Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

ΓΙΑ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ Η ΓΣΕΕ


«Ωμή παρέμβαση» που προκαλεί «εύλογα ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης» χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου, να καταργήσει με νομοθετική παρέμβαση αποφάσεις του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) που προβλέπουν αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα μεγαλύτερες από αυτές που ορίζει το Μνημόνιο. Η ΓΣΕΕ κατηγορεί τον...
κ. Λοβέρδο ότι «εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος με τους εργοδότες». «Η δήλωση του Υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου περί νομοθετικής παρέμβασης για ακύρωση των αποφάσεων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στον θεσμό», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, στην οποία τονίζεται ότι «είναι σαφής και αδιαπραγμάτευτη η θέση της ΓΣΕΕ για την απαρέγκλιτη ισχύ των τριών σταδίων της διαβούλευσης, της μεσολάβησης και της διαιτησίας». «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλάξει το τρίπτυχο αυτό. Ο Υπουργός Εργασίας αποδεικνύει ότι είναι εναντίον του θεσμού του ΟΜΕΔ, εκπέμποντας στο ίδιο μήκος κύματος με τους εργοδότες. Η ΓΣΕΕ δεν θα το επιτρέψει», καταλήγει η ανακοίνωση.
Read more...

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 'ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ'


Απο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline
Το θέμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν αργά το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον κ. Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη συνομιλία, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν...


Πριν από την επικοινωνία με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο κ. Πούτιν μίλησε και με τον Βούλγαρο ομόλογό του κ. Μπορίσοφ. Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση της υπηρεσίας Τύπου του ρώσου πρωθυπουργού «πέραν της εμπορικής - οικονομικής θεματολογίας των διμερών σχέσεων, οι πρωθυπουργοί Ρωσίας και Ελλάδας αναφέρθηκαν αναλυτικά στις διμερείς και πολυμερείς διαστάσεις της συνεργασίας κατά την υλοποίηση των ενεργειακών σχεδίων στην περιοχή».

Σχετικά με τη συνάντησή τους, οι κ.κ. Παπανδρέου και Πούτιν συμφώνησαν ότι ο χρόνος και ο τόπος θα προσδιοριστεί δια της διπλωματικής οδού. Πριν από την επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Μπορίσοφ σχετικά με την ενεργειακή συνεργασία Μόσχας - Σόφιας.

Read more...

Η πορεία των οικοδόμων


Eικόνες απο την σημερινή πορεία των οικοδόμων στο κέντρο της Αθήνας...

Read more...

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Διυπουργική Επιτροπή ΑποκρατικοποιήσεωνΣυνέρχεται την Παρασκευή η Διυπουργική Επιτροπή, με αντικείμενο το γενικότερο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.Στο επίκεντρο είναι ο ορισμός συμβούλων, οι οποίοι θα αναλάβουν να εξετάσουν τις συμμετοχές του Δημοσίου στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ειδικά στο...


Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική
Τράπεζα.

Όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες, θα ζητηθεί η υποβολή προτάσεων σχετικά με τις πλέον ενδεδειγμένες κινήσεις όσον αφορά τις συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες.

Για παράδειγμα, μπορεί να προταθούν ανά περίπτωση, συγχώνευση, πώληση μεριδίου, πώληση του συνόλου της συμμετοχής του Δημοσίου ή διεθνής διαγωνισμός.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, είναι πιθανόν η όλη διαδικασία να έχει ξεκαθαρίσει προς τον Σεπτέμβριο.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως η πρόταση της Πειραιώς για την εξαγορά των πακέτων μετοχών που κατέχει το Δημόσιο σε ΤΤ και ΑΤΕ, θα εξεταστεί στο πλαίσιο των
προβλεπόμενων θεσμοθετημένων διαδικασιών, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη βιώσιμη πορεία των συγκεκριμένων τραπεζών, αλλά και του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά.

tanea


Read more...

Επιστολή Γ. Βουλγαράκη για Βισθωνίδα και ΒατοπαίδιΜε αίτημα να κληθούν, ως μάρτυρες, ο συντάκτης του αρχαιολογικού νόμου Ευ. Βενιζέλος, και οι μετά απ’ αυτόν υπουργοί Πολιτισμού (Μ. Λιάπης, Αντ. Σαμαράς και Π. Γερουλάνος), «απαντά» ο Γ. Βουλγαράκης, στην προτροπή της Προανακριτικής...
Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, να ορίσει ο ίδιος μάρτυρες για την υπόθεση.

«Είναι γνωστό ότι, από το σύνολο της δικογραφίας προκύπτει περίτρανα ότι δεν είχα την παραμικρή ανάμειξη, ή εμπλοκή, στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Είναι επίσης σαφές, ότι δεν υπάρχουν πραγματικά περιστατικά που να στοιχειοθετούν οποιαδήποτε δική μου παραβατική συμπεριφορά και πολύ περισσότερο, δεν μνημονεύεται καμία διάταξη νόμου, την οποία να έχω παραβεί ως υπουργός», αναφέρει στη σχετική του επιστολή ο κ. Βουλγαράκης. Έχοντας ενημερωθεί δε, από την Προανακριτική Επιτροπή, πως δικαιούται να ζητήσει την κλήση μαρτύρων, που να διαφωτίσουν την υπόθεση, προτείνει τους εξής:

* Ευάγγελο Βενιζέλο («προκειμένου να διαφωτίσει την Επιτροπή σας για το αν ο υπουργός Πολιτισμού υποχρεούται να γνωμοδοτεί, ή να εγκρίνει, προ κάθε μεταβιβάσεως ακινήτων σε περιοχές, που είναι αρχαιολογικοί χώροι, αν δύναται με διοικητική πράξη να ακυρώνει οποιαδήποτε και οπουδήποτε, συμβόλαια μεταβιβάσεως ακινήτων, όταν το υπουργείο Πολιτισμού δεν είναι ανάμεσα στους αντισυμβαλλόμενους, αν ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως αρχαιολογικού χώρου, καταργεί τα εμπράγματα δικαιώματα στο ακίνητο, ή περιορίζει την ελευθερία διαθέσεώς του…»).

* Μιχάλη Λιάπη και Αντώνη Σαμαρά (για να απαντήσουν στα παραπάνω, όπως επίσης «και για τους λόγους για τους οποίους και οι ίδιοι δεν ακύρωσαν τις επίμαχες πράξεις μεταβιβάσεως»)

* Παύλο Γερουλάνο (για τα παραπάνω και για την από πλευράς του αποδοχή απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, η περιοχή του δάσους της Ουρανούπολης δεν είναι κηρυγμένο μνημείο, ούτε και αρχαιολογικός χώρος)

Ο κ. Βουλγαράκης, προτείνει, επίσης, να κληθούν ένας καθηγητής του Αστικού Δικαίου, ο Ι. Καρακώστας και δύο δικαστικοί λειτουργοί, οι Π. Μειδάνης και Γ. Κολιοκώστας, προκειμένου να παράσχουν διευκρινίσεις σχετικά με την υφιστάμενη αρχαιολογική νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Βουλγαράκης, παραπέμφθηκε στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής για παράβαση καθήκοντος, κατόπιν σχετικής πρότασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με ψήφους 167 υπέρ, 91 κατά, 17 «παρών», 1 λευκή και 6 άκυρες, επί τη βάσει του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που θεώρησε την, παραχωρηθείσα στη Μονή, περιοχή του δάσους της Ουρανούπολης, ως «αρχαιολογικό μνημείο, εκτός συναλλαγής».


Read more...

«Υπογράψτε ότι δεν θα λαδώσετε!»

Βρήκε τη λύση για διαφάνεια στα έργα ο Δ.Ρέππας

protothema.gr
Ένα πρωτότυπο τρόπο για να δεσμεύσει τις εταιρείες που θα συμμετέχουν σε έργα του δημοσίου ότι δεν θα χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα για να κερδίσουν ένα διαγωνισμό, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων των νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που αφορά το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις αναθέσεις δημοσίων έργων.

Η λύση βρέθηκε στο επονομαζόμενο «σύμφωνο ακεραιότητας», το οποίο θα αποτελέσει ένα είδος δήλωσης που θα υποχρεώνει όλους τους συμμετέχοντες ενός διαγωνισμού να καταθέσουν, προκειμένου να δεσμευτούν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν πλάγιους τρόπους για να επικρατήσουν σε ένα διαγωνισμό.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας αμέσως μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής για τα μεγάλα έργα, η δέσμευση κατά τα πρότυπα «υπογράψτε ότι δεν θα λαδώσετε», θα συνεπάγεται κυρώσεις για όσους την παραβαίνουν.

Πρόκειται για ένα ευρηματικό τρόπο «ξεκαρφώματος», ο οποίος εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υιοθετήσει καινούριους κανόνες διαφάνειας στα δημόσια έργα.

Στο πλαίσιο, αυτό, ο υπουργός Υποδομών αποκάλυψε χθες ότι πρόταση της Επιτροπής είναι να επιβληθούν κυρώσεις στην Siemens για την ζημία που υπέστη το δημόσιο αλλά και η εικόνα της χώρας από τα έργα που έχει αναλάβει. Όπως είπε, η Επιτροπή θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο υπουργικό συμβούλιο το επόμενο διάστημα.

Τα σκουπίδια

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μεγάλων Έργων, συζητήθηκε επίσης η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, όπου συμφωνήθηκε να προχωρήσουν τα έργα από τον ΕΣΔΚΝΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη επεσήμανε στον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, ότι ο φορέας που διαχειρίζεται τα αστικά απόβλητα της Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για την δημιουργία τεσσάρων μονάδων μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων.

Η επιτροπή συμφώνησε επίσης στην τοποθέτηση ηλεκτρονικών διοδίων ώστε μέσα στα επόμενα 2,5 χρόνια τα 2/3 των αυτοκινητόδρομων να λειτουργούν ηλεκτρονικά αλλά και μια σειρά από παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την οδική ασφάλεια.

Για το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, ο κ. Ρέππας ανέφερε ότι έχει κατατεθεί στην ΕΕ για παρατηρήσεις, και σε ότι αφορά τους εργαζόμενους ότι θα «πρέπει να το αντιληφθούν και εκείνοι ότι κάτι θα χάσουν».

Read more...

Η διαμαρτυρία των νοσοκομειακών γιατρών...


Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν νοσοκομειακοί γιατροί έξω από τη Βουλή.

Read more...

Επιμένει ο Λοβέρδος στην κατάργηση των αποφάσεων της Διαιτησίας
Από το βήμα της Βουλής, το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε ότι πρόκειται να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση αποφάσεων της Διαιτησίας, που δίνουν μισθολογικές αυξήσεις 1,5% και 3% για το 2010...Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για αποφάσεις εκτός «ιστορικού χρόνου» και τόνισε ότι «αυτή η ιστορία θα τελειώσει».

«Θα παρέμβουμε όχι για να καταργήσουμε τις συλλογικές συμβάσεις, ούτε για να καταργήσουμε τη Διαιτησία, για την οποία κάναμε συγκεκριμένη αναφορά στον Ασφαλιστικό νόμο και θα επεξεργαστούμε Προεδρικό Διάταγμα εντός των επομένων ημερών ώστε να είμαστε εμπρόθεσμοι», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Read more...

Στην Ολομέλεια το σ/ν για την εποπτεία της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράςΣτην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται την Πέμπτη, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής...ασφάλισης ζωής, οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και άλλες διατάξεις».

Με το νομοσχέδιο προστατεύονται μεταξύ άλλων τα δικαιώματα των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value, οι οποίοι μπορούν να εξασφαλίσουν κάλυψη μέχρι και για το 75%-80% των απαιτήσεών τους.

Η κάλυψη του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής για τους ασφαλισμένους που δεν είναι ασφαλισμένοι στις δύο εταιρείες επεκτείνεται έως το ποσό των 30.000 ευρώ ανά ασφαλισμένο για όλα τα συμβόλαια ζωής, ενώ ειδικά για τις αποζημιώσεις θανάτου, ανικανότητας από ατύχημα και παροχής σύνταξης, η κάλυψη αυξάνεται έως το ποσό των 60.000 ευρώ ανά ασφαλισμένο από 50.000 ευρώ.


Read more...

Μετά τις διακοπές έρχονται... μετατάξειςΑνω-κάτω μέσα στο καλοκαίρι και λίγο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου 30.000 υπάλληλοι της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι υπό το... κράτος του «Καλλικράτη» αμέσως μετά τις διακοπές τους θα μεταταγούν προκειμένου να στελεχώσουν άμεσα -και πάντως πριν από τις εκλογές- τις νέες υπηρεσίες...
Στο υπουργείο Εσωτερικών έχουν «φουλάρει» ήδη τις μηχανές ώστε η επιχείρηση «υποχρεωτικές μετατάξεις» να αρχίσει και να ολοκληρωθεί μέσα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου και το όλον εγχείρημα να προχωρήσει γοργά και απρόσκοπτα.

Σε αυτό το πλαίσιο έχει προωθηθεί στη Βουλή ρύθμιση κατά παρέκκλιση των όσων γενικώς ισχύουν να γίνονται μετατάξεις ακόμα και την προεκλογική περίοδο, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των 13 περιφερειαρχών στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Οι περιφερειάρχες κλήθηκαν σε ετοιμότητα για μια σειρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και κυρίως με το «αγκάθι» των υποχρεωτικών μετατάξεων που αφορά εν δυνάμει όχι μόνον τους υπαλλήλους των περιφερειών και των υπό κατάργηση νομαρχιών αλλά και ένα μέρος των υπαλλήλων των δήμων που μετά τον «Καλλικράτη» θα πάψουν να υφίστανται.

ENET


Read more...

Λήγει αύριο η προθεσμία για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλωνΛήγει αύριο η προθεσμία για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά υπάρχει πιθανότητα η κυβέρνηση να δώσει, στο παρά πέντε, παράταση στη διαδικασία.
Στελέχη των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών υποστηρίζουν, σύμφωνα με...το Βήμα, πως αυτό θα εξαρτηθεί από την προσέλευση και, κυρίως, από το πώς θα λειτουργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα.

Η συμμετοχή των υπαλλήλων πάντως κατά την τελευταία ημέρα της απογραφής εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένη, καθώς ο αριθμός των υπαλλήλων των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 0 και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να απογραφούν την Παρασκευή, είναι σχεδόν διπλάσιος από εκείνους των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε κάποιο άλλο νούμερο.

Το πλήθος των αιτήσεων που εκτιμάται ότι θα υποβληθούν ενδέχεται να «υπερφορτίσει» το σύστημα, αν και οι χειριστές του εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση.

tanea


Read more...

Πυρά κατά Καραμανλή, Έβερτ και Ζορμπά από Τσιτουρίδη"Λάβρος" ήταν σε χθεσινή του συνέντευξη στο Κανάλι 1 του Πειραιά ο Σάββας Τσιτουρίδης.
"Εάν ο Καραμανλής γνώριζε για εμπλοκή μου στα ομόλογα, τότε τι έκανε; Υπέθαλπε εγκληματία; Ας πάει στην εξεταστική επιτροπή για να το τεκμηριώσει" είπε για τον τέως πρωθυπουργό ενώ σκληρός ήταν και με τον πρών αρχηγό της ΝΔ, Μιλτιάδη Έβερτ. "Η παλιά δημόσια παρέμβαση Έβερτ εναντίον μου...


ήταν άκρως επιπόλαιη. Όπως επικίνδυνες, ατεκμηρίωτες και ιδιοτελείς υπήρξαν και παρεμβάσεις υπουργών εκείνης της εποχής. Πάρα πολλοί με χρησιμοποίησαν ενδεχομένως για να καλύψουν άλλα πράγματα" είπε. Όσο για τον κ. Ζορμπά; "Ο Ζορμπάς πάλι χθες επέτρεψε στο ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει να λασπολογεί πάνω σε ένα αυθαίρετο και ατεκμηρίωτο πόρισμα. Στα ξεκάθαρα ερωτήματα δεν απάντησε ποτέ. Φοβάται να μας πει ποιον πολιτικό χώρο εννοούσε;" ήταν τα λόγια του...


Read more...

Ο Ξυνίδης για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου


Δικαιωμένος εμφανίστηκε χθες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης αναφορικά με την εμπλοκή στελεχών του περιβάλλοντος Καραμανλή στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. "Νομίζω ότι οι αναφορές στα πρόσωπα αυτής της υπόθεσης, και στον κ. Αγγέλου και στον κ. Ρουσόπουλο, στους κατ’ εξοχήν στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού την εποχή εκείνη, εκ των πραγμάτων, αυτό κάνουν. Δεν είναι κάτι δηλαδή που το κάνω εγώ ή το κάνει κάποιος άλλος. Όταν οι αναφορές, οι...


καταθέσεις και όλες αυτές οι ανταλλαγές τηλεφωνημάτων, που ήδη έχουν κατατεθεί από τους μάρτυρες και από διασταυρούμενες πηγές, δείχνουν ότι - αν μη τι άλλο - υπήρχε σχέση, προκύπτει ότι ήταν σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου όλη αυτή η υπόθεση. Το αν έκανε τη δουλειά του ο καθένας τότε ή αν παρενέβη και σε ποιο βαθμό παρενέβη, θα το οριοθετήσει επακριβώς η Δικαιοσύνη. Πραγματικά, για μένα προσωπικά, θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να γνώριζα και το μέρος της ποινικής δικογραφίας, που οδήγησε αν θέλετε και σε αυτή την κλήση σε απολογία του κ. Αγγέλου" ήταν τα λόγια του.


Read more...

O Mιλτιάδης Παπαϊωάννου κατά των δικαστών

troktiko.


Δε χαρίστηκε στους δικαστές χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μιλώντας στο ραδιόφωνο. "Το σίγουρο είναι ότι στην Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα που την εισοδηματική πολιτική όπως έλεγα εγώ πάντα, την κάνουν τα δικαστήρια και όχι η κυβέρνηση, η κάθε φορά κυβέρνηση. Εκείνο που μόνο εγώ νομίζω ότι πρέπει να δούνε ως μήνυμα οι δικαστές, το έχω πει πολλές φορές, παρότι υπάρχουν κι έχουν τις μεγαλύτερες αμοιβές από κάθε άλλον έλληνα, ας κάνουν και αυτοί λίγο κράτει αυτή την περίοδο που τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Και ας σηματοδοτήσουν κι εκείνοι, ξέρω...


ότι πάρα πολλοί απ’ αυτούς, οι περισσότεροι δουλεύουν κάτω από σκληρές συνθήκες και ώρες ατέλειωτες προκειμένου να ανταποκριθούν στο ρόλο τους αλλά τώρα η χώρα περνάει μια δύσκολη περίοδο και πρέπει σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο να έχουμε όλοι συμμετοχή. Ας κατανοήσουν κι εκείνοι ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι όσοι έχουμε έναν καλό μισθό ή έχουν μια καλή σύνταξη, το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτοί που παίρνουν 500 και 600 ευρώ και ο κόσμος που είναι στην ανεργία" ήταν τα λόγια του.


Read more...

Το μεσημέρι η συνεδρίαση της Προανακριτικής για το Βατοπέδι


Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι και θα συντάξει τον κατάλογο των μαρτύρων. Κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πυροδότησε η επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων στο Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει πολιτική σκευωρία του ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει πως η μεταχείριση που του επιφυλάχθηκε παραβιάζει βασικές αρχές της Δικονομίας και του Ποινικού Δικαίου.

i-reportergr
Read more...

Ο «επαναστάτης» που δεν έκανε την «επανάσταση»

ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΕ ΑΚΟΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ!
Τελικά, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν έκανε την επανάστασή του, περιοριζόμενος μόνο σε απειλές. Είχε δηλώσει ότι αν σε πέντε ημέρες δεν είχε τοποθετηθεί Διοικητής στο ΙΚΑ θα τον διόριζε μόνος του. Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε, αλλά η επανάσταση δεν εκδηλώθηκε. Σήμερα, ο «μικροπολιτικός» των Νέων, αποκαλύπτει ότι ο Τσε Γκεβάρα του Λοβέρδου στο ΙΚΑ, θα ήταν… ο Νίκος Μπίστης. Αν, όντως, είναι αλήθεια, τότε πρέπει μάλλον να ευγνώμονες στον υπουργό Εργασίας που δεν έκανε μια τέτοια επανάσταση. Πάντως, ο κ. Λοβέρδος τοποθέτησε τρεις νέους υποδιοικητές στο Ταμείο, στο οποίο όλα δείχνουν ότι είναι θέμα ημερών η τοποθέτηση και Διοικητή. Οι πληροφορίες θέλουν να τοποθετείται επικεφαλής του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας ο σημερινός Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Ο οποίος, από τον περασμένο Νοέμβριο είχε πει ότι αν χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση σε κάποια θέση, θα ήθελε να είναι αυτή του διοικητή του ΙΚΑ. Από τότε πέρασαν οκτώ μήνες και ούτε ο Σπυρόπουλος έγινε διοικητής, ούτε κάποιος άλλος. Και το διάστημα αυτό χρησιμοποιήθηκε, πλην ματαίως, όπως αποδείχθηκε, για την προετοιμασία της επανάστασης του κ. Λοβέρδου. Με το καλό να αναλάβει ο κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος ήταν υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων επί υπουργίας Δημήτρη Ρέππα, άρα γνωρίζει το αντικείμενο. Εμείς, ως i-R, αμέσως μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του θα του στείλουμε, μέσω της ιστοσελίδας μας, εννοείται, μια έρευνα για τις δαπάνες του Ιδρύματος, ελπίζοντας ότι θα ανατριχιάσει και θα διατάξει, αμέσως, να μπουν σε εφαρμογή οι απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει η αφαίμαξη των ασφαλισμένων και του Ταμείου από τα ποικίλα συμφέροντα, τα οποία παραμένουν και σήμερα άθικτα.

Για να κλείσουμε με την επανάσταση Λοβέρδου, όπως αρχίσαμε, καθώς αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο να γίνει η επανάσταση και σε άλλα Ταμεία. Κι αυτό, διότι, για τα επτά, τουλάχιστον, από αυτά, δεν είχε γίνει κάτι για να αποχωρήσουν οι προηγούμενοι διοικητές, οι οποίοι αρνούνταν να παραιτηθούν. Και αυτό το έκανε ο κ. Λοβέρδος, με νομοθετική ρύθμιση, μόλις μια εβδομάδα πριν. Επί δέκα μήνες, αν και νομικός, δεν έβρισκε λύση.

.i-reportergr
Read more...

2η μέρα στο Ισραήλ

Από το όρος του Herzl ξεκίνησε το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του έλληνα πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου στο Ισραήλ στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί.
Σε μικρή απόσταση από το Μουσείο του Ολοκαυτώματος ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που έχει στηθεί στο όρος που φέρει το όνομα του Herzl οραματιστή του κράτους του Ισραήλ και στη συνέχεια μετέβη συνοδευόμενος από τα στελέχη της κυβέρνησης που τον συνοδεύουν, στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος, όπου και θα ξεναγηθεί και θα αποτίσει φόρο τιμής.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο οποίος και θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του έλληνα πρωθυπουργού ενώ αμέσως μετά θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν διμερή θέματα, η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και η πρωτοβουλία την οποία προτίθεται να αναλάβει από κοινού Ελλάδα και Κύπρος για την έξοδο από την ανθρωπιστική κρίση αποτέλεσμα του μακροχρόνιου αποκλεισμού από το Ισραήλ. Επίσης θα συζητηθούν περιφερειακά θέματα, όπως ο Λίβανος και το Ιράν.

Το πρόγραμμα στο Ισραήλ αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις συναντήσεις με τον υπουργό των εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν και την αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζίπι Λίβνι.

Στη συνέχεια το δεύτερο σκέλος της επίσημης επίσκεψης στην περιοχή, μεταφέρεται στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Μαχμούντ Αμπάς και Σαλάμ Φαγιάντ, εκπροσωπώντας την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία θα συναντηθούν για περίπου τρεις ώρες με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Αργά το βράδυ συνοδευόμενος από τους κ. Δρούτσα και Πεταλωτή, ο κ. Παπανδρέου θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ από την αναγνώρισή του από τη χώρα μας το 1993 και την πρώτη προσωπική, φέροντας το αξίωμα του αρχηγού της κυβέρνησης στα Παλαιστινιακά εδάφη.
Read more...

Θύελλα για Αγγέλου...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος Νικολέττα Μουτούση
Για «σκευωρία» μιλά η Ν.Δ., για «πολιτικές διώξεις» συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού...
Ο Κ. Καραμανλής έλυσε τη σιωπή του με έμμεσο τρόπο και στη δήλωση των «συνεργατών» του αναφέρει ότι «το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του οργανώνουν συστηματικά πολιτικές διώξεις, με στόχο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή»
Πολιτική θύελλα προκαλεί η επιβολή...
σκληρών περιοριστικών όρων στον πρώην διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, μετά τη μαραθώνια απολογία του στην ειδική ανακρίτρια που διερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να στηρίξει τον Γ. Αγγέλου, κάνοντας λόγο για «σκευωρία» και για «κατασκευή ενόχων». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει τοποθετηθεί παρ΄ ότι έχει προκληθεί κατ΄ επανάληψη για την κατάσταση στην οποία έφερε τη χώρα, έλυσε τη σιωπή του και με δήλωση «συνεργατών του» τάχθηκε στο πλευρό του κατηγορούμενου. Η κυβέρνηση από την πλευρά της με δήλωση του εκπροσώπου της Γ. Πεταλωτή, ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να σεβαστεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και να κάνει πράξη τις κατά καιρούς δεσμεύσεις ότι δεν παρεμβαίνει στο έργο της.

Παράλληλα, η διαρροή της κατάθεσης του Γ. Αγγέλου δείχνει- όπως λένε βουλευτές της Προανακριτικής- την αγωνιώδη προσπάθεια του πρώην διευθυντή του γραφείου του κ. Καραμανλή να αποσείσει κάθε ευθύνη του πρώην πρωθυπουργού για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ο κ. Αγγέλου εμφανίζει έναν πρωθυπουργό εντελώς άπραγο, να μη διαβάζει ούτε την αλληλογραφία του στο Μαξίμου και να μην ασχολείται με σημαντικά θέματα. «Ακόμη κι αν δεχτούμε την άποψη Αγγέλου, ότι ο κ. Καραμανλής δεν είχε γνώση του σκανδάλου», λέει χαρακτηριστικά βουλευτής της Προανακριτικής, «η εικόνα που δημιουργεί για τον πρώην πρωθυπουργό, τον εκθέτει. Δείχνει έναν πρωθυπουργό να επιτρέπει στον διευθυντή του γραφείου του να χειρίζεται εν λευκώ μία υπόθεση η οποία κατέληξε στην καταλήστευση της περιουσίας του Δημοσίου».

Οι σκληροί όροι
Η θύελλα προκλήθηκε από το γεγονός ότι με την επιβολή στον Γ. Αγγέλου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης των 400.000 ευρώ (καθώς η ανακρίτρια Ειρ. Καλού τον θεώρησε, ως κατηγορούμενο, ύποπτο διαφυγής από την Ελλάδα), ουσιαστικά και για πρώτη φορά η τακτική Δικαιοσύνη «αγγίζει» τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Αυτό εξηγεί ώς έναν βαθμό και την έντονη αντίδρασή του, ο οποίος όπως προαναφέρθηκε με δήλωση «συνεργατών» του ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «πολιτική δίωξη». Αντίθετα, προκαλεί εντύπωση η επίσημη στάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία παρ΄ ότι ψήφισε υπέρ της παραπομπής σε Εξεταστική Επιτροπή στελεχών της για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, χαρακτήρισε την απόφαση της ανακρίτριας για επιβολή των σκληρών περιοριστικών όρων στον Γ. Αγγέλου ως «κορύφωση της σκευωρίας που έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ εις βάρος της Ν.Δ.».

Το θέμα που έχει να κάνει- όπως λέει το ΠΑΣΟΚ - ασφαλώς με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς έναντι της προηγούμενης ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημιουργεί εύλογη αμφισβήτηση για το κατά πόσον είναι ειλικρινής η προσπάθεια του κ. Σαμαρά για «κάθαρση» στη Ρηγίλλης και απαλλαγή της Ν.Δ. από τα «βαρίδια» του παρελθόντος.

«ΑΓΓΙΖΟΥΝ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Για πρώτη φορά η Δικαιοσύνη «αγγίζει» τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου


Λύνει τη σιωπή του μέσω... συνεργατών

ΤΟ ΘΕΜΑ της χθεσινής ημέρας είναι ότι ο Κ. Καραμανλής έλυσε τη σιωπή του, έστω και με έμμεσο τρόπο.

Στη δήλωση των «συνεργατών» του- αφήνεται να εννοηθεί ότι πρόκειται για τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Ε. Αντώναρο- αναφέρεται ότι «η εξοντωτική και εμφανώς άδικη αντιμετώπιση του Γιάννη Αγγέλου αποδεικνύει, πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία, πως το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του οργανώνουν συστηματικά πολιτικές διώξεις, με στόχο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Κώστα Καραμανλή».

Στη συνέχεια γίνεται ευθεία επίθεση στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο αποδίδεται ο σχεδιασμός για τις κατά τους ισχυρισμούς του περιβάλλοντος Καραμανλή διώξεις, γίνεται έμμεση αναφορά στην οικονομική κατάσταση της χώρας («αδιέξοδη» χαρακτηρίζεται η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης!) και σημειώνεται: «Η τακτική και η νοοτροπία του σημερινού Πρωθυπουργού είναι γνωστές.

Κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά σε προβλήματα, που ο ίδιος δημιουργεί, επιτίθεται κατά των πολιτικών του αντιπάλων, προσπαθώντας έτσι να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Ειδικά τώρα, που γιγαντώνεται η δικαιολογημένη αντίδραση των πολιτών στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης».

«Προγραφές»
Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για «προγραφές και ατεκμηρίωτες διώξεις πολιτικών αντιπάλων» και προστίθεται ότι αυτές (οι διώξεις) «οδηγούν σε νοσηρά φαινόμενα, σε καταστάσεις που πληγώνουν βαθιά τον τόπο. Οσοι καταφεύγουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα αποτελέσματα των πρακτικών τους. Και ας γνωρίζουν καλά: θα μας βρουν όλους αταλάντευτα απέναντί τους». Με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Π. Παναγιωτόπουλου, η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε έμμεσα στη Δικαιοσύνη για την επιβολή των περιοριστικών όρων στον Γ. Αγγέλου. Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, «η μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στον Γιάννη Αγγέλου παραβιάζει βασικές Αρχές της Δικονομίας και του Ποινικού Δικαίου. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που καταλαβαίνουν πλέον όλοι, είναι ότι αυτό που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η αποκάλυψη της αλήθειας, ούτε η διερεύνησή της μέχρι το τέλος». Κατά τον κ. Παναγιωτόπουλο, «το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, να κατασκευάσει, δήθεν, ενόχους εκ των προτέρων και να εκτρέψει την προσοχή του ελληνικού λαού από τα πελώρια λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησής του, που μας οδήγησαν στην τριμερή επιτήρηση».
ΝΕΑ.


Read more...

40 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΗΡΕ Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ...


Nέα προθεσμία ζήτησε και πήρε από την εφέτη, Μαρία Νικολακέα, ο πρώην υπουργός, Τάσος Μαντέλης, αυτή τη φορά για τις 30 Αυγούστου 2010. Η αιτία που προέβαλε ήταν η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματισθεί, για την...
οποία θα πρέπει να προετοιμαστεί για να αναπτύξει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς. Ερωτηθείς για την εγγυοδοσία που επιβλήθηκε στον Γιάννη Αγγέλου για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ο κ. Μαντέλης δε θέλησε να σχολιάσει, ενώ ο συνήγορός του, Γιάννης Ηρειώτης, εκτίμησε ότι ήταν υψηλή κι ότι «δεν ήταν αναγκαία, καθώς είναι πολιτικό πρόσωπο».
Read more...

"ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ - ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ BLOGGERS"...

fimotro.
Η ραδιοφωνική συνέντευξη της ημέρας. Ο Χάρης Καστανίδης στον Real fm και στο Νίκο Χατζηνικολάου. Είπε πολλά. Για την τρομοκρατία, για την πρόσφατη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, τις εξελίξεις στην υπόθεση Αγγέλου και για τα blogs.Θα μείνουμε σε αυτά που είπε για το διαδίκτυο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας για τα ιστολόγια ήταν πολύ προσεκτικός. Και πολύ συγκαταβατικός. Στο ερώτημα εάν σκοπεύει να κάνει νομοθετική παρέμβαση, ο Χ. Καστανίδης μίλησε για "ορισμό της ελευθερίας που είναι η...
bloggoσφαιρα. Το διαδίκτυο είναι χώρος και χρόνος ελευθερίας", είπε χαρακτηριστικά. Είπε, επίσης ότι δεν εξαιρεί ούτε τους δημοσιογράφους που διαχειρίζονται ιστολόγια. Ο υπουργός ζήτησε να συνδυαστούν δυο βασικά αγαθά. Η ελευθερία με την δυνατότητα προστασίας των θιγόμενων. "Δεν πρέπει να εκβιαστούν λύσεις. Δεν εκβιάζουμε με την άρση ανωνυμίας, θα συζητήσουμε με τους bloggers" είπε ο Χάρης Καστανίδης...

Read more...

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΣΕ 9 ΔΗΜΟΥΣ...


Ρεπορτάζ : Προκόπης Γιόγιακας
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Δασικούς χάρτες θα αποκτήσουν μέχρι το τέλος τού χρόνου 9 δήμοι της Αττικής. Πρόκειται για την Πεντέλη, τη Νέα Πεντέλη, τη Σταμάτα, τη Νέα Μάκρη, την Κηφισιά, την Ανθούσα, τον Αγιο Στέφανο, τον Μαραθώνα και τη Φυλή. Τον Σεπτέμβριο θα γίνει η ανάρτηση των χαρτών- σε φυσική και ηλεκτρονική μορφήκαι όσοι έχουν αντιρρήσεις μπορούν μέσα σε 45 μέρες- πληρώνοντας ένα τέλος που ακόμη δεν έχει καθοριστεί- να...
υποβάλουν τις ενστάσεις τους είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω των ΚΕΠ. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν αντιρρήσεις για κάποιον αναρτημένο χάρτη, αυτός θα κυρώνεται αυτομάτως, θα δημοσιεύεται σε ΦΕΚ και θα είναι πλέον οριστικός. Με τους δασικούς χάρτες το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επιχειρεί... στενό μαρκάρισμα στους αυθαίρετους οικισμούς που ξεφυτρώνουν μέσα στα δάση, περιορίζοντας με την καταγραφή τού εναπομείναντος πρασίνου τη δυνατότητα επέκτασής τους. Η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη δεν άνοιξε χθες τα χαρτιά της σχετικά με το τι μέτρα προτίθεται να πάρει για τους αυθαίρετους οικισμούς. Επεσήμανε ωστόσο «ότι θα ξεκινήσει ειδική διαδικασία ελέγχου για το πώς άλλαξαν χρήση περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ως πρασίνου», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους έκαναν τα στραβά μάτια στο χτίσιμο των αυθαίρετων. Η κ. Μπιρμπίλη ξεκαθάρισε ότι «οι όποιες αντιρρήσεις υπάρξουν για τους δασικούς χάρτες θα αφορούν αποκλειστικά τον χαρακτήρα των εκτάσεων και όχι το ιδιοκτησιακό καθεστώς». Οπως είπε, «αν και από το Σύνταγμα του 1975 προβλεπόταν η κατάρτιση Δασολογίου, 35 χρόνια μετά βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας προσπάθειας που είναι θεμελιώδης για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων». Οπως αναφέρθηκε χθες, για τη σύνταξη των δασικών χαρτών θα χρησιμοποιηθούν οι αεροφωτογραφίες τού 1945- και στην περίπτωση που δεν υπάρχουν για ορισμένες περιοχές θα χρησιμοποιηθούν οι αεροφωτογραφίες του 1960. Το πάρτι τελειώνει «ΤΟ ΠΑΡΤΙ της αυθαιρεσίας στα δάση τελειώνει με την κύρωση των δασικών χαρτών», τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Θάνος Μωραΐτης. «Οι δασικοί χάρτες και φυσικά το δασολόγιο θα αποτελέσουν ένα συντριπτικό χτύπημα στην αυθαιρεσία και σε αυτό που αποκαλούμε βασικό κίνητρο των εμπρηστών. Αυτό που θα οριοθετηθεί ως δασικός χάρτης δεν αλλάζει με τίποτα και από κανέναν. Κανείς, είτε ιδιώτης είτε κρατικός λειτουργός, δεν θα ξαναπαίξει παράνομα παιχνίδια». Σποτ με ξυρισμένο κεφάλι ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ της προστασίας των δασών προωθείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η δημιουργία διαφημιστικού σποτ στο οποίο μια ξανθιά κοπέλα στέκεται μπροστά στον καθρέφτη, θέτει σε λειτουργία την ξυριστική και αρχίζει να ξυρίζει το κεφάλι της. Τότε, πέφτει μαύρη οθόνη όπου με λευκά γράμματα αναφέρεται: «Αν σου έλεγαν ότι θα ξαναφυτρώσουν σε 30 χρόνια δεν θα το σκεφτόσουν λίγο καλύτερα;».
Read more...

ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΥΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΕΝΤΕΤΑ...


Ρεπορτάζ : Παναγιώτης Τσιμπούκης
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Σε βεντέτα που άρχισε εδώ και τρία χρόνια έχει εξελιχθεί η αντιπαράθεση του τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά με τον πρώην πρόεδρο της «Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» κ. Γ. Ζορμπά σχετικά με την υπόθεση των δομημένων ομολόγων. Χθες, δεύτερη φορά, διέψευσε ο κ. Σανιδάς όσα...
ανέφερε προχθές ο πρώην συνάδελφός του κ. Ζορμπάς στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο. Ο κ. Ζορμπάς είπε ότι ο κ. Σανιδάς δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του για δέσμευση των λογαριασμών του χρηματιστή κ. Γ. Παπαμαρκάκη στο Λονδίνο, που ήταν επικεφαλής της εταιρείας Νorth Αsset Μanagement (ΝΑΜ). Χαρακτηριστικά ο κ. Σανιδάς στη χθεσινή δήλωσή του σημείωσε ότι «τα ψεύδη του κ. Ζορμπά δεν έχουν τέλος». Ο κ. Ζορμπάς έχει υποστηρίξει από τον Ιούλιο του 2008 ότι προκειμένου να ανοίξει τους λογαριασμούς του κ. Παπαμαρκάκη είχε ζητήσει τη συνδρομή του κ. Σανιδά, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση στο αίτημά του. Αμέσως την επόμενη ημέρα, στις 23 Ιουλίου 2008, ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε χαρακτηρίσει ανακριβείς τους ισχυρισμούς του και τους διέψευσε. Μάλιστα, ο κ. Σανιδάς τότε είχε αφήσει αιχμές κατά του κ. Ζορμπά για ελλιπή εκπλήρωση των καθηκόντων του. Δέκα μήνες πριν, τον Σεπτέμβριο του 2007, ο κ. Σανιδάς είχε «τοποθετήσει» με εγκύκλιό του στο καλάθι των αχρήστων, ως μη σύννομο, το πόρισμα Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων. Παράλληλα, ο κ. Σανιδάς είχε καλύψει πλήρως την ενέργεια τού τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Γ. Κολιοκώστα να επιστρέψει το πόρισμα Ζορμπά.
Read more...

Η ΤΡΟΪΚΑ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ...


Ρεπορτάζ : Δήμητρα Κρουστάλλη
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Oι αντιδράσεις των υπουργών αλλά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου στη συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, όπου συζητήθηκε η παρακολούθηση του μνημονίου, έκρυψαν ένα μεγαλύτερο ζήτημα από το αν θα τριγυρνούν οι «φον φούφουτοι» παρέα με τον κ. Γ. Παπακωνσταντί- νου στα υπουργεία. Το αίτημα της τρόικας, που ανέλαβε να...
διατυπώσει ο υπουργός Οικονομικών, περιλαμβάνει τη δυσάρεστη αλήθεια ότι οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ δεν εμπιστεύονται τα στοιχεία για τη μείωση των δαπανών και για τις διαρθρωτικές αλλαγές που τους παρουσιάζουν οι υπουργοί. Αυτό κατ΄ επέκταση σημαίνει ότι τα μέτρα υλοποίησης του μνημονίου δεν πάνε τόσο πρίμα όσο επιμένει η κυβέρνηση. Τη δυσπιστία της τρόικας επιβεβαιώνουν και κορυφαίοι υπουργοί, ενώ ορισμένοι την αποδίδουν στα μπρος-πίσω του Ασφαλιστικού μέχρις ότου καταλήξει το υπουργείο Εργασίας σε μια συμπαγή πρόταση. Οπότε δεν είναι περίεργο που επιθυμούν να έχουν μαζί τους τον κ. Παπακωνσταντίνου με τα κιτάπια του προκειμένου να συγκρίνουν επιτόπου τα στοιχεία, αλλά αυτό τελικώς συνθέτει ένα μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση. Η πορεία υλοποίησης του μνημονίου δεν επιτρέπει λάθος στροφές. Από αυτήν εξαρτάται η δεύτερη δόση του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης, η οποία θεωρείται προεξοφλημένο ότι θα καταβληθεί κανονικά, αλλά τυχόν καθυστερήσεις θα έχουν επίδραση στην εκταμίευση της τρίτης δόσης. Ο κ. Πάγκαλος μίλησε χθες στον Real FΜ για όσα διαμείφθηκαν στη συνεδρίαση της ΟΚΕ. «Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την επιθυμία της τρόικας να επισκέπτεται τα επιμέρους υπουργεία και να συνεννοείται με τους υπουργούς. Εκείδεν υπήρξε καμία αντίρρηση. Κανείς δεν εξέφρασε αντίρρηση, ήταν παρόν το μισό Υπουργικό Συμβούλιο. Μετά εξεφράσθη το επιπρόσθετο αίτημα, σε ορισμένες από αυτές τις επισκέψεις, που θα κρίνουν κάθε φορά αυτοί, να τους συνοδεύει και ο υπουργός Οικονομικών. Εκεί εγώ είπαότι αυτό δεν είναι δυνατό, γιατί αυτοίαρχίζουν πλέον να συγκαλούν υπό την ηγεσία τους και με την έμπνευσή τουςκυβερνητικά όργανα- διότι δύο υπουργοίσυγκροτούν κυβερνητικό όργανο, δεν είναι ένας υπουργός μόνος» είπε ο κ. Πάγκαλος. Επιβεβαίωσε επίσης ότι όταν η τρόικα θέλει και τη γνώμη του υπουργού Οικονομικών θα συγκαλείται σύσκεψη στο υπουργείο του. «Σε αυτή την άποψη καταλήξαμε όλοι μαζί και ομοφώνως. Δεν πρέπει δηλαδή να δοθούν δικαιώματα πέραν των όσων είναι λογικάστην επιτροπή αυτή, η οποία φιλικά προς την Ελλάδα λειτουργεί, εγώ δεν τους βλέπω ως ξένουςούτε ως εχθρούςούτε ως υπονομευτές της προόδου (...) Οταν θα πας στον γιατρό δεν είναι συμπαθής ο γιατρός, αλλά πρέπει να πας» επισήμανε ο αντιπρόεδρος. Οι υπουργοί συναντήθηκαν ξανά χθες στη διυπουργική επιτροπή για τα μεγάλα έργα. Η κυρία Λούκα Κατσέλη όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πρόβλημα στην κυβέρνηση απάντησε ότι υπάρχει « μόνο σύνθεση απόψεων». Ο κ. Δ. Ρέππας όμως έκανε μια πολιτική τοποθέτηση. «Ο υπουργός Οικονομικώνείναι κεντρικός υπουργός, ο play maker μιας κυβέρνησης. Αντιλαμβάνεστε ότι πολλές φορές χειρίζεται τα θέματα με έναν τρόποο οποίος δεν είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής σε όλους τους άλλους υπουργούς. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Από εκεί και πέρα όμωςδεν θα στερήσουμε το δικαίωμα στους άλλους υπουργούς να διατυπώνουν την άποψή τουςμε τέτοιον τρόπο ο οποίος είναι αποδεδειγμένα ορθός ως προς τη μέριμνα που αισθάνονται ότι πρέπει να δοθεί για κάποια προβλήματα» δήλωσε.

Read more...

ΑΓΩΓΗ MARFIN ΚΑΤΑ ΤΣΙΡΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ!!!


Αυτό το πράγμα πάλι με αυτον τον άνθρωπο, που όταν κάτι δε του αρέσει πάει και τραβάει αγωγές και κάνει δηλώσεις - βομβά - σοκ - απειλές, είναι το κάτι άλλο! Σαν τα μικρά παιδιά που αν δεν πάρουν το παιχνίδι που τους αρέσει βγάζουν μια τσιρίδα μέχρι να κλέισει ο λαιμός τους. Τι θα γίνει, όμως, αν αρχίσουμε κι εμείς οι υπόλοιποι να τσιρίζουμε όλοι μαζί κε Βγενόπουλε; Αυτή τη φορά έχουμε αγωγή για δυσφήμιση, ύψους...


3 εκ. ευρώ που κατέθεσε η Marfin Bank κατά βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέλους της ειδικής προανακριτικής για το Βατοπέδι. Δήλωσε ότι τα δάνεια της τράπεζας προς τη Μονή είναι ελεγκτέα... Θέμα Βγενόπουλου τίθεται αίφνις στην ειδική προανακριτική επιτροπή της Βουλής, μετά την αγωγή για δυσφήμιση που κατέθεσε η Marfin Bank εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ.Τσιρώνη. Στη χθεσινή της συνεδρίαση, η επιτροπή εξέφρασε την συμπαράστασή της προς τον βουλευτή και οι βουλευτές που μετέχουν στη σύνθεσή της αναφέρουν ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός, πως η αγωγή κατατέθηκε μία μόλις ημέρα μετά την παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις δανειακές συμβάσεις που είχε συνάψει η τράπεζα με τη Μονή Βατοπεδίου. Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ.Τσιρώνης δηλώνει ότι παρά την αγωγή εναντίον του θα συνεχίσει απερίσπαστος το έργο του στην επιτροπή: "Δεν είμαι εγώ που δυσφημώ τη συγκεκριμένη τράπεζα αλλά οι διοικούντες την με τις πράξεις τους" αναφέρει. "Τέτοιου είδους ενέργειες δεν θα με κάνουν να σιωπήσω".
fimotro.

Read more...

Νέες αυξήσεις στα τέλη των Ι.Χ.

Προς παράταση της ρύθμισης για ημιυπαίθριους και…

/img.protothema.gr
Τέλη "πολλών ταχυτήτων" για παλαιά και νέα αυτοκίνητα σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση από το 2011.

Τις αλλαγές που θα επέλθουν εξέτασαν σε μαραθώνια σύσκεψη που είχαν το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο υπουργείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως επικρατέστερη μεταξύ των εισηγήσεων που έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων για τα νέα τέλη, φέρεται η πρόταση για καθιέρωση δύο διαφορετικών … "τιμοκαταλόγων", ανάλογα με το πότε ταξινομήθηκε κάθε αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, για αυτοκίνητα που μπαίνουν για πρώτη φορά σε κυκλοφορία από το 2011 και μετά, τα τέλη θα αυξάνονται ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων.

Στην περίπτωση αυτή, θα φορολογούνται πολύ ευνοϊκά ή και θα απαλλάσσονται όσα εκπέμπουν κάτω από 100 μικρογραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, ασχέτως από την τεχνολογία του αυτοκινήτου (υβριδικό ή μη) αφού οι ρύποι εξαρτώνται από πολλούς άλλους παράγοντες (κυβισμός κλπ).

Για τα αυτοκίνητα που βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία, προτείνεται να ισχύσει η παλαιά κλιμάκωση του 2008 -προ των αλλαγών Σουφλιά- προσαυξημένων κατά 7% ως 20%.

Στην περίπτωση αυτή, τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα διαμορφωθούν κατά προσέγγιση ως εξής:


Κυβισμός Τέλη 2008 Τέλη 2011
έως 300 κ.εκ. 15 ευρώ 18 ευρώ
301-785 κ.εκ. 38 ευρώ 40 ευρώ
786-1.357 κ.εκ. 93 ευρώ 100 ευρώ
1.358-1.928 κ.εκ. 168 ευρώ 180 ευρώ
1.929-2.357 κ.εκ. 372 ευρώ 400 ευρώ
2.358 και άνω 483 ευρώ 550 ευρώ

Read more...

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ


Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, όπου διευρύνεται η δυνατότητα ολοήμερης λειτουργίας τομέων των νοσοκομείων που εφημερεύουν, υπό τον όρο...... ότι δεν θα χρησιμοποιούν εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της γενικής εφημερίας.

Το άρθρο 1 του νομοσχεδίου για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων υπερψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο ΛΑΟΣ ψήφισε «παρών», ενώ η Νέα Δημοκρατία το καταψήφισε θεωρώντας ελλιπείς τις προβλέψεις χρηματοδότησης των νοσοκομείων.


Read more...