Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης Εξοπλιστικά: Καταζητούνται διεθνώς Λυγινός και Έσλερ


Εξοπλιστικά: Καταζητούνται διεθνώς Λυγινός και Έσλερ

Δεν εμφανίστηκαν ποτέ ενώπιον των ανακριτών - Φέρονται να εμπλέκονται σε μίζες για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη Wegmann

Καταζητούμενοι είναι πλέον δυο εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, οι οποίοι, ενώ είχαν κληθεί από τους ανακριτές, Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορο Μάρκου, σε απολογία για σοβαρά αδικήματα, την περασμένη Δευτέρα, εντούτοις δεν εμφανίστηκαν ποτέ ενώπιον τους.

Έτσι, οι δυο ανακριτές προχώρησαν στην έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων για τη σύλληψή τους αφού πρώτα ανέμεναν για δύο ημέρες, μήπως και εμφανιστούν ενώπιόν τους, για να απολογηθούν. Τα πρόσωπα τα οποία καταζητούνται με ευρωπαϊκά εντάλματα είναι ο τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, αλλά και ο αντιπρόεδρος της γερμανικής εταιρείας Wegmann, Όλαφ Έσλερ.

Και οι δύο συγκατηγορούμενοι, που θεωρούνται πρόσωπα-«κλειδιά» στις έρευνες των ανακριτών για τις μίζες στα εξοπλιστικά, είχαν κληθεί σε απολογία, καθώς τα ονόματά τους μπήκαν στο «κάδρο» της ποινικής έρευνας, μετά την απολογία του προφυλακισμένου πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών, Αντώνη Κάντα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, και οι δύο φέρονται να εμπλέκονται σε μίζες για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία.

Ειδικότερα, ο Λυγινός κατονομάζεται ως πρόσωπο που αναλάμβανε να εξαφανίσει το μαύρο χρήμα και να το ξεπλύνει, ενώ ο Έσλερ, αντιπρόεδρος της εταιρείας, φέρεται να κράτησε για τον εαυτό του ένα εκατομμύριο ευρώ από τα χρήματα που φέρεται να είχε δώσει στον Δημ. Παπαχρήστο. Ο τελευταίος ήταν εκπρόσωπος της Wegmann στην Ελλάδα.

Ωστόσο, και οι δύο δεν εμφανίστηκαν ποτέ στους ανακριτές, με αποτέλεσμα οι κ.κ. Γεωργουλέας και Μάρκου να εκδώσουν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: