Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Κι άλλο ψέμα στους αγρότες: Πρέπει "να ξεχάσουν" αύξηση κατά 5% στην επιστροφή ΦΠΑ!‏


>

«Άλλο ένα ψέμα της Κυβέρνησης προς τους αγρότες: Καλούνται «να ξεχάσουν» την δέσμευση του Υπουργού για 5% επιπλέον επιστροφή ΦΠΑ!»

Ερώτηση του Μάρκου Μπόλαρη

Ένα ακόμα ψέμα της Κυβέρνησης προς τους αγρότες αποκαλύπτει με σημερινή του Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Ν. Σερρών του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για την δήθεν δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα φρόντιζε να λάβουν οι αγρότες επιστροφή ΦΠΑ αυξημένη κατά 5%! Σήμερα είναι πλέον σαφές ότι η υπόσχεση δόθηκε τον περασμένο χειμώνα απλώς για να πεισθούν οι αγρότες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, αφού οι αρμόδιοι φορείς τους δηλώνουν πλέον ξεκάθαρα ότι θα πρέπει «να το ξεχάσουν»!

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως ακολούθως:





Ο συστηματικός και προσχεδιασμένος εμπαιγμός και η επικοινωνιακή τακτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο χειμώνα έναντι των αγροτών, προκειμένου να σπάσει τις κινητοποιήσεις τους, αποκαλύπτουν σιγά – σιγά την γύμνια τους.
Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης «έταξε» στους αγρότες 5% επιπλέον επιστροφή στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Όταν οι αγρότες και οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι άρχισαν να αναζητούν αυτή την αυξημένη επιστροφή, τους δηλώθηκε από αρμόδιες πηγές «να την ξεχάσουν»!
Η αναξιόπιστη και ανακόλουθη αυτή συμπεριφορά συστηματικού εμπαιγμού είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησής της, που επέλεξε σταθερά να στηρίζει τα καρτέλ και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα των μεσαζόντων και των εισαγωγέων αγροτικών εφοδίων, αδιαφορώντας για την αγροτιά.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο συναρμόδιος κ. Υπουργός
1. Πώς αξιολογεί την αξιοπιστία της Κυβέρνησης, όταν δηλώνεται αρμοδίως στους αγρότες ότι θα πρέπει «να ξεχάσουν» την «δέσμευση» του κ. Υπουργού για αυξημένη κατά 5% επιστροφή ΦΠΑ;
2. Τί θα γίνει τελικά; Ποιο θα είναι το ύψος της επιστροφής ΦΠΑ που θα λάβουν οι αγρότες;

salonica-press

Δεν υπάρχουν σχόλια: