Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το πόθεν έσχες πολιτικών...


vouliΥπερψηφίστηκε, με 142 ψήφους υπέρ, 93 κατά και 10 «παρών», μετά από ονομαστική ψηφοφορία που...
είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η τροπολογία που προβλέπει εξάμηνη παράταση για τον αναδρομικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα.

Υπέρ της νέας ρύθμισης τάχθηκαν όλοι οι βουλευτές τής ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πλην του Απόστολου Κακλαμάνη, που καταψήφισε μαζί με όλη την αντιπολίτευση, ενώ η Χρυσή Αυγή δήλωσε «παρών»...
matrix24.gr

Read more...

Θέμα χρόνου η ανακοίνωση Υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων η Αντζελα Γκερέκου


Υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων η Αντζελα Γκερέκου
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αντζελα Γκερέκου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Θέμα χρόνου είναι η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Αντζελας Γκερέκου για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η υποψηφιότητά της Αντζελας Γκερέκου έχει ήδη αποφασιστεί από τη Χαριλάου Τρικούπη. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ωστόσο θα κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ανεξάρτητη και απλά θα τη στηρίξει το κόμμα της.

Γι' αυτό και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας δεν θα γίνει από το ΠΑΣΟΚ αλλά από την ίδια την Αντζελα Γκερέκου.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ανοιχτές για ασθενείς την επόμενη εβδομάδα «Σε ένα μήνα» θα καλυφθούν τα κενά στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας


«Σε ένα μήνα» θα καλυφθούν τα κενά στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας
Τα πρώην πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργούν πλέον ως μονάδες του ΠΕΔΥ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ικανοποιημένος δηλώνει ο υπουργός Υγεία από την πρώτη μέρα λειτουργίας των Μονάδων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Σε ορισμένες μονάδες παρουσιάστηκαν λιγότεροι από τους μισούς γιατρούς, ωστόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαιώνει ότι «όλα τα κενά σε γιατρούς θα καλυφθούν το αργότερο σε έναν μήνα».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, περισσότερες από 100 νέες μονάδες θα αρχίσουν να δέχονται ασθενείς από τα μέσα της επόμενης εβδομάδες -την πρώτη μέρα λειτουργίας τους δεν δέχτηκαν ασφαλισμένους λόγω της διαδικασίας αναδιάρθρωσης,

«Μια μεταρρύθμιση που την περιμέναμε 30 ολόκληρα χρόνια ξεκίνησε σε κλίμα ομαλότητας» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο υπουργός Υγείας. «Όλες οι μονάδες παρελήφθησαν από τους νέους διευθυντές, ενώ η καταγραφή των υλικών εξελίχθηκε κανονικά χωρίς να καταγραφούν ζημιές, παρότι οι μονάδες έμειναν κλειστές για σημαντικό χρονικό διάστημα» ανέφερε.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) έχουν ορίσει νέους διευθυντές μονάδων, ενώ αναμένεται από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, όπως ανέφερε και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υγείας, οι μονάδες να υποδεχθούν τους πρώτους ασφαλισμένους ασθενείς.

«Το σύνολο της μεταρρύθμισης θα διαρκέσει δύο χρόνια ενώ εκτιμάται ότι η συγχώνευση των μονάδων 24ωρης λειτουργίας στο πλαίσιο του ΠΕΔΥ, θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα εξάμηνο» ανέφερε χαρακτηριστικά. ​

Στο Υπουργείο Υγείας εκτιμούν ότι, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαθεσιμότητας,  αρκετοί γιατροί ήδη έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους.

Στη Θεσσαλονίκη, όμως, οι διοικητές δύο ΥΠΕ, ο Δημοσθένης Ανδριόπουλος και ο Θρασύβουλος Βεντούρης, ανέφεραν ότι η λειτουργία του ΠΕΔΥ ξεκίνησε με λιγότερους από τους μισούς γιατρούς.

Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε μόνο το 37% των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που υπάγονταν στην 3η ΥΠΕ και το 48% όσων υπάγονταν στη 4η ΥΠΕ.

Ααπαντώντας σε καταγγελίες του αντιπροέδρου του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Θεσσαλονίκης-Βορείου Ελλάδος και γενικού γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκου Νίτσα, περί μη δημοσίευσης των διορισμών σε ΦΕΚ, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Βεντούρης ανέφερε ότι έχουν αποσταλεί οι διοικητικές πράξεις για το διορισμό των γιατρών που δήλωσαν ότι επιθυμούν να παραμείνουν στο ΠΕΔΥ και δεν απαιτείται δημοσίευση του διορισμού στο ΦΕΚ, καθώς οι γιατροί προέρχονται από αυτούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

"Αιώνιοι φοιτητές" με αναπηρία κινδυνεύουν με διαγραφή...


«Αιώνιοι φοιτητές» με αναπηρία κινδυνεύουν με διαγραφήΔεν υπάρχει μέριμνα για όσους έχουν αναπηρία άνω του 67% στο σχετικό νόμο...


Συνολικά 180.000 φοιτητές απειλούνται με διαγραφή. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ένας αριθμός φοιτητών με...
αναπηρία άνω του 67% για τους οποίους δημιουργείται και ένα κοινωνικό θέμα.

Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής κ. Καπερνάρος παραθέτοντας και σχετικά άρθρα του συντάγματος ως ακολούθως:

«Με βάση το άρθρο 21 του συντάγματος παρ.3 το κράτος οφείλει να μεριμνά για την υγεία των πολιτών και να παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος και για την περίθαλψη των απόρων.

Με βάση το άρθρο 16 παρ.4 όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Το κράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους».

Ο βουλευτής ζητά να μάθει αν ο υπουργός Παιδείας προτίθεται να διαγράψει τους αιώνιους φοιτητές συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς τα άτομα με αναπηρίες άνω του 67%.

Επίσης ζητά να μάθει τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο Παιδείας για τη διευκόλυνση των σπουδαστών με αναπηρίες, καθώς και το δημοσιονομικό όφελος από τη διαγραφή των φοιτητών και δη των ανάπηρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νόμο 4009/6-9-2011 δεν υπάρχει ειδική μέριμνα για τους φοιτητές με αναπηρία άνω του 67% οπότε συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς που είναι υποψήφιοι για διαγραφή...
newsbeast.gr

Read more...

Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης Εξοπλιστικά: Καταζητούνται διεθνώς Λυγινός και Έσλερ


Εξοπλιστικά: Καταζητούνται διεθνώς Λυγινός και Έσλερ

Δεν εμφανίστηκαν ποτέ ενώπιον των ανακριτών - Φέρονται να εμπλέκονται σε μίζες για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη Wegmann

Καταζητούμενοι είναι πλέον δυο εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, οι οποίοι, ενώ είχαν κληθεί από τους ανακριτές, Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορο Μάρκου, σε απολογία για σοβαρά αδικήματα, την περασμένη Δευτέρα, εντούτοις δεν εμφανίστηκαν ποτέ ενώπιον τους.

Έτσι, οι δυο ανακριτές προχώρησαν στην έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων για τη σύλληψή τους αφού πρώτα ανέμεναν για δύο ημέρες, μήπως και εμφανιστούν ενώπιόν τους, για να απολογηθούν. Τα πρόσωπα τα οποία καταζητούνται με ευρωπαϊκά εντάλματα είναι ο τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, αλλά και ο αντιπρόεδρος της γερμανικής εταιρείας Wegmann, Όλαφ Έσλερ.

Και οι δύο συγκατηγορούμενοι, που θεωρούνται πρόσωπα-«κλειδιά» στις έρευνες των ανακριτών για τις μίζες στα εξοπλιστικά, είχαν κληθεί σε απολογία, καθώς τα ονόματά τους μπήκαν στο «κάδρο» της ποινικής έρευνας, μετά την απολογία του προφυλακισμένου πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών, Αντώνη Κάντα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, και οι δύο φέρονται να εμπλέκονται σε μίζες για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία.

Ειδικότερα, ο Λυγινός κατονομάζεται ως πρόσωπο που αναλάμβανε να εξαφανίσει το μαύρο χρήμα και να το ξεπλύνει, ενώ ο Έσλερ, αντιπρόεδρος της εταιρείας, φέρεται να κράτησε για τον εαυτό του ένα εκατομμύριο ευρώ από τα χρήματα που φέρεται να είχε δώσει στον Δημ. Παπαχρήστο. Ο τελευταίος ήταν εκπρόσωπος της Wegmann στην Ελλάδα.

Ωστόσο, και οι δύο δεν εμφανίστηκαν ποτέ στους ανακριτές, με αποτέλεσμα οι κ.κ. Γεωργουλέας και Μάρκου να εκδώσουν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. 
protothema.gr

Read more...

Προεκλογικό δώρο μια εβδομάδα πριν τις εκλογές στους ένστολους

Προεκλογικό δώρο μια εβδομάδα πριν τις εκλογές στους ένστολους
Παλι καλα που η κυβέρνηση δεν σκέφθηκε να δώσει τις αυξήσεις στους ένστολους την ημέρα των εκλογών. Γιατι σκέφτηκε να το πραξη μια εβδομάδα πριν στις 9 Μαΐου.
Σε 64.065 ένστολους θα δοθεί το εφάπαξ επίδομα αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Οικονομικών, από αυτούς οι 26.525 είναι αστυνομικοί, 2.315 λιμενικοί, 1.480 από το Πυροσβεστικό Σώμα και 33.745 του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ως όριο καθορίζονται τα 1.500 ευρώ στις ακαθάριστες τακτικές αποδοχές, χωρίς νυχτερινά και πενθήμερα.
Το επίδομα θα δοθεί, εφάπαξ χωρίς κρατήσεις και φόρους, με βάσει το μηνιαίο εισόδημα που είχαν τον Ιανουάριο του 2014, ενώ η καταβολή του θα γίνει στις 9 Μαΐου του 2014.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Προσωρινή συμφωνία για την εξυγίανση των τραπεζών

Προσωρινή συμφωνία για την εξυγίανση των τραπεζών
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, ως πρόεδρος του Ecofin, μαζί με τον προεδρεύοντα της Διακυβερνητικής Διάσκεψης (Intergovernmental Conference), Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, ήλθαν σε προσωρινή συμφωνία με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών. Όρος της διασφάλισης για τη συστηματική ευστάθεια της τραπεζικής ενοποίησης είναι η ψήφισή της πριν από τις ευρωεκλογές. Παράλληλα σήμερα οι ευρωβουλευτές θα παρουσιάσουν την προσωρινή συμφωνία στις πολιτικές τους ομάδες και θα ζητήσουν την επιβεβαίωση του σχετικού κειμένου πριν γίνουν γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.
Μια από τις βασικές διαφωνίες στις διαπραγματεύσεις ήταν το χρονοδιάγραμμα κεφαλαιοποίησης και αμοιβαιοποίησης του Ταμείου Εκκαθάρισης των Τραπεζών (SRF). Οι κυβερνήσεις της ΕΕ επιθυμούσαν το Ταμείο να φθάσει στην πλήρη κεφαλαιακή δυναμικότητα των 55 δισ. ευρώ σε δέκα ή σε οχτώ χρόνια, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήθελε το Ταμείο να φθάσει στην πλήρη δυναμικότητά του σε τρία χρόνια.
Διαφωνία υπήρξε και για τον τρόπο λήψης αποφάσεων για την εκκαθάριση προβληματικών τραπεζών. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ ήθελαν την απόφαση για το κλείσιμο μίας τράπεζας της Ευρωζώνης να την παίρνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενιαίας Αρχής Εκκαθάρισης, αλλά να έχουν λόγο τόσο το συμβούλιο της Αρχής Εκκαθάρισης, όσο και οι εθνικές Αρχές. Από την πλευρά του το Ευρωκοινοβούλιο δεν ήθελε να υπάρχει καμία ανάμειξη των εθνικών αρχών και να είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ο μόνος θεσμός που θα αποφαίνεται αν μία τράπεζα είναι προβληματική και πρέπει να εκκαθαρισθεί.
Ωστόσο, σημειώθηκε προσωρινή συμφωνία στη διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν να δημιουργηθεί η τραπεζική ένωση και να κλείνουν οι τράπεζες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Πρωταρχικό ρόλο στην απόφαση για το κλείσιμο τραπεζών θα έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Για το Ταμείο Εξυγίανσης αποφασίσθηκε να κεφαλαιοποιηθεί πλήρως σε διάστημα 8 ετών.
Να σημειωθεί πως εάν δεν υπήρχε συμφωνία μέχρι τον Απρίλιο, τότε εγκυμονούσε ο κίνδυνος καθυστέρησης αρκετών μηνών για την ενεργοποίηση του SRM και του SRF, κάτι που θα αύξανε την αβεβαιότητα για τις προοπτικές της ζώνης του ευρώ.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Ανοίγει το απόγευμα το TAXISnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2014



