Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Κατοχικό δάνειο: To επόμενο βήμα...



Στην επικαιρότητα και πάλι το θέμα του γερμανικού αναγκαστικού δανείου και των κατοχικών επανορθώσεων, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντά τον...
πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα παραχωρεί το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου.

Ο Κάρολος Παπούλιας συναντά το μεσημέρι τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γιάννη Σακελλαρίου, προκειμένου να επιδείξει το ενδιαφέρον του για το πότε θα ολοκληρωθεί το πόρισμα της ολομέλειας του ΝΣΚ για τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα. Πόρισμα, που υπενθυμίζεται, ότι εκκρεμεί μετά την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου να επιστρέψει ως ανεπαρκές το πόρισμα του αρμόδιου τμήματος του ΝΣΚ, χωρίς όμως να έχει ορίσει και καταληκτική ημερομηνία για το χρόνο παράδοσης του νέου πορίσματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συνάντηση του Κ. Παπούλια με τον Γ. Σακελλαρίου, πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το μεσημέρι σήμερα επίσης το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, καθώς θεωρεί ότι μετά την πρόσφατη ηθική δέσμευση του Γερμανού προέδρου ,δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για το επόμενο βήμα και την ουσιαστική διεκδίκηση του αναγκαστικού γερμανικού δανείου και των κατοχικών επανορθώσεων.

Ομιλητές στη συνέντευξη Τύπου θα είναι ο Μανώλης Γλέζος, η Χριστίνα Σταμούλη και ο Αριστομένης Συγγελάκης, ενώ θα παρέμβει μέσω Skype ο Christophe Schminck – Gustavus, Καθηγητής της Ιστορίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης, ο οποίος τεκμηρίωσε και ανέδειξε το Ολοκαύτωμα στους Λυγκιάδες. Παράλληλα θα αναγνωσθεί μήνυμα της Ομάδας «ΑΚ Δίστομο» από το Αμβούργο, που στηρίζει με συνέπεια τον αγώνα μας τα τελευταία 12 χρόνια.Διαβάστε εδώ το δελτίο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: