Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Το τηλεφώνημα της...παραίτησης...


Αποχώρησε η Μίκα Ιατρίδη από τους ΑΝ.ΕΛ...

Τηλεφωνικά ενημερώθηκε πριν από λίγη ώρα ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος για την απόφαση της Βουλευτού Δωδεκανήσου κ. Μίκας Ιατρίδη να παραιτηθεί από το κόμμα.

Η απόφαση της αυτή ήλθε ως... κεραυνός στον κ. Καμμένο, που πάντως δεν την έχει σχολιάσει ακόμη, εν αναμονή προφανώς της έγγραφης παραίτησης της Δωδεκανήσιας Βουλευτού.

Σημειώνεται ότι την 29η Μαϊου 2014 ο κ. Καμμένος, ο Τέρενς Κουίκ και η Μίκα Ιατρίδη έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις μνήμης για την συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τον θάνατο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Ο κ. Κουϊκ σε ανάρτηση του συνοδευόμενη από φωτογραφία των τριών, προανήγγειλε την ανασύνταξη των ΑΝΕΛ.

Είχε προηγηθεί εξάλλου η παραίτηση του κ. Καπερνάρου...
dimokratiki.gr

Read more...

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι 5 βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ενώπιον των ανακριτριών οδηγήθηκαν οι πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενής, Αντ. Γρέγος, Κ. Μπαρμπαρούσης, Αρτ. Ματθαιόπουλος και Π. Ζησιμόπουλος
Προθεσμία λίγων ημερών ζήτησαν και έλαβαν από τις ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, οι πέντε βουλευτές του κόμματος που κλήθηκαν να απολογηθούν στο πλαίσιο της διερεύνησης της παράνομης δράσης του.
Ο ήδη προσωρινά κρατούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που κλήθηκε για παράβαση του νόμου περί όπλων, Γιώργος Γερμενής, έλαβε προθεσμία για τις 17 Ιουνίου.
Ο Αντώνης Γρέγος θα βρεθεί ξανά ενώπιον των ανακριτριών στις 19 Ιουνίου, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης έλαβε προθεσμία για τις 18 Ιουνίου, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος για τις 23 Ιουνίου και τέλος ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος για τις 20 Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι πλην του προσωρινά κρατούμενου βουλευτή, οι υπόλοιποι τέσσερις που προσήλθαν σήμερα καλούνται να απολογηθούν για τη βασική κατηγορία της υπόθεσης, δηλαδή για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Σε δηλώσεις τους, μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας, οι βουλευτές υποστήριξαν ότι ο λαός επιβράβευσε το κόμμα, δίνοντας στη Χρυσή Αυγή την τρίτη θέση, επανέλαβαν ότι το κόμμα διώκεται παράνομα, ενώ τόνισαν ότι αύριο, στη Βουλή, θα τοποθετηθεί για όλη την υπόθεση ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος.
Παρούσες στη σημερινή προσέλευση των βουλευτών ήταν η κόρη του Ν. Μιχαλολιάκου, Ουρανία, καθώς και η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, η οποία θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτριών την ερχόμενη εβδομάδα. Η κα Ζαρούλια, είχε πάρει προθεσμία για τις 12 Ιουνίου, ωστόσο λόγω κολλήματος του δικηγόρου της, θα απολογηθεί στις 14. Στις 13 θα απολογηθεί ο κ. Αρβανίτης και στις 16 Ιουνίου ο κ. Αλεξόπουλος.
Την Παρασκευή 6 Ιουνίου, έχει κληθεί, μετά από προθεσμία, να απολογηθεί ο βουλευτής της Χρυσή Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης.
http://news247.gr/

Read more...

''ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΕΧΤΕΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΡΧΗΓΟ''...


Την ανάγκη για απλή αναλογική πριν τις εκλογές τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, δηλώνοντας...
ότι ο «μικρός δικομματισμός» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιέξοδος.

«Οι επόμενες κυβερνήσεις θα είναι κυβερνήσεις συνεργασίας, ακόμη και με αυτοδυναμία κανένα κόμμα δεν μπορεί να πάρει μόνο του την ευθύνη διακυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του, όλοι λένε, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού, ότι τα μνημόνια τελειώνουν, και μετά τα μνημόνια θα υπάρξει αντιστοίχηση των πολιτικών δυνάμεων με τις κοινωνικές δυνάμεις» τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης και ζήτησε δε να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν το συνέδριο της «Ελιάς» ώστε να συζητηθούν τα πάντα. «Αν αλλάξει πολιτική και ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να την αποδεχθεί, τότε θα αλλάξουμε αρχηγό» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ο κ. Σκανδαλίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι  δεν υπήρχε νικητής πλην της Χρυσής Αυγής. «Το ΠΑΣΟΚ άντεξε. Έχασε στις εκλογές, κέρδισε στις δημοσκοπήσεις. Η κοινωνία λεει στο ΠΑΣΟΚ σε θέλω όπως ήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/06/blog-post_5344.html

Read more...

''NTΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΗΤΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ''...


Ως "ήττα με στρατηγικό χαρακτήρα για το σημερινό ΠΑΣΟΚ" χαρακτηρίζει την εκλογική επίδοση της Ελιάς στις πρόσφατες ευρωεκλογες τη Αριστερη Πρωτοβουλία...
στελεχών του Κινήματος με επικεφαλής τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.

Σε ανακοίνωση της η Αριστερη Πρωτοβουλία εκτιμά ότι "αποδοκιμάστηκαν οι πολιτικές επιλογές της συντηρητικής του ηγεσίας, απορρίφθηκε το πείραμα πολιτικού καμουφλάζ πίσω από το σχήμα της «ΕΛΙΑΣ» και επιβεβαιώθηκε η πλήρης και οριστική διάστασή της με την κοινωνία". Δηλώνει δε παντελώς αδιάφορη με το όποιο συνέδριο της κεντροαριστεράς και καλεί σε ανατροπή της σημερινής ηγεσίας και την επαναδημιουργία της παράταξης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξης:

«Πρωτοβουλία ανατροπής και δημιουργίας ΤΩΡΑ!

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτελεί τόσο μια σαφέστατη αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής, που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από έωλες δικαιολογίες, όσο και μια γενικότερη απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ – ΕΛΙΑ, καταψηφίστηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που μείωσε τα εκλογικά τους ποσοστά και εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με την ασκούμενη νεοσυντηρητική πολιτική.

Ταυτόχρονα το ίδιο το αποτέλεσμα δεν αποτελεί επιδοκιμασία των προτεινόμενων πολιτικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να αναδείχθηκε πρώτο κόμμα αλλά σε καμία περίπτωση το ποσοστό του δεν δικαιολογεί αποδοχή της δικής του εκδοχής για τα πολιτικά πράγματα.

Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει το βαθύ διχασμό της κοινωνίας, αλλά και την αδυναμία των προοδευτικών πολιτικών σχηματισμών να μετασχηματίσουν την αντίθεση, την απογοήτευση και την οργή του ελληνικού λαού από τις εφαρμοζόμενες σκληρά δεξιές πολιτικές σε μια άλλη πρόταση.

Είναι φανερό πως οι πολίτες και με την ψήφο τους στις τελευταίες εκλογές, εξέφρασαν την αγωνία τους για την απουσία μιας συγκροτημένης εναλλακτικής, προοδευτικής και σοσιαλιστικής πρότασης, ταυτόχρονα με την απόρριψη των μεταλλαγμένων «κεντροαριστερών» εφευρημάτων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Ούτε η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8%, ούτε η πρότασή του συνιστά την πρόταση της κεντροαριστεράς, πολύ περισσότερο όταν αυτή μεταφράζεται για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή σε μια δεξιά κυβέρνηση.

Ειδικότερα, για το σημερινό ΠΑΣΟΚ, η ήττα (τρίτη συνεχόμενη σε δύο χρόνια), έχει στρατηγικό χαρακτήρα.

Αποδοκιμάστηκαν οι πολιτικές επιλογές της συντηρητικής του ηγεσίας, απορρίφθηκε το πείραμα πολιτικού καμουφλάζ πίσω από το σχήμα της «ΕΛΙΑΣ» και επιβεβαιώθηκε η πλήρης και οριστική διάστασή της με την κοινωνία.

Έχει ενδιαφέρον να ρωτήσουμε προς τι η ικανοποίηση που εκφράζεται από την πλευρά τους σε σχέση με το αποτέλεσμα;

Γιατί δεν επιβεβαιώθηκαν οι δημοσκοπήσεις;

Γιατί μειώνονται ψήφοι και ποσοστά;

Γιατί προσμετρούνται  στα ποσοστά της ΝΔ, ως παρακλάδι της και συμπαραστάτης της;

Γιατί εξασθενίζει η πολιτική βάση στήριξης της Κυβέρνησης;

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες μόνο ντροπή θα έπρεπε να νοιώθουν οι διαχειριστές του σημερινού συντηρητικού ΠΑΣΟΚ. Ντροπή γιατί η απαξίωση, η ήττα και η συρρίκνωση δεν μπορεί να είναι συνώνυμα του ΠΑΣΟΚ που πιστέψαμε.

Αυτό είναι δικό τους κατόρθωμα!

Των ολίγων εθισμένων στην εξουσία που στο όνομά της πρόδωσαν τα πάντα!

Η επόμενη ημέρα βρίσκει τη δημοκρατική και σοσιαλιστική παράταξη σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Δεν μπορεί να συνεχίζει να πορεύεται με τα μάτια στραμμένα στη διαχείριση, πάση θυσία, της εξουσίας, ούτε να εξαρτά την υστεροφημία της από τις προσωπικές στρατηγικές μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που κινούνται εκτός ιδεολογικού και πολιτικού προοδευτικού πλαισίου.

Οι όποιες διεργασίες ανασυγκρότησης αυτού του χώρου, που πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν, δεν μπορεί να έχουν αναφορά στο υπάρχον διαλυμένο, απαξιωμένο και ηττημένο κομματικό σύστημα.

Είναι απαίτηση να απευθυνθούμε συγκροτημένα και οργανωμένα και πάλι στην κοινωνία, να ανασυντάξουμε τις ηττημένες και διάσπαρτες δυνάμεις μας και να υπάρξουμε με τη μορφή ενός λαϊκού κινήματος.

Η λύση δεν  μπορεί να δοθεί στα πλαίσια του υπάρχοντος συμβιβασμένου και ηττημένου καθεστωτικού πολιτικού οργανισμού.

Μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους οι προτάσεις περί δήθεν  «συνεδρίου της Κεντροαριστεράς», γιατί δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια διαιώνισης ενός ηττημένου συντηρητικού κατεστημένου που, δυστυχώς, έτυχε να διαχειρίζεται τις τύχες ενός άλλοτε μεγάλου σοσιαλιστικού κινήματος.

Η λύση δεν μπορεί να είναι ατομική αλλά συλλογική και από μηδενική βάση. Απαιτεί όλους όσους μοιραζόμαστε κοινές αρχές και οράματα. Η Αριστερή Πρωτοβουλία θα είναι παρούσα σε τέτοιες πρωτοβουλίες που θα εκδηλωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα

Πρωτοβουλία ανατροπής και δημιουργίας ΤΩΡΑ!»
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/06/nt.html

Read more...

The Mall: To αυθαίρετο που έγινε... στρατηγική επένδυση...



Mε μια καινούργια αλχημεία, η « Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων» έκρινε πως το τεράστιο εμπορικό κέντρο, ήδη κριθέν σαν παράνομο και αυθαίρετο, εντάσσεται στις...
fast track μελλοντικές (!) στρατηγικές επενδύσεις


Το μεγαθήριο της λεωφόρου Κηφισίας, που ανήκει σε εταιρεία συμφερόντων Λάτση, είχε από την αρχή της ανέγερσής του προκαλέσει πλήθος διαμαρτυριών για το μέγεθος. τη θέση και τις τουλάχιστον περίεργες συνθήκες κατασκευής του. Διαμαρτυρίες που δικαιώθηκαν καθώς το ΣτΕ χρόνια μετά την κατασκευή του το έκρινε τελεσίδικα παράνομο και αυθαίρετο, καλώντας ωστόσο το αρμόδιο υπουργείο (ΥΠΕΚΑ) με νέες αποφάσεις να ξεπεράσει την αντισυνταγματικότητα, με νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και τρόπο να αιτιολογηθεί επαρκώς ο υπερδιπλασιασμός του συντελεστή δόμησης.

Χθες, 2 Ιουνίου, η κυβέρνηση βρήκε έναν ακόμα τρόπο να εξυπηρετήσει τους... φίλους της στο Mall, καθώς το ενέταξε στις (μελλοντικές!) στρατηγικές επενδύσεις και ουσιαστικά «νομιμοποιώντας» το.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Η Άννα προειδοποιεί…...


 diamantopoyloy anna c
Λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές και ενώ στις Βρυξέλλες βρίσκονται σε εξέλιξη οι πρώτες επαφές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και με εμπειρία στα ευρωπαϊκά δρώμενα, Άννα Διαμαντοπούλου προειδοποιεί…
«Το...
μήνυμα Μέρκελ και Κάμερον ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν θα προκύψει ύστερα από μυστικές διεργασίες και πίσω από κλειστές πόρτες, σημαίνει εξαπάτηση των Ευρωπαίων πολιτών κάτι που δεν πρέπει να επιτραπεί», λέει σε άρθρο της υπό τον τίτλο «Η επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών: ‘συγγνώμη, λάθος’». Σε αυτή την περίπτωση, υποστηρίζει ότι οι πολίτες που είδαν τα «debates» των υποψήφιων της Επιτροπής που κλήθηκαν να εκλέξουν για πρώτη φορά όχι μόνο ευρωβουλευτές αλλά και πρόσωπο με ονοματεπώνυμο για την Επιτροπή, θα δεχθούν κατάμουτρα το «συγγνώμη λάθος ή ψέμα».

Κρούει δε, τον κώδωνα του κινδύνου ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο όποιος πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι εξαρχής υπονομευμένος, ενώ η συμμετοχή στις επόμενες Ευρωεκλογές μπορεί να έχει και μονοψήφιο νούμερο.

Καλεί, λοιπόν, πρωθυπουργούς και προέδρους κομμάτων, καθώς και ευρωβουλευτές να δράσουν, θυμίζοντας με νόημα ότι οι συμβιβασμοί είναι αναγκαίοι, αλλά … «όταν διακυβεύονται μεγάλα ζητήματα, καλύτερη η σύγκρουση».

Ολόκληρο το άρθρο της κ.Διαμαντοπούλου έχει ως εξής :

Η επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών: «συγγνώμη λάθος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα μοναδικό εγχείρημα στην παγκόσμια ιστορία και ποτέ κανείς δεν επιχειρηματολόγησε ότι είναι εύκολη η διακυβέρνησή της.

28 χώρες πρέπει να επιτύχουν ισορροπία δυνάμεων και συμφερόντων σε τρεις κορυφαίους θεσμούς: Στο Συμβούλιο, στο Κοινοβούλιο και στην Επιτροπή.

Αυτό που ξέρουν, όμως, όλοι καλά είναι ότι η διακυβέρνηση της ΕΕ είναι πλέον εξαιρετικά σημαντική για την προοπτική της Ευρώπης αλλά και για τη κάθε χώρα χωριστά.

Φαινόμενα ακυβερνησίας, αδυναμίας, ασυμφωνίας και παράταση των επιλογών για τους τρεις αυτούς βασικούς θεσμούς, θα είχε δραματικές επιπτώσεις τόσο στην οικονομία, όσο και στην ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένη πίστη των πολιτών στην Ευρώπη.

Το μήνυμα Μέρκελ και Κάμερον ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν θα προκύψει ύστερα από μυστικές διεργασίες και πίσω από κλειστές πόρτες, σημαίνει εξαπάτηση των Ευρωπαίων πολιτών κάτι που δεν πρέπει να επιτραπεί.

Οι πολίτες που είδαν τα «debates» των υποψήφιων της Επιτροπής που κλήθηκαν να εκλέξουν για πρώτη φορά όχι μόνο ευρωβουλευτές αλλά και πρόσωπο με ονοματεπώνυμο για την Επιτροπή, θα δεχθούν κατάμουτρα το «συγγνώμη λάθος ή ψέμα».

Αν συμβεί κάτι τέτοιο ο όποιος Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι εξαρχής υπονομευμένος, ενώ η συμμετοχή στις επόμενες Ευρωεκλογές μπορεί να έχει και μονοψήφιο νούμερο.

Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι κομμάτων και κυρίως οι Ευρωβουλευτές οι οποίοι έλαβαν μέρος σ΄ αυτή την εκστρατεία πρέπει να δράσουν.

Αυτό περιμένουμε οι πολίτες τουλάχιστον όσοι πιστεύουμε βαθειά στην ανάγκη πολιτικής ενοποίησης αλλά και δημοκρατικής λειτουργίας της ΕΕ.

Πιστεύω πως οι πέντε πολιτικές οικογένειες, που στήριξαν συγκεκριμένους υποψηφίους, (μεταξύ των οποίων και τον Έλληνα κύριο Τσίπρα ) θα πρέπει να απαιτήσουν από το Συμβούλιο, η πρότασή του, να αναφέρεται σε έναν από αυτούς.

Αν δεν συμβεί αυτό, να αρνηθούν την ψήφιση άλλης πρότασης.

Η συνεννόηση, η ευελιξία, οι συμβιβασμοί, είναι σαφώς αναγκαία στοιχεία του μοντέλου μιας πολυεθνικής διακυβέρνησης.

Αλλά όλα αυτά πρέπει να βρίσκονται εντός ενός δημοκρατικά συμφωνημένου πλαισίου και να σέβονται τον πολίτη.

Αναγκαίοι οι συμβιβασμοί αλλά όταν διακυβεύονται μεγάλα ζητήματα, καλύτερη η σύγκρουση.

matrix24.gr

Read more...

Τα ΜΑΤ έστειλαν στο νοσοκομείο, δύο καθαρίστριες ...


Στο νοσοκομείο μεταφέρονται δύο καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚΧωρίς τέλος η βία, στο ΥΠΟΙΚ...
Με τραύματα στα πόδια μεταφέρονται στο νοσοκομείο δύο από τις καθαρίστριες που διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα οι άνδρες των ΥΜΕΤ επεχείρησαν να...
απωθήσουν τις εργαζόμενες από την είσοδο του υπουργείου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο γυναίκες.

enikos.gr

Read more...

Γερουλάνος: Η "Ελιά" τι πρόβλημα έχει;...


Γερουλάνος: Η Ελιά τι πρόβλημα έχει; 

«Θέλει να έχει την ελευθερία να λέει ότι θέλει ή ντρέπεται για την ιδεολογία που πρεσβεύει;»...

Σκληρός και δεικτικός κατά των στελεχών που επιλέγουν να απαρνηθούν την ιδεολογία της παράταξης εμφανίστηκε ο Παύλος Γερουλάνος που με άρθρο του καταφέρεται κατά του ...εγχειρήματος της «Ελιάς» λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι μοιάζει να ντρέπεται για την ιδεολογία που πρεσβεύει.

Για επικοινωνιολόγους που αποφάσισαν ότι η λέξη σοσιαλισμός κάνει κακό στην παράταξη και θέλουν να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει, μιλά ο Παύλος Γερουλάνος αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όμως, έχει χάσει ο σοσιαλισμός τη δυναμική του στην κοινωνία ή έχουν απομακρυνθεί οι εκφραστές του από τις αξίες που πρεσβεύει ο σοσιαλισμός; Το πρόβλημα το έχει ο σοσιαλισμός ή οι εκφραστές του;».

Μάλιστα ο πρώην υπουργός αναφέρει στο άρθρο του πως άλλα κόμματα όπως το «Ποτάμι» ή η Χρυσή Αυγή ίσως έχουν λόγους να μην δεσμεύονται από ένα πλαίσιο αρχών και αξιών για να καταλήξει στο ερώτημα: «Η Ελιά τι πρόβλημα έχει; Θέλει να έχει την ελευθερία να λέει ότι θέλει ή ντρέπεται για την ιδεολογία που πρεσβεύει;».

Οι λάθος επιλογές στελεχών, οι λάθος πολιτικές δεν είναι δυνατό να χρεώνονται στην ιδεολογία, λέει ο πρώην υπουργός που συμπληρώνει πως «αντί να ψάχνουμε τρόπους να απαρνηθούμε το σοσιαλισμό και να τον βγάλουμε από τον τίτλο της παράταξής μας, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τον επαναφέρουμε στις πολιτικές μας προτάσεις και να εξηγήσουμε στους πολίτες ποιοι και πως θα υλοποιήσουν αυτές τις προτάσεις σωστά τώρα. Αντί να προσποιούμαστε λοιπόν ότι ο σοσιαλισμός πέθανε, είναι ώρα να θυμίσουμε στην κοινωνία γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτόν».

Read more...

Με τον Λοβέρδο υπουργό, η κυβέρνηση θα είναι τρικομματική; ...



Μετρώντας ανάποδα τις μέρες για την υπουργοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου, αναρωτιέμαι αν η συμμετοχή του στην κυβέρνηση θα έχει ως αποτέλεσμα να θεωρείται η κυβέρνηση ως «τρικομματική».

Θα λέμε δηλαδή ότι...
τα κυβερνώντα κόμματα είναι η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα; Θα συγκαλείται «συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών» με Σαμαρά, Βενιζέλο και Λοβέρδο;

Άντε τελειώνετε με τον ανασχηματισμό, μην μας κρατάτε σε αγωνία!

parapolitiki.com

Read more...

Μπόνους έδρα στη Χρυσή Αυγή...



Πώς άφησε «τρύπιο» τον εκλογικό νόμο ο Μιχελάκας...
Είναι ενδιαφέρον ότι, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει ειπωθεί τίποτα από κανέναν για ένα άνευ προηγουμένου «λάθος» όσον αφορά την...
κατανομή των εδρών στην ευρωβουλή, που είχε ως αποτέλεσμα να χαριστεί μία έδρα στη Χ.Α.

Συγκεκριμένα: Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης, στις βιαστικές ρυθμίσεις του για τις ευρωεκλογές, ενώ διατηρεί το απαράδεκτο όριο του 3% για την είσοδο στην ευρωβουλή, «ξέχασε» να προβλέψει αυτό που εφαρμόζεται στις εθνικές εκλογές. Δηλαδή το μέτρο να είναι το άθροισμα όσων περνούν το 3% δια του αριθμού των εδρών (το περίφημο μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα είναι άλλο ανέκδοτο). Αποτέλεσμα της «αμέλειας» του κ. Μιχελάκη ήταν, μετά την Α΄ και τη Β΄ κατανομή, να μείνει αδιάθετη μία από τις 21 έδρες, για πρώτη φορά από το 1981 (μέχρι σήμερα το πρόβλημα αυτό δεν είχε εμφανιστεί, λόγω του «παλιού» ισχυρού δικομματισμού και του πολύ μικρότερου συνολικού ποσοστού που συγκέντρωναν όσα κόμματα δεν ξεπερνούσαν το 3%).

