Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Σφοδρή αντίδραση των κομμάτων για τις επιθέσεις ακροδεξιών σε αλλοδαπούς μικροπωλητές

Προανάκριση για την επίθεση στη Ραφήνα


Δείτε τη νέα επίθεση στο Μεσολόγγι όπως μεταδόθηκε από το «Αιχμή TV» (http://www.aixmitv.gr) 

Αθήνα
Έντονη είναι η αντίδραση των κομμάτων για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής κατά μικροπωλητών μεταναστών στη διάρκεια του πανηγυριού του Ναού της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα. «Καμία ανοχή στους ακροδεξιούς καιροσκόπους και λαϊκιστές» λέει το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ καλεί το λαό να μην ανεχθεί τη δημαγωγική δράση της Χρυσής Αυγής.

Για το συμβάν στη Ραφήνα διεξάγεται προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. για τα αδικήματα της αντιποίησης Αρχής και της πρόκλησης φθοράς σε ξένη ιδιοκτησία.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα» και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ο Ν.Δένδιας ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να ληφθούν όλα τα νόμιμα μέτρα εναντίον κάθε υπευθύνου που αντιποιείται την ιδιότητα του κρατικού λειτουργού ανεξάρτητα από την κομματική του θέση ή την βουλευτική ιδιότητα. Παράλληλα, όπως σημείωναν, από το οπτικό υλικό είναι εμφανές ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παν. Ηλιόπουλος και Γ. Γερμενής διαπράτουν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους στο αδίκημα της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας.

Η δικογραφία που θα σχηματιστεί από την Κρατική Ασφάλεια που κάνει την προανάκριση για το επεισόδιο στην Ραφήνα θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ το σκέλος που αφορά τους δυο βουλευτές θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Πολιτικές αντιδράσεις

«Πράξεις παρανόμων» χαρακτηρίζει τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής το ΠΑΣΟΚ που με ανακοίνωσή του για τα όσα συνέβησαν στη Ραφήνα, καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν.Δένδια «να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να επιβάλει την τάξη».

«Η παρανομία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με παρανομία και βία. Η αστυνομία και τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας έχουν την ευθύνη να πατάξουν το παραεμπόριο. Καμία ανοχή στους ακροδεξιούς καιροσκόπους και λαϊκιστές» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Και συνεχίζει: «Όποιος πολίτης υπερασπίζεται τέτοιες τακτικές θα πρέπει να γνωρίζει ότι απλά περιμένει να έρθει και η σειρά του, να γίνει και αυτός θύμα της τρομοκρατίας των ''ταγμάτων εφόδου'' της Χρυσής Αυγής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη σειρά του, τονίζει ότι «επιχειρείται να εμπεδωθεί κλίμα φασιστικής τρομοκρατίας».

«Τα χθεσινά επεισόδια στο πανηγύρι της Ραφήνας αποτελούν άλλο ένα επεισόδιο στα όσα άκρως προκλητικά και επικίνδυνα για τη δημοκρατία μας έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες εκ μέρους της Χρυσής Αυγής. Επί ώρα οι νεοναζί, με τη συμμετοχή μάλιστα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εγκληματούσαν και τρομοκρατούσαν τους συμμετέχοντες στο πανηγύρι χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς αστυνομικός» αναφέρει.

Και προσθέτει: «Γι' αυτή την κατάσταση συνυπεύθυνη είναι η τρικομματική κυβέρνηση και η αστυνομία. Βαρύτατες όμως και οι ευθύνες προσωπικά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, ο οποίος, πέρα από τις λεκτικές κορώνες, δεν προβαίνει σε καμιά ενέργεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Θεωρούμε επίσης επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης».

Έντονα αντέδρασε και το ΚΚΕ στα όσα συνέβησαν στη Ραφήνα, καλώντας το λαό να μην ανεχθεί τη δημαγωγική δράση της Χρυσής Αυγής.

«Η κυβέρνηση, που στα λόγια καταδικάζει τα 'τάγματα εφόδου', έχει την ευθύνη για αυτά τα διαρκώς αυξανόμενα φασιστικά κρούσματα με διάφορα θύματα και πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιθέσεις σε Ραφήνα και Μεσολόγγι

Ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε το βράδυ της Παρασκευής εναντίον μικροπωλητών μεταναστών στο πανηγύρι της Παναγίας  Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα. Περίπου 50 άτομα επιτέθηκαν στους μικροπωλητές και στη συνέχεια παρατάχθηκαν με σημαίες και κοντάρια μπροστά από την Εκκλησία.

Με ανακοίνωσή της για τα όσα συνέβησαν στη Ραφήνα η Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι οι παριστάμενοι βουλευτές και μέλη έκαναν αυτό που το κράτος έπρεπε από καιρό να κάνει: «απέσυραν από την κυκλοφορία τα παράνομα προϊόντα που διακινούσαν λαθρομετανάστες». Προαναγγέλλει, μάλιστα, ανάλογες δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Νέο περιστατικό σημειώθηκε και το πρωί του Σαββάτου στο Μεσολόγγι. Μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον τοπικό βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση επισκέφθηκαν τη λαϊκή του Μεσολογγίου και έπειτα τη λαϊκή της Γαβαλούς στη Μακρυνεία.

Η ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να απωθήσει αλλοδαπούς μικροπωλητές, κλωτσώντας ακόμη και κούτες με το εμπόρευμά τους, αλλά και τους πάγκους τους.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: