Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ισχυροποιείται το μέτωπο των «ΠΑΣΟΚοφρόνων»...


reppaskandalidis
Ισχυροποιείται το μπλοκ των «ΠΑΣΟΚοφρόνων» έναντι εκείνων των «Ελαιοφρόνων» στην Χαριλάου Τρικούπη, λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές και ενόψει ανακατατάξεων στον χώρο, με αφορμή την...
ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Μετά την Φώφη Γεννηματά και τον Μιχάλη Καρχιμάκη που έχουν ήδη τοποθετηθεί υπέρ της ιστορικότητας του ΠΑΣΟΚ και της ανάγκης να μην απορροφηθεί από την Κεντροαριστερά στην προσπάθεια ανασυγκρότησής της, αλλά να πρωτοστατήσει σε αυτήν, στο ίδιο στρατόπεδο έσπευσαν να συνταχθούν χθες με άρθρα τους δύο ιστορικά στελέχη του κόμματος, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Δημήτρης Ρέππας. Αμφότεροι, τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ ενός συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, λοξοκοιτώντας παράλληλα προς μία πιθανή και υπό προϋποθέσεις κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον.

Ειδικότερα, ο Κώστας Σκανδαλίδης, αφού ξεκαθάρισε ότι «κανένας από μόνος του δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει την τύχη ενός ιστορικού κόμματος», μη αφήνοντας την παραμικρή αμφιβολία για το «για ποιον χτυπούσε η καμπάνα», ζήτησε να μπει οριστικό τέλος στον «ιστορικό συμβιβασμό με τη Δεξιά» στις επερχόμενες εκλογές. Κάλεσε μάλιστα την μελλοντική «σύμπραξη όμορων πολιτικών δυνάμεων» της Κεντροαριστεράς να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με όλες τις δυνάμεις του χώρου «συμπεριλαμβανομένων και των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ».

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με σκοπό την «επανίδρυση της Παράταξης» ζήτησε από την πλευρά του ο Δημήτρης Ρέππας. «Δεν μπορεί να συγκροτηθεί συνέδριο για όποιας μορφής νέο κομματικό φορέα αν δεν προηγηθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ως αυτόνομο και αυτοκυρίαρχο θα αποφασίσει για τον εαυτό του», σημείωσε χαρακτηριστικά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, αφού όπως είπε «δεν νοείται η παράκαμψη του ΠΑΣΟΚ, της ιστορίας και της παρακαταθήκης του, ώστε να ιδιοποιηθούν τον πολιτικό χώρο σχήματα και παράγοντες που θεωρούν ότι η παράταξη τους ανήκει». Σε τυχόν τέτοια εξέλιξη, μάλιστα δεν δίστασε να προειδοποιήσει με ρήξη.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η «ανθρωπογεωγραφία» στο ΠΑΣΟΚ, ολοένα και αποκρυσταλλώνεται στον δρόμο προς το συνέδριο του Οκτωβρίου, που διαφαίνεται πάντως μακρύς. Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι και πρέπει να παραμείνει ζωντανό, προκειμένου να πρωτοστατήσει στη διαδικασία ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, πρεσβεύουν στελέχη όπως οι : Φώφη Γεννηματά, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Καρχιμάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης κ.α. Στον αντίποδα, ενιαία πορεία για σύσσωμη την Κεντροαριστερά, ακόμα και αν πρέπει να «ξεπεραστεί» το ΠΑΣΟΚ, προωθούν στελέχη όπως οι Γιάννης Μανιάτης, Παναγιώτης Ρήγας, Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Τόνια Αντωνίου κ.α.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: