Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Θάνος Μωραΐτης Υποψήφιος βουλευτής Β Αθήνας ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών



Θάνος Μωραΐτης



Σας προσκαλώ στην πολιτική μου ομιλία, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52)

Πάμε μαζί στο νέο ξεΚΙΝΗΜΑ, στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Θάνος Μωραΐτης
Υποψήφιος βουλευτής Β Αθήνας ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Read more...

O ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ''ΧΤΥΠΑ'' ΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ''ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ''...


Έντονη η αντίδραση του Κινήματος για το σποτ της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο ...
αναφέρεται η περιβόητη φράση του Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν», μιλώντας για «θρασύτατη διαστρέβλωση της φράσης».


Από το Κίνημα απαντούν σκληρά στη Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζοντας ότι «έβαλαν φωτιά στη χώρα. Τη χρεκόπησαν και έφυγαν νύχτα». Υπογραμμίζεται ότι «οι εμπρηστές δεν βάζουν μυαλό» και τους χαρακτηρίζουν πιστούς υπηρέτες «κατεστημένων και των ισχυρών φίλων τους στους οποίους θέλουν να μοιράσουν τη δημόσια περιουσία».

«Την ώρα που, μέσα στην αρένα της συντηρητικής Ευρώπης, κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον για τον τόπο, οι εμπρηστές που τον χρεοκόπησαν καθόντουσαν στην εξέδρα και πέταγαν πέτρες. Ή έβρισκαν στα Ζάππεια "18 δισ. ισοδύναμα μέτρα", το απόγειο της δημαγωγίας. Τους πληρώσαμε», αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ υπογραμμίζεται ότι «υπονόμευσαν συνειδητά την εθνική προσπάθεια και δύο κυβερνήσεις για να γίνει πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς μετά από διπλές πρόωρες εκλογές, όταν έφερναν τα ευρώ με αεροπλάνα για να υπάρχουν χρήματα στα ATM και γλυτώσαμε στο παρά ένα την έξοδο από την Ευρωζώνη. Αντί να συνεχίσουν το ξερίζωμα του πελατειακού κράτους που ξεκίνησε το 2009-2011, μάς επέστρεψαν στα ρουσφέτια και στις χαριστικές ρυθμίσεις στη Βουλή, μέχρι και την τελευταία μέρα πριν την προκήρυξη εκλογών. Τους πληρώσαμε. Στηρίχτηκαν όσο δεν στηρίχθηκε ποτέ η κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά δεν κατάφεραν ούτε καν να οδηγήσουν τη χώρα στην προγραμματισμένη έξοδο από το μνημόνιο, στα τέλη του 2014. Παρά το γεγονός ότι το 90% της χωρίς προηγούμενο προσπάθειας είχε γίνει από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Τους πληρώνουμε».

Προσθέτει δε ότι «σκηνοθέτησαν την φυγή τους από την κυβέρνηση και οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές για να μην πιάσουν την καυτή πατάτα με τα χέρια τους, όπως ακριβώς έκανε ο Καραμανλής το 2009. Οι εμπρηστές - Δεν βάζουν μυαλό. Πιστοί υπηρέτες των κατεστημένων και των ισχυρών φίλων τους στους οποίους θέλουν να μοιράσουν τη δημόσια περιουσία. Την ώρα που οι Έλληνες ματώνουν. Και έχουν το θράσος να προκαλούν. Οι πολίτες πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά τις καταστροφικές πολιτικές τους και τις κυβιστίσεις τους. Και η Δημοκρατία πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει τους χρυσαυγίτες φίλους τους».
http://fimotro.blogspot.gr/2015/01/o_56.html

Read more...

Η Κατερίνα Μπέρδου υποψήφια στον Έβρο με Γιώργο Παπανδρέου

Η Κατερίνα Μπέρδου είπε τελικά το ναι και θα είναι υποψήφια με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου στον Έβρο
Η Κατερίνα Μπέρδου ετών 32 δικηγόρος Αλεξανδρούπολης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Αγγλία και Υποψήφια Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στο Ναυτιλιακό Δίκαιο.

Read more...

Προβάδισμα 3,8% του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση...


Στην Βουλή οι ΑΝΕΛ...

Στην έρευνα της Rass για λογιαριασμό της εφημερίδας «Επένδυση» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 29,6% έναντι 25,8% της ΝΔ, ενώ...
το Ποτάμι έρχεται στην τρίτη θέση με 6,1%

Αναλυτικά τα ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ, 29,6%
ΝΔ 25,8
Ποτάμι 6,1%
ΚΚΕ 5,2%
Χρυσή Αυγή 5%
ΠΑΣΟΚ 4,2%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 3,5%
ΚΙΔΗΣΟ 2,1%

Read more...

Μπόκαρης Νικόλαος - Υποψήφιος Βουλευτής Β΄Αθήνας


Φίλες και φίλοι,
Προέρχομαι από το Δημοκρατικό - Σοσιαλιστικό χώρο και έχω διακριτή συνδικαλιστική και κοινωνική δραστηριότητα και συνεχή παρουσία στα κοινά, τόσο από τη θέση του Αντιπροέδρου στο Δ.Σ του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε) όσο και τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων

Δ.Υ, θέσεις στις οποίες με εξέλεξαν, τιμώντας με για πολλά χρόνια, οι συνάδελφοί μου Γεωτεχνικοί.
Ο τομέας ενασχόλησής μου, εργασιακά και πολιτικά, είναι αυτός της  πρωτογενούς παραγωγής και του φυσικού περιβάλλοντος και ασχολούμαι, ως δασολόγος- περιβαλλοντολόγος, ιδιαίτερα με το αντικείμενο της προστασίας και της διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων. Εκτιμώ ότι σήμερα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης , αυτοί οι τομείς έχουν ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία για την οικονομία της ορεινής υπαίθρου και την ποιότητα  της ζωής μας.
Η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γεωργίου Α. Παπανδρέου είναι μια συνειδητή και ώριμη πολιτική και προσωπική επιλογή,  που συνδέεται με τη συνέπεια στις ιδέες που υπηρέτησα σε όλη μου τη διαδρομή. 
Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε,  
⦁    Να εργαστούμε  για να δώσουμε ένα τέλος στον αδιέξοδο, νεοφιλελεύθερο, φαύλο κύκλο της λιτότητας, της ύφεσης και της κατάρρευσης κάθε κοινωνικού δικαιώματος.
⦁    Να εργαστούμε, πολιτικά και κοινωνικά, για την ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου και την ενδυνάμωση του μέσα στην ελληνική κοινωνία.
⦁    Να προχωρήσουμε στη ρήξη με το νεοφιλελευθερισμό και να χαράξουμε διαχωριστικές γραμμές από τη συντήρηση,  που τα τελευταία χρόνια μας αποξένωσε από την ελληνική κοινωνία .
⦁    Να δώσουμε προτεραιότητα στην ποιότητα ζωής και το φυσικό περιβάλλον που αποτελούν βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης της υπαίθρου.

Read more...

Μεγάλη συγκέντρωση του Γιώργου και στην Ξάνθη (photos)


gap1
Εφάμιλλη με τη συγκέντρωση που έκανε ο  ΣΥΡΙΖΑ μια μέρα πριν στην ίδια πόλη, ήταν η χθεσινοβραδινή του Γιώργου Παπανδρέου και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Ξάνθη.
Η αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν γεμάτη με στελέχη και φίλους του νέου πολιτικού φορέα. Ανάμεσά τους οι πρώην υπουργοί Σωκράτης Ξυνίδης και Γιώργος Πεταλωτής,  ο πρώην Δήμαρχος Σαππών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, ο πρώην Νομάρχης ΡοδόπηςΣτέργιος Σταυρόπουλος ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Γ. Μπαμπαλίδης, ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέας Τσαρτσάρας, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης Χ. Πούλιος και ο σύμβουλος Ι. Τοπ, και οι υπόλοιποι υποψήφιου του ψηφοδελτίου του Κινήματος Μαρία Κοτένογλου, Κώστας Αθανασίου, Τσετίν Μάντατζη, Ουζούν Ιρφάν.
Την πορεία της Ελλάδας προς τα εμπρός θέλει να εγγυηθεί το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το οποίο δεν θα αφήσει κανέναν να πάει τη χώρα πίσω, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός , κατά την ομιλία του
“Σηκώστε το Κίνημά μας όσο ψηλότερα γίνεται”, ζήτησε από τους πολίτες.
gap2
“Θέλουμε πολιτικούς που συγκρούονται για προοδευτικές αλλαγές, ή πολιτικούς που δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα; Η παρουσία του Κινήματος μας στη Βουλή θα επιβάλλει την πολιτική της πραγματικής αλλαγής. Θα επιβάλει την επανάσταση του αυτονόητου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αλλοι κοιτάνε παιχνίδια εξουσίας, εμείς πονάμε και μιλάμε για την ουσία, για την Ελλάδα,” σημείωσε ο κ.Παπανδρέου.
 Απευθύνθηκε ακόμη σε όσους δηλώνουν απογοητευμένοι από την πολιτική και με αφορμή και όσα έγιναν στο Παρίσι, επισήμανε ότι η πολιτική είναι εδώ και επηρεάζει τη ζωή μας, ακόμα κι αν θέλουμε να είμαστε αμέτοχοι.
“Δείτε τι συνέβη στο Παρίσι”, είπε και συνέχισε: “‘Ανθρωποι που έδιναν με τις πένες τους μάχες για ιδέες, σκοτώθηκαν από όπλα τρομοκρατών. Μια χώρα παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης, έχει μπει στο στόχαστρο τρομοκρατών που θέλουν να επιβάλλον το φόβο. Που δήθεν στο όνομα του Ισλάμ, πλήττουν όλους τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους. Καλλιεργώντας τον τρόμο, ενισχύοντας την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Δίνοντας τροφή στην δημαγωγική ακροδεξιά και στα φασιστοειδή. Μπροστά σε όλα αυτά, εμείς τι κάνουμε; Σωπαίνουμε; Αδιαφορούμε;”.
gap3
Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως πρωθυπουργός και παρατήρησε:
“Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού. Ερχόμαστε γιατί πιστεύουμε στην κρίση του λαού! Κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα στην ιστορική διαδρομή των δυνάμεων της προόδου, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού στην Ελλάδα! Δεν επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο του βολέματος σε μια βουλευτική έδρα. Επιλέγουμε το δύσκολο δρόμο μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες! Όπως ο Αντρέας το 1974! Ενάντια στο κομματικό κατεστημένο!”.

Read more...

Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Μήτσος (Αβραμόπουλος);..


Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε το πλασάρισμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο κολέγιο των Επιτρόπων (πράγμα που θα έπρεπε να κάνει ο πρωθυπουργός) κι αυτό πυροδότησε νέα σενάρια Προεδρολογίας, σύμφωνα με τα οποία ο…
Έλληνας Επίτροπος θα προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Χρήστος Τσιγουρής είπε, πως πάντα υπήρχαν καλές σχέσεις Αβραμόπουλου και ΣΥΡΙΖΑ. Την εποχή μάλιστα, που ήταν υπουργός Άμυνας, η ενημέρωση που έκανε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν (να "γλύφει" τα δάχτυλα του ο Αλέξης) άψογη.

Βέβαια, ακόμα είναι νωρίς και πέρα από το Μήτσο έχουμε να ακούσουμε κι άλλα ονόματα. Κι άλλα σενάρια…

Read more...

Πάνω από 4 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis....


Άνετο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της...
εφημερίδας Παραπολιτικά, με την αξιωματική αντιπολίτευση να προηγείται με 4,6 μονάδες.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει το ποσοστό του σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας και συγκεντρώνει 35,4%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 30,8%. Τρίτο κόμμα σύμφωνα με την μέτρηση είναι το Ποτάμι με 7,1 % και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,2%, οι ΑΝΕΛ με 3,0% ενώ το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου καταγράφει ποσοστό 2,7%.
Υπενθυμίζεται ότι στην δημοσκόπηση της Metron Analysis που είχε δημοσιευτεί το περασμένο Σάββατο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό 27,1% έναντι 23,8% της ΝΔ (διαφορά 3,3%)...

Read more...

Νέο ρεκόρ λαϊκισμού από το "Ποτάμι"...


Θέλουμε δουλειές, όχι συσσίτια (BINTEO)...
Συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ λαϊκισμού το project «Ποτάμι», αυτή τη φορά βάζοντας...
στη συζήτηση για την ανεργία και το θέμα των συσσιτίων! 
Δείτε το σχετικό spot:


Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τον τρόπο που συνδέονται τα συσσίτια με τους ανέργους που ψάχνουν για δουλειά; Πρότεινε κάποιο κόμμα τα συσσίτια αντί για θέσεις εργασίας και ήρθε το Ποτάμι να ξεκαθαρίσει τα πράγματα; Τα συσσίτια οργανώνονται από το Κράτος; Τα συσσίτια οργανώνονται μόνο για ανέργους; 
Οι άνθρωποι που πηγαίνουν στα συσσίτια είναι πολύ πιο αξιοπρεπείς από όλους αυτούς τους τυχοδιώκτες που τους εμπλέκουν με το ζόρι στον προεκλογικό αγώνα τους. 

parapolitiki.com

Read more...

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ πλησιάζει..


Βασίλης Τακτικός

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ πλησιάζει.. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΙΜΗΤΕΣ του Βασίλη Τακτικού
 Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Στις εκλογές που έρχονται καταρρέουν προσχήματα, το βολικό ψεύδος και ανορθολογισμός του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου. Για όλους αυτούς που σαν ήρωες του καρτούν έσκιζαν τα μνημόνια. Για όλους αυτούς τους υπαίτιους της κρίσης που έγιναν τιμητές.

Οι πρώτοι υποκριτές της δεξιάς παράταξης παραδίδουν τώρα την εξουσία αφού δοκιμάστηκαν και απέτυχαν οικτρά στη πράξη. Οι δεύτεροι της αριστεράς καλούνται να αντιμετωπίσουν τα αίτια της συσσώρευσης του χρέους, της λιτότητας και της ανεργίας. Όχι σκίζοντας χαρτιά και μνημόνια στα λόγια, αλλά αντιμετωπίζοντας τη λαφυραγώγηση του πελατειακού κράτους και την αρπακτικότητα των μεγάλων συμφερόντων με επώδυνες μεταρρυθμίσεις.

Πως όμως θα το πετύχουν αυτό υποσχόμενοι μόνον παροχές δίχως θίξουν συμφέροντα δίχως να περιορίσουν το πελατειακό κράτος; Σε λίγο δεν θα υπάρχουν περιθώρια για θολά τοπία και υπεκφυγές. Ο καιρός είναι πολύ κοντά για να φανερώσουν τη μαγική συνταγή. Μια μαγική συνταγή που τελικά δεν υπάρχει. Και θα το διαπιστώσουμε όλοι.

Όπως θα διαπιστώσουμε πως, όλη αυτή περίοδο μαζί με τη διαστροφή της πραγματικότητας κυριάρχησε συνομωσιολογία. Μας έλεγαν ότι πίσω από όλα παίχθηκε ένα σχέδιο συνομωσίας, για να μπει η χώρα στο ΔΝΤ, την επιτήρηση των δανειστών και της τρόϊκα. Μας μιλούσαν για συνομωσία η την υπονοούσαν για να υποκρύψουν την κομματική καιροσκοπική συμπαιγνία. Τα αίτια της «συμπαιγνίας» του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου με το εκδοτικό κατεστημένο, που το μεν συσσώρευε ελλείμματα και το δε συγκάλυπτε τα αίτια και αποπροσανατόλιζε τη κοινωνία.

Παρουσίαζαν και παρουσιάζουν ακόμη το χρέος της χώρας σαν στιγμιαίο φαινόμενο, σαν θεομηνία που ήλθε ξαφνικά με την έλευση του Γ. Παπανδρέου τότε το 2009 στη Κυβέρνηση της χώρας. Απέκρυψαν και αποκρύπτουν συστηματικά τις ριζικές παθογένειες που μας κρατούν στη λιτότητα και στην εξάρτηση από τους δανειστές. Και το αποκρύπτουν ακόμη συστηματικά τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τα μιντιακά συγκροτήματα, γιατί αποτελούν μέρος και βασικό αίτιο τη αυτής της παθογένειας που αποπροσανατολίζει τη κοινωνία. Έτσι η έχθρα που αντιμετωπίζει το Κίνημα από το μέγα μέρος των εκδοτικών συγκροτημάτων έχει πλέον προφανέστατη εξήγηση. Αυτό που δεν μπορούσαν να κατανοήσουν οι πολίτες καθώς είχαν παρασυρθεί από το τσουνάνι της παραπληροφόρησης, τώρα μπορούν να το αντιληφθούν.

Ποιοι πάλεψαν με όλη τους τη δύναμη να αποτρέψουν την ολική καταστροφή της χώρας και ποιοι συνέχισαν και θέλουν να κερδοσκοπούν και να διεκδικούν μεγάλες καριέρες ακόμη και τότε που βουλιάζει η χώρα. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τις προνομιούχες ελίτ, οι λίγοι και οι εις βάρος των πολλών. Το φανερό μίσος και εμπάθεια πλέον που υφίσταται ο Γ. Παπανδρέου από τους μιντιάρχες τους μεγαλοδημοσιογράφους και πίσω από αυτούς του μεγαλόμισθους χρηματιστές δημιουργεί και το αντίστροφο πλέον συναίσθημα συμπάθειας.

Όσο και αν κατάφεραν να απαξιώσουν και «εξοστρακίσουν» τη πολιτική του με συκοφαντίες και ανορθολογισμό για σημαντικό χρονικό διάστημα, καταφέρνουν τώρα αντίθετα με τη θέλησή τους και μέσω της άτοπης απαγωγής, να φανερωθούν γιατί μισούν αυτή τη πολιτική.

Μισούν βεβαίως, εκείνον που λέει την αλήθεια και ζητά κοινωνική δικαιοσύνη.Που θέλει να περιορίσει θεσμικά τα άνομα συμφέροντα και το αποδεικνύει με τις πράξεις του. Μισούν εκείνον που πρωτοστατεί σε ένα νέο Κίνημα, με αυτοοργάνωση από τα κάτω, που απαγγέλλεται τη Συμμετοχική Δημοκρατία, τη κυριαρχία των πολλών έναντι της οικονομικής ολιγαρχίας.

Για αυτό δεν μπορεί να περιμένει κανείς αντικειμενικότητα στις δημοσκοπήσεις. Τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνονται από τα μεγάλα συγκροτήματα με προπαγανδιστικό σκοπό. Τις δημοσκοπήσεις που θέλουν να προκαταλάβουν τη κοινή γνώμη και να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ των ελεγχόμενων πολιτικών δυνάμεων από το κατεστημένο σύστημα. Υπάρχουν όμως και οι ζωντανές δημοσκοπήσεις από χιλιάδες αυτοοργανωμένους πολίτες σε όλη τη χώρα που ενσαρκώνουν το μήνυμα του κινήματος.

Ένα μήνυμα που λέει: ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. Μέσα από το διαδίκτυο, πρόσωπο με πρόσωπο, φίλο τον φίλο, πόρτα-πόρτα. Αντιμετωπίζουμε τον πόλεμο των εντυπώσεων και την επικοινωνιακή υποδούλωση του πολίτη από τα μεγάλα οικονομικά και μιντιακά συγκροτήματα –με την Αυτοοργάνωση και δημοσιογραφία Πολιτών.
http://pame-mazi.blogspot.gr/

Read more...

Το χρονικό της ανατροπής Παπανδρέου


Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για τα γεγονότα της περίοδου 2011, αναφέροντας πρόσωπα και καταστάσεις, και το οφείλουμε απέναντι στους αναγνώστες μας, απέναντι στην ιστορία, μα κυρίως απέναντι στην αλήθεια...

Θυμίζουμε, λοιπόν, ότι τον Οκτώβριο του 2011 η κυβέρνηση Παπανδρέου πετυχαίνει μία ιστορικής σημασίας συμφωνία, το λεγόμενο PSI, μέσω του οποίου διασφαλίζει νέα χρηματοδότηση ύψους 120 δις και κούρεμα τη δημοσίου χρέους ύψους 110 δις.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα με τη συμφωνία στα χέρια, ο ΓΑΠ συναντά ένα κλίμα εμφυλιοπολεμικό.

Η αριστερά μιλά για μία συμφωνία-προδοσία που καθιστά την Ελλάδα όμηρο στα χέρια των ξένων δυνάμεων.

Η δεξιά συμπράττει με την άποψη της αριστεράς, και μάλιστα, ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, βγαίνει με διάγγελμα, ανήμερα τη εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 2011 και αναφέρει πώς αυτή η συμφωνία συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Σχεδόν σύσσωμος δε, ο τύπος, εμφανίζεται πολέμιος της συμφωνίας και δημιουργεί ένα κλίμα αποσταθεροποίησης, το οποίο εντείνεται με την κάθοδο οργανωμένων ομάδων στις πλατείες και στις παρελάσεις, με τη δημιουργία επεισοδίων και προπηλακισμών, ακόμη και κατά του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακόμη και από το ίδιο του το κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από συγκεκριμένα μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αυτή του λεγόμενου «ρεύματος» του Βενιζέλου, οι οποίες αρχίζουν σιγά σιγά να εκφράζονται.

Είναι πλέον σαφές ότι η συμφωνία για το κούρεμα βρίσκει απέναντί της περίπου το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, τα μέσα ενημέρωσης αλλά και μία μερίδα κόσμου. Παρ᾽ όλα αυτά, ο Γ. Παπανδρέου πιστεύει πως αυτή είναι μία συμφωνία μείζονος σημασίας για την οικονομική επιβίωση της χώρας και κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει για τον λαό εκτός από τον ίδιο το λαό.

Έτσι, θέτει στο τραπέζι την πρόταση για δημοψήφισμα, την οποία πρόταση έχει πρότινος ανακοινώσει στους Μέρκελ-Σαρκοζί, με την διατύπωση ότι θα αφορά στο ναι ή όχι στο κούρεμα και έχει πάρει τη σύμφωνη γνώμη όλων.

Πριν παραθέσουμε το χρονικό των δηλώσεων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αριθμεί μόλις 153 βουλευτές.


Και ρωτάμε:

Ανατράπηκε ή όχι από στελέχη του ίδιου του του κόμματος ο νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, όταν, και μετά την ανακοίνωσή του, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, σε δισέλιδη επιστολή της, δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας τη βαθύτατη διαφωνία της με την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Ανατράπηκε ή όχι, όταν λίγο μετά, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, ζήτησε με δήλωσή της τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κ.Παπούλια, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας με ορίζοντα τη διασφάλιση του πακέτου που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου και στη συνέχεια προσφυγή στις κάλπες.

Ανατράπηκε ή όχι, όταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, με επιστολή της στον Πρωθυπουργό, δήλωσε ότι αν επιμείνει η κυβέρνηση στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η ίδια θα ανεξαρτητοποιηθεί. Παράλληλα ζήτησε σχηματισμό κυβέρνησης σωτηρίας με άλλον πρωθυπουργό.

Ανατράπηκε ή όχι όταν η βουλευτής Δράμας, Χαρά Κεφαλίδου, με τη σειρά της, ζήτησε με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με κοινοβουλευτικά και μη μέλη και με στόχο την αποφυγή της χρεοκοπίας.

Ανατράπηκε ή όχι όταν η Τόνια Αντωνίου δήλωσε αντίθετη με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και απαίτηση υπεύθυνη στάση.

Ανατράπηκε ή όχι όταν ο βουλευτής Νίκος Σαλαγιάνννης, απευθυνόμενος στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, είπε «δυστυχώς, η χώρα είναι όμηρος των γόνων και των επιγόνων που φαίνεται ότι πάνω από όλα βάζουν την εξουσία».

Ανατράπηκε ή όχι όταν η Σοφία Γιαννακά δήλωσε ότι " πρωθυπουργός πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του απόψε, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη δημιουργία χάους και αναρχίας αύριο. Αν ο Πρωθυπουργός δεν το πει αυτό, τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ άσχημα απόψε".

Ανατράπηκε ή όχι όταν ο βουλευτής Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης είπε χαρακτηριστικά: "Οι εμπνευστές του δημοψηφίσματος είναι υπόλογοι. Το αίτημα διακυβέρνησης είναι περισσότερο εμφανές, η χώρα δεν μπορεί χωρίς κεντρική διεύθυνση. Ειναι επιτακτική και αναγκαία τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου να δρομολογήσει τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και το Καταστατικό του Κινήματος για ομαλές πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Παπανδρέου συνιστά πλέον παρελθόν".

Ανατράπηκε ή όχι όταν ο Μ. Ανδρουλάκης είπε: «Αισθάνομαι ότι με ευθύνη όλων πρέπει να υπάρξει μια μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό»

Και τέλος, ανατράπηκε ή όχι όταν, με επιστολή τους, 6 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, οι Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Δημήτρης Μπατζελής, Γιάννης Νικολάου και Μηνάς Σταυρακάκης, είπαν χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική διέξοδος στη χώρα, χωρίς εκλογές. Το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε πολιτική ανωμαλία και διχασμό. Πρόκειται για πρωτοφανή ανευθυνότητα. Μείζονα πολιτικά θέματα μπορούν να κριθούν μόνο από την απόφαση του λαού για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Όλες αυτές οι δηλώσεις συνιστούν οργανωμένο σχέδιο ανατροπής μίας εκλεγμένης κυβέρνησης του 44%, με πρόφαση το δημοψήφισμα και χρησιμοποιώντας ως αιτιολογία την «προδοτική» συμφωνία του PSI.

Αφού λοιπόν το πρόβλημα ήταν ο Παπανδρέου και ενώ μπορούσε να μιλήσει για αποστασία και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, διασφαλίζοντας τουλάχιστον την προεδρία του στο κόμμα, επέλεξε να μη μιλήσει, να κάνει μία επιλογή που θα ήταν πολιτικά καταστροφική για το άτομό του, ένα πολιτικό χαρακίρι, όμως έτσι θα διασφάλισε το συμφέρον της χώρας.

Το πλέον υποκριτικό της συγκεκριμένης περιόδου; Το PSI, το οποίο αποτέλεσε και την αιτία ανατροπής του (το δημοψήφισμα ήταν η αφορμή), έγινε πολιτική σημαία και επίτευγμα της κυβέρνησης Σαμαρά και ίσως το μοναδικό γεγονός για το οποίο θα έχει να καυχιέται κατά την τριετή παραμονή του στην εξουσία.

Έκτοτε, ο Βενιζέλος, ο οποίος ανέλαβε το κόμμα με δημοσκοπικό ποσοστό 25%, ζήτησε επανειλημμένα συγνώμη για τα έργα και τις δράσεις της περιόδου 2009-2011, που, πέραν της υποχρεωτικής λιτότητας, είχαν προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές με προοδευτικό πρόσημο και δομικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους πολιτικούς τομείς της χώρας. Έτσι, ακύρωσε ολόκληρο το έργο μίας κυβέρνησης για να θρέψει το υπερτροφικό εγώ του εις βάρος της παράταξης.

Αποτέλεσμα της στρατηγικής του;

Τον Μάιο του 2012 πάλεψε με την ΝΔ για την πρώτη θέση -δεν τα κατάφερε.

Τον Ιούνιο του 2012 πάλεψε με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση -δεν τα κατάφερε.

Τον Ιούνιο του 2014 πάλεψε με την Χρυσή Αυγή για την τρίτη θέση -δεν τα κατάφερε.

Και σήμερα, τον Ιανουάριο του 2015, παλεύει για την είσοδό του στη βουλή -δεν θα τα καταφέρει.

Και ξέρετε γιατί δεν θα τα καταφέρει; Διότι ο ελληνικός λαός μπορεί να του έχει συγχωρήσει πολλά, τα χαράτσια, τις πολιτικές λιτότητας, την επιστροφή στον πελατειασμό, το τακτοποίημα των κολλητών. Την αποστασία όμως, που οδήγησε τελικά και στην πλήρη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και στον κατακερματισμό του προοδευτικού χώρου, αυτήν δεν πρόκειται να του τη συγχωρήσει.

«Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς»
http://pame-mazi.blogspot.gr/

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ





Από ποτε εχει να συνεδριάσει το Κεντρικό Αρχαιολογικο Συμβουλιο 
για θέματα ανακαθορισμου ζωνων και χρησεων γης 
του Δελφικου Τοπίου ; Απο το 2012.


Read more...

Κατά την σημερινή μου επίσκεψη στην Βαρβάκειο Αγορά.





Read more...

Δήλωση Πεταλωτή Απάντηση στη νέα διαστρέβλωση του «λεφτά υπάρχουν»


Απάντηση στο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ και την θρασεία διαστρέβλωση της φράσης «λεφτά υπάρχουν» που κατά τον κ.Σαμαρά την «πληρώσαμε», έδωσε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
petalotis
Μιλά για θράσος εκ μέρους της ΝΔ την ώρα που οι πολίτες ματώνουν και ενώ έχουμε ως χώρα πληρώσει ουκ ολίγες από τις επιλογές της, τις οποίες και παραθέτει αναλυτικά.
Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Πεταλωτή έχει ως εξής:
Έβαλαν φωτιά στη χώρα. Τη χρεοκόπησαν και έφυγαν νύχτα.
Τους πληρώσαμε.
Την ώρα που, μέσα στην αρένα της συντηρητικής Ευρώπης, κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον για τον τόπο, οι εμπρηστές που τον χρεοκόπησαν καθόντουσαν στην εξέδρα και πέταγαν πέτρες. Ή έβρισκαν στα Ζάππεια "18 δισ. ισοδύναμα μέτρα", το απόγειο της δημαγωγίας.
Τους πληρώσαμε.
Υπονόμευσαν συνειδητά την εθνική προσπάθεια και δύο κυβερνήσεις για να γίνει πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς μετά από διπλές πρόωρες εκλογές, όταν έφερναν τα ευρώ με αεροπλάνα για να υπάρχουν χρήματα στα ATM και γλυτώσαμε στο παρά ένα την έξοδο από την ευρωζώνη.
Τους πληρώσαμε.
Αντί να συνεχίσουν το ξερίζωμα του πελατειακού κράτους που ξεκίνησε το 2009-2011, μάς επέστρεψαν στα ρουσφέτια και στις χαριστικές ρυθμίσεις στη Βουλή, μέχρι και την τελευταία μέρα πριν την προκήρυξη εκλογών.
Τους πληρώσαμε.
Στηρίχτηκαν όσο δεν στηρίχθηκε ποτέ η κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά δεν κατάφεραν ούτε καν να οδηγήσουν τη χώρα στην προγραμματισμένη έξοδο από το μνημόνιο, στα τέλη του 2014. Παρά το γεγονός ότι το 90% της χωρίς προηγούμενο προσπάθειας είχε γίνει από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Τους πληρώνουμε.
Σκηνοθέτησαν την φυγή τους από την κυβέρνηση και οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές για να μην πιάσουν την καυτή πατάτα με τα χέρια τους, όπως ακριβώς έκανε ο Καραμανλής το 2009.
Τους πληρώνουμε.
Οι εμπρηστές - Δεν βάζουν μυαλό.
Πιστοί υπηρέτες των κατεστημένων και των ισχυρών φίλων τους στους οποίους θέλουν να μοιράσουν τη δημόσια περιουσία.
Την ώρα που οι Έλληνες ματώνουν.
Και έχουν το θράσος να προκαλούν.
Οι πολίτες πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά τις καταστροφικές πολιτικές τους και τις κυβιστίσεις τους.
Και η Δημοκρατία πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει τους χρυσαυγίτες φίλους τους.
 http://www.matrix24.gr/

Read more...

Από σοκ σε σοκ Νέα υπόθεση ομηρείας σε ταχυδρομείο της Γαλλίας


Νέα υπόθεση ομηρείας σε ταχυδρομείο στην πόλη Κολόμπ της βόρειας Γαλλίας κοντά στο Παρίσι.
france
Όπως μεταδίδει το France Info, ένας άνδρας εισέβαλε ένοπλος στο ταχυδρομείο και σύμφωνα με πληροφορίες κρατά δύο ή τρεις ομήρους.
Η κατάσταση ομηρίας άρχισε λίγο πριν από τις 14:00 (ώρα Ελλάδας). Ο άνδρας έχει καταλάβει το χώρο αυτό και φέρει «ένα πολεμικό όπλο», ανέφερε η μια από τις αστυνομικές πηγές, η οποία δεν διευκρίνισε πόσοι άνθρωποι βρίσκονται μέσα στο ταχυδρομείο.
Ένα ελικόπτερο της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων πετά στην συνοικία, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή για λόγους ασφαλείας. Πελάτες, που βρίσκονταν στο ταχυδρομείο και κατάφεραν να διαφύγουν περιγράφουν τον δράστη ως έναν άνθρωπο διαταραγμένο.
Μέχρι στιγμής οι γαλλικές διωκτικές αρχές δεν συνδέουν την υπόθεση αυτή με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τη χώρα και όλο τον κόσμο.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Nάντια Σαλτερή, δικηγόρος, Υποψήφια στην Β Αθήνας, με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών



  • Γεννήθηκα (1986) και μεγάλωσα στο Μαρούσι, όπου και αποφοίτησα με άριστα από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Αμαρουσίου.Tόπος καταγωγής μου είναι η Νάξος του νομού Κυκλάδων Είναι Πτυχιούχος της Νομικής σχολής Αθηνών και παρακολουθώ μεταπτυχιακά μαθήματα στο ALBA BUSINNESS COLLEGE. Παράλληλα εργάζομαι ως δικηγόρος στην Δικηγορική Εταιρεία «ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ-ΤΡΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ». Από τα μαθητικά μου χρόνια, το 2004 εντάχθηκα στην Ν. ΠΑΣΟΚ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου, αναπτύσσοντας συνδικαλιστική δράση στην περιοχή μου το Μαρούσι. Κατά τα φοιτητικά μου χρόνια ήμουν εκπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής και έδωσα σκληρή μάχη κατά του Νόμου Γιαννάκου και μετέπειτα κατά του νόμου Διαμαντοπούλου, που αφορούσαν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Είμαι ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής ομάδας νέων «ΜΑΡΟΥΣΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ») και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές συμπαρατάχθηκα στο πλευρό του Κώστα Βλάχου. Είμαι η νεότερη υποψήφια του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ στην Β ΑΘΗΝΑΣ. Επικοινωνία: 6930392133, E-mail: salteri@gmail.com Facebook:Nadia Salteri

Read more...

Σφοδρή αντεπίθεση Πεταλωτή σε Βενιζέλο: Ανέτρεψε τον Παπανδρέου...


giorgos-petalotis-820x490
...και επιχειρεί να εκβιάσει με τα χρέη...
Oλόκληρη η συνέντευξη του εκπροσωπου Τυπου του "Κινηματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών", Γ. Πεταλωτή, στο ΒΗΜΑ FM:

Β.Αδαμόπουλος: Έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή το γνώριμο από τα παλιά Γιώργο Πεταλωτή, εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Πρέπει να πούμε ότι...
ο Γιώργος Πεταλωτής ήταν ο άνθρωπος που έκανε ποδαρικό σε αυτή εδώ την εκπομπή όταν ξεκίνησε στο ΒΗΜΑ FM, όταν μετακομίσαμε και ήρθαμε εδώ. Και νομίζω ότι μας έκανε καλό ποδαρικό. Συνεπώς τον καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά. Καλημέρα

Γ.Πεταλωτής: Καλημέρα, ευχαριστώ και είναι ευχάριστο αυτό που ακούω ότι τελικά το ποδαρικό έπιασε τόπο.

Σ.Ξενάκης: Μια χαρά πήγε. Να δούμε τώρα το ποδαρικό της εκπροσώπησης στο ΚΙΝΗΜΑ πώς θα πάει.

Γ.Πεταλωτής: Αυτό είναι ένα ερωτηματικό και θα φανεί.

Σ.Ξενάκης: Διότι και σήμερα έχουμε δημοσκόπηση, θα την έχετε δει σίγουρα από χτες το βράδυ.

Β.Αδαμόπουλος: Είναι μία δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο Ποντίκι και δείχνει ότι το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι στο 2,6%. Δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει το εκλογικό όριο εισόδου στη Βουλή. Γενικά όλες οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα είναι πάνω-κάτω στο ίδιο αποτέλεσμα. Καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μάλλον δεν θα καταφέρει το ΚΙΝΗΜΑ σας να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Θα θέλατε να το σχολιάσετε αυτό;

Γ.Πεταλωτής: Κοιτάξτε, οι δημοσκοπήσεις όντως είναι εργαλεία για να κάνουμε τις πολιτικές μας αναλύσεις.

Αλλά πρώτον, μετράμε ελάχιστες ημέρες ύπαρξής μας, όπως και λίγες είναι οι ημέρες βέβαια, που έχουμε για τις εκλογές. Για τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις μπορώ να σας πω ότι υπήρχαν δημοσκοπήσεις που μας έδειχναν, την προηγούμενη εβδομάδα, 2,9% όταν η δημοσκόπηση ξεκίνησε από τις 2 Ιανουαρίου και τελείωσε στις 8 Ιανουαρίου. Εμείς ιδρυθήκαμε σαν κόμμα στις 3 Ιανουαρίου.

Και εάν σκεφτεί κανείς ότι προεκλογική μας δράση και δραστηριότητα ξετυλίγεται από εδώ και πέρα και ότι μέχρι τις εκλογές θα είναι μία περίοδος την οποία θα αναπτύξουμε έντονη προεκλογική δραστηριότητα και με τον κύριο Παπανδρέου στα κανάλια και με εκδηλώσεις και με συναντήσεις, ευελπιστούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό.

Να σας πω και κάτι άλλο. Οι συγκεντρώσεις οι οποίες γίνονται, οι οποίες είναι δυναμικότατες, είναι οι καλύτερες δημοσκοπήσεις για εμάς. Αν σκεφτεί κανείς ότι και το όλο κλίμα και το όλο περιβάλλον μέχρι πριν από ελάχιστο χρόνο συνηγορούσε ώστε η παρουσία του Γ. Παπανδρέου να θεωρείται αδίκημα μόνο και να το συζητάει κανείς, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμα και στη δημοσκόπηση υπάρχει θέμα.

Και αν μου επιτρέπετε να πω και κάτι τελευταίο, προχτές με πήρε τηλέφωνο, προσωπικά, φίλος πρώην Δήμαρχος, ο οποίος μου είπε για μία κυριακάτικη εφημερίδα, δεν θα αναφέρω ποια αλλά μπορώ να το αναφέρω μετά, έγινε μία δημοσκόπηση από συγκεκριμένη εταιρία. Στις 3 ερωτήσεις που γίνονταν, η πρώτη ήταν : Θετική ή αρνητική γνώμη για τα κόμματα, το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν υπήρχε πουθενά. Θετική ή αρνητική γνώμη για πολιτικούς αρχηγούς, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπήρχε πουθενά. Και στην τρίτη ερώτηση: Τι θα ψηφίσετε; Όταν στις δύο πρώτες είχε ήδη υποβληθεί στον πολίτη η απουσία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και του Γιώργου Παπανδρέου. Για μία πολύ σοβαρή εφημερίδα, μία πολύ σοβαρή εταιρία δημοσκπήσεων.

Άρα χωρίς να θέλω να πω περισσότερα πράγματα, και ελλείψει ανεξάρτητης αρχής για τις δημοσκοπήσεις στη χώρα μας, κρατάω πολλές επιφυλάξεις για το πώς οι δημοσκοπήσεις αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Β.Αδαμόπουλος: Καταγράφεται αυτό. Τώρα, εγώ δεν θα ήθελα να σταθούμε στους λόγους για τους οποίους ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και έφυγε από το ΠΑΣΟΚ μαζί με τόσα στελέχη. Νομίζω τους εξήγησε ο ίδιος επαρκώς και στην ιδρυτική συνάντηση.

Θα ήθελα όμως να σταθώ στο ζήτημα της κεντροαριστεράς, κύριε Πεταλωτή. Επειδή έχουμε μιλήσει πολύ στο παρελθόν, θυμάστε, και σε αυτήν εδώ την εκπομπή. Θέλω να μου πείτε πώς αντιμετωπίζετε το γεγονός ότι η κεντροαριστερά κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές τριχοτομημένη. Ίσως και με περισσότερα κόμματα. Δηλαδή είστε εσείς, είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι το ΠΟΤΑΜΙ, είναι η Πράσινη ΔΗΜΑΡ. Πρόβλημα σοβαρό σε ότι αφορά την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, δημοσκοπικά πάντα μιλάμε, και πολυδιάσπαση ενός χώρου που κάποτε ήταν το πλειοψηφικό ρεύμα στην Ελληνική κοινωνία.

Γ.Πεταλωτής: Συμφωνώ και είναι και η έγνοια όλων μας, υπό την έννοια ότι κάποτε υπήρξε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εξέφραζε αυθεντικά τουλάχιστον κατά τρόπο συμβατικό την κεντροαριστερά.

Σ.Ξενάκης: Και σήμερα υπάρχει το ΠΑΣΟΚ πάντως,

Γ.Πεταλωτής: Λέγαμε η Δημοκρατική Παράταξη η οποία εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ. Ένα μεγάλο κόμμα το οποίο ήταν πολυτασικό, το οποίο είχε πολλές και ποικίλες μορφές άσκησης εξουσίας και πολιτικής, εν πάση περιπτώσει μην το αναλύσουμε.

Το κακό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ εξαϋλώθηκε αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος να διαχειριστεί μόνο του την κρίση, όταν όλοι οι άλλοι ήταν απέναντι και όταν η χώρα ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας. Από μία συνειδητή επιλογή του ΠΑΣΟΚ να παίξει έναν πατριωτικό ρόλο.

Από εκεί και πέρα όμως το ΠΑΣΟΚ σταμάτησε να υπάρχει ουσιαστικά εδώ και 2 χρόνια γιατί σταμάτησαν οι Οργανώσεις να υπάρχουν, δεν υπήρχε πουθενά, ούτε οργανωτικά αλλά κυρίως πολιτικά, ταυτίστηκε με πολιτικές οι οποίες ήταν απέναντι στο DNA του και στην ιδεολογία του.

Β.Αδαμόπουλος: Τις ψήφισε όλες όμως ο κύριος Γ. Παπανδρέου ως βουλευτής.

Γ.Πεταλωτής: Θα σας το πω κι αυτό. Συγκεκριμένα ταυτίστηκε το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, έκανε οβιδιακές μεταμορφώσεις προσπαθώντας να αποβάλει ακόμα και το όνομά του. Από τη μια ήταν οι 58, μετά έγινε μέσα σε λίγους μήνες η Ελιά στις Ευρωεκλογές, μετά ανακαλύφθηκε ότι η Ελιά δεν τραβάει και τώρα έγινε ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Παράταξη.

Ό,τι δηλαδή εξέφραζε τον χώρο της Κεντροαριστεράς, δεν υπάρχει πλέον.

Από εκεί και πέρα σαφώς πρέπει να γίνει μία προσπάθεια για να εκφραστεί αυτός ο χώρος. Αυτή η προσπάθεια όμως δεν σημαίνει ότι πάμε και μαζευόμαστε όλοι και βρισκόμαστε όλοι μαζί. Αυτό δυστυχώς απέτυχε γιατί δεν έγινε με πολιτικούς όρους.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη, ΕΔΩ...

Read more...

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Έβρου‎Ανοικτές συναντήσεις αυτοοργάνωσης Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στον Έβρο


Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές εκδηλώσεις αυτοοργάνωσης στον Έβρο!

Την Παρασκευή 16/1 και ώρα 19:00 θα είμαστε στο Egnatia Hotel της Αλεξανδρούπολης!

Το Σάββατο, 17/1 στις 18:00 θα είμαστε στο ξενοδοχείο PLOTINI του Διδυμοτείχου

Την Κυριακή, 18/1 στις 11:00 θα είμαστε στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ της Ορεστιάδας!

Στις εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος στον Έβρο!

Όλοι ΜΑΖΙ για μια Ελλάδα Αξιών Δημοκρατίας και Προόδου.

ΠΑΜΕ!!!


Read more...

Μιλώντας στην Κάτια Μακρή και στον Real FM το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Μωραΐτης αναφέρθηκε στις πολιτικές διαφορές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών από την κυβέρνηση και το σημερινό ΠΑ.ΣΟ.Κ καθώς και στις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.


Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:
«Βασική μας διαφωνία με τον κ. Βενιζέλο είναι ότι εμείς δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα του 2009. Εμείς λέμε ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις σαν αυτές που ξεκίνησε να εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου πριν ανατραπεί. Σας θυμίζω ενδεικτικά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, τη Διαύγεια κ.λ.π.»
Και συνέχισε λέγοντας:
«Δεν συμφωνούσαμε και δεν ψηφίζαμε όλοι τα πάντα αυτό το διάστημα. Τόσο εγώ όσο και πολλοί συνάδελφοί μου, είναι αλήθεια, διαφωνήσαμε ανοιχτά και δημόσια με πολλές πολιτικές της κυβέρνησης. Βρεθήκαμε απέναντι.»
Πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια για το 2009
«Η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιοι εγκατέλειψαν τη χώρα μετά από μια καταστροφική 5ετία διακυβέρνησής της το 2004-2009 και σε ένα εξαιρετικά δύσκολο ευρωπαϊκό περιβάλλον, εμείς βάλαμε πλάτη, κρατηθήκαμε όρθιοι και κάναμε αυτό που έπρεπε για τη χώρα.»
«Δυστυχώς, στη χώρα μας δεν έγινε αυτό που έγινε στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και αλλού. Αντιθέτως, επικράτησε ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και η συνομωσιολογία. Εμείς πήραμε την απόφαση να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, αναλαμβάνοντας τεράστιο πολιτικό κόστος βεβαίως, όταν αριστερά και δεξιά ήταν χέρι-χέρι στην πλατεία Συντάγματος.»
Για δημοσκοπήσεις
«Η πραγματική δημοσκόπηση είναι αυτή που συναντώ εγώ προσωπικά και όλοι μας στις γειτονιές της Β” εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, όπου είμαι υποψήφιος, και όλης της χώρας. Υπάρχει ένα κλίμα, ένας ενθουσιασμός, μια συσπείρωση που κανείς δεν περίμενε. Είμαστε ένα Κίνημα δέκα ημερών. Ας κάνουμε λοιπόν λίγη υπομονή με τις δημοσκοπήσεις. Το ΚΙΝΗΜΑ θα είναι η έκπληξη των εκλογών.»
Για κυβερνητικές συνεργασίες
«Εμείς λέμε ναι στην προοπτική των συνεργασιών στη βάση ορισμένων προτεραιοτήτων για τη χώρα. Όπως το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης που ήταν σχετικά εύκολο να έχει ήδη γίνει αν η κυβέρνηση Σαμαρά δεν προσάρμοζε τον λόγο της το τελευταίο διάστημα σε αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ και δεν τσακωνόταν με την αντιπολίτευση, αμέσως μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου, για το ποιος θα σκίσει πρώτος το Μνημόνιο. Νομίζω ήταν τότε ξεκάθαρο το που ήθελε να πάει τα πράγματα με τον ανασχηματισμό. Η ουσία είναι ότι ο δρόμος ήταν στρωμένος για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης και η κυβέρνηση Σαμαρά απέτυχε να το κάνει.»
http://moraitisthanos.gr/to-kinima-pateritsa-kanenos/

Read more...