Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Ελληνικές ενστάσεις στη νέα πρόταση Νίμιτς

Έντονες ενστάσεις εξέφρασε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ελληνική πλευρά στη τελευταία δέσμη προτάσεων του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο κ. Νίμιτς δήλωσε ότι δεν αποθαρρύνεται από την εξέλιξη και ότι η διαπραγμάτευση είναι μία ζωντανή διαδικασία.

Εκ μέρους της Ελλάδας, ο πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης αναμένετο να εκφράσει στη συνάντησή του με τον κ. Νίμιτς στη Ν. Υόρκη, τις ενστάσεις της κυβέρνησης και τις πάγιες θέσεις της, για "σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων".

Στο μεταξύ, ανακοίνωση της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών της Τρίτης (18/8) αναφέρει ότι ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Η απάντηση των Σκοπίων στη νέα δέσμη ιδεών Νίμιτς αναμένεται - σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες - μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
nooz.gr

Read more...

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.


ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΓΛΥΤΩΝΕΙ Ο ΤΣΙΑΤΟΥΡΑΣ;

Εντάθηκαν σήμερα οι φήμες για αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. Το σενάριο το προωθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θέλει να φάει δυο-τρεις στρατηγούς που δεν είναι της αρεσκείας του Μαξίμου και του υπουργείου Εσωτερικών. Το θέμα είναι ότι πάει και πάλι να την σκαπουλάρει ο αρχηγός Τσιατούρας. Επικαλείται ότι έλειπε σε διακοπές κατά το τελευταίο 4ήμερο και ότι είχε αναθέσει τα πάντα στον Μπούτσικα. Ο Μπούτσικας από... την πλευρά του καρφώνει τον Τσιατούρα στον Μαρκογιαννάκη επειδή όπως λέει ήξερε τα πάντα και ήταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί του. Ο Τσιατούρας πάντως έχει την στήριξη της οικογένειας του Β. Βαρδινογιάννη. Η σύζυγός του συνδέεται με συγγένεια με στενή συνεργάτιδα του Β. Βαρδινογιάννη. Στο κόλπο φαίνεται να μπαίνει και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία στην αναμπουμπούλα βρίσκει ευκαιρία να προτείνει τους κολλητούς της. Ο Καραμανλής τραβάει τα μαλλιά του και δεν ξέρει τι να κάνει. Περιμένει τις πρώτες δημοσκοπήσεις στο τέλος Αυγούστου αλλά μετά από όλα όσα διαδραματίστηκαν αναμένεται να καταγραφεί το αρνητικό κλίμα των ημερών. Συνήθως η καλοκαιρινή ραστώνη λειτουργεί υπέρ των κυβερνήσεων. Όχι όμως για την κυβέρνηση της Ν.Δ. Αυτή ότι και να κάνει μονίμως προβλήματα αντιμετωπίζει...
fimotro


Read more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!



Σε βαθύ κώμα η κυβέρνηση Καραμανλή μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις

Ως πότε κύριοι θα επιτρέπετε

στους Τούρκους να μας ταπεινώνουν;





Με την μάσκα του πολιτισμού η σφοδρή επίθεση της Τουρκίας στη Θράκη

Επιχειρείται νέα άλωση της Θράκης





Η Άγκυρα αποκλείει την Εθνική Τράπεζα Ελλάδας από επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Τουρκία


kostasxan


Read more...

Eπιστολή Γιάννη Ραγκούση προς τον δικηγόρο του Μ.Χριστοφοράκου

Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιάννης Ραγκούσης, απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον δικηγόρο του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, Stefan Kursawe, με την οποία ζητά να του αποσταλεί το σύνολο των στοιχείων - αποδείξεων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο πελάτης του και αφορούν το ΠΑΣΟΚ, και σε κάθε περίπτωση όσα ετέθησαν υπόψη της Γερμανικής Δικαιοσύνης.

Στην επιστολή του ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος επισημαίνει ότι, το αίτημα του ΠΑΣΟΚ εδράζεται και στη δέσμευση την οποία ανέλαβε ο ίδιος ο δικηγόρος του κ. Χριστοφοράκου με δήλωσή του προς την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, ότι εφόσον το ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, ο πελάτης του θα παραδώσει ακριβή στοιχεία για χρηματοδότησή της, κάτι βεβαίως που η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος δεν έπραξε.

Τονίζεται επίσης ότι, η απάντηση που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ, θα δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα.

Είναι προφανές ότι, το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία πιστό στην δέσμευσή του για «να έρθουν όλα στο φως», όπως έχει τονίσει κατ' επανάληψη ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Α. Παπανδρέου. Και αυτό, γιατί κάθε προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας αλλά και της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος, προϋποθέτει την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικής και πολιτών, και επομένως την αλήθεια για «όλους και για όλα».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Προς:

Κύριο,

Dr. Stefan Kursawe

Rechtsanwalt, Fachanwalt furArbeitsrecht

Heisse Kursawe Eversheds

Rechtsanwälte Partnerschaft

Maximiliansplatz 5

80333 München

Αξιότιμε κύριε,

Δηλώσατε στην εφημερίδα «Το Βήμα», 11/08/09, ότι «αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς».

Κατόπιν της δηλώσεώς σας αυτής, και παρότι αναφέρεστε αποκλειστικά στη Νέα Δημοκρατία η οποία απέφυγε να αποδεχθεί την ανωτέρω δημόσια πρόσκλησή σας, το ΠΑΣΟΚ σας καλεί δημοσίως να ανταποκριθείτε στη δέσμευσή σας, παρέχοντας το σύνολο των στοιχείων - αποδείξεων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο πελάτης σας και αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και σε κάθε περίπτωση όσα ετέθησαν υπόψη της Γερμανικής Δικαιοσύνης.

Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε άμεσα την απάντησή σας, την οποία το ΠΑΣΟΚ μόλις λάβει θα δώσει στη δημοσιότητα.

Για το ΠΑΣΟΚ

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου,

Γιάννης Ν. Ραγκούσης




Read more...

Συνέντευξη - ποταμός του Μιχ. Καρχιμάκη...


Σε γάμους και βαφτίσια με κυβερνητικούς παράγοντες έτρωγαν κι έπιναν οι άνθρωποι της Siemens. Θέλουν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο μετά το 2004. Συγγενικό πρόσωπο πρώην κορυφαίου υπουργού της ΝΔ ο χρηματιστής Θεοδωρίδης που εμπλέκεται. Να βγει στο φως όποιος και νάναι από το ΠΑΣΟΚ.
.
Συνέντευξη - ποταμό, εφ' όλης της ύλης, έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης στην εκπομπή “ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ” στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του ΠΕΙΡΑΙΑ. Σε γενικές γραμμές, ο βουλευτής υποστήριξε ότι:
- Είναι "κυβερνητικός εγκάθετος" στην υπόθεση της Siemens ο ανακριτής κ. Ζαγοριανός διότι "κάνει επιλεκτική ανάκριση, κυβερνητικά ελεγχόμενη."
- Ο κ. Λαγουδάκης που αποφυλακίστηκε και πρόσωπα του σωφρονιστικού συστήματος που διευκόλυναν τη συμμορία των 16 απολαμβάνουν υψηλής προστασίας του κουμπάρου του, κ. Μαρκογιαννάκη. Η αποφυλάκιση του Λαγουδάκη μεθοδεύτηκε με συγκεκριμένους τρόπους και εμπλεκόμενους, που βγήκαν «λάδι».
-Ο πρωθυπουργός και ο κ. Μαρκογιαννάκης είναι υποχρεωμένοι να δώσουν απαντήσεις. Δεν μπορεί να προστατεύονται μαφιόζικες συμμορίες και δολοφόνοι.
-Η ΝΔ έχει στήσει ένα σύστημα με ορισμένους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς.
- Στην κυβέρνηση επιδίδονται σε επικοινωνιακού τύπου φιέστες ώστε να αναστρέψουν το πολιτικό κλίμα.
- Το φιάσκο Χριστοφοράκου έχει να κάνει με αυτούς που οργάνωσαν τη φιέστα και έκαναν διαρροές στα μέσα ενημέρωσης για να έχουν επικοινωνιακή μεγέθυνση της έλευσής του.
-Όλοι οι τύποι της Siemens τρωγόπιναν με κυβερνητικούς παράγοντες σε γάμους, σε πανηγύρια, σε βαφτίσια, σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Μαζί ήταν.
-Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε πεντακάθαροι. Σηκώνουμε το γάντι και λέμε «είμαστε εδώ, δεν μας ενδιαφέρει. Όλα στο φως». Όποιος και να είναι
.

Αναλυτικά, ο Μιχ. Καρχιμάκης είπε:
Δημοσιογράφος: Χθες καταθέσατε μαζί με άλλους έξι συναδέλφους σας μια ερώτηση στον Πρωθυπουργό, με την οποία καταγγέλλετε σωφρονιστικό και δικαστικό σκάνδαλο σχετικά με την αποφυλάκιση Λαγουδάκη. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ζαχαρίας Λαγουδάκης αποφυλακίστηκε 3,5 μήνες μετά τη δολοφονία ενός φοιτητή 21 ετών, του Μανώλη Χορευτάκη στο Ρέθυμνο. Γιατί μιλάτε για σωφρονιστικό και δικαστικό σκάνδαλο;
Μ. Καρχιμάκης: Μιλάμε ακριβώς γιατί...

η αποφυλάκιση του Λαγουδάκη, του δικηγόρου του Χορευτάκη έγινε από συγκεκριμένα πρόσωπα. Και ο κ. Λαγουδάκης και τα πρόσωπα του σωφρονιστικού συστήματος απολαμβάνουν υψηλής προστασίας συγκεκριμένου κυβερνητικού στελέχους. Και βεβαίως, γνωρίζουμε όλοι ποια είναι η σχέση του κ. Λαγουδάκη, που δολοφόνησε το φοιτητή Χορευτάκη με αυτό το κυβερνητικό στέλεχος.

Δημοσιογράφος: Το γνωρίζουμε; Αν θέλετε, μας λέτε ορισμένα παραπάνω στοιχεία…
Μ. Καρχιμάκης: Το γνωρίζουμε οι πάντες. Έχει κατατεθεί. Πρόκειται για τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης. Ο κ. Λαγουδάκης, ο δολοφόνος του Χορευτάκη είναι κουμπάρος του Υπουργού και βεβαίως είναι ο ίδιος και το γραφείο του, οι οποίοι αποφυλάκισαν παριστάμενοι ως νομικοί του συγκεκριμένου κυρίου, του κ. Λαγουδάκη.

Δημοσιογράφος: Ήταν ο ίδιος ο κ. Μαρκογιαννάκης; Ήταν συνήγορος;
Μ. Καρχιμάκης: Το γραφείο του. Παλαιότερα. Και εν πάση περιπτώσει, αυτό το οποίο απαιτείται είναι η διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης, μιας δίκης που θα αποδώσει δικαιοσύνη χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς μεθοδεύσεις, τέλος πάντων, προσεγγίσεις τέτοιες που θα δημιουργήσουν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. Είναι το ίδιο σύστημα το οποίο διευκόλυνε τη συμμορία των 16. Όλα αυτά ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Κι εμείς ζητάμε από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει στις συνεχείς αποκαλύψεις που βλέπουν εδώ και εβδομάδες και μέσα από συγκεκριμένη εφημερίδα, την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το φως της δημοσιότητας ότι οι υπηρεσιακοί των φυλακών, που είχαν παράσχει διευκολύνσεις στη συμμορία των 16, αλλά και στο δολοφόνο του φοιτητή Χορευτάκη τελούσαν όλοι μαζί υπό την ομπρέλα προστασίας του συγκεκριμένου κυβερνητικού στελέχους. Πρέπει ο Πρωθυπουργός να δώσει απαντήσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προστατεύονται μαφιόζικες συμμορίες και δολοφόνοι.

Δημοσιογράφος: Φαντάζομαι ότι σε αυτές τις καταγγελίες δεν μπορεί παρά να απαντήσει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών. Δεν μπορεί να τις αφήνει να περνάνε έτσι…
Μ. Καρχιμάκης: Να απαντήσει. Είναι υποχρεωμένος να απαντήσει και αυτός. Εμείς ζητάμε πολιτικά να δοθούν απαντήσεις. Είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα να υπάρχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες ουσιαστικά καταβαραθρώνουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων απέναντι στους πολιτικούς σε σχέση με την σχέση που πρέπει να έχει η πολιτική με την κοινωνία και με την απόδοση που πρέπει να έχει η πολιτική απέναντι στην κοινωνία. Και στις λύσεις που πρέπει να δίνει η πολιτική απέναντι στις ανάγκες των πολιτών. Και όχι να συγκαλύπτει φαινόμενα ανομίας, φαινόμενα διαφθοράς, φαινόμενα αδιαφάνειας. Τελεία και παύλα.

Δημοσιογράφος: Ο Λαγουδάκης πόσο χρόνο έμεινε στις φυλακές;
Μ. Καρχιμάκης: Πολύ μικρό. Αλλά βεβαίως, μετά την αποφυλάκισή του, που μεθοδεύτηκε η αποφυλάκισή του με συγκεκριμένους τρόπους και με συγκεκριμένο σύστημα και με συγκεκριμένους εμπλεκόμενους, οι οποίοι κι αυτοί βγήκαν «λάδι», μετά την αποφυλάκισή του δολοφόνησε τον άτυχο φοιτητή, το Χορευτάκη στο Ρέθυμνο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι υπάρχει μια κοινωνία, η οποία πονά, αγωνιά και θέλει πάνω από όλα απόδοση δικαιοσύνης και μέσα από αυτά τα περιστατικά να μην διαιωνίζονται ξανά αυτά τα φαινόμενα, αλλά να αποτρέπονται και να μπει φραγή σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Δημοσιογράφος: Να πάμε για λίγο στο σκάνδαλο της Siemens. Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για ένα φιάσκο μετά την αναβολή της έκδοσης Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Γιατί τέτοιοι χαρακτηρισμοί;
Μ. Καρχιμάκης: Το φιάσκο έχει να κάνει με όλους αυτούς, οι οποίοι οργάνωσαν τη φιέστα και έκαναν από την προηγούμενη μέρα διαρροές στα ΜΜΕ προκειμένου να έχουν μια επικοινωνιακή μεγέθυνση με την έλευση του Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Και βεβαίως αυτό αποδείχθηκε ένα φιάσκο μετά την προσφυγή του Χριστοφοράκου για να εξεταστούν τα ασφαλιστικά μέτρα επί της ουσίας της έκδοσής του. Βεβαίως υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με όλη αυτήν την υπόθεση και τα οποία ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με πολύ σαφή τρόπο τα έθεσε χθες. Γιατί λοιπόν οι κύριοι της κυβέρνησης, αφού θέλουν να διαλευκανθεί η υπόθεση επιδίδονται σε επικοινωνιακού τύπου φιέστες ή επιδίωξη για φιέστες έτσι ώστε να αναστρέψουν, κατά τη γνώμη τους, το πολιτικό κλίμα και δεν δέχονται επί της ουσίας της πολιτικής, τις τρεις φορές που ζητήσαμε να γίνει εξεταστική επιτροπή; Γιατί έκλεισαν τη Βουλή; Γιατί λοιπόν έχουν στήσει ένα σύστημα με ορισμένους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς για να φροντίζουν έτσι ώστε οι κατηγορίες κατά του Χριστοφοράκου να είναι περιορισμένες; Από τα 71 εμβάσματα να ελεγχθούν τα τρία ή τα τέσσερα.

Δημοσιογράφος: Σε αυτούς τους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς βάζετε και αυτούς που χειρίζονται την υπόθεση Siemens;
Μ. Καρχιμάκης: Ο κ. Ζαγοριανός –και το λέω ονομαστικά- κάνει επιλεκτική ανάκριση. Όπως και ο προκάτοχός του. Όταν υπάρχουν μάρτυρες, οι οποίοι καταθέτουν για το C4I για παράδειγμα ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες από το 2004 και μετά, γιατί αποτρέπουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ανάκριση να αναγράφονται στις καταθέσεις των μαρτύρων αυτά; Οδηγούν την ανάκριση όπου θέλουν. Και εν πάση περιπτώσει, ο κ. Ζαγοριανός γνωρίζει από το φάκελο της δικογραφίας και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι υπάρχουν πάνω από 30 λογαριασμοί, οι οποίοι θέλουν διερεύνηση. Αποκαλύπτουν επιλεκτικά τη διακίνηση δύο λογαριασμών. Γιατί λοιπόν –το καταγγείλαμε και δημόσια τρεις βουλευτές, εγώ, ο κ. Παπουτσής και ο κ. Νιώτης και μιλήσαμε για ανεξήγητη ολιγωρία ανακριτικών αρχών και πολιτικές μεθοδεύσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens- στον κωδικό “ACROPOLIS”, έναν κωδικό που υπάρχει στην UBS στην Ελβετία, όπου διακινήθηκαν, προσέξτε, δεν μιλάμε ότι δεν θέλουν να προχωρήσει η έρευνα από το 2004 και μετά, αυτοί δεν θέλουν να προχωρήσει η έρευνα ούτε πριν το 2004 διότι παραμονές εκλογών του 2000 έχουν διακινηθεί χρήματα σε κωδικούς οι οποίοι αντιστοιχούν σε χρηματιστές, οι οποίοι είναι συγγενικά πρόσωπα πρώην υπουργών της κυβέρνησης. Γιατί λοιπόν ο κ. Ζαγοριανός δεν διερευνά τον κωδικό “ACROPOLIS”, όπου διακινήθηκαν περίπου 900.000 δολάρια από το Φλεβάρη του 2000 μέχρι το Δεκέμβρη του 2000 και τα οποία διακινήθηκαν σε συγκεκριμένο χρηματιστή, ο οποίος είναι συγγενικό πρόσωπο πρώην κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης;

Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε το όνομα του χρηματιστή;
Μ. Καρχιμάκης: Το έγραψαν οι εφημερίδες. Ο χρηματιστής ο κ. Θεοδωρίδης. Ποια είναι η σχέση του κ. Θεοδωρίδη με πρώην κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης; Γιατί ο κ. Ζαγοριανός δεν ερευνά; Προκαλούνται πολλά ερωτηματικά γι αυτήν την ολιγωρία. Και γνωρίζουν πραγματικά ότι αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία υπάρχουν στο φάκελο της δικογραφίας είναι στοιχεία τα οποία έχει ολιγωρήσει ο κ. ανακριτής. Γιατί δεν ανοίγει την επίμαχη περίοδο, δεν ζητάει να ανοιχτούν τα κινητά των συγκεκριμένων εμπλεκόμενων για να δούμε με ποιους μίλησαν; Μια ανακριτική διαδικασία περιλαμβάνει όλες τις εκδοχές σε όλες τις εκφάνσεις και όλες τις ενέργειες με τις οποίες πρέπει να οδηγηθούμε στην αλήθεια. Γιατί αυτές οι συγκεκριμένες διαδρομές αυτών των 900.000 δολαρίων κρίθηκαν και θεωρήθηκαν αδιάφορες από τον κ. Ζαγοριανό; Επιλεκτική ανάκριση κάνει ο κ. Ζαγοριανός. Είναι κυβερνητικός εγκάθετος. Οδηγεί την ανάκριση εκεί που θέλει και όπως θέλει. Αλλά αυτά δεν θα τα αφήσουμε να περάσουν απαρατήρητα. Ζητάμε να βγουν όλα στο φως. Ζητάμε να γίνουν όλα ανοιχτά. Όλα στο φως, όπως ζητάει ο Πρόεδρός μας.

Δημοσιογράφος: Αν ο κ. Ζαγοριανός είναι «κυβερνητικός εγκάθετος», «κάνει επιλεκτική ανάκριση» και σε τελευταία ανάλυση δεν θέλει να αποκαλυφθούν τα γεγονότα, όπως εσείς λέτε, γιατί θα έπρεπε να αφήσουν να φύγει ο κ. Χριστοφοράκος; Αφού κι εδώ δεν θα πάθαινε τίποτα
Μ. Καρχιμάκης: Ακούστε, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Πολύ μεγάλο ζήτημα. Δεν άφησαν μόνον τον κ. Χριστοφοράκο να φύγει. Άφησαν κι άλλον να φύγει, παραμονές ευρωεκλογών. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό. Δεν θα μπορούσαν να βγάλουν ένταλμα ή μία απόφαση…

Δημοσιογράφος: Μιλάμε για τον κ. Καραβέλα τώρα
Μ. Καρχιμάκης: Βεβαίως, τον κ. Καραβέλα. Να βγάλουν ένα ένταλμα να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα; Δεν το έκαναν. Γιατί όλοι αυτοί οι τύποι τρωγόπιναν με κυβερνητικούς παράγοντες σε γάμους, σε πανηγύρια, σε βαφτίσια. Μαζί ήταν. Σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν, κ. Καρχιμάκη, στελέχη της ΝΔ που είναι αναμεμειγμένα στο σκάνδαλο Siemens;
Μ. Καρχιμάκης: Αυτά να τα βρει η ανάκριση. Η αντικειμενική και η πλήρης ανάκριση, που σήμερα δεν αποδεικνύει τίποτε άλλο, παρά μόνον ότι είναι επιλεκτική και κυβερνητικά κατευθυνόμενη. Αυτή είναι η πραγματικότητα, δυστυχώς. Εμείς λέμε «όλα στο φως». Ο Γιώργος Παπανδρέου λέει «όλα στο φως».

Δημοσιογράφος: Πώς μπορεί να γίνει αυτό αν, όπως λέτε, είναι «κυβερνητικός εγκάθετος» ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση;
Μ. Καρχιμάκης: Γι αυτό τα λέμε. Αυτό θέλουμε να δουν, γι αυτό μιλάμε και σήμερα. Γι αυτό παραθέτουμε συγκεκριμένα περιστατικά και συγκεκριμένα στοιχεία. Ζητάμε λοιπόν να γίνει μία πλήρης διερεύνηση. Πρέπει επιτέλους το πολιτικό σύστημα να καθαρίσει από όλα αυτά τα φαινόμενα. Το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να σύρεται ως όμηρος και ως αιχμάλωτος κάτω από τέτοιου είδους φαινόμενα, με αποτέλεσμα η πολιτική να μην μπορεί να παίξει το ρόλο της. Να υπάρχει μία πλήρης απαξίωση.

Δημοσιογράφος: Κάποιοι λένε, κ. Καρχιμάκη, γιατί δεν κάνετε μήνυση στον κ. Χριστοφοράκο, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ή ο κ. Γείτονας
Μ. Καρχιμάκης: Εμείς ζητήσαμε ακριβώς, όπως ο νομικός σύμβουλος του κ. Χριστοφοράκου είπε στη ΝΔ «κάντε μας αίτηση να σας πούμε αυτούς που πήραν χρήματα από τη ΝΔ», έτσι κι εμείς ζητάμε, δια του Γραμματέα του κόμματός μας, του κ. Ραγκούση και του Προέδρου μας να μας πουν ποια είναι τα πρόσωπα τα οποία μπορεί να πήραν λεφτά για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens. Είμαστε πεντακάθαροι. Σηκώνουμε το γάντι και λέμε «είμαστε εδώ, δεν μας ενδιαφέρει. Όλα στο φως». Όποιος και να είναι. Θα πρέπει επιτέλους το πολιτικό σύστημα να «καθαρίσει». Δεν γίνεται. Και πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει πραγματικά να προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Το έχει αποδείξει με όλες τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Πρόεδρός μας, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δημοσιογράφος: Σας κατηγορούν ότι έτσι ανοίγετε διάλογο με υποδίκους και τους κάνετε αξιόπιστους ομιλητές.
Μ. Καρχιμάκης: Όχι. Δεν έχουμε κανέναν διάλογο με υποδίκους, πρέπει επιτέλους να λάμψει η αλήθεια. Αυτά να τα αφήσει η ΝΔ και να κοιτάξει να μην χειραγωγεί ούτε τη δικαιοσύνη ούτε να προσπαθεί να κατευθύνει την ανάκριση σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Με εγκαθέτους και ολίγους επίορκους δικαστές.




Read more...

ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ


Ο Λιάρος σήμερα καρφώθηκε άσχημα. "Μακάρι να έρθει και γρήγορα ο Χριστοφοράκος στην Ελλάδα", είπε χωρίς να διαβάζει τα χαρτιά του. Τον ακύρωσε όμως το ρεπορτάζ. Toυς πήρε παραμάζωμα (τους κυβερνητικούς) ο Τάκης στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega. Το είπε καθαρά. Η κυβέρνηση στρέφει τα βέλη της προς την... Αστυνομία γιατί "από εκεί κάποιοι είπαν περισσότερα από ότι έπρεπε". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου "στην κυβέρνηση ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον για τον χειρισμό της επιστροφής Χριστοφοράκου". Αυτά που γράφαμε δηλαδή εμείς από χθες το πρωί...

fimotro

Read more...

Ντοκουμέντο: Αυτή είναι η απόφαση για την χορηγία - πρόκληση 200.000 ευρώ...


...από τα ΕΛΤΑ σε ποδοσφαιρική ομάδα της εκλογικής περιφέρειας του Ευρ. Στυλιανίδη!


Από τον Πέτρο Μυλωνά
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Το Press-gr αποκαλύπτει την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛΤΑ (κάντε κλικ επάνω στο έγγραφο για να μεγαλώσει) για τη χορηγία των 200.000 € στον "Πανθρακικό", ομάδα της εκλογικής περιφέρειας του υπουργού Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος θέλει να γίνει και γραμματέας της ΝΔ.
Η υπέρογκη αυτή χορηγία αποφασίστηκε -με ημερομηνία 11 Ιουνίου- την ώρα που τα ΕΛΤΑ έχουν αρχίσει να βουλιάζουν πάλι στα ελλείμματα. Ήδη, για το 2009 ο Οργανισμός τρέχει με έλλειμμα της τάξης των 8,6 εκατ, ευρώ!
Η απόφαση γίνεται πιο προκλητική επειδή αφορά ομάδα της εκλογικής περιφέρειας του προϊστάμενου υπουργού ο οποίος ως γνωστόν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επανεκλογής στη Ροδόπη. Και όπως φαίνεται επιστρατεύει όλα τα "πελατειακά" μέσα για να σωθεί. Κατά τα άλλα, αναρωτιέμαι αυτό είναι το νέο πολιτικό ήθος της νέας γενιάς πολιτικών;



Read more...

Νέες προσλήψεις στα μουλωχτά στο ΚΕΕΛΠΝΟ...


Δεν έχει τέλος η ρουσφετολογία! "Μοιράστηκαν" σε βουλευτές της ΝΔ οι θέσεις από το υπουργείο Υγείας...
.
Αποκαλύπτει η Μουσίτσα
.
Η Προκήρυξη αυτή (κάντε κλικ επάνω για να μεγαλώσει) βγήκε στα μουλωχτά, δεν δημοσιοποιήθηκε σχεδόν πουθενά και φυσικά στο site του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν αναφέρεται. Τα προσόντα είναι γενικά και αόριστα. Και το πιο αστείο είναι ότι "Η ΓΝΩΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΚΤΙΜΗΘΕΙ!" Όπως φυσικά και η συνέντευξη!
Μεταξύ άλλων, θέσεις μοιράστηκαν σε βουλευτές για τα δικά τους παιδιά, και σήμερα Τρίτη 18/8 και αύριο Τετάρτη 19/8 οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ στην έδρα του Οργανισμού!
Έτσι, να ξέρουμε και ποιόν παίρνουμε για τη δουλειά!




Read more...

Οι νέες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ...


Από τον Γ. Χάσογλου

.
Βγήκαν απο τον ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της 1κ/2009 προκύρηξης για πρόσληψη 232 διασωστών με σειρά προτεραιότητας στο ΕΚΑΒ. Τα ονόματα των επιτυχόντων έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Απομένει λοιπόν η ορκομωσία των επιτυχόντων και η ανάληψη των νέων τους καθηκόντων που θα δώσει ανάσα στος τεράστιες υπηρεσιακές ανάγκες του κλάδου που δημιούργησε η κακοδιαχείρηση του έμψυχου υλικού απο την υπάρχουσα διοίκηση.



Read more...

Δεν καπνίζουν, αλλά πίνουν...


Της ΣΟΦΙΑΣ ΝΕΤΑ
Καταναλώνουν συχνά αλκοόλ, δεν χορταίνουν ύπνο, στον ελεύθερο χρόνο τους προτιμούν τους υπολογιστές από την τηλεόραση, προτιμούν να συζητήσουν τα προσωπικά τους προβλήματα με τη μητέρα τους παρά με τον πατέρα τους, τρώνε κυρίως στο σπίτι, ενώ στην πλειονότητά τους δηλώνουν ότι δεν καπνίζουν.

Τα παραπάνω προκύπτουν μεταξύ άλλων για τις καθημερινές συνήθειες των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, από επιδημιολογική έρευνα που διεξήγαγε στην ελληνική περιφέρεια η Νευρολογική Κλινική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης (11.003 μαθητές, από 52 Γυμνάσια και Λύκεια και από 17 νομούς της χώρας).

Οπως εξηγεί ο υπεύθυνος της έρευνας Κώστας Παπαδόπουλος, διευθυντής της Κλινικής, «μέσα από ένα δομημένο ερωτηματολόγιο διερευνήθηκαν κυρίως...

θέματα διατροφικών συνηθειών, συνηθειών ύπνου, διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου, σχέσεις μαθητών με γονείς, αλλά και το κάπνισμα».

Μεταξύ των συμπερασμάτων είναι ότι η διατροφή στο σπίτι αποτελεί κανόνα για την πλειονότητα των μαθητών, μεγάλο ποσοστό μαθητών παραπονιέται ότι δεν χορταίνει ύπνο και νυστάζει στη διάρκεια της ημέρας, ενώ αν και ο ελεύθερος χρόνος των μαθητών είναι λίγος, πολλοί ασχολούνται με τον αθλητισμό ή με άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες.

Διατροφικές συνήθειες

Το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών ξεκινά την ημέρα του με πρωινό, είτε καθημερινά (36-45%) είτε περιστασιακά (34-39%). Ενα ποσοστό 15-20% δεν παίρνει ποτέ πρωινό. Το πρωινό ετοιμάζεται στο σπίτι για τους περισσότερους (63-74%). Οσον αφορά τον αριθμό των γευμάτων, περίπου οι μισοί μαθητές (41-44%) γευματίζουν 3 φορές την ημέρα, ένα ποσοστό 17-20% απολαμβάνει 4 γεύματα, ενώ το 22-27% αρκείται σε 2 γεύματα.

Η κατανάλωση αλκοόλ αναφέρεται από τη γυμνασιακή ηλικία και καταγράφονται ποσοστά 29% για τους μαθητές και 22% για τις μαθήτριες. Τα ποσοστά αυτά αυξάνονται σε 59% για τους μαθητές Λυκείου, αλλά και για τις μαθήτριες προσεγγίζουν το 46%.

Συνήθειες ύπνου

Από τους μαθητές και τις μαθήτριες τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου, ένας στους τρεις (30%) έχουν σταθερή ώρα που πηγαίνουν για ύπνο. Οι περισσότεροι από τους μισούς δεν δυσκολεύονται να κοιμηθούν, ενώ από τους υπόλοιπους ένα ποσοστό 20% ταλαιπωρείται συχνά ή πάντα προκειμένου να κοιμηθεί.

Σε ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, οι μικρότερες ηλικίες των μαθητών θεωρούν ικανοποιητικές τις ώρες που κοιμούνται, ενώ από τους μαθητές του Λυκείου η διάρκεια του ύπνου τους κρίνεται ανεπαρκής ή μάλλον ανεπαρκής (53-55%).

Μικρά πάντως είναι τα ποσοστά των μαθητών (13-18%) όλων των ηλικιών που κοιμούνται πάντα κάποιες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται επίσης τα ποσοστά αυτών (14-15%) που δεν κοιμούνται ποτέ την ημέρα. Από τους υπόλοιπους ποσοστό 52-57% κοιμούνται μερικές φορές τις ώρες της ημέρας.

Ελεύθερος χρόνος

Οι περισσότεροι μαθητές (62-67%), τόσο στις τάξεις του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου, παραπονούνται ότι έχουν λίγο ελεύθερο χρόνο, ενώ τα ποσοστά αυτών που απαντούν ότι έχουν στη διάθεσή τους πολύ χρόνο κυμαίνονται από 16-24%.

Δραστηριότητες εκτός σχολείου έχει το 75-79% του συνόλου. Για τη σχέση τους με τον αθλητισμό, από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι μαθητές Γυμνασίου ασχολούνται καθημερινά σε ποσοστό 47% και 1-2 φορές την εβδομάδα 40%. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τις μαθήτριες είναι 25% και 51%. Στο Λύκειο τα ποσοστά καθημερινής άθλησης μειώνονται σε 32% για τους μαθητές και σε 14% για τις μαθήτριες. Σημαντικό όμως ποσοστό καταγράφεται για μαθητές (47%) και για μαθήτριες (41%) που αθλούνται 1-2 φορές την εβδομάδα.

Γενικότερα στη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου οι μαθητές καταναλώνουν περισσότερο χρόνο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (26-27%) και λιγότερο στην τηλεόραση (15-16%), ενώ οι μαθήτριες αντίθετα συνηθίζουν να παρακολουθούν τηλεόραση (23-27%) και να κάθονται λιγότερο απέναντι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή (14-15%).

Σχέσεις με τους γονείς

Στο ερώτημα, πόσες ώρες την ημέρα περνούν με τους γονείς τους, ποσοστό 50% και πλέον από τους μαθητές και τις μαθήτριες Γυμνασίου απαντούν 4-5 ή περισσότερες ώρες. Τα ποσοστά αυτά μειώνονται στις ηλικίες του Λυκείου, 38% για τους μαθητές και 40% για τις μαθήτριες. Ενα ποσοστό της τάξης 6-9% όλων των μαθητών δεν βρίσκονται μαζί με τους γονείς τους ούτε για μία ώρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σχέσεις των γονιών με τα παιδιά. Από τη μελέτη προέκυψε ότι τα προσωπικά τους προβλήματα δεν τα συζητούν με κανέναν από τους γονείς τους σε ποσοστό που κυμαίνεται από 31-41%. Στη μητέρα καταφεύγουν για να εκθέσουν το πρόβλημά τους οι μαθητές σε ποσοστό 20-22%, ενώ το ποσοστό των μαθητριών είναι διπλάσιο (47%). Αντίθετα, λιγότεροι είναι οι μαθητές (11-13%) και οι μαθήτριες (6%) που συζητούν με τον πατέρα.

Ανάλογα στοιχεία προκύπτουν για τα προβλήματα του σχολείου. Και εδώ ένα ποσοστό 20-30% των μαθητών και 18% των μαθητριών δεν συζητούν με κανέναν. Η μητέρα εξακολουθεί να είναι δέκτης των προβλημάτων αυτών σε μεγαλύτερο ποσοστό (27-31%) μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων σε σχέση με τον πατέρα (8-10%).Φαίνεται ότι η μητέρα διατηρεί καλύτερο δίαυλο επικοινωνίας με τα παιδιά της, έχει καλύτερη σχέση, γι' αυτό και μοιράζεται πιο συχνά τόσο τα προσωπικά τους προβλήματα όσο και εκείνα του σχολείου γενικότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ποσοστό 35% των μαθητών και 41-44% των μαθητριών ανέφεραν ότι συζητούν τα προβλήματα του σχολείου και με τους δύο γονείς.

