     
10.  ΠΕ18.05- ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ     
11.  ΠΕ18.07 - ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ     
12.  ΠΕ18.08 – ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ     
13.  ΠΕ18.09 - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ     
14.  ΠΕ18.10 – ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ     
15.  ΠΕ18.11 – ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ     
16.  ΠΕ18.20 – ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ     
17.  ΠΕ18.21 - ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ     
18.  ΠΕ18.24 – ΕΡΓΑΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ     
19.  ΠΕ18.25 – ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ     
20.  ΠΕ18.26 – ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ            
21.  ΠΕ18.27 – ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗΣ     
22.  ΠΕ18.29 – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ     
23.  ΠΕ18.33 – ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ     
24.  ΠΕ18.37 - ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ     
25.  ΠΕ18.39 - ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ     
26.  ΠΕ34 – ΙΤΑΛΙΚΗΣ     
27.  ΠΕ40 – ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ     
28.  ΤΕ01.08 - ΧΗΜΙΚΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ     
29.  ΤΕ01.10 - ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ     
30.  ΤΕ01.11 - ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ     
31.  ΤΕ01.12 – ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗΣ     
32.  ΤΕ01.14 - ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ     
33.  ΤΕ01.19 – ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ     
34.  ΤΕ01.20 – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ     
35.  ΤΕ01.25 – ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ     
36.  ΤΕ01.26 – ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ     
37.  ΤΕ01.29 - ΒΟΗΘ.ΙΑΤΡ. ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓ. ΕΡΓΑΣΤHΡΙΩΝ     
38.  ΤΕ01.30 - ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΙΔΟΚΟΜΟΙ – ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ     
39.  ΤΕ01.31 - ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ     
40.  ΔΕ01.01 – ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ     
41.  ΔΕ01.02 – ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ     
42.  ΔΕ01.04 – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ     
43.  ΔΕ01.05 – ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ     
44.  ΔΕ01.08 – ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΛΗΤΕΣ     
45.  ΔΕ01.10 - ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ     
46.  ΔΕ01.11 - ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΨΥΞΕΩΝ (ΨΥΚΤΙΚΟΙ)     
47.  ΔΕ01.12 – ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ     
48.  ΔΕ01.13 – ΞΥΛΟΥΡΓΟΙ     
49.  ΔΕ01.14 - ΚΟΠΤΙΚΗΣ-ΡΑΠΤΙΚΗΣ     
50.  ΔΕ01.15 – ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΙΑΣ     
51.  ΔΕ01.16 - ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ     
52.  ΔΕ01.17 – ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ    

Το προσωπικό των καταργούμενων ειδικοτήτων τίθεται σε διαθεσιμότητα, από την 22η Ιουλίου 2013. Οι δημοτικοί αστυνομικοί βγαίνουν σε διαθεσιμότητα από τις 23 Σετπεμβρίου 2013.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα κατάργησης θέσεων, κλάδων ή ειδικοτήτων σε υπουργεία, αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΟΤΑ α' και β' βαθμού, ΝΠΔΔ, στο κεφάλαιο Δ' που αφορά τις διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγχρόνως, προβλέπεται η δυνατότητα σύστασης θέσεων. Η κατάργηση ή σύσταση θέσεων θα γίνεται με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του οικείου υπουργού, σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, μετά από τεκμηρίωση που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης.

Η διαθεσιμότητα
Η επιλογή των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, μετά την κατάργηση της οργανικής τους θέσης, διενεργείται μετά από αποτίμηση και μοριοδότηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους. Θα συνεκτιμηθεί η εργασιακή και διοικητική εμπειρία τους, η άσκηση ειδικών καθηκόντων και η εργασιακή φυσιογνωμία του υπαλλήλου. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου. Αυξημένη μοριοδότηση λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί μετά από διαγωνισμό.
Η αποτίμηση των προσόντων αποτυπώνεται σε βαθμολογικό πίνακα από τα Τριμελή Υπηρεσιακά Συμβούλια. Η διάρκεια της διαθεσιμότητας δεν μπορεί να ξεπερνά τους 8 μήνες.
Από τη διαθεσιμότητα εξαιρούνται οι υπάλληλοι που είναι ανάπηροι σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή έχουν εξαρτώμενο μέλος με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, οι πολύτεκνοι, οι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας, υπάλληλος του οποίου ο/η σύζυγος τίθεται σε διαθεσιμότητα.
Η κινητικότητα
Στο πλαίσιο της κινητικότητας επιτρέπεται η μετάταξη μονίμων υπαλλήλων, η μεταφορά υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, η μεταφορά υπαλλήλων που διατηρούν τη δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα των ΝΠΔΔ.
Προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μπορεί να μεταφέρεται σε ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα. Η μετάταξη ή μεταφορά αυτών των υπαλλήλων είναι υποχρεωτική.
Η κινητικότητα των υπαλλήλων διασφαλίζεται ότι αντιστοιχεί στην εργασιακή τους φυσιογνωμία και λαμβάνει υπόψη τα περιγράμματα θέσης και καθηκόντων τους, εφόσον αυτά υπάρχουν και τις δηλώσεις προτίμησής τους. Η διαδικασία της μετάταξης ή μεταφοράς υπαλλήλων γίνεται από τα αρμόδια Τριμελή Συμβούλια των φορέων υποδοχής τους.
Ειδικά, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταργούνται οι αρμοδιότητες των Τμημάτων Κίνησης και Επισκευών της Δ/νσης Κρατικών Αυτοκινήτων και Επικοινωνιών. Η αρμοδιότητα εξυπηρέτησης των αναγκών μετακίνησης κυβερνητικών προσώπων, επισήμων, επικεφαλής οργανισμών και λοιπών προσώπων μεταφέρεται στις οικείες υπηρεσίες των υπουργείων ή φορέων.
Η αρμοδιότητα διάθεσης αυτοκινήτων και οδηγών για την εξυπηρέτηση ξένων επισήμων μεταφέρεται στο υπ. Εξωτερικών και στη Δ/νση Εθιμοτυπίας.
Η αρμοδιότητα της κίνησης, συντήρησης και επισκευής οχημάτων μεταφέρεται στο υπ. Δ. Τάξης, στις Υπηρεσίες Συνοδείας Ασφαλείας και Προστασίας επισήμων.
ΟΤΑ
Το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, που ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών, έχει ως στόχο την κατάρτιση από τους ΟΤΑ ρεαλιστικών και ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και απολογισμών. Σε περίπτωση που διαπιστώσει απόκλιση από τους τριμηνιαίους δημοσιονομικούς στόχους άνω του δέκα τοις εκατό (10%), το Παρατηρητήριο ενημερώνει εντός ενός μηνός από τη λήξη του τριμήνου τον ΟΤΑ, την αρμόδια για την εποπτεία του Αρχή και το Υπουργείο Εσωτερικών, παρέχοντας οδηγίες και εισηγούμενο μεθόδους για τη διόρθωση της απόκλισης.
Παράλληλα, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών που εκδίδεται τον Ιούλιο κάθε έτους, παρέχονται οδηγίες για την κατάρτιση, εκτέλεση και αναμόρφωση του προϋπολογισμού των δήμων και ρυθμίζεται κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή των επόμενων παραγράφων. Με όμοια απόφαση μπορεί επίσης να καθορίζονται ανώτατα όρια για την εκτίμηση των ιδίων εσόδων ή επιμέρους ομάδων τους που εγγράφονται στον προϋπολογισμό και ορίζονται τα ίδια έσοδα ή ομάδες αυτών. Ο προϋπολογισμός καταρτίζεται με βάση τις οδηγίες που παρέχονται ετησίως με την κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών της προηγούμενης παραγράφου και κατόπιν αιτιολογημένης εισήγησης της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, για το εκτιμώμενο ύψος εσόδων και ιδίως των ιδίων εσόδων, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές.
Προβλέπονται αυστηρές ποινές για όσους δεν ακολουθούν τις διαδικασίες καθώς όπως αναφέρεται «οι υπαίτιοι υπέχουν αστική και πειθαρχική ευθύνη για σοβαρή παράβαση καθήκοντος».
Για τις προσωρινές διαταγές
Το πολυνομοσχέδιο επίσης προβλέπει ειδική διάταξη για τους συμβασιούχους που παραμένουν στις εργασίες τους με προσωρινές διαταγές.

Η διάταξη προβλέπει ότι όλες οι υποθέσεις πρέπει να έχουν εκδικαστεί μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2013 και οι αποφάσεις να έχουν εκδοθεί ώς τις 31 Δεκεμβρίου.

Επίσης, ορίζει ότι όσες υποθέσεις δεν έχουν τελεσιδικήσει ώς τις παραπάνω ημερομηνίες με υπαιτιότητα του συμβασιούχου, αυτός ο συμβασιούχος θα απολύεται.

Επιπλέον, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει την απελευθέρωση στο πλαφόν αποζήμιωσης δημοσίων  υπαλλήλων, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τους απολυμένους της ΕΡΤ.

Μεταξύ άλλων, στο πολυνομοσχέδιο εντάχθηκε ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, ο φόρος πολυτελείας, τα μέτρα που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ (επιστροφές από τις κλινικές κλπ), τα μέτρα για τον ΟΑΕΕ, καθώς και η ρύθμιση για την εξόφληση χρεών του Δημοσίου προς τις εταιρίες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Το πολυνομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 19 Ιουλίου, ενώ στο ίδιο χρονικό περιθώριο θα πρέπει να έχουν περάσει όλες οι εφαρμοστικές διατάξεις και οι υπουργικές αποφάσεις που σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να δοκιμάσει για άλλη μια φορά τις αντοχές της συγκυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό, Αντ.Σαμαράς και Ευ.Βενιζέλος βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία προκειμένου να περιορίσουν τις όποιες αντιδράσεις.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Οδοιπορικά – μαϊμού στο υπουργείο Μεταφορών...


Τα τελευταία 5 χρόνια εργαζόμενοι στο υπουργείο Μεταφορών έλαβαν πλαστά οδοιπορικά ύψους 4,3 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από έλεγχο τον οποίο διενήργησε το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας.

Πρόκειται για εκτός έδρας αποζημιώσεις οι οποίες...
χορηγήθηκαν για δήθεν δαπάνες μετακίνησης προσωπικού, μέσα από μία ολόκληρη επιχείρηση την οποία φέρονται να είχαν στήσει υπάλληλοι του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Μάλιστα, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών ότι υπάρχουν ακόμη φορείς του Δημοσίου που αποζημιώνουν εικονικές εκτός έδρας μετακινήσεις του προσωπικού τους.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε σχετική επιστολή, είναι αδιανόητο να μετακινείται σχεδόν κάθε μέρα ολόκληρο το προσωπικό υπηρεσιών…
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη Ελευθεροτυπία:

Read more...

Υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου: "Δεν έχουμε στοιχεία για δωροδοκία. Να κληθεί το ΚΥΣΕΑ για κατάθεση"




Τι υποστήριξε η υπεράσπιση, στη δίκη του πρώην υπουργού. Οι διάλογοι με τον πρόεδρο του δικαστηρίου
Τη θέση τους ότι το βούλευμα που οδήγησε τον Άκη Τσοχατζόπουλο σε δίκη δεν περιέχει στοιχεία που να τεκμηριώνουν ασφαλώς ότι ο πρώην υπουργός διέπραξε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα αλλά συμπεράσματα, εξέφρασαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του.
Η υπεράσπιση του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, σχολιάζοντας τα έγγραφα της δικογραφίας που αναγνώστηκαν τις προηγούμενες ημέρες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, επανέλαβαν ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα αν "υπάρχει ή δεν υπάρχει δωροδοκία" και, επίσης, ότι δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για το "πού εμπλέκεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε κινήσεις λογαριασμών".
Όπως ανέφερε ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, Λ. Κοτσαλής, "το βούλευμα δεν περιέχει στοιχεία με βάσει τα οποία να τεκμηριώνεται ασφαλώς και επαρκώς το διατυπωθέν συμπέρασμα ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος συνέστησε και συμμετείχε σε οργάνωση που είχε σκοπό την διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων, προερχόμενων από το έγκλημα της κατ΄εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας.
Εξαντλείται, κυρίως, στην περιγραφή των χρηματικών ροών μεταξύ εταιρειών και φυσικών προσώπων. Οι συναλλαγές αφορούν φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες, για τις οποίες δεν προκύπτει ασφαλώς και επαρκώς ότι συνδέονται ή ανήκουν στον Α. Τσοχατζόπουλο ή ότι σχετίζονται με δική του παράνομη δραστηριότητα".
Ο συνήγορος αναφέρθηκε σε "συσχετισμούς και συμπτώσεις" ανάμεσα σε συναλλαγές προσώπων, επιχειρήσεων, που απαντώνται συχνά στην επιχειρηματική ζωή αλλά "από ελεγκτικής πλευράς, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελούν τεκμήρια".
Τόνισε, επίσης, ο κ. Κοτσαλής στην τοποθέτηση του:
"Η σύνδεση του Α. Τσοχατζόπουλου με διάφορες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και οι εταιρείες ΝΟΜΠΙΛΙΣ, ΤΟΡΚΑΣΟ κ.α, γίνεται με βάσει λογικούς συσχετισμούς ανάμεσα σε διαφορετικής μορφής πληροφορίες.
Από ελεγκτικής πλευράς, για να είναι επαρκής η εξαγωγή συμπεράσματος ότι οι ανωτέρω εταιρίες ανήκουν ή σχετίζονται με τον Α. Τσοχατζόπουλο, θα πρέπει κάτι τέτοιο να υποστηρίζεται από παραστατικά και έγγραφα στα οποία να υπάρχει σαφής αναφορά στο πρόσωπο του κ. Τσοχατζόπουλου".
Στη δική του τοποθέτηση, ο έτερος συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου, Γ. Παγορόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα του αν έχουμε ή όχι δωροδοκία:
"Έχουμε κινήσεις κάποιων λογαριασμών εταιρειών, που δεν συνδέονται ευθέως με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Οι μόνοι που μπορούν να πουν αν δωροδοκήθηκε ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι αυτοί που συνυπέγραψαν τις αποφάσεις για τα TOR M1 και τα υποβρύχια.
Κυρίως, ο πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ και τότε πρωθυπουργός της χώρας. Από έγγραφα, φαίνεται ότι τόσο αυτός όσο και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Εξωτερικών είχαν άμεση αντίληψη πώς κινείται η διαδικασία στα εξοπλιστικά προγράμματα.
Δωροδοκία δεν υπάρχει. Απόρρητη έκθεση, όπου περιγράφεται λεπτομερώς με ποια λογική υπεγράφη η σύμβαση των υποβρυχίων, αναφέρει ότι ήταν τα καλύτερα και φθηνότερα. Αν ήταν έτσι, ποια είναι η γενεσιουργός αιτία της δωροδοκίας; Πώς είναι δυνατόν η Ferrostaal, σε συνεργασία με την HDW, να θέλουν να δωροδοκήσουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, όταν τα δεδομένα ήταν τέτοια που δεν επέτρεπαν σε άλλη ανταγωνιστική να κερδίσει το διαγωνισμό; Όλα αυτά καθιστούν αδύνατη, λογικά, τη δωροδοκία".
Ο κ. Παγορόπουλος τόνισε, επίσης, ότι τα TORM1 "επελέγησαν για στρατιωτικοπολιτικούς λόγους, που σχετίζονται με την Κύπρο και την αμυντική της ομπρέλα. Ήταν μια καθαρά πολιτική απόφαση που είχε να κάνει με το ΚΥΣΕΑ. Το ΚΥΣΕΑ έκανε την επιλογή και όχι ο Τσοχατζόπουλος. Η δωροδοκία είναι τελείως μαύρο σημείο που, φοβάμαι, θα μείνει μαύρο έως το τέλος, γιατί δεν βλέπω από το δικαστήριό σας να καλεί αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό δεν είναι δίκαιη δίκη. Θα δικάσετε έναν άνθρωπο... Πρόβατο επί σφαγή".
Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού κατέθεσε στο δικαστήριο επιστολές, προερχόμενες από την αμερικανική Γερουσία, από τις οποίες, όπως επισημάνθηκε, προκύπτει ότι οι Αμερικανοί πίεζαν για να μην προτιμηθούν ευρωπαϊκά εξοπλιστικά.
Σε ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου, Χρ. Κατσιάννη προς την πλευρά Τσοχατζόπουλου, αν έχει βολιδοσκοπήσει τα μέλη του ΚΥΣΕΑ ώστε να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο κ. Παγορόπουλος απάντησε:
"Όλοι θέλουν να έρθουν, αλλά υπό την δική σας ομπρέλα".
-Πρόεδρος: Φοβούνται;
-Παγορόπουλος: Δεν το κρίνω εγώ. Συζήτησα σχεδόν με όλους και μου είπαν ότι θέλουν να έρθουν, αλλά θέλουν τη δική σας ομπρέλα. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επανέλαβε στο δικαστήριο ότι, από το 2010, υφίσταται εναντίον του μια πολιτική δίωξη με πολιτικές παρεμβάσεις, προκειμένου να πετύχουν κάποιοι πολιτικούς στόχους. Αναφέρθηκε, επίσης και στην πρόσφατη απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη, κάνοντας λόγο για "Δικαιοσύνη, που λειτουργεί ιδιαίτερα".

Read more...

«Ακροδεξιά στροφή»...




Την άποψη ότι η Ν.Δ., με τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της, έχει κάνει ακροδεξιά στροφή εξέφρασε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Σωτήρης Χατζηγάκης σε δηλώσεις του στο «Βήμα FM». Επίσης, παρ' ότι ο πρωθυπουργός αρέσκεται να...
δηλώνει ότι πολεμά την «ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς στη χώρα», ο κ. Χατζηγάκης υποστήριξε ότι «οι αριστερές δυνάμεις είναι ανίσχυρες στο καθεστώς που ζούμε».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χατζηγάκης είχε τεθεί εκτός της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Νοέμβριο του 2011, λόγω δηλώσεών του για «ακροδεξιά σταγονίδια» στο κόμμα. Από τότε φαίνεται ότι πιστεύει πως τα «σταγονίδια» έχουν γίνει ολόκληρο ρεύμα.

Β.ΣΑΜ.

"Πολιτικά παρασκήνια" (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Read more...

Στο Αμυνας ζητούν 1.000 απολύσεις...





Ισως να πέρασε στα ψιλά αλλά η τρόικα απαίτησε και από το υπουργείο Αμυνας να απολύσει περίπου 1.000 άτομα, στο πλαίσιο της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων. Προσέξτε όμως, δεν ζητεί 1.000 απολύσεις από όλο το προσωπικό, αλλά από...
τους διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου που δεν είναι περισσότεροι από 8.000. Η τρόικα είχε ζητήσει και παλαιότερα μείωση του προσωπικού κατά 1.000 άτομα, όμως υπολόγιζε στο σύνολο του προσωπικού (περιλαμβανομένων και των στρατιωτικών). Αυτή τη φορά το προσδιόρισε μόνον στο πολιτικό προσωπικό. Σημειώνω ότι στις απολύσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται τα σχέδια αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

"BHMAτοδότης"

Read more...

Nεκρός σε παραλία στη Βουλγαρία βρέθηκε o μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος...


Ο μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος βρέθηκε νεκρός σε παραλία κοντά στο μεγαλύτερο λιμάνι της Βουλγαρίας τη Βάρνα, μετέδωσαν τα βουλγαρικά MME, επικαλούμενα ανακοίνωση των αρμοδίων αρχών.

Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της ...
«παραθαλάσσιας πρωτεύουσας της Βουλγαρίας», όπως είναι ευρύτατα γνωστή η παράκτια πόλη του Εύξεινου Πόντου, βρέθηκε πνιγμένος στην περιοχή «Τράκατα», όπου έκανε μπάνιο κάθε πρωί ενώ πολλές φορές βουτούσε για μύδια με μάσκα και βατραχοπέδιλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ.

