Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Γ. Πανούσης : Ο Κουβέλης εχει συμφωνήσει με Σαμαρά και Βενιζέλο για την προεδρία δημοκρατίας

Γ. Πανούσης : Ο Κουβέλης εχει συμφωνήσει με Σαμαρά και Βενιζέλο για την προεδρία δημοκρατίας
«Ο Φώτης Κουβέλης έχει συμφωνήσει με τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας» δήλωσε κατηγορηματικά στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης.
Ο κ. Πανούσης, μάλιστα συμπλήρωσε ότιι «σε περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πολιτικός κόσμος θα ζήσει τραγελαφικές καταστάσεις καθώς η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίζει τα νομοσχέδια και ο Φώτης Κουβέλης ως πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τα υπογράφει».
Συνεχίζοντας ο κ. Πανούσης έκανε επίθεση επί προσωπικού στον κ. Κουβέλη τονίζοντας πως «η υποψηφιότητα του στην ουσία δίνει παράταση ζωής στην παρούσα κυβέρνηση...».
Τέλος, έκανε λόγο για προσωπικές φιλοδοξίες αλλά και κατευθυνόμενες κινήσεις , όπως η Ελιά, οι 58 και άλλες πρωτοβουλίες που δημιουργούν ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ.
egiakoumis.gr

Read more...

Ο κώδικας δεοντολογίας για τα κόκκινα δάνεια

Ο κώδικας δεοντολογίας για τα κόκκινα δάνεια

Τα βήματα, τις προθεσμίες και το ελάχιστο περιεχόμενο ενημέρωσης που οφείλουν να παρέχουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες και αντίστροφα προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι διαδικασίες αυτές είναι μάλιστα πιο απαιτητικές για τις περιπτώσεις δανειοληπτών, των οποίων ο αποχαρακτηρισμός ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει ως συνέπεια τον εκπλειστηριασμό της κατοικίας που οι ίδιοι διαμένουν.
Το οριστικό κείμενο του Κώδικα που δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα διαμορφώθηκε μετά από διαβούλευση στην οποία είχε υποβάλλει η ΤτΕ Σχέδιο του με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και με ενώσεις καταναλωτών.
Με τον Κώδικα Δεοντολογίας θεσπίζονται οι γενικές αρχές συμπεριφοράς τόσο για τις δανείστριες τράπεζες όσο και για τους δανειολήπτες, με στόχο την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων εξυπηρέτησης ή οριστικού διακανονισμού οφειλών σε καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε δανειολήπτη.
Επίσης, καθιερώνονται υποχρέωση κατάλληλης εκπαίδευσης του προσωπικού των τραπεζών και οργανωτικές απαιτήσεις, ώστε κάθε πιστωτικό ίδρυμα να μπορεί να διαχειριστεί ξεχωριστά κάθε δανειολήπτη με προβλήματα καθυστερήσεων. Στον Κώδικα αξιοποιούνται οι έννοιες του «συνεργάσιμου» δανειολήπτη και των «εύλογων δαπανών διαβίωσης» για δανειολήπτες που είναι φυσικά πρόσωπα, όπως αυτές καθορίστηκαν με την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου του παραπάνω νόμου.
Υπενθυμίζεται ότι από την 30η Μαΐου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΤτΕ με Πράξη που είχε εκδώσει καθόρισε ειδικό πλαίσιο υποχρεώσεων για τη διαχείριση από τα πιστωτικά ιδρύματα των σε καθυστέρηση και των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους, Το πλαίσιο αυτό προβλέπει τις εξής βασικές υποχρεώσεις:
(α) Την καθιέρωση ανεξάρτητης, οργανωτικά, λειτουργίας διαχείρισης των σε καθυστέρηση και μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων,
(β) Τη θέσπιση χωριστής καταγεγραμμένης στρατηγικής διαχείρισης των ως άνω ανοιγμάτων, η υλοποίηση της οποίας θα υποστηρίζεται από τα κατάλληλα μηχανογραφικά συστήματα και διαδικασίες,
(γ) Την καθιέρωση περιοδικής υποβολής αναφορών προς τη Διοίκηση του πιστωτικού ιδρύματος και την Τράπεζα της Ελλάδος.
Όπως επισημαίνει η ΤτΕ σε σημερινή της ανακοίνωση, στην πιο πάνω Πράξη και στον Κώδικα Δεοντολογίας συστήνεται όπως, σε περιπτώσεις κοινών πιστωτών, τα ιδρύματα επιδιώκουν την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, με βάση τις βέλτιστες πρακτικές για τις περιπτώσεις αυτές Λεπτομερέστερες - δεσμευτικές - διαδικασίες επίλυσης χρέους μεταξύ πολλών πιστωτών δεν μπορεί εντούτοις να καθορίζονται με απόφαση της ΤτΕ, καθώς είναι δυνατόν να αφορούν και πιστωτές πέραν των τραπεζών (δημόσιο, ασφαλιστικά, ταμεία, προμηθευτές κλπ).
Για το λόγο αυτό άλλωστε η Πολιτεία έχει εξαγγείλει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, ενώ στον Κώδικα προβλέπεται ήδη ότι ο δανειολήπτης θα έχει τη διακριτική ευχέρεια να επιλέξει μεταξύ της διαδικασίας του Κώδικα ή των προβλεπόμενων στο νόμο εναλλακτικών διαδικασιών ρύθμισης που ο ίδιος κρίνει ως καταλληλότερες γι αυτόν.
Ήδη στο Νόμο 4218 που ψηφίστηκε στις 8 Αυγούστου έχουν θεσμοθετηθεί τρείς βασικές αρχές του Κώδικα και συγκεκριμένα:
(α) οι οφειλέτες δεν επιβαρύνονται από τους δανειστές με οποιαδήποτε χρέωση σε σχέση με την εφαρμογή του Κώδικα,
(β) ο Κώδικας Δεοντολογίας θα εφαρμόζεται και από τα υποκαταστήματα αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων και από τα χρηματοδοτικά ιδρύματα
(γ) η Τράπεζα της Ελλάδος δεν θα επιλαμβάνεται μεν της επίλυσης των διαφορών που προκύπτουν μεταξύ δανειστών και οφειλετών από την εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας, θα παρακολουθεί όμως και θα ελέγχει τον τρόπο εφαρμογής του, απαιτώντας διορθωτικά μέτρα ή επιβάλλοντας κυρώσεις σε περίπτωση διαπίστωσης αδυναμιών στα συστήματα των τραπεζών και σε περίπτωση συστηματικής μη εφαρμογής του. Αναφέρει η kathimeeini.gr 
egiakoumis.gr

Read more...

Αποκαλύφθηκε η πρόσοψη του ταφικού μνημείου...


ΦΩΤΟ...


Αποκαλύφθηκε σχεδόν ολόκληρη η πρόσοψη του ταφικού μνημείου στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. Το ΥΠΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες

Νέα ευρήματα απέφεραν οι...
ανασκαφικές εργασίες που συνεχίζονται στο ταφικό μνημείο στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη από την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, με την αφαίρεση των λιθόπλινθων από τον τοίχο σφράγισης, αποκαλύφθηκε σχεδόν ολόκληρη η πρόσοψη του ταφικού μνημείου, που αποτελεί μία εξαιρετικά πρωτότυπη σύνθεση για την αντίστοιχη αρχιτεκτονική του τύπου του μακεδονικού τάφου, του τελευταίου τετάρτου του 4 π.Χ αιώνα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πρόσοψη έχει διάκοσμο που δεν διαφέρει από τους πλευρικούς τοίχους, με νωπογραφία που μιμείται τον ευρύτερο μαρμάρινο περίβολο. Το μέγιστο άνοιγμα ανάμεσα στις παραστάδες, ανέρχεται στο 1,67μ. και η τυπολογία υποδεικνύει, ότι δεν υπήρξαν θυρόφυλλα, αλλά πρόκειται για απλό άνοιγμα εισόδου.

Επίσης, με την συνέχιση της αφαίρεσης των χωμάτων, στο εσωτερικό του προθαλάμου, εμφανίστηκε κάτω από το μαρμάρινο ιωνικό επιστύλιο, ένθετη μαρμάρινη επένδυση, από ορθοστάτες, καθ όλο το μήκος των πλευρικών τοίχων. Σε απόσταση 6μ. από το άνοιγμα της εισόδου αποκαλύφθηκε το άνω μέρος μαρμάρινου διαφραγματικού τοίχου, ελλειπούς κατά τμήμα του αριστερού μέρους του. Ενώ πίσω από αυτόν διακρίνονται δύο ακόμη χώροι.

Επί του διαφραγματικού τοίχου αποκαλύπτεται, επίσης, μαρμάρινο επιστύλιο με γείσο, όμοιο του αντίστοιχου του ιδίου περιβόλου, το οποίο φέρει διάκοσμο με οκτάφυλλους ανάγλυφους ρόδακες, στο ύψος του επιστυλίου των πλευρικών τοίχων. Ενώ αναμένεται να υπάρχει και δεύτερη είσοδος που οδηγεί στο εσωτερικό του μνημείου. Τα χώματα του χώρου που δημιουργείται όπισθεν της θύρας, θα αφαιρεθούν στις επόμενες μέρες, εφόσον το επιτρέψουν οι εργασίες στερέωσης και συντήρησης στα σημεία, που έχουν αποκαλυφθεί.

Συνεχίστηκε η αφαίρεση των λιθόπλινθων από τον τοίχο σφράγισης και αποκαλύφθηκε σχεδόν ολόκληρη η πρόσοψη του ταφικού μνημείου, που αποτελεί μία εξαιρετικά πρωτότυπη σύνθεση για την αντίστοιχη αρχιτεκτονική του τύπου του μακεδονικού τάφου, του τελευταίου τετάρτου του 4 π.Χ αιώνα. (φωτό 1)



Η πρόσοψη έχει διάκοσμο που δεν διαφέρει από τους πλευρικούς τοίχους, με νωπογραφία που μιμείται τον ευρύτερο μαρμάρινο περίβολο. Το μέγιστο άνοιγμα ανάμεσα στις παραστάδες ανέρχεται στο 1,67μ. Η τυπολογία υποδεικνύει ότι δεν υπήρξαν θυρόφυλλα αλλά πρόκειται για απλό άνοιγμα εισόδου. (φωτό 2)



 Επίσης, με την συνέχιση της αφαίρεσης των χωμάτων, στο εσωτερικό του προθαλάμου, εμφανίστηκε κάτω από το μαρμάρινο ιωνικό επιστύλιο, ένθετη μαρμάρινη επένδυση, από ορθοστάτες, καθ όλο το μήκος των πλευρικών τοίχων. (φωτό 3, 4 )






Σε απόσταση 6μ. από το άνοιγμα της εισόδου αποκαλύφθηκε το άνω μέρος μαρμάρινου διαφραγματικού τοίχου, ελλειπούς κατά τμήμα του αριστερού μέρους του (φωτό 5). Πίσω από αυτόν διακρίνονται δύο ακόμη χώροι.




Επί του διαφραγματικού τοίχου αποκαλύπτεται, επίσης, μαρμάρινο επιστύλιο με γείσο, όμοιο του αντίστοιχου του ιδίου περιβόλου. Φέρει διάκοσμο με οκτάφυλλους ανάγλυφους ρόδακες, στο ύψος του επιστυλίου των πλευρικών τοίχων (φωτό 6).




Επί του διαφραγματικού τοίχου αναμένεται να υπάρχει δεύτερη είσοδος που οδηγεί στο εσωτερικό του μνημείου. Τα χώματα του χώρου που δημιουργείται όπισθεν της θύρας, θα αφαιρεθούν στις επόμενες μέρες, εφόσον το επιτρέψουν οι εργασίες στερέωσης και συντήρησης στα σημεία, που έχουν αποκαλυφθεί...
skai.gr

Read more...

Πιο δεξιά πολιτική από δεξιούς πολιτικούς ζητά ο Μπαλτάκος...


Πιο δεξιά πολιτική από δεξιούς πολιτικούς ζητά ο Τ.Μπαλτάκος
Την επιθυμία του για μια «πιο δεξιά πολιτική, εκπεφρασμένη από πιο δεξιούς πολιτικούς» εξέφρασε μιλώντας στον BHMA 99.5 FM, ο Τάκης Μπαλτάκος, πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο Μπαλτάκος, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι οι «τύψεις» της «εθνικής παράταξης» οδήγησαν στον...
παραλογισμό να κυβερνούν τη χώρα δεξιές, κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις -το ΠΑΣΟΚ εννοώ- και παρ’ όλα αυτά η Αριστερά να περνά την ατζέντα της στην παιδεία ή και πιθανόν στη θρησκεία. Θεωρείται ότι είναι πιο καταξιωμένος εκείνος που στο παρελθόν δήλωνε αριστερός και στιγματισμένος αυτός που δηλώνει δεξιός».
Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είπε πως, αν περάσει ως έχει, η διάρρηξη ΝΔ και Εκκλησίας θα είναι οριστική και πλήρης.
«Εάν στο αντιρατσιστικό περάσει και η θρησκεία, κάτι το οποίο θα εμποδίζει τους μητροπολίτες με εγκυκλίους ή από άμβωνος να καταφέρονται κατά αιρετικών ή -δεν θέλω να πω ονόματα- άλλων δογμάτων ή θρησκειών στο βαθμό που επηρεάζουν την ελληνική κοινωνική τάξη, όπως οι Μουσουλμάνοι, και εμποδιστούν ώστε να διώκονται γι’ αυτά που λένε, τότε η ρήξη θα είναι οριστική.
Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, τέλος, είπε πως «δεν υπάρχουν κακοί ψηφοφόροι, αλλά υπάρχουν κακοί πολιτικοί. Και κακή πολιτική. Αν ακολουθήσεις μια λανθασμένη πολιτική, δεν φταίνε οι ψηφοφόροι. Έχετε ακούσει τι λένε; ‘Θα ψηφίσω αυτούς που τους πονάνε περισσότερο’. Γιατί κρύβουμε τα μάτια μας και κλείνουμε τα αυτιά μας; Είναι στρουθοκαμηλική η αντιμετώπιση της ΧΑ. Είναι κάτι που οι πολιτικοί δεν θέλουν να ακούσουν, αλλά αυτό συμβαίνει».
Ο  Μπαλτάκος υποστήριξε ότι χρειάζονται πολιτικές , οι οποίες να μειώνουν τον αέρα που αναπνέει η Χρυσή Αυγή, αναφέροντας ως παράδειγμα την καθιέρωση το 2010 του νόμου «που λέει ότι μπορεί να εισέρχεται στη Σχολή Ευελπίδων κάποιος ασχέτως γένους, που σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθει π.χ. ένας Πακιστανός που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, αυτό είναι κάτι που ενοχλεί τους στρατιωτικούς. Δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό να αλλάξουμε, αλλά πήγαμε να το αλλάξουμε και το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε και ανέβηκε, ως αποτέλεσμα, η Χ.Α. στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό π.χ. πρέπει να το αλλάξουμε». Τέτοιες πολιτικές πρέπει να γίνουν, κατέληξε.

Read more...

Την Πέμπτη ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ...


Την Πέμπτη θα δοθεί τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι βάσεις θα... αυξηθούν στις δημοφιλείς σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων, ενώ αύξηση αναμένεται και στις βάσεις εισαγωγής στα ιδρύματα της περιφέρειας, καθώς πολλοί υποψήφιοι τα συμπεριέλαβαν στο μηχανογραφικό τους δελτίο ελπίζοντας ότι θα μετεγγραφούν σε σχολή που βρίσκεται κοντά στον τόπο διαμονής της οικογένειάς τους.
 
Μείωση αναμένεται να καταγραφεί μόνο στις σχολές χαμηλής ζήτησης του 4ου και του 5ου πεδίου. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι σε 16 από τα 22 εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, υπήρξε αύξηση των αριστούχων.
 
Ειδικότερα, η αύξηση του αριθμού των αριστούχων θα οδηγήσει σε αύξηση των βάσεων στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου και ιδιαίτερα στις Νομικές και τις Φιλολογίες.
 
Στο 2ο επιστημονικό πεδίο η μεγαλύτερη αύξηση αναμένεται να καταγραφεί στις σχολές των θετικών επιστημών (Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας), ενώ αντιστοίχως αύξηση θα υπάρξει και στις ιατρικές σχολές (3ο επιστημονικό πεδίο) με την Ιατρική της Αθήνας να ξεπερνά τα 19.100 μόρια (18.916 μόρια πέρυσι από 19.170 το 2012).
 
Μικτή καταγράφεται η εικόνα στο 4ο επιστημονικό πεδίο στις πολυτεχνικές σχολές όπου οι βάσεις θα κινηθούν ανάλογα με τη ζήτηση. Στις σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση, όπως είναι αυτή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν πολύ καλές στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής.
 
Ανάλογη αναμένεται να είναι και η πορεία των βάσεων στις σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου με τις βάσεις των υψηλόβαθμων σχολών να παρουσιάζουν αύξηση και τις βάσεις των σχολών χαμηλής ζήτησης να υποχωρούν.
 
Ως προς τις μετεγγραφές, τέλος, εκκρεμεί η υπουργική απόφαση με βάση την οποία θα καθορίζεται ο τόπος των σπουδών των επιτυχόντων, των οποίων η οικογενειακή εστία είναι σε άλλη πόλη και ο αδελφός σπουδάζει σε τρίτη πόλη.
 
  ΑΜΠΕ

Read more...

Στην ορκωμοσία Κατσιφάρα, ο Γ. Παπανδρέου...



BINTEO...
Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας, Γιωργος Παπανδρέου, έκανε αποδεκτή την πρόσκληση που του απευθύνθηκε και παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου περιφερειακού Συμβουλίου και του εκ νέου εκλεγέντος αιρετού περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απ. Κατσιφάρα.

Ο...
κ. Παπανδρέου βρέθηκε στην πρώτη σειρά των επισήμων, στο συνεδριακό κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, έχοντας στο πλάι του τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Θάνο Μωραΐτη και τον βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος.



ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟ: patrastimes

Read more...

Αίτημα να απαγορευτεί η είσοδος ευρωβουλευτών της Χ.Α. ...


Αίτημα να απαγορευτεί η είσοδος ευρωβουλευτών της Χ.Α. στην Αυστραλία
...στην Αυστραλία...
Το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης απέφυγε μέχρι στιγμής να κάνει γνωστό αν θα επιτρέψει σε δύο ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής να επισκεφθούν την Αυστραλία.
Ο...
ομογενής Φιλελεύθερος βουλευτής και έως πρόσφατα υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτόριας, Νίκος Κότσιρας, κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να μην επιτρέψει την είσοδο των δύο ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία.
Ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία, Ιγνάτιος Γαβριηλίδης, δήλωσε στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του ABC ότι σύντομα θα επισκεφθούν τη χώρα οι ευρωβουλευτές Ελευθέριος Συνοδινός και Γεώργιος Επιτήδειος για να συγκεντρώσουν χρήματα και να προωθήσουν τις θέσεις της παράταξης στις τάξεις της ομογένειας.
Ο Ιγνάτιος Γαβριηλίδης υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή έχει «περίπου 70 ακτιβιστές στην Αυστραλία και χιλιάδες οπαδούς». «Τις θέσεις μας τις στηρίζουν ιδιαίτερα οι Ελληνοαυστραλοί νέοι» είπε και ανέφερε ότι το κόμμα συγκέντρωσε μεγάλες ποσότητες ρουχισμού και τις έστειλε στην Ελλάδα λόγω της κρίσης. Ο ίδιος υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζιστικό κόμμα, αλλά είπε πως «κάποιοι οπαδοί της θαυμάζουν τον Χίτλερ και άλλους ηγέτες».
Ο βουλευτής Νίκος Κότσιρας δήλωσε στο ABC πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση στην Αυστραλία.
«Η ύπαρξη αυτού του μορφώματος μας ντροπιάζει» είπε ο ομογενής βουλευτής και πρόσθεσε: «Δεν εκπροσωπεί ούτε εμένα, ούτε τη συντριπτική πλειοψηφία της ομογένειας. Είναι το εντελώς αντίθετο απ’ αυτό που πρεσβεύει το ελληνικό πνεύμα».
Κάλεσε δε την αυστραλιανή κυβέρνηση να κάνει χρήση του δικαιώματος που της παρέχει ο νόμος και να απαγορεύσει την είσοδο των δύο ευρωβουλευτών στην Αυστραλία «αφού σχετίζονται με εγκληματική οργάνωση».
Το ABC ζήτησε την άποψη του υπουργού Μετανάστευσης, Σκοτ Μόρισον, επί του θέματος αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση.

  ΑΜΠΕ

Read more...

Έριξαν την γαλλική κυβέρνηση...


Έριξαν την γαλλική κυβέρνηση τα σχόλια του υπουργού Οικονομίας 
... τα σχόλια του υπουργού Οικονομίας...
Την παραίτηση όλης της κυβέρνησής του υπέβαλε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλ στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά από ...
αίτημα του αρχηγού του γαλλικού κράτους. Ο Βαλ αναμένεται να παρουσιάσει νέο κυβερνητικό σχήμα την Τρίτη.

Στο φόντο βρίσκεται ο ενδοκυβερνητικός πόλεμος που είχε ξεσπάσει μετά τις επικρίσεις του υπουργού Οικονομίας στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί το Παρίσι.

Η φράση που είχε πυροδοτήσει τον πόλεμο ήταν αναφορά του υπουργού Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούργκ πως «η Γερμανία έχει πέσει στην παγίδα της λιτότητας, την οποία επιβάλλει σε όλη την Ευρώπη».

Κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου είχαν αναφέρει πως ο Βαλ θεώρησε ότι Μοντεμπούργκ «πέρασε την κίτρινη γραμμή» με τα σχόλιά του.

in.gr

Read more...

Πλειστηριασμοί στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας...


Πλειστηριασμοί στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας
Στα δύο τρίτα της αντικειμενικής τους αξίας θα μπορεί να βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακίνητα τα οποία έχουν κατασχεθεί από το Δημόσιο εξαιτίας ληξιπρόθεσμων χρεών των ιδιοκτητών τους. Η...
διάταξη αυτή, σε ευθυγράμμιση με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, προωθείται από το υπουργείο Οικονομικών, παρά τις πιέσεις της τρόικας που ζητούσε ξεπούλημα των ακινήτων σε τιμή όχι κατώτερη από το ένα τρίτο της αντικειμενικής τους αξίας.
Σε σχέση με τα ισχύοντα τα τελευταία χρόνια, δηλαδή η αντικειμενική αξία να αποτελεί το χαμηλότερο δυνατό τίμημα σε έναν πλειστηριασμό, είναι σαφές ότι πρόκειται για επαχθέστερη προς τον οφειλέτη ρύθμιση. Από την άλλη, βέβαια, οι συνθήκες στην αγορά ακινήτων και οι στρεβλώσεις με εμπορικές αξίες στο μισό των αντικειμενικών, αμβλύνουν τις εντυπώσεις.
Διαβάστε τη συνέχεια του δημοσιεύματος από τα Νέα:

TA NEA

Read more...

Φεύγει ο καύσωνας, έρχονται καταιγίδες...


Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα...

Υποχωρεί από σήμερα ο μίνι καύσωνας που σάρωσε τη χώρα το προηγούμενο τριήμερο. Εκτός, όμως, από τη θερμοκρασία που θα παρουσιάσει πτώση αναμένονται και βροχές κυρίως ...
στα ορεινά της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και πιθανόν Εύβοιας και Ανατολικής Στερεάς περιμένουμε τη Δευτέρα.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Ε.Μ.Υ έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ στα ανατολικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 οι όποιοι βαθμιαία στα δυτικά θα γίνουν μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα ορεινά από το μεσημέρι.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 2 με 4 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια οπού θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 23 έως 32 και τοπικά στην Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια οπού ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου...

Read more...