Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Καμία απόφαση για τα 11,9 δισ. ευρώ στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Παραμένουν οι ενστάσεις


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Οι ενστάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη για τα μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα που έχουν ενταχθεί στο πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ παραμένουν, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Κυριακής.

Στη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων δεν ελήφθη καμία απόφαση και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς η τρόικα έχει ήδη αρχίσει τις επαφές της και το μεσημέρι της Δευτέρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν εκ νέου στις 19:30 την Τετάρτη, εν όψει και του Eurogroup της Παρασκευής, όπου θα εξετασθεί και το ελληνικό ζήτημα.

Φ.Κουβέλης: Τίποτα δεν είναι δεδομένο για τη ΔΗΜΑΡ

Από τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ μετά τη σύσκεψη των τριών έγινε σαφές ότι ο Φώτης Κουβέλης θα επιμείνει μέχρι τέλους στα ισοδύναμα μέτρα που προτείνει στο πλαίσιο του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ.
Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την κατανομή των μέτρων, ούτε ελήφθη κάποια απόφαση. Στόχος της ΔΗΜΑΡ είναι τα μέτρα να μην προκαλέσουν πρόσθετη αιμορραγία στα χαμηλά εισοδήματα, να προστατευθούν οι οικονομικά αδύνατοι και να συνοδευτούν από μέτρα ανάπτυξης.
«Οι ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να αντιληφθούν ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο για την ΔΗΜΑΡ. Πρέπει να καταλάβουν ότι οι όποιες αξιώσεις έχουν αποδέκτη μια κοινωνία τεμαχισμένη» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης.
Ευ.Βενιζέλος: Δεν υπάρχει θέμα στήριξης της κυβέρνησης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι επιμένει στη δική του στρατηγική για αξιοποίηση όλων των επιχειρημάτων προκειμένου να επιτευχθεί η επιμήκυνση, ωστόσο σημείωσε ότι «αφού δεχθήκαμε τη λογική του πρωθυπουργού» συνεχίζουμε στην εξειδίκευση των μέτρων.
Όπως είπε ο Ευ.Βενιζέλος: «Θεωρώ δεδομένο ότι μετά τη συμφωνία με την τρόικα για τα μέτρα θα δοθεί το συμφωνηθέν αντάλλαγμα, θα δοθεί η παράταση που προβλέπεται ρητά στη συμφωνία με τους εταίρους και θα δοθεί η δόση. Και μετά τις δηλώσεις Ντράγκι θα πρέπει να αρχίσει η συζήτηση για περαιτέρω μείωση του χρέους».
Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι τα μέτρα να έχουν ισορροπία και να υπάρξουν αντίρροπα πακέτα μέτρων κοινωνικής προστασίας, ανάπτυξης και υπέρ της απασχόλησης.
Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση για τα μέτρα, καθώς η τρόικα δεν δέχθηκε όλες τις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου και υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εισηγηθεί τις δικές του αντιπροτάσεις.
Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι έχει και το ΠΑΣΟΚ «κόκκινες γραμμές», αλλά υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα στήριξης της κυβέρνησης. «Στηρίζουμε την κυβέρνηση, στηρίζουμε τη χώρα, αλλά χρειαζόμαστε και τη στήριξη της κοινωνίας» επισήμανε. Χαρακτήρισε, δε, τη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά εξαιρετική και εξήγησε ότι και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουν αίσθημα ευθύνης γιατί γνωρίζουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα.
Η κυβέρνηση ρίχνει τους τόνους
Μετά τις δηλώσεις του Ευ.Βενιζέλου και του Φ.Κουβέλη, η κυβέρνηση διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου και υπουργού Οικονομικών χρησιμοποίησε λιγότερο δραματικούς τόνους. Ο Σ.Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι «η συνοχή της κυβέρνησης είναι αδιαμφισβήτητη», ενώ ο Γ.Στουρνάρας παρατήρησε ότι λίγα είναι τα μέτρα που δεν έχουν γίνει αποδεκτά.
«Η συνοχή της κυβέρνησης είναι αδιαμφισβήτητη» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Δεν υπάρχει καλός και κακός».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για αγωνία που υπήρχε κατα τη διάρκεια της σύσκεψης για το καλυτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα για ορισμένα από τα μέτρα και τόνισε πως πρέπει να πείσουμε για την αποτελεσματικότητα και την κοστολόγηση τους.

«Και εμείς δεν θέλουμε οριζόντιες περικοπές των συντάξεων» σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, συμπληρώνοντας ότι το ζήτημα είναι να βρεθούν μέτρα που να είναι αποδεκτά με στόχο τη διατήρηση της συνοχής της κοινωνίας.

Ωστόσο, παρατήρησε ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία την Τετάρτη στη νεα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε, με τη σειρά του, ότι «τα μέτρα πρέπει να "κλείσουν" το συντομότερο δυνατό» και πρόσθεσε ότι τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και του υπουργείου Οικονομικών συζητούν για τα μέτρα.

Ερωτηθείς εάν υπήρχαν ενστάσεις για τα μέτρα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε: «Έντονες ενστάσεις δεν θα το έλεγα. Συζήτηση γίνεται για να καταλήξουμε στο άριστο μείγμα των μέτρων» και συμπλήρωσε ότι λίγα είναι τα μέτρα που δεν έχουν γίνει αποδεκτά.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ «ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ» ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ


Ενστάσεις της τρόικα για συγκεκριμένα μέτρα του πακέτου των 11,5 δισ.


Ενστάσεις της τρόικα για συγκεκριμένα μέτρα του πακέτου των 11,5 δισ.
Δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικα, με τους δανειστές να εκφράζουν τις ενστάσεις τους για ορισμένα μέτρα, με περαιτέρω συζήτηση να αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Οι κύριοι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς εξέφρασαν επιφύλαξη για συγκεκριμέμα μέτρα. «Ήταν μια καλή συζήτηση» σχολίασε φεύγοντας ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ τόνισε πως «εργαζόμαστε νύχτα και μέρα».

Στη σύσκεψη, από ελληνικής πλευράς μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός αναπληρωτής Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο πρόεδρος του ΣΟΕ Πάνος Τσακλόγλου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος.

Κυβερνητικός παράγοντας που μετείχε στη δίωρη σύσκεψη και ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η τρόικα αμφισβητεί την αποδοτικότητα πάρα πολλών μέτρων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει κλειδώσει τίποτε», ενώ άλλο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε πως «πρέπει πρώτα να δουν αποτελέσματα για να καμφθούν οι ενστάσεις τους».

H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσήλθε σε αυτήν με φακέλους, στους οποίους υπήρχαν μέτρα άνω των 17 δισ. ευρώ, προκειμένου, μετά από τις ενστάσεις και αντιρρήσεις της τρόικας, να προκύψει «καθαρό» αποτέλεσμα 11,9 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014. Ερωτηθείς ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου, εάν το ύψος των ενστάσεων της τρόικας είναι 2 δισ. ευρώ, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας: «κανένα σχόλιο».

Στη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών συζητήθηκαν γενικά θέματα και δεν υπήρξε ενδελεχής συζήτηση για τα μέτρα.

Παράλληλα, άλλος ανώτερος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι, ουσιαστικά, η τρόικα δεν δέχεται να εγγραφούν στο πακέτο των μέτρων έσοδα από φοροδιαφυγή, επισημαίνοντας ότι «πρέπει πρώτα να αποδείξουμε πως μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, μέσα από σταδιακή αύξηση των εσόδων».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η ελληνική πλευρά παρουσίασε, επίσης, τις βασικές υποθέσεις του λεγόμενου «μακροοικονομικού σεναρίου», το οποίο αφορά κυρίως την ύφεση και την ανεργία, που κινούνται ανεξέλεγκτα και συνδέονται με την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους.

Για το πακέτο των μέτρων θα υπάρξει μια πρόγευση στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα δημοσιοποιηθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ ο κ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει τα μέτρα, στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 14 Σεπτεμβρίου, στη Λευκωσία. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται οι εκπρόσωποι των δανειστών να ζητήσουν νέα μέτρα, ενώ ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η συνάντησή τους με τον Αντώνη Σαμαρά το πρωί της Δευτέρας (11:45).

Read more...

Το πάρτυ συνεχίζεται: Πολύτεκνος αγρότης με διθέσια Ferrari...



Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής που ανακαλύπτει το ΣΔΟΕ. Δείτε μόνο μερικές από τις περιπτώσεις που αποδεικνύουν οτι το όργιο φοροδιαφυγής καλά κρατεί.

Σύμφωνα με... το "Εθνος της Κυριακής" τα υπηρεσιακά έγγραφα του ΣΔΟΕ με τις 121 υποθέσεις φοροφυγάδων μικροεπαγγελματίες, όπως ηλεκτρολόγοι και έμποροι, έκλεβαν επί σειρά πολλών ετών το Δημόσιο με την πλέον συνήθη μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων, αποφεύγοντας έτσι την πληρωμή ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Απο τους βασικούς πρωταγωνιστές είναι ένας αγρότης, στο όνομα του οποίου βρέθηκε λογαριασμός με ποσό ύψους 557.476,67 ευρώ, το οποίο δεσμεύτηκε. Όπως προέκυψε από τη διασταύρωση στοιχείων των ελεγκτικών μηχανισμών, ο συγκεκριμένος αγρότης τα τελευταία δέκα χρόνια έχει ήδη δηλώσει στην Εφορία συνολικό εισόδημα της τάξης των 100.000 ευρώ. Ο αγρότης, που σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ εμπλέκεται και σε υποθέσεις παράνομης είσπραξης μεγάλων ποσών ΦΠΑ μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων, εμφανίζεται στην τελευταία δήλωση στην Εφορία να έχει εισόδημα μόλις 10.000 ευρώ.



Στη λίστα με τα ονόματα των φοροφυγάδων βρίσκεται και ένας μικρέμπορος που, αν και εμφανίζει βάσει των φορολογικών του δηλώσεων μηδενικά εισοδήματα τα τελευταία χρόνια, είναι κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού με ποσό ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Στη λίστα του ΣΔΟΕ με τα φυσικά πρόσωπα που φοροδιαφεύγουν περίοπτη θέση έχει και ένας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων, ο οποίος, αν και στη φορολογική δήλωσή του εμφανίζει εισόδημα μόλις 9.000 ευρώ, βρέθηκε να έχει προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό με ποσό ύψους 139.142,46 ευρώ. Ποσό το οποίο δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που είχε εμφανίσει στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών.



Από τις 121 περιπτώσεις φοροδιαφυγής, οι 54 εντοπίζονται στην περιοχή της Αττικής, όπου δεσμεύθηκαν ποσά ύψους 11,5 εκατ. ευρώ, καθώς και μετοχές αξίας 640.000 ευρώ, ενώ δεσμεύτηκαν 6 ακίνητα αξίας 1,12 εκατ. ευρώ. Σε δυο ακόμη περιπτώσεις, τους ελέγχους για τις οποίες έχει αναλάβει η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών, έχουν δεσμευθεί ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.



Στην Κεντρική Μακεδονία εντοπίστηκαν 27 περιπτώσεις ευρείας έκτασης φοροδιαφυγής και ήδη έχουν δεσμευθεί ποσά άνω των 2 εκατ. ευρώ.



Επίσης σύμφωνα με άλλες περιπτώσεις που αποκαλύπτει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:



-Πολύτεκνος αγρότης από τη Λιβαδειά που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 19.000 ευρώ, διαθέτει διθέσια Ferrari 4.500 cc. Εκτός αυτού όμως, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν και λογαριασμούς με καταθέσεις πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Οι λογαριασμοί και το αυτοκίνητο δεσμεύτηκαν.

- Ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων με τις μεγάλες καταθέσεις και ο μικροέμπορος που χωρίς να δηλώνει εισοδήματα βρέθηκε με 1.400.000 ευρώ

-Ιερέας διατηρούσε λογαριασμούς με καταθέσεις 1 εκ. ευρω που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δήλωνε με τη σύζυγό του. Πλήρωσε 531.000 ευρώ.



-Δύο αγρότες στη Ναύπακτο, με πλαστά τιμολόγια έπαιρναν επιδοτήσεις πολλών χιλιάδων ευρώ.



-Άνεργη απο τη Σαλαμίνα εμφανίζεται -χωρίς εισόδημα- με καταθέσεις 290.000 ευρώ μέσα σε 2 χρόνια.



-Γνωστός ξενοδόχος από τη Ρόδο και άλλοι 2 συνάδελφοί του συνελήφθησαν γιατί έκοβαν πλαστά τιμολόγια.



-Νομικός της ΕΕ έκρυψε εισοδήματα πάνω απο 5 εκατ. ευρώ. Δεσμεύτηκε 1.5 εκατ. από τους λογαριασμούς του.



-Εταιρία αγοραπωλησίας χρυσού της Αθήνας, δεν έκοψε ούτε ένα τιμολόγιο για 135 κιλά χρυσού κι έτσι απέκρυψε από την εφορία έσοδα 5 εκατ. ευρώ.



-Οδοντίατρος από τη Γλυφάδα δήλωσε στην εφορία εισοδήματα περίπου 277.000 για την περίοδο 2007-2010 ενώ το ίδιο διάστημα είχε καταθέσεις 610.535 ευρώ


Read more...

Συνελήφθη 32χρονος που ομολόγησε 21 εμπρησμούς στη Μεσσηνία

Από τη διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού


Ο συλληφθείς ομολόγησε 21 εμπρησμούς στους δήμους Οιχαλίας και Τριφυλίας στη Μεσσηνία -εικόνα αρχείου
Ο συλληφθείς ομολόγησε 21 εμπρησμούς στους δήμους Οιχαλίας και Τριφυλίας στη Μεσσηνία -εικόνα αρχείου  

Τρίπολη
Ένας 32χρονος που συνελήφθη την Κυριακή από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ομολόγησε ότι ευθύνεται για 21 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στο νομό Μεσσηνίας.

Μετά τη σύλληψή του με την αυτόφωρη διαδικασία, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι έβαλε φωτιά το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Λόγγος του δήμου Οιχαλίας.

Παραδέχτηκε ακόμα 20 εμπρησμούς στους δήμους Οιχαλίας και Τριφυλίας από τις 3 έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα ο 32χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Εδώ και τώρα. Τι πρέπει να κάνουμε» Πολιτικό μανιφέστο του Ανδρέα Λοβέρδου

 

Όσοι περίμεναν  την εκδήλωση μιας πολιτικής κίνησης από πλευράς του Ανδρέα Λοβέρδου δεν διαψεύστηκαν. Αυτή έγινε. Μόνο που συντελέσθηκε  σε ανύποπτο χρόνο χωρίς τυμπανοκρουσίες ή εντυπωσιασμούς.

Με απόλυτη διακριτικότητα κυκλοφόρησε μόλις χθες στα βιβλιοπωλεία  από τις εκδόσεις «Ίνδικτος»  το νέο βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου με τίτλο «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση».  

Μέσα στις  122 σελίδες  του  πυκνού σε νοήματα και επίκαιρες  προτάσεις  βιβλίου,  οι θέσεις  του 'Ελληνα πολιτικού δεν αποτελούν σαφώς ιδρυτική διακήρυξη πολιτικού φορέα. Συνιστούν, ωστόσο, καθαρή πολιτική ενέργεια καθώς θέτουν  επείγουσες προτεραιότητες για το μέλλον της χώρας. 

Με στοχευμένο λόγο  δεν περιγράφει  μόνο τις προθέσεις  του αλλά αναπτύσσει και την πολιτική λύση που προτείνει κατοχυρώνοντας  έτσι ένα  διακριτό ιδεολογικό και πολιτικό προφίλ. Οι θέσεις του, άλλωστε,  δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία αλλά συνέχεια των παρεμβάσεών του σε θεσμικό, πολιτικό και κυβερνητικό επίπεδο. 

Όπως αναφέρει  στον Επίλογο του βιβλίου, μετά την πρώτη δημοσιοποίηση των θέσεων του για τη Νέα 'Ελληνική  Ανόρθωση το Φεβρουάριο του 2012, « έκανα την τελευταία μου απόπειρα να κινητοποιήσω δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια , περιμένοντας στη συνέχεια και τις ενέργειες άλλων, για μια συλλογική πορεία. Η αναμονή μου, όμως, λαμβάνει, τέλος». 

Και καθώς το βιβλίο περιέχει  τη βούληση για την άμεση εκπόνηση εθνικού σχεδίου εξόδου από τη κρίση, η συλλογική υλοποίηση του οποίου θα αποτελεί τη βάση για την αναγκαία πολιτική δουλεία, στον πυρήνα του πάλλεται   ένα πρελούδιο -όπως ο ίδιος επισημαίνει -αταλάντευτου αγώνα με καθαρούς στόχους. 

Επικεντρώνεται στην Ευρώπη ως ακρογωνιαία στρατηγική επιλογή του ελληνισμού, περιγράφει τις διαδικασίες  ανασύνταξης του κράτους, αναλύει τις ριζοσπαστικές αλλαγές στις ρυθμίσεις της αγοράς και τις διαρθρωτικές αλλαγές στο πεδίο του κοινωνικού κράτους, ενώ  θίγει και το πρόβλημα της μετανάστευσης. 

Εντοπίζει, ακόμα,  την ανάγκη της χώρας για τη δημιουργία  ενός συμμετοχικού, ευρωπαϊκού μεταρρυθμιστικού, ριζοσπαστικού, σοσιαλδημοκρατικού πολιτικού υποκείμενου. Που δεν θα κρύβεται πίσω από τις κυβερνήσεις, θα υπερβαίνει  το αρχηγικό, αυταρχικό προσωποπαγές κόμμα και θα κατοχυρώνει τις τάσεις με εκπροσώπησή τους  στην ηγεσία του. 

Γίνεται αντιληπτό ότι οι διατυπωμένες θέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου λαμβάνουν χαρακτήρα πολιτικού μανιφέστου, αν και σπεύδει να διευκρινίσει  πως δεν πρόκειται για πρόταση προγράμματος πολιτικού κόμματος. Αναμένεται όμως ότι θα πυροδοτήσουν συζητήσεις στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς  ενώ ενδεχομένως θα προκαλέσουν αντιδράσεις από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 

Το Πρώτο Θέμα  διέτρεξε τις σελίδες του  βιβλίου, απέκτησε γνώση του περιεχομένου του και σημειώνει ενδεικτικά αποσπάσματα:

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «Η Ελλάδα έχει ανάγκη την εκπόνηση και την εφαρμογή , εδώ και τώρα, ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση και θεμελίωσης της ευημερίας και της αξιοπιστίας» 

«Το εθνικό σχέδιο δεν πρέπει απλώς να εκπονηθεί. Πρέπει να εφαρμοσθεί αμέσως και με επιτυχία».

«Το χρέος για την ανάπτυξη βαραίνει τις πλάτες των πολιτικών. Δυστυχώς αυτό δεν έχει συνειδητοποιηθεί ευρέως»

«Αυτό όμως που δεν έγινε πρέπει να γίνει χωρίς καθυστερήσεις , ...είναι το σημαντικότερο σήμερα πολιτικό ζητούμενο για την Ελλάδα και τους πολίτες της»

« Θα αγωνιστώ για να καταρτιστεί , επιτέλους, και να εφαρμοστεί το εθνικό σχέδιο  εξόδου από την κρίση. Η πίστη μου σε αυτό που επιχειρώ είναι ακλόνητη!»

ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ  «Προτεραιότητες της πολιτικής επιβάλλεται, εδώ και τώρα , να γίνουν οι ανάγκες της Ελλάδας και των πολιτών της κι όχι οι ανάγκες των κομμάτων και των στελεχών της»

« Όλες αυτές οι πολιτικές πρέπει να γκρεμιστούν στο Καιάδα της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας. Τα παθήματα πρέπει επιτέλους να γίνουν μαθήματα»

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ  « Αν δεν κάνουμε τη ρήξη κι αν δεν πετύχουμε στον αγώνα μας , η μόνη προοπτική για τη Ελλάδα θα είναι  η καθολική φτώχεια, η γενίκευση της εγκληματικότητας και η εξαθλίωση»

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
« Η Γ  Ελληνική Δημοκρατία ολοκλήρωσε το κύκλο της και πρέπει να ενταφιαστεί με τρόπο πανηγυρικό».

« Η μάχη πρέπει να δοθεί  εδώ και τώρα και να θεμελιωθεί στην αναθέωρηση του Συντάγματος που θα αποτελέσει την αφετηρία της Δ Ελληνικής Δημοκρατίας»

Read more...

Ανακοίνωση Τύπου από τον νομικό εκπρόσωπο της Πέγκυς Ζήνα και του Γιώργου Λύρα...


...σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα"...
Κλικ εδώ για να διαβάσετε την απάντηση του νομικού εκπροσώπου του Γιώργου Λύρα και της Πέγκυς Ζήνα, σχετικά με... το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

enimerosi24.gr


Read more...

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ Λύρας-Ζήνα

Πολυτελή σκάφη, ακριβά ακίνητα και εννέα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και δυο Porsche Cayman, αξίας 220.000 ευρώ, φαίνεται να απέκτησαν την τελευταία δεκαετία, η Πέγκυ Ζήνα και ο Γιώργος Λύρας.
Σύμφωνα με ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ, και δημοσιεύονται στο ''Πρώτο Θέμα'', κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού, εμφανίζονται να αποκτήθηκαν με χρήματα που δε δηλώθηκαν ποτέ στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η Πέγκυ Ζήνα και ο Γιώργος Λύρας απέκρυψαν εισοδήματα ύψους 4.200.000 ευρώ.
Μεταξύ άλλων, το ζευγάρι κατέχει ένα σκάφος Fantom 48, αξίας 810.000 ευρώ, το οποίο κατά την αγορά του δηλώθηκε ως επαγγελματικό, με αποτέλεσμα να μην πληρωθεί ΦΠΑ. Το σκάφος ανήκε σε μια εταιρεία με την επωνυμία ΣΑΡΥΛ ΝΕΠΑ και ενοικιαζόταν σε δυο εταιρείες της Πέγκυς Ζήνα.
Επίσης, ο Γιώργος Λύρας και η Πέγκυ Ζήνα κατείχαν 3 τραπεζικούς λογαριασμούς, κάποιοι εκ των οποίων ήταν κοινοί με συγγενικά πρόσωπα της τραγουδίστριας.
Μέσα σε δέκα χρόνια, το ζευγάρι αγόρασε και πούλησε εννέα πολυτελή αυτοκίνητα.
Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ έδειξε ότι η Πέγκυ Ζήνα, για το διάστημα 2000 εως 2010, είχε καταθέσεις 2.841.000 ευρώ, από τα οποία δήλωσε 1.461.000 ευρώ. Οι ελεγκτές κάλεσαν την τραγουδίστρια να δικαιολογήσει πως απέκτησε τα εισοδήματα ενώ μετά το απολογητικό της πόρισμα το ΣΔΟΕ απέρριψε κάποια στοιχεία που προσκόμισε. Επίσης, δεν κατάφερε να αποδείξει πως είτε η ίδια είτε οι εταιρείες όπου ήταν μέτοχος αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα και ακίνητα στη Βούλα Αττικής, ούτε την προέλευση διαφόρων εμβασμάτων τα οποία κατατέθηκαν σε λογαριασμού της από εταιρείες στην Ελλάδα και στην Αυστραλία.
Ο Γιώργος Λύρας, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, φαίνεται ότι στη δεκαετία 2000-2010, απέκτησε 3.600.000 ευρώ από τα οποία δήλωσε τα 2.600.000 ευρώ, ενώ το 2004 υπέβαλε μηδενική φορολογική δήλωση, παρ'όλο που είχε εισοδήματα 624.000 ευρώ.
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Γιώργου Λύρα, διευκρινίζει ότι ''αρνούμαστε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς''.
''Συνιστά πολύ μεγάλη απογοήτευση η επικοινωνιακή από πλευράς δημοσίου, λογική της διαρροής των στοιχείων τα οποία έλαβαν το φως της δημοσιότητας, για την οποία φυσικά προτρέπουμε και καλούμε την εν λόγω υπηρεσία να προχωρήσει σε ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση), καθότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τους αντικειμενικούς σκοπούς τους οποίους υποτίθεται καλείται η υπηρεσία να υπηρετήσει και όχι να δίνει τη μάχη των εντυπώσεων εις βάρος της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των Ελλήνων πολιτών', ανα΄φερει ο πληρεξούσιος δικηγόρος.enikos.gr

Read more...

Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων στις Σκουριές Χαλκιδικής

Πληροφορίες για τραυματίες


Στιγμιότυπο από ανάλογα επεισόδια που έχουν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα στις Σκουριές Χαλκιδικής
Στιγμιότυπο από ανάλογα επεισόδια που έχουν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα στις Σκουριές Χαλκιδικής   (Φωτογραφία:  Motionteam )

Θεσσαλονίκη
Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στις Σκουριές Χαλκιδικής, μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ σημειώθηκαν συγκρούσεις και πετροπόλεμος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν τραυματίες - μεταξύ αυτών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και μια Γερμανίδα διαδηλώτρια.

Ακόμη, υπάρχουν πληροφορίες ότι από τη ρίψη δακρυγόνων ξέσπασαν φωτιές στο δάσος των Σκουριών, τις οποίες οι κάτοικοι προσπάθησαν να σβήσουν.

Οι κάτοικοι αποχώρησαν περίπου στις 20:00.



Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε τι διαφώνησε η Τρόικα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα κατά την δίωρη συνάντησή της με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη  Στουρνάρα, εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις, οι οποίες όμως χαρακτηρίζονται από στελέχη του οικονομικού επιτελείου "αναμενόμενες".
"Η τρόικα έχει αναμενόμενες ενστάσεις για κάποια μέτρα που δεν τα πολυκαταλαβαίνουν και θέλουν να τα εξειδικεύσουμε", έλεγε συγκεκριμένα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσήλθε σε αυτήν με φακέλους, στους οποίους υπήρχαν μέτρα άνω των 17 δισ. ευρώ, προκειμένου, μετά από τις ενστάσεις και αντιρρήσεις της τρόικας, να προκύψει «καθαρό» αποτέλεσμα 11,9 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν περισσότερη εξειδίκευση για κάποια από τα μέτρα αλλά και να κατανοήσουν πλήρως  πως θα περικοπούν οι δαπάνες. 
Ερωτηθείς, "εάν στην περίπτωση εξειδίκευσης υπάρχει ενδεχόμενο να απορριφθούν από την τρόικα", απάντησε "ναι", προσθέτοντας, πάντως, ότι "το πακέτο πρέπει να κλειδώσει το συντομότερο δυνατόν".

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησαν διευκρινίσεις και προέβαλαν επιφυλάξεις για μέτρα ύψους περίπου 2 δισ ευρώ.Ωστόσο,  κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, απέφυγε να σχολιάσει εάν το ύψος των ενστάσεων της τρόικας αντιστοιχεί σε αυτό το ποσό.
Παράλληλα, άλλος ανώτερος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι, ουσιαστικά, η τρόικα δεν δέχεται να εγγραφούν στο πακέτο των μέτρων έσοδα από φοροδιαφυγή, επισημαίνοντας ότι "πρέπει πρώτα να αποδείξουμε πως μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, μέσα από σταδιακή αύξηση των εσόδων".
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ελληνική πλευρά παρουσίασε, επίσης, τις βασικές υποθέσεις του λεγόμενου "μακροοικονομικού σεναρίου", το οποίο αφορά κυρίως την ύφεση και την ανεργία, που κινούνται ανεξέλεγκτα και συνδέονται με την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους.
Στη σύσκεψη, από ελληνικής πλευράς μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός αναπληρωτής Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο πρόεδρος του ΣΟΕ Πάνος Τσακλόγλου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος.
Από την πλευρά της τρόικας, μετείχαν οι Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ).
Μετά το τέλος της συνάντησης υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έλεγε πως "έχουμε ακόμα πολύ δουλειά", ενώ εξερχόμενος ο Πολ Τόμσεν δήλωσε πως "ήταν μια καλή συνάντηση" και ο Κλάους Μαζούχ τόνισε ότι "δουλεύουμε μέρα-νύχτα".
Σημειώνεται ότι οι επικεφαλής της τρόικας δεν θα έχουν σήμερα το βράδυ νέες επαφές με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες.

Read more...

Πυρκαγιές σε Φθιώτιδα, Κάρυστο, Σαλαμίνα και Μάνη

Επί ποδός η Πυροσβεστική


φωτ. αρχείου
φωτ. αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε περιοχές της Καρύστου, της Σαλαμίνας και της Φθιώτιδας,  ενώ η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στη Μάνης βρίσκεται πλέον σε ύφεση. Στη Μεσσηνία,  ένας 32χρονος ομολόγησε 21 εμπρησμούς σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Ενδείξεις εμπρησμού υπάρχουν για την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή Γοργοπόταμου στη Φθιώτιδα. Η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε δύο σημεία που απέχουν μεταξύ τους ένα χιλιόμετρο, και η πυροσβεστική έχει μαρτυρίες κατοίκων που είδαν μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από την περιοχή.

Η πυρκαγιά αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις αν δεν έχει κατασβεστεί ως το βράδυ, καθώς κατευθύνεται σε απόκρυμνη δασική έκταση. Ρίψεις νερού κάνουν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Στην Εύβοια, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις δέκα το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην θέση Πλατανιστό Λυγιά αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες πέρασαν μέσα από το χωριό Καστρί όπου μάλιστα προξένησαν ζημιές σε κτίσματα.

Η πυρκαγιά εξακολουθεί να είναι σε κατοικημένη περιοχή ενώ επί τόπου βρίσκονται και ενεργούν για να την θέσουν υπό έλεγχο ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σε ύφεση βρίσκεται ωστόσο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση της περιοχή Κρήνης (Παλοβά), λίγο έξω από το Γύθειο στηνΑνατολική Μάνη του νομού Λακωνίας. Η φωτιά ξέσπασε σε χαράδρα και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την πλήρη κατάσβεσή της από δύναμη 14 πυροσβεστών με επτά οχήματα και έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Η πυρκαγιά στην Σαλαμίνα εκδηλώθηκε πριν το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Περάνι.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σκουπίδια και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Αναβύσσου αλλά ελέγχεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στη Μεσσηνία, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συνέλαβε έναν 32χονο που ομολόγησε ότι ευθύνεται για 21 εμπρησμούς την τελευταία εβδομάδα σε περιοχές των δήμων Οιχαλίας και Τριφυλίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σε απεργιακό κλοιό από την ερχόμενη εβδομάδα...



Με νέες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, ξεκινά η ερχόμενη εβδομάδα. Έτσι, νέα απεργία έχουν προγραμματίσει για αύριο, Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εν όψει των δρομολογουμένων αλλαγών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της τράπεζας.

Σε ... νέα επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο, Δευτέρα, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θα επανεξετάσουν τη στάση τους την Τετάρτη. Την ίδια ώρα οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τη μη χορήγηση επί πιστώσει φαρμάκων στους ασφαλισμένους.

Παράλληλα, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ από τις 17 Σεπτεμβρίου προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Την Τετάρτη, επίσης, απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές δημόσιας και ιδιωτικής παιδείας.

Επιπλέον, από τις 17 έως 22 Σεπτεμβρίου δικαστές και εισαγγελείς θα πραγματοποιούν διακοπή εργασίας από τις 11 πμ έως τη λήξη της βάρδιας.


Read more...

«Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι δεν κοιτά το πολιτικό κόστος» λέει ο Ευ.Βενιζέλος

«Λίγος σεβασμός στο φορτίο που σηκώσαμε»


O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επίεσκεψή του στη ΔΕΘ
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επίεσκεψή του στη ΔΕΘ   (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Θεσσαλονίκη
Την στάση του ΠΑΣΟΚ προ και μετά των εκλογών υπερασπίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με νέους επιχειρηματίες, λέγοντας πως «εμείς δεν δεχόμαστε συστάσεις από κανέναν, του τύπου "μην κοιτάτε το πολιτικό κόστος", διότι εμείς αυτό το δείξαμε και απαιτείται λίγος σεβασμός απέναντι σε αυτό που έχουμε κάνει καιπου έχουμε σηκώσει ως φορτίο».

Ο κ. Βενιζέλος άφησε σαφείς αιχμές σε όσους τον κατηγορούσαν για τις αποφάσεις που πήρε ως υπουργός Οικονομικών και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην απόφαση που ελήφθη στην περσινή ΔΕΘ για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Τον Σεπτέμβριο του 2011 ήμουν στην πάρα πολύ δύσκολη θέση να σταθώ απέναντι στα ΜΜΕ και να εξαγγείλω την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο πολιτικό κόστος και για το ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούσε, και για εμένα που ήμουν υπουργός Οικονομικών. Το τέλος αυτό απέφερε πάνω από 2 δισ. ευρώ», είπε.

Ανέφερε δε ότι τότε «άλλοι χαρακτήριζαν αδιέξοδη» την πολιτική του, «μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση κι έλεγαν ότι είχαν ισοδύναμα μέτρα για όλα, που φτάνουν και περισσεύουν».

Για την κυβέρνηση τόνισε ότι δεν χρειάζεται να εκλιπαρεί στο εξωτερικό, αλλά να ζητήσει την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης.

Κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει με πιο γρήγορα βήματα «διότι ο χρόνος έχει τεράστια αξία, δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ώρα, και δεν πρέπει να χαθεί το τελευταίο τετράμηνο του 2012». Χαρακτήρισε «επαναστατική» την απόφαση της ΕΚΤ και είπε ότι θα αφορά και την Ελλάδα, όταν δειλά δειλά θα αρχίσει να βγαίνει στις αγορές. Εμφανίστηκε δε σίγουρος ότι η Ελλάδα θα πάρει την παράταση εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής και θα μειωθεί περαιτέρω το χρέος της.

Για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ τόνισε ότι αυτά έχουν λογική μόνο εφόσον βγει η εξίσωση που περιλαμβάνει την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και βιώσιμο χρέος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους Ελληνες, «αντί να ασχολούμαστε με τη μιζέρια της κρίσης να δούμε το δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης πως θα το βάλουμε μπροστά»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στις 7 το βράδυ η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το νέο πακέτο μέτρων

Στο επίκεντρο οι περικοπές των 11,9 δισ. ευρώ


Δύσκολη αναμένεται η σύσκεψη των αρχηγών την Κυριακή, καθώς τα νέα σκληρά μέτρα δοκιμάζουν τη συνοχή της κυβέρνησης
Δύσκολη αναμένεται η σύσκεψη των αρχηγών την Κυριακή, καθώς τα νέα σκληρά μέτρα δοκιμάζουν τη συνοχή της κυβέρνησης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στις 7 το βράδυ της Κυριακής θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, όπου θα τεθεί επί τάπητος το νέο πακέτο επώδυνων μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ περίπου.

Νωρίτερα, στις 16:00, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα συναντήσει τους επικεφαλής της τρόικας, με στόχο να τους πείσει ότι τα μέτρα είναι «ρεαλιστικά» και με την ελπίδα να μην απορριφθεί ένα μεγάλο μέρος από τις κυβερνητικές προτάσεις.

Τη Δευτέρα, στις 11:45, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τους εκπροσώπους της τρόικας, ενώ την επομένη θα μεταβεί στη Φρανφκούρτη όπου στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Τα νέα μέτρα προκαλούν τριγμούς στη συγκυβέρνηση, καθώς από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εκδηλώνονται διαφοροποιήσεις τόσο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ, όσο και στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης.
Αυτά άλλωστε τα δύο θέματα είναι τα κυριότερα «αγκάθια» στις σχέσεις των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.
Οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ λένε ότι διαφωνούν με τις οριζόντιες περικοπές, ιδίως σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, (ότι έχει απομείνει από) τα δώρα και τα αναπηρικά επιδόματα και τονίζουν ότι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν μεγάλες περικοπές.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, το πρωί της Τετάρτης, θέτοντας το θέμα της ενημέρωσης για τα όσα ειπώθηκαν στο Βερολίνο κατά τη συνάντηση Στουρνάρα-Σόιμπλε.

Έθεσε ακόμα και το θέμα της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών εν όψει της άφιξης της τρόικας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό ότι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας θα ενημέρωνε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις επαφές του στη Γερμανία, ενώ για το θέμα της σύσκεψης δεν υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Οι εξελίξεις προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του κ. Βενιζέλου.
Αλλά, όπως έγινε γνωστό, και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης επιθυμούσε την πραγματοποίηση νέας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό εν όψει της άφιξης της τρόικας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σήμερα το απόγευμα το κρίσιμο ραντεβού του Γ.Στουρνάρα με την τρόικα

Στην τελική ευθεία τα επώδυνα μέτρα


Το πακέτο που θα παρουσιασθεί στην τρόικα θα περιλαμβάνει πολλά εναλλακτικά σενάρια ώστε να αποφευχθούν τυχόν ενστάσεις για συγκεκριμένα μέτρα
Το πακέτο που θα παρουσιασθεί στην τρόικα θα περιλαμβάνει πολλά εναλλακτικά σενάρια ώστε να αποφευχθούν τυχόν ενστάσεις για συγκεκριμένα μέτρα   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ανακοινώσεις του πακέτου των επώδυνων μέτρων, ύψους 11,9 δισ. ευρώ περίπου, καθώς νωρίς το απόγευμα της Κυριακής συναντάται ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας. Στις 19:00 θα γίνει και η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηχών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Το ραντεβού του κ. Στουρνάρα με την τρόικα θα ξεκινήσει στις 16:00 στο υπουργείο Οικονομικών.

Η σύσκεψη των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, θα γίνει στις 19:00, ενώ στις 11:45 το πρωί της Δευτέρας ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τους επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών και την Τρίτη θα πάει στη Φρανκφούρτη για να συναντήσει τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει στην τρόικα ένα πακέτο μέτρων της τάξεως των 17 δισ. ευρώ περίπου, στο οποίο θα υπάρχουν πολλά εναλλακτικά σενάρια ώστε να αποφευχθούν τυχόν ενστάσεις της τρόικας.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, μετά τις επισημάνσεις της τρόικας για τις εμφανείς μισθολογικές ανισότητες ανάμεσα στους μισθούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και ανάμεσα στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, το υπουργείο Oικονομικών έχει έτοιμο και θα παρουσιάσει στην τρόικα συνολικό σχέδιο περικοπών στα ειδικά μισθολόγια. Ακόμη, θα εισηγηθεί στους πολιτικούς αρχηγούς την εφαρμογή του ειδικού μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ.

Στόχος είναι οι μισθοί δικαστικών, γιατρών του ΕΣΥ, διπλωματών, πανεπιστημιακών και ενστόλων να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2004, όταν για τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους οι αμοιβές βρίσκονται καόμη πιο χαμηλά.

Το βασικό σενάριο για τα μέτρα δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα και ούτε πρόκειται να γίνει στη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς η κυβέρνηση έχει περιθώριο μερικών ημερών ακόμη, μέχρι το άτυπο Eurogroup στις 14 του μηνός, στη Λευκωσία.

Μία ημέρα νωρίτερα, στις 13 Σεπτεμβρίου, θα έρθει στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2013, στο οποίο θα υπάρχουν και τα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τι θα πει ο Στουρνάρας στους ελεγκτές για να μη ζητήσουν πρόσθετες «θυσίες» Με ατζέντα για πρόσθετα μέτρα έρχεται η Τρόικα

 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η τελική διαπραγμάτευση του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της Τρόικα που επέστρεψαν με άγριες διαθέσεις στην Αθήνα. Στη συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι της Κυριακής θα «κλειδώσει» και η λίστα με τα μέτρα των περικοπών που... υποτίθεται πως η κυβέρνηση θα είχε έτοιμα πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι απεσταλμένοι των δανειστών πάντως ενημερώθηκαν ήδη «από πρώτο χέρι» από τα τεχνικά κλιμάκιά τους για τις περικοπές που προτείνει η κυβέρνηση και αναμένεται να εκφράσουν στον υπουργό Οικονομικών τη δυσπιστία τους για την αποδοτικότητα μέτρων ύψους 1,5-2 δισ. από το «πακέτο» των 11,5 δισ. ευρώ.

«Κάηκαν» οι εξαγγελίες

 Στις συζητήσεις Στουρνάρα με την Τρόικα θα τεθούν όλα τα σενάρια για νέες δραστικές μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, αλλά ακόμα και στις προνοιακού χαρακτήρα συντάξεις του ΟΓΑ. Το πακέτο των περικοπών που θα τους παρουσιάσει σήμερα, περιέχει μεταξύ άλλων:


 Α. μέτρα εξοικονόμησης 3,6 δισ. από Δημόσιο και ΔΕΚΟ:



-       μείωση μισθών Ειδικών μισθολογίων κατά 10-40%, από τις οποίες δεν αποκλείονται οι ένστολοι,

-       εφαρμογή ενιαίου Μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ,

-       οριζόντια κατάργηση 13ου και 14ου μισθού,

-       μείωση του εφάπαξ,

-       εργασιακή εφεδρεία,

-       κλείσιμο και συγχωνεύσεις Οργανισμών,

-       αύξηση εισιτηρίων 25%,

-       αύξηση εισφορών ΟΓΑ,

-       πώληση δημοσίων επιχειρήσεων και

-       μείωση φαρμακευτικής δαπάνης.

 

Β. μέτρα εξοικονόμησης 4,6 δισ. από συντάξεις:


-       πλήρη κατάργηση Δώρων και επιδόματος αδείας σε όλες τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) του Δημοσίου και όλων των άλλων Ταμείων. Πλήττονται 1,4 εκατ. συνταξιούχοι,

-       περικοπές  2%-10% από τα 1.000 ευρώ το μήνα (για κύρια και επικουρική σύνταξη): περικοπή 2% για συντάξεις: 1.001 -1.500 ευρώ, 5% για συντάξεις: 1.501-2.000 ευρώ και 10% για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ,

-       πλαφόν στις συντάξεις ή και διακοπή της δεύτερης ή τρίτης σύνταξης,

-       μειώσεις για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ κατά 10%, από τα 360 στα 330 ευρώ το μήνα,

-       μειώσεις στα επιδόματα, και μάλιστα σε περιπτώσεις με βαριά αναπηρία, μέχρι και 40%,

-       μείωση του εφάπαξ κατά 20% ή και περισσότερο,

-       αύξηση των ενσήμων που απαιτούνται για κατώτατη σύνταξη από 4.500 στα 6.000 (20 χρόνια δουλειάς αντί 15 που ισχυει σήμερα),

-       αύξηση κατά 2 έτη στα όρια συνταξιοδότησης και

-       μείωση συντάξεων ανύπαντρων θυγατέρων με ανώτατο όριο τα 720 ευρώ.

 

Γ. μέτρα εξοικονόμησης 1 δισ. ευρώ από επιδόματα
 

-         μείωση οικογενειακών & αναπηρικών επιδομάτων,

-         επανεξέταση των δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων,

-         κατάργηση εποχικών επιδομάτων και

-         ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους άνω των 65 ετών

 
Θέλουν και άλλο «αίμα»

Ωστόσο ίσως και αυτά τα μέτρα δεν αποδειχθούν αρκετά να πείσουν την Τρόικα που φαίνεται πως απορρίπτει την αποδοτικότητα περικοπών ύψους 1,5-2 δισ. ευρώ, ενώ ζητάει και άλλα που θα τα υποκαταστήσουν.

Από πλευράς του πάντως ο κ.Στουρνάρας θα τους δείξει πως η είσπραξη εσόδων βελτιώνεται καθώς στους 3 μήνες του βίου της νέας κυβέρνησης έχουν εισπραχθεί 2,7 δισ. από φόρους εισοδήματος έναντι προβλέψεως 2,1 δισ. Επιπλέον θα επιχειρήσει να τους πείσει και ότι γίνονται βήματα αναγκαστικής είσπραξης με κατάσχεση λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων για τους «έχοντες και κατέχοντες» που δεν πληρώνουν φόρους. Θα επικαλεστεί προς τούτο τη λίστα των κατασχέσεων για 121 φοροφυγάδες αλλά και τους ελέγχους μεταξύ των 54.000 προσώπων που έβγαλαν κεφάλαια στο εξωτερικό τους προηγούμενους μήνες. .protothema.gr

Read more...

Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί

Στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίζονται δυο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από λίγο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.enikos.gr

Read more...

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ


Δικογραφία εναντίον τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια στη Ραφήνα


Δικογραφία εναντίον τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο πανυγήρι της Ραφήνας αλλά σε σε λαϊκές αγορές στο Μεσολόγγι και τη Μακρυνεία σχηματίστηκε μετά από εντολή του υπουργού Δημοσίας Τάξης, Νίκου Δένδια. Πρόκειται για τους βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Γιώργο Γερμενή και Κώστα Μπαρμπαρούση. 

Ο Νίκος Δένδιας προέβη στο αίτημα αυτό, μετά και την έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικές αρχές, για το αδίκημα της αντιποίησης της Αρχής και της απρόκλητης φθοράς. 

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ ήδη γίνονται ενέργειες για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των τριών μελών της Χρυσής Αυγής. 

Το ίδιο το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, ως απάντηση στην εντολή του κ. Δένδια: 
«Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού για να κάνουν πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστες. Στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αιτιολογήσουν την πολύχρονη ανοχή τους στο παρεμπόριο, κατηγορούν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής για "αντιποίηση αρχής" και "απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας". Για την ιστορία, τους υπενθυμίζουμε ότι οι βουλευτές μας διενέργησαν τους ελέγχους ως απλοί Έλληνες πολίτες, που έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν αν ένα προς πώληση αγαθό είναι προϊόν λαθρεμπορίου».
Οι άσχετοι και αστοιχείωτοι αρμόδιοι του ΠΡΟ-ΠΟ, ας ξαναδιαβάσουν το άρθρο 275 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί του νομίμου δικαιώματος του πολίτη ακόμα και να προβεί σε σύλληψη δράστη για αυτόφωρο πλημμέλημα, καθώς και το συνδυασμό των άρθρων 259 και 15 του Ποινικού Κώδικα για τις ποινικές ευθύνες των οργάνων τους στα εγκλήματα της λαθρεμπορίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος».
Όλοι όσοι υποθάλπουν για χρόνια το έγκλημα και έχουν οδηγήσει τη χώρα σ’' αυτή την τραγική θέση είναι πρώτα απ΄ όλα υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος. Η ανοχή στην παρανομία, είναι συνενοχή. Η Χρυσή Αυγή, αφουγκραζόμενη το αίτημα χιλιάδων Ελλήνων εμπόρων και μικροπωλητών, που έχουν γονατίσει από τη μάστιγα του παρεμπορίου, αλλά και τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα, θα συνεχίσει το διμέτωπο αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αδικία και την παρανομία».

Το χρονικό της επίθεσης εναντίον μικροπωλητών

Επίθεση κατά αλλοδαπών πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής με δύο βουλευτές επικεφαλής σε πανηγύρι στη Ραφήνα το βράδυ του Σαββάτου, με την αστυνομια να διενεργεί έρευνα για την «έφοδο». Παράλληλα, ομάδες της Χρυσής Αυγής σε πολλές περιοχές της χώρας επισκέφθηκαν τις λαϊκές αγορές του Σαββάτου και επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς πωλητές ζητώντας τους να μαζέψουν τους πάγκους τους και να φύγουν.
Στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής το βουλευτή Αιτ/νίαςΚώστα Μπαρμπαρούση, επισκέφθηκε για το σκοπό αυτό αρχικά τη λαϊκή του Μεσολογγίου και έπειτα τη λαϊκή της Γαβαλούς στη Μακρυνεία. Η ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να απωθήσει τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, κυρίως Κινέζουςκλωτσώντας ακόμη και κούτες με το εμπόρευμά τους αλλά και τους πάγκους τους. 

Σε ό,τι αφορά την επίθεση στη Ραφήνα, αυτή έγινε κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Παναγίας Παντοβασίλισσας, στις 8 το βράδυ, όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων με τον Γ. Γερμενή (Β’ Αθηνών) γνωστό και ως «Καιάδα» και τον Π. Ηλιόπουλο (Μαγνησίας), διέλυσαν τελείως τους πάγκους των αλλοδαπών μικροπωλητών.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής θεώρησαν ότι οι μικροπωλητές «μολύνουν» την Εκκλησία, τους έλεγξαν τις άδειες και τους κατήγγειλαν στην αστυνομία. Στη συνέχεια συμμετείχαν στην... περιφορά της εικόνας!

Η Χ.Α. εξέδωσε και ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη δράση της:

«Μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν απόψε αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει από καιρό το ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος. Απέσυραν από την κυκλοφορία τα παράνομα προϊόντα που διακινούσαν λαθρομετανάστες σε θρησκευτική πανήγυρη της Ανατολικής Αττικής. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα, τα μέλη μας βρέθηκαν προς τιμήν της Θεοτόκου Παντοβασιλίσσης και ακολούθως συμμετείχαν στην περιφορά της ιερής εικόνας. Όταν αντελήφθησαν το όργιο του παρεμπορίου και κατόπιν δεκάδων αιτημάτων Ελλήνων μικροπωλητών, οι συναγωνιστές και εκλεγμένοι βουλευτές Γερμενής και Ηλιόπουλος έλεγξαν τους πάγκους των αλλοδαπών. Αφού προέκυψε ότι δεν υπήρχε ούτε ένα νόμιμο έγγραφο για τη διενέργεια εμπορίου, τα παράνομα προϊόντα αποσύρθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, μέχρι οι ανύπαρκτοι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ αποφασίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να πάψουν να υποθάλπουν την παρανομία».

Read more...