Προς το παρόν η τοπική εισαγγελία δεν έχει σχολιάσει τις φήμες για πιθανό βίαιο θάνατο του μητροπολίτη, ενώ η αστυνομία ερευνά την υπόθεση, σύμφωνα με τη ΒΝΡ.

Ο μητροπολίτης Βάρνας υπήρξε μέλος της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επί 24 χρόνια ενώ είχε εκλεγεί ως προσωρινός Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Εκκλησίας μετά την εκδημία του Πατριάρχη Μαξίμου στο τέλος του 2012....
NEA

Read more...

Συμψηφισμός οφειλών ασφαλισμένων ΟΓΑ με παρακράτηση από τις συντάξεις...


Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που έχουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης αλλά οφείλουν εισφορές, μπορούν σήμερα να τις συμψηφίσουν με τη σύνταξη τους.

Με βάση το άρθρο 68 του Ν. 4144/2013, ο ΟΓΑ δίνει την δυνατότητα...
συμψηφισμού ή παρακράτησης οφειλόμενων εισφορών στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών από το σύνολο των δικαιούμενων ποσών σύνταξης (βασικής και κύριας).

Ειδικότερα, για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ θα χορηγείται η σύνταξη αν το σύνολο των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης συνταξιοδότησης, δεν είναι μεγαλύτερο των 4.000 ευρώ. Το οφειλόμενο ποσό συμψηφίζεται ή παρακρατείται κάθε μήνα και μέχρι της ολοσχερούς εξόφλησης του, από το σύνολο των δικαιούμενων ποσών σύνταξης.

Για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί μετά τις 28 Απριλίου 2013 (ημερομηνία έναρξης του νόμου) το ποσό των ανεξόφλητων ασφαλιστικών εισφορών που μπορεί να συμψηφιστεί με το συνολικό ποσό της χορηγούμενης σύνταξης, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 4.000 ευρώ.
Αν το οφειλόμενο ποσό είναι μεγαλύτερο των 4.000 ευρώ θα ενημερώνεται εγγράφως ο ενδιαφερόμενος, ότι για να εκδοθεί απόφαση συνταξιοδότησης, το ποσό πέραν των 4.000 ευρώ θα πρέπει να καταβληθεί μέσω ΑΤΕ κάνοντας χρήση του ειδικού εντύπου ΚΜΠ 639.

Για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν πριν τις 28 Απριλίου 2013 και παραμένουν σε εκκρεμότητα λόγω οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών για κάθε μία υπόθεση θα γίνει υπολογισμός των χορηγούμενων ποσών συντάξεων και εφόσον το ποσό των οφειλόμενων εισφορών μπορεί να συμψηφισθεί με το σύνολο των αναδρομικών συντάξεων με μήνα ένταξης των Οκτώβριο του 2013 θα εκδίδεται απόφαση συνταξιοδότησης.

Read more...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ''ΑΓΓΙΖΕΙ'' ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ...


Σκάνδαλο με τις υπηρεσίες πληροφοριών συγκλονίζει την κυβέρνηση συνασπισμού του Λουξεμβούργου και απειλεί την ηγεσία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος βρίσκεται για 18 χρόνια στην πρωθυπουργία...

«Αυτή είναι μία από τις τελευταίες εμφανίσεις μου στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο», είπε ο 58χρονος Γιούνκερ στη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης.
Την περασμένη Παρασκευή ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός, ο μακροβιότερος δημοκρατικά εκλεγμένος επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο, έχασε την υποστήριξη των κοινωνικών εταίρων του συνασπισμού του.
Η απόσυρση ήρθε μετά από μια κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή, που έχει συσταθεί πριν από έξι μήνες και αποφάνθηκε ότι ο Γιούνκερ έπρεπε να αναλάβει την «πολιτική ευθύνη» για χρόνια αμέλειας καθώς εγκαλείται πολιτικά ότι δεν είχε δώσει τη δέουσα προσοχή σε σοβαρά ζητήματα της υπηρεσίας πληροφοριών.
Ο κ. Γιούνκερ έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να μιλήσει στο κοινοβούλιο την Τετάρτη.
Εκτιμάται πάντως ότι ο συνασπισμός θα πέσει, αναγκάζοντας τον αρχηγό του κράτους, Δούκα Ανρί, να διαλύσει το κοινοβούλιο και να καλέσει σε εκλογές οι οποίες πιθανολογείται ότι θα γίνουν στις 20 Οκτωβρίου.
Ο αρχηγός των Σοσιαλιστών έχει ήδη ζητήσει ένα «νέο ξεκίνημα» στην πολιτική του Μεγάλου Δουκάτου, ενώ και άλλοι πολιτικοί ζήτησαν την παραίτηση Γιούνκερ.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Read more...