Και φέτος ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις
Ανοίγει το απόγευμα η διαδικτυακή πύλη στο TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2013 από όλα τα φυσικά πρόσωπα. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων η οποία θα γίνεται ηλεκτρονικά -εκτός ορισμένων εξαιρέσεων- θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου 2014, διάστημα στο οποίο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους.
 Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη διευκρινίσει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο αυτή θα μπορεί να υποβληθεί σε έντυπη μορφή στην αρμόδια ΔΥΟ.
Ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις. Στην περίπτωση της ηλεκτρονικής υποβολής, όταν υποβάλλεται εμπρόθεσμα, ως ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης, ορίζεται η τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από την ημερομηνία λήξης της υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, δηλαδή στις 31.07.2014.
Η δεύτερη δόση καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρίτου μήνα από τη λήξη υποβολής της δήλωσης και η τρίτη δόση καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πέμπτου μήνα από τη λήξη υποβολής της δήλωσης.
- Όταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ στην προθεσμία της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 1,5%.
Υπενθυμίζεται ότι στο εκκαθαριστικό των εφετινών φορολογικών δηλώσεων θα περιλαμβάνεται και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τους υπόχρεους. Η καταβολή του φόρου θα γίνει κατά τον ίδιο τρόπο με τον φόρο εισοδήματος.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεών τους θα πρέπει να προσέξουν τα ακόλουθα:
- Η αναγραφή του ΑΦΜ είναι υποχρεωτική μόνο για τα προστατευόμενα μέλη άνω των 18 ετών, ενώ για τα προστατευόμενα τέκνα κάτω των 18 ετών είναι προαιρετική.
- Είναι υποχρεωτική η αναγραφή όλων των εισοδημάτων των υπόχρεων ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και των απαλλασσόμενων από τον φόρο εισοδημάτων. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα αναγράφεται και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος.
- Στις περιπτώσεις κοινών λογαριασμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (κάθε μορφής στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) υπάρχει υποχρέωση δήλωσης των ποσών των τόκων καταθέσεων που αναλογούν στους πραγματικούς δικαιούχους οι οποίοι καθορίζονται με βάση τις πραγματικές περιστάσεις. Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει, σε κάθε περίπτωση, τη διακριτική ευχέρεια να κρίνει διαφορετικά.
- Για τη διαπίστωση των πληθυσμιακών εξαιρέσεων από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος και προκειμένου για την εξεύρεση του πραγματικού πληθυσμού της Ελλάδας, λαμβάνεται υπόψη η τελευταία επίσημη Απογραφή Μόνιμου Πληθυσμού της Χώρας, η οποία είναι αυτή της 9ης Μαΐου 2011.
Ειδικότερα, κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ( Ε1) πρέπει να τηρούνται τα ακόλουθα:
Όταν συμπληρώνονται εισοδήματα από Μισθωτές Υπηρεσίες (Πίνακας 4Α), πρέπει να καταχωρούνται οι ΑΦΜ εργοδοτών- ασφαλιστικών φορέων με τα αντίστοιχα ποσά, βάσει των βεβαιώσεων αποδοχών.
Επίσης, όταν συμπληρώνονται οι κωδικοί 507-508, απαιτείται η αναγραφή του ΑΦΜ φορέα/εργοδότη με το αντίστοιχο ποσό.
Επιπλέον, για τους κωδικούς 657-658, 659-660 και 781-782, εμφανίζεται πίνακας στον οποίο αναλύονται τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα ανάλογα με την προέλευσή τους εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί ήδη από τη Φορολογική Διοίκηση.
Ο κωδικός 049 συμπληρώνεται μόνο από όσους δηλώνουν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες καθώς και όσους δηλώνουν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση.
Στις περιπτώσεις που η δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων υποβάλλεται χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ, συνυποβάλλονται, κατά περίπτωση, τα πρωτότυπα δικαιολογητικά, από τα οποία αποδεικνύεται η συνδρομή των προϋποθέσεων για τη φορολογική απαλλαγή, έκπτωση ή ελάφρυνση που επικαλείται ο υπόχρεος. Τα δικαιολογητικά των δηλώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, φυλάσσονται για μελλοντικό έλεγχο.
http://news247.gr/

Read more...

Bαριές κουβέντες αντάλλαξαν, Λαφαζάνης - Δριβελέγκας...




Οι φωνές ακούγονταν, μέχρι τους διαδρομους της βουλής! Ολα άρχισαν όταν ο αντιπρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, κ. Δριβελεγκας, έδωσε το λόγο στον γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση, την ώρα που...
ζητούσε σε έντονο τόνο να μιλήσει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Έχετε εξαντλήσει όχι δευτερολογίες… αλλά τριτολογίες και τεταρτολογίες!» τόνισε ο κ. Δριβελέγκας απευθυνόμενος στον κ. Λαφαζάνη, ο οποίος αντέδρασε έντονα εξαπολύοντας επίθεση κατά του προεδρείου.

«Είσαστε εκτός κανονισμού!» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Λαφαζάνης στον αντιπρόεδρο της Βουλής, ενώ ο κ. Δριβελέγκας απάντησε: «Δεν σέβεστε ούτε τον κανονισμό, ούτε το προεδρείο… Μιλάτε εσείς που έχετε την πιο ευνοϊκή μεταχείριση…».

Read more...

Ντου στο γραφείο του Κ. Μητσοτάκη...


ΦΩΤΟ... 
Ενταση επικρατεί στο γραφείο του  Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Παγκράτι, καθώς μέλη της ΟΛΜΕ εχουν...
συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στο πολιτικό γραφείο του υπουργού  Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Δείτε τις φωτογραφίες:


φωτο από newsbeast.gr

Read more...

Εκτός του «Ερρίκος Ντυνάν» ο Ανδρέας Μαρτίνης...


martinis
Παρελθόν από την ηγεσία του ΔΣ του «Ερρίκος Ντυνάν» αποτελεί από σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης.
Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου αποφάσισε τη...
διακοπή της εργασιακής σχέσης με τον κ. Μαρτίνη, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Read more...

Κασσής: Δεν ψηφίζω το φρέσκο γάλα...




Μεγαλώνει η λίστα των ανταρτών...
Το αποκάλυψε νωριτερα στο πρωινό του ΑΝΤ-1. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής,  τόνισε, επίσης, ότι δεν θα πρέπει να φέρει η κυβέρνηση τη συμφωνία σε ένα...
άρθρο..

 

Read more...

Στους δρόμους σήμερα οι συνταξιούχοι...




ΦΩΤΟ... 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν  αυτή την ώρα οι συνταξιούχοι στην πλατεία Κοτζιά, καθώς διαμαρτύρονται «κατά της κυβέρνησης, της τρόικας και των αντιλαϊκών μέτρων» στην υγεία.

Όπως...
καταγγέλλουν, «αντιδρούν γιατί διαλύουν τον ΕΟΠΥΥ, καθώς έκλεισαν πανελλαδικά 330 σταθμοί, ενώ γιατροί και υγειονομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα, επεκτείνουν τα 5 ευρώ και υποχρεώνουν σε 65% γενόσημα φάρμακα», λένε.

Οι συνταξιούχοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Υγείας.




φωτο newsbeast.gr

Read more...

Παπανδρέου:Θα δω πρώτα τη συμφωνία ...





«Πρώτα θα δω το οριστικό κείμενο της συμφωνίας για τις τράπεζες, όπως θα αναφέρεται στο νομοσχέδιο και μετά θα τοποθετηθώ. Δεν μπορώ να...
πω από πριν τι θα κάνω, αφού δεν γνωρίζω τα δεδομένα».

Την απάντηση αυτή έδωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που του τηλεφώνησε προκειμένου να τον ενημερώσει για την συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

Η κυβέρνηση ανησυχεί για τη στάση που θα κρατήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ίσως και οι βουλευτές που επηρεάζει στο νομοσχέδιο για τις τράπεζες, ίσως και γενικότερα για τη συμφωνία με την τρόικα.

Ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διαβεβαίωσε τον Γιάννη Στουρνάρα και μέσω αυτού την κυβέρνηση ότι δεν έχει καμία πρόθεση να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση και δεν θα το πράξει σε κανένα σημείο, πλην όμως τις θέσεις του για τις τράπεζες δεν τις διαπραγματεύεται.

real.gr

Read more...

Παναγιωτακόπουλος κατά μαυρογιαλούρων...


panagiotokopoylos
«Ας προετοιμαστούν για … ανώμαλη προσγείωση!»...
Την τελευταία συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα και τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών που ακολούθησαν σχολιάζει με τον δικό του τρόπο ο επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
«Καθρεφτάκια σε ιθαγενείς; Χάντρες πολύχρωμες για...
τους αυτόχθονες!», γράφει στα social media, κάνοντας λόγο για «επιταγές των 200 ευρώ πριν τις εκλογές» και καμία συζήτηση για το τι θα γίνει αμέσως μετά

«Τα μνημόνια θα ονομαστούν «εποπτεία», το εξάμηνο του παγώματος της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων θα παρέλθει, οι απολύσεις θα ξαναμπούν στο τραπέζι των συζητήσεων και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν εκλογές, το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να αυξάνει και ο λαός θα ζει μια νέα φάση υπερφορολόγησης», προβλέπει ο πρώην συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα Παπανδρέου, που κάνει λόγο για «πολιτικούς μαυρογιαλούρους» που προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε θυσία και με κάθε τρόπο.

Και προειδοποιεί : «Ας προετοιμαστούν για … ανώμαλη προσγείωση!».

matrix24.gr

Read more...

Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν και άλλη ουκρανική βάση στην Κριμαία...



Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν και άλλη ουκρανική βάση στην Κριμαία
Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν και άλλη ουκρανική βάση στην Κριμαία.
Ο πλωτάρχης Εντουάρντ Κουσναρένκο δήλωσε ότι δεν...
ασκήθηκε βία κατά την έφοδο των στρατιωτών στο ναυτικό σταθμό φορτοεκφορτώσεων και ανεφοδιασμού στο Μπαχτσισαράι, περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Συμφερόπολης.
«Οι Ρώσοι στρατιώτες ήρθαν και μας ζήτησαν να εγκαταλείψουμε τη βάση, κάτι που κάναμε» είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς έξω από τη βάση. «Θα επιχειρήσουμε ξανά αύριο να επιστρέψουμε στις θέσεις μας», πρόσθεσε.
Ρώσοι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα όταν δημοσιογράφοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν την πύλη της βάσης αυτής.
Ο Κουσναρένκο ανέφερε ότι ο ίδιος και 14 άλλοι ναύτες απομακρύνθηκαν από τη βάση του Μπαχτσισαράι και δε μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τους ανωτέρους τους στη Σεβαστούπολη ή στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο...
ethnos.gr

Read more...

Κατοχικό δάνειο: To επόμενο βήμα...



Στην επικαιρότητα και πάλι το θέμα του γερμανικού αναγκαστικού δανείου και των κατοχικών επανορθώσεων, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντά τον...
πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα παραχωρεί το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου.

Ο Κάρολος Παπούλιας συναντά το μεσημέρι τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γιάννη Σακελλαρίου, προκειμένου να επιδείξει το ενδιαφέρον του για το πότε θα ολοκληρωθεί το πόρισμα της ολομέλειας του ΝΣΚ για τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα. Πόρισμα, που υπενθυμίζεται, ότι εκκρεμεί μετά την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου να επιστρέψει ως ανεπαρκές το πόρισμα του αρμόδιου τμήματος του ΝΣΚ, χωρίς όμως να έχει ορίσει και καταληκτική ημερομηνία για το χρόνο παράδοσης του νέου πορίσματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συνάντηση του Κ. Παπούλια με τον Γ. Σακελλαρίου, πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το μεσημέρι σήμερα επίσης το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, καθώς θεωρεί ότι μετά την πρόσφατη ηθική δέσμευση του Γερμανού προέδρου ,δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για το επόμενο βήμα και την ουσιαστική διεκδίκηση του αναγκαστικού γερμανικού δανείου και των κατοχικών επανορθώσεων.

Ομιλητές στη συνέντευξη Τύπου θα είναι ο Μανώλης Γλέζος, η Χριστίνα Σταμούλη και ο Αριστομένης Συγγελάκης, ενώ θα παρέμβει μέσω Skype ο Christophe Schminck – Gustavus, Καθηγητής της Ιστορίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης, ο οποίος τεκμηρίωσε και ανέδειξε το Ολοκαύτωμα στους Λυγκιάδες. Παράλληλα θα αναγνωσθεί μήνυμα της Ομάδας «ΑΚ Δίστομο» από το Αμβούργο, που στηρίζει με συνέπεια τον αγώνα μας τα τελευταία 12 χρόνια.Διαβάστε εδώ το δελτίο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα...
real.gr

Read more...

Μετά από ψευδή καταγγελία Αλαλούμ με την τροπολογία για την απέλαση μεταναστών


Αλαλούμ με την τροπολογία για την απέλαση μεταναστών
Ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Επανακατατέθηκε για τρίτη φορά μετά την απόσυρσή της την Πέμπτη η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει την απέλαση μεταναστών έπειτα από ψευδείς καταγγελίες.