Τέλος, ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της έρευνας που αφορούν το κάπνισμα. Στη πλειονότητά τους οι μαθητές (83%) και οι μαθήτριες (84%) Γυμνασίου και αντίστοιχα (70%) και (75%) του Λυκείου δεν καπνίζουν. *
Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

nonews-news


Read more...

Δεν ξέρω αν θα πω ονόματα στην Ελλάδα


Δηλώσεις Χριστοφοράκου πριν από λίγο δια των δικηγόρων του

Ο ένας από τους δικηγόρους του Χριστοφοράκου Ντάνιελ Πέτερ πριν από λίγο δήλωσε σε σχετική ερώτηση.
"Ερώτηση: Ο κ. Χριστοφοράκος είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με την ελληνική δικαιοσύνη και να αποκαλύψει ονόματα και παραλήπτε
ς
Απάντηση:«Δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθεί ο κ.Χριστοφοράκος σε ενδεχόμενες ανακρίσεις, αλλά βασικά είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές. Τώρα αν θα πει ονόματα ή όχι, όλα είναι σπέκουλα».

Θα τους τηγανίζει σιγά σιγά με τη μέθοδο της κινέζικης σταγόνας
........."



Read more...

Εξηγήσεις για το αγροτικό πακέτο των 500 εκατ.

Εξηγήσεις για το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που δόθηκε στους αγρότες τον περασμένο Μάιο ζητά η Κομισιόν, ενώ απειλεί με πρόστιμο. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αμφισβητεί ότι πρόκειται για αποζημιώσεις και όχι κρατικές ενισχύσεις, παρά τις μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε επιστολή της που απέστειλε στο τέλος Ιουλίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η Κομισιόν καλεί την κυβέρνηση να δώσει νέες εξηγήσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου. Αν απορριφθούν και αυτές, τότε η ΕΕ θα παραπέμπει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για επιβολή προστίμου.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή της η Κομισιόν αμφισβητεί τα στοιχεία που έστειλε η Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο για να δικαιολογήσει ότι τα 500 εκατ. ευρώ είναι πράγματι αποζημιώσεις για καταστροφές στις καλλιέργειες και στην κτηνοτροφία κυρίως από την ξηρασία και την κακοκαιρία, και όχι εθνικές ενισχύσεις που δεν επιτρέπονται από το κοινοτικό δίκαιο.

nooz.gr

Read more...

ΕΠΙΤΑΓΕΣ "ΦΟΥΣΚΑ" ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΑΣ


Από την Καθημερινή

Στο κόκκινο» βρίσκονται χιλιάδες επιχειρήσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όπως καταδεικνύει η εκρηκτική αύξηση των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας Α.Ε., η αξία τους στο 7μηνο ανήλθε σε 2,1 δισ. ευρώ, έναντι μόλις 714 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και 1,4 δισ. ευρώ στο σύνολο του 2008. Η κάμψη της... οικονομικής δραστηριότητας και της κατανάλωσης, που αντανακλάται και στον αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης, καθώς και το γεγονός ότι οι τράπεζες είναι πλέον πιο φειδωλές σε σχέση με το παρελθόν στις χορηγήσεις δανείων, προκειμένου να διατηρήσουν υπό έλεγχο τα επισφαλή δάνεια, οξύνει τα προβλήματα ρευστότητας των επιχειρήσεων και επιτείνει την ανησυχία για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου, η οποία έχει επηρεαστεί σημαντικά από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Οι μεταχρονολογημένες επιταγές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά υπολογίζονται σε περισσότερα από 100 δισ. ευρώ και αποτελούν μια «φούσκα» εικονικής ρευστότητας που συρρικνώνεται εξαιτίας της κρίσης, προκαλώντας ισχυρούς κραδασμούς στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

fimotro

Read more...

ΔΥΟ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ...


Ρεπορτάζ : Γιώργος Πουλερές
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Προς την τελική ευθεία οδεύει η αλλαγή φρουράς στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας παραγωγής και εμπορίας λιπασμάτων, της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Oι τράπεζες- μεγαλομέτοχοι της εταιρείας, δηλαδή η... Εμπορική (33,2%), η Εθνική (15,8%) και η Αlpha (7,8%), έχουν εδώ και έναν χρόνο αναθέσει στον διεθνή οίκο Rotschild να αναζητήσει στη διεθνή και την ελληνική αγορά υποψήφιους αγοραστές. Αλλά και η ΔΕΠΑ (ελέγχεται κατά 65% από το Ελληνικό Δημόσιο), που κατέχει το 33% της εταιρείας, έχει αποδεχθεί σιωπηρά τις διαδικασίες πώλησής της. Η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ), η οποία ιδρύθηκε από τον όμιλο Ανδρεάδη το 1961 και είναι η τελευταία εναπομείνασα ελληνική εταιρεία του κλάδου, φαίνεται ότι έχει μεταμορφωθεί από προβληματική επιχείρηση σε πολύφερνη νύφη. Το 2008 παρουσίασε πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό της τάξεως των 213,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων την ίδια χρονιά ανήλθαν στα περίπου 32 εκατ. Με προίκα τα καλά αποτελέσματα αλλά και τις προνομιακές υποδομές της, μεταξύ των οποίων η ιδιόκτητη προβλήτα που διαθέτει στη Νέα Καρβάλη, η εταιρεία έχει προσελκύσει μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον δυο τουλάχιστον ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων: της Αlapis (συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη), που δραστηριοποιείται σε συγγενείς με τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων κλάδους, αλλά και του αμερικανοαιγυπτιακού ΙDΑgro, που εδώ και αρκετά χρόνια προμηθεύει τη ΒΦΛ με πρώτες ύλες ενώ παράλληλα συνεργάζονται για την προώθηση των προϊόντων της σε αγορές του εξωτερικού, σε χώρες της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Μη δεσμευτικές προτάσεις Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αυτοί μνηστήρες της ΒΦΛ έχουν υποβάλει στον σύμβουλο πώλησης τις πρώτες, μη δεσμευτικές, προτάσεις οι οποίες θα εξεταστούν από τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας. Επισημαίνεται ότι η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων έκλεισε πριν από περίπου τρία χρόνια το εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη, όπου απασχολούνταν περίπου 500 εργαζόμενοι. Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει τότε έντονες αντιδράσεις από συνδικαλιστικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδος και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι με την ανοχή της οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας συνέπραξαν σε μια ακόμη κίνηση αποβιομηχανοποίησης της περιοχής. Με βασικούς άξονες δραστηριότητας την παραγωγή και εμπορία λιπασμάτων, η ΒΦΛ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1961 από τον όμιλο της Εμπορικής Τράπεζας και άρχισε να λειτουργεί το 1965 στη Νέα Καρβάλη Καβάλας. Σήμερα, ως νέα ενοποιημένη μονάδα που προήλθε από τη συγχώνευση δι΄ απορροφήσεως των Χημικών Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ηγείται με μεγάλη διαφορά στην ελληνική αγορά λιπασμάτων. Συρρίκνωση μεριδίου της Τα προϊόντα που παράγει η εταιρεία είναι λιπάσματα νιτρικά και φωσφορικά, χημικά λιπασμάτων, χημικά, αέρια βιομηχανικά, λιπάσματα οργανικά και αζωτούχα, καθώς και άλλα λιπάσματα. Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι ενώ πριν από περίπου δέκα χρόνια η εταιρεία ήλεγχε περίπου το 75% της ελληνικής αγοράς, σήμερα το μερίδιό της έχει συρρικνωθεί κατά πολύ εξαιτίας των μεγάλων εισαγωγών φθηνών ασιατικών προϊόντων.

fimotro

Read more...