Κρυφά κοιτάσματα στα νερά της Α. Μεσογείου...



Σε 40 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και 600 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου εκτιμώνται οι ποσότητες υδρογονανθράκων που έχουν «γεννηθεί» στην ελληνική επικράτεια. Από αυτά, το 10 % «αναμένεται να έχει...
εγκλωβιστεί σε παγίδες και να αποτελεί τα αναζητούμενα κοιτάσματα».

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν, την Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) για την ίδρυση Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ενεργειακών Βιομηχανικών Εφαρμογών και προέρχονται από τις επιστημονικές παρουσιάσεις στο συνέδριο για τις έρευνες πετρελαίου που διοργάνωσε το Σωματείο, το 2010.

Αρμόδιοι παράγοντες ανέφεραν, επιπλέον, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι πέρα από τη στατιστική αξιολόγηση των πετρελαϊκών αποθεμάτων της χώρας, η έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων απαιτεί επενδύσεις δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόσθεταν δε, ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο βασικός κορμός του θεσμικού πλαισίου για τις έρευνες και, στην κατεύθυνση αυτή, αναμένεται στα μέσα του 2014 η προκήρυξη διαγωνισμού για την παραχώρηση θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης για έρευνα, με βάση τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες στην ίδια περιοχή που ολοκληρώθηκαν πέρυσι.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του ίδιου συνεδρίου, η εξάρτηση της χώρας μας σε πετρέλαιο παραμένει ισχυρή και η κάλυψη μέρους των αναγκών μας από δικό μας πετρέλαιο αποτελεί παράγοντα εθνικής ασφάλειας.

Στη λεκάνη του Ηροδότου

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, σημειώνεται ότι η συστηματική έρευνα στα βαθιά νερά της Ανατολικής Μεσογείου οδήγησε σε σημαντικές ανακαλύψεις στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ, ενώ η έρευνα συνεχίζεται με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην Κύπρο και το Λίβανο.

Επίσης, στην περιοχή NEMED του Δέλτα του Νείλου ανακαλύφθηκε μεγάλο κοίτασμα αερίου σε βάθος 2.400 μ. και υπάρχουν, τονίστηκε, «βάσιμες γεωλογικές ενδείξεις ότι οι ίδιοι ερευνητικοί στόχοι της παραχώρησης NEMED εκτείνονται και στη λεκάνη του Ηροδότου που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της, μέρος της οποίας ανήκει στα οικονομικά νερά της Ελλάδας και φαίνεται να έχει υψηλό δυναμικό σε υδρογονάνθρακες».

Αναφέρθηκε, τέλος, ότι μεγάλο ενδιαφέρον για τις έρευνες παρουσιάζεται στα βαθειά νερά του Ιονίου πελάγους, με βάση τη σύγκριση των αποτελεσμάτων σε αντίστοιχους γεωλογικούς σχηματισμούς της Ιταλίας και Αδριατικής, γενικότερα.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ενεργειακών Βιομηχανικών Εφαρμογών θα είναι ανεξάρτητος φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που φιλοδοξεί να αποτελέσει πλατφόρμα συνάντησης επιχειρήσεων, εργαζομένων, καθηγητών, τεχνοκρατών, Πολιτείας κλπ. για την επιστημονική αντιμετώπιση των προβλημάτων του χώρου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προβλέπεται να λειτουργήσει σε δύο μήνες...
enet.gr

Read more...

Θα παρέμβει κάποιος εισαγγελέας, έστω από την... Αμερική?...


fimotro.blogspot
COLPO GROSSO ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΤΧΣ
Στο Γενικό Συμβούλιο του αμαρτωλού και διεφθαρμένου Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συμμετέχει οΑνδρέας Μπερούτσος(φωτό), κάτοικος Νέας Υόρκης, βασικός διαχειριστής και εκ των βασικών μετόχων  του κερδοσκοπικού οργανισμού (Hedge Fund) Eton Park Capital. Σύμφωνα με ....
απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Fimotro, το... 
fund αυτό, με γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Hong Kongδιαχειρίζεται 12 δισεκατομμύρια δολάρια!

Η βασική δουλειά του A. Μπερούτσου είναι να εντοπίζει φθηνές επενδυτικές ευκαιρίες σε πολύ χαμηλές τιμές (δες Ελλάδα), για να επενδύει  τα διαθέσιμα του Eton Park Capital σε όλο τον κόσμο και κυρίως στηνΕυρώπη και την Ελλάδα. Παράλληλα συμβουλεύει και συνεργάζεται με δεκάδες άλλα κερδοσκοπικά κεφάλαια και οργανισμούς διεθνώς, μια δουλειά που έμαθε καλά όταν ήταν για 17 χρόνια βασικός μέτοχος στηνMcKinsey, τη  διεθνή συμβουλευτική εταιρία.

Ο κύριος αυτός, χωρίς ν’ αντιλαμβάνεται οτι υπάρχει σοβαρή σύγκρουση συμφερόντων, ποινικά κολάσιμη και ελεγκτέα απο τηνΑμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, συμμετέχει ενεργά στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ και εχει προνομιακή και εμπιστευτική πληροφόρηση για όλες τις ελληνικές τράπεζες, τις στρατηγικές και τους όρους αύξησης κεφαλαίου, τους όρους των ιδιωτικοποιήσεων, τους όρους και τις προϋποθέσεις που προσφέρουν οι υποψήφιοι αγοραστές, τις επιδόσεις και τα επιχειρηματικά  πλάνα των τραπεζών, τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, τη σύνθεση των χαρτοφυλακίων κ.λ.π.

Επιπλέον χρησιμοποιεί την θέση του  για να κάνει ευκολότερα επαφές με τοπικούς επενδυτές και παράγοντες του τόπου και να έχει, έτσι, προνομιακή πληροφόρηση και πρόβαση σε κέντρα λήψης αποφάσεων.

Αλήθεια τι διασφαλίσεις έχουμε οτι ο A. Μπερούτσος δεν αξιοποιεί την παραπάνω χρυσοφόρα εσωτερική εμπστευτική πληροφόρηση για ίδιον όφελος ή προς όφελος φίλων του διεθνών κερδοσκόπων με τις πλάτες των παπαγάλων του Στουρνάρα στο ΤΧΣ; Γιατί να μην πλουτίζουν εκ του ασφαλούς όλοι αυτοί οι κύριοι και να πίνουν στην υγεία των εγχώριων κορόιδων; Δηλαδή Γιάννης κερνάει, Γιάννης  πίνει;

Ακούει κανείς εκεί έξω;  Ενδιαφέρεται κανείς σ’  αυτή την χώρα γι αυτό το απαράδεκτο χάλι που έχουμε καταντήσει;

Λειτουργεί η Δικαιοσύνη;

Υπάρχει κάποιο παράδειγμα σ’ όλο τον κόσμο, που να μην έχουν παρέμβει αμέσως οι αρμόδιες Αρχές. ΝΤΡΟΠΗ !

Αν  οι ελληνικές δικαστικές αρχές κλείσουν τα μάτια σε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο ίσως η λύση να έλθει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Και πιστέψτε μας, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βρεθεί λύση.

Kαι ένα ακόμα ερώτημα. Γιατί έφτιαξε εταιρεία λίγες ημέρες πριν διοριστεί στο ΤΧΣ με την επωνυμία "One Point";

Θα επανέλθουμε...

Read more...