Η τροπολογία αποσύρθηκε πρώτη φορά χθες, Τετάρτη, στην συνέχεια επανακατατέθηκε βελτιωμένη, αποσύρθηκε το πρωί της Πέμπτης και ξανακατατέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τα πηγαιν' - έλα της τροπολογίας οφείλονται στη διαφωνία του υπουργού  Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεννοήθηκε την απόσυρσή της με τον υφυπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Επαναφέροντας την τροπολογία ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Δεν αποδέχομαι την απόσυρση και θεωρώ ότι πρέπει να μείνει. Όταν δίνεται μια μάχη στα σύνορα και στα νησιά και τις πόλεις δίνεται μάχη για την προάσπιση των συνόρων».

Πρόσθεσε ότι πρέπει να προστατευθούν οι λιμενικοί και οι συνοριοφύλακες, καθώς και ότι οι «δουλέμποροι έχουν δασκαλέψει τους μετανάστες» να κάνουν καταγγελίες για ρατσιστική βία.

«Η πολιτεία θα πρέπει να λειτουργεί» είπε και πρόσθεσε: «Κάποιοι έχουν πρόβλημα όταν βλέπουν στολή. Να βάλουμε τάξη. Τάξη στα σύνορά μας και τις πόλεις μας» κατέληξε ο Γ. Μιχελάκης.

Ονομαστική ψηφοφορία

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία, ενώ ήδη στο ΠΑΣΟΚ πραγματοποιείται σύσκεψη με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, προκειμένου να οριστικοποιήσουν την τελική απόφασή τους.
«Δεν θέλετε να προστατεύσετε τα σώματα ασφαλείας με τη διάταξη αυτή. Την ατζέντα την ακροδεξιά που θέλει να βάλει η Χρυσή Αυγή προσπαθείτε να επιβάλετε στην πολιτική ζωή, για να κάνετε κερδοσκοπική πολιτική. Οι δουλέμποροι από την ξενοφοβία προστατεύονται» αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ έκανε λόγο για φαρσοκωμωδία που παίζεται ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και τον αναπληρωτή του.
«Να αποσύρετε την τροπολογία- όνειδος. Δεν είναι άξια της χώρας, είναι ευτελής φθηνός λαϊκισμός που θα σας στιγματίσει ανεξίτηλα» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.
Τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, για να δηλώσει την απόλυτη στήριξη των βουλευτών του κόμματος στην πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών να μην αποδεχτεί την απόσυρση της διάταξης.
Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι αν θέλει για δικές του ιδεοληψίες να παραστήσει τον προστάτη των δουλεμπόρων η ΝΔ δηλώνει ότι είναι αντίθετη σε αυτό.
Ο κ. Λαφαζάνης πήρε τον λόγο χαρακτηρίζοντας άθλιες τις κατηγορίες τις οποίες, όπως είπε, τις επιστρέφει στον κ. Βορίδη.
Στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ΠάριςΚουκουλόπουλος μίλησε για ένα ακόμα σκηνικό ψευδεπίγραφης πόλωσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άφησε αιχμές για την παρέμβαση του κ. Μιχελάκη σημειώνοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έχει την αρμοδιότητα να αποσύρει ή να καταθέσει τη διάταξη.
«Δεν έχω πτυχίο νομικού για να το τσακίσω. Δεν μπορώ όμως να υποστώ λοβοτομή. Δεν πέρασε όμως καιρός από τα γεγονότα της Ομόνοιας. Καμία καταγγελία δεν έφτασε στη Δικαιοσύνη. Προφανώς το κράτος έχει εξ ορισμού το πάνω χέρι και εξ ορισμού ο μετανάστης είναι ο αδύναμος» υπογράμμισε.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, χαρακτηρίζοντας θετική την κίνηση του κ. Γρηγοράκου να την αποσύρει.
«Η πολιτεία δεν μπορεί να διαλυθεί. Δεν μπορεί τα κέντρα των πόλεων να τα καταλάβουν οι αλλοδαποί. Η πολιτεία και τα όργανά της θα λειτουργήσουν. Τελείωσε αυτό» επέμεινε ο υπουργός Εσωτερικών.
«Δεν προέρχεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αυτή η διάταξη, αλλά από συγκεκριμένο παράγοντα» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...