ΑΣΦΥΞΙΑ 2,1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


Ρεπορτάζ : Δημήτρης Πεφάνης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Διαστάσεις μάστιγας παίρνουν τα φέσια στην αγορά, καθώς στο επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου του 2009 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές έφτασαν σε αξία τα 2,1 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας με μεγάλη διαφορά ακόμα και το αντίστοιχο συνολικό ποσό του... προηγούμενου έτους. Όπως αναφέρουν τραπεζίτες αλλά και στελέχη της αγοράς, η εκτίναξη των ακάλυπτων επιταγών αποτελεί απόδειξη της ασφυξίας που βιώνει η αγορά λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και σχετίζεται άμεσα με το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν «κλείσει τις στρόφιγγες» του δανεισμού προς τις επιχειρήσεις. Παρά το πακέτο των 28 δισ. ευρώ που δόθηκε στις τράπεζες, προκειμένου να ενισχύσουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, η αγορά παραμένει στεγνή από μετρητά, εκατοντάδες μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις ασφυκτιούν, και το φάσμα της χρεοκοπίας πλανάται πάνω από πλήθος εταιρειών, ανεξαρτήτως μεγέθους. Σημειώνεται επίσης ότι καμπανάκι για την εκτίναξη των ακάλυπτων επιταγών έχει ήδη χτυπήσει και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, κάνοντας λόγο ακόμα και για διπλασιασμό των ποσών σε σύγκριση με το 2008. Ακόμα πιο απαισιόδοξα σενάρια εκτινάσσουν την αξία των ακάλυπτων επιταγών πάνω από τα 3,5 δισ. ευρώ φέτος, γεγονός που μεταφράζεται σε μια άνευ προηγουμένου μαύρη τρύπα στην αγορά, με απρόβλεπτες συνέπειες για εκατοντάδες ή και χιλιάδες μικρομεσαίες αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις. Μάλιστα, ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται πλέον οι μεταχρονολογημένες επιταγές που εκδόθηκαν στις αρχές του έτους και τώρα πλησιάζουν στην ημερομηνία πληρωμής τους, χωρίς οι εκδότες τους να διαθέτουν τα κεφάλαια για να εξαργυρωθούν. 196.431 τεμάχια στο επτάμηνο Σύμφωνα με τα στοιχεία τής Τειρεσίας Α.Ε., στο διάστημα Ιανουαρίου- Ιουλίου 2009, η αξία των ακάλυπτων επιταγών έφτασε τα 1,954 δισ. ευρώ αριθμώντας συνολικά 196.431 τεμάχια. Αντίστοιχα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, το σύνολο των απλήρωτων συναλλαγματικών ήταν 85.608, συνολικής αξίας περίπου 140 εκατ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, τα φέσια άγγιξαν τα 2,1 δισ. ευρώ ξεπερνώντας κατά πολύ το συνολικό ποσό του 2008, το οποίο ανήλθε σε 1,46 δισ. ευρώ. 182% πάνω τον Ιούλιο Μόνο μέσα στον Ιούλιο, σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά στοιχεία της Τειρεσίας, προστέθηκαν άλλες 30.342 ακάλυπτες επιταγές ύψους 296,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αλματώδη αύξηση 182% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008. Αντίστοιχα, τον Ιούλιο, ο αριθμός των απλήρωτων συναλλαγματικών αυξήθηκε κατά 13.230 τεμάχια αξίας 22,7 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 25,22% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

fimotro

Read more...

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ...


Ρεπορτάζ : Διονύσης Νασόπουλος

Ενδοκυβερνητικές τριβές προκαλεί το φιάσκο με την πολυδιαφημισμένη έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου, στην οποία επένδυε η κυβέρνηση για να ξεφύγει από το σκάνδαλο της Ζίμενς. Κορυφαίοι υπουργοί εξαπολύουν... πυρά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια για τους χειρισμούς που προηγήθηκαν, ενώ στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης διατυπώνουν αιχμές για την ΕΛ.ΑΣ., θεωρώντας ότι οι υπηρεσίες Ασφαλείας ευθύνονται για το κλίμα υπεραισιοδοξίας που καλλιεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την έκδοση του άλλοτε πανίσχυρου γενικού διευθυντή της Ζίμενς Ελλάδος. Η ψυχρολουσία από την αναβολή έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου πάγωσε το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο εμφανιζόταν πεπεισμένο ακόμη και χθες το πρωί ότι η έκδοση «έχει κλειδώσει». Με το σόου της επιστροφής Χριστοφοράκου είναι προφανές ότι το Μαξίμου επεδίωκε να προβάλει μια «επιτυχία» που έδινε πολιτικές ανάσες στην κυβέρνηση και «θα διόρθωνε» σε σημαντικό βαθμό, όπως λένε υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες, τη ζημία που είχε γίνει με τη σκανδαλώδη διαφυγή του, τον περασμένο Μάιο. Ζήτησε εξηγήσεις Τα δυσάρεστα νέα από τη Γερμανία, που ακύρωσαν το χθεσινό σόου, έφθασαν στο Μαξίμου λίγο μετά το μεσημέρι, την ώρα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου. Η ατζέντα της συζήτησης άλλαξε άρδην και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ζητώντας εξηγήσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Δένδιας εκλήθη να εκδώσει ανακοίνωση για την αναβολή της έκδοσης, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά και τη διαχείριση του χθεσινού «ναυαγίου». Το υπουργείο Δικαιοσύνης βρισκόταν στο στόχαστρο και του υπουργείου Εσωτερικών για την αρνητική εξέλιξη και, κυρίως, τον αιφνιδιασμό που υπέστη η κυβέρνηση. Στελέχη του υπουργείου, με προφανή στόχο να καλύψουν και τις υπηρεσίες Ασφαλείας που είχαν κινητοποιηθεί για την επιστροφή Χριστοφοράκου, υποστήριζαν ότι τους χειρισμούς γύρω από τη διαδικασία έκδοσης, καθώς και την ενημέρωση της κυβέρνησης για όσα διαδραματίζονταν στη Γερμανία είχε αναλάβει αποκλειστικά ο κ. Δένδιας. Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν με νόημα την πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα και άφηναν να εννοηθεί ότι ο κ. Δένδιας καλλιεργούσε κλίμα αισιοδοξίας που, ουσιαστικά, «παγίδευσε» και το Μαξίμου. Ο κ. Δένδιας με την ανακοίνωσή του για την αναστολή της έκδοσης επιχειρεί να εμφανιστεί ως απλός ενδιάμεσος των πληροφοριών που ανταλλάσσουν οι δικαστικές αρχές Ελλάδας και Γερμανίας, εν προκειμένω η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Βήμα συγκάλυψης Στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι έντονη η ανησυχία ότι η χθεσινή εξέλιξη θα εκληφθεί από την κοινή γνώμη ως ένα ακόμη βήμα για τη συγκάλυψη του σκανδάλου. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι η προσπάθεια για την έκδοση Χριστοφοράκου συνεχίζεται. «Η Πολιτεία έχει κάνει, κάνει και θα εξακολουθήσει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να ξεκαθαρίσει πλήρως αυτή η υπόθεση. Όλα στο φως. Καμιά σκιά. Καμιά υποχώρηση στο θέμα της διαφάνειας», ήταν η αγωνιώδης αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ευάγ. Αντώναρου, ο οποίος επιτέθηκε με δριμύτητα στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι «παραποιούν βάναυσα την αλήθεια» και «βρίσκονται σε σύγχυση και αμηχανία».
fimotro


Read more...

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ...


Ρεπορτάζ : Παντελής Βαλασόπουλος

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, καθώς αυτή αναβλήθηκε χθες προσωρινά, στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, απογοητεύοντας όσους ήθελαν να στήσουν σόου με τον πρώην μάνατζερ να επιστρέφει στην Αθήνα με χειροπέδες. Η απόφαση του Ανώτατου... Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία και ζητεί από την Εισαγγελία του Μονάχου να σταματήσει προσωρινά τη διαδικασία έκδοσης, αιφνιδίασε ακόμη και τους συνηγόρους του Χριστοφοράκου στο Μόναχο, οι οποίοι από την Παρασκευή είχαν καταθέσει προσφυγή, αλλά και τον ίδιο τον κατηγορούμενο, που χθες το πρωί ξύπνησε με την προοπτική ότι το απόγευμα θα βρίσκεται στην Αθήνα.
Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου περιπλέκει όλο και περισσότερο την υπόθεση, σύμφωνα, ωστόσο, με την Εισαγγελία του Μονάχου πρόκειται απλά για μια καθυστέρηση.
Χθες το μεσημέρι λίγο μετά την ανακοίνωση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία και έφτασε στο Μόναχο μέσω Αθήνας, ζητήσαμε από τον Αλφονς Ομπερμάγερ -τον εισαγγελέα που ασχολείται με την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου- να μας σχολιάσει τις νεότερες εξελίξεις.
Ο ίδιος, αισιόδοξος όπως πάντα τον τελευταίο καιρό, μας δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι είναι ουσιώδους σημασίας η καθυστέρηση αυτή. Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο μας ζήτησε να σταματήσουμε προσωρινά τη διαδικασία έκδοσης. Οι συνήγοροι του Μιχάλη Χριστοφοράκου έχουν καταθέσει δύο προσφυγές στο Συνταγματικό Δικαστήριο και υπάρχουν οι ακόλουθες προοπτικές: Αναμένουμε την απόφαση του Δικαστηρίου για το σκέλος της προσφυγής που αφορά τα ασφαλιστικά μέτρα. Εάν το Δικαστήριο απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα, προχωρούμε κανονικά στην έκδοση του Χριστοφοράκου. Η απόφαση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ίσως στην αρχή της επόμενης εβδομάδας. Εάν, αντίθετα, δεχθεί τα ασφαλιστικά μέτρα, τότε θα εξετασθεί και η συνταγματικότητα της έκδοσης και εκεί η απόφαση θα εκδοθεί μετά από δύο έως εννέα μήνες».
Ο κ. Ομπερμάγερ μάς θύμισε ότι εντός των ημερών αναμένεται και η απόφαση του Εφετείου Μονάχου για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που αφορά την υπόθεση του C4Ι.
Οπως είπε ο Γερμανός εισαγγελέας: «Πιστεύουμε ότι -όπως έγινε και για το πρώτο ένταλμα σύλληψης- το Εφετείο του Μονάχου θα δεχθεί τις θέσεις μας και θα ζητήσει και πάλι την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου».
Μια νέα νίκη στο δικό τους πόλεμο θεωρούν ότι κέρδισαν και οι συνήγοροι του Μιχάλη Χριστοφοράκου, καθώς ο πελάτης τους κατάφερε να παραμείνει, έστω και την τελευταία στιγμή, για άγνωστο ακόμη χρονικό διάστημα στη Γερμανία και να μην εκδοθεί στην Ελλάδα.
Οι ίδιοι από την Παρασκευή έχουν καταθέσει την προσφυγή τους στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, μια προσφυγή που περιλαμβάνει εκθέσεις τουλάχιστον πενήντα σελίδων - ανάμεσά τους και τις γνωματεύσεις δύο καθηγητών Νομικής από το Βερολίνο και το Μόναχο.
Εκεί ισχυρίζονται ότι η απόφαση έκδοσης του Εφετείου αντιστρατεύεται το γερμανικό Σύνταγμα, το οποίο και δεν επιτρέπει την έκδοση Γερμανών υπηκόων, όταν, μάλιστα, υπάρχουν υποψίες ότι η δίκη τους δεν θα είναι δίκαιη.
Συνοδεύεται από τη δικογραφία των προφυλακίσεων των κ. Σκαρπέλη και Γεωργίου, ενώ θέτει και θέμα αναλογικότητας, υποστηρίζοντας ότι ο Χριστοφοράκος στην Ελλάδα κινδυνεύει να δικαστεί με μεγαλύτερες ποινές απ' ό,τι στη Γερμανία.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο μπορεί να λάβει σοβαρά τις θέσεις των Γερμανών συνηγόρων και να εξετάσει επί της ουσίας την συνταγματικότητα της απόφασης έκδοσης, μπορεί, ωστόσο, και να τις αγνοήσει.
Το γερμανικό Σύνταγμα όντως δεν επιτρέπει τις εκδόσεις Γερμανών υπηκόων, σύμφωνα όμως με τις διεθνείς συμβάσεις που ισχύουν στην Ε.Ε., κάτι τέτοιο είναι δυνατό, αλλά πρέπει να εξετάζεται κατά περίπτωση.
Ανακουφισμένοι δήλωσαν οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου σε Ελληνες δημοσιογράφους που βρέθηκαν χθες έξω από τις φυλακές του Στάντελχαϊμ στο Μόναχο, συμπλήρωσαν όμως ότι ο πελάτης τους δεν αισθάνεται ότι είναι σε θέση να ταξιδέψει στην Αθήνα, όπου και επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, έχει προβλήματα με την υγεία του και για τον λόγο αυτό θα ζητήσει ιατρική βοήθεια.
Το θέμα της υγείας του έχει προτάξει και άλλες φορές η πλευρά των συνηγόρων του Χριστοφοράκου και φαίνεται ότι θα είναι και το τελευταίο χαρτί που θα παίξει, σε περίπτωση που το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα.
Μέχρι στιγμής ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έχει εξετασθεί τρεις φορές σε καρδιολογική κλινική του Μονάχου, όπου του έχει διαγνωσθεί στένωση των στεφανιαίων αρτηριών και οι γιατροί τον έχουν συμβουλεύσει να κάνει επέμβαση τοποθέτησης στεντ.
Οι γιατροί, ωστόσο, του γερμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης στις φυλακές του Στάντελχαϊμ κρίνουν ότι ο κ. Χριστοφοράκος μπορεί να συνεχίσει να είναι κρατούμενος, ενώ πρέπει να συμπληρωθεί ότι αυτές τις ημέρες οι θερμοκρασίες είναι εξίσου υψηλές και στη Γερμανία.

fimotro

Read more...

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Κεραυνό εν αιθρία αποτέλεσε η απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας να αναστείλει μέχρι νεωτέρας την έκδοση του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, ανατρέποντας πλήρως τα δεδομένα που υπήρχαν έως χθες το πρωί. Το Δικαστήριο ανέβαλε την παράδοση του κ. Χριστοφοράκου έως ότου αποφανθεί επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και της... προσφυγής αντισυνταγματικότητας, που κατέθεσαν οι συνήγοροί του. Οι τελευταίοι επικαλούνται μάλιστα αστοχίες και παραλείψεις των ανακριτικών αρχών, προκειμένου να υποστηρίξουν ότι ο πελάτης τους δεν θα έχει «δίκαιη δίκη» στην Ελλάδα.
Η χθεσινή εξέλιξη ανέτρεψε πλήρως τον προγραμματισμό των ελληνικών δικαστικών αρχών, εκπρόσωποι των οποίων ήταν έτοιμοι να αναχωρήσουν χθες το πρωί για το Μόναχο, προκειμένου να παραλάβουν τον εκζητούμενο και παραμένει άγνωστο πόσο θα καθυστερήσει η έκδοση του κ. Χριστοφοράκου.
Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου η αναβολή θα είναι ολιγοήμερη, ωστόσο όλα θα κριθούν από το τι θα αποφασίσει το Συνταγματικό Δικαστήριο επί των ασφαλιστικών μέτρων.
Στην περίπτωση που τα κάνει δεκτά και προχωρήσει στην εξέταση της προσφυγής αντισυνταγματικότητας, τότε η καθυστέρηση θα είναι μεγαλύτερη.
Τέλος, η ανατροπή του σκηνικού πυροδότησε στην Αθήνα νέα φάση οξείας αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

fimotro

Read more...

ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ...


Ρεπορτάζ : Β. Χιώτης

Σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα εξελίσσεται ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου της Siemens κ. Μ. Χριστοφοράκος, αφού μετά τη χθεσινή αναβολή της έκδοσής του, ο Πρωθυπουργός αναγκάζεται να παγώσει τις πολιτικές πρωτοβουλίες που προετοιμάζει και να αναβάλει την επικοινωνιακή αντεπίθεση που σχεδίαζε. Ώσπου να αποσαφηνιστεί... το πότε και το αν θα εκδοθεί τελικώς ο κ. Χριστοφοράκος στην Ελλάδα, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε χθες να σταματήσει κάθε κίνησή του, ελπίζοντας απλώς πως το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει ως τα τέλη του μήνα, για να μην αναγκαστεί να εμφανιστεί ο κ. Καραμανλής στη ΔΕΘ χωρίς να έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές που μελετά ήδη σε κυβέρνηση, κόμμα και κράτος. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται χθες από την αναβολή της έκδοσης του πρωταγωνιστή του σκανδάλου της Siemens, αλλά για μία ακόμη φορά έπεσε θύμα της κακής της επικοινωνιακής στρατηγικής, αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει εξασφαλίσει την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου, με αποτέλεσμα να απολογείται στη συνέχεια, επειδή η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε. Ανώτατες κυβερνητικές πηγές επισήμαιναν χθες στο «Βήμα» πως η κυβέρνηση ουδέποτε επιβεβαίωσε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που μεταδόθηκαν προχθές και ανέφεραν πως ο πρώην επικεφαλής της Siemens φθάνει στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας, συνοδεία ανακριτή, κλιμακίου αστυνομικών και γιατρού. Μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου εξέφραζε χθες την οργή του για τις διαρροές «στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ.» τονίζοντας πως δεν είναι τυχαίο πως έγιναν αμέσως γνωστά τα ονόματα των αστυνομικών που θα συνόδευαν τον κ. Χριστοφοράκο στην πτήση από το Μόναχο στην Αθήνα, αλλά όχι και το όνομα του Εισαγγελέα (αναφερόταν σε όλα τα ρεπορτάζ το όνομα του ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανού , ενώ από ημέρες είχε προγραμματιστεί να παραλάβει τον κ. Χριστοφοράκο από τις γερμανικές αρχές ο αρμόδιος εισαγγελέας). Οπως εκτιμούσαν χθες κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, η έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα δύσκολα πλέον θα παρεμποδιστεί και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο εντός μιας εβδομάδος. Αν και η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να βρίσκεται στην Αθήνα ως την Παρασκευή, πιθανότερο θεωρείται να εγκριθεί η έκδοσή του την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη. «Η Πολιτεία έκανε τα πάντα και κάνει τα πάντα ώστε και να έρθει ο κ. Χριστοφοράκος στην Ελλάδα και να λάμψει η αλήθεια σε όλο της το μέγεθος. Από εκεί και πέρα, δεν πρόκειται να σχολιάσω- και δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσωαποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης» παρατήρησε χθες ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ. Πρ. Παυλόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδιας σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών του ΠαΣοΚ επισήμανε: «Το ΠαΣοΚ έπαψε να τηρεί και τα προσχήματα. Πανηγυρίζοντας για την αναστολή προς το παρόν της παράδοσης του κ. Μ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, αποδεικνύει πέραν αμφισβήτησης ποιος φοβάται την έλευσή του στη χώρα μας». Την επίθεση προς το ΠαΣοΚ κλιμάκωσε το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος υπογραμμίζοντας: «Το θράσος του ΠαΣοΚ και του αρχηγού του δεν έχει όρια. Προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Παραποιούν βάναυσα την αλήθεια. Σερβίρουν το ένα ψέμα μετά το άλλο. Το ΠαΣοΚ είναι αιχμάλωτο της προσωπικής αγωνίας του αρχηγού του και της ηγετικής του ομάδας. Το ΠαΣοΚ του Γιώργου Παπανδρέου έχει βαθιές ρίζες στο βεβαρημένο με σκάνδαλα παρελθόν του». Ωσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου, ο κ. Καραμανλής είναι αναγκασμένος να «παγώσει» τις αλλαγές που προγραμμάτιζε στην κυβέρνησή του και στη ΝΔ αφού δεν είναι δυνατόν να ανακοινωθεί ανασχηματισμός, όσο κυριαρχεί στην επικαιρότητα αυτό το θέμα. Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», ο Πρωθυπουργός έχει πλέον καταλήξει στο συμπέρασμα πως δεν μπορεί να εμφανιστεί στη ΔΕΘ χωρίς να έχει προηγουμένως ανανεώσει το κυβερνητικό σχήμα και γι΄ αυτό ελπίζει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της έκδοσης ως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Οι εισηγήσεις που δέχεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετά τη ΔΕΘ για να επισκιάσει με αυτόν τον τρόπο την αναμενόμενη παραίτηση του κ. Ι. Μανώλη και την εμφάνιση του κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ δεν τον βρίσκουν σύμφωνο, αλλά θα το συζητήσει και πάλι με τους υπουργούς του, πριν και μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει αύριο.

fimotro

Read more...

ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ


Η Ειρήνη Αναστασοπούλου από την Βόννη και σήμερα μίλησε για "ανακούφιση του Μ. Χριστοφοράκου". "Έχει αρχίσει να ελπίζει αν και έχει προβλήματα υγείας για τα οποία θα ζητήσει ιατρική συμβουλή"! Ο Τάσος Τέλλογλου ήταν ο μόνος ο οποίος... επεξεργάστηκε και τρία σενάρια. Το πρώτο είναι να γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens. Το δεύτερο σενάριο αφορά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων και το τρίτο να περιμένει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Άλλα σενάρια δεν υπάρχουν. Κατά συνέπεια όλα είναι ανοιχτά σχετικά με την έκδοση του Μ. Χριστοφοράκου. Το ζητούμενο είναι ότι οι συνήγοροι επικαλούνται το Άρθρο 6 ότι δηλαδή δεν θα έχει μια δίκαιη δίκη στην Αθήνα!

fimotro

Read more...

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα Γιώργου Α. Παπανδρέου σε Αντώνη Καφετζόπουλο και Φίλιππο Τσίτο

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα Γιώργου Α. Παπανδρέου σε Αντώνη Καφετζόπουλο και Φίλιππο Τσίτο


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε προς τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τον Φίλιππο Τσίτο, συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για την επιτυχία της κινηματογραφικής ταινίας «Ακαδημία Πλάτωνος», στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.




Read more...

Δήλωση Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με την απάντηση του Ευ. Αντώναρου.

Δήλωση Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με την απάντηση του Ευ. Αντώναρου.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευ. Αντώναρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Read more...

Οι πραγματικοί κυβερνήτες της χώρας...


Νησάκια και ναυάγια!
Σε ένα ιδιόκτητο νησάκι του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη στο...Μαυροβούνι περνάει τις διακοπές του ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης. Αλλωστε είναι συνέταιροι στο ΔΟΛ...
Η συνέχεια στο i-reporter



Read more...

Τους 153 “λαδιάρηδες” δεν θα τους μάθουμε ποτέ...


Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου
.
Τέλος η Ζήμενς.
Η φυγή του Μ. Χριστοφορακου η άρνηση να έρθει στην Ελλάδα και η κωλυσιεργία επιστροφής δείχνουν το τι ακριβώς έχουμε να περιμένουμε από τον κύριο όταν και αν τελικά έρθει. Δείχνουν τις προθέσεις του για «μη συνεργασία».
Η καταδίκη του στην Γερμάνια όπως αλλά και η παραγραφή που έδωσε η Νέα δημοκρατία στην υπόθεση λαδώματος -απορρίπτοντας το αίτημα της εξεταστικής από το ΠΑΣΟΚ- αποτέλεσε την ταφόπλακα της Υπόθεσης. Δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι ήταν οι 153 Βουλευτές για του οποίους ο Χριστοφοράκος έχει στοιχεία.
Η υπόθεση έχει κλείσει όσον αφορά την αντοχή του πολίτικου συστήματος και το μόνο που απομένει ως ερώτημα είναι το πώς ο Χριστοφοράκος θα αξιοποιήσει τα στοιχεία που έχει στην υπερασπιστική του τακτική.
Πολλοί τα έχουν πάρει από τον Χριστοφοράκο.Το ερώτημα είναι ποιους θα...

πάρει η μπάλα και πους θα χτυπήσει περισσότερο με τις αποκαλύψεις του στο πλαίσιο της τακτικής που ακολουθεί.
Πιο κόμμα θα πληγεί περισσότερο στα δυο επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζονται Το παιχνίδι της καθαρότητας και της πρόθεσης αποκάλυψης της αλήθειας και το παιχνίδι της συγκάλυψης ή διαχείρισης των τυχών αποκαλύψεων του Χριστοφοράκου..
Καθώς τα κόμματα κάθονται σε ανάμενα κάρβουνα για να δούμε ποιους θα πάρει η μπάλα και για να διακρίνουμε ίσως την στρατηγική Χριστοφοράκου θα πρέπει να περιμένουμε τις πρώτες δημοσκοπήσεις της νέας πολιτικής χρονιάς. Ο Χριστοφοράκος έπαιζε το πολίτικο σύστημα στα δάχτυλα και ξέρει να «διαβάζει» δημοσκοπήσεις.
Η ουσία είναι όμως ότι το σκάνδαλο της ΖΙΕΜΕΝΣ στο σκέλος του λαδώματος πρόσωπων μελλών του κοινοβουλίου αλλά και της πιθανής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου από πλευράς Βουλευτών τέλειωσε.Όσο η κουβέντα αφορά τα απρόσωπα κόμματα και η ονοματολόγια αφορά του κατά καιρούς ταμίες των κόμματων.
Τους 153 λαδιάρηδες δεν θα τους μάθουμε ποτέ.




Read more...

ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΚΑΙ ΤΑ "ΜΑΥΡΑ" ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

O Καραμανλής το έχει παραδώσει το κόμμα. Η Ντόρα περνάει όλα τα ρουσφέτια της. Η αναβολή στις αλλαγές των περιφερειαρχών αυτό επιβεβαιώνει. Όταν ανάβει το πράσινο στον πρώτο στην τάξη υπουργό (Προκόπη Παυλόπουλο) και στην συνέχεια παίρνει πίσω τις αλλαγές που είχε ο ίδιος εγκρίνει επιβεβαιώνει ότι ο Καραμανλής έχει παραχωρήσει το δαχτυλίδι... της διαδοχής. Ο Αβραμόπουλος δεν παίζει ούτε σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ο Σαμαράς έχει μείνει πίσω και η Ντόρα αισθάνεται κυρίαρχος. Γι αυτό τραπεζώνει τον Καραμανλή στο σπίτι του "Ψηλού" στη Γλυφάδα. Τι θέλει λοιπόν ο πρωθυπουργός; Να αποχωρήσει ήσυχος και να πάει στην Ραφήνα. Εάν του κάτσει καμιά προεδρεία της Δημοκρατίας μετά από πέντε χρόνια έχει καλώς. Διαφορετικά σπιτάκι του για να ιδιωτεύσει και να βλέπει dvd. Ο Καραμανλής ένα πράγμα θέλει. Να του εγγυηθεί η Ντόρα ότι όταν αναλάβει θα τον προφυλάξει από αυτά που θα δει στα ταμεία της Ρηγίλλης. Να μην τον εκθέσει δηλαδή. Να μην διαρρέει δεξιά ποιοι επιχειρηματίες έδιναν τα "μαύρα". Έτσι θα διασώσει την υστεροφημία του και δεν θα του δημιουργηθεί πρόβλημα. Αυτό περιλαμβάνει η συμφωνία διαδοχής.

fimotro

Read more...