Εν πάση περιπτώσει, τι την έκαναν την αδιάθετη έδρα, δεδομένου ότι δεν μπορούσε να τη λάβει κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα, που συνολικά συγκέντρωσαν πολύ υψηλό ποσοστό (17,14%) αλλά δεν πέρασαν το όριο του 3%; Ενεργοποιήθηκε, για πρώτη φορά σε ευρωεκλογές, η Γ΄ κατανομή, που δίνει την αδιάθετη έδρα στο κόμμα με το μεγαλύτερο (αλλά… ήδη χρησιμοποιημένο στη Β΄ κατανομή!) υπόλοιπο – σ’ αυτήν την περίπτωση, τη Χ.Α.

Πιο συγκεκριμένα: Χωρίς την αναγωγή όσων κομμάτων πέρασαν το όριο του 3%, το εκλογικό μέτρο παρέμεινε στο 4,76% (100% έγκυρων ψήφων διά των 21 εδρών). Η Χ.Α. έλαβε 9,40%. Άρα «κανονικά» θα έπρεπε να βγάλει μία (1) έδρα από την Α΄ κατανομή, και με το υπόλοιπο 4,64% άλλη μία (1) από τη Β΄ κατανομή. Σύνολο δύο (2) έδρες. Κι όμως, με βάση τον τρύπιο εκλογικό νόμο, της χαρίζεται μία επιπλέον έδρα…

Να σημειωθεί ότι πολλοί ειδικοί είχαν επισημάνει πρόσφατα τον κίνδυνο να πάρει ένα κόμμα παραπάνω έδρες από αυτές που δικαιούται λόγω των «κενών» στον εκλογικό νόμο. Ανάμεσά τους ο Π. Κρουστένης, που έγραφε προφητικά στην Καθημερινή (19/3): «Η ριζική μεταβολή των εκλογικών συσχετισμών τα τελευταία χρόνια είναι δυνατό να αναδείξει και στο πεδίο των Ευρωεκλογών τις δυσλειτουργίες ή τις εν δυνάμει παρενέργειες της εκλογικής νομοθεσίας». Τα ίδια έγραφε και ο Κ. Ζούλας, πάλι στην Καθημερινή (22/12), μιλώντας για «καραμπινάτο τεχνικό λάθος στο εκλογικό σύστημα των Ευρωεκλογών».

Ανακύπτει ένα ερώτημα: Γιατί ο κ. Μιχελάκης «ξέχασε», παρά τις προειδοποιήσεις, να διασφαλίσει ότι δεν θα παραβιαστεί όσο ποτέ άλλοτε η έννοια της αναλογικότητας της ψήφου; Η απάντηση μπορεί να είναι απλή: Στατιστικά οι περισσότερες πιθανότητες ήταν να κερδίσει την όποια «ορφανή» έδρα οποιοσδήποτε εκτός του ΣΥΡΙΖΑ (διότι έτσι κι αλλιώς κανείς δεν ήξερε εκ των προτέρων τα αποτελέσματα, οπότε ουσιαστικά επρόκειτο περί λοταρίας μεταξύ των 6-7 κομμάτων που θα περνούσαν το όριο του 3%). Αυτό και έγινε.

πηγή: Δρόμος της Αριστεράς

left.gr

Read more...

Βούτσης: "Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ υπό όρους"...





Δεν απέκλεισε νέα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης...
«Δεν αποκλείω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές» δήλωσε στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ και στους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση με 30% να...
κυβερνά απρόσκοπτα. Υπάρχουν αντιφάσεις που οδηγούν σε ακυβερνησία, όπως η διαγραφή του χρέους, όπου με τα σημερινά δεδομένα ο Σαμαράς δεν μπορεί να διαπραγματευτεί», σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Σχετικά με τα σενάρια συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ο κ. Βούτσης, ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστεί το κέντρο του πολιτικού συστήματος, εάν οι απόψεις που ακούγονται στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία βρουν ανταπόκριση θα το δούμε στο μέλλον. Η όποια συζήτηση πρέπει να γίνεται με βάση τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα. Εμείς από την πλευρά μας θα είχαμε ως κριτήριο την ριζοσπαστική αλλαγή σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Πιστεύω ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για ευρύτερες στηρίξεις ή και ανοχή από Κοινοβουλευτικές δυνάμεις».

Read more...

Ν.Ανδρουλάκης: Θα παραμείνω γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ώς το Συνέδριο...





«Θα παραμείνω γραμματέας στο ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον έως το Συνέδριο του Οκτωβρίου» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος ότι ...
οι οριστικές επιλογές του για το αν θα παραμείνει ευρωβουλευτής ή αν θα επιδιώξει να διατηρήσει τον θεσμικό ρόλο του στο ΠΑΣΟΚ ή στην Ελιά βρίσκονται σε ευθεία συνάρτηση με την έκβαση του ιδρυτικού Συνεδρίου της δημοκρατικής παράταξης.

Με τη δήλωσή του στα ΝEA, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και δεύτερος σε σειρά κατάταξης εκλεγμένος ευρωβουλευτής της Ελιάς επί της ουσίας επιχειρεί να προλάβει ενδεχόμενες «οχλήσεις» που θα δεχθεί από συντρόφους του για το γεγονός ότι για τους τέσσερις επόμενους μήνες θα κρατήσει παράλληλα τις ιδιότητες ευρωβουλευτή και γραμματέα. «Το κόμμα δεν θα πάει ακέφαλο σε Συνέδριο» προσθέτει.

Η ξεκάθαρη δήλωσή του ότι θα παραμείνει ώς τον Οκτώβριο γραμματέας του κόμματος δείχνει ότι τόσο ο Ν.Ανδρουλάκης όσο και τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς επιθυμούν να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Μιλώντας τη Δευτέρα στον Βήμα 99,5 ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως «το θέμα της Κεντροαριστεράς δεν είναι καλσόν, να το τραβάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί και στο τέλος να είναι μια σούπα που οδηγεί σε μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα».

Σημείωσε, επίσης, ότι σ' αυτό το πλαίσιο «πρέπει να προσπαθήσουμε να συνομιλήσουμε προγραμματικά με τη ΔΗΜΑΡ και γι’ αυτό έχει σημασία η ΔΗΜΑΡ να σταθεί στα πόδια της και να ξεπεράσει αυτήν την κρίση στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες».
in.gr

Read more...

Οι καθαρίστριες, δεν λύγισαν...


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ...
Σήκωσαν τις ασπίδες τους, κι άρχισαν να σπρώχνουν με τη βία μια χούφτα καθαρίστριες.
Οι εργαζομενες, όμως, δεν λύγισαν. Σήκωσαν...
ανάστημα κι έδωσαν, ξανά, την δική τους μάχη (σώμα με σώμα και με γυμνά χέρια) για τη ζωή. Για την αξιοπρέπεια...
Embedded image permalinkEmbedded image permalinkEmbedded image permalinkEmbedded image permalink

Read more...

Ισχυροποιείται το μέτωπο των «ΠΑΣΟΚοφρόνων»...


reppaskandalidis
Ισχυροποιείται το μπλοκ των «ΠΑΣΟΚοφρόνων» έναντι εκείνων των «Ελαιοφρόνων» στην Χαριλάου Τρικούπη, λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές και ενόψει ανακατατάξεων στον χώρο, με αφορμή την...
ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Μετά την Φώφη Γεννηματά και τον Μιχάλη Καρχιμάκη που έχουν ήδη τοποθετηθεί υπέρ της ιστορικότητας του ΠΑΣΟΚ και της ανάγκης να μην απορροφηθεί από την Κεντροαριστερά στην προσπάθεια ανασυγκρότησής της, αλλά να πρωτοστατήσει σε αυτήν, στο ίδιο στρατόπεδο έσπευσαν να συνταχθούν χθες με άρθρα τους δύο ιστορικά στελέχη του κόμματος, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Δημήτρης Ρέππας. Αμφότεροι, τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ ενός συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, λοξοκοιτώντας παράλληλα προς μία πιθανή και υπό προϋποθέσεις κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον.

Ειδικότερα, ο Κώστας Σκανδαλίδης, αφού ξεκαθάρισε ότι «κανένας από μόνος του δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει την τύχη ενός ιστορικού κόμματος», μη αφήνοντας την παραμικρή αμφιβολία για το «για ποιον χτυπούσε η καμπάνα», ζήτησε να μπει οριστικό τέλος στον «ιστορικό συμβιβασμό με τη Δεξιά» στις επερχόμενες εκλογές. Κάλεσε μάλιστα την μελλοντική «σύμπραξη όμορων πολιτικών δυνάμεων» της Κεντροαριστεράς να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με όλες τις δυνάμεις του χώρου «συμπεριλαμβανομένων και των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ».

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με σκοπό την «επανίδρυση της Παράταξης» ζήτησε από την πλευρά του ο Δημήτρης Ρέππας. «Δεν μπορεί να συγκροτηθεί συνέδριο για όποιας μορφής νέο κομματικό φορέα αν δεν προηγηθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ως αυτόνομο και αυτοκυρίαρχο θα αποφασίσει για τον εαυτό του», σημείωσε χαρακτηριστικά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, αφού όπως είπε «δεν νοείται η παράκαμψη του ΠΑΣΟΚ, της ιστορίας και της παρακαταθήκης του, ώστε να ιδιοποιηθούν τον πολιτικό χώρο σχήματα και παράγοντες που θεωρούν ότι η παράταξη τους ανήκει». Σε τυχόν τέτοια εξέλιξη, μάλιστα δεν δίστασε να προειδοποιήσει με ρήξη.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η «ανθρωπογεωγραφία» στο ΠΑΣΟΚ, ολοένα και αποκρυσταλλώνεται στον δρόμο προς το συνέδριο του Οκτωβρίου, που διαφαίνεται πάντως μακρύς. Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι και πρέπει να παραμείνει ζωντανό, προκειμένου να πρωτοστατήσει στη διαδικασία ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, πρεσβεύουν στελέχη όπως οι : Φώφη Γεννηματά, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Καρχιμάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης κ.α. Στον αντίποδα, ενιαία πορεία για σύσσωμη την Κεντροαριστερά, ακόμα και αν πρέπει να «ξεπεραστεί» το ΠΑΣΟΚ, προωθούν στελέχη όπως οι Γιάννης Μανιάτης, Παναγιώτης Ρήγας, Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Τόνια Αντωνίου κ.α.

matrix24.gr

Read more...




Αντιμέτωπες με την ωμή καταστολή ήρθαν για πολλοστή φορά οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ που πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στην είσοδο του Υπουργείου εκφράζοντας τον...
αγώνα κάθε εργαζόμενου ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της ανεργίας και της απαξίωσης και την κρατική καταστολή.


Read more...

Τρία "φιλέτα" του παράκτιου μετώπου μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ...


Νευραλγικά "φιλέτα" γης στην "Ριβιέρα" της Αττικής μεταβίβασε η διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ, αντί στην εταιρεία ειδικού σκοπού Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ, που είχε...
συσταθεί για τον ίδιο λόγο και με στόχο την προκήρυξη διεθνούς πολεοδομικού διαγωνισμού για τη μελέτη του master plan αξιοποίησης του μετώπου.

Σύμφωνα με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ τρία κομβικά ακίνητα για την οργανωμένη αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου.

Άγιος Κοσμάς ως «Αστέρια» και Σούνιο

Το πρώτο είναι 176 στρέμματα γης από το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά μέχρι τα «Αστέρια» Γλυφάδας. Το δεύτερο άλλα 20 στρέμματα στην Γλυφάδα. Το τρίτο είναι το Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (όπου και το Cape Sounio του ομίλου Grecotel), εκτάσεως 383 στρεμμάτων, κυριότητας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) το οποίο τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή οκτώ υπουργών της κυβέρνησης (Γ.Στουρνάρα, Π.Παναγιωτόπουλου, Κ.Χατζηδάκη, Μιχ.Χρυσοχοΐδη, Αδ.Γεωργιάδη, Γ.Μανιάτη, Χ.Αθανασίου και Όλ.Κεφαλογιάννη), ενταφιάζει οριστικά το ενδεχόμενο οργανωμένης πολεοδόμησης της «Αττικής Ριβιέρας», από το Φάληρο ως το Σούνιο, και την επανασύνδεσή της με την πόλη.

Μάλιστα, στόχος ήταν η εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο να προκηρύξει διεθνή πολεοδομικό διαγωνισμό για τη μελέτη του master plan αξιοποίησης του μετώπου. Μετά το ξεκαθάρισμα των χρήσεων γης, σε επόμενη φάση, θα προχωρούσαν διαγωνισμοί για την εξεύρεση επενδυτών. Κατόπιν τούτου όμως το σχέδιο ακυρώνεται de facto.

Σημειωτέον ότι πριν από ενάμιση χρόνο είχε πραγματοποιηθεί σύγκρουση μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ζητούσε την εξαίρεση ακινήτων, όπως το Λαγονήσι και ο Αστέρας, από την εταιρεία ειδικού σκοπού και μάλιστα πέτυχε την ένταξη της ρήτρας που δεν επιτρέπει στην Παράκτιο Μέτωπο «να μεταβιβάσει καθ' οιονδήποτε τρόπο σε τρίτους την κυριότητα των ακινήτων που παραχωρούνται κατά τα ανωτέρω χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του», στον ιδρυτικό της νόμο.

Το παράδοξο είναι όμως ότι, σύμφωνα με τροπολογία του Ν.4261, που ψηφίστηκε από τη Βουλή, ξεκαθαρίζεται εκ νέου το νομικό καθεστώς των ακινήτων που πρόκειται να περιέλθουν στην Παράκτιο Μέτωπο, όπου προβλέπεται να «παραχωρούνται άνευ ανταλλάγματος κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στην εταιρεία, εφόσον μοναδικός μέτοχος παραμένει το Ελληνικό Δημόσιο». Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η ρύθμιση έγινε για να λύσει τα χέρια της Παράκτιο Μέτωπο από διάφορες ασάφειες και δυσκολίες που συναντούσε σε σχέση με την αξιοποίηση των ακινήτων.

Κατά τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, σε πλήρη ανάπτυξη το Παράκτιο Αττικό Μέτωπο θα έφερνε έσοδα από 4 έως 9 δισ. τον χρόνο. Ωστόσο, παρόλο που στη «Δι@ύγεια» ήδη έχει αναρτηθεί απόφαση της Παράκτιο Μέτωπο για ένα εκ των επίμαχων ακινήτων και παρόλο που έχει μεσολαβήσει η τροπολογία, η διυπουργική επιτροπή έλαβε την ακριβώς αντίθετη απόφαση, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό.

Παρνασσός, Μανχάταν και οι φυλακές Κασσάνδρας

Μαζί με τα «φιλέτα» της Αττικής μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ μία νέα ομάδα ακινήτων του Δημοσίου, που περιλαμβάνει τοπόσημα όπως το Χιονοδρομικό Κέντρου του Παρνασσού, ξενοδοχεία Ξενία, αλλά και την έκταση των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας και το λιμάνι της Ζέας.

Ειδικότερα, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταφέρθηκε το δικαίωμα παραχώρησης του Τουριστικού Λιμένα της Ζέας στον Πειραιά.

Μεταβιβάζεται επίσης στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους των δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης όλων των υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, «ιδίως των επίγειων εγκαταστάσεων μεταφοράς προσώπων με αναρτημένα ή ελκόμενα οχήματα, υπαίθριων διαδρομών (πίστες χιονοδρομίας) και χώρων στάθμευσης οχημάτων», συνολικής έκτασης 11.100 στρεμμάτων.

Ακόμη, περνά στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητο-φιλέτο του ελληνικού Δημοσίου που βρίσκεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ακίνητο συνολικής επιφανείας 1.000 τετραγωνικών μέτρων (10.663 τετραγωνικών ποδών), το οποίο αποτελεί τη Μονάδα 2 του δευτέρου ορόφου συγκροτήματος κατοικιών και γραφείων «The 3 Dag Condominium», το οποίο βρίσκεται στην 305 East 47th Street, της αμερικανικής μητρόπολης. Το εν λόγω ακίνητο, το οποίο είχε αγοραστεί από το ελληνικό Δημόσιο στις 23 Φεβρουαρίου 2007, μεταβιβάζεται με την εξ αδιαιρέτου αναλογία του στα κοινά μέρη της οικοδομής, ποσοστού 9,2192%.

Επίσης, μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ δύο γεωτεμάχια του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία βρίσκεται στη θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα» στην περιοχή Σάνη της Χαλκιδικής, όπου και ανήκει το Αγρόκτημα του Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας!

Η πρώτη μεταβιβαζόμενη έκταση είναι περίπου 643 στρέμματα, ενώ η δεύτερη 271 στρέμματα, από τα περίπου 3.000 των αγροτικών φυλακών. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην απόφαση της επιτροπής, «δεν συμπεριλαμβάνονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Ειδικού Κέντρου Θεραπείας Ουσιοεξαρτωμένων Κρατουμένων Βόρειας Ελλάδας (ΕΚΘΟΚ) και οι κτιριακές εγκαταστάσεις αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας (κεντρικό κατάστημα)».

Στο μεταξύ, η διυπουργική επιτροπή μετέφερε στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης του ακινήτου «Πρώην Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Ιεράς Μονής Πέτρας» στον Όλυμπο της Πιερίας.

Πρόκειται για έκταση 21.320 στρεμμάτων, την οποία είχε κατασχέσει το 1927 το ελληνικό Δημόσιο από το ομώνυμο μοναστήρι της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Μητρόπολης, το κράτος κατάσχεσε το 1927 «στο όνομα του Δημοσίου και προς όφελος του εκεί σανατορίου» την περιοχή και δύο χρόνια αργότερα ίδρυσε σανατόριο για την περίθαλψη απόρων φυματικών.

Η λειτουργία του σανατορίου άρχισε το 1939 και σταμάτησε το 1969 για να αντικατασταθεί από θεραπευτήριο ψυχικών παθήσεων, το οποίο λειτούργησε ως το 2004. «Ο χώρος έχει αφεθεί εν ελέω Θεού, και προστατεύεται από κάποιον φύλακα επί καθημερινής βάσεως» γράφει η Μητρόπολη.

Ακόμη, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταφέρονται τρία ακίνητα, κυριότητας του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας Ηπείρου στην περιοχή Αμπελοκήπων Ιωαννίνων, επί της οδού Χ. Μακρή και Καλπακίου. Πρόκειται για τρία γεωτεμάχια, έκτασης 1.006 τ.μ., 2.740 τ.μ. και 1.031 τ.μ. αντίστοιχα, τα οποία πέρασαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όταν καταργήθηκε το Θεραπευτήριο Χρονιών Παθήσεων Παιδιών Ιωαννίνων.

Επίσης, μεταβιβάστηκαν άλλα πέντε ακίνητα που βρίσκονται στην περιοχή Αγ. Νικολάου Κοπάνων επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στα Ιωάννινα, έκτασης, 4.591 τ.μ., 2.137 τ.μ., 18.719 τ.μ., 813 τ.μ. και 17.388 τ.μ., αντίστοιχα. Ακόμη, μεταφέρεται άλλο ένα ακίνητο 12.946 τ.μ. που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Προς "αξιοποίηση" βαίνει και ακίνητο, έκτασης 17.365,67 τ.μ. το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Ψυχιάτρου Χ. Τσιριγώτη στην Κέρκυρα και ανήκει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο του νησιού. Πρόκειται για ακίνητα που περιήλθαν στο Δημόσιο το 1887 στο πλαίσιο του νόμου 1504/1887 περί εκκρεμών διαφορών μεταξύ του Δημοσίου, της εγχωρίου περιουσίας Κερκύρας, και του Δήμου Κερκυραίων, «ως φύλακος του Μοτζενιγείου κληροδοτήματος».

Ακόμη, μεταφέρονται στο Ταμείο το Τουριστικό Συγκρότημα Ξενία του Ναυπλίου, το οποίο ανήκει στον ΕΟΤ, τελεί υπό τη διοίκηση της ΕΤΑΔ και αποτελείται από τρία ακίνητα: Το Ξενία Palace Ακροναυπλίας επί οικοπέδου 24 στρεμμάτων, το Ξενία Amphitrion επί οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων και το Ξενία Ναυπλίου Α' επί οικοπέδου 4,5 στρεμμάτων.

Επίσης, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταφέρθηκε το Pavillon Ξενία της Παλαιοκαστρίτσας στην Κέρκυρα, έκτασης 2,5 στρεμμάτων, χωρίς όμως τις εκτάσεις του αιγιαλού και της παραλίας που βρίσκονται έμπροσθεν του ακινήτου.

Προς ιδιωτικοποίηση βαίνει και το Κτήμα Σκάλας στη Σκοτίνα Πιερίας, το οποίο βρίσκεται σε έκταση 404 στρεμμάτων, με την εξαίρεση των δασικών εκτάσεων και των εκτάσεων του αιγιαλού, της παραλίας και των ελών που βρίσκονται έμπροσθεν του ακινήτου. Πρόκειται για ακίνητο της ΕΤΑΔ το οποίο μισθώθηκε από την ένωση φυσικών προσώπωνΓ. Δεληγιαννίδη - Χ. Χιονίδη (ελληνοαμερικανικών συμφερόντων), το σχέδιο των οποίων περιλαμβάνει επενδύσεις, ύψους 40 εκατ. ευρώ περίπου για την ανάπτυξη ξενοδοχείου 4 αστέρων, δυναμικότητας 443 κλινών, κάμπινγκ α' κατηγορίας δυναμικότητας 250 θέσεων, συνεδριακού κέντρου 500 θέσεων, εγκαταστάσεων spa, υπαίθριου θεάτρου, κλειστού γυμναστηρίου και αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και ανάπτυξης βιολογικών καλλιεργειών, σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση της ΕΤΑΔ.

Επίσης, στο Ταμείο πέρασαν ακίνητο έκτασης 105 στρεμμάτων στη θέση Μακρυά Άμμος ή Παλαιόμυλος στην Ελευσίνα, ακίνητο έκτασης 433 στρεμμάτων στη θέση Άγιος Παντελεήμονας Λεχαινών του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, και ακίνητο έκτασης 119 στρεμμάτων στη θέση Μελισσόκηπο της Σούδας Χανίων, στην Κρήτη.

Ακόμη, μεταφέρονται 27 ακόμη ακίνητα σε διάφορα σημεία της χώρας. Πρόκειται για έξι στην Κοσκινού Ρόδου, δύο στα Καμάρι της Σαντορίνης, δύο στα Βίλια της Αττικής, 329 στρέμματα στα Νέα Σφαγεία Ναυπακτίας, 369 στρέμματα στις Οινιάδες Κατοχής Μεσολογγίου, 11 στρέμματα τον Κοκκινόβραχο του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, 11 στρέμματα στην παραλία του Λιμνιώνα της Εύβοιας, ένα ακίνητο με κτίσμα στα Κουμάρια Βεροίας και 10 στρέμματα γης με κτίσμα στους Εύζωνους.

Επίσης, στο Ταμείο μεταβιβάζονται δύο ακίνητα στη Μεσσηνία (στην Πύλο και στη ΒΙΠΕ, αντίστοιχα), πέντε γεωτεμάχια στον Άγιο Ιωάννη της Σιθωνίας Χαλκιδικής (το μεγαλύτερο είναι έκτασης 15 στρεμμάτων), ένα στρέμμα στο Κουκάκι (γη με κτίσμα) και δύο ακίνητα, 60 και 30 στρεμμάτων αντίστοιχα στο προάστιο Χάραδρος της Πάτρας.

