Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Κι άλλο ψέμα στους αγρότες: Πρέπει "να ξεχάσουν" αύξηση κατά 5% στην επιστροφή ΦΠΑ!‏


>

«Άλλο ένα ψέμα της Κυβέρνησης προς τους αγρότες: Καλούνται «να ξεχάσουν» την δέσμευση του Υπουργού για 5% επιπλέον επιστροφή ΦΠΑ!»

Ερώτηση του Μάρκου Μπόλαρη

Ένα ακόμα ψέμα της Κυβέρνησης προς τους αγρότες αποκαλύπτει με σημερινή του Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Ν. Σερρών του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για την δήθεν δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα φρόντιζε να λάβουν οι αγρότες επιστροφή ΦΠΑ αυξημένη κατά 5%! Σήμερα είναι πλέον σαφές ότι η υπόσχεση δόθηκε τον περασμένο χειμώνα απλώς για να πεισθούν οι αγρότες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, αφού οι αρμόδιοι φορείς τους δηλώνουν πλέον ξεκάθαρα ότι θα πρέπει «να το ξεχάσουν»!

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως ακολούθως:





Ο συστηματικός και προσχεδιασμένος εμπαιγμός και η επικοινωνιακή τακτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο χειμώνα έναντι των αγροτών, προκειμένου να σπάσει τις κινητοποιήσεις τους, αποκαλύπτουν σιγά – σιγά την γύμνια τους.
Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης «έταξε» στους αγρότες 5% επιπλέον επιστροφή στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Όταν οι αγρότες και οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι άρχισαν να αναζητούν αυτή την αυξημένη επιστροφή, τους δηλώθηκε από αρμόδιες πηγές «να την ξεχάσουν»!
Η αναξιόπιστη και ανακόλουθη αυτή συμπεριφορά συστηματικού εμπαιγμού είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησής της, που επέλεξε σταθερά να στηρίζει τα καρτέλ και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα των μεσαζόντων και των εισαγωγέων αγροτικών εφοδίων, αδιαφορώντας για την αγροτιά.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο συναρμόδιος κ. Υπουργός
1. Πώς αξιολογεί την αξιοπιστία της Κυβέρνησης, όταν δηλώνεται αρμοδίως στους αγρότες ότι θα πρέπει «να ξεχάσουν» την «δέσμευση» του κ. Υπουργού για αυξημένη κατά 5% επιστροφή ΦΠΑ;
2. Τί θα γίνει τελικά; Ποιο θα είναι το ύψος της επιστροφής ΦΠΑ που θα λάβουν οι αγρότες;

salonica-press


Read more...

Ρουσφετολογικές μετατάξεις Ευριπίδη Στυλιανίδη


Με φαξ οι δεξιοί συνεννοούνται για τα ρουσφέτια τους…
Εξαιρετικά επείγον φαξ δέχθηκε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης από το Πολιτικό Γραφείο του Μανώλη Κελαϊδή, στις 26 Ιουνίου 2009 με αριθμό πρωτοκόλλου 890. Στην επιστολή που απευθύνει ο πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ από τα Χανιά στον υπουργό, του ζητάει την μετάταξη της Άννας Κατσιφαράκη από την Ολυμπιακή Αεροπορία στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας και πιο συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο των Χανίων!!! (κάντε κλικ στο έγγραφο)

Το κράτος του ρουσφετιού και της μίζας σε όλο του το μεγαλείο! Άλλωστε, όπως επισημαίνει και στο τέλος της επιστολής του ο Μανώλης Κελαϊδής, το ρουσφέτι πλέον βαπτίζετε … «τεράστια έλλειψη προσωπικού»!
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/


Read more...

Την Κυριακή τελειώνει η κυβέρνηση Καραμανλή;



Αποκάλυψη-Βόμβα για τη συμμορία Τρομπούκη-Βλαστού αλλά και για τον πραγματικό Εγκέφαλο της απαγωγής Παναγόπουλου, ετοιμάζει Κυριακάτικη εφημερίδα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή!
http://kourdistoportocali.blogspot.com/2009/07/blog-post_7225.html

Read more...

H πολιτική παρέμβαση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ (3 Ιούλη 2009)


Συντρόφισσες και σύντροφοι...
...Αν μιλάμε για νίκη, αποτελεί παράδοση να πανηγυρίζουμε, να πιστώνουμε το μέγεθος της νίκης στον αρχηγό και να σκεπάζουμε τα λάθη για να μην εμποδίζουν την πορεία προς την επόμενη νίκη...
Νιώθω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αναπτύξει τέτοιες αδράνειες στην ανάλυσή του που ακόμα και ατομική βόμβα να ρίξει ο Πρόεδρός μας, οι περισσότεροι θα μείνουμε κολλημένοι στην συνήθεια της αδράνειας, με αποτέλεσμα στην κοινωνία να φτάσει ο απόηχος μιας χειροβομβίδας...
Μετακινήθηκαν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας σε μας αναζητώντας νέα ελπίδα;
Όχι.
Αγγίξαμε τις ψυχές των αριστερών πολιτών που έμειναν στο σπίτι και αρκέστηκαν σ’ ένα δικό τους ατομικό πικραμένο διάλογο με το κόμμα τους, αντί να έρθουν στην κάλπη να βρουν τη λύση στο ΠΑΣΟΚ;
Όχι.
Αυτή είναι η άλλη, η κακή κόψη του μαχαιριού σύντροφοι. Η άλλη όψη του νομίσματος.
Κι αν κλείσουμε τα μάτια σ’ αυτή την πραγματικότητα, φοβάμαι ότι ο λαός θα μας σπρώξει σιγά – σιγά, στο ίδιο κάδρο με τη Νέα Δημοκρατία, ως μέρος του προβλήματος και όχι ως μέρος της λύσης...
Σε όλη την Ευρώπη η κοινωνία αρχίζει να γυρίζει την πλάτη στα κατεστημένα κόμματα, μα πιο πολύ τη γύρισε στη Σοσιαλδημοκρατία.
Στη Σοσιαλδημοκρατία που δεν έπεισε. Που δεν ενέπνευσε. Που δεν πήρε συγχωροχάρτι για το γεγονός ότι η σημερινή τρομακτική κρίση γεννήθηκε με την ανοχή της.
Οι κλέφτες του σήμερα ήσαν κλέφτες και χθες.
Η φτώχια του σήμερα έχει αιτίες και στο χθες...
Χρειαζόμαστε ένα κράτος ρυθμιστή, ένα κράτος που θα αρνηθεί το ρόλο του μεσάζοντα για να επιβραβεύσει τους πολιτικούς που θεωρούν ότι κατέχουν μετοχές ανωνύμου εταιρείας για να εισπράξουν κέρδη...
Δεν γίνεται να φορολογείται ο Ελληνικός Λαός και να αυξάνεται το δημόσιο χρέος για να πλουτήσουν κάποιοι. Έχουν χρέος όσοι ευθύνονται για την αδιαφάνεια να μιλήσουν...
Ο λαός θέλει μια σύγχρονη, συλλογική, διάφανη και ασυμβίβαστη πορεία προς τον σοσιαλισμό.
Κάνουμε βήμα εμπρός για να πάμε απ’ την παράδοση στο μέλλον. Για να πάμε μπροστά τα πράγματα. Για ν’ ανοίξουμε τα αυτιά, τα μάτια και τις καρδιές μας και να συναντηθούμε με τη νέα κοινωνική πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί.
Για να ξαναγράψουμε την ιστορία απ’ την αρχή.
Για να γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές νέα αφετηρία για τους Έλληνες και τερματισμός αδιέξοδων φιλοδοξιών.
Δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα κόμματα το 2009.
Υπάρχουν μικρές και μεγάλες αλήθειες που η κοινωνία είναι έτοιμη ν’ ακολουθήσει.
Αποσπάσματα από την πολιτική παρέμβαση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, που βρίσκουμε ολόκληρη στο θυγατρικό μας blog "ΑΔΕΣΠΟΤΟI"



Read more...

Συνέντευξη Τύπου Σπύρου Κουβέλη για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων




Read more...

Μεσόγειος χώρος επιχειρηματικής, επιστημονικής συνεργασίας


ΣΕΒ, 09/07/2009

Καθοριστικός ο ρόλος της Ευρώπης στην μετεξέλιξη της Μεσογείου σε μια ένωση λαών και κρατών




Read more...

Οργιο κομματισμού και ευνοιοκρατίας...


...στην Γενική Γραμματεία Τύπου. Οι τοποθετήσεις στα Γραφεία Τύπου του εξωτερικού και οι κομματικές παρεούλες
.
Από τον Πέτρο Μυλωνά

.
Ο κομματισμός, η ρουσφετολογία και η ευνοιοκρατία έλαμψαν, για μια ακόμη φορά, στις φετινές μεταθέσεις των ακολούθων τύπου στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό, που θα ανακοινωθούν επισήμως μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Κομματικές πατρωνίες, προσωπικές φιλίες και οσφυοκαμψία αποδείχθηκαν, για μια ακόμη φορά, ισχυρότερες από την αξιοκρατία και των ορθολογισμό στις επιλογές. Όσοι έχουν κομματικό ή προσωπικό «μπάρμπα στην Κορώνη» ωφελούνται, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των αξιοπρεπών, ακομμάτιστων (ή απλώς εκτός κυκλωμάτων) στελεχών επικοινωνίας της Γενικής Γραμματείας μένουν αποσβολωμένοι να παρακολουθούν απλώς τις εξελίξεις…
Μερικά μόνο χαρακτηριστικά δείγματα (κάντε κλικ στα έγγραφα για να μεγαλώσουν) από το όργιο των ρουσφετολογικών επιλογών:
Νεαροί ακόλουθοι Τύπου τοποθετούνται σε Μαδρίτη και Άγκυρα αντιστοίχως, κατ’ εξαίρεση και χωρίς να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο για όλους τους ακόλουθους τύπου χρόνο παραμονής στην κεντρική υπηρεσία, ενώ (πολύ) παλαιότεροι ακόλουθοι τύπου, που πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις για μετάθεση στο εξωτερικό, δεν κρίνονται άξιοι για μετάθεση και μένουν «τιμωρία» στην κεντρική υπηρεσία, επειδή δεν έχουν κομματικές πλάτες.
Εκλεκτός του Προκόπη Παυλόπουλου ακόλουθος Τύπου, μολονότι δεν έχει κλείσει διετία στην κεντρική υπηρεσία μετά την τελευταία τοποθέτησή του στο εξωτερικό, τοποθετείται ως προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου στο Αμβούργο.
Αποσπασμένη στο Υπουργείο Τουρισμού – Γραμματέας Επικοινωνίας Ά, τοποθετείται στη (περιζήτητη) Ρώμη, τη στιγμή που ενδιαφέρον για τη θέση είχε δείξει ο πολύ εμπειρότερος προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου Βουκουρεστίου, Γεώργιος Μάμαλος, δεχόμενος μάλιστα να...
«υποβιβασθεί» από προϊστάμενος σε απλό ακόλουθο τύπου προκειμένου να εξασφαλίσει την τοποθέτηση.
«Κολλητή» του Γ. Κουμουτσάκου και τέκνο του συστήματος Ντόρας, αποσπασμένη εδώ και 5 χρόνια στο ΥΠΕΞ, τοποθετείται «βυσματικά» στις Βρυξέλλες, εκπαραθυρώνοντας την εκεί έμπειρη συνάδελφό της, Ελευθερία Βολιώτη, προκειμένου, στη συνέχεια και κατόπιν συνεννοήσεως, να πάρει απόσπαση στο κομματικό γραφείο γαλάζιου ευρωβουλευτή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. .
Με προσωπική παρέμβαση του υφυπουργού Τύπου Κ. Γκιουλέκα αποχωρεί ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της πρεσβείας μας στη Σόφια, Γεράσιμος Αλεξάκης, για να τοποθετηθεί δημοσιογράφος από τη Δράμα, άνευ λοιπών προσόντων πλην της προσωπικής σχέσης του με τον βορειοελλαδίτη υφυπουργό...
Αυτά για αρχή… Ο κομματισμός, η αναξιοκρατία και το ρουσφέτι των κ.κ. Παυλόπουλου, Γκιουλέκα και Λειβαδά ζουν και βασιλεύουν στη Γ.Γ. Τύπου και στα Γραφεία Τύπου του εξωτερικού. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έξω δεν πάμε καλά…
http://press-gr.blogspot.com/2009/07/blog-post_8993.html


Read more...

«Σε φάση πανδημίας 6α η χώρα μας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας για τη νέα γρίπη


«Η χώρα έχει εισέλθει σε φάση πανδημίας 6α», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην εξέλιξη της νέας γρίπης στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Ο κ.Αβραμόπουλος τόνισε ότι «είναι πιθανό, από τη νέα γρίπη να νοσήσει ακόμα και το 33% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά δεδομένα. Αν μάλιστα ο ιός αλλάξει συμπεριφορά και γίνει πιο επιθετικός, ενδέχεται να νοσήσει ακόμα και το 54% του πληθυσμού». Παράλληλα, ο κ.Αβραμόπουλος παραδέχθηκε ότι δεν είναι δυνατόν πλέον να αποκλειστεί το ενδεχόμενο θανάτου από τη νέα γρίπη ακόμα και στην Ελλάδα. Η περίοδος, μάλιστα, της πανδημίας αναμένεται να διαρκέσει 12 - 15 μήνες, με ανώτατη διάρκεια τους 24.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή να κλείσουν τα σχολεία ή άλλες υπηρεσίες στη χώρα μας, ο κ.Αβραμόπουλος απάντησε ότι τα εν λόγω μέτρα δεν έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά στις χώρες του νότιου ημισφαιρίου, όπου εφαρμόστηκαν. Γι αυτό, στην Ελλάδα θα εφαρμοστούν μόνο κατά περίπτωση, εάν παρατηρηθούν πιο σοβαρά συμπτώματα από τη νέα γρίπη. «Απαιτείται ψυχραιμία, σύνεση και όχι πανικός», προσέθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει στρατηγικό σχέδιο και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της νέα γρίπης. Σύμφωνα με τα τελευταί στοιχεία, στην Ελλάδα τα κρούσματα έχουν ανέλθει πλέον σε 201. Ποσοστό 78% αυτών, είναι ταξιδιώτες, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται αύξηση των περιστατικών δευτερογενούς μετάδοσης του ιού. Επίσης, οι ειδικοί παρατηρούν μικροεπιδημίες και συναθροίσεις κρουσμάτων......

Προγραμματισμός εμβολιασμών

Βαρύνουσα σημασία δόθηκε και στο θέμα του εμβολιασμού. Ο κ.Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα από τον Οκτώβριο του 2009 – η πρώτη δόση – και το Φεβρουάριο του 2010 – η δεύτερη. Απαραίτητη προϋπόθεση, άλλωστε, είναι τα εμβόλια να πάρουν έγκαιρα έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων. Ο υπουργός τόνισε, παράλληλα, ότι το ΥΥΚΑ είναι σε συνεργασία με τις νομαρχίες όλης της χώρας και οι εμβολιασμοί θα γίνουν σε ειδικούς χώρους, χωρίς πανικό και καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι επαγγελματίες υγείας, οι επαγγελματίες της πτηνοτροφίας – καθώς υπάρχει ο φόβος μήπως ο ιός της νέα γρίπης έρθει σε επαφή με τον ιό της γρίπης των πτηνών – οι χρόνιοι πάσχοντες, όσοι είναι άνω των 60 ετών και τέλος, τα παιδιά και οι μαθητές ηλικιών από 1 έτους έως 18 χρόνων. Ο εν λόγω σχεδιασμός βασίζεται στις επιδημιολογικές παρατηρήσεις που δείχνουν ότι η νέα γρίπη προτιμά άτομα νεαρής ηλικίας. Παράλληλα, τονίσθηκε ότι η κύρια θεραπεία είναι η παραμονή στο σπίτι, η ενυδάτωση του οργανισμού και η χορήγηση αντιπυρετικών. Η θεραπεία με αντιϊκά περιορίζεται μόνο σε περιστατικά με σοβαρή συμπτωματολογία. Παράλληλα, ο κ.Αβραμόπουλος σχολίασε ότι «όλοι πρέπει να τηρούμε μέτρα υγιεινής, προκειμένου να προφυλαχτούμε από τον ιό Η1Ν1».

kafeneio-gr

Read more...

Προφυλακιστέοι Τρομπούκης και Θώδης



της Βασιλικής Κόκκαλη

Στον Κορυδαλλό μεταφέρονται δυο ακόμη μέλη της συμμορίας που απήγαγε τον εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου, μετά τις απολογίες τους στον 25η τακτική ανακρίτρια. Πρόκειται για τον 42χρονο εργολάβο Γιώργο Τρομπούκη και τον έτερο συγκατηγορούμενο του Ιωάννη Θώδη, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους. Αυτή την ώρα στην ανακρίτρια απολογούνται άλλα τρία μέλη της συμμορίας που εμπλέκεται στην απαγωγή του επιχειρηματία, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν άλλοι πέντε κατηγορούμενοι που είναι ήδη κρατούμενοι στο Κορυδαλλό.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαρύτατα αδικήματα, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή από κοινού και ηθική αυτουργία σε αυτήν, προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών υλών και ηθική αυτουργία σε αυτήν, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ' επάγγελμα και συνήθεια και ηθική αυτουργία σε αυτές.

Χθες, στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους οι:

- Απόστολος Πετράκης (ο διαπραγματευτής με την κρητική προφορά).

- Γιώργο Κατσαγάνη.

- Αριστομένη Κλεφτόγιαννη

- Πολύτιμη Γεωργά

- Μανώλη Σκαρλάτο (ξενοδόχος από την Κρήτη)


protothema.

Read more...

Πιο κοντά στο χάπι για παράταση ζωής...


Παράταση ζωής υπόσχεται να προσφέρει η ραπαμυκίνη, μια ουσία που ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στο έδαφος της Νήσου του Πάσχα στο Νότιο Ειρηνικό.

Μέχρι πρότινος, η ραπαμυκίνη χρησιμοποιείτον κυρίως στις μεταμοσχεύσεις –για αποτροπή απόρριψης του μοσχεύματος– ενώ δοκιμάζεται και σε θεραπείες κατά του καρκίνου.

Ωστόσο, μετά από πρόσφατες μελέτες σε μεσήλικα ποντίκια, παρατηρήθηκε ότι η...

πολλά υποσχόμενη ουσία συμβάλλει στην παράταση της ζωής τους κατά 38%.

Παρότι τα ευρήματα των ερευνητών, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nature, αναπτερώνουν τις ελπίδες για ανακάλυψη του φαρμάκου που θα παρατείνει τη ζωή του ανθρώπου, πολλοί επιστήμονες κρατούν «μικρό καλάθι».

«Δουλεύω 35 χρόνια στην έρευνα για τη γήρανση και έχω ακούσει πολλές φορές να ανακαλύπτονται οι λεγόμενες “αντιγηραντικές παρεμβάσεις”, οι οποίες αποδεικνύονται αναποτελεσματικές», προειδοποιεί ο ερευνητής δρ Άρλαν Ρίτσαρτνσον από το Barshop Institute.

«Παρότι δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα προλάβω το χάπι της παράτασης της ζωής, πιστεύω ότι με τη ραπαμυκίνη έχουμε πολλές πιθανότητες να το παρασκευάσουμε», συμπληρώνει.

Πηγή: BBC




Read more...

Σουφλιάς: "Και ΕΤΑΚ στους ημιυπαίθριους"...


Δεν θα υπάρχει αναρδομική καταβολή...
Με Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας θα επιβαρύνονται οι ημιυπαίθροι χώροι που θα ενταχθούν στη ρύθμιση τακτοποίησης, παραδέχθηκε από τη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς.

«Και βέβαια θα καταβάλεται ΕΤΑΚ για τους ημιυπαίθριους που έχουν τακτοποιηθεί. Δεν είναι δυνατόν ο πολίτης να να αξιοποιεί τον ημιυπαίθριο που τακτοποίησε, χωρίς να πληρώνει ΕΤΑΚ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σουφλιάς.

Προσέθεσε επίσης ότι «Αυτό που έχουμε ξεκαθαρίσει είναι ότι δεν θα...
καταβάλλεται αναδρομικά ΕΤΑΚ για τους ημιυπαίθριους που έχουν νομιμοποιηθεί»..

Ως προς το θέμα της μεταβίβασης του ημιπαιθρίου, «θα μεταβιβάζεται ό,τι έχει οικοδομική άδεια και στα συμβόλαια θα γράφεται ό,τι είναι ημιυπαίθριος με την περιγραφή ότι ήταν ημιυπαίθριος και άλλαξε χρήση με το σημερινό νόμο».

Στο θέμα τις τακτοποίησης για τις σοφίτες και τα πατάρια των καταστημάτων, όπως επανέλαβε κατηγορηματικά ο Γιώργος Σουφλιάς, δεν τακτοποιούνται αφού δεν έχουν οικοδομική άδεια.

Απαντώντας στον κ. Σουφλιά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι το νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας που έχει αμιγώς εισπρακτικό χαρακτήρα και προσέθεσε ότι «το ζήτημα της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων δεν άνοιξε με πρωτοβουλία του ΥΠΕΧΩΔΕ και εντάσσεται σε μία εισπρακτική λογική. Κύριε υπουργέ να αποσύρετε την τροπολογία αυτή που εντάσσεται σε λάθος νομοσχέδιο».
NEA

.nonews-news

Read more...

ΧΟΝΤΡΗ ΚΑΤΣΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΚΗ...


Χοντρό κατσάδιασμα από τον πρωθυπουργό έφαγε σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες του pressmme, ο Κώστας Καραμανλής ρωτούσε τον υπουργό Εσωτερικών "πως είναι δυνατόν η σύλληψη μιας τόσο σημαντικής σπείρας από πλεονέκτημα της κυβέρνησης να μετατραπεί σε σκάνδαλο το οποίο συμπαρασύρει όλη την κυβέρνηση της Ν.Δ.". Ο πρωθυπουργός επέρριψε ευθύνες στον Προκόπη Παυλόπουλο για την επικοινωνιακή διαχείριση της ήττας, καθώς και για το ότι δεν είχε ενημερωθεί σχετικά με τις σχέσεις του Σαλμά με τον Τρομπούκη.
pressmme

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!



Απόλυση δημοσιογράφου από την ΕΡΤ ΑΕ


Τις αντιδημοκρατικές πρακτικές από την Διοίκηση της ΕΡΤ και τον Πρόεδρό της κ. Παναγόπουλο με εκδικητικές απολύσεις και λογικές δύο μέτρων και δύο σταθμών, εις βάρος της δημοσιογραφικής ευσυνειδησίας και αντικειμενικότητας, καταγγέλλουν με ερώτησή τους 19 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς τον αρμόδιο Υπουργό.





Και πάλι στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται ο ΟΠΑΔ


Με χρέη και ελλείμματα που προσεγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ είναι επιβαρυμένο το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων που πλέον αδυνατεί ν αντεπεξέλθει έστω και στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του.




Εστία προβλημάτων ο οικισμός των λυόμενων στο δήμο Πετρούπολης που δημιουργήθηκε το 1999 για τους σεισμόπληκτους


Σε γκέτο περιθωριακών ατόμων, καταυλισμό τσιγγάνων, ατόμων με παραβατική συμπεριφορά και σε σκουπιδαριό έχει εξελιχθεί ο οικισμός των λυόμενων στο δήμο Πετρούπολης που δημιουργήθηκε το 1999, μετά το σεισμό της Πάρνηθας, για να δώσει λύση στο πρόβλημα των αστέγων.




Απειλή προστίμων εις βάρος της Ελλάδας για τους παράνομους ΧΥΤΑ


Η Ελλάδα κινδυνεύει, όταν εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, να αρχίσει να πληρώνει 34.000 ευρώ την ημέρα για καθεμία από τις εναπομείνασες χωματερές που συνεχίζουν να λειτουργούν παράνομα.




Αναγκαιότητα αποτελεσματικής διαχείρισης απορριμμάτων


Προγράμματα κομποστοποίησης οργανικών υλικών, χωριστή συλλογή υλικών όπως ορυκτέλαια, ρουχισμός, ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά, απόβλητα, μπάζα , έπρεπε να έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό προκειμένου να μπορέσουμε να μειώσουμε τα απόβλητα.


Καθυστέρηση στις μελέτες για το δρόμο Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας


Η ολοκλήρωση της μελέτης κινδυνεύει να είναι εκπρόθεσμη με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το έργο αφού δεν θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση του



Θανατηφόρες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και ασθενοφόρων στην περιοχή της Κορώνης και στον Νομό Μεσσηνίας.


Παρά τις δεσμεύσεις του κ. Υπουργού για δημιουργία Κέντρου Υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης αυτό δεν προχώρησε.




Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!




Προσλήψεις Εργατικών Ακολούθων σε Προξενεία


Τις παράνομες και προκλητικά αδιαφανείς διαδικασίες στη διεξαγωγή Διαγωνισμού Πρόσληψης Εργατικών Ακολούθων του Υπουργείου Απασχόλησης σε Προξενεία του Εξωτερικού, με προσυμφωνημένη κάλυψη των κενών θέσεων από γαλάζια στελέχη που ανακοίνωναν την επιτυχή κατάταξή τους πριν καν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, καταγγέλλουν με ερώτησή τους 10 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς τον αρμόδιο Υπουργό.





09/07/2009 - Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας


Γ. Παπανδρέου: Αναξιόπιστη και με έλλειψη νομιμοποίησης η κυβέρνηση Καραμανλή. ΙΚΑ: Καμία επικοινωνιακή παράσταση δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Σκάνδαλο SIEMENS: Στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης.






Η κυβέρνηση απέτυχε και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική


Το ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό με έμφαση στην ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση, την κομποστοποίηση και την τελική διάθεση μόνο του υπολείμματος. Συνέντευξη Τύπου Σ. Κουβέλη






Read more...

Συνέντευξη Σπ. Κουβέλη στον Ρ/Σ «ΝΕΤ 105,8» και στην δημοσιογράφο Πηνελόπη Γαβρά

[146_maurovounio2.jpg]

Συνέντευξη Σπ. Κουβέλη στον Ρ/Σ «ΝΕΤ 105,8» και στην δημοσιογράφο Πηνελόπη Γαβρά




Read more...

Αυτή είναι η βίλα του υφυπουργού Σαλμά - Θα μας πείτε αν την έχτισε ο Τρομπούκης;



Αυτή η είναι η φτωχική βίλα του Αμφιλοχιώτη Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κυρίου Μάριου Σαλμά.Μία βίλα 850 τ.μ. σε ένα οικόπεδο 3 στρεμμάτων στο Πανόραμα Παλλήνης!
Την έχτισε ή όχι ο Γιώργος Τρομπούκης κ.Σαλμά; Ρωτάμε τον...

υφυπουργό υγείας μετά από όσα είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης στην βουλή. Για τον υφυπουργό της Ν.Δ που του έχτισε την βίλα ο Τρομπούκης.


troktiko.


Read more...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα άγνωστο επίσημο ντοκουμέντο, που συγκλονίζει… Πότε γράφτηκε, εφαρμόστηκε;

Δημοσιοποιούμε το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»
Τι είναι;
Πότε γράφτηκε;
Από ποιους συντάχτηκε;
Που εφαρμόστηκε;
Βλέπουμε πτυχές της σημερινής πολιτικής ζωής;
Πολλά τα ερωτήματα… θα τα αφήσουμε αναπάντητα ελπίζοντας να προκαλέσουν, έστω σε ελάχιστους σκεπτόμενους, κάποιο προβληματισμό.
Για την ώρα σας λέμε...

Κατασχέθηκε από δικαστές ευρωπαϊκής χώρας στις 17 Μάρτη 1981 και αποτέλεσε υλικό μιας δικογραφίας που συγκλόνισε την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
Γιατί παραμένει άγνωστο στην Ελλάδα; Ας το σκεφτούμε…
Εμείς κάνουμε την πρώτη «κίνηση» και δημοσιοποιούμε ορισμένα αποσπάσματα…
«1) Ο χαρακτηρισμός δημοκρατική έχει την έννοια ότι το παρόν πρόγραμμα αποκλείει κάθε πρόθεση ή μυστικό στόχο εναντίον της ανατροπής του συστήματος.
2) Απεναντίας το πρόγραμμα προτίθεται να δώσει ζωή στο υπάρχον σύστημα μέσα από την υποκίνηση όλων των θεσμών που προβλέπει το Σύνταγμα και η τάξη, μέσα από τα κρατικά όργανα, τα πολιτικά κόμματα, τα ΜΜΕ, τα συνδικάτα μέχρι τους πολίτες ψηφοφόρους.
3) Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε μία περιεκτική υπόδειξη των σκοπών, στην επεξεργασία των διαδικασιών – επίσης των εναλλακτικών – υλοποίησης και τέλος στη σύντομη απαρίθμηση των προγραμμάτων μέσης και μακράς διάρκειας.
4) Πρέπει, επίσης, να επισημανθεί με σαφήνεια ότι τα προγράμματα μέσης και μακράς διάρκειας προβλέπουν ορισμένες Συνταγματικές ρυθμίσεις –που ακολουθούν τον εκσυγχρονισμό των θεμελιωδών θεσμών.
ΣΤΟΧΟΙ
1) Ως στόχοι υποδεικνύονται:
α) τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα…
β) ο τύπος... και με την υποκίνηση δημοσιογράφων, μέσα από μία επιλογή κύρια [στις εφημερίδες]… [στην κρατική ραδιοτηλεόραση]...
γ) τα συνδικάτα...
δ) η κυβέρνηση, με αναδόμηση στην οργάνωση των υπουργείων και στην ποιότητα ανθρώπων που θα υποδειχθούν για τα επί μέρους υπουργεία
ε) η δικαιοσύνη, που πρέπει να επαναοδηγηθεί σε μία λειτουργία σωστής εγγύησης και λεπτομερειακής εφαρμογής των νόμων
στ) το Κοινοβούλιο, του οποίου η αποτελεσματικότητα αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία παρέμβασης στα πολιτικά κόμματα, τον τύπο και τα συνδικάτα.
2) Πολιτικά κόμματα, τύπος και συνδικάτα αποτελούν αντικείμενο πιθανών υποκινήσεων σε οικονομικό επίπεδο
Η διαθεσιμότητα ποσών, 30 ή 40 δισεκατομμυρίων, είναι ικανοποιητική ώστε να επιτρέψει σε καλόπιστους ανθρώπους και επιλεγμένους σωστά να κατακτήσουν θέσεις κλειδιά, ποσά αναγκαία και για τον έλεγχο τους.
Κυβέρνηση, Δικαιοσύνη και Κοινοβούλιο εκφράζουν επόμενους στόχους, προσβάσιμους μόνο μετά την επιτυχία της πρώτης επιχείρησης, ακόμη και του ότι οι δύο φάσεις είναι αναγκαστικά προσδιορισμένο ότι θα έχουν κοινά στοιχεία και αλληλοεπιδράσεις, όπως θα δούμε αναλυτικά κατά την επεξεργασία των διαδικασιών.
3) Βασικός στόχος και αναγκαία προϋπόθεση για την επιχείρηση είναι η ίδρυση μίας λέσχης… όπου θα αντιπροσωπεύονται, στα καλύτερα επίπεδα, επιχειρηματίες, χρηματιστές, στελέχη ελεύθερων επαγγελματιών, δημόσιοι υπάλληλοι και δικαστές, και ελάχιστοι επιλεγμένοι πολιτικοί. Κάθε τομέας δεν θα ξεπερνά τον αριθμό των 30 ή 40.
ΜΕΤΡΑ
1) Απέναντι στον πολιτικό κόσμο είναι αναγκαίο να γίνει:
α) επιλογή ανθρώπων - κύρια - αυτούς που θα τους ανατεθεί το καθήκον να προωθήσουν τον εκσυγχρονισμό στον αντίστοιχο πολιτικό τους χώρο…
β) εκτίμηση σε δεύτερη φάση αν οι υπάρχοντες πολιτικοί σχηματισμοί είναι σε θέση να έχουν την αναγκαία έξωθεν πειστικότητα ώστε να αποτελέσουν εγγυημένα όργανα πολιτικής δράσης
γ) σε περίπτωση θετικής απάντησης, ανάθεση στους επιλεγμένους, των αναγκαίων οικονομικών μέσων - με τους οφειλόμενους ελέγχους - ώστε να μπορέσουν αυτοί να κατακτήσουν την κυριαρχία στα αντίστοιχα κόμματά τους
δ) σε περίπτωση αρνητικής απάντησης χρησιμοποίηση των ίδιων οικονομικών μέσων για την άμεση δημιουργία δύο κινημάτων: το πρώτο στην αριστερά… και το δεύτερο στη δεξιά…
Αυτά τα κινήματα πρέπει να δημιουργηθούν με αντίστοιχες λέσχες- ομίλους που θα τις αποτελούν πολιτικοί και στελέχη της κοινωνίας σε αναλογία 1 προς 3. Οι πρώτοι θα εκφράζουν τον κρίκο σύνδεσης με την σημερινή πολιτική πραγματικότητα και οι δεύτεροι τη σύνδεση με την κοινωνική πραγματικότητα. Όλοι οι πρωταγωνιστές πρέπει να μη μειονεκτούν στους τομείς της ηθικής, των ικανοτήτων, της τιμιότητας και της διαθέσιμης τάσης για μία ρεαλιστική πολιτική δράση, με ταυτόχρονη άρνηση των συνήθων ιδεολογικών κατασκευασμάτων. Σε διαφορετική περίπτωση η απόρριψη από μέρους της κοινής γνώμης θα είναι αναπόφευκτη.
2) Απέναντι στον τύπο (ή καλύτερα τους δημοσιογράφους)… Χρειάζεται ένας κατάλογος με τουλάχιστον 2 ή 3 άτομα για κάθε εφημερίδα ή περιοδικό, αλλά κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει τον άλλο. Η δράση πρέπει να καθοδηγηθεί όπως ο λεκές του λαδιού, ή καλύτερα ως αλυσίδα με όχι περισσότερους από 3 ή 4 που γνωρίζουν το περιβάλλον.
Στους στρατολογημένους δημοσιογράφους πρέπει να ανατεθεί το καθήκον να δείξουν “συμπάθεια” προς τα πολιτικά στελέχη που έχουν επιλεγεί, και στις δύο περιπτώσεις όπως περιγράφεται στα σημεία 1γ και 1δ.
Σε δεύτερη φάση πρέπει:
α) να αγοραστούν ορισμένα εβδομαδιαία μάχιμα περιοδικά
β) να υπάρξει συντονισμός του επαρχιακού και τοπικού τύπου μέσω ενός κεντρικού πρακτορείου
γ) να υπάρξει συντονισμός πολλών καλωδιακών TV με το πρακτορείο και τον τοπικό τύπο
δ) να αποδιοργανωθεί η κρατική ραδιοτηλεόραση στο όνομα της ελευθερίας εκπομπών…
3) Σ’ ότι σχετίζεται με τα συνδικάτα, η επιλογή άμεσης προτεραιότητας είναι η υποκίνηση σε διάσπαση, ακολουθώντας, δηλαδή, τις μειοψηφικές γραμμές που υπάρχουν…»

* Πρόκειται για επίσημο έγγραφο, με βούλες και σφραγίδες…
** Το πρόγραμμα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» ουδεμία σχέση έχει με ελληνικό πολιτικό κόμμα
sibilla-gr-sibilla
Read more...

Ο... ΠΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ!...


Είναι ξύπνια η Σπυράκη. Και το δείχνει όποτε χρειαστεί. Παίρνει στροφές το μυαλό της και δεν χάνει ούτε κόμμα από το ρεπορτάζ. Αυτή είναι η είδηση της ημέρας. Η κυβέρνηση μέσα στην αναμπουμπούλα των εξελίξεων γύρω από τους συλληφθέντες του Π. Παναγόπουλου, αλλάζει με τροπολογία τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων. Βάζει εκ νέου φίμωτρο στις δημοσιευθείσες δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές. Στις τελευταίες εκλογές είχε αλλάξει ο νόμος και η δημοσίευση των γκάλοπ επιτρεπόταν μέχρι την τελευταία Παρασκευή πριν από τις εκλογές στις 12 τα μεσάνυχτα. Ο Πάκης αυτά τα θέματα παίζει στα δάχτυλα. Και εκδικήθηκε τις εταιρείες μετρήσεων οι οποίες θα χάσουν εκατομμύρια ευρώ από αυτή την απαγόρευση. Στο Μαξίμου δεν ξεχνάνε ότι κάποιες εταιρείες διέρρευσαν τα exit polls σε εμάς. Τώρα τους εκδικούνται...
pressmme


Read more...

ΤΟΥΣ ΚΑΡΦΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΣΑΛΜΑ


O Γ. Καρατζαφέρης σήμερα το είπε ξεκάθαρα. Ο Τρομπούκης έφτιαξε την υπερσύγχρονη βίλα υφυπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή. Δεν είπε το όνομα του Σαλμά, αλλά... τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια! Τον φωτογράφισε επαρκώς. Στα πηγαδάκια της βουλής σήμερα οι σχέσεις Τρομπούκη-Σαλμά ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης. Οι νεοδημοκράτες βουλευτές δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για τα στοιχεία που θα δουν το φως της δημοσιότητας. Η οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών τους λούζει με κρύο ιδρώτα.
pressmme

Read more...

ΤΟ ΦΕΚ ΤΩΝ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ...


ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESSMME

Αυτό είναι το ΦΕΚ (πατήστε κλικ) της 24-12-2008 στο οποίο επιβεβαιώνεται ότι στην εταιρεία EuroProposal συμμετέχουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Αθήνα 98,4 Αθ. Καφέζας, ο δημοσιογράφος εργαζόμενος στον Αθήνα 98,4 Γιάννης Κουρτάκης και ο επιχειρηματίας Ε. Καράογλου. Το φυλάγαμε για σήμερα γιατί κάποιοι εκ των κολλητών τους υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο ΦΕΚ! Περαστικά τους...
Σ.Σ. Μέσα σε έξι μήνες έχουν μαζέψει όλο το κρατικό χρήμα. Αυτά να βλέπουν οι άνεργοι δημοσιογράφοι και οι δημοσιογράφοι που παίρνουν 600 ευρώ από τον Αθήνα 98,4.



Read more...

Σχεδιάζει «μπαλώματα» για τα ΤΕΙ


«Μπαλώματα» στα προβλήματα που ταλανίζουν τα ΤΕΙ, που σε πολλές περιπτώσεις (κυρίως στην επαρχία) ...ξεμένουν από σπουδαστές, από προσωπικό, από υποδομές, ακόμα και από αντικείμενο σπουδών, φαίνεται ότι ετοιμάζεται να δρομολογήσει η κυβέρνηση. Αυτό που φαίνεται πάντως στα σίγουρα από τις προθέσεις της, είναι ότι οι όποιες παρεμβάσεις δεν θα αγγίξουν το βασικό πρόβλημα των ιδρυμάτων, δηλαδή το χαρακτήρα τους ως ιδρύματα β' κατηγορίας σε μια ανώτατη εκπαίδευση που διαχωρίζεται σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Σήμερα προγραμματίζεται κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ) και του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ), με θέματα: Την προαγωγή της συνεργασίας των εκπαιδευτικών βαθμίδων, τον χωροταξικό σχεδιασμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης και τα γνωστικά αντικείμενα Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Με άλλα λόγια, το θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού είναι να μπει τάξη στο χάος των δεκάδων σχολών και τμημάτων που η ίδια η πολιτική κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ έχει δημιουργήσει, συγκροτώντας σχολές χωρίς κανένα ουσιαστικό σχέδιο, χωρίς να εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες παρά μόνο πελατειακές σχέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα παραπάνω θέματα αντιστοιχούν σε μεγάλο βαθμό με τις «διεκδικήσεις» της πρόσφατης Συνόδου των Προέδρων και Αντιπροέδρων ΤΕΙ, δηλαδή: Στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων, που δεν είναι παρά συντεχνιακό και αποπροσανατολιστικό αίτημα, καθώς τα σοβαρά προβλήματα των αποφοίτων των ΤΕΙ έχουν τη βάση τους στην κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων και δεν είναι ζήτημα αντιπαράθεσης ανάμεσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Στην ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών των ΤΕΙ με την εισαγωγή και διδακτορικών μετά από αξιολόγηση των αυτοδύναμων μεταπτυχιακών, που δεν είναι άλλο από την αναβάθμιση της «ταμπέλας» των ΤΕΙ με αντάλλαγμα την προώθηση της διαδικασίας της «αξιολόγησης» και άλλων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. Στον χωροταξικό σχεδιασμό σε κοινή σύσκεψη πανεπιστημίων και ΤΕΙ, που είναι στην ουσία ένα «πάρε - δώσε» αντικειμένων ανάμεσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, πάντα στη λογική της ανταγωνιστικότητας.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5167234&publDate=9/7/2009

blog-tou-fititi.blogspot.com

Read more...

Να αποκαλυφθούν όλοι οι πρωταγωνιστές»


«Οι πραγματικοί ένοχοι έχουν μετατραπεί σε κατηγόρους εναντίον μου. Δε θα παίξω το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ώστε να αποκαλυφθούν όλα τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν».

Ο 45χρονος πρώην υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης απειλεί με αποκαλύψεις για την υπόθεση του ελλείμματος - «μαμούθ» και αφήνει σαφείς αιχμές σε βάρος της διοίκησης. Οπως υποστηρίζει, ο ίδιος έχει δεχτεί απειλές μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης και χαρακτηρίζει φαιδρό τον ισχυρισμό ότι «ένας απλός υπάλληλος "έφαγε" 10 εκατ. ευρώ». Τα μηνύματα που στέλνει ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής της υπόθεσης περιέχονται στο υπόμνημα που υπέβαλε χτες στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, όπου προσέφυγε, ζητώντας την άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του επιβλήθηκε.
«Δεν πρόκειται να τους διευκολύνω»
«Ουδεμία πρόθεση έχω να διαφύγω στο εξωτερικό, αλλά σκοπεύω να βρίσκομαι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να διαλευκανθεί η ομολογουμένως ιδιαιτέρως σοβαρή επίδικη υπόθεση και να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες αυτής, αλλά κυρίως τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν. Δυστυχώς, η προσπάθεια των πραγματικών ενόχων να εμφανιστώ εγώ ως ο μόνος ''αποδιοπομπαίος τράγος'' έχει μέχρι σήμερα...... πετύχει, αλλά εγώ δεν πρόκειται να τους διευκολύνω, επιβαρύνοντας τη θέση μου με τη φυγή μου στο εξωτερικό», αναφέρει μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του ο 45χρονος πρώην υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αν είχε πρόθεση να διαφύγει θα το είχε κάνει και δε θα εμφανιζόταν ενώπιον όλων των αρμόδιων αρχών στις οποίες κλήθηκε για να καταθέσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση. «Σε 18 μήνες δεν θα είχα καταφέρει να πάρω τα 10 εκατ. ευρώ (!), τα οποία με κατηγορεί ο δήμος Θεσσαλονίκης ότι υπεξαίρεσα τα τελευταία δέκα χρόνια χωρίς να με καταλάβει κανείς από τη διοίκηση και τους ελεγκτές του δήμου (!) και να ζω ''ζωή χαρισάμενη'' στο εξωτερικό;», σημειώνει στο υπόμνημα.
«Δέχτηκα απειλές»
Ο 45χρονος υποστηρίζει ότι έχει δεχτεί απειλές με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση και υποστηρίζει ότι έχει γίνει σκοπός της ζωής του η αποκάλυψη των πραγματικών ενόχων. «Από τον Ιανουάριο του 2008 και μετά μοναδικός σκοπός της ζωής μου είναι αφενός η αποκάλυψη της αλήθειας και των πραγματικών υπευθύνων της όλης υπόθεσης, αλλά και η αξιοπρεπής επιβίωση της οικογένειάς μου», επισημαίνει. Ο ίδιος χαρακτηρίζει φαιδρό τον ισχυρισμό ότι ο ίδιος είναι ο μοναδικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση. «Επ' ουδενί θα επιτρέψω να συνεχίσει να ακούγεται σε όλη την Ελλάδα το φαιδρό ότι ένας απλός υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης ''έφαγε'' 10 εκατ. ευρώ και την ίδια στιγμή οι πραγματικοί ένοχοι να έχουν μετατραπεί σε κατηγόρους εναντίον μου. Δεν πρόκειται να τους δώσω τη χαρά να επιβεβαιώσουν όσα λένε εις βάρος μου με τη φυγή μου στο εξωτερικό», υπογραμμίζει ο 45χρονος.
Η δίωξη
Ωστόσο χτες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης επικύρωσε τη διάταξη του εισαγγελέα με την οποία απαγορεύτηκε στον 45χρονο η έξοδος από τη χώρα. Την περασμένη εβδομάδα σε βάρος του πρώην υπαλλήλου του δήμου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση με βάση το νόμο περί καταχραστών σε βάρος του Δημοσίου. Η ίδια δίωξη στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου, καθώς η έρευνα συνεχίζεται. Σύμφωνα με την έκθεση προσωρινών διαπιστώσεων που διαβιβάστηκε από την οικονομική επιθεωρήτρια στις εισαγγελικές αρχές, η δίωξη αφορά έλλειμμα 7.147.687 ευρώ που έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής. Το τελικό πόρισμα της επιθεωρήτριας αναμένεται το φθινόπωρο, όταν θα διαπιστωθεί το ακριβές ύψος του ελλείμματος στα ταμεία του δήμου, το οποίο σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ.
kafeneio


Read more...

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε.Τ. ΠΡΩΤΗ

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

Μόλις τώρα πληροφορηθήκαμε ότι πολύ γνωστό νομικό γραφείο της Αθήνας καταθέτει σήμερα, το αργότερο αύριο, προσφορά πολλών εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό γνωστού εφοπλιστή στον εκκαθαριστή του Ελεύθερου Τύπου και του Τύπου της Κυριακής. Λίαν συντόμως θα σας τα αποκαλύψουμε όλα. Με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις.
Σ.Σ. Δεν τα γράφουμε από τώρα για να μην χαλάσουμε τη δουλειά και δεν επιστρέψουν στην εργασία τους οι εκατοντάδες εργαζόμενοι.
pressmme.


Read more...

Στη σύζυγο του Μαρκογιαννάκη, έστειλε και φάκελλο με το ρουσφέτι ο Διευθυντής των Φυλακών!


Ο υφυπουργός απαντάει κινέζικα!
www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=61862


27/03/2005, Στο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου & Σοφοκλή Βενιζέλου στα Χανιά by Χρήστος Εμμ. Μαρκογιαννάκηs.

Στις υπηρεσίες του Παν. Βλαστού και ο διευθυντής των φυλακών Αγιάς Χανίων Μιχάλης Κυριακάκης! Ο οποίος μάλιστα διατείνεται ότι χρησιμοποίησε και τη σύζυγο του υπουργού Χρ. Μαρκογιαννάκη για ρουσφέτι που ενδιέφερε την παρέα Βλαστού. Στην «ομάδα» φέρεται να εμπλέκεται και δικηγόρος με πρόσβαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο «κύριος Μιχάλης», όπως τον αποκαλούσε στις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές τους επικοινωνίες η Αννα Χήρα, σύντροφος του Παν. Βλαστού, κινούσε τα νήματα μέσω μάλιστα και της «κυρίας που είναι στο υπουργείο» για να κανονίσει τη μεταγωγή του βαρυποινίτη από τις φυλακές Τρικάλων στις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού.

Ο «κύριος Μιχάλης», στον οποίο η γυναίκα τηλεφωνούσε στο προσωπικό του τηλέφωνο στη φυλακή κι αυτός της έδινε αναφορά για τις κινήσεις του ζητώντας μάλιστα να μεταφερθούν στον Βλαστό, τον οποίο αποκαλεί με τον δέοντα σεβασμό «κύριο Παναγιώτη», έκανε και ρουσφέτια για κυρίες που φέρεται να είχαν σχέση με την «ομάδα».

Για να «φτιάξει μάλιστα τη δουλειά» έβαλε μέσον, όπως κόμπαζε, τη σύζυγο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών υπεύθυνο για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Οι επίμαχες συνομιλίες:

27.5.2009, έναρξη κλήσης 13.24

Χήρα: Ναι.

Μιχάλης: Κοριτσάκι τι κάνεις;

Χήρα: Καλημέρα κύριε Μιχάλη, καλά είμαι.

Μιχάλης: Με πήρε η κυρία Τιλ (αναφέρεται το επίθετο)... και με ρώταγε για τη μεταγωγή.

Μου λέει τη μεταγωγή θα την κάνουμε στην Αλικαρνασσό αλλά ξέρεις μου λέει ότι έχει απαγορευτεί τώρα, μετά από μια εβδομάδα ε... την επομένη των εκλογών, λέω εντάξει.

Χήρα: Αααα, η κυρία που είναι πάνω στο υπουργείο μου λέτε κύριε Μιχάλη;

Μιχάλης: Ε, με ποια να σου πω.

Χήρα: Αααα τώρα κατάλαβα, δεν κατάλαβα κύριε Μιχάλη με συγχωρείτε, νόμιζα λέγατε...

Μιχάλης: Με πήρε η Τιλ... δική σου η δικηγόρος και με ρώταγε. Και της είπα δεν ξέρω λέω....(ακατάληπτο) εμένα, θα το πω στη Χήρα σε σένα θα το πω;

Χήρα: Ναι, καλά της είπατε...

Μιχάλης: Ναι και πήρα τώρα, αυτή τη στιγμή μίλησα, της λέω πού είσαι μωρή, λέει είμαι σε ένα συμβούλιο, γαμώ την Παναγία μου όλο το σε συμβούλια είσαι της λέω, λέω τη μεταγωγή... Στην Αλικαρνασσό μου λέει Μιχάλη δεν, ξέρεις μου λέει, τώρα δεν μπορώ, μας απαγόρευσε ο υπουργός, την άλλη μέρα των εκλογών θα του την κάνω.

Χήρα: Α, μάλιστα, ωραία, κύριε Μιχάλη.

Μιχάλης: Αρα, λοιπόν, πες στον κύριο Παναγιώτη, όλα ωραία και μοιραία.

Χήρα: Θα του το πω, θα του πω να σας πάρει και τηλέφωνο.

27.5.2009, έναρξη κλήσης 13.27

Χήρα: Ναι κύριε Μιχάλη.

Μιχάλης: Ξέχασα να σου πω ένα άλλο. Με πήρε τηλέφωνο η κυρία που πήγαμε στο Ηράκλειο και φάγαμε, μη λέμε περισσότερα.

Μιχάλης: Και μου ζήτησε μια, ο γιος της τελείωσε τώρα τη ΣΜΑ, θυμάσαι, το έλεγε τότε.

Χήρα: Θυμάμαι, ναι.

Μιχάλης: Και τώρα θέλει να τον φέρω στα Χανιά... και λέω κάτσε μωρή, μα εγώ λέω θα τη φτιάξω τη δουλειά και πήρα τη γυναίκα του Χρήστου του Μαρκογιαννάκη του υπουργού, λέω Μαίρη μια τοποθέτηση το και το, μου λέει Μιχάλη εντάξει, της έστειλα ένα φάκελο,της λέω κυρία ΕΥΓΕΝΕΙΑ, η επιθυμία σας θα γίνει πραγματικότης, χαίρετε της λέω.

Χήρα: Αααα τώρα κατάλαβα κύριε Μιχάλη... κατάλαβα, κατάλαβα, γυρίζουν όλα είναι ρολόι και γυρίζουνε.

Μιχάλης: Ναι, και είναι εκεί τώρα στο Ηράκλειο.

Χήρα: Α κατάλαβα, κατάλαβα κύριε Μιχάλη, κατάλαβα τι μου λέτε, κατάλαβα.

Μιχάλης: Περισσότερα πρέπει να καταλαβαίνεις με αυτό που σου λέω.

Μιχάλης: Μη λέω περισσότερα...

Χήρα: Οχι, κατάλαβα.

Μιχάλης: Γενικότερα.

Χήρα: Απόλυτα.

Μιχάλης: Λοιπόν... απόλυτα. Χαίρετε.

Δήλωση Μαρκογιαννάκη

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε: «Σχετικά με τα διαλαμβανόμενα στην από 27/05/2009 συνομιλία μεταξύ Μιχάλη Κυριακάκη, διευθυντή φυλακών Αγιάς Χανίων, και Χήρα Ιωάννας του Σπυρίδωνα διευκρινίζεται ότι πράγματι ο Μιχ. Κυριακάκης μετέφερε την παράκλησή του στη σύζυγό μου, που εργάζεται ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο μου να διερευνηθεί η δυνατότητα τοποθέτησης τελειόφοιτου σπουδαστή της Σχολής Μηχανικών Αεροσκαφών (ΣΜΑ) στα Χανιά. Οιαδήποτε άλλη προσπάθεια ερμηνείας δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα». *

kourdistoportocali


Read more...

KOSTA NOSTRA


Ο Πανάγος εκβιαστής. Ο Ζαχόπουλος το ίδιο. Ο Κεφαλογιάννης προστάτης. Ο Βουλγαράκης φοροφυγάς. Ο Ρουσοπουλος, ο Δουκας, ο Κοντός κοκ οικοπεδοφάγοι. Ο Σουφλιάς αυθαίρετος. Ο Πάκης-χούπης παράνομοι διορισμοί. Η Ντορα δωρολήπτης. Ο Μαγγίνας μαύρη εργασία. ο Αλογοσκούφης, ο Τσιτουρίδης και οι άλλοι βαποράκια τοξικών ομολόγων. η Σωτηρίου στο συνδικάτο...

Η ιστορία της κυβέρνησης Καραμανλή πρέπει να γραφεί από τον Τσιφόρο: "Ιστορίες πίσω από τα κάγκελα"...

Μιλάμε, εξάντλησαν τον ποινικό κώδικα. Πρέπει να φύγουν πριν πλακώσει η Ιντερπόλ!

Και στην παράδοση-παραλαβή να φορούν ρούχα χωρίς τσέπες. Είναι ικανοί φεύγοντας να παίρνουν ό,τι εξέχει..

Και αυτός ο Πελέκης, είναι δυνατόν να είναι παντού; Να δεις που θα 'κανε και τη μοιραία ένεση στον Μάικλ Τζάκσον...

Ξεφύλλισα όλον τον ποινικό κώδικα.
Λοιπόν, μέλη της κυβέρνησης έως τώρα μόνο σε δυο αδικήματα δεν έχουν εμπλακεί: παράνομη αφαίρεση και εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων και διακίνηση πυρηνικών αποβλήτων. Όλα τα άλλα τα έκαναν!

Εκλογές τον Σεπτέμβρη! Για τον Θεό!


krogias

Read more...

Για τα χλιδάτα συνέδρια της "Γερμανός"...‏


Στο ίδιο έργο θεατές...
.

.
Σκηνικό γνωστό. Θα μαζευτούμε πάλι σε κάποιο χλιδάτο κέντρο για να ακούσουμε πως όλα πάνε καλά και σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας για μία ακόμη χρονιά γίναμε πλουσιότεροι.
Αντί λοιπόν να ξοδέψετε τόσα χρήματα για το "κοσμοϊστορικό" γεγονός της χρονιάς, δεν τα δίνετε σε κάποιο ίδρυμα τουλάχιστον να πιάσουν τόπο;
Άλλωστε την ίδια ταινία όσο και να σου αρέσει πόσες φορές θα την δεις...

press-gr

Read more...

Με αφορμή το παραλήρημα της Φωτεινής Ανδρέου σήμερα στο mega και τις προσωπικές επιθέσεις στον Κ. Σκανδαλίδη, θυμηθήκαμε την ΥΕΝΕΔ…



Η Φωτεινή Πιπιλή και το χουντικό ιδεολόγημα

Η Φωτεινή Πιπιλή (επί χούντας ονομαζόταν Ανδρέου) και το χουντικό ιδεολόγημα...
Φωτεινή Ανδρέου στην ΥΕΝΕΔ επί χούντας.
(ποιος ξέρει πόσες κατουρημένες ποδιές και πόσους λοχίες).
Φωτεινή Πιπιλή στη Βουλή των Ελλήνων, τώρα, επί χούντας Καραμανλή.
(Γνωστές οι κατουρημένες ποδιές, αλλά ούτε για λοχίες δεν κάνει πια...)
Έχει κανείς απορίες σχετικά με το τι αντιπροσωπεύει ιδεολογικά η Νέα "Δημοκρατία";
Μια Νέα Χούντα!
Η χουντικιά κυρα-Τούλα λοιπόν, μας εξηγεί με νοσταλγία το "Ελληνοχριστιανικόν Ιδεώδες", δηλαδή το ιδεολόγημα της χούντας "πατρίς θρησκεία οικογένεια", και επιχειρεί την επαναφορά του στην πράξη.
"Δεν συνεργάζονται" με τα άκρα, απλώς και μόνο επειδή οι ίδιοι... ΕΙΝΑΙ τα άκρα!
Ενας Καρατζαφύρερ δηλαδή, αλλά στο πιο "λαμέ", στο "αστικότερο".
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ!!!
Εκλογές και επαναφορά της δημοκρατίας στη χώρα αμέσως!
Δίκες για όλους τους "βελούδινους" πραξικοπηματίες.
Ευχαριστούμε "το τομάρι", για το αρχικό υλικό.
Δείτε ακόμα: Φωτεινή Πιπιλή, σας φέρνει το επάρατο χθες, πίσω στο Σήμερα!

* Τελικώς αποδεικνύεται το χουντικό “DNA”, ή το έχεις, ή δεν το έχεις…

sibilla-gr-sibilla

Read more...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ Ε.Τ.





Read more...

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ


Της Ιωάννας Μάνδρου
(από την Καθημερινή)

Αν ο βαρυποινίτης Παν. Βλαστός ήταν ο εγκέφαλος της συμμορίας μέσα στις φυλακές, ρόλο ισότιμο στην εγκληματική δράση εκτός φυλακών, φέρεται πως διαδραμάτιζε ο μεγαλοεργολάβος Γ. Τρομπούκης. Με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, γνωριμίες και στενές επαγγελματικές σχέσεις με άλλους...
επιχειρηματίες, εργολάβους αλλά και πολιτικά πρόσωπα, δεν ήταν μόνον ο άνθρωπος που επρόκειτο να «ξεπλύνει» τα λύτρα της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία ήταν εκείνος που είχε δώσει προσωπικά εντολή στον Παν. Βλαστό για να προχωρήσει σε τρεις δολοφονίες!
Παραγγελίες θανάτου
Τις εντολές θανάτου τις έδιδε για πρόσωπα με τα οποία ο ίδιος είχε οικονομικές συναλλαγές ή άλλες δραστηριότητες και ήθελε να βγουν από τη μέση.
Επιπλέον, ήταν ο βασικός προμηθευτής της σπείρας σε εκρηκτικά υλικά αλλά και εκείνος που είχε αναλάβει την εκπαίδευση μελών της συμμορίας για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, οι οποίοι είχαν χρησιμοποιηθεί ή επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Η πολύπλευρη και σκοτεινή δράση του Γ. Τρομπούκη κάλυπτε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της σπείρας.
Από την εντολή για δολοφονίες, προπαρασκευή δολοφονιών, προμήθεια εκρηκτικών αλλά και την οικονομική δραστηριότητα της σπείρας με ξέπλυμα παράνομων χρημάτων και με άσκηση τοκογλυφικής δραστηριότητας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά: Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Γ. Τρομπούκης είχε «δώσει εντολή στον Παν. Βλαστό για τη δολοφονία του Θ. Παπαδά εξαιτίας προηγουμένων διαφορών που είχε ο Παπαδάς με τον αδελφό του». Για τη συγκεκριμένη παραγγελία θανάτου, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, είχε υποσχεθεί «αμοιβή στον Βλαστό, για την υλοποίηση του συμβολαίου ποσού 40.000 ευρώ».
Συμβόλαιο θανάτου είχε κλείσει με τον Βλαστό, με δική του εντολή και για τη δολοφονία του πρώην κρατουμένου των φυλακών Μαρίνου Κλήμου, όπως επίσης είχε παραγγείλει στον Βλαστό να δολοφονήσει τον Λιβανέζο επιχειρηματία Μοχάμεντ Χαλιφέ «δίδοντας αμοιβή, στον Βλαστό, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, «το ποσό των 40.000 ευρώ». Βέβαια, ο ίδιος ο Τρομπούκης καταθέτοντας στην ασφάλεια προανακριτικά το αρνείται και λέγει ότι «ήταν εκείνος που ειδοποίησε τον Μοχάμεντ Χαλιφέ να φύγει», δίδοντάς του μάλιστα, όπως λέγει, «4.500 ευρώ για τον σκοπό αυτό».
Εκτός όμως από τα συμβόλαια θανάτου - συγκεκριμένες εκτελέσεις, σύμφωνα με τη δικογραφία, είναι εκείνος που έδωσε εντολή και πάλι στον Βλαστό «να βάλει ανθρώπους του» για να τινάξουν στον αέρα σούπερ μάρκετ στους Θρακομακεδόνες γιατί είχε διαφορές με τον ιδιοκτήτη του Γ. Καρναχωρίτη. Ο λόγος; «Είχε διαφορές με τον συνεταίρο του Καρναχωρίτη, Σπύρο, του χρωστούσε λεφτά», αλλά όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο Τρομπούκης «τελικά του τα έδωσε». Ο σύνδεσμός του με τον Βλαστό, όπως ομολογεί ο ίδιος στην προανακριτική του απολογία, είχε να κάνει με τοκογλυφίες.
Φρικιαστικές λεπτομέρειες για την οργάνωση δολοφονιών από τα μέλη της σπείρας καθώς και περιγραφή του βαρέος οπλισμού που διέθεταν προκύπτουν από τις συνομιλίες τους που έχουν μαγνητοσκοπηθεί.
Η δικηγόρος
Ο Παν. Βλαστός, που κινούσε τα νήματα μέσα από τις φυλακές, συνομιλεί με όλους τους συνεργούς του και δίδει εντολές για εκτελέσεις, για προμήθεια εκρηκτικών για το τι όπλα θα χρησιμοποιήσουν κάθε φορά αλλά και για ξέπλυμα χρημάτων.
Ο ρόλος συγκεκριμένης δικηγόρου - έχουν καταγραφεί δεκάδες συνομιλίες τους- είναι σημαντικός. Η ίδια φέρεται να μετέχει στην οργάνωση και την προπαρασκευή της δολοφονίας του βαρυποινίτη Κώστα Ναστούλη.
Ενδεικτικός ο διάλογος:
Βλαστός: Στον λόγο της τιμής μου. Θυμήσου τη κουβέντα μου. Η μάνα του θα το πάρει το φέρετρο κλειστό. Θα 'ναι το κεφάλι του τόσο ανοιγμένο, θα 'χει φάει τόση σφαίρα...
Δικηγόρος: Την αξίζει αυτός. Και να σου πω και κάτι; Το αξίζει να το ζήσει η μάνα του αυτό.
Σε άλλο σημείο για την επικείμενη δολοφονία Ναστούλη ή ίδια δικηγόρος αναφέρει:
«Μην ανησυχείς. Τη γραμματεία της φυλακής την κάνω εγώ ό,τι θέλω».
Ο Παν. Βλαστός συνομιλεί με τους Κατσαγάνη, Κλεφτογιάννη και Τρομπούκη για να προετοιμαστούν οι δολοφονίες που είχε η σπείρα στα «σκαριά». Και δίδει εντολές ποιος θα πάει και τι όπλο πρέπει να χρησιμοποιηθεί:
Βλαστός: Δεν πρέπει με καλάμι (ενν. καλάσνικοφ) - ξέρω τι σου λέω. Αφού έχουμε το άλλο...
Κλεφτογιάννης: Εμένα αυτό μου αρέσει. Ρε συ, μην επιμένεις, δεν μπορώ εγώ με τα μικρά.
Βλαστός: Εγώ με το μικρό, με μόνο μια φορά τον τελείωσα. Πλάκα μου κάνεις:
Σε άλλες συνομιλίες καταβάλλεται προσπάθεια να πειστούν μέλη να συμμετάσχουν σε δολοφονίες. «Θα βαπτιστείς», λέει ο Βλαστός στον Κατσαγάνη, που είναι επιφυλακτικός να λάβει μέρος σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ δεκάδες είναι οι συνομιλίες Βλαστού - Τρομπούκη για τα λύτρα αλλά και για την προμήθεια εκρηκτικών μηχανισμών και την οργάνωση δολοφονιών.
Βλαστός: Να σου πω τα πυράκια, τα πυράκια μ' ακούς; (ενν. τους πυροκροτητές).
Τρομπούκης: Τα έχει ο μικρός.
Βλαστός: «Πήγαινε εσύ, κατάλαβες, πήγαινε εσύ γιατί εκεί είναι ερημιά. Και πρέπει να γίνει τεστ.
Τρομπούκης: Θα πάω εγώ να του δείξω. Θα του δείξω εγώ. Εγώ θα του πω πώς θα το φτιάξει.
Στην ορολογία τους «το φτιάξιμο» σήμαινε δολοφονία.



Read more...

ΛΑΥΡΑΚΙ...


Υπάρχει ένα όνομα εταιρείας που έχει πολύ ενδιαφέρον. Trucks market. Ασχολείται με καινούργια και μεταχειρισμένα επαγγελματικά οχήματα. Κυρίως φορτηγά που εισάγονται από την Ευρώπη. Με έδρα την Αθήνα και με πολλές δουλειές στις Βρυξέλλες αλλά και ενίοτε στην Σλοβακία. Κρατήστε το όνομά της και θα σας ενημέρωσουμε για το πως εμπλέκεται με τον Μάριο Σαλμά και την Μαρία Σωτηρίου.
pressmme

Read more...

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ ΑΓΡΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΟΥ...


ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΟΛΛΑ...

"Η κυρία δεν εκπροσωπεί την Καλλιπάτειρα. Είχε διαγραφεί και κακώς εμφανίζει τον εαυτό της ως ιδρυτικό μέλος του Σωματείου μας". Η σύζυγος του Περικλή Παναγόπουλου άστραψε και βρόντηξε. Μετά από πολλούς μήνες σιωπής μίλησε χθες το βράδυ στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Extra 3. Ζήτησε μόνη της να παρέμβει. Η ενόχλησή της από αυτά που περιγράφονται στο βιογραφικό της Μαρία Σωτηρίου ήταν εμφανής. Το γράψαμε. Έχει πολύ ζουμί η υπόθεση...
pressmme

Read more...

ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...





Read more...

ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ MEGA ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ!


Σάλος έχει προκληθεί από χθες το βράδυ για την τηλεοπτική παρουσία του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας στο Μεγάλο Κανάλι. Σήμερα σε όλα τα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια πρώτο θέμα συζήτησης τα όσα είπε ο Π. Καμμένος. Από χθες το βράδυ είναι ο μόνος εν ενεργεία υπουργός ο οποίος διέσυρε το Mega καταγγέλλοντας σκευωρία του διευθυντή ειδήσεων και της δημοσιογραφικής ομάδας του Μεγάλου Καναλιού το οποίο όπως κατήγγειλε ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας "είχε προαποφασίσει να τον εκθέσει από την σύσκεψη που προηγήθηκε του δελτίου"!
Ο Καμμένος είπε και άλλα. Κατήγγειλε το Mega γιατί δεν αναφέρει τίποτα για τον Βαρδινογιάννη ο οποίος "είχε δώσει εντολή εκτελέσεως σε μπράβο της νύχτας"! "Στον μέτοχο του Mega γιατί δεν αναφέρεστε;" ρώτησε ο Π. Καμμένος. Και φυσικά... απάντηση δεν πήρε.

pressmme

Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών--Πρωινών- Οικονομικών Αθλητικών- και Θεσσαλονίκης εφημερίδων


9-7-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ
























ΠΡΩΙΝΕΣ












ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ













ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ



























ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ















kafeneio

Read more...