Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3% ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΕΡ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ MEGA !


ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΣ 5-6 ΜΟΝΑΔΕΣ...
ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ
Για να δίνει το Mega και ηGPO δημοσκόπηση υπέρ του... 
ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά πάνω από 3% καταλαβαίνετε τι έχει να συμβεί με την αναγωγή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που το 60% αυτών πάνε με το πρώτο κόμμα και σε συνθήκες πραγματικών εκλογών. Η διαφορά σε αυτή την περίπτωση θα ξεπεράσει το 5%-6%. Η δημοσκόπηση του Mega, την οποία σχολίασε ο Πρετεντέρης εμφανίζει πρόθεση ψήφου με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% και η Νέα Δημοκρατία 25,3%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 5,8%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4% και το ΠΑΣΟΚ με 5%. Κάτω από το 3% βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, ενώ αξιοσημείωτο το ποσοστό του νέου κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου με 2,6%. Συμπέρασμα; Δεν κλείνει η ψαλίδα της διαφοράς από τότε που άρχισε η τακτική του φόβου. 
http://fimotro.blogspot.gr/2015/01/3-mega.html

Read more...

Τι Ελευθέριος, τι Ευάγγελος, Βενιζέλος να είναι!..


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι σε πολύ δύσκολη θέση λίγο πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αφού ο ίδιος είναι τελειωμένος πολιτικά είτε το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να μπει στη Βουλή, είτε μείνει εκτός. 

Μπροστά στο...
τέλος του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Σε ομιλία του στην Καλλιθέα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε το εξής:

«Στις εκλογές του 1920, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η μικρασιατική εκστρατεία, οι Έλληνες πολίτες καταψήφισαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Αλλά λίγο αργότερα, μετά την καταστροφή, τον έψαχναν για να εκπροσωπήσει αυτός τη χώρα στη διαπραγμάτευση για τη συνθήκη της Λoζάνης».

Πέρα από την ατυχή σύγκριση του εαυτού του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τη σύγκριση της σημερινής Ελλάδας με την Ελλάδα της Μικρασιατικής Καταστροφής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος «ξεχνάει» να αναφέρει και μερικά άλλα στοιχεία αλλά αυτό είναι λογικό, αφού ξέρει πως απευθύνεται σε αμόρφωτους.

Ναι, οι πολίτες καταψήφισαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο στις εκλογές του 1920, αλλά ποιος ήταν αυτός που προκήρυξε τις εκλογές το 1920;

Μα, ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Πολύ έξυπνο να προκηρύξεις εκλογές ενώ η χώρα σου είναι σε πόλεμο.

«Ναι, αλλά ο Ελευθέριος Βενιζέλος σεβάστηκε το Σύνταγμα που προέβλεπε εκλογές.»

Τι μου λες; Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κυβερνούσε δικτατορικά και είχε το Σύνταγμα γραμμένο στα παλιά του τα παπούτσια.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα τον κοινοβουλευτισμό και, ως προς αυτό, μοιάζει πολύ και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και με τον Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης, ωραίες είναι οι αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά να πούμε κάποια στιγμή και ποιος ξεκίνησε την Μικρασιατική Εκστρατεία.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Δεν είναι λίγοι οι ιστορικοί που πιστεύουν πως ο Ελευθέριος Βενιζέλος έκανε εκλογές το 1920, γνωρίζοντας πως θα τις χάσει.

Ο Νίκος Καζαντζάκης, ο οποίος ήταν συνεργάτης του Ελευθερίου Βενιζέλου, δεν είχε καμία αμφιβολία πως ο Βενιζέλος ήξερε ότι θα χάσει τις εκλογές.

Δηλαδή, ο Ελευθέριος Βενιζέλος έβλεπε την ήττα να έρχεται και προσπάθησε -με τις εκλογές- να αποφύγει την ταύτιση του ονόματός του με την επερχόμενη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ένας ευφυής και ικανός πολιτικός, ο οποίος προσέφερε πάρα πολλά στην δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Αλλά δεν ήταν ούτε θεός, ούτε άγιος.

Γνώριζε πολύ καλά το πολιτικό παιχνίδι στην διεθνή σκακιέρα, και οι περισσότερες επιλογές του, του βγήκαν.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έκανε μια φορά το λάθος να εμπιστευτεί τους Βρετανούς, και η χώρα οδηγήθηκε στον πόλεμο που προκάλεσε την Μικρασιατική Καταστροφή.

Έκανε και άλλα λάθη ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπως το να μην αντιληφθεί αμέσως το Ποντιακό Ζήτημα και την δυναμική του αντάρτικου των Ποντίων.

Αλλά δεν είναι και πολύ τίμιο να κρίνει κάποιος έναν πολιτικό σαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο -ο οποίος ηγήθηκε της χώρας σε μια εξαιρετικά δύσκολη, κρίσιμη και πολεμοχαρή περίοδο- από την ειρηνική Ελλάδα του 2015. Άλλωστε, δεν έχω σκοπό να αποκαθηλώσω τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Έκανε ό,τι μπορούσε. Στόχος του ήταν πάντα το καλό της πατρίδας. Οπότε, πάλι στο θέμα:

Η Μικρασιατική Καταστροφή προήλθε από έναν πόλεμο. Πολλοί το ξεχνούν αυτό.

Στον πόλεμο, άλλες φορές κερδίζεις, άλλες φορές χάνεις. Στο μέτωπο της Μικράς Ασίας, ο δικός μας στρατός ηττήθηκε.

Και ακολούθησε η Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Μικρασιατική Καταστροφή ακολούθησε την ήττα του ελληνικού στρατού στο πεδίο της μάχης.

Όσοι σύγχρονοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να τρομάξουν ή να συγκινήσουν τους Έλληνες, αναφερόμενοι με μεγάλη άνεση και ευκολία στην Μικρασιατική Καταστροφή -λες και πρόκειται για την Γιουροβίζιον-, δεν σέβονται καθόλου ούτε τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, ούτε τους απογόνους αυτών των θυμάτων (σ.σ. είμαι ένας από αυτούς τους απογόνους).

Και επειδή την Μικρασιατική Καταστροφή την έφερε στο προσκήνιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος -για να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο-, ελπίζω οι σύγχρονοι Έλληνες, να δείξουν έστω και τώρα λίγη αξιοπρέπεια, και να στείλουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο όχι στη Βουλή αλλά στην Δικαιοσύνη.

Ας μιλήσει στους δικαστές ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ας πει στους δικαστές πως είναι ο διάδοχος του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Μπορεί να την γλιτώσει με έναν ζουρλομανδύα...

pitsirikos.net

Read more...

Δεν τα βρήκε η Ραχήλ με τον ΣΥΡΙΖΑ...


Συζητάει με ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ οδεύει, καθώς όλα δείχνουν, η Ραχήλ Μακρή, η οποία αρνήθηκε την πρόταση του κόμματος να κατέβει υποψήφια στη μονοεδρική των Γρεβενών.

Όπως...
αναφέρει η ίδια μιλώντας στο protothema.gr η πρόταση που της έκανε η Κουμουνδούρου είναι «ανεδαφική», εξηγώντας ότι «μου πρότειναν να είμαι υποψήφια στη μονοεδρική των Γρεβενών και όχι στην Κοζάνη, όπου είναι η βάση μου και εκλέγομαι. Θεωρώ ότι είναι αδύνατον μέσα σε 20 ημέρες να διεξάγω έναν αξιοπρεπή αγώνα σε μία περιοχή που δεν την γνωρίζω και δε με γνωρίζουν».

Όπως δηλώνει η κ. Μακρή, οι πόρτες δεν έχουν κλείσει ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει συνομιλίες με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφια στην Κοζάνη με τον εν λόγω συνδυασμό...

matrix24.gr

Read more...

Συνελήφθησαν οι τρεις δράστες του μακελειού στο Παρίσι...


Στα χέρια της αστυνομίας είναι οι τρεις δράστες που αιματοκύλισαν το μεσημέρι τα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo.

Οι...
πληροφορίες που μετέδωσε πρώτη η γαλλική εφημερίδα Liberation, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών...

Read more...

Ο Χ. Καστανίδης στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου

Υποψηφιος με το κίνημα δημοκρατών σοσιαλιστών του Τ. Παπανδρέου ο πρωην υπουργός Χάρης Καστανιδης.
Ο Γιώργος ξαναμαζεύει τους υπουργούς του 2009-2011: Και ο Καστανίδης μαζί τουΟ πρωην υπουργος δικαιοσύνης είχε συναντηση με τονρωην πρωθυπουργό και συμφώνησαν στην υποψηφιοτητα του κ. Καστανίδη.
ο ιδιος δηλωνει : 
Πριν από τρία χρόνια χώρισαν οι δρόμοι μας με τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν διαγράφηκα, γιατί διαφωνούσα με τις πολιτικές της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας και αρνήθηκα να ψηφίσω το δεύτερο μνημόνιο.
Συναντιόμαστε και πάλι σήμερα, τώρα που το νέο Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών διακηρύσσει την ανάγκη να βγει η χώρα μας από την κρίση με την άσκηση πραγματικά προοδευτικών πολιτικών, μακριά από τη βία της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής, να βγει από την κρίση με την εφαρμογή βαθειά δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.
Συναντιόμαστε τώρα, που το νέο Κίνημα διακηρύσσει ότι δεν μπορεί να είναι ουραγός της Δεξιάς ούτε παρακολούθημα κανενός.
Συμμετέχω στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με την προσδοκία ότι σύντομα θα ενωθούν όλες οι αυθεντικές δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Συμμετέχω στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με την πίστη ότι γίναμε όλοι σοφότεροι από τα λάθη του παρελθόντος και έχοντας βαθιά μέσα μου την ελπίδα ότι θα ανταποκριθούμε στην επιθυμία του ελληνικού λαού και της νέας γενιάς να επιστρέψει στον τόπο μας η αξιοπρέπεια και η πίστη στο μέλλον.
http://www.egiakoumis.gr/

Read more...

Όταν ο Φλωρίδης ζητούσε τη διάλυση του «αποκρουστικού» ΠΑΣΟΚ

7.1.15


Ο ηγέτης της Ελιάς Ευάγγελος Βενιζέλος και οι συνεργάτες του περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι και κατηγορούν τον Γιώργο Παπανδρέου για τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Θα τους έχετε ακούσει, το επαναλαμβάνουν διαρκώς.

Έχουν μάλιστα εισάγει και το θεώρημα του...παραβάν και καταδέχονται να συνομιλήσουν μόνο με όσους έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ (δηλαδή Ελιά) στις πρόσφατες Ευρωεκλογές. Σήμερα, ανακοίνωσαν ότι ο Γιώργος Φλωρίδης θα τεθεί επικεφαλής του Επικρατείας του κόμματος.

Να παλαιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος:

«Αυτό το ΠαΣοΚ, που έχει απομείνει, όπως έχει απομείνει, είναι ένας μηχανισμός κοινωνικά αποκρουστικός. Έχει αποκοπεί από την κοινωνική βάση, θα πρέπει πλέον να κονιορτοποιηθεί και να εξαερωθεί», δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι ο πρώην υπουργός και ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Συνδέσμου κ. Γ. Φλωρίδης.

Εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση εναντίον του κομματικού μηχανισμού του ΠαΣοΚ, αλλά και αυτών που θέλουν να διεκδικήσουν την ηγεσία του, ο κ. Φλωρίδης αναφέρει ότι οι «δελφίνοι» θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν πρώτα σε ποια ιδεολογική κατεύθυνση θέλουν να κινηθούν.

Να τον χαίρονται.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/otan-o-floridis-zitouse-ti-dialysi-tou-apokroustikoy-pasok.html#sthash.VGopEur1.dpuf
http://www.parapolitiki.com/

Read more...

OI ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ AIRASIA ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ...


Δύτες και ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης ...
την ουρά του αεροσκάφους Airbus A320-200 της πτήσης QZ 8501 της Air Asia που συνετρίβη στις 28 Δεκεμβρίου με 162 επιβαίνοντες στην θάλασσα της Ιάβας.


Τα ισχυρά ρεύματα και το μεγάλο βάθος εξακολουθούν να δημιουργούν μεγάλα εμπόδια στην επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους αλλά οι ερευνητές κατάφεραν να τραβήξουν μία φωτογραφία από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που εντοπίστηκε από ένα πλοίο ερευνών της Ινδονησίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Henry Bambang Soelistyo.

Σε μία από τις φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνεται ένα «A», πάνω σε ένα κομμάτι μέταλλο, το οποίο παραπέμπει στο λογότυπο της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Air Asia.





Το εύρημα θεωρείται πολύ σημαντικό καθώς στην ουρά του αεροσκάφους βρίσκεται το μαύρο κουτί που αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση εξαφάνισης και συντριβής του αεροσκάφους αφού στον λεγομενο καταγραφεά στοιχείων πτήσης είναι καταγεγραμμένες όλες οι συνομιλίες στον θάλαμο διακυβέρνησης.

Μικρότερα κομμάτια από τα συντρίμμια της πτήσης που έχασε ξαφνικά επαφή με το πύργο ελέγχου, όπως καθίσματα και μία θύρα κινδύνου έχουν ανασυρθεί στην επιφάνεια.



Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 40 νεκροί. Ωστόσο ο χρόνος για τον εντοπισμό και την ανέλκυση των νεκρών επιβαινόντων θεωρείται περιορισμένος καθώς σε δύο εβδομάδες υπολογίζεται ότι οι υπόλοιποι νεκροί επιβάτες θα παρασυρθούν στον βυθό και επιπλέον υπάρχουν ήδη ενδείξεις αποσύνθεσής τους.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης εντοπισμού του αεροσκάφους εικάζουν πως οι νεκροί επιβάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην άτρακτο του αεροπλάνου.

Το αεροσκάφος της Air Asia χάθηκε από τα ραντάρ στις 28 Δεκεμβρίου ενώ εκτελούσε πτήση διάρκειας δύο ωρών από την Σουραμπάγια της Ινδονησίας στην Σιγκαπούρη. Η συντριβή του αεροσκάφους αποδίδεται στις κακές καιρικές συνθήκες.

http://fimotro.blogspot.gr/2015/01/oi-airasia.html

Read more...

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΥΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΩΡΑΪΤΗ (ΒΙΝΤΕΟ)


Χαμός χθες στο Αγρίνιο στην ομιλία Παπανδρέου . Οι συνεργάτες του δεν πίστευαν στα μάτια τους από το πλήθος και το πάθος της συγκέντρωσης. Αδιάψευστος μάρτυρας η ίδια η εικόνα από το βίντεο με την είσοδό του στην αίθουσα (Δείτε το βίντεο). Ο...
Γιώργος Παπανδρέου δείχνει πάντως πως εκτιμά όλους όσοι τον στηρίζουν στο ρίσκο που έχει πάρει με το νεοπαγές κόμμα του, ειδικά μάλιστα όταν έχουν αφήσει την «σιγουριά» του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά όταν αφήνουν τη σιγουριά μια σίγουρης εκλογικής περιφέρειας, όπως της παπανδρεικής Αιτωλοακαρνανίας
Αυτό φαίνεται και από το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη μνεία  στον  πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Θάνο Μωραΐτη κατά την ομιλία που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός  χθες  στο Αγρίνιο.
Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον κ. Μωραΐτη που «στήριξε» από την αρχή το εγχείρημα  αλλά και δέχθηκε να αφήσει την σιγουριά μια βέβαιης επανεκλογής στην Αιτωλοακαρνανία για  είναι στηρίξει το « Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» σην μάχη των μαχών στην Β Αθήνας.
Ο κ. Μωραΐτης 11 χρόνια  εκλεγόταν στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς.

http://fimotro.blogspot.gr/2015/01/blog-post_944.html

Read more...

Αντε γεια, Βαγγέλη...


Πιο θλιβερός, από ποτέ. Θέλει την 3η θέση, για είναι ο ρυθμιστής, αλλά πάρα ταύτα το "ΠΑΣΟΚ δεν είναι μπαλαντέρ".
Βλέποντας την ήττα να έρχεται και ενδεχομένως να μην είναι εξαιτίας του, ετσι οπως το κατάντησε, το ιστορικό κόμμα του Ανδρεα Παπανδρεου στην βουλή, άρχισε κατά...
τα συνήθη να αγιογραφεί τον εαυτούλη του. "Εγώ", "εγώ" και πάλι "εγώ".
"Αγαπητοί φίλοι και συνομιλητές", έλεγε κάθε λίγο και λιγάκι στους Λυριτζή-Οικονόμου κι έστρωνε το τσουλουφάκι στο μέτωπο, για να κρύψει τον εκνευρισμό του.
Μάλλον το 'χει πάρει απόφαση πως έχασε...

Read more...

«Σανίδα σωτηρίας» για την Ευρώπη ο Γιώργος...


Greece's Prime Minister Papandreou holds a news conference at the end of an European Summit in Brussels
«Κάποια Ευρώπη θα έπρεπε να προβληματιστεί : Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Παπανδρέου;». Το ερώτημα ανήκει στην...
ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής εφημερίδας “Il Sole 24 Ore”, που σε δημοσίευμά της θυμίσει πως ο τότε ηγέτης του ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει δημοψήφισμα για το πρόγραμμα λιτότητας και έτυχε χλευασμών και απομόνωσης.
Ο συντάκτης του άρθρου, υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «θεωρείται σήμερα, με το νέο Κίνημά του, η σανίδα σωτηρίας για την Ευρώπη, η οποία έχει τρομάξει από κάθε λογής λαϊκισμό», εξηγώντας πως έχοντας προτείνει εκείνο το δημοψήφισμα τότε, μπορεί να λειτουργήσει σήμερα, ως πόλος έλξης μερικών σοσιαλιστικών ψήφων, πριν αυτές καταλήξουν οριστικά στον ΣΥΡΙΖΑ…».

matrix24.gr

Read more...

Σαχινίδης: Γι' αυτό κάναμε το "Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών"...


Σαχινίδης: Γι' αυτό κάναμε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
HXHTIKO...
Ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Φίλιππος Σαχινίδης μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, το παρελθόν αλλά και τους...
στόχους του κόμματος.

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό, το ΠΑΣΟΚ είχε αρχίσει να καταγράφει συνεχείς απώλειες δυνάμεων από ανθρώπους που το στήριξαν σε αυτή τα διαδρομή. Απέναντι σε αυτή την εικόνα, πολλοί από εμάς είχαμε καταθέσει τις ανησυχίες μας και προτάσεις για το πώς θα ανακοπεί αυτή η συρρίκνωση. Και αυτές οι προτάσεις ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν θετικά. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι δεν συνειδητοποιούσαν που ακριβώς βρισκόμαστε, ούτε ότι η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί κόμματα διατεθειμένα να εργαστούν για την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση. Κόμματα τα οποία μπορούν να δώσουν έκφραση και φωνή σε πολίτες που ένοιωθαν άστεγοι. Αυτή την πρωτοβουλία πήραμε και δημιουργήσαμε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Για την ανασύνταξη του χώρου. Για να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες που μας εγκατέλειψαν, να έχουν ξανά δράση και παρουσία», σχολίασε αρχικά ο κ. Σαχινίδης και συνέχισε:

«Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου μίλησε για λάθη τα οποία έκανε. Έχει τοποθετηθεί και θα συνεχίσει να τοποθετείται για το τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε το 2009 και το 2010».

«Πολλές φορές έχει κατατεθεί η άποψη ότι θα ήταν εντελώς διαφορετική η πολιτική εξέλιξη στην Ελλάδα, αν η Νέα Δημοκρατία είχε υποχρεωθεί να δώσει συναίνεση στην πολιτική επιλογή εκείνης της περιόδου. Όμως η υπευθυνότητα δεν εκβιάζεται. Παρέχεται. Η Νέα Δημοκρατία, όφειλε ως το κόμμα του αστικού τμήματος της χώρας να παράσχει υπεύθυνη πολιτική στήριξη απέναντι στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου», πρόσθεσε αναφερόμενος στο παρελθόν».

Σχετικά με το δημοψήφισμα, ο κ. Σαχινίδης σχολίασε ότι: «Οι πολίτες πρέπει να ερωτώνται. Και πρέπει να ερωτώνται το σωστό ερώτημα. Η Ευρώπη, δεν ήθελε η Ελλάδα να θέσει σε δημοψήφισμα το πρόγραμμα αλλά αν συμφωνούν με τη συμμετοχή στην ευρωζώνη ή όχι. Ήταν προσχηματικό το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν οι ηγέτες στις κάννες. Το σωστό ερώτημα είναι, συμφωνείτε με το 2ο πρόγραμμα το οποίο εξασφαλίσαμε; Αυτό το ερώτημα οι ευρωπαίοι δεν ήθελαν να τεθεί. Αυτό ήταν ένα μείζον πολιτικό λάθος των ευρωπαίων ηγετών».

«Τα τελευταία 2 χρόνια η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Χρειαζόταν άμεσα η στήριξη μιας κυβέρνησης που θα επέτρεπε η χώρα να λειτουργεί. Η ΝΔ και ο Σαμαράς πίεσε τη χώρα για εκλογές τότε. Αυτά τα δύο χρόνια, είχαμε μια υποχρέωση να προσχωρήσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Οι αλλαγές αυτές δεν προχώρησαν ούτε με τον καλύτερο δυνατό ρυθμό ούτε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν καταψηφίζαμε, η χώρα θα βρισκόταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Επιλέξαμε συνειδητά να υπερψηφίζουμε αυτά που ερχόντουσαν στη Βουλή, αλλά να καταθέτουμε τις απόψεις μας. Δεν θέλαμε με κανέναν τρόπο να οδηγήσουμε τη χώρα σε πολιτική αστάθεια γιατί το κόστος της πολιτικής αστάθειας, να συζητά όλη η Ευρώπη για το Grexit ,δεν προέκυψε τυχαία. Δεν θέλαμε η χώρα να μπει σε συνθήκες αβεβαιότητας», είπε ακόμα, σχετικά με την τακτική του Γιώργου Παπανδρέου να ψηφίζει νομοσχέδια, αλλά και τον Σταύρο Δήμα.

Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ

enikos.gr

Read more...

Νέο σκηνικό έντασης στη Μεσόγειο...



Οι νέες προκλήσεις της Άγκυρας προκάλεσαν την αντίδραση της Λευκωσίας, η οποία έκανε λόγο για νέα παραβίαση του διεθνούς δικαίου από πλευράς τουρκικής κυβέρνησης, με αφορμή τη χθεσινή οδηγία προς...
ναυτιλομένους.

«Δεν αποτελεί παρά επιβεβαίωση των καταγγελιών του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας και της ηγεσίας των Τουρκοκυπρίων» αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Με τη νέα οδηγία, η Αγκυρα δεσμεύει, μέχρι τις έξι Απριλίου, οκτώ περιοχές στην Ανατολική Μεσόγειο για έρευνες του σεισμογραφικού σκάφους «Μπαρμπαρός».

Δίνει, επίσης, τις οκτώ συντεταγμένες των περιοχών αυτών, από τις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι το «Μπαρμπαρός» θα διεξάγει και πάλι έρευνες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. 

Μια από τις περιοχές απέχει μόνο 17,8 ναυτικά μίλια από τα νοτιότερα παράλια της Λεμεσού, ενώ η πιο μακρινή περιοχή βρίσκεται σε απόσταση 76,6 ναυτικά μίλια. 

Έρευνες φαίνεται ότι θα γίνουν ακόμα και μέσα στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και κοντά στο οικόπεδα 8, 9, 1, 2 και 3.

Επιμένει στις προκλήσεις η Τουρκία

Ο Κύπριος εκπρόσωπος επεσήμανε ότι, παρά τις επίπονες προσπάθειες του κ. Αναστασιάδη και της ελληνοκυπριακής πλευράς, τη βούληση και επίδειξη εποικοδομητικού πνεύματος, την έντονη και συνεχή διπλωματική δράση της κυβέρνησης για προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, η νέα τουρκική οδηγία «περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, ενώ καθιστά προφανές ακόμη και στους πιο δύσπιστους, ποιός φέρει την ευθύνη για τη σημερινή στασιμότητα, την αναστολή των συνομιλιών, καθώς και την συνεχή απειλή περαιτέρω αστάθειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Η επανάληψη από πλευράς Τουρκίας, τονίζεται, «μίας άκρως προκλητικής ενέργειας θα πρέπει να προβληματίσει έντονα τη διεθνή κοινότητα και όλους αυτούς που δηλώνουν συνεχώς ενδιαφέρον για έξοδο από τη σημερινή στασιμότητα οδηγώντας τους σε πολύ συγκεκριμένες ενέργειες προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, δήλωσε ότι ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θέλησε να δώσει στα Ηνωμένα Έθνη διέξοδο στο αδιέξοδο, που δημιούργησε η Τουρκία. 

Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ ο κ. Κασουλίδης εξήγησε ότι αυτός ήταν ο στόχος της δήλωσης του Κυπρίου προέδρου ότι «όλες οι εκκρεμότητες που δεν έχουν συμφωνηθεί θα μπορούσαν να συζητηθούν κατά το τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων, όταν κατατεθούν οι χάρτες των εδαφικών αναπροσαρμογών και εφόσον ο διάλογος θα ευρίσκεται στην τελική πορεία λύσης».

Αμετάβλητη θέση για τις διαπραγματεύσεις

Αναφερόμενος στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι ισχύουν οι συγκλίσεις Χριστόφια στο θέμα των υδρογονανθράκων και πρόσθεσε ότι απομένει η κατανομή των εσόδων.

Αυτό, πρόσθεσε, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και ήδη το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νομοσχέδιο. Εμείς, τόνισε, θέλουμε να συζητηθεί το θέμα την κατάλληλη στιγμή, όταν δηλαδή οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης φθάνουν προς το τέλος τους.

Για τις επικρίσεις άλλων κομμάτων ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι ορισμένες δυνάμεις δεν ήθελαν καν να αρχίσουν οι συνομιλίες, και ασφαλώς ούτε τώρα θα θέλουν να αρχίσουν εκ νέου.

Επικρίσεις για τη δήλωση Αναστασιάδη σχετικά με τους υδρογονάνθρακες

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δήλωσε ότι προτείνει να υπάρξει ολοκληρωμένη και πάρα πολύ συγκεκριμένη δήλωση από την πλευρά του προέδρου Αναστασιάδη. 

Έπρεπε, είπε, να διατυπωθεί με τρόπο σαφή και διπλωματικό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί το κυριαρχικό της δικαίωμα σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο.

«Θα θέλαμε οι Τουρκοκύπριοι να συμμετάσχουν σε αυτή την διαδικασία που αφορά το φυσικό αέριο, αλλά λόγω της έκρυθμης κατάστασης, για την οποία δεν φέρουμε την ευθύνη, αυτό δεν είναι επιτρεπτό την συγκεκριμένη στιγμή», ανέφερε.

Έπρεπε, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού, να λεχθεί ότι το θέμα του φυσικού αερίου είναι λυμένο, κάτι το οποίο δεν αμφισβήτησε η ηγεσία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Παραμένουν, ανέφερε, κάποιες λεπτομέρειες, που αφορούν την κατανομή των εσόδων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, υπογράμμισε, «έπρεπε να γίνει ξεκάθαρη αναφορά ότι θα δημιουργηθεί ένα ταμείο, στο οποίο θα κατατίθενται τα έσοδα, που δικαιωματικά ανήκουν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και πως, όταν θα επιλυθεί το Κυπριακό, αυτά θα δοθούν στην τουρκοκυπριακή συνιστώσα οντότητα».
real.gr

Read more...

Το "Ποτάμι" ακυρώνει τον εαυτό του...


Υποψήφιος στη Β' Αθηνών ο Χ. Θεοχάρης...
Το Ποτάμι πήρε (και) τον πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων παρά την πρόσφατη δέσμευση ότι «όσοι ασκούν εξουσίες σε γενικές γραμματείες» δεν θα είναι υποψήφιοι αν δεν...
έχουν περάσει 4 χρόνια από την λήξη της θητείας τους.
Να συμμετέχει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ως υποψήφιος με το «Ποτάμι» στη Βʼ Αθηνών αποφάσισε ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω Facebook. Στο μήνυμά του, αναφέρει ότι ο «ρόλος της πολιτικής ηγεσίας μίας σύγχρονης χώρας είναι να εκπονεί το κατάλληλο στρατηγικό σχέδιο για κάθε τομέα και να θέτει τους αντίστοιχους στόχους στη Δημόσια Διοίκηση. Και είναι αποστολή των ανθρώπων που εργάζονται για το Κράτος να πετύχουν τους στόχους αυτούς».

Πριν λίγες μέρες, μέσω twitter επίσης, το Ποτάμι είχε αποκλείσει τέτοιου είδους υποψηφιότητες:
left.gr

Read more...

Για κακούργημα διώκεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης...


Στα χέρια εφέτη ειδικού ανακριτή θα ανατεθεί αύριο η υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν εσχες του Γιώργου Καρατζεφερη, καθώς...
συνεδριάζει η Ολομέλεια των Εφετών που θα ορίσει τον δικαστικό λειτουργό. Υπενθυμίζεται, ότι στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ έχει ασκηθεί μετά από παραγγελία της Βουλής, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης και σε βαθμό πλημελλήματος για συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρία.

Η δικαστική ερευνα "έδειξε" οτι ο κ. Καρατζαφερης έλαβε 1,6 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της off shore που διατηρούσε με την επωνυμία Catalina LTD, από τον επιχειρηματία, Αλέξανδρο Τσάτσο που εμφανίζεται μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο να μεσολαβούν στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma. Μάλιστα, αποκαλύφθηκε η  ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρίας συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, της Homeric TCI.


Την ίδια στιγμή, απο τις 12 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν να περνούν το κατώφλι του ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μάλλη οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση προμήθειας των ελικοπτέρων Super Puma. Πρόκειται για τρεις πρώην αξιωματικούς και τους επιχειρηματίες Α.Τσάτσο και Σ. Κομνόπουλο, οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν, αφου αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση, τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα...
πηγή parapolitika.gr

Read more...

Την απέστειλε στο υπουργείο Εργασίας Δένδιας: Πρόταση για τη ρήτρα αξιόμαχου στον υπολογισμό των εφάπαξ ενστόλων


Δένδιας: Πρόταση για τη ρήτρα αξιόμαχου στον υπολογισμό των εφάπαξ ενστόλων
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας χαιρετά αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Πρόταση για τον καθορισμό της ρήτρας αξιόμαχου, που καθιερώθηκε με το ν.4281/14 άρθρο 220 παρ.3, προκειμένου να συμπεριληφθεί στον νέο τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ παροχών των ενστόλων, απέστειλε προς το υπουργείο Εργασίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
Αθήνα

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «με την πρόταση αυτή αποτρέπεται η απότομη μείωση των εφάπαξ παροχών, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των Ταμείων και εξασφαλίζεται η σταδιακή σύγκλιση του ύψους των χορηγούμενων παροχών με εκείνες που προβλέπει η ως άνω υπουργική απόφαση».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Επίσημες ανακοινώσεις Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων Πράσινων στις εκλογές


Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων Πράσινων στις εκλογές
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τη συνεργασία τους ανακοίνωσαν επίσημα, έπειτα από τη σημερινή συνάντησή τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γιάννης Τσιρώνης έκαναν λόγο για στρατηγική συνεργασία των δύο κομμάτων.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την κοινή πορεία των δύο κομμάτων κατά το παρελθόν πάνω σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και πρόσθεσε: «Τώρα ήρθε η στιγμή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στο ίδιο ψηφοδέλτιο».
Πρόκειται, είπε ο κ. Τσίπρας, για μια απόφαση ιστορική και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι το κόμμα που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Ευρωπαίους Πράσινους, είναι μια συνεργασία που διευρύνει τόσο τη δυναμική μιας μεγάλης εκλογικής νίκης στην Ελλάδα, όσο και τον δρόμο για αναγκαίες συμμαχίες στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, επίσης, ότι πρόκειται για μια στρατηγική συμμαχία που δεν αποβλέπει μονάχα στις επικείμενες εκλογές, αλλά κυρίως προσβλέπει στην από κοινού διαμόρφωση της περιβαλλοντικής πολιτικής στην Ελλάδα.
Ο Γιάννης Τσιρώνης, συντονιστής της εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, συμφώνησε με την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα λέγοντας ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι παρόντες όχι μόνο για τις εκλογές, αλλά και για την επόμενη μέρα. Υπογράμμισε τη βούληση του κόμματός του να βοηθήσει μέσω αυτής της συμμαχίας για να αλλάξει επιτέλους η μοίρα αυτού του τόπου, για να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση, αυτό το καθεστώς, το οποίο δεν καταστρέφει μόνο το περιβάλλον -το οποίο θεωρούσε πολυτέλεια- αλλά καταστρέφει και τις κοινωνικές σχέσεις και τους ίδιους τους ανθρώπους.
Ο κ. Τσιρώνης ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες του πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος Μιχάλη Τρεμόπουλου στην Α’ Θεσσαλονίκης, των πρώην περιφερειακών συμβούλων Κώστα Διάκου στα Χανιά, και Γιώργου Δημαρά στη Β΄ Αθήνας, της Δήμητρας Λυμπεροπούλου, που είναι περιφερειακή σύμβουλος και θα είναι υποψήφια στην Κορινθία. Επίσης, ο Δημήτρης Πολιτόπουλος θα είναι υποψήφιος στις Κυκλάδες ο Κώστας Καλογράνης στο Υπόλοιπο Αττικής και ο Γιώργος Δημητρίου στη Β' Πειραιά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σοκ στο Παρίσι και σε όλη την Ευρώπη Ένοπλοι γάζωσαν γραφεία γαλλικού περιοδικού, τουλάχιστον 12 νεκροί


To σημείο του τραγικού συμβάντος   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Σοκ προκαλεί η δολοφονική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 20, εκ των οποίων τα τέσσερα σε κρίσιμη κατάσταση. Για τρομοκρατική επίθεση μίλησε ο Ολάντ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Γαλλία βρίσκεται υπό απειλή.
Παρίσι, Γαλλία
27 φωτογραφίες


Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε στη Γαλλία από το 1835 και οι φόβοι όλων στρέφονται σε δράση ισλαμιστών. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι οι ένοπλοι είπαν ότι ήταν μέλη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη.

Τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν γύρω στις 11:00 το πρωί (ώρα Γαλλίας) στα γραφεία του περιοδικού, την ώρα που οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούν σύσκεψη για την εβδομαδιαία έκδοση του Charlie Hebdo. Οι δράστες έφτασαν με ένα μαύρο Citroen στο σημείο.

Οι ένοπλοι μπήκαν στην αίθουσα συσκέψεων και  άρχισαν να γαζώνουν με καλάσνικοφ τους παριστάμενους. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι πυροβολισμοί διήρκεσαν περίπου 10 λεπτά.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν 10 δημοσιογράφοι. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, καθώς και άλλοι τρεις σκιτσογράφοι. Πρόκειται σύμφωνα με το France 24 για τους Στεφάν Σαρμπονέ (γνωστός ως Charb), Cabu, Tignous και Wolinski. Νεκρός είναι, επίσης, ο δημοσιογράφος Μπενράρντ Μαρί, οικονομολόγος και συγγραφέας.

Μετά τη δολοφονική επίθεση, οι ένοπλοι βγήκαν στο δρόμο, όπου έπεσαν πάνω σε ένα όχημα της αστυνομίας. Άνοιξαν ξανά πυρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αστυνομικοί και άλλος ένας να τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο - αυτόπτη μάρτυρα, οι τρεις ένοπλοι φώναξαν Allahou Akbar (Ο Θεός είναι μεγάλος).

Αυτόπτης μάρτυρας -τη δήλωση του οποίου αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης- είπε ότι οι ένοπλοι είπαν: «Πείτε στα μέσα ενημέρωσης ότι είμαστε από την Αλ Κάιντα στην Υεμένη».

Κατά τη διαφυγή τους οι δράστες τράκαραν το αυτοκίνητό τους. Εγκατέλειψαν το όχημα, αφήνοντας μέσα έναν γεμιστήρα καλάσνικοφ. Στη συνέχεια, έκλεψαν ένα Renault Clio από τον οδηγό του και διέφυγαν.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έχει στηθεί για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

Τα γραφεία του περιοδικού βρίσκονται στο 11ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, την οδό Νικολά Απέρ 10.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης:

«Πρόκειται για σφαγή» δήλωσε δημοσιογράφος του περιοδικού.
Μετά το χτύπημα η Γαλλία έχει σημάνει συναγερμό. Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκεται ο κεντρικός τομέας του Παρισιού (Ile-de-France) και ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε τόπους λατρείας, καταστήματα, γραφεία μέσων ενημέρωσης και στα μέσα μεταφοράς.
«Nous sommes Charlie»/ «Je suis Charlie» («Είμαστε όλοι Charlie»/ «Είμαι Charlie») ήταν η άμεση αντίδραση στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η αιματηρή επίθεση στην εφημερίδα.
Το hashtag έγινε trending topic στο Twitter.
View image on Twitter
Στο σημείο της επίθεσης μετέβη ο γάλλος πρόεδρος, Φρανουά Ολάντ ενώ έχει συγκληθεί έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο.
Δήλωση Ολάντ
«Μία τρομοκρατική επίθεση ασύγκριτης βαρβαρότητας» κατήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
«Μία επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά μίας εφημερίδας, κατά των δημοσιογράφων που ήθελαν πάντα να αποδεικνύουν ότι μπορούσαν να ενεργούν, στη Γαλλία, για την υπεράσπιση των ιδεών τους. Είχαν αστυνομικούς για την προστασία τους. Δολοφονήθηκαν άνανδρα».
«Έχουμε ενεργοποιήσει το σχέδιο Vigipirate. Οι δράστες της επίθεσης αυτής θα διωχθούν. Η Γαλλία βρίσκεται σε σοκ» είπε.
«Οφείλουμε να ενεργήσουμε με αυστηρότητα, αλλά με γνώμονα την εθνική ενότητα. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή, πολλές επιθέσεις έχουν αποτραπεί, γνωρίζαμε ότι δεχόμασταν απειλές διότι είμαστε μία ελεύθερη χώρα. Θα τιμωρήσουμε τους δράστες».
«Καλώ στο Προεδρικό Μέγαρο τους υπουργούς και τους αρμόδιους αξιωματούχους για την προστασία που πρέπει να διασφαλίσουμε σε όλους τους τόπους όπου μπορούν να επαναληφθούν τέτοιες πράξεις». 
Οι φόβοι όλων στρέφονται σε επίθεση με ισλαμιστικό «άρωμα», καθώς το περιοδικό είχε δημοσιεύσει προ ετών σατιρικά καρτούν με στόχο τον Μωάμεθ -ενώ τρία περιστατικά στο τέλος Δεκεμβρίου είχαν εντείνει τους φόβους για δράση ακραίων σε γαλλικό έδαφος.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Χινταλγκό κάλεσε τους πολίτες σε σιωπηλή διαμαρτυρία την Πέμπτη το βράδυ (21:00 ώρα Ελλάδος) στο κέντρο της πόλης.

Το περιοδικό είχε πέσει θύμα εμπρηστικής επίθεσης στο παρελθόν, επίσης με αφορμή σκίτσα που είχαν κριθεί προσβλητικά.

Ενδεικτικά, λιγότερο από μία ώρα πριν το περιστατικό, το twitter του περιοδικού είχε αναρτήσει σατιρικό σκίτσο με «ευχές» του αρχηγού της τζιχαντιστικής ISIS (του αυτοαποκαλούμενου «χαλίφη της Βαγδάτης»).


View image on Twitter
Meilleurs vœux, au fait.
Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας εφημερίδα της Δανίας
Η εφημερίδα της Δανίας Jyllands-Posten που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όταν δημοσίευσε τα σκίτσα του Μωάμεθ, ανακοίνωσε ότι αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας μετά από την επίθεση στο Παρίσι.

Η εφημερίδα ενημέρωσε τους εργαζόμενους με e-mail.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...