Τέλος, στο ΤΑΙΠΕΔ περιήλθε ένα ακόμη ακίνητο στην Πλάκα, που βρίσκεται στον οδό Ραγκαβά 7, έκτασης οικοπέδου 201,43 τ.μ...
in.gr

Read more...

Έρχονται μειώσεις σε συντάξεις-εφάπαξ...


Πέντε μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό έρχονται σταδιακά από τον Ιούλιο και έως το τέλος του έτους.

Η εικόνα του τοπίου στο ασφαλιστικό σύστημα αλλάζει, καθώς ξεκινά η...
διοικητική και οικονομική ενοποίηση 60 διαφορετικών φορέων που χορηγούν κύριες, επικουρικές συντάξεις και προνοιακά επιδόματα.

Ήδη ξεκίνησε η εκπόνηση μελέτης από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), (πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του οποίου είναι ο Νίκος Φίλιππας), μετά από σχετική σύμβαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δυο μήνες με στόχο το νέο ασφαλιστικό μοντέλο να νομοθετηθεί το αργότερο έως τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας τονίζουν, ότι με την ενοποίηση των Ταμείων ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, ενώ διαβεβαιώνουν, ότι πρόκειται αποκλειστικά για διοικητική ενοποίηση που δεν επηρεάζει το ύψος των συντάξεων.

Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει η σταδιακή υλοποίηση θεσμοθετημένων αλλαγών.

Το ημερολόγιο των παρεμβάσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα περιλαμβάνει:

- Από την 1η Ιουλίου 2014 αναμένονται μειώσεις στο ύψος των επικουρικών συντάξεων λόγω εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

- Από την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί και η μείωση των εισφορών 2,9% για τους εργοδότες και 1% για τους εργαζόμενους η οποία θα επιφέρει σημαντική ελάφρυνση στις επιχειρήσεις , μικρή αύξηση των αποδοχών για τους εργαζόμενους, αλλά ταυτόχρονα απώλειες εσόδων περίπου 800 εκατ. ευρώ για το ΙΚΑ και κατάργηση επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΑΕΔ.

- Ο νέος κύκλος ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων θα κλειδώσει έως τις 31 Ιουλίου μετά την παράδοση του πορίσματος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών ενώ θα ακολουθήσει σταδιακά και η ενσωμάτωση των επικουρικών ταμείων στους φορείς κύριας ασφάλισης. Στόχος το νέο ασφαλιστικό μοντέλο να νομοθετηθεί το αργότερο έως τον ερχόμενο Νοέμβριο με 3 ή 4 ταμεία αντί των 60 φορέων και λογαριασμών που λειτουργούν σήμερα.

- Το φθινόπωρο αναμένεται να καταργηθεί και η δεύτερη ομάδα κοινωνικών πόρων από τους οποίους χρηματοδοτείται μεγάλο μέρος των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία -όπως εκτιμάται θα στερηθούν πόρους ύψους 350 εκατ. ευρώ ετησίως.

- Από την 1η Ιανουαρίου 2015 καθιερώνεται η βασική σύνταξη των 360 ευρώ και η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.

Μειώσεις σε εφάπαξ

Στον «αέρα» βρίσκεται για άλλη μια φορά η καταβολή του εφάπαξ σε περίπου 40.000 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης και έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες στο υπουργείο Εργασίας δεν μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση εφάπαξ, καθώς δεν υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα για την κάλυψη τους.

Τελευταίες αιτήσεις που διευθετήθηκαν ήταν αυτές που υποβλήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2013. Την ίδια στιγμή, εκκρεμούν περίπου 15.000 αιτήσεις σε ταμεία πρόνοιας που καταβάλλουν εφάπαξ σε εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

Ο χρόνος αναμονής παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των ταμείων πρόνοιας και μπορεί να κυμαίνεται από 2,5 έως και 16 μήνες.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως σε ορισμένα ταμεία πρόνοιας (π.χ. το ΤΑΠΙΤ) καταβάλλεται εφάπαξ κατά προτεραιότητα σε ασφαλισμένους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή απειλούνται με κατάσχεση λόγω στεγαστικών δανείων.

Όσον αφορά το ύψος του εφάπαξ, αυτό ποικίλει ανάλογα το ασφαλιστικό ταμείο με σημαντικές αποκλίσεις. Υψηλότερα ποσά δικαιούνται όσοι καλύπτονται από ορισμένα ειδικά ταμεία, αλλά και οι στρατιωτικοί, ενώ αντιθέτως χαμηλότερα ποσά εισπράττουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.

Οι αρμόδιοι στο υπουργείο Εργασίας βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς για την καταβολή των εφάπαξ του δημοσίου απαιτείται η χορήγηση επιπλέον ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Υπολογίζεται ότι ένας δημόσιος υπάλληλος λαμβάνει περίπου 25.000 ευρώ εφάπαξ. Σε περίπτωση που τεθεί σε εφαρμογή η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στα ταμεία πρόνοιας, τότε τα ποσά που θα λάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα ξεπερνούν τις 5.000 –6.000 ευρώ με βάση τα έσοδα του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Επιπλέον μειώσεις- Δημιουργία ατομικών μερίδων

Με υπουργική απόφαση άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, εξέλιξη που ωστόσο δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις στα ταμεία του ιδιωτικού τομέα.

Στο ταμείο πρόνοιας του Δημοσίου εκτιμάται πως θα υπάρξει νέα περικοπή της τάξης του 12% με 14%, χωρίς ωστόσο να επηρεάζονται περίπου 25.000 άτομα που έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τον Αύγουστο του 2013.

Υπενθυμίζεται ότι οι προηγούμενες μειώσεις στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή πριν από τον Αύγουστο του 2013, ανήλθαν στο 38,5%.

Το νέο σύστημα προβλέπει τη δημιουργία «ατομικών μερίδων» για όλους τους ασφαλισμένους, ενώ για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσού λαμβάνονται υπόψη και τα οικονομικά δεδομένα του ταμείου (συντελεστής βιωσιμότητας).

Τα ταμεία πρόνοιας λειτουργούν πλέον με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση.

Συγκεκριμένα, για χρόνο ασφάλισης από 1η Ιανουαρίου 2014 και εφεξής το ποσό του εφάπαξ ισούται με τη συσσωρευμένη αξία των εισφορών κατά την ημερομηνία αποχώρησης.

Για τη συσσώρευση των εισφορών γίνεται χρήση πλασματικού ποσοστού επιστροφής, το οποίο ορίζεται ως η ετήσια μεταβολή της βάσης υπολογισμού των εισφορών για το σύνολο των ασφαλισμένων.

Μπαράζ προσφυγών

Πονοκέφαλο στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προκαλεί η αναμενόμενη προσφυγή στη δικαιοσύνη περίπου 7.000 δημοσίων υπαλλήλων που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 31/08/13 και έως το τέλος του έτους, οι οποίοι θα υποστούν επιπλέον μείωση περίπου 12-14% από το αρχικό 38,5% που είχε εφαρμοστεί με τον Ν 4093/12...
real.gr

Read more...

Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη Επιστροφή χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ για νοσηλία σε ιδιωτική κλινική


Επιστροφή χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ για νοσηλία σε ιδιωτική κλινική
  (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
Στη διερεύνηση υπόθεσης ασφαλισμένου στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε επειδή επιβαρύνθηκε με το ποσό των 278 ευρώ για τη νοσηλεία μίας ημέρας σε συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτική κλινική, προχώρησε ο Συνήγορος του Πολίτη.

Όπως σημειώνει η Αρχή, από τον ασθενή ζητήθηκε κατά την εισαγωγή του να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα αναλάμβανε ο ίδιος την κάλυψη κάποιων δαπανών, όπως, μεταξύ άλλων, την αμοιβή του καρδιολόγου και του αναισθησιολόγου, καθώς επίσης και τη διαφορά κάλυψης στα νοσήλια, τις παρακλινικές εξετάσεις και τα φάρμακα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της εμπλεκόμενης Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ, η ιδιωτική κλινική θα έπρεπε να αρκεστεί στο ποσό που αντιστοιχεί στα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) που κατέβαλε ο ΕΟΠΥΥ και να ζητήσει από τον ασφαλισμένο μόνο τη διαφορά θέσης και την ιατρική επίσκεψη που ζήτησε ο ιδιώτης ιατρός που τον εξέτασε.

Ο Συνήγορος αμφισβήτησε ότι το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης που κλήθηκε να υπογράψει ο ασφαλισμένος συμφωνεί με τα προβλεπόμενα στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την απόδοση της δαπάνης για νοσηλεία σε συμβεβλημένη ιδιωτική κλινική.

Περαιτέρω ο Συνήγορος του Πολίτη ανέδειξε το γενικότερο ζήτημα της νομιμότητας των υπεύθυνων δηλώσεων που καλούνται να υπογράψουν οι ασφαλισμένοι κατά τη νοσηλεία τους σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Εξαιτίας αυτών των δηλώσεων αναγκάζονται να πληρώσουν υπηρεσίες υγείας, η παροχή των οποίων αποτελεί περιεχόμενο των συμβατικών υποχρεώσεων του ιδιωτικού θεραπευτηρίου έναντι του ΕΟΠΥΥ, το δε κόστος τους καλύπτεται ήδη από το τίμημα που καταβάλλει ο οργανισμός ως αντάλλαγμα στον αντισυμβαλλόμενο πάροχο υπηρεσιών υγείας.

Με έγγραφό της η Διεύθυνση Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ επιβεβαίωσε ότι «οι ιδιωτικές κλινικές μπορούν να επιβάλουν στους ασφαλισμένους να υπογράψουν δήλωση ότι θα καλύψουν εξ ιδίων χρημάτων αποκλειστικά και μόνον παροχές που δεν αποζημιώνονται σύμφωνα με τον ΕΚΠΥ και τη νομοθεσία περί ΚΕΝ (πχ αναβάθμιση θέσης, μη κοστολογημένες πράξεις)».

Επίσης ζήτησε να ελεγχθούν αντίγραφα των υπεύθυνων δηλώσεων που δίδουν οι ιδιωτικές κλινικές για υπογραφή από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και να γίνει επιτακτική υπόδειξη για άμεση συμμόρφωση και για αναδρομική επιστροφή των αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών, δεδομένου ότι αυτά τα ποσά έχουν εισπραχθεί δύο φορές, μία από τον ΕΟΠΥΥ δυνάμει της σύμβασης που έχει υπογραφεί και μία από τον ασφαλισμένο, σύμφωνα με την υπεύθυνη δήλωσή του.

Βάσει του ανωτέρω εγγράφου, διαπιστώθηκε από την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης ότι ο ασφαλισμένος ορθά επιβαρύνθηκε με το ποσό της διαφοράς θέσης, ενώ για τα υπόλοιπα του επιστράφηκαν τα χρήματα που του χρεώθηκαν αδίκως.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στις 7.050 ευρώ για τον άγαμο Αυξάνεται το εισοδηματικό όριο για το κοινωνικό μέρισμα


Αυξάνεται το εισοδηματικό όριο για το κοινωνικό μέρισμα
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταβληθεί το μέρισμα σε επιπλέον 115.000 νοικοκυριά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους στα 320.000  

Αθήνα
Αύξηση του εισοδηματικού ορίου για τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος και αξιολόγηση των αιτήσεων με βάση τις φετινές δηλώσεις, αποφασίστηκε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Χρ.Σταϊκούρα και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων αποκαθιστώντας αδικίες για τις οποίες η κυβέρνηση έχει δεχθεί σκληρή κριτική.

Το όριο διευρύνεται από 6.000 ευρώ στις 7.050 ευρώ για τον άγαμο, με προσαύξηση ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας, Β.Κεγκέρογλου, ο γγ Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, και οι Φ.Σαχινίδης, Γ.Κουτρουμάνης και Χρ.Πρωτόπαππας.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταβληθεί το μέρισμα σε επιπλέον 115.000 νοικοκυριά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους στα 320.000.

Επιπλέον, 50.000 αιτήσεις που είχαν γίνει αποδεκτές μέχρι τέλος Μαΐου, αλλά δεν καταβλήθηκε το ποσό για λόγους ελέγχου αυτών, αξιολογούνται.

Με βάση τη διαδικασία υποβολής και έγκρισης αιτήσεων και την αξιολόγηση αυτών, αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Διευρύνεται το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.
  • Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.
Υπενθυμίζεται ότι ως καταληκτική προθεσμία για την καταβολή των αιτήσεων έχει ορισθεί η 30ή Ιουνίου 2014.

Επίσης, τονίζεται ότι για τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις η αξιολόγηση με τα νέα κριτήρια θα γίνει αυτόματα από το σύστημα χωρίς να χρειάζεται υποβολή νέας αίτησης.

«Όπως είχαμε δεσμευθεί, το συνολικό ποσό των 450 εκατ. ευρώ θα αποδοθεί πλήρως στην κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση του κ.Σταϊκούρα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Γυρίσαμε την πορεία της χώρας» Σαμαράς: Χρειαζόμαστε επενδύσεις που θα φέρουν ανάκαμψη


Σαμαράς: Χρειαζόμαστε επενδύσεις που θα φέρουν ανάκαμψη
Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει την έκθεση «Ποσειδώνια 2014»   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στην ανάγκη επενδύσεων που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, μετά την «πολύ σοβαρή οικονομική κρίση», αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας απόψε την έκθεση «Ποσειδώνια 2014».

«Χρειαζόμαστε επενδύσεις, για να αναβαθμίσουμε τις υποδομές στα λιμάνια μας και στα χερσαία οδικά δίκτυα από εκεί και πέρα. Επίσης χρειαζόμαστε επενδύσεις για να εκσυγχρονίσουμε τα ναυπηγεία μας. Και επενδύσεις, για να αναδειχθούμε ως περιφερειακός κόμβος παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας, αξιοποιώντας τους ενεργειακούς πόρους που βρίσκονται στις θάλασσές μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα γίνεται «η πιο σταθερή χώρα σε μια ασταθή ευρύτερη περιοχή», καθώς και πύλη για το εμπόριο από τα λιμάνια της Μέσης Ανατολής και της Άπω Ανατολής ως την Ιαπωνία, μέσω της διώρυγας του Σουέζ, στις αγορές της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους «πρωταθλητές» της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, που φέτος αναμένεται να κάνει νέο ρεκόρ με 20 εκατ. τουρίστες, καθώς και η ναυτιλία με τον ελληνικό στόλο να μεταφέρει ήδη το 15% του παγκόσμιου εμπορίου.

«Στα τελευταία 10 χρόνια οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν ναυπηγήσει πάνω από 2500 ποντοπόρα πλοία, κυρίως σε ναυπηγεία της Άπω Ανατολής. Τώρα που μιλάμε, οι Έλληνες πλοιοκτήτες παραγγέλνουν ένα νέο πλοίο κάθε 2 μέρες» είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην έκθεση «Ποσειδώνια 2014» είπε πως είναι ο κατάλληλος τόπος για να συζητηθούν επιχειρηματικά σχέδια.

«Τα τελευταία δύο χρόνια γυρίσαμε την πορεία αυτής της χώρας προς τα πάνω. Στα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε πρόσω ολοταχώς» σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η χώρα αλλάζει, και μαζί αλλάζουν οι προοπτικές ολόκληρης της περιοχής.

«Με τη στήριξη των Ελλήνων πλοιοκτητών που κερδίζουν τις μάχες σε όλους τους ωκεανούς κι είμαστε υπερήφανοι γι' αυτούς, μαζί με τη μεγάλη παράδοση της ελληνικής ναυτοσύνης, επανεκκινούμε τη χώρα μας ξεκινώντας από τη θάλασσα» κατέληξε ο πρωθυπουργός. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...