Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΛ.ΑΣ: Ευρήματα για τη ληστεία στο Δίστομο. Οι ληστές είχαν δολοφονήσει αστυνομικό το 2008 στον Χολαργό

Νέα στοιχεία για τους ληστές του Διστόμου. Αναλυτικά τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. Γιατί βλέπουν σχέση με τον Β. Παλαιοκώστα
Την εμπλοκή των τριών δραστών της πρόσφατης ένοπλης ληστείας στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο Βοιωτίας και σε άλλες παλαιότερες αξιόποινες πράξεις φέρνουν στο φως τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι αδίστακτοι ληστές είχαν δολοφονήσει αστυνομικό τον Απρίλιο του 2008 στον Χολαργό.
To χρονικό της ληστείας του 2008
Η ληστεία είχε λάβει χώρα σε υποκατάστημα της Alpha Bank στη λεωφόρο Μεσογείων 238, στο Χολαργό.
Ο αστυφύλακας, ο οποίος υπηρετούσε σε Α.Τ. του Πειραιά, σύμφωνα με την αστυνομία, εργαζόταν παράλληλα και σε εταιρία σεκιούριτι.
Εκτελούσε χρέη φύλακα στην τράπεζα, όταν δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα και αφού ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Ο 39χρονος τους ακολούθησε έξω από το υποκατάστημα και τους διέταξε να μείνουν ακίνητοι, με αποτέλεσμα οι δράστες να πυροβολήσουν εναντίον του και αυτός να ανταποδώσει τους πυροβολισμούς. Ο αστυφύλακας δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε στη παρακείμενη κλινική ΙΑΣΩ GENERAL, όπου εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο.
Δυστυχώς λίγα λεπτά αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του. Οι δράστες είχαν τότε διαφύγει με μοτοσικλέτα.
Τα ευρήματα της αστυνομίας επιβεβαιώνουν και τη στενή συνεργασία που είχαν οι δράστες του Διστόμου με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, καθώς το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία του Χολαργού είχε χρησιμοποιηθεί και σε ληστεία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Τότε οι δράστες είχαν αρπάξει μέσα από το χρηματοκιβώτιο και το όπλο του διευθυντή της τράπεζας, το οποίο κατείχε νόμιμα.
Ενάμιση χρόνο μετά, το όπλο αυτό βρέθηκε στο κρησφύγετο του Παλαιοκώστα, μετά τη σύλληψή του και την απαγωγή του βιομήχανου Μυλωνά.
Επίσης, οι ληστές της Εθνικής στο Δίστομο εμπλέκονται και σε πλήθος άλλων ληστειών ενώ φαίνεται ότι μπαινόβγαιναν και στο διαμέρισμα που βρήκε η Αντιτρομοκρατική στο κέντρο της Αθήνας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
Στο πλαίσιο ερευνών που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετ. η από 28.08.2014 Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής), σε συνδυασμό με αποτελέσματα που προέκυψαν από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ανακοινώνεται ότι:
1. Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε:
  • Σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, που έλαβε χώρα την 17-04-2008 στο Χολαργό Αττικής κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά τη συμπλοκή του με τους δράστες, ένας 39χρονος αστυνομικός. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 14.500 ευρώ.
  • Σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, η οποία έλαβε χώρα την 23-07-2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ.
Σημειώνεται ότι, κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στον Χολαργό Αττικής, έχουν πυροδοτηθεί – βληθεί από το ίδιο όπλο, με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από:
  • ένοπλη ληστεία, που έλαβε χώρα την 05-07-2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 74.110 ευρώ και
  • ένοπλη ληστεία, που έλαβε χώρα την 29-05-2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο Αττικής, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 35.530 ευρώ.
2. Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία βρέθηκε στο προαναφερόμενο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής. Εντός του ανωτέρω οχήματος βρέθηκαν αποτυπώματα του αναζητούμενου ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα.
3. Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε:
  • Διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).
  • Αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνας.
Σημειώνεται ότι παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνα ταυτοποιήθηκε στο ανωτέρω διαμέρισμα.
4. Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση του προαναφερόμενου ταχύπλοου σκάφους, ταυτίζεται με δακτυλικό αποτύπωμα του αναζητούμενου ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου.
5. Τμήμα παλαμικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση στο ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα.
Οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται.
Υπενθυμίζεται ότι για την παραπάνω υπόθεση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476647, 210-6476575 & 210-6476205 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
http://news247.gr/

Read more...

Αναθεωρητική κηρύσσει τη Βουλή, η κυβέρνηση ...





Ειλημμένη είναι η απόφαση του πρωθυπουργού να χαρακτηρίσει τη Βουλή αναθεωρητική, με τη σχετική πρωτοβουλία να αναλαμβάνεται πιθανόν και πριν από την...
έναρξη της νέας Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, που ξεκινά τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.

«Προχωράμε σήμερα στην πρόταση για Συνταγματική αναθεώρηση. Με στόχο στις 3 Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει και επίσημα η συνταγματική διαδικασία, ώστε η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στην ομιλία του για τη συνταγματική αναθεώρηση, στις 7 Μαΐου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Το γεγονός ότι η συνταγματική αναθεώρηση περιλαμβάνει και τις αρμοδιότητες και τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δημιουργεί νέα δεδομένα στην αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συγκέντρωση ή όχι των 180 βουλευτών για την ανάδειξη του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια, καθώς και για το πρόσωπο που θα προτείνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Αν η παρούσα Βουλή προλάβει και ολοκληρώσει τις εργασίες της για τα άρθρα που πρέπει να αναθεωρηθούν, η επόμενη Βουλή μπορεί να λάβει τις αποφάσεις της σχετικά γρήγορα.

Ακόμα, δηλαδή, και στην περίπτωση που η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία, στα τέλη του 2016 η συνταγματική αναθεώρηση θα έχει ολοκληρωθεί και συνεπώς, το Σύνταγμα θα παρέχει αυξημένες αρμοδιότητες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με απόφαση της Βουλής
Κορυφαίοι συνταγματολόγοι, στους οποίους απευθύνθηκε το Real.gr,θεωρούν πως η αναθεωρητική Βουλή με πρόταση του αναλαμβάνοντος την πρωτοβουλία της αναθεώρησης, θα πρέπει να αποφασίσει αν ο Πρόεδρος που θα έχει διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια θα αναλάβει αυτομάτως τις αυξημένες αρμοδιότητες ή θα έχει περιορισμένη θητεία ώστε αμέσως μετά την αναθεώρηση να εκλεγεί νέος Πρόεδρος απευθείας από τον λαό ή οι νέες αρμοδιότητες που θα προβλέπονται για τον Πρόεδρο θα αφορούν το πρόσωπο που θα μεταβεί στην Ηρώδου του Αττικού το 2020.

Δέλεαρ για πρόσωπα, όπως ο Κ. Καραμανλής; 
Το θέμα συνδέεται ευθέως με τις διεργασίες με το πρόσωπο που θα επιλεγεί να προταθεί ως διάδοχος του Κάρολου Παπούλια.

Αν ο νέος Πρόεδρος αναλάβει αυξημένες αρμοδιότητες με τη συνταγματική αναθεώρηση, θα έχει ουσιαστικό ρόλο σε διάστημα που θα πλησιάζει τα 2/3 της θητείας του.

Σε μια τέτοια περίπτωση το πρόσωπο που θα προταθεί δεν θα είναι διακοσμητικό, αλλά πολιτικό, με πολλούς να υποψιάζονται ότι το αξίωμα θα αποτελεί δέλεαρ ακόμα και για τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα για την αναθεώρησή του
Η ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος διαπιστώνεται με απόφαση της Βουλής που λαμβάνεται, ύστερα από πρόταση 50 τουλάχιστον βουλευτών, με πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των μελών της σε δύο ψηφοφορίες που απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον έναν μήνα.

Με την απόφαση αυτή, καθορίζονται ειδικά οι διατάξεις που πρέπει να αναθεωρηθούν.

Αφού η αναθεώρηση αποφασιστεί από τη Βουλή, η επόμενη Βουλή, κατά την πρώτη σύνοδό της, αποφασίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών της σχετικά με τις αναθεωρητέες διατάξεις.

Αν η πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος έλαβε την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, όχι όμως και την πλειοψηφία των 3/5, η επόμενη Βουλή κατά την πρώτη σύνοδό της μπορεί να αποφασίσει σχετικά με τις αναθεωρητέες διατάξεις με την πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των μελών της.

Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπει αναθεώρηση του Συντάγματος πριν περάσει πενταετία από την περάτωση της προηγούμενης.

Στην Ολομέλεια
Ακόμα και αν η πρόταση των 50 βουλευτών για την αναθεώρηση του Συντάγματος κατατεθεί τώρα, η σχετική συζήτηση στη Βουλή θα ξεκινήσει με την έναρξη της Ολομέλειας, που ξεκινά τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 7 ΜΑΪΟΥ 2014

real.gr 

Read more...

Μπλεγμένος σε αμαρτωλή ΜΚΟ...


?????????? ??????????? - ????????????? ?.


... ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ...
Αντιπρόεδρος της αμαρτωλής ΜΚΟ «Έργο Πολιτών», που ελέγχεται από τη δικαιοσύνη και απασχόλησε πρόσφατα όλα τα ΜΜΕ, διετέλεσε ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, αν και ο ίδιος φρόντισε να εξαφανίσει τα ...
ίχνη από το βιογραφικό του.
Τον κ. Μακρυδημήτρη είχε διορίσει μάλιστα με ρουσφετολογικά κριτήρια ο Κώστας Καραμανλής, του οποίου ήταν σύμβουλος για θέματα δημόσιας διοίκησης.
Όπως αναφέρει το thepressproject.gr, η εν λόγω ΜΚΟ, πρόεδρος της οποίας υπήρξε ο Στέλιος Συρμόγλου που δήλωνε κι αυτός φίλος του Κώστα Καραμανλή, κατασπατάλησε εκατομμύρια ευρώ λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση. Τα «στελέχη» του χρηματοδοτούμενου από το δημόσιο φορέα (με πλήρως αδιαφανή τρόπο) ήταν μια παρέα κομματικών φίλων της Ν.Δ., που διορίστηκαν αδιαφανώς σε έναν άχρηστο οργανισμό που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να βολέψει κομματικούς φίλους, σπαταλώντας δημόσιο χρήμα.
Η υπόθεση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα πρόσφατα, μετά από πόρισμα ελεγκτών που βρήκαν επιπλέον πλήθος παρανομιών, και αφού ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, έστειλε το φάκελό της στη δικαιοσύνη. Το όνομα του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη ωστόσο ως αντιπροέδρου, δεν εμφανίστηκε πουθενά, όπως και των υπολοίπων στελεχών της φιλοκυβερνητικής παρέας.
Κι αυτό γιατί το όνομα του κ. Μακρυδημήτρη μαζί με των μελών του Δ.Σ και αρκετών άλλων , που πληρώνονταν αδρά για να συμμετέχουν σε μία κρατική οργάνωση χωρίς αντικείμενο, είχε κατεβεί από την ιστοσελίδα της οργάνωσης με την εμφάνιση των πρώτων δημοσιευμάτων που μιλούσαν για την αδιαφάνεια που επικρατούσε, και αναρωτιόνταν για τη χρησιμότητα του. Τότε έμεινε μόνο το όνομα του προέδρου Στέλιου Συρμόγλου, που αμειβόταν με 9.500 ευρώ το μήνα για να διευθύνει τον …άχρηστο οργανισμό.

Διαβαστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη matrix24.gr

Read more...

H παραίτηση Κουκοδήμου και ο Τσιρώνης...


Δίνουν και παίρνουν οι φήμες στο παρασκήνιο για τα πραγματικά αίτια της παραίτησης Κουκοδήμου. Oπως ακούγεται, ο πρώην υφυπουργός είχε ...
στην εποπτεία του τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, στην οποία, τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας, εσχάτως, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ.Τσιρώνης.
 Όπως είχαν αποκαλύψει τα parapolitika.gr την περασμένη εβδομάδα η επιλογή Τσιρώνη εξόργισε προσωπικώς τον Καραμανλή και πολλούς βουλευτές, καθώς, ο νέος γενικός γραμματέας είχε πρωτοστατήσει στη σπίλωση της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, με την ιδιότητα του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι.
Προφανώς έπεσαν βροχή τα τηλέφωνα στον Κουκοδήμο από τους Καραμανλικούς για την … ανοχή που επέδειξε στην περίπτωση Τσιρώνη και αποφάσισε να παραιτηθεί.

πηγη parapolitika.gr

Read more...

Οικογενειακή υπόθεση τα ρουσφέτια της Χρυσής Αυγής

Οικογενειακή υπόθεση τα ρουσφέτια της Χρυσής Αυγής
Μπορεί η Χρυσή Αυγή να καταγγέλλει σε κάθε ευκαιρία την οικογενειοκρατία, αλλά πρώτη, πρώτη, όπως φαίνεται την υπηρετεί η ίδια. Νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ακόμη αποσπασμένους συγγενείς του αρχηγού του νεοναζιστικού μορφώματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, στη Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος, και γραφει το iefimerida.gr πρόκειται για τον εκπαιδευτικό Μιχαήλ Μιχαλόλια και τον δημοτικό υπάλληλο Αθανάσιο Μιχαλόλια, που είναι και οι δύο πρώτα ξαδέρφια του αρχηγού.Με την είσοδο της ΧΑ στη Βουλή, άφησαν τις θέσεις τους στο 89ο Δημοτικό Σχολείο στον Νέο Κόσμο ο πρώτος και στη Διεύθυνση Πρασίνου και Κηποτεχνίας του Δήμου Αθηναίων ο δεύτερος και έπιασαν δουλειά στον κομματικό μηχανισμό του ξαδέλφου τους.
Με τους διορισμούς αυτούς, τα ρουσφέτια του αρχηγού της Χρυσής Αυγής φτάνουν πλέον τα επτά ενώ στο παιχνίδι των διορισμών έχουν μπει και βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίο έχουν διορίσει τις συζύγους τους στη Βουλή. Οπως έχει ξαναγραφτεί ο Νίκος Γερμενής διόρισε την σύζυγό του Ευγενία ως επιστημονική συνεργάτιδα του Γιάννη Λαγού ενώ η σύζυγος του Χρήστου Παππά διορίστηκε στο γραφείο της Ελένης Ζαρούλια. Ο Κασιδιάρης έχει στο γραφείο του τον ανιψιό του Νίκου Μιχαλολιάκου ενώ ο άλλος ανιψιός του δουλεύει στο γραφείο του Νίκου Μίχου.
egiakoumis.gr

Read more...

Από σήμερα σε ισχύ τα νέα εισιτήρια...


Από σήμερα σε ισχύ τα νέα μειωμένα εισιτήριαΠοιες αλλαγές πρέπει να γνωρίζετε...



Πρεμιέρα κάνουν σήμερα Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου οι νέες τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς. Το ενιαίο εισιτήριο θα κοστίζει 1,20 ευρώ από 1,40 ευρώ, αλλά μειώνεται η...
διάρκεια του από τη μιάμιση ώρα, που είναι σήμερα, στα 70 λεπτά.

Μειώνονται:

Η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 1,40 ευρώ (μειωμένο 0,70 ευρώ), σε 1,20 ευρώ (μειωμένο 0,60 ευρώ). Το νέο ενιαίο εισιτήριο ισχύει για 70 λεπτά από την επικύρωσή του και δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 45 ευρώ (μειωμένη 23 ευρώ), σε 30 ευρώ (μειωμένη 15 ευρώ). Με τη νέα μηνιαία κάρτα, η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80, οι επιβάτες– μόνιμοι χρήστες των «Συγκοινωνιών Αθηνών» θα μετακινούνται σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα απεριόριστα κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού μήνα, με ένα ευρώ την ημέρα.

Η τιμή της ετήσιας κάρτας απεριόριστων διαδρομών που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 450 ευρώ σε 320 ευρώ. Η νέα ετήσια κάρτα, η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80, διατίθεται και με μειωμένη τιμή 160 ευρώ για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου.

Η τιμή της μηνιαίας κάρτας Αεροδρομίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express (εκτός Χ80) και το Μετρό, από 140 ευρώ (μειωμένη 70 ευρώ), σε 45 ευρώ (μειωμένη 23 ευρώ).

Η τιμή της ετήσιας κάρτας Αεροδρομίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express (εκτός Χ80) και το Μετρό, από 1.000 ευρώ σε 450 ευρώ. Η νέα ετήσια κάρτα διατίθεται και με μειωμένη τιμή 225 ευρώ για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου.


Καθιερώνονται:

Εισιτήριο πέντε ημερών το οποίο ισχύει για πέντε πλήρη 24ωρα, αξίας 10 ευρώ, το οποίο δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

Τρίμηνη Κάρτα για όλα τα μέσα, αξίας 85 ευρώ (43 ευρώ, μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

Τρίμηνη Κάρτα Αεροδρομίου, αξίας 130 ευρώ (μειωμένη 65 ευρώ), για όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express και το Μετρό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

Εξάμηνη Κάρτα για όλα τα μέσα, αξίας 165 ευρώ (83 ευρώ, μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80. Η μειωμένη εξάμηνη κάρτα δεν διατίθεται με επιπλέον έκπτωση σε περιπτώσεις μαζικής πώλησης.

Εξάμηνη Κάρτα Αεροδρομίου αξίας 230 ευρώ (115 ευρώ, μειωμένη), για όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express και το Μετρό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80. Η μειωμένη εξάμηνη κάρτα Αεροδρομίου δεν διατίθεται με επιπλέον έκπτωση σε περιπτώσεις μαζικής πώλησης.

Καταργούνται:

Το εισιτήριο μίας διαδρομής με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ αξίας 1,20 ευρώ (μειωμένο 0,60 ευρώ).

Το εβδομαδιαίο εισιτήριο αξίας 14 ευρώ.

Η Μηνιαία Κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ αξίας 20 ευρώ (μειωμένη 10 ευρώ).

Η Ετήσια Κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ, και τραμ, αξίας 200 ευρώ.

Η δυνατότητα δεύτερης επικύρωσης των ενιαίων εισιτηρίων.


Εξακολουθούν να ισχύουν:

Το ημερήσιο εισιτήριο αξίας 4 ευρώ, το οποίο ισχύει και για μετακινήσεις με την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

Το εισιτήριο των λεωφορειακών γραμμών express του Αεροδρομίου, αξίας 5 ευρώ (μειωμένο 2,50 ευρώ).

Τα εισιτήρια του μετρό προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) 8 ευρώ - μειωμένο 4 ευρώ και δύο και τριών ατόμων 14 ευρώ και 20 ευρώ αντίστοιχα και μετ’ επιστροφής σε διάστημα μίας εβδομάδας (από 48 ώρες) αξίας 14 ευρώ. Τα εισιτήρια αυτά ισχύουν και στα λοιπά μέσα του Ομίλου ΟΑΣΑ για 70 λεπτά, τόσο μετά την πρώτη επικύρωση στην πρώτη διαδρομή, όσο και μετά τη δεύτερη επικύρωση κατά την επιστροφή, όσον αφορά το μετ’ επιστροφής εισιτήριο.

Το εισιτήριο του μετρό από τους σταθμούς Παλλήνη- Κάντζα- Κορωπί προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αξίας 6 ευρώ (μειωμένο 3 ευρώ).

Το «3ημερο Τουριστικό Εισιτήριο», αξίας 20 ευρώ, το οποίο ισχύει και για μετακινήσεις με την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

Το «7ημερο εισιτήριο Αεροδρομίου» αξίας 50 ευρώ...
newsbeast.gr

Read more...

Νέες ενδείξεις ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι ασύλητος...


Καθώς η πορεία των ανασκαφών προχωράει, εκτός από ευρήματα που μαγεύουν, όπως το ψηφιδωτό δάπεδο σε άριστη κατάσταση φωτογραφίες του οποίου είδαν χθες το φως της δημοσιότητας εντυπωσιάζοντας την παγκόσμια κοινότητα που έχει το βλέμμα της στραμμένο στην Αμφίπολη, ζωντανεύει η ελπίδα ότι...
ο τάφος δεν έχει συληθεί καθώς τα ευρήματα οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Οπως σημειώνεται στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού στον τάφο, μετά τον τοίχο σφράγισης, υπάρχουν τρεις χώροι, οι οποίοι είναι γεμάτοι με χώμα ως την οροφή. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος», η ανασκαφική ομάδα, στηριζόμενη στα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας των αρχαιολόγων και των μηχανικών, πιστεύσει ότι η πλήρωση των χώρων αυτών με χώμα έγινε επί τούτου, από τους κατασκευαστές, προκειμένου να αποφευχθεί η σύληση.

Συγκεκριμένα, η χθεσινή ανακοίνωση αναφέρει ότι στους τρεις χώρους «υπάρχει χαλαρή αμμώδης επίχρωση, ως το μέγιστο ύψος του θόλου. Οι τρεις χώρου που δημιουργούνται από την κατασκευή των εγκάρσιων διαφραγματικών τοίχων, κατά μήκος του θόλου, φαίνεται ότι καταχώθηκαν κατά τη σφράγιση του ταφικού μνημείου.  Οι τοίχοι, εν μέρει, λειτουργούν και ως στοιχεία αντιστήριξης των χαλαρών επιχώσεων. Τόσο το κενό στον εξωτερικό τοίχο σφράγισης όσο και οι οπές στα επόμενα διαφράγματα, που πιθανόν να έχουν προέλθει από αφαίρεση λίθων ή και από μη τοποθέτηση λίθων, φαίνεται ότι αποτελεί μέρος σχεδίου σφράγισης του τάφου».

Μοναδικό φαινόμενο

Οπως σημειώνει «Το Εθνος», επικαλούμενο αρχαιολογικούς κύκλους, αυτό εμφανίζεται για πρώτη φορά, αφού σε κανένα μακεδονικό τάφο δεν έχει εντοπισθεί μέχρι σήμερα πλήρωση με χώμα από τους ίδιους τους κατασκευαστές και σε όσους τύμβους έχουν βρεθεί και είναι συλημένοι έχουμε μεν συγκέντρωση χωμάτων, αλλά όχι μέχρι την οροφή.

Τα ερωτήματα που εξακολουθούν να προβληματίζουν

Αν αποδεχθεί κανείς ότι η πλήρωση του τάφου με χώμα ήταν ηθελημένη, όπως υποστηρίζουν οι αρχαιολογικές πηγές που επικαλείται το Εθνος, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι αρχαιολόγοι που κάνουν την ανασκαφή δεν έχουν βρει εξωτερικό άνοιγμα από το οποίο να ήταν δυνατό να μπουν χώματα στον τάφο.

Ομως, όπως σημειώνει το Εθνος εγείρονται τα εξής ερωτήματα:

Με ποιον τρόπο κατάφεραν να γεμίσουν τον τάφο με χώμα μέχρι την οροφή

Πώς καταστράφηκαν τα κεφάλια των Σφιγγών

Αν το μνημείο γέμισε με άμμο επίτηδες τότε δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποιος στεγανός χώρος στον οποίο θα εναποτέθηκαν τα οστά του νεκρού και τα κτερίσματα;

Οσον αφορά την οπή  διαστάσεων 40x50 εκατοστών, που εντοπίστηκε στον μαρμάρινο τοίχο που χωρίζει τον προθάλαμο του ταφικού μνημείου από τους δύο θαλάμους που ακολουθούν αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να δημιουργήθηκε από αποκόλληση του τοίχου μετά από πιθανό σεισμό και πως οι σπασμένες σφίγγες ίσως να είναι μέρος του αρχαίου τελετουργικού.

Το κακό σενάριο

Από την άλλη πλευρά, οι απαισιόδοξοι, αυτοί δηλαδή που εμφανίζονται βέβαιοι ότι ο τάφος έχει συληθεί, στηρίζουν τη θεωρία τους ακριβώς στην οπή αυτή που έχει βρεθεί, καθώς και στις ακέφαλες σφίγγες, ενώ τονίζουν ότι  η ακριβής θέση του τάφου δεν ήταν άγνωστη κατά την αρχαιότητα, αφού οι Ρωμαίοι είχαν μετακινήσει μαρμάρινα μέλη του ταφικού περιβόλου αλλά και τμήματα του λέοντα, που βρισκόταν στην κορυφή του τύμβου, νοτιότερα στον Στρυμόνα, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή φράγματος...

Read more...

Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο από το 2015...


Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο από το 2015Φάκελος για κάθε φορολογούμενο...


Ατομικό φάκελο για την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση, καθώς και για τις δαπάνες διαβίωσης των φορολογουμένων θα δημιουργήσει η Εφορία από το 2015.

Το 2014 είναι η ...
τελευταία χρονιά που τα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες, ιδιωτικά σχολεία και οικιακούς βοηθούς λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των φορολογουμένων σύμφωνα με το Έθνος.

Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει νέα «εργαλεία» για τον υπολογισμό των καθαρών εισοδημάτων και της φορολογητέας ύλης. Πρόκειται για τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου και ήδη εφαρμόζονται και το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο το οποίο θα είναι έτοιμο εντός του Απριλίου του 2015. Με βάση το περιουσιολόγιο υα γίνεται ηλεκτρονικός έλεγχος του πόθεν έσχες για τα εισοδήματα και την περιουσία 8.5 εκατ. φορολογουμένων και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές, καθώς και η καταναλωτική συμπεριφορά τους.

Κάθε χρόνο μέσα από τις δηλώσεις φορολογίας που θα υποβάλλουν σε ηλεκτρονική μορφή οι φορολογούμενοι θα καταγράφονται όλες οι πληροφορίες για τις μεταβολές στα εισοδήματα, τα έσοδα, την κινητή και ακίνητη περιουσία, τις αποταμιεύσεις και τις δαπάνες διαβίωσης.

Ειδικότερα θα ελέγχονται:

-Καταθέσεις τράπεζας
-Τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων
-Απόκτηση ακινήτων
-Απόκτηση, συντήρηση και επισκευή Ι.Χ. αυτοκινήτων, δικύκλων, σκαφών αναψυχής
-Κατασκευή πισινών
-Αγορές λοιπών περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας (π.χ. κοσμήματα, πίνακες)
-Αποπληρωμή δανείων και πιστωτικών καρτών
-Δωρεές - γονικές παροχές χρηματικών ποσών
-Ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλσιτρα ζωής, αποπληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνίας, ύδρευσης, φυσικού αερίου κτλ...

Read more...

H ανεργία των γιατρών 38% στην Ελλάδα...


...την ώρα που οργανικές θέσεις μένουν ακάλυπτες για χρόνια στα νησιά...


euro-crimes.blogspot

Στο νησί του "Mama Mia"εκλιπαρούν, αιώνες για έναν γιατρουδάκο, και παρά τις υποσχέσεις όσων Πολιτικών περνούν προεκλογικά από το χωριό Γλώσσα στη Σκόπελο, τιπουτις.
Κι ας έχουν...
προκηρυχθεί από αμνημονεύτων χρόνων 2 οργανικές θέσεις σε ένα  τουριστικό προορισμό που το καλοκαίρι ξεπερνά σε κατοίκους και επισκέπτες  τις 3-4 χιλιάδες ψυχές, κι άλλα τόσα...
ανασφάλιστα μηχανάκια(Διαβάστε ΕΔΩ σχετική ανάρτηση). Κι αντι 2 λειτουργούς του Ιπποκράτη , απέκτησαν 2 ...παπάδες. Και μπορεί οι agents του Θεού επί των Β.Σποράδων να μην υπογράφουν τα πιστοποιητικά θανάτου, τουλάχιστον, οι...Χριστιανοί δεν πηγαίνουν  αδιάβαστοι.


Κι όλα αυτά που οι Ιατρικοί Σύλλογοι (με επικεφαλής τον κουραστικό Πατούλη) σκούζουνε ότι μακριά στα ξένα αναζητούν την τύχη τους ο νέοι γιατροί της κατοχικής Ελλάδας, καθώς πλέον ένας στους τέσσερις είναι άνεργος ή υποαπασχολείται, ενώ η πολύχρονη αναμονή για έναρξη ή ολοκλήρωση ειδικότητας σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς οδηγεί στη "μεγάλη απόφαση" για φυγή στο εξωτερικό, (κυρίως Τουρκία).
Από προχθές όμως οι (επιζήσαντες) ντόπιοι μπορούν να ανασάνουν (εκτός από τα καυσαέρια των ενοικιαζόμενων 2-4 τροχων), γιατί σύμφωνα με τα κουτσομπολιά ένας "δόκιμος" γιατρός δέχθηκε να κάνει το Αγροτικό του στο χωριό , κι ευχόμαστε στο Στέργιο να στεριώσει, και να "μάθει" τη δουλειά πάνω στους υπέροχους κατοίκους της Γλώσσας.
Από το ολότελα καλύτερα ...πειραματόζωα...

Read more...

Aνοίγουν και πάλι οι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών...


Διπλάσια μόρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της παραμεθορίου...


Ύστερα από τέσσερα χρόνια στον "πάγο", ανοίγουν και πάλι οι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να λάβουν διπλή μοριοδότηση όσοι εργαστούν σε ...
απομακρυσμένες περιοχές με υποχρέωση παραμονής εκεί για δύο χρόνια και απαγόρευση μετάθεσης ή απόσπασης.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη. Όπως αναφέρουν «τα Νέα» της Δευτέρας, το άνοιγμα του πίνακα, σύμφωνα με την αρχική διατύπωση, δεν έχει αναδρομική ισχύ όπως ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί.

Ωστόσο, πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Από εδώ και μπρος πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα αναγνωρίσουμε τις υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στην εκπαίδευση από το 2012 έως το 2014. Δεν θα διαταραχθεί η ισορροπία, αφού θα λάβουμε υπόψη ότι το 2012 δεν έγινε, όπως προβλεπόνταν, διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.»

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, στις 6 Αυγούστου ο υπουργός έγραψε στο Facebook: «Διαπιστώνω πως όλοι οι φορείς και τα όσα κόμματα πήραν το λόγο (σ.σ. στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής) προτείνουν να ξεκλειδώσουν οι πίνακες του 2010. Θα το κάνουμε χωρίς αναδρομική ισχύ.»

Τι ακριβώς θα ισχύσει θα φανεί κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου την ερχόμενη Τετάρτη...
in.gr

Read more...

Οι οριστικοί πίνακες ...


Οι οριστικοί πίνακες για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς 
...για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς...
Τους οριστικούς πίνακες που αφορούν τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, έχει αναρτήσει η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης στην ιστοσελίδα της (eetaa.gr).
Όπως αναφέρεται σε...
ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ οι ωφελούμενες- ωφελούμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν τα ονόματά τους, στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 10/9/2014.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δεν πάει στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, ο Τζουμάκας...


 Τους λόγους για τους οποίους δε θα δώσει το παρών στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ εξηγεί με δήλωσή του ο Στέφανος Τζουμάκας.
Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος:

«Έλαβα την ...
πρόσκληση του Ιδρύματος Α. Παπανδρέου αναφορικά με την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, με ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου. Τους ευχαριστώ αλλά δεν θα παρευρεθώ.
Η ιστορική περίοδος που αναφέρεται η εν λόγω έκθεση συνδέεται με τους αγώνες του ελληνικού λαού για Δημοκρατία, Ανεξαρτησία και κοινωνική προκοπή.
Οι Σοσιαλιστικές αρχές της 3ης Σεπτέμβρη έχουν διαχρονική αξία, στη βάση της αρχής ότι οι προοδευτικές ιδέες και αξίες ασκούνται έμπρακτα.
Η χώρα διέρχεται μεγάλη κρίση, έχει οδηγηθεί σε ήττα από τις πολιτικές επιλογές των Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλου που από κοινού ενέταξαν τη χώρα στο ΔΝΤ και στα μνημόνια, με νεοφιλελεύθερες επιλογές, εχθρικές και αντίθετες τόσο με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού όσο και με τις Σοσιαλιστικές αρχές.
Οδήγησαν δε, σε καταβαράθρωση και σε απαξίωση στην ελληνική κοινωνία ένα ιστορικό κίνημα το οποίο αναπτύχθηκε με αγώνες, με διώξεις και με στερήσεις και είναι αδιανόητο να εμφανίζονται ως θεματοφύλακες του.
Είναι γνωστό ότι επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί η ιστορική αυτή περίοδος και έκθεση για πολιτικές επιδιώξεις των ηγεσιών που οδήγησαν στην κατάλυση της ισοτιμίας της χώρας και στη διάλυση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Προφανώς και είναι ανιστόρητη κάθε απόπειρα οικειοποίησης και παραχάραξης ιστορικών αγώνων και η σύνδεση τους με μεταμορφωμένες και μεταλλαγμένες επιδιώξεις ορισμένων παραγόντων που δεν έχουν προβεί σε αυτοκριτική είτε από καιροσκοπισμό είτε από έλλειψη συναίσθησης των πολιτικών ευθυνών τους, εμφανιζόμενοι ως σαν να έχουν το ακαταλόγιστο.
 Όποιος έχει προοδευτικές αρχές, πρώτα και κύρια τοποθετείται στην ουσία της Πολιτικής.
Οι υπεύθυνοι του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ και των πολιτικών της ήττας καθώς και οι συνυπεύθυνοι με αυτούς που ψήφισαν, στήριξαν και εφάρμοσαν αυτή την πολιτική σε βάρος της χώρας, είναι γνωστοί ως προς τα αποτελέσματα των κοινωνικών και  κομματικών ερειπίων.
Ορισμένοι ευρισκόμενοι σε αδιέξοδα, θεωρούν ότι μπορούν να αξιοποιήσουν τη συναισθηματική και ηθική φόρτιση αγώνων δεκαετιών, εμφανιζόμενοι να αγνοούν ότι δεν υπάρχουν συναισθήματα χωρίς νοημοσύνη και χωρίς αρχές.
Η «ηθική» της υποταγής και του απροκάλυπτου πολιτικού ψεύδους περί «σωτηρίας της χώρας», ταιριάζει σε άλλες ιστορικές περιόδους που αναφέρονται στο ραγιαδισμό και στους απολογητές και δε συνάδει με αγωνιστές διαχρονικών προοδευτικών ιδεών, αξιών και αρχών.
Οι απολογητές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των μνημονίων, που με τις πολιτικές τους επιλογές, οδήγησαν στην κατάλυση της κυριαρχίας της χώρας, στην υποτίμηση της, σε απώλεια της αυτονομίας της Πολιτικής έναντι της υποταγής στις επιδιώξεις της χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας στην Ευρωζώνη και της γερμανικής ελίτ που ήδη έχουν προκαλέσει εκτεταμένη κρίση στο σύνολο της Ε.Ε. με εκτεταμένη ύφεση, ανεργία, αποπληθωρισμό, διάλυση επιχειρήσεων, έλλειψη ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, συρρίκνωση της ζήτησης και φτώχεια ταυτόχρονα με την πρωτοφανή αναδιανομή ισχύος και πλούτου υπέρ των ισχυρών, δεν μπορούν να εμφανίζονται ως θεματοφύλακες και κληρονόμοι του προοδευτικού κινήματος και να διεκδικούν την ιστορική παρακαταθήκη του.
Εφάρμοσαν και συνεχίζουν να το πράττουν, μια συνολικά αντίθετη πολιτική από την πολιτική ενός Σοσιαλιστικού κινήματος. Δεν χρειαζόμαστε αμνησία. Η συνηγορία σε κάθε πολιτική έχει όρια.
Υπεκφυγές, διπλοπροσωπία και μετάθεση ευθυνών δεν σχετίζονται με την Πολιτική και κυρίως δεν σχετίζονται με την Προοδευτική Πολιτική.
Η γνωστή μέθοδος της απροσδιοριστίας προκειμένου να δικαιώσουν τη δική τους μετάλλαξη και πολιτική ήττα, προκειμένου να αποσιωπηθεί η πραγματικότητα που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί πρόκληση και έχει περιέλθει σε πλήρη ανυποληψία.
Με την υποκρισία, τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό και το ψέμα δεν χτίζεται ούτε Κοινωνία, ούτε Οικονομία, ούτε Κόμμα, ούτε Πολιτεία.
Αξιοποιώντας την οπαδική αντίληψη αλλά και τη συναισθηματική φόρτιση αγωνιστών καθώς και καιροσκόπους και επιτηδείους, επιχειρούν τώρα να εμφανίσουν μια καταστροφική πολιτική ως αναγκαιότητα και με εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων.
Όλα αυτά συνιστούν πρακτικές αλλοτριωμένων ιδεολογικά, μεταλλαγμένων πολιτικά και ηττημένων κοινωνικά.. Η μετάλλαξη τους συνδέεται με την εγκατάλειψη στην πράξη, αρχών και αξιών έναντι άλλων επιλογών και με τη ψευδή επίκληση και αναφορά σε δήθεν αρχές.
Συνδέεται με την μη ανάληψη της πολιτικής τους ευθύνης, εμφανιζόμενοι ως άλλο από αυτό που πράττουν και με την ψευδή πεποίθηση πώς: «αν δεν παραδεχτώ τις βλαπτικές συνέπειες των επιλογών μου, τότε αυτές δεν υπάρχουν».
Βρισκόμαστε και στην πλευρά της ψυχοπαθολογίας μιας και το πιο προφανές παράδειγμα ψυχοπαθολογίας που χαρακτηρίζεται από την επιστράτευση  της άρνησης είναι η μανία. Στην μανιακή κατάσταση ορισμένοι μπορεί να φτάσουν σε σημείο να αρνηθούν, σε εκπληκτικό βαθμό, την πραγματικότητα.
Και η πραγματικότητα είναι ότι η πολιτική αυτή ωφέλησε τους ισχυρούς και την ολιγαρχία και έβλαψε τη χώρα, εκατομμύρια πολίτες και χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Οι πρωτοστατούντες στις πρακτικές του πολιτικού μεταμορφισμού, έχουν τη δική τους ενότητα, τις δικές τους επιδιώξεις για τη δικαίωση της στρατηγικής του μονόδρομου, συμπράττοντας και με αντίστοιχες δυνάμεις και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., που οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση της κρίσης στην Ε.Ε. με ορατή πλέον και την απειλή για την Ειρήνη και την ομαλότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο και στη Μ. Ανατολή
Ο καταιγισμός της προπαγάνδας του ψεύδους ότι το πρόβλημα ήταν μόνο ελληνικό κατέρρευσε πλήρως. Ορισμένοι εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων της αντιμετώπισης της κρίσης σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
Η κοινωνική βάση του σοσιαλιστικού, του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου, οι αγωνιστές που διαχρονικά διέθεσαν μεγάλο μέρος της ζωής τους και των δραστηριοτήτων τους για ιδανικά, για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό, μπροστά σε αυτή την παρακμή και την έκπτωση, υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται πολιτικές αρχές, δικαιώματα και κατακτήσεις.
 Η αντίπερα πολιτική όχθη που οργανώνει την αποποίηση των ευθυνών της με οικειοποίηση επετείων, οδήγησε όχι μόνο στην έκπτωση της Πολιτικής, της Δημοκρατίας, της ισοτιμίας της χώρας και στο νεοφιλελευθερισμό, αλλά και σε συνέπειες που θα βαρύνουν τη χώρα για πολλά χρόνια, όπως: Μείωση του Εθνικού πλούτου κατά 25%, εκτόξευση της ανεργίας στο 26.8%, 4 εκατομμύρια άνθρωποι στα όρια της φτώχειας, δεκάδες χιλιάδες λουκέτα σε καταστήματα και απολύσεις, απώλειες εισοδήματος που ανέρχονται στο 40-60% στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, αποσάθρωση της νέας γενιάς της χώρας με 150 χιλιάδες Έλληνες νέους επιστήμονες, μετανάστες, πλήρης απορρύθμιση και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Σοσιαλιστικό κίνημα και νεοφιλελευθερισμός αναφέρονται σε δύο κόσμους αντίθετους στην Ιδεολογία, στην Πολιτική, στην Οικονομία, στην Κοινωνία και στον Πολιτισμό.
Σοσιαλιστικό κίνημα και μονεταριστικές πολιτικές λιτότητας με ύφεση, ανεργία και φτώχια νοούνται μόνο για τα συμφέροντα του παρασιτικού κεφαλαίου και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, εγχώριου και διεθνούς
Είναι προφανές ότι τόσο όσον με αφορά όσο και άλλοι Σοσιαλιστές δεν θα συμπράξουμε με την παρουσία μας σε εκδηλώσεις που αποτελούν επί της ουσίας μια «επικοινωνιακή φιέστα», μια προσπάθεια νομιμοποίησης και δικαίωσης των πολιτικών της ήττας. Μια επιχείρηση οικειοποίησης ενός ολόκληρου προοδευτικού κινήματος που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση συντηρητικών πολιτικών στοχεύσεων.
Η ιστορική φυσιογνωμία και οι ριζοσπαστικές προοδευτικές πολιτικές του Α. Παπανδρέου θα αναδεικνύονται με δραστηριότητες του Ιδρύματος, έξω και πέρα από κάθε σκοπιμότητα.
Αναβάθμισε το κύρος της χώρας. Οδήγησε σε σημαντικές αλλαγές, σε δικαίωση αγώνων του ελληνικού λαού, στη χειραφέτηση εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών, σε δημοκρατικές, κοινωνικές, εργασιακές και πολιτικές κατακτήσεις τα λαϊκά στρώματα, στην έξοδο τους από την απομόνωση, την φτώχεια και στο να μπουν δυναμικά στο χώρο της πολιτικής και της κοινωνίας
Κάθε προσχηματική πρακτική ωστόσο, που θα αφορά επιδιώξεις παραγόντων και αξιωματούχων, θα βρίσκει την αποστροφή της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και της νεολαίας που δοκιμάστηκαν από την κατάρρευση της εμπιστοσύνης σε πρόσωπα και θεσμούς.
Ο προοδευτικός κόσμος μέσα από την κρίση, αναζητά πλέον νέους δρόμους και εντέλει θα δώσει λύση για τη χώρα, για τον ελληνικό λαό, για την Οικονομία, για την Κοινωνία, για τη Δημοκρατία».

Read more...

Μυρίζει φθινόπωρο Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και πτώση του υδραργύρου


Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και πτώση του υδραργύρου
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Επιδεινώνεται σταδιακά από τη Δευτέρα και κυρίως από την Τρίτη ο καιρός με βροχές και καταιγίδες αρχικά από τα δυτικά της χώρας και στη συνέχεια στα κεντρικά και βόρεια. Πτώση αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η μεταβολή του καιρού αναμένεται να αρχίσει με βροχές ή καταιγίδες στο Ιόνιο.

Για την Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει σποραδικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση ειδικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

Στην Αττική προβλέπεται λιακάδα με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα γύρω ορεινά. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κλείδωσαν τα μέτρα αφορολόγητο στις 11.500 και μείωση στο φόρο πετρελαίου

Κλείδωσαν τα μέτρα αφορολόγητο στις 11.500 και μείωση στο φόρο πετρελαίου
Για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια θα ανακοινωθούν μειώσεις φορολογικών συντελεστών στην Ελλάδα. Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες και οι συναντήσεις των υπουργών με την τρόικα, στην οδό Αντρέ Πασκάλ, στα γραφεία του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ανοίγουν οριστικά τον φάκελο «Μειώσεις Φόρων στην ελληνική οικονομία, με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Το επόμενο Σάββατο, ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα ανακοινώσει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες τόσο για μισθωτούς όσο και για τις επιχειρήσεις, αλλά και αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 11.500 ευρώ, ταυτόχρονα με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 20% και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όσους έχουν ανοικτό μπλοκάκι ή επιχείρηση χωρίς δραστηριότητα ή συναλλαγή.
Η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης θα μειωθεί κατά 50%, ενώ θα αυξηθεί στα 12.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για τους υπόχρεους να καταβάλουν την ειδική εισφορά. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Εκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης κυμαίνεται από 1% έως 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, με αφορολόγητο όριο τα 14.000 ή 15.000 ευρώ.
Ο Οδικός Χάρτης Μείωσης Φόρων στην ελληνική οικονομία, που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, περιλαμβάνει την άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, με στόχο να καταλήξουν μέχρι το 2016 στο 15%, από 26% – 33% σήμερα...
Κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες θα μειωθούν και οι συντελεστές φορολόγησης φυσικών προσώπων που σήμερα φτάνουν μέχρι και το 42%, ενώ τελικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής εισοδήματος στην Ελλάδα, στο 33%.
Επίσης, θα καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα και θα αυξηθεί το ποσοστό έκπτωσης φόρου για ιατρικά έξοδα. Με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 20% θα μειωθεί η λιανική τιμή του πετρελαίου κατά περίπου 8 έως 10 λεπτά ανά λίτρο.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί «μητέρα όλων των μαχών» την επικείμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, το πρώτο σκέλος της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, καθώς από την έκβασή της θα καθοριστεί ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης και το κλίμα μέσα στο οποίο θα οδηγηθεί η χώρα στην έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στην αντίστροφη μέτρηση για τη μετάβαση της πολυπληθούς ελληνικής αντιπροσωπίας στη γαλλική πρωτεύουσα, στα ενδότερα της κυβέρνησης επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά και εγρήγορση, καθώς όλα δείχνουν ότι η μάχη θα είναι δύσκολη και επίπονη. Η Αθήνα θα απαιτηθεί να καταβάλει συντονισμένη προσπάθεια για να πετύχει ένα κατ' αρχήν θετικό κλίμα που θα της επιτρέψει να εισέλθει στη νέα πολιτική περίοδο με πλεονέκτημα έναντι του βασικού της αντιπάλου, του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Αν δεν πάρουμε ''κεφάλι'' θα βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων», σημειώνει κορυφαίος υπουργός στο «Π», παραδεχόμενος ότι παρά τα θετικά αποτελέσματα στους οικονομικούς δείκτες, την τελευταία περίοδο, με κορύφωση την υπόθεση του ΕΝΦΙΑ, η κυβερνητική συμμαχία εμφανίζεται αποσυντονισμένη και «κουρασμένη» και τυχόν έλλειψη διάθεσης συνεννόησης εκ μέρους των δανειστών θα επιβαρύνει δραματικά το κλίμα.
Οι υπουργοί, με συντονιστή τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, θα ταξιδέψουν για το Παρίσι με εντολή να πείσουν και όχι να συγκρουστούν μετωπικά με την Τρόικα. Και θα το πράξουν με βασικό όπλο τις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία και με τους φακέλους που θα προσκομίσουν, από το περιεχόμενο των οποίων αποδεικνύεται ότι τα προαπαιτούμενα, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, έχουν υλοποιηθεί.
«Πλέον, διαθέτουμε τα εχέγγυα για να μετατοπίσουμε τη συζήτηση από τη «στεγνή» ανάγνωση των αριθμητικών μεγεθών σε μία οπτική που λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις συνέπειες της πολυετούς κρίσης στην ελληνική κοινωνία», λένε κυβερνητικά στελέχη, τα οποία επιπρόσθετα μνημονεύουν το γενικότερο κλίμα που εσχάτως διαμορφώνεται στην Ευρώπη, μετά τις δραματικές εξελίξεις στη Γαλλία.
• Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ του β' θερινού τμήματος της Βουλής ζήτησαν από τον Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια να νομοθετήσει –ακόμη και χωρίς την «έγκριση» της Τρόικας- την παράταση κατά 1 χρόνο της απαγόρευσης πλειστηριασμών για ακίνητα πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών. Ο κ. Δένδιας δεσμεύθηκε ότι θα θέσει το θέμα στην Τρόικα αλλά σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα νομοθετήσει «ειδικό προστατευτικό πλαίσιο» για την πρώτη κατοικία και τους οικονομικά αδύναμους δανειολήπτες.
Αυτόν τον στόχο, τη σταδιακή μετατόπιση δηλαδή από την τεχνοκρατική αντίληψη στην πολιτική, θέλησε να ενδυναμώσει ο κ. Σαμαράς και με τις πρόσφατες επαφές που είχε με τον επικεφαλής του ΕΛΚ, Μ. Βέμπερ, και με τον νέο επίτροπο της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αναλάβει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο των οικονομικών.
Το ελληνικό κλιμάκιο προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με εντολή να καταστήσει σαφή τη βούληση της Αθήνας να απλώσει δίχτυ προστασίας από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας στους πιο ευάλωτους οικονομικά πολίτες και να δώσει με σθένος τη μάχη στα δύσβατα πεδία του Ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων, τα οποία, παρά τα «ξόρκια» της κυβέρνησης, παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αποτελούν τα πιο ακανθώδη από τα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η αποστολή.
Σε όλα τα υπόλοιπα ανοικτά ζητήματα, θα δώσει τη μάχη για να κλείσουν οι εκκρεμότητες το ταχύτερο δυνατό και φυσικά για να δοθεί το πράσινο φως στην Αθήνα να εξαγγείλει ένα πρώτο πακέτο φοροελαφρύνσεων. Στην αιχμή του πακέτου αυτού θα έχει τη μείωση, κατά 50% σε πρώτη φάση, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και κινήσεις ανακούφισης των πολιτών, όπως η θεαματική αύξηση των δόσεων σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.
πηγη εφημερίδα Παρασκήνιο και την ΕΛΛΗ Τριανταφύλου 
egiakoumis.gr